פורום נכים, שיקום נכים - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין מעלית
    ימית
    16/08/2010

בעלי נפצע בתאונה והשכנים לא מוכנים לעשות מעלית בבניין. מה אפשר לעשות? כרגע אנחנו גרים אצל הבת וזה לא נעים. אין חוק שמחייב אותם לבנות מעלית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין מעלית

הוספת תגובה

• אין מעלית

לירון אשחר שפרינצק
    18/08/2010

ימית שלום,
    לצערי אין כל חוק שיכול לחייב מישהו לעשות מעלית בבניין. יתר על כן מספיק ששכן אחד יתנגד ולא תוכלו לבנות מעלית.
    קודם כל כדאי לעשות את כל הבירורים, עלויות, זמנים אישורים וכד'. ולבוא אל השכנים עם כל הדברים באופן מפורט וברור, וכן חלופות שונות. (מחירים, קבלנים, חברות...)
    אח"כ, הדרך הטובה ביותר היא לנסות לדבר עם הדיירים אחד אחד ולנסות לשכנע אותם. תוכלי לנסות ולהציע שאתם תשלמו על כך יותר מהאחרים ולהבהיר להם שזה יעלה את ערך הדירה ואת איכות חייהם. מעבר לכך, זה תלוי ברצונם הטוב ובכסף!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נלי
    10/08/2010

אני בת 25. לפני כמה ימים סיימתי סדרה של בדיקות גניקולוגיות שבסופן הודיעו לי שאני לא אוכל להביא ילדים. אני לא נשואה ואין לי בת זוג ואני לא התכוונתי להביא ילדים בשנים הקרובות אבל בכל זאת פתאום התחלתי להרגיש נכה. אני מרגישה פחות טובה מאחרים פחות שלמה פחות אשה שלמה ויותר מכך - משום מה יש לי הרגשה שכולם יכולים לראות את זה. אני יודעת שזה לא הגיוני אבל כאילו כשאני הולכת ברחוב אני מרגישה שאנשים סביבי רואים את זה כמו אות על המצח. אני מרגישה באבל בדיכאון וממש לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

לירון אשחר שפרינצק
    12/08/2010

נלי שלום,

הגדרת את תחושותייך בצורה ברורה וכנה. את עוברת כעת תקופה לא קלה בה קבלת בשורה קשה שאת במקום כלשהו נכה, ואת חשה אובדן ואבל על דברים אמיתיים שאבדו לך (גם אם עדיין לא הספקת לחוש את ה'יש' הידיעה על חוסר האפשרות להביא ילדים לעולם מעידה על אובדן).
    כפי שרשמת אלו הן 'תחושותייך' ואת יודעת לבטח שאף אחד אחר לא יכול לראות או לדעת, אך עדיין האובדן הוא אמיתי והתחושות הן קשות וילוו אותך תקופה ממושכת.
    הייתי ממליצה לך לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי תמיכתי במטרה לעזור לך לעבד את האובדן ואת השלכותיו, שהנן לצערי קרוב לוודאי רחבות היקף גם אם עדיין אינך במקום של לרצות להביא ילד לעולם. עיסוק ועיבוד נושא זה כיום בטיפול יאפשר לך בהמשך קבלת עצמך באופן שלם יותר וכך כניסה שלמה יותר ופתוחה למערכת זוגית בהמשך.
    בנוסף הייתי ממליצה לך להפגש עם בחורות אחרות במצבך, קבוצת תמיכה או קבוצה חברתית. העיסוק בנושא עם נשים אחרות במצבך יכול אף הוא לתרום לך במובנים נוספים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    גילה
    05/08/2010

חברת הטובה חולה באפילפסית ילדים. היא מתפקדת בסדר אבל יש כמה דברים שהיא לא יכולה לעשות כמו ללמוד נהיגה וללכת איתנו למועדונים בגלל האורות המהבהבים ולשתות אלכוהול ולא לישון. בדכ אין לה בעיה אבל בזמן האחרון היא אומרת שהיא ממש מדוכאת כי כולנו בצבא והיא לא יודעת מה לעשות עם עצמה. אולי תוכלו לייעץ לי מה אני יכולה לעשות כדי להוציא אותה מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

לירון אשחר שפרינצק
    06/08/2010

גילה שלום,
    אפילפסיה הינה אכן בעיה אשר מגבילה מאוד את הסובלים ממנה (בהתאם לתדירות ועוצמת ההתקפים). כמו כן התקופה בה הינכם נמצאים כעת מהווה טריגר לתסכול ולקשיים אצל מי שלא יכול להיות כמו כולם (שלא מרצונו) כגון הגיוס לצה"ל ורשיון הנהיגה ותקופה של שינויים רבים מבחינה חברתית.
    חברתך יכולה לנסות ולהתנדב לצבא - אם היא מעוניינת בך, זה לבטח יתרום לשיפור תחושותיה ולחיזוק בטחונה העצמי והערכתה העצמית. כך גם היא תהיה יותר מעורבת בתחומי עניין של חבריה הסובבים אותה. או למצוא לעצמה תחומי עניין ועיסוק משמעותיים עבורה.
    בנוסף, אתם כחבריה הטובים יכולים למצוא בילויים משותפים אליהם היא יכולה להצטרף וכן נושאי שיחה ועניין משותפים.
    לבסוף, הייתי ממליצה בחום לחברתך לפנות לטיפול פסיכולוגי תמיכתי במטרה לעזור לה לחיזוק בטחונה העצמי ולמצוא את השביל המתאים ביותר עבורה בכפוף למגבלותיה - בתקופה זו של שינויים מהותיים כל כך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ג.ר.
    29/07/2010

בוקר טוב

אני מעוניין לרכוש כרית אשר מניחים על כסא גלגלים על מנת למנוע היווצרות פצעי לחץ.
    האם מישהו יכול לתת לי שמות או כתובות אינטרנט של יצרניות/ חנויות בהן ניתן לבצע את הרכישה?
    כפי שנרמז לי, רכישה של כרית כזו בחו"ל באמצעות האינטרנט תהיה זולה משמעותית מרכישה של כרית כזו בארץ. האם זה נכון? מהם מחירי הכריות בארץ או בחו"ל?

תודה מראש על כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מילבת

נורית פלג
    29/07/2010

שלום
    אני מציעה לך לפנות ל[a href='http://www.milbat.org.il' id='link']מילבת[/a]
    שם יוכלו להתאים לך כרית וגם יספקו לך מידע איפה ניתן לרכוש הכרית
    ייתכן שגם ביטוח לאומי יסייע לך ברכישה
    נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית תודה

ג.ר.
    30/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    28/07/2010

שלום, יש לי שאלה נוספת. התחלתי לא מזמן לעבוד במפעל מוגן. האם צריך לדווח על העבודה במפעל לביטוח לאומי? או שהם לבד יודעים זאת? ההכנסה במפעל מוגן היא מאוד קטנה, והיא בערך 500 שח.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

לירון אשחר שפרינצק
    30/07/2010

רוית שלום,
    איני יודעת היכן את עובדת וכיצד את מוגדרת בביטוח לאומי על כן תשובתי הינה כללית ביותר.
    מפעלים מוגנים שייכים בד"כ לרשויות או כחלק ממרכזי שיקום או פרוייקטים אחרים אשר עובדים בשיתוף ו/או במימון הרשויות.
    בנוסף לפני כשנה וחצי לערך הוחל חוק אשר מאפשר לבעלי קצבת נכות לעבוד ולהשתכר באחוזים גבוהים נוסף לקצבת הנכות. כך שקצבתך אם קיימת אינה אמורה להפגע כלל.
    יחד עם זאת את יכולה לפנות למעסיק במפעל ולשאול - סביר שמשכורתך לא תפגע, אך כדאי לבדוק זאת.
    בהצלחה בעבודה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    נדיה
    15/07/2010

אני אמא לילד בן 12. הוא שבר יד פני חודש וחצי ועדיין עם גבס (אמור להישאר איתו למשך החודשיים הקרובים). רשמנו אותו לקייטנה כמו שהוא ביקש אבל הוא ממש מדוכא כי הוא לא יכול לעשות הרבה דברים שהחברים שלו עושים. איך אפשר להרגיע אותו? הוא לא מוכן לשמוע שזה רק זמני.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• ההצעה שלי

נורית פלג
    18/07/2010

תדאגי למצוא לו תעסוקה שהוא כן יכול לעשות, ואת יכולה גם להבטיח לעשות משהו שיהנה ממנו במיוחד כשיחלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

לירון אשחר שפרינצק
    18/07/2010

נדיה שלום,
    לא ברור כל כך למה את מתכוונת כשאת אומרת להרגיע אותו, אם תפרטי יותר אולי אוכל לייעץ יותר.

מעבר לכך, גבס על היד הינו מגביל ביותר וקשה להסתגלות בייחוד לילד צעיר ובעיקר בעיקר בזמן החופש הגדול ולמשך זמן כה רב.
    לבנך קשה מאוד לראות את חבריו נהנים, משחקים הולכים לבריכה וכ'... בזמן שהוא מוגבל בפעילויות רבות. זה בהחלט מובן מאוד.
    אפשר לשבת איתו ולערוך איתו רשימה של פעילויות ודברים אותם הוא אוהב ויכול לעשות - בימים בהם יש פעילויות אותן אינו יכול לעשות בקייטנה - אפשר לעשות איתו דברים אלטרנטיביים.
    כדאי לרשום גם דברים פשוטים אותם הוא יכול לעשות בבית ומשחקים שונים עם חברים וגם פעילויות חוץ נחמדות כגון סרט וכדומה שיהיו לו אלטרנטיבות לפעילויות שעושים חבריו.
    ניתן אולי גם לקחת לוח שנה ולסמן את הימים עד שיורידו לו את הגבס (רק אם אתם יודעים זאת בוודאות) ולשבץ בלוח את הפעילויות ופעם בשבוע להכניס משהו מיוחד יותר, כך הוא יוכל לצפות לפעילויות ולעקוב אחרי הזמן שעובר באופן מוחשי יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להכיר...
    אבי
    10/07/2010

שלום,מעוניין להכיר בחורה גילאים 23-25 , רצינית עם נכות קלה כמוני,העלתי תמונה מעודכנת שלי קצת קטנה אבל מילא, ובהודעה שלמטה יש תמונה שלי מלפני שהעלתי במשקל...
    מחפש בחורה שנראית טוב בעלת הופעה, ויותר חשוב מהכול שתהיה אינטלגנטית עם ראש פתוח שתהיה מוכנה לעמוד בקשיים כי במחלות האלה לפעמים נתקלים במחסומים וצריך לדעת להתגבר עליהם.אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להכיר...

הוספת תגובה

• פתח תקוה

ישראל
    15/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה שנייה

אבי
    10/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואי אח שלי אתה ממש דומה לי

barak
    01/09/2010

פהיי אתה ממש דומה לי כמו שאני היתי נראה בצבא בול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ננסה

ישראל
    15/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה אחי

אבי
    01/09/2010

אני אומר את זה כי האמת אני שמח שלפחות קיבלתי תגובה אחת...חחח...לא, אבל סבבה אחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי מה קורה הייתי רוצה ליצור איתך ק

צח
    25/09/2010

שר. איך אפשר? יש טל? אני כותב כאן מדי פעם.אשמח להכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתרי הכרויות

נורית פלג
    18/07/2010

שלום רב
    אני ממליצה לך לפנות לאתרי ההכרויות: לאו דווקה ו PinaLi
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רני
    06/07/2010

שלום רב
    יש לי אימא הסובלת מטרשת נפוצה כתוצאה מכך היא אינה יכולה ללכת ואף אינה עובדת כבר עם הידיים.
    לאחרונה אימי שברה את הרגל מה שגרר אשפוז בבית חולים.
    ברצוננו להחזיר את אימי הביתה ולטפל בה,הבעיה כי הרגל נתונה בסד מיוחד אשר משאיר את הרגל מתוחה,המעלון אשר נמצא בביתינו אינו מתאים לצרכים,משום שניתן להשתמש בו רק עם רגליים מקופלות.
    שאלתי היא האם קיים מעלון או כל כלי עזר אחר אשר יכול לעזור לאימי להתרומם ממצב שכיבה במיטה למצב ישיבה בכיסא וזאת כאשר רגל אחת שלה לא מתקפלת ומתוחה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

לירון אשחר שפרינצק
    08/07/2010

רני שלום,
    ניתן להפנות שאלה זו למקומות העוסקים במכירת/השאלת עזרים נלווים כגון 'יד שרה' ודומיהם.
    כמו כן ניתן לברר על קיומם של עזרים אלו במקומות סיעודיים ובבתי חולים.
    אלו לבטח ידעו לספק תשובה.
    יתכן גם שבמקומות העוסקים בשיקום נכים כגון פיזיוטרפיה בבית לווינשטיין, תל השומר, בני ציון, רמב"ם וכד' יוכלו לענות לך על כך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכרות...
    מתן
    22/06/2010

שלום.
    שמי מתן.
    גר באיזור הדרום (ב"ש).
    בן 25
    מעונין להכיר בחורה עם נכות קלה לקשר רציני או ידידותי.
    אני בחור עם נכות לא רצינית,אין בעיות אחרות בכלל.
    יש לי בעיה קלה בהליכה.
    אני מסוגל לעשות הכל ללכת לרוץ הכל!
    פשוט רוצה מישהי שתהיה עם אופי כמו שלי
    וגם עם אחוזי נכות קלים.

לקביעת תור
    סגירה
    היכרות...

הוספת תגובה

• היכרות

אילנה
    28/06/2010

היי מתן אשמח לעזור לך קבל את האיימל שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שכדאי לך לפנות לפייסבוק

נורית פלג
    28/06/2010

יש שם קבוצה לאנשים עם מוגבלויות המעוניינים בזוגיות
    כמו כן באביליקו יש פורום בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה האימילים נמחקים?

מתן
    29/06/2010

למה אחראי הפורום מוחקית את האימילים?
    איך אני אומר ליצור קשר עם אנשים אני לא מבין?... :->

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לינק?...

מתן
    04/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן לפנות???
    בחור
    18/06/2010

שלום
    אני בן 25 ,נולדתי עם בעיית אשכים נעלמים כך שעברתי ניתוח (כשהיתי ילד ) והם הורידו לי אשך שמאל, ואת אשך ימין הם השאירו(אבל הוא לא היה במצב כל כך טוב) עד עכשיו ולמרות כל הבדיקות אולטרסאונד MRI לא נמצאה רקמת אשך בכל הגוף שלי, כלומר עכשיו אין לי אשכים בכלל, וגם כן יש לי מיקרופינס. רציתי לשאול אותך אם קיים פתרון לבעיה זה אם זה מבחינת המראה החיצוני של איברי המין ? ואם זה מבחינה בריאותית, אולי שאוכל להביא ילדים בהמשך?
    ואיך מצבי הזה יכול להשפיע על מצבי הכללי, כך שהאם יכולות להפתפתח צלי מחלות מסויימות, האם מצבי זה גורם להשמנת יתר??
    בבקשה תן לי כמה שיותר הסברים ומידע על מקרים כאלה
    אגב אני מטופל ב TESTOVERON DEPOT בזריקה חודשית,
    ועד לפני 3 שנים היתי במעקב ב מחלקת אנדו ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים,אבל ב 3 שניים האחרונות לא היו לי ביקורים אצלם, וגם כבר שנה אני לא מקבל את זריקת ה TESTOVERON

את מה שרשום לעיל היה שאלה לרופא (בפורם)שהמליץ לי לקבוע תור במרפאה אינדוקרינית ו אורולוגית, ואז הנה התשובה שלי אליו:
    שלום
    אתה לא תאמין לקחתי בעצתך וכבר קבעתי תור במחלקת האנדוקרינולוגיה בבילנסון דווכא שבשניידר כשדברתי איתם אתמול הם אמרו שהם לא יקבלו אותי יותר ואני חייב לעבור למחלקה למבוגרים,,, כן קבעתי תור אבל אני לא מצפה למשהו כי כבר הרבה שנים אני במעקב בשניידר ולא יצא כלום, ואני הבנתי שזהוא גורלי ושלא אוכל להביא ילדים(כי פעם רופא אורולוג (לא בשניידר) דווכא אורולג למבוגרים, אמר לי תחפש לך אישה עם ילדים) אז אני מקווה שלפחות מבחינת המראה החיצוני לאיבר המין והאשכים שיש מה לעשות , שאולי הגדלת הפין שתילת אשכיים או כל פתרון אחר, תאמין לי אני שוכח מכל הבעיה הזאת שיש אצלי , אבל כך כל כמה חודשיים זה מתעורר בתוכי ומתחיל לחשוב הרבה על מצבי וזה מאוד משפיע על מצבי הנפשי ומתחיל לחפש פתרונות באינטרנט לקבוע תורים במרפאות ובתי חולים כך חודש חודשים ואז עוד פעם לא מוצא כלום ושוכח מזה זמן מה , אבל עוד פעם חוזר לחשוב וזה גורם לי הרבה כאב וצער , ועכשיו דווכא זה יותר קשה כי אני כבר בן 25 ואני מתחיל לחשוב על להתחתן אבל בטח שלא אתחתן עם מצבי הזה.
    אתה יכול לשלוח לי את המידע שאמת עליו אולי למייל שלי אם כן? אני אחזור וארשום אותו
    כי תאמין לי חלק מהכאב שלי זה בגלל שאני לא מבין מה בעיתי בדיוק למה דווקא נולדתי כך ומה כל הטיפולים והניתוחים והבדיקות שעברתי ומה ? כי מאז שהייתי ילד אני הולך עם ההורים שלי לבית החולים הרופא מוריד לי את המכנסיים בודק אותי אבל אני לא מבין כלום , ולא מבין למה נמצא שם בכלל, ובשבילי זה הפך להיות משהוא רגיל כך כל כמה חודשים אני אצל הרופא ,!!!יהיה בהמשך אני מאוד רוצה להבין?
    ואז הוא המליץ בנוסף על טיפול במרפאה לבריאות הנפש ואז שאלתי היא מכל תחום בריאות הנפש והפיסיכולוגיה מה מתאים לי ביותר איזה סוג טיפול ובמה זה יכול לעזור ? יש לי המון כאב ואני מאוד עצוב

לקביעת תור
    סגירה
    לאן לפנות???

הוספת תגובה

• המשך

בחור
    18/06/2010

נכון שאין לי מגבלה פיזית , אבל כן אני חולה יש לי בעיה רפואית אני מאוד זקוק לטיפול נפשי אבל אני לא יודע לאן לפנות, לאיזה סוג של טיפול נפשי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער

בחור
    19/06/2010

אני מצטער אולי שטעיתי בפורם!!!
    היתי אמור לרשום את בקשתי בפורם אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן נראה לי שטעית בפורום

נורית פלג
    20/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן לפנות

לירון אשחר שפרינצק
    20/06/2010

שלום,

אין ספק שהקושי והסבל שלך הינם רבים וכי הינך זקוק לתמיכה נפשית. ייתכן והרופא המטפל יוכל להפנות אותך או לייעץ לך על מטפל מתאים. אולי אף רופא המשפחה.
    הסיוע הנפשי הינו משמעותי ביותר, וישנן דרכים רבות להשיגו באופן פרטי או דרך קופת החולים, רווחה וכיו"ב.
    הייתי פונה ראשית לטיפול פסיכולוגי, ייתכן כי בהמשך תופנה גם לייעוץ פסיכאטרי על סמך הערכת הפסיכולוג המטפל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בחור
    21/06/2010

המון תודות לך,,,
    אני רוצה לפנות לפסיכולוג, אבל שמעתי שזה עולה הרבה כסף, וגם אני מפחד שלא אצליח לדבר ולהוציא את הכל מתוכי,אני לא בוטח הרבה באנשים,,
    ואני פוחד שזה יגביל אותי ויקח הרבה זמן ממני אני סטודנט ויש לי תקופת מבחנים עכשיו, אבל אני לא מצליח ללמוד,, זה מדאיג אותי אני כבר דוחה מבחנים למועד ב כי אני לא יכול ללמוד
    בבקשה תרשמי כל דבר כל הסבר או מידע שיכול לעזור לי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן לפנות המשך

לירון אשחר שפרינצק
    21/06/2010

שלום,
    כפי שהמלצתי ראשית עליך לפנות לגורם טיפולי מקצועי. פסיכולוג מקצועי יוכל להפנות אותך לאחר פגישת אינטייק ראשונית לגורם מטפל המתאים ביותר.
    אנשים רבים חוששים לפנות לטיפול פסיכולוגי מסיבות שונות ומשונות, אך לרוב כאשר הקשר הטיפולי הינו טוב מצליחים המטפל והמטופל למצוא את דרך העבודה המתאימה ביותר.
    הטיפול הפסיכולוגי אינו אמור להגביל אותך, להפך לאפשר לך להפתח ולהתנסות בדברים שכיום אתה נמנע מהם.
    כמו כן רוב הטיפולים הינם של שעה או עד שעתיים שבועיות כך שזה לא אמור לגזול זמן רב.

ישנן דרכים שונות להוזיל את עלויות הטיפול הפסיכולוגי. ניתן לפנות דרך קופת החולים שלך, לעיתים דרך שירותי הרווחה בעיר. רשמת כי הינך סטודנט - באוניברסיטאות ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי מוזל וכן ישנן עמותות שונות העוזרות בכך.
    חשוב מאוד כי תפנה לטיפול בהקדם כי כפי שרשמת קשייך משפיעים בדרכים רבות על אופן חייך ועל תפקודך ומונעים ממך דברים רבים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה

בחור
    22/06/2010

אני כן בדקתי ומצאתי שיש מרפאה לבריאות הנפש אצלנו בטכניון, אני כבר קבעתי תור למחר ואני מקווה שזה יעזור

תודה רבה

רציתי לעדכן אותך בהמשך על מצבי אפשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה

לירון אשחר שפרינצק
    22/06/2010

שמחה לשמוע שכבר יש התחלה.
    כל הכבוד!

אשמח מאוד לשמוע ממך ולהתעדכן בהמשך.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ציפי
    16/06/2010

שלום רב,
    האם ידוע לכם מי זכאי לרכב רפואי? מהם הקריטריונים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אני חושבת

נורית פלג
    17/06/2010

שצריך שיהיה אחוזי ניידות 75% ומעלה
    אבדוק בכל מקרה ואעדכן אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכר העבודה
    ניצן15386
    09/06/2010

שלום רציתי לשאול אם משהו פעם עבד בשכר הנמוך משכר מינימום בגלל מוגבלותו. אם כן אשמח מאוד לשמוע פרטים על החוויה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שכר העבודה

הוספת תגובה

• שכר עבודה

לירון אשחר שפרינצק
    10/06/2010

ניצן שלום,
    איני בקיאה כל כך בפרטים, אך למיטב ידיעתי אסור למעביד להעסיק אותך בשכר שהינו מתחת למינימום על פי חוק. (לכן זהו 'שכר מינימום').
    ישנן אשפרויות שונות להעסקת עובדים עם מוגבלויות בשכר מופחת דרך מערכי שיקום, ביטוח לאומי וכהנה, אך כל זה נעשה בפיקוח צמוד ותוך כדי השלמת שכרו של העובד ע"י הגוף האחראי לכך.
    שוב, איני שולטת בפרטים, וגם איני מכירה את המקרה שלך. אך מוטב לבדוק את חוקיות העניין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם.
    אני
    08/06/2010

אני גבר בן שלושים וקצת, בעל נכות פיזית בולטת ולא אסתטית, וקושי מסויים בדיבור.
    אני גר בפריפריה, בקרבה גאוגרפית מסויימת אל הפסיכולוגית מנהלת הפורום.
    אני רוצה לשתף אתכם במחשבה שיש לי לפעמים:
    אומרים לנו - תחשוב חיובי, תהיה אופטימי, תלך לאוניברסיטה, תרחיב אופקים - ותראה שיהיה טוב.
    ובכן, עשיתי את כל זה. ואני חייב לציין שלא הייתי מגדיר את המצב כ"טוב". לדעתי, "בסדר" היא הגדרה קולעת יותר.
    כלומר, לא הגעתי אל האושר המובטח, אל המנוחה והנחלה. הגעתי לאיזשהו מקום, לא טוב ולא רע. כאמור, בסדר.
    וכאן השאלה שלי: האם לאור מצבי - האם הדרישה ליותר היא מוגזמת?.
    אולי פשוט לא ריאלי לשאוף ליותר? ובאמת, כדאי להגיד תודה רבה על מה שיש ולהסתפק במועט?.
    אני מרגיש שאני מנסה לנסח כאן איזו תחושה של חוסר סיפוק כרוני מובנה. אני מקווה שהצלחתי להעביר אותה, ומה שנקרא, "לאוורר רגשות".
    מה דעתכם?
    יש לכם הצעות, רעיונות, תגובות כלשהן?
    הרהורים בעקבות דבריי?.
    אשמח מאוד לשמוע אותם, ולהיות איתכם בקשר דרך הפורום.
    מחכה לתגובתכם, בימהרה בימינו אמן.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם.

הוספת תגובה

• שלום לכולם

לירון אשחר שפרינצק
    10/06/2010

אני, באשר אתה שלום,

הרהורייך הנם משמעותיים ומעניין יהיה לקרוא את התגובות שתקבל.
    לדעתי אתה מעלה שאלות פילוסופיות, אשר קשורות לחוויותיו ותפיסותיו של אדם ולווא דווקא לנכותך. אדם יכול להיות בעל נכות פיזית, או נפשית, רגשית קשה מאוד ולהיות מאושר ביותר. לעומת זאת, אחר יהיה מוצלח בכל ממד חיצוני נראה, אך, לחוש רע מאוד ולא להיות מסופק בחייו.
    אושר, סיפוק, מימוש עצמי הנם ערכים אינדיבידואלים אשר כל אחד חש אתם על סקאלה אחרת ומתוך תחושות וחוויות שונות.
    מבלי להכירך סביר כי דרישתך ליותר אינה מוגזמת. יתכן כי עלייך להמשיך ולחפש את 'המנוחה והנחלה' שלך. כאשר הדגש הוא על "שלך". מה גורם לך לאושר ולסיפוק, היכן תרגיש כי אתה מממש את עצמך, בדברים שלך ולא עפ"י אמות מידה של אחרים שאומרים לך תעשה כך או אחרת.

להערכתי, תמיכה באמצעות טיפול או ייעוץ נפשי יוכלו לסייע לך למצוא את הדרך הנכונה "בשבילך",
    מבלי להסתפק במועט וב'בסדר'.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני בטוחה ללא אמצעי מניעה?
    מור כהן
    27/05/2010

ב1 למאי התחלתי בפעם הראשונה להשתמש בגלולות למניעת הריון- 'מליאן'. ב21 למאי הפסקתי את הגלולות למשך שבוע והופיע לי המחזור.הוא נגמר תוך כמה ימים,ורציתי לשאול אם בתוך השבוע הזה כאשר נגמר המחזור אני בטוחה לקיים יחסי מין? אני מתכוונת לזה שהמחזור נגמר מוקדם מהמצופה ועדיין לא התחלתי לקחת את החפיסה החדשה השנייה שלי. האם אני מוגנת?

הוספת תגובה

• האם אני בטוחה ללא אמצעי מניעה

לירון אשחר שפרינצק
    28/05/2010

הודעה זו אינה קשורה לפורום זה
    נא העבירי זאת לפורום המתאים

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה
    נטלי
    27/05/2010

סבתי חלתה לפני שנה בדמנציה. מאז היא ממש השתנתה. כאילו חסרה לה המסננת בין הראש לפה. היא מדברת בצורה מאוד בוטה, דבר שהיא אף פעם לא עשתה לפני כן. אני יודעת שהיא מאוד סובלת מהמצב, היא אף ניסתה להתאבד באמבטיה אבל הייתה חלשה מדי (תודה לאל) ולא הצליחה. אני רוצה לעזור, לעודד, אבל זה כאילו יש קיר שלא מאפשר גישה. מה גם שאני חייבת להודות, ואני מתביישת בכך, שקשה להיות בקירבתה, היא הפכה לבן אדם די לא נעים. היא ממש בן אדם אחר בעצם, כאילו החליפו אותה. אבל אני אוהבת ואני רוצה לעודד אותה ואני ממש לא יודעת איך. איך לחדור אליה? איך לרומם את רוחה? הרי ברור שזו נכות קבועה ולא רגל שבורה שתעבור. מה אומרים במצב כזה? איך בכל זאת מראים לה שיש לה למה לחיות?

לקביעת תור
    סגירה
    דמנציה

הוספת תגובה

• דמנציה

לירון אשחר שפרינצק
    28/05/2010

נטלי שלום,
    דמנציה הינה אכן מחלה קשה ולרוב פרוגרסיבית, אשר גורמת לאדם החולה בה לשינויים רבים,
    כך שהוא והסובבים אותו חשים את השינוי ופעמים רבות סובלים מכך.
    את מתארת כי הנך רוצה לעזור, אך קשה לך להיות בנוכחות סבתך. האם דברת על כך עם בני משפחה נוספים? יתכן כי כאשר תחלקי תחושותיך אלו עם בני משפחה אחרים, תוכלו יחד למצוא דרכים נעימות יותר לשהות בחברתה ולתמוך בה.
    חשוב מאוד לדבר איתה על דברים שהיא אוהבת ומשמחים אותה. לנסות למצוא את הרגעים, המעשים והשיחות אשר מסבים לה נחת ושמחה ולהתמקד בכך.
    אני מאמינה כי השהייה שלך בחברתה חשובה מאוד לך ולה ולכן מציאת הדרך הטובה ביותר לשתיכן הינה מהותית ולבטח תקל על המפגשים.
    ניתן ואף חשוב, לפנות ולקבל ייעוץ מעשי יותר ותמיכה בתהליך אותו אתם עוברים עם אנשי מקצוע באופן פרטני.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קבוצות תמיכה למשפחות למטופלים עם

נורית פלג
    02/06/2010

אלציימר/דימנצייה

מומלץ בחום
    אז לוחמדים להבין ממש את החולה ואיך להתייחס ואיך לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה