מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות לפיברומיאל כרוניתron03/03/2014
שלום
שמי רון בן 30, עובד במשרה מלאה.
סוחב עייפות תמידית בחמש שנים אחרונות שפוגעת בכל תחומי החיים. בחצי שנה האחרונה היעדרויות רבות מהעבודה עקב וירוס ויראלי שאיני יוצא ממנו. מטופל מזה 8 שנים בסרוקט 20 מג עקב מקרה דכאוני שהיה בשנות העשרים,ללא החמרה במצב.
באבחנת ריאומטלוג (פרופסור באחד מבתי החולים בארץ ). מלפני מספר ימים 14 מתוך 18 נקודות רגישות ושזה באמת פיברומיאלגיה ועייפות כרונית ביחד.נתן המשך בדיקות של צילומי חזה. גלובוליטים,סרולוגיה זיהומית ועוד.
תלונות עיקריות : עייפות תמידית , סחרחורת , חוסר ריכוז, שינה קצרה בלילה ללאבע חמש שעות. עברתי מעבדת שינה ואבחון שאין בעיה בשינה. בזמן עייפות מוגברת זיכרון לטווח פגום יותר (שוכח איפה שמתי דבר מסויים לפני כמה דקות), כאבים בגוף בעיקר בלילה (נשלטים על ידי משככי כאבים), לפני שינה חוסר מנוחה של הרגליים.והחשוב ביותר התקררויות חוזרות ללא ממצא זיהומי וללא טיפול סופי. בא בגלים.
האם על סמך סימפטומים אלו יש סיכוי לקבל נכות מביטוח לאומי? או שצריכים להיות סימפטומים פיזיים וקשים יותר ? כמו בעיות אורטופדיות ופרקים.
האם מכתב של הרופא המאבחן עם כל הסימפטומים הנ"ל יכול לעזור?
אודה לעצתך
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לפיברומיאל כרונית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/03/2014שלום רב,
במקרה שלך יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי ולאבחן את כל המחלות שלך ולדעתי יש להיעזר גם בחוות דעת רפואית. האגף המתאים בביטוח לאומי הינו אגף נכות כללית.
נשאלת השאלה להיכן אתה מכוון בשאלה לגבי "הנכות". נכות לחוד וקצבה חודשית לחוד.
בנכות כללית יש קריטריונים הן לקביעת הנכות ולהן לגבי הקצבה החודשית. כך שגם אם תקבע לך נכות זה לא אומר בהכרח כי תקבל כסף....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בנוגע לפציעות שנגרמו לידני18/02/2014
שלום, אני בן 26
ואני צריך יעוץ לגבי מימוש זכויות רפאויות עבור פציעות שעברתי ואשמח אם תעזרו לי
שאלתי מתחלקת למספר נושאים
1. במהלך שירותי הצבאי שברתי את כף רגלי (יש לי את המסמכים מהבי"ח), הרגל גובסה והחלימה אך לא לגמריי- כשלוחצים לי במקום או כשאני מתקלח ויש זרם חזק על כף הרגל זה כואב ויש גם סימן מהשבר
כאמור חוץ מזה הרגל מתפקדת כרגיל, האם בגלל הסבל שנגרם לי אני יכול לתבוע את משרד הביטחון? האם יש סיכוי שיכירו בי? אם כן אשמח להכוונה מה עליי לעשות
2. לפני כשנתיים קרתה לי תאונה בבית- ניקיתי את האוזן עם מקל אוזניים ומבלי משים הוא נכנס בחוזקה לאוזן וקרע את התופית, התופית התאחתה אך נגרם לי נזק בילתי הפיך לעצבים שנמצאים בתוך האוזן
עברתי הרבה בדיקות כולל M.R.I ולפי הרופאים יש ירידה לא משמעותית בשמיעה. העניין הוא שאני סובל מזה באופן יום יומי לדוגמא כשאני מדבר בטלפון אני כבר לא מצמיד אותו יותר לאוזן הפגועה כי איני שומע בה טוב,
כשאני בעבודה ויש רעש אני ממש מרגיש את זה וזה גורם לי לחוסר ריכוז וגם לא תמיד שומע טוב כשקוראים לי (אני עובד בעבודת שטח פיזית), כשאני בפאב אני כמעט ובכלל לא שומע באוזן הפצועה! זה ממש ירידה באיכות חיים והכי מבאס שאי אפשר לרפא את זה.
השאלה שלי פה מתחלקת לשניים:
א. בזמן הפציעה הייתי מבוטח בקרן פנסיה שכידוע אחד המרכיבים בה זה פיצוי על נכות ואובדן כושר עבודה, שלחתי לחברת הפנסיה את כל הטפסים וקיבלתי תשובה שאני לא זכאי לכלום... כשניסיתי לברר למה
הם אמרו לי משהו כמו "אתה סה"כ יכול לעבוד ולכן לא מגיע לך כסף" זה נכון שאני יכול לעבוד אבל אני עובד פחות טוב בגלל הסיבות שציינתי! האם הם באמת יכולים לנפנף אותי ככה?
ב. בהמשך לפציעה באוזן, הבנתי שאני יכול לתבוע את ביטוח לאומי.. האם לאור הדברים שתיארתי יש לי סיכוי שהם יכירו בי? ז"א האם פציעה בילתי הפיכה שגורמת לירידה קטנה בשמיעה ומפריעה מאוד לאיכות החיים זה דבר ש"תופס" בביטוח לאומי?
או שגם הם ינפנפו אותי ויגידו לי שסה"כ אני יכול לעבוד...
תודה על העזרה
וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות בנוגע לפציעות שנגרמו לי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי19/02/2014שלום !
לגבי שאלתך הראשונה ביחס לפציעה בצבא. ניתן להגיש תביעה כנגד משרד הבטחון. יש משמעות האם הפציעה אירעה תוך ועקב הישורת או שהיא אירעה במהלך חופשה. אלה עניינים שיש לבדוק אותם. רצוי עם עו"ד.
שאלה שנייה.
אם נותרה לך נכות ויש לך כיסוי לנכות בפוליסה, ניתן להגיש תביעה.
לגבי אובדן כושר עבודה, קרוב לוודאי כי לא תעמוד בתנאי הפוליסה שלך. יחד עם זאת בשביל לתת תשובה מדויקת אני חייב לבחון את מסמכי הפוליסה.
על פני הדברים וללא בחינת התיעוד הרפואי לא אוכל לתת תשובות מדויקות. יחד עם זאת אומר כי אין אני רואה מקום להגשת תביעה לביטוח לאומי שכן לא נראה לי שהינך עומד בתנאי הסף של אגף נכות כללית. התאונה לא אירעה במהלך עבודה ועל כן אין זכאות במסגרת אגף נכות מעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה מקצועית - פריצת דיסקרותם11/11/2013
שלום רב,
אני פונה בנוגע לפגיעה גופנית של אימי (פריצות דיסק בגב) שהופיעה לאחרונה אך היא סובלת ממנה כבר מספר חודשים.,
מאחר ובעת שעבדה אימי בשנים האחרונות כמטפלת בילדים קטנים בגנים ופוטרה לפני כחודש וחצי בשל צרכי מעביד, האם תוכלו לכוון מה עלייה לעשות כעת ?
אלי מי לפנות או מהם הערוצים הנכונים אליהם יש לפנות בנושא ? האם יש בכלל מקום לסיוע ביטוחי או ממסדי לעניין ?
ישנן מספר חברות הגובות סכומי כסף גדולים ועמלת טרחה על כל הנוגע למימוש זכות רפואית וארצה להימנע מכך.
תודה גדולה מראש,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה מקצועית - פריצת דיסק - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי11/11/2013שלום,
אתחיל ואומר כי לפעמים שירות "זול" יכול להביא לתוצאה בלתי רצויה ועל כן אל לך לחשוש מהוצאת כספים סבירה על מנת למשש את זכויות אמך בצורה הטובה ביותר.
על מנת ליתן תשובה מדויקת יותר יש צורך לבחון את התיעוד הרפואי ולקבל פירוט מלא של אופן העבודה של אמך, אך אוכל לומר כי יתכן ואמך תמצא מזור בהגשת תביעה למחלת מקצוע בביטוח הלאומי.
במסגרת זו יש לפרט בצורה מקיפה ביותר את אופן העבודה של אמך, היקפה בכדי לבסס את הקש"ס בין הבעיה הרפואית לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמלת ילד נכהאוהד05/11/2013
לפני כחצי שנה נולד לנו בן עם מום לב מולד וחסימה של האנוס.
הוא עבר ניתוח לתיקון הלב וניתוח לפתיחת האנוס
כ"כ בברור גנטי עלתה בעיה מסוימת.
ביטוח לאומי דחו את תביעתנו לקבלת גמלה לילד נכה.
האם ניתן לעשות משהו בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמלת ילד נכה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/11/2013שלום רב,
תמיד ניתן לערער, אך מה סיכויי הערער לא אוכל לומר, מאחר ואין בידי נתונים מלאים אודות בנך.
גמלת ילד נכה משולמת לילדים עם ליקויים חמורים. אני מפנה אותך לתקנות הביטוח הלאומי(ילד נכה), התש"ע-2010, שם הינך יכול לראות את הקריטריונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לנכות וניידות עבור בני בן הששאליעזר30/10/2013
שלום וברכה
לפני כשש שנים נולד ילדי ללא כף רגל שמאל
הילד מתהלך עם פרוטזה ובמבט מבחוץ הוא אינו נרא כמוגבל כלל
הגשנו תביעה לקבלת אחוזי נכות וכן ניידות
את הנכות שללו לנו לגמרי.
ובניידות נתנו לנו 40% אחוזים.
אני רוצה לערער על החלטות אלו.
שאלתי היא האם בערעור לועדת הניידות יש איזשהו סיכוי להוסיף על אחוזי הנכות? (כידוע לי הם הולכים בוועדה לפי כללים ברורים חסר כף רגל אחת זה אכן 40% ברשימת המוגבלויות).
ובמקרה שלא כדאי לערער על הניידות,
מה הם זכויותי?(הם כתבו בפרוטוקול הועדה "הינו מוגבל בניידות הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות". "אישור זה משמש לעניין קבלת תוית נכה ע"פ הוראות משרד התחבורה וכן לענין פטור מאגרת רישוי").
האם אני זכאי לפטור ממס מלא\חלקי?
הלוואה לרכשית רכב? וכו...
בערעור לאחוזי נכות איך ומה כדאי לעשות?
תודה על העזרה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה לנכות וניידות עבור בני בן השש - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי30/10/2013שלום רב,
את מציגה מכלול בעיות שאת פתרונן לא אוכל לתת באמצעות תשובה בפורום זה בלבד, אלא יש צורך בבחינה מעמיקה של התיק.
אכן עפ"י תקנות המל"ל קטיעה של כף רגל מזכה ב - 40%, יחד עם זאת יש לבדוק אם קיימות השלכות אחרות ונוספות.
האם נשללה קבלת גמלת ילד נכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שבר בצלעות מכוסה במסגרת שירותיחיים26/08/2013
שלום רב.
חברי לעבודה נפל בביתו ושבר 3 מצלעותיו, צלע רביעית נסדקה.
האבחון הנ"ל נעשה בבית החולים לאחר צילום רנטגן.
בקופת החולים אליה הוא משתייך (כללית) לא הציעו לו ניתוח ואף סרבו לאשר ניתוח כאשר הוא מצא את האפשרות הזו ברשת.
האם נכון מצידם לנהוג כך?
האם אין כיסוי למקרה כזה במסגרת שירותי הבריאות שבסל?
כיצד הוא צריך לנהוג?
אשמח לקבל תשובות.
תודה
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שבר בצלעות מכוסה במסגרת שירותי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי26/08/2013התשובות אותן אתה מחפש הינן בתחום הרפואי ולא בתחום "המשפטי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטור ממס הכנסהlx14/08/2013
שלום. אני סובל כבר 12 שנים מטרשת נפוצה. אני עובד. לאחרונה נודע לי כי ישנו סיכוי/אפשרות לקבל פטור ממס הכנסה.
כיצד ניתן לבדוק זאת? כיצד מתחילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס הכנסה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג14/08/2013על מנת לזכות מפטור בתשלום מס בשל מצב בריאותי, עליך לעמוד בשני קריטריונים:
א. בעל נכות צמיתה בשיעור של 90% לפחות (שלל מחלות) או 100% עקב מחלה בודדת.
ב. הנכות הינה לפרק זמן של 184 ימים לפחות.
באשר לתהליך, מן הסתם יש להיערך במלוא התיעוד הרפואי, הערכות רפואיות, ושאר המסמכים הדרושים לתביעה (ראה טופס תביעה הקיים ברשת (תביעה לפטור מתשלום מס הכנסה לפי תקנה 9(5)).
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטור ממס הכנסה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי14/08/2013"הפטור המיוחל" מוענק למי שנכותו הרפואית הינה בשיעור העולה על 89%. יש לבחון את מצבך הרפואי ואז להחליט. סלולה בפניך הדרך להגיש תביעה לביטוח לאומי אגף נכות כללית או לעמוד בפני וועדה פטור ממס הכנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבסמיכל10/08/2013
שלום רב,
אני חולה במחלת גרייבס מזה מספר שנים עם עליות וירידות. לפני כשנתיים עברתי טיפול ביוד אך לצערי כעת שוב חזרה המחלה ויש לי אופטלמופטיה של הגרייבס.בנוסף,לוקחת כדורים לאיזון לחץ דם.
אני גננת ,עובדת במשרה מלאה, חמישה ימים (30 ילדים בגן), האם יתכן כי בעזרת רופא תעסוקתי אוכל לעבוד פחות שעות?
תודה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת גרייבס - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי11/08/2013אם רופא תעסוקתי יאשר לך לעבוד פחות, אז המעביד אמור לנהוג בך בהתאם למצבך הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיועישיי31/07/2013
יש לי חוות דעת של מומחה בענין אי שליטה על סוגרים - הוא המליץ על 40% נכות, וזאת לאחר ניתוח תוצאות בדיקות, וכן רישומי רופאים בקופ"ח.אבל הוא המליץ לבצע בדיקות נוספות .אני מבין לשם מה?הרי הוא כבר המליץ על נכות.מה יתרמו לי עוד בדיקות?האם כדאי לערוך את הבדיקות לפני פניה לממל?מה מקנה אחוז זה 40% ?כללית?אני עובד משרה מלאה ודי סובל. נאלצתי לשנות מגורים (מרחק של מעל שעה נסיעה)-והתקרבתי יותר למקום העבודה .אני צריך כל סיוע בכך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי31/07/2013התשובה במקרה שלך מורכבת ומצריכה בחינת כל התיעוד והמסמכים.
40% הוא תנאי סף להכרה במסגרת אגף נכות כללית של הביטוח הלאומי.
הבדיקות הנוספות אליהם הופנית נועדו "לחזק" את חוות הדעת ולתמוך אותה בנתונים בלתי תלויים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות במסגרת תאונות עבודהליאור19/07/2013
שלום.
עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה .
האוטם הוכר לא בגלל שומנים בדם .
לא היו לי לפני האוטם שומנים בדם .
כשיצאתי מבית החולים קיבלתי תרופה נגד שומנים כטיפול מונע בשומנים .
כששאלתי את הרופא בית חולים מדוע נתן לי גם את הכדור הזה הרי אין לי שומנים גבוהים בדם טען "שלכדור יש אפקט נוסף מלבד ורדת כולסטרול שנקרא "אפקטים פלאוטרופיים" שמשפיעים ישר על תהליך הדלקת בעורק , השפעה על האנדותל ועוד " .
היום קופת חולים מסרבת לכסות את הכדור הזה בטענה שהכדור לא קשור לפגיעה בעבודה והוא ניתן למניעה בלבד .
אני מבקש לציין שבעקבות הפגיעה התחלתי לקבל מספר כדורים כולל את הכדור שקו"ח מסרבת לכסות ולפני הפגיעה לא קיבלתי את הכדורים האלה .
האם לדעתך קו"ח צודקת ואם לא מה ניתן לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות במסגרת תאונות עבודה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג22/07/2013שלום רב,
מדובר בשאלה רפואית שיש להעמידה לבחינה של רופא מומחה.
קרי, האם יש קשר בין האירוע שהוכר כפגיעה לעבודה ובין הצורך בתרופה.
עמדתי היא שגם אם יש קשר בדמות של "מניעה", שהינו צורך שהתעורר רק לאחר הפגיעה ובעטיה, יש להכיר בכך כקשור לעבודה.
אך ברור שזה לא יעבור בקלות.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלים אוטופדיות בעקבות תאונהישיי01/07/2013
אני כמעט לאחר שנתיים של ת עבודה עקב נפילה על הרגל ,הוכרתי על ידי ביטוח לאומי .עברתי ניתוח בשוק. ולפני מספר חודשים יעברתי ניתוח בקרסול לשחזור 2 רצועות.אני עדיין נמצא בשיקום.קבלתי המלצה מאורטופד הקופה לנעליים אורתופדיות. הקופה די מטרטרת אותי. הם כבר פעמיים בקשו אישור והצעה בהתאם לאישור הרופא. אבל מה שלא מצא חן בעיניי היא החלטתם לתת לי נעליים אלו באופן חד פעמי||סדגש.....הכיצד .הבנתי שככה הם מטרטרים אבל הרופא שרשם שעברתי ניתוח בעקבות ת עבודה .אנא סיועכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלים אוטופדיות בעקבות תאונה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי02/07/2013אם יש הכרה ברגל ובפגיעה בגינה יש צורך בנעלים אורתופדיות - ניתן לפנות לביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת....שמנמנה25/06/2013
שלום רב,
בת 34+2
בחודש האחרון עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות לניתוח שרוול.
יש לי תור לד"ר עמיאל פינגלבאום (הוא הרופא שמאשר את הניתוח בקופת חולים לאומית).
BMI36.2
עם התחלת מחלת סוכרת סוג 2 גבולית, רופא הסכרת רשם לי כי ממליץ בחום על ניתוח בריאטרי.
לפני חודשיים ניתוח הסרת יבלות במיתרי הקול(שמן,מלח,קפה)
לפני 6 שנים כריתת כיס מרה (זה עוזר לאישור הניתוח?)
אני מיואשת, עצובה ומתוחה.
אני מחכה לניתוח הנ"ל ויודעת כי רק הוא יציל אותי, אני רוצה שינוי, שינוי של תזונה עם מגבלה בייחוד על כמויות האוכל ועל השובע.
מניסיונכם, תהיה לי בעיה לקבל אישור לניתוח?
ואני לא מבינה מדוע המנתח מטעם הקופה אמר לי שאני מאושרת לניתוח רק אם אפעיל את הביטוח הרפואי הפרטי שלי (ואין לי!) ואם זה דרך הקופה אני צריכה ללכת לרופא מאשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת.... - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי25/06/2013כאשר מבצעים ניתוח מהסוג הזה יש צורך להראות כי מדובר בכורח רפואי. זה הסיבה שבודקים את ה - BMI.
אם את עומדת בקריטריונים הניתוח יאושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות כללית תשובהLLL17/06/2013
שלום.
אתמול קיבלתי תשובה לקצבת נכות כללית
נכות רפואית 50 % מתאריך 01.10.2011 ועד 31.5.2014
אי כושר 50 % מתאריך 01.10.2011 ועד 31.5.2014
מה זה בדיוק אומר שאני יקבל קצבה חודשית זמנית של כ 1100 ש"ח מהחודש הנוכחי ועד ה-31.5.2014
והאם אני יקבל כסף משנת 01/10/2011 ועד לחודש שאני יתחיל לקבל קצבה חודשית?
כמה כסף בסך הכל אני אמור לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות כללית תשובה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי25/06/2013לא ניתן להשיב על שאלתך באופן בו היא הוצגה. יש לבחון את האמור בפרוטוקול, שכן לא ברור לי אם קיימות נכויות מנופות ואם אושרה התביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהישיי26/05/2013
שלום,
אני כבר תקופה ארוכה סובל מאי שליטה על סוגרים. נבדקתי על ידי רופאים ומכון מיוחד לכך. שאישרו זאת. ליקוי זה מגביל אותי מאד בעבדוה ומצריך אותי להיות צמוד לשירותים?וגם מגביל בנסיעות במסגרת העבודה.הרופט הציע לי לשים פדים ולאכול אורז....סבלי רב.האם כדאי להגיש בקשה לנכות?מה אחוזי הנכות עבור ליקוי זה?מה צריך לעשות? .אני גר במרחק של שעה מהעבודה ובעקבות המצב אני מתעתד לשנות מקום מגוריי אחרי 40 שנים.אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/05/2013אינני יודע מה מצבך הרפואי המדויק ואם במצבך אתה משתמש במכשירים, אך אחוזי הנכות יכולים להיות גבוהים ולהגיע עד 70%, בגין בעיה ספציפית.
כך שבנסיבות המתאימות יהיה כדאי להגיש תביעה לנכות כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה ארוכה מהעבודהאורנית19/05/2013
שלום רב,
אני כבר חודש לא באה לעבודה עקב פריצת דיסק קשה.
האם כשארצה לחזור בהדרגה (מס' שעות ביום למשך תקופה של חודש לכל היותר נניח),
האם יספיק אישור מרופא משפחה או מאורטופד בשך כך? או האם חובה לגשת לרופא תעסוקתי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה ארוכה מהעבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי19/05/2013רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)