מידע רפואי
פורומים
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- ביטוח לאומי
- שרירנים ברחם - מיומה
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- בניית ציפורניים
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- פסיכולוגיה ילדים
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- הפרעות שינה ועייפות
- פגים
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פיברומיאלגיה
- יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות?
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- על מה בדיוק מקבלים קיצבת נכות כלליתמני18/03/2013
קיצבת נכות כללית האם מקבלים קיצבה על עצם היותך סובל מבעיה מסוימת או מכך שאינך מתפקד. זאת אומרת נגיד שיש לי איזה שהיא נכות שפוגעת באיכות החיים שלי אבל אני עדיין מתפקד באופן חלקי ועובד במשרה חלקית האם בוועדה יכולים להגיד ל כן יש לך נכות אבל אתה בכל זאת מתפקד לכן לא תקבל קיצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מה בדיוק מקבלים קיצבת נכות כללית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/03/2013מדובר בשילוב של שני הדברים.
מצד אחד נכות רפואית משוקללת העולה על 60% (או נכות שעולה על 40% כאשר אחת מהנכויות המרכיבות את הנכות עולה על 25%).
כמו כן בודקים את אי הכושר להשתכר ביחס לנכות ומצבך הכללי .
תשומת ליבך כי יש נכויות שהינם "מנופות" מחישובי הנכות כאשר באים לבדוק אי כושר להשתרכ. לדוגמא אישה שעברה ניתוח חצוצרות סובלת מנכות, אך זו לא משפיעה על כושר העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת נכות כלליתרני27/03/2013
מזה שנה אני מקבל קצבת נכות כללית על רקע נפשי ובעוד מספר שבועות אוזמן לוועדה רפואית לבדיקת המשך הקצבה. הבעיה היא שלאחרונה התחלתי לעבוד במשרה חלקית. האם לאור העובדה שאני עובד ביטוח לאומי יכול להחליט שזו אינדיקציה למצבי הטוב. וכעת הוא מפסיק את הקצבה למרות שהתפקוד שלי עדיין חלקי ולא יציב ואני עדיין סובל מקשיים נפשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת נכות כללית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/03/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהיאיר19/03/2013
דברי הרופא המטפל עקב ריבוי ימי מחלה כ 2-3 ימים בחודש (עיקרן מחלות וירליות דלקות גרון וכיו"ב שאני נדבק מהילדים.
מע' מכבי דורשת שאפנה לרופא תעסוקתי לבדיקה
פניתי למרפאה תעסוקתית וזו אמרה שמתיאורי אין מקום לבדיקה אצלם
ובכל אופן נדרש חווד מרופא מומחה.
סיפרתי לרופא המטפל וזה הנחה אותי לזמן תור אצל רופא אף אוזן גרון.
שאלתי היא כזו
מה מקור הדברים ומהי הבקרה שמכבי מפעילה על מס' ימי מחלה ?
מה עניין רופא תעסוקתי לריבוי ימי מחלה - לציין שאני נחשב לעובד מצטייו במקום עבודתי ובקשות הרופא מעלות בי חשש שמא תהא פנייה מטעם קופת החולים למקום עבודתי דבר שעלול לפגוע במעמדי בעבודה ואף לסכנה
איני יודע אם כאן זו הכתובת ....במידה ולא אשמח אם תוכל להתייעץ אצל הגורמים האחראיים .
כשניסיתי לברר במוקד מכבי לא קיבלתי שום תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי21/03/2013מעודי לא שמעתי על התנהלות שכזו . אינני יודע מה היו השיקולים ומה הוביל את רופא המשפחה לקבל החלטה להפנותך למומחה תעסוקתי. לפי תיאורך הדב נראה קצת מופרך . יחד עם זאת אין לי "מידע פנים" בנוגע לקשרים הפנימיים "במכבי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשומות רפואיותמיקי01/03/2013
שלום רב,
אני מעוניין כי תמחק רשומה רפואית של ביקור שלי בחדר מיון האם זה אפשרי לעשות זאת?
האם בתי החולים מוחקים רשומות רפואיות של ביקור בחדר מיון לאחר תקופה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשומות רפואיות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/03/2013אתה צריך לפרט את שאלתך יותר, מאחר ובאופן כללי אין מחיקה של רשומות רפואיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשומות רפואיות
מיקי06/03/2013האם החוק לא מחייב מחיקה של רשומות של חדר מיון לאחר שבע שנים?
זה מה שאמרו לי בבית חולים.
האם חברות ביטוח בדרך כלל מחפשות רשומות של חדר מיון? ואיך אני מונע מהם
גישה לרשומה שכזאת לאחר שחתמתי על ויתור על סודיות רפואית כלפיהם בעבר?
זה מאוד חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשומות רפואיות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי07/03/2013אילו חלק מהבעיות שאי מחיקת תיעוד באה למנוע.
לא ניתן למחוק רישומות רפואיות.
לצורך הדוגמא אם אדם עבר תאונה ושבר את ידו. עברו שנים , היד לדעת הנפגע בסדר ואז הוא עובר תאונה נוספת. האם ניתן להסתיר את קיומה של התאונה הקודמת והשבר ?
כמו כן, יש הבדל בין הצורך לשמור את הרשומות בארכיב לבין מחיקת התוכן מאותן הרשומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים כאשר יש מידע אישי
מיקי08/03/2013ואינטימי בתוך רשומה של חדר מיון? מידע שאיני מעוניין שיגיע לאיש. האם יש דרך למחוק את תוכן הרשומה? אני מרגיש שזה מצב שמאוד פוגע בי.
מעבר לכך לא השבת לי האם זה נכון שהרשומות(חדר מיון) נמחקות לאחר 7 שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים כאשר יש מידע אישי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי10/03/2013הרשומות בחדר מיון לא נמחקות.
לא ניתן לעיין בתיעוד הרפואי של "סתם כך", כך שאינני מבין את החשש מהמידע.
רק אתה יכול לתת כתב ויתור על סודיות רפואית המאפשר לאדם או גוף כלשהו לעיין בתיעוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתור סודיות
יאיר16/03/2013לחברות ביטןח יש כבר כתב ויתור סודיות מהרגע שהתחלתי את הביטוח בריאות? הלא כן? זה כתב ויתור סודיות שלא נראה לי שמוגבל,אפשר להגבילו אחרי שחתמתי? האם אפשר לשנות את תוכן הרשומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק זכויות החולה- פסיכיאטריהעופר07/03/2013
שלום רב
אני דייר בהוסטל לנפגעי נפש. כתוצאה מאי בהירות לגבי האבחנה/ות שלי, פניתי במכתב לפסיכיאטרית ההוסטל לקבלת הבהרות בנדון, וכן בקשה לראות את הרשומות הרפואיות שלי הנוגעות לטיב האבחנות ומקורן- הכל בהתבסס על חוק זכויות החולה, פרק 18 לחוק. הפסיכיאטרית התעלמה ממני במודע. לפיכך ברצוני לדעת, מה ניתן לעשות ע"מ לאלץ אותה לתת לי המידע והאבחנות, או לחליפין לאלצה לפנות לוועדת האתיקה, לקבלת היתר לאי חשיפתו מטעמים של פגיעה בבריאותי (מגוחך להחריד).כמו כן שקלתי עפ"י סעיף 13 לחוק זה, בהיעדר אבחנה- לסרב מדעת לנטילת טיפול תרופתי, דא עקא,הודיעוני כי אסולק לאלתר ממהוסטל. האם איום זה חוקי?. למי ניתן לפנות? לנציב קבילות במשרד הבריאות, להר"י? למי? לבית משפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק זכויות החולה- פסיכיאטריה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי10/03/2013אני חושב שכרגע המחלוקת בינכם הינה רפואית ועל כן אינני יכול לקבוע מסמרות בעניין.
הייתי פונה דבר ראשון לאחראי במוסד הרפואי על זכויות מטופלים ומשם מתחיל תהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ביטוחדוד06/03/2013
האם יש מניעה מלתבוע את הגופים הבאים במקביל עקב הגעתי למצב סיעודי:
א. בטוח אובדן כשר עבודה שיש לי בחברה פרטית(אני עצמאי)
ב. בטוח סעודי דרך הבטוח המשלים בקופ"ח
ג. בטוח בריאות פרטי שיש לי (דרך מקום העבודה של אשתי)
ד. בטוח בריאות פרטי שלי.
האם אני יכול לתבוע על מצב סיעודי וכן על טיפולים את כל החברות , כמובן לפי התנאים בכל חברה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ביטוח - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/03/2013התשובה באופן כללי היא כן, למעט בענייני אובדן כושר עבודה
יחד עם זאת יש לבחון את הפוליסות בטרם תינתן תשובה בעניין.
לעניין אובדן כושר עבודה הסיפור מעט מורכב יותר ואם יש לך שני ביטוחי אובדן כושר יש להיזהר בעניין.
אדם יכול להיות במצב של אובדן כושר עבודה וגם סיעודי וכל עוד רכשת את הכיסויים המתאימים והינך עומד בקריטריונים -אזי אתה זכאי לקבלת הפיצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הקריטריונים החשובים לביטוח לאומדני27/02/2013
אני מעוניין לקבל קצבת נכות כללית על רקע נפשי. ורוצה לבקש מהפסיכולוג שלי לכתוב עבורי מכתב לביטוח לאומי. האם יש הפרעות נפשית מסוימות שעליהן ביטוח לאומי לא מוכן להעניק קצבה? אילו פרטים כדאי להדגיש במכתב? האם להדגיש שההפרעות הנפשיות שלי פוגעות ביכולות שלי לתפקד? האם כדאי לפרט מאילו הפרעות ספציפיות אני סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הקריטריונים החשובים לביטוח לאומ - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/02/2013שאלות הנשאלות הינן בתחום הרפואי גרידא. על מנת שתוכל לקבל קצבה על בסיס נכות פסיכיאטרית בלבד, יש להראות כי קיימת לך נכות רפואית בשיעור של 40% לפחות. ברור שחוסר תפקוד יכול להצביע על נכות גבוהה, אך עניין זה צריך להיתמך בתיעוד רפואי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק החזרים מקופת חוליםגל12/02/2013
לפני 4 שנים הייתי בקופת חולים לאומית ילדי קיבל טיפול של ריפוי ועיסוק לא ביקשת החזרים , לא ידעתי שאני זכאית נוצר חוב במכון הרפואי שסיפק לי את הטיפולים, עברתי קופה ואני מעוניינת לשלם את החוב אבל מעוניינת גם לקבל את ההחזרים המדיעים לי מהקופה הישנה מה החוק אומר לגבי זה, מהמכון אמרו לי שאני יכולה לקבל עד 7 שנים אחורה, אבל לצערי אין לי את כתוב .
אשמח לקבל את החוק כתוב כדי שאוכל לקבל החזר מהקופה הישנה שלי תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק החזרים מקופת חולים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי18/02/2013חוק בריאות ממלכתי קובע כי בגין טיפולים אלה יש לקבל החזר. השאלה שלך הינה יותר בתחום הטכני ולא המשפטי. יחד עם זאת הייתי ממליץ לך לפנות לקופ"ח הרלבנטית בצירוף החשבונית ולהגיש בקשה לקבלת החזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותבר01/02/2013
עברתי ניתוח לכריתת אשך בעקבות גידול סרטני, נכון לעכשיו איני עובר טיפולים כימוטרפיים
הבנתי שעל כריתת אשך נקבעים עד 20% נכות
זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2013אינני יכול לדעת ממצבך אם הינל מתאים דווקא לנכות של 20% או ליותר...
אני כן יכול לומר כי עפ"י אחת התקנות חוסר באשך אחד כאשר השני תקין, יכול העניק 20% נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת עבודהישיי31/01/2013
עקב נכות בעבודה -שכללה פגיעה ברגל,יש לי קושי רב בנהיגה ואיני יכול לנהוג למרחקים גדולים. אמנם חזרתי לעבודתי אך אני גר בגליל ,במקום שיש בו הטבת מס.אולם עקב הבעיה הרפואית,וכדי להקל עליי מבחינה רפואית.נאלצתי לעזוב מקום מגוריי ועברתי קרוב לעבודה ,כדי להקל עליי רפואית. אולם כל הטבת המס נעלמה. איך ניתן להחדירה בצורה כלשהיא.הרח מדובר בבעיה רפואית שבגינה לא רציתי שיפטרו אותי ממקום העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת עבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2013סלח לי, אבל לא כ"כ הבנתי את שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפנות לוועדה רפואית?בר27/01/2013
עברתי ניתוח לכריתת אשך בעקבות חשד לגידול ממאיר
התוצאות הראו שאכן באשך היו 3 גושים סרטניים
נכון לעכשיו, אני בוחר להיות במעקב ולא לעבור טיפול כימו (כמובן שבהתייעצות עם אונקולוג)
העניין הוא כזה, קיים סיכוי שהתגלו בעתיד (אפילו הקרוב) גרורות, ואז אהיה חייב לעבור טיפולים כימוטרפיים.
האם כדאי לי ללכת לוועדה רפואית בביטוח לאומי למרות שקיים סיכוי שבעתיד אעבור טיפולים כימו (שגם הם ישפיעו על אחוזי הנכות וכו')?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לוועדה רפואית? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/01/2013ועדה רפואית במסגרת נכות כללית (מוסד לביטוח לאומי) קובעת את נכותך ואי יכולתך לעבוד במצב נתון. אם המצב יחמיר, אפשר להגיש תביעה נוספת ולהעלות אחוזי נכות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה כתוצאה מעבודהמיכל27/01/2013
לפני 10 חודשים פתחתי קונדיטוריה כעצמאית וכחודשיים לאחר תחילת עבודתי החלו כאבים והתחלתי בבדיקות. בסופו של דבר עברתי ניתוחי CTR בשתי הידיים, ביד אחת יש גם דלקת ובעיה ברצועה. נכון לעכשיו עדיין לא יכולה לשוב לעבוד עבודה פיזית.
בפועל היו לי הכנסות עד אוקטובר (אם כי לא אני עבדתי בפועל).
שאלותיי: 1. האם מגיע לי פיצוי כלשהו מב"ל למרות שלא היו כמעט הכנסות (התחיל בסמוך לפתיחת הקונדיטוריה)? 2. אם אכן מגיע פיצוי מאיזה מועד נחשב, לאור העובדה שהקונדיטוריה המשיכה לפעול חלקית.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה כתוצאה מעבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013שלום רב,
אני יוצא מנקודת הנחה כי כוונתך בתשלום פיצוי מביטוח לאומי - נוגעת לאגף נכות מעבודה.
מקריאת שאלתך אני מבין כי לא מדובר באירוע תאונתי אחד ברור, אלא טענתך כי מדובר בסוג של "מחלת מקצוע" המבוססת על תורת המיקרוטראומה. משמע, הרבה פגיעות קטנות שהובילו לנזק.
היה ותהיה הכרה בנזק כמחלת מקצוע, אכן יבצעו הערכה של ההכנסות בפועל, לפי שיעור דמי הביטוח הלאומי שאת שילמת.
החישוב של דמלת עבודה הינה פר אדם ועל כן העובדה שהקונטדוריה המשיכה לעבוד לא משפיעה על בסיס השכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה כתוצאה מעבודה
מיכל27/01/2013ראשית - תודה רבה על התגובה המהירה.
שנית - האם מומלץ לעבור את התהליך מול ביטוח לאומי בליווי משפטי במקרה כזה או שזה מקרה פשוט יחסית במושגי ביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה כתוצאה מעבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013העניין שלך לא נשמע פשוט בכלל.
ראשית, הייתי מתייעץ עם רופא אורטופד מומחה אשר היה יכול לאשר שנזק כפי שאירע לך, אכן יכול להיגרם בתקופה יחסית קצרה.
אחרי בחינה ראשונית זו, הייתי מתקדם הלאה.
בתשובה כללית לשאלתך לא הייתי מציע לך להגיש את התביעה לבדך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה כתוצאה מעבודה
מיכל27/01/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיןישיי23/01/2013
לאחרונה התחלתי לסבול מבעיית עין אדומה ורגישה.לאחר בדיקות נמצא כי אני סובל מדלקת הלחמית בעין. שאגב, אובחנה אצלי בעבר .אך אם הזמן ,פשוט הזנחתי הטיפול, וחשבתי שזה בעיקר עקב בעיות ראייה.
ברצוני לדעת האם מקבלים אחוזי נכות על דלקת זו?אני מעוניין להגיש למל"ל בדיקה של מספר מחלות .האם כדאי להגיש גם ליקוי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013היי,
קודם כל וודאי שכדאי. במסגרת תביעה לנכות כללית טוב תעשה אם תציין את כל המחלות מהן אתה סובל.
דלקת לחמית קשה עם הפרעות על הקרנית יכולה להעניק כ- 10% .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראהמורן23/01/2013
שלום רב,
אני עובדת בארגון 11 חודשים ועוזבת בקרוב האם אקבל דמי הבראה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013שלום רב,
הפורום עוסק בנושאי רפואה ומשפט ולא בדיני עבודה.
יחד עם זאת- התשובה היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהלירן04/09/2012
שלום רב,
האם תוכלו לומר לי אלו זכויות רפואיות יש לחולי פיברו בישראל?
המון תודה, מעריכה זאת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג08/09/2012לירן שלום,
שאלתך כללית למדי.
עשויות להיות לך זכויות בפני רשויות שונות במדינה (תלוי מצבך הבריאות והמגבלות שמהן את סובלת), ובנוסף עשויות לקום לך זכויות בפני חברות ביטוח אצלם את מבוטחת (כגון: בביטוח אובדן כושר עבודה).
אשמח אם תפרטי על מנת שאוכל להתייחס בצורה עניינית יותר.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצמאי
לירון23/01/2013אני עצמאי, בעל עסק לריתוכי אלומיניום ומסגרות כללית
קיים משנת 2006 ורק צמח וצמח עד לאחרונה...
העבודה שלי דורשת ממני לעמוד על הרגליים 10 -12 שעות ביום
וגם לנהל משרד
לפני כשנתיים: אבנים בכליות שהוצאו בצסטוסקופיה
שהסתבך וגרם לפצע בכיבה (עקב שימוש במשככי כאבים NSAID)
משם חטפתי שלבקת חוגרת ומשם המשיך עוד ועוד להסתבך
עד שאיבחנו אותי כחולה "פיברומיאלגיה" בטענה
ש"הפיברו" אחראית להכל, אין לה שום תרופה והמצב הפך לכרוני...
לפני כשנה הבאתי עובד שיחליף אותי בעבודה היצרנית (פיזית)
ובמעט שיכלתי ניהלתי את המשרד בלבד
העסק עדיין לא בהפסדים
אבל הרווחים ב2012 ירדו לבקושי 40% מבשנה הקודמת
ומאחר ויוקר המחיה גדול מההכנסות שלי,לא נשאר לי כסף לאוכל...
נאלצתי לפטר את העובד שלי...
היום לאחר 4 חודשי "חופשת מחלה" רצופים קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי
שאני לא יכול להמשיך לעבוד פיזית אבל יכול להמשיך לנהל בלבד
תוקף המכתב הוא לחצי שנה בלבד ואין לי מושג (בתור עצמאי) מה אני יכול לעשות עם מכתב שכזה...
בנתיים בשנתיים האחרונות צברתי חובות של 200,000 ש"ח
ואני שוקל למכור את העסק (שאני כל כך אוהב) כדי לכסות את החובות שלי
השאלה מה אני עושה אחרי שמכרתי?
מי יעסיק אותי לאור מגבלותיי ואיך אני אמור להמשיך לכלכל את עצמי בהמשך?
אני ממש לא יודע מה לעשות
לא מצליח לתפקד פיזית ומרגיש אבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?