מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשומות רפואיותמיקי01/03/2013
שלום רב,
אני מעוניין כי תמחק רשומה רפואית של ביקור שלי בחדר מיון האם זה אפשרי לעשות זאת?
האם בתי החולים מוחקים רשומות רפואיות של ביקור בחדר מיון לאחר תקופה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשומות רפואיות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/03/2013אתה צריך לפרט את שאלתך יותר, מאחר ובאופן כללי אין מחיקה של רשומות רפואיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשומות רפואיות
מיקי06/03/2013האם החוק לא מחייב מחיקה של רשומות של חדר מיון לאחר שבע שנים?
זה מה שאמרו לי בבית חולים.
האם חברות ביטוח בדרך כלל מחפשות רשומות של חדר מיון? ואיך אני מונע מהם
גישה לרשומה שכזאת לאחר שחתמתי על ויתור על סודיות רפואית כלפיהם בעבר?
זה מאוד חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשומות רפואיות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי07/03/2013אילו חלק מהבעיות שאי מחיקת תיעוד באה למנוע.
לא ניתן למחוק רישומות רפואיות.
לצורך הדוגמא אם אדם עבר תאונה ושבר את ידו. עברו שנים , היד לדעת הנפגע בסדר ואז הוא עובר תאונה נוספת. האם ניתן להסתיר את קיומה של התאונה הקודמת והשבר ?
כמו כן, יש הבדל בין הצורך לשמור את הרשומות בארכיב לבין מחיקת התוכן מאותן הרשומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים כאשר יש מידע אישי
מיקי08/03/2013ואינטימי בתוך רשומה של חדר מיון? מידע שאיני מעוניין שיגיע לאיש. האם יש דרך למחוק את תוכן הרשומה? אני מרגיש שזה מצב שמאוד פוגע בי.
מעבר לכך לא השבת לי האם זה נכון שהרשומות(חדר מיון) נמחקות לאחר 7 שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים כאשר יש מידע אישי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי10/03/2013הרשומות בחדר מיון לא נמחקות.
לא ניתן לעיין בתיעוד הרפואי של "סתם כך", כך שאינני מבין את החשש מהמידע.
רק אתה יכול לתת כתב ויתור על סודיות רפואית המאפשר לאדם או גוף כלשהו לעיין בתיעוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתור סודיות
יאיר16/03/2013לחברות ביטןח יש כבר כתב ויתור סודיות מהרגע שהתחלתי את הביטוח בריאות? הלא כן? זה כתב ויתור סודיות שלא נראה לי שמוגבל,אפשר להגבילו אחרי שחתמתי? האם אפשר לשנות את תוכן הרשומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטריונים לקבלת זיכוי בניקודישיי28/02/2013
אמי הייתה סיעודית בבית וקיבלה מספר שעות של סיוע מהביטוח לאומי.אני בצעתי תחזוקה של הבית וכלכלת אך ללא קבלות.שאר אחיי הם מובטלים , ובעלי משכורות מינימום.זה אפשרי מבחינתך לקבל החזרים מביטוח לאומי,אגב אמי כבר נפטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטריונים לקבלת זיכוי בניקוד - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי14/04/2013בגין העזרה שלך שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הקריטריונים החשובים לביטוח לאומדני27/02/2013
אני מעוניין לקבל קצבת נכות כללית על רקע נפשי. ורוצה לבקש מהפסיכולוג שלי לכתוב עבורי מכתב לביטוח לאומי. האם יש הפרעות נפשית מסוימות שעליהן ביטוח לאומי לא מוכן להעניק קצבה? אילו פרטים כדאי להדגיש במכתב? האם להדגיש שההפרעות הנפשיות שלי פוגעות ביכולות שלי לתפקד? האם כדאי לפרט מאילו הפרעות ספציפיות אני סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הקריטריונים החשובים לביטוח לאומ - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/02/2013שאלות הנשאלות הינן בתחום הרפואי גרידא. על מנת שתוכל לקבל קצבה על בסיס נכות פסיכיאטרית בלבד, יש להראות כי קיימת לך נכות רפואית בשיעור של 40% לפחות. ברור שחוסר תפקוד יכול להצביע על נכות גבוהה, אך עניין זה צריך להיתמך בתיעוד רפואי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לפטור ממס הכנסהBENYA19/02/2013
אני מנסה לבדוק את סיכויי לקבלת פטור מתשלום מס הכנסה המחייב לפי הבנתי קבלת 90 אחוזי נכות רפואית.
מי יוכל לסייע באופן וולונטרי ?בפורום לא אוכל לפרט את הליקויים שלי אבל בגדול אני אחרי הליך ניתוחי בערמונית ובעקבותיו אי שליטה בשתן
בנוסף אושרו לי בעבר 50 אחוזי נכות במסגרת החוק לנפגעי גזזת ( מה שמזכה אותי בקצבה מסוימת )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה לפטור ממס הכנסה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג19/02/2013שלום רב,
די קשה לסייע ולעזור כאן בפורום, אלא יש צורך בניהול התיק.
בין השאר יש צורך לערוך בירור מקיף של מצבך הרפואי ובחינת אפשרות של היוועצות עם גורמים רפואיים מקצועיים. רופאים, לרוב, עבור תעודות רפואיות והערכות רופאים גובים תשלום ולא מבצעים זאת באופן וולנטרי. אני בכל אופן לא מכיר רופאים כאלה.
באשר לניהול תיק על ידי עו"ד, הרי שמרבית עו"ד בתיקים אלה עובדים על בסיס אחוזים ומהצלחה. ישנם משרדי בוטיק המתמחים ספציפית בנושא שגובים אף דמי פתיחת תיק.
בהצלחה !
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק החזרים מקופת חוליםגל12/02/2013
לפני 4 שנים הייתי בקופת חולים לאומית ילדי קיבל טיפול של ריפוי ועיסוק לא ביקשת החזרים , לא ידעתי שאני זכאית נוצר חוב במכון הרפואי שסיפק לי את הטיפולים, עברתי קופה ואני מעוניינת לשלם את החוב אבל מעוניינת גם לקבל את ההחזרים המדיעים לי מהקופה הישנה מה החוק אומר לגבי זה, מהמכון אמרו לי שאני יכולה לקבל עד 7 שנים אחורה, אבל לצערי אין לי את כתוב .
אשמח לקבל את החוק כתוב כדי שאוכל לקבל החזר מהקופה הישנה שלי תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק החזרים מקופת חולים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי18/02/2013חוק בריאות ממלכתי קובע כי בגין טיפולים אלה יש לקבל החזר. השאלה שלך הינה יותר בתחום הטכני ולא המשפטי. יחד עם זאת הייתי ממליץ לך לפנות לקופ"ח הרלבנטית בצירוף החשבונית ולהגיש בקשה לקבלת החזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותבר01/02/2013
עברתי ניתוח לכריתת אשך בעקבות גידול סרטני, נכון לעכשיו איני עובר טיפולים כימוטרפיים
הבנתי שעל כריתת אשך נקבעים עד 20% נכות
זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2013אינני יכול לדעת ממצבך אם הינל מתאים דווקא לנכות של 20% או ליותר...
אני כן יכול לומר כי עפ"י אחת התקנות חוסר באשך אחד כאשר השני תקין, יכול העניק 20% נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת עבודהישיי31/01/2013
עקב נכות בעבודה -שכללה פגיעה ברגל,יש לי קושי רב בנהיגה ואיני יכול לנהוג למרחקים גדולים. אמנם חזרתי לעבודתי אך אני גר בגליל ,במקום שיש בו הטבת מס.אולם עקב הבעיה הרפואית,וכדי להקל עליי מבחינה רפואית.נאלצתי לעזוב מקום מגוריי ועברתי קרוב לעבודה ,כדי להקל עליי רפואית. אולם כל הטבת המס נעלמה. איך ניתן להחדירה בצורה כלשהיא.הרח מדובר בבעיה רפואית שבגינה לא רציתי שיפטרו אותי ממקום העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת עבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2013סלח לי, אבל לא כ"כ הבנתי את שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפנות לוועדה רפואית?בר27/01/2013
עברתי ניתוח לכריתת אשך בעקבות חשד לגידול ממאיר
התוצאות הראו שאכן באשך היו 3 גושים סרטניים
נכון לעכשיו, אני בוחר להיות במעקב ולא לעבור טיפול כימו (כמובן שבהתייעצות עם אונקולוג)
העניין הוא כזה, קיים סיכוי שהתגלו בעתיד (אפילו הקרוב) גרורות, ואז אהיה חייב לעבור טיפולים כימוטרפיים.
האם כדאי לי ללכת לוועדה רפואית בביטוח לאומי למרות שקיים סיכוי שבעתיד אעבור טיפולים כימו (שגם הם ישפיעו על אחוזי הנכות וכו')?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לוועדה רפואית? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/01/2013ועדה רפואית במסגרת נכות כללית (מוסד לביטוח לאומי) קובעת את נכותך ואי יכולתך לעבוד במצב נתון. אם המצב יחמיר, אפשר להגיש תביעה נוספת ולהעלות אחוזי נכות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה כתוצאה מעבודהמיכל27/01/2013
לפני 10 חודשים פתחתי קונדיטוריה כעצמאית וכחודשיים לאחר תחילת עבודתי החלו כאבים והתחלתי בבדיקות. בסופו של דבר עברתי ניתוחי CTR בשתי הידיים, ביד אחת יש גם דלקת ובעיה ברצועה. נכון לעכשיו עדיין לא יכולה לשוב לעבוד עבודה פיזית.
בפועל היו לי הכנסות עד אוקטובר (אם כי לא אני עבדתי בפועל).
שאלותיי: 1. האם מגיע לי פיצוי כלשהו מב"ל למרות שלא היו כמעט הכנסות (התחיל בסמוך לפתיחת הקונדיטוריה)? 2. אם אכן מגיע פיצוי מאיזה מועד נחשב, לאור העובדה שהקונדיטוריה המשיכה לפעול חלקית.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה כתוצאה מעבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013שלום רב,
אני יוצא מנקודת הנחה כי כוונתך בתשלום פיצוי מביטוח לאומי - נוגעת לאגף נכות מעבודה.
מקריאת שאלתך אני מבין כי לא מדובר באירוע תאונתי אחד ברור, אלא טענתך כי מדובר בסוג של "מחלת מקצוע" המבוססת על תורת המיקרוטראומה. משמע, הרבה פגיעות קטנות שהובילו לנזק.
היה ותהיה הכרה בנזק כמחלת מקצוע, אכן יבצעו הערכה של ההכנסות בפועל, לפי שיעור דמי הביטוח הלאומי שאת שילמת.
החישוב של דמלת עבודה הינה פר אדם ועל כן העובדה שהקונטדוריה המשיכה לעבוד לא משפיעה על בסיס השכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה כתוצאה מעבודה
מיכל27/01/2013ראשית - תודה רבה על התגובה המהירה.
שנית - האם מומלץ לעבור את התהליך מול ביטוח לאומי בליווי משפטי במקרה כזה או שזה מקרה פשוט יחסית במושגי ביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה כתוצאה מעבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013העניין שלך לא נשמע פשוט בכלל.
ראשית, הייתי מתייעץ עם רופא אורטופד מומחה אשר היה יכול לאשר שנזק כפי שאירע לך, אכן יכול להיגרם בתקופה יחסית קצרה.
אחרי בחינה ראשונית זו, הייתי מתקדם הלאה.
בתשובה כללית לשאלתך לא הייתי מציע לך להגיש את התביעה לבדך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה כתוצאה מעבודה
מיכל27/01/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראהמורן23/01/2013
שלום רב,
אני עובדת בארגון 11 חודשים ועוזבת בקרוב האם אקבל דמי הבראה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013שלום רב,
הפורום עוסק בנושאי רפואה ומשפט ולא בדיני עבודה.
יחד עם זאת- התשובה היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיןישיי23/01/2013
לאחרונה התחלתי לסבול מבעיית עין אדומה ורגישה.לאחר בדיקות נמצא כי אני סובל מדלקת הלחמית בעין. שאגב, אובחנה אצלי בעבר .אך אם הזמן ,פשוט הזנחתי הטיפול, וחשבתי שזה בעיקר עקב בעיות ראייה.
ברצוני לדעת האם מקבלים אחוזי נכות על דלקת זו?אני מעוניין להגיש למל"ל בדיקה של מספר מחלות .האם כדאי להגיש גם ליקוי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2013היי,
קודם כל וודאי שכדאי. במסגרת תביעה לנכות כללית טוב תעשה אם תציין את כל המחלות מהן אתה סובל.
דלקת לחמית קשה עם הפרעות על הקרנית יכולה להעניק כ- 10% .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזםנלי17/01/2013
שלום רב,
בני אובחן כאוטיסט והיינו רוצים לדעת אלו זכויות מגיעות לנו מהביטוח הלאומי וממס הכנסה? אני מורה לחינוך מיוחד בהכשרתי ואני רוצה לעזוב את מקום עבודתי ולטפל בו לבד בבית. האם אוכל לקבל נקודות זכות כלשהן לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיזם - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי20/01/2013שלום רב,
התשובה מורכבת מידי בכדי שאוכל להשיב עליה בפורום זה, אך אומר לך מספר דברים.
ניתן לקבל קצבת ילד נכה מהביטוח הלאומי (נשאלת השאלה אם הילד יעבור למוסד מתאים אם לאו).
ניתן לפנות בבקשה לממשרד הרווחה, לשלמת הטיפולים בילד בקהילה ובמסגרות לימודיות וכיוצ"ב.
מבחינת נקודות זיכוי, אינני יודע אם זה ניתן, אלא שאלות שניתן לשאול רואה חשבון או עורכי דין המתמצאים במיסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות שמנית הארכה ומה אחכ?ישיי08/01/2013
אני לאחר תאונת עבודה שהייתה לפני יותר משנה.לאחר בדיקות רבות על ידי רופאים,עקב כאבים עזים בכף רגל שכללו הגבלות. סוף סוף מצאו שיש לנתח אותי מיידית בקרסול לצורך שיחזור רצועות.מדובר בזמן ממושך של ריפוי. מה הן אחוזי הנכות של המל"ל לבעיה כזאת?.האם לאחר הניתוח אקבל אחוזי נכות זמניים?יש לציין שכבר הייתה לי נכות זמנית בגין הרגל. היא נגמרה ויש לי כרגע נכות שמנית על מצב נפשי.האם יחזירו לי את הנכות הזמנית האוטופדית?ואיך אגיע אליהם אחרי הניתוח, הרי אהיה עם גבס 6 שבועות ולאחר מכן יש שיקום ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות שמנית הארכה ומה אחכ? - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג08/01/2013ישיי שלום,
בריאות והחלמה מהירה.
סביר להניח שיקבעו לך אחוזי נכות זמניים לאחר הניתוח, עד לשלב שבו יתגבש הנזק, בתקווה שלא תישאר לך כל מגבלה (כך אני מאחל לך לפחות).
לגבי מועד הבדיקה, כמובן עליך לעדכן את הוועדה הרפואית ככל ויקבע מועד שאינו מאפשר לך להגיע, בשל מגבלות כאלה או אחרות. במידה ותגיע בתחבורה ציבורית, שמור קבלה. אתה יכול להגיע במונית ולדרוש החזר, ככל ותציג אישור על מגבלת ניידות.
אגב, כיצד אירעה הפגיעה ?
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה לבור בעומק 2 מ'
ישיי08/01/2013במסגרת העבודה בחו"ל .היתה פגיעה בשוק,בגב תחתון וצלעות שבורות. קבלתי בהתחלה 15% זמני על הפגיעה בשוק. ואחכ ביטלו זאת .על השאר אני בעוד ויכוחית איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים לתשובות לשאלות?
ישיי21/01/2013למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים לתשובות לשאלות? - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג23/01/2013מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים לתשובות לשאלות? - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג23/01/2013באם כוונתך לשיעור אחוזי הנכות, הזמניים ו/או הצמיתה, הרי שמדובר שבשאלה שבמומחיות רפואיות ובטח לא ניתן להשיבה בפורום זה, בלי עיון במסמכים רפואיים ובדיקה רפואית.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה מסוג אאורהמאיה05/01/2013
שלום אני בת 20.
קיימת לי מגרנה מסוג האאורה מגיל 12 , כלומר מזה 8 שנים.
אאורה הכוונה למצב של הבהובים וזגזגים חוסר בשדה הראייה וריצודים למשך כחצי שעה ולעיתים קרוב לשעה ולאחר מכן מתחיל כאב ראש חזק.
המיגרנה מגיעה לכל המאוחר אחת לחודש .בעונות מעבר בעיקר תדירות ההתקפים מאוד גבוהה 6-8 פעמים בחודש , גם בקיץ יש יותר התקפים מן החורף.עליי לציין שכאשר יש התקף אני לא הולכת לעבודה ולעתים גם יום אחר ההתקף כי כאב הראש חזק כלומר הדבר מונע ממני מלהגיע באופן סדיר לעבודה.
טופלתי אצל כמה נוירולוגים שונים שהציעו טיפול מונע אך יש לכדורים אלו תופעות לוואי ועדיין הגיעו התקפים בתדירות גבוהה יחסית.
ברצוני לדעת האם מיגרנה עם אאורה מוכרת בביטוח הלאומי?
אודה לך על תשובתך ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה מסוג אאורה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/01/2013אינני מצליח לרדת לסוף דעתך.
מה כוונתך בשאלה האם "האאורה מוכרת" ?
האם ניתן לקבל קצבה ? - כי אם כך התשובה היא לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות באישור מנהלי מקדיםרון01/01/2013
למנהלי הפורום שלו רב!
אימי חולה במחלת פרקים מזה 36 שנים. לאחרונה המחלה החמירה והתפשטה למחלת ריאות - דלקת ריאות אנטרסטיאלית על-רקע ראומטידי.
הרופא הראומטולוגי שלה המליץ על טיפול בשם, מבטרה (עירוי הניתן אחת לכמה חודשים), אך על-מנת לקבל את הטיפול הנדרש יש לקבל אישור מנהלי מקדים מהקופה לה היא שייכת.
בהתאם לנהלים, רופא המשפחה שלה שלח בקשה למינהלת הקופה אך היא נדחתה והם מסרבים לאשר את הטיפול במבטרה.
אוסיף עוד, שהטיפול שניתן עד כה הוא זריקה שבועית בשם, מטוטרקסט, טיפול זה אינו מתאים עוד כי הוא ידוע כמחולל של מחלות ריאה וכמו-כן טופלה בעבר במגוון תרופות סטרואידיות.
רקע נוסף למצבה הרפואי, שחפת כמוסה.
נבקש לדעת מהם זכויותיה בנושא הטיפול במבטרה, לאור מצבה הרפואי ומה ניתן לעשות על-כן.
מודה מאוד, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות באישור מנהלי מקדים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי01/01/2013הייתי מבקש לדעת מה הייתה הסיבה לדחיית הבקשה ע"י הקופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תרופות באישור מקדים
רון03/01/2013תגובתם, יש לנסות אלטרנטיבות טיפול אחרות לפני מתן טיפול אנטי TNF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תרופות באישור מקדים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/01/2013אני סבור כי יש מקום לפנות במכתב יסודי לקופת החולים ולהפנות את תשומת ליבם לכך כי אמך כבר קיבלה טיפולים אחרים שלא צלחו.
כמו כן, הינך יכולה לרשום במכתב כי אם לא תקבלי "תשובה רצינית", תמצי את זכויותיך עפ"י דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)