מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות ופטור מאגרת רכבדורה20/12/2014
האם נכה 100% זכאי לפטור מאגרת רכב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ופטור מאגרת רכב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי24/12/2014באופן כללי אומר כי יש צורך לבדוק האם הנכות קשורה בצורך בהתניידות. בכל אופן התנאים הם כי תהא נכות בשיעור העולה על 60% בנכות כללית. אם יש בעיה ספציפית המגבילה בתנועה, רצוי להגיש תביעה לניידות.
בכל אופן ניתן להגיש בקשה למשרד התחבורה לשם בדיקת הזכאות לקבלת תג חנייה לנכה ופטור מאגרת רישוי, בצירוף פרוטוקול ואישורים רפואיים.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה מתמשכת וטיפולי קרינהנטע28/11/2014
במשך 6 שנים עברתי 3 פרוצדורות לטיפול במנינגיומה (ניתוח, הקרנה סטראוטקטית וסדרה של הקרנות). כמו כן, אני סובלת מקשיים רבים אשר מונעים ממני לעבוד (אני עצמאית) תקופות שאיני מרגישה טוב וכן, איבדתי את שמיעתי באחת האזניים. לאחרונה, כשעברתי הקרנות, שמעתי מחולים אחרים (שההקרנה היא פרוצדורה שנייה שלהם ביותר מ-10 שנים וחלקם פרוצדורה ראשונה והמנינגיומה אצלהם גרמה לנכויות וקשיים אולם הישנות הגידול בטווח גדול ממני) שמקבלים מאותה קופת חולים שאני חברה בה (רק סניפים שונים) קוד מחלה קשה וכן, השתתפות בהוצאות הנסיעה לצורך הטיפולים במחלקה האונקולוגית. סניף קופת החולים שאני חברה בו, מסרב לתת לי את ההשתתפות בנסיעות לצורך טיפולי ההקרנות וטוען שלא מגיע למנינגיומה קוד מחלה קשה על פי משרד הבריאות.שאלתי: אם עברתי הקרנות במחלקה אונקולוגית והמנינגיומה אצלי דורשת התערבות טיפולית כל שנתיים בממוצע - האם איני נחשבת מטופלת אונקולוגית? מאחר וכל הזכויות הרפואיות מדברות על חולה אונקולוגי ביחד עם המילה סרטן, בעצם, חולים כמוני נופלים בין הכסאות, וניתן לפרש את הזכויות באופן שמפלה או באופן שמשתמע לשתי פנים. מצד אחד מחלה שמקשה על אורח חיים נורמטיבי, שדורשת טיפולים לא קלים, ימי מחלה ונכויות ומצד שני מאחר ואינה מחלה ממארת (ח"ח) אין כל זכויות - האם אני טועה? אשמח לדעתכם המשפטית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה מתמשכת וטיפולי קרינה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/12/2014יש הבדל בין "זכויות" באופן כללי לבין "קוד המחלה" אליה את המתייחסת בשאלתך.
יש לשאול את הקופה מהו קוד המחלה המתאים למצב ממנו את סובלת ומנקודה זו ניתן להתחיל.
אינני יכול להעריך ולבקר במסגרת זו, בהעדר מסמכים מתאימים, את החלטת הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מחלה ללא הבחנת המחלהאינגה28/11/2014
רופא של קופת חולים מאוחדת נתנה לי אישור מחלה ולא רשמה את ההבחנה בטענה שזה לא חוקי לרשום הבחנה ושהמעביד צריך להסתפק בתאריכים שאינני כשירה לעבוד ואם יש לו בעיה שיפנה לעורך דין של קופת חולים. המעביד לא מוכן לשלם לי על הימים שהייתי בחופשת מחלה כי טוען שהאישור מחלה לא תקין כי לא רשומה שם ההבחנה. מה אני יכולה לעשות? מה נכון ולא נכון במקרה הזה?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור מחלה ללא הבחנת המחלה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/12/2014עפ"י סעיף 17 א לחוק זכויות החולה על הרופא בקופ"ח לרשום את האבחון הרפואי ממנו את סובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהן הזכויות למנותחי מנינגיומה?גלית26/10/2014
שלום רב,
השנה, לאחר גילוי של מנינגיומה בגודל של 2.5 ס"מ בראשי ובמיקום של מעל ארובות העיניים, עברתי ניתוח להסרה, ואכן הגידול הוסר במלואו, תודה לאל.
האם מגיעות לי זכויות כלשהן מהמוסד לביטוח לאומי בשל כך?
אשמח להדרכה.
שבוע טוב
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהן הזכויות למנותחי מנינגיומה? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/11/2014שלום,
יש צורך באבחון רפואי מעמיק בטרם מתן תשובה ביחס "לזכויות רפואיות".
יש חולים שהסרת הגידול מביאה למרפא מלא יש כאלה שעוברים הקרנות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"חיוסי25/10/2014
שלום לעורכי הדין הנכבדים,
אני מבוטח כעת בקופת חולים מסוימת וברצוני לעבור לקופה אחרת. האם כל התיק הרפואי שלי וההיסטוריה הרפואית יועבר לקופת החולים החדשה ? אם כן, מה מועבר בד"כ והאם אפשר למנוע את העברת המידע, אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/11/2014התיק עובר על כל מסמכיו.
ממליץ לך לעיין בחוק זכויות החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח
אריק11/11/2014תודה רבה על תשובתך,
קראתי את חוק זכויות החולה ובסעיף 20 נרשם: מטפל או מוסד רפואי רשאים למסור מידע רפואי לאחר בכל אחד מאלה...
ישנם מספר מצבים ולדעתי המתאים הוא סעיף קטן 6
אולם נרשם "רשאים למסור" ולא חייבים. הבנתי שמדובר ברשומות השייכות לקופה המעבירה ורק אם הרופא בקופה הקולטת מבקש אז מעבירים. אני מצטט מה קראתי באינטרנט במספר מקומות: "קופת החולים בה היה התושב חבר חייב להעביר מידע רפואי על פי דרישת הרופא בקופת החולים הקולטת. התיק הרפואי הינו רכוש הקופה, הקופה אינה חייבת להעבירו לקופה אחרת ויכולה לדרוש תמורה עבור צילום המידע המבוקש".
העניין הוא לא שחלילה אני מנסה להסתיר משהו. השאלה האם על כל שפעת שחליתי או כאבי אזניים... יעבירו את המידע או רק משהו מסויים ? נניח מחלה פעילה וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת רשומות רפואיות בעת מעבר קופ"ח - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי12/11/2014ההיסטוריה הרפואית שלך עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויתור על סודיות רפואיותנף24/10/2014
שלום רב ,
נתבקשתי לחתום על ויתור סודיות רפואיות עבור חברת ביטוח במסגרת עבודתי בתחום החינוך / הוראה . זו פעם ראשוני שאני נתקל בדרישה זו.
בעיתי - אני סובל ממספר מחלות וייש לי אחוזי נכות גבוהים .
האם חברת ביטוח תגיע לכל המידע הרפואי שלי ? כמה זמן לוקח התהליך ?
חתמתי למשל שלא היה לי אשפוז ב- 3 שנים אחרונות ולמעשה כן היה ..
האם אני צפוי לפיטורין באופן אוטומטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתור על סודיות רפואיות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/11/2014חברת ביטוח אצלה את עורך ביטוח יכולה לבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלך בכדי לבדוק אם כלכלי לה להתקשר עימך בחוזה ביטוח.
עליך להיות גלוי בתשובותיך לחברת הביטוח שכן אי גילוי מחלות מהותיות תביא לכך שברגע שחס וחלילה תזקק ל"עזרת" חברת הביטוח היא תדחה את תביעתך על בסיס "הסתרת מידע רפואי" או "כוונת מרמה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות גלולות שינה כמרשם קבועyoss08/10/2014
אני נוטל לעיתים לפני השינה
חצי כדור סטילנוקס שהוא כדור הרגעה בפיקוח משרד הבריאות.
הבנתי שזה מופיע כמרשם קבוע בתיק רפואי,,שתי שאלות בטובך,האם מינון
של 25 מ''ג לאורך זמן יכול להזיק? ושאלה נוספת אם יש סיכוי שכאשר אצטרך לחדש רשיון נהיגה יכולים להקשות עלי? תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
yoss08/10/2014כדור 5 מ''ג ולא מה שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות גלולות שינה כמרשם קבוע - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי12/10/2014מדובר בעניינים רפואיים ואינני יכול להשיב עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןאורלי28/09/2014
שלום רב,
לפני כחודשיים אובחנה אצל בתי בת ה 8.5 מחלת הקרוהן ואולקוס.. כיום הילדה אוכלת מודולן כאוכל בלעדי ושותה כל יום כדור נקסיום
ומתחילה עכשיו כדור אימורן... לאור המצב הפסדתי ומפסידה ימי עבודה עד כדי שהורידו לי את המשרה לחצי... מהן הזכויות שלנו במקרה הנ״ל?
אשמח לתשובה
שתהיה שנה טובה ומתוקה ושנה של בריאות
תודה,
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/09/2014היי,
אינני יודע מה שיעור הנכות של בתך, אך ניתן להגיש תביעה "ילד נכה" בביטוח הלאומי. אם נדרשת עזרה ופיקוח צמוד על הילדה קיימת אפשרות לקבלת קצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן - המשך
אורלי28/09/2014השאלה היא האם מגיעות זכויות כלשהן... טרם הגשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן - המשך - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/11/2014השבתי לך. את יכולה להגיש תביעה לילד נכה בביטוח הלאומי. אם תעמדי בקריטריונים אז תקבלי קצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנביס רפואייוסי א.26/09/2014
שלום רב לך,
אני מאובחן כחולה PTSD כבר זמן רב וסובל מאד
בעיקר בלילות,שמעתי שיש כיום אפשרות להיעזר בקנביס
רפואי וזה מוכר לאנשים שסובלים מ PTSD.שאלותי שתיים הן:
מה הדרך לקבלת המרשם,
והאם חלילה יכולות להיות השלכות לכך כגון
רישיון נהיגה,נשק וכו' .
לציין שלמעט סטילנוקס (לפעמים) אינני נוטל תרופה
קבועה,אינני שותה ומעולם לא עישנתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס רפואי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/09/2014הרופא שלך אמור להמליץ על קנביס רפואי, מכאן כבר תדע איך לקבל לידיך את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אבל איזה רופא,משפחה?
יוסי א.28/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אבל איזה רופא,משפחה? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/09/2014פסיכיאטר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עם רופא מומחה-פלטינוםאור12/09/2014
היי. מישהו יודע האם במסגרת הפלטינום מותר להתייעץ עם רופא מומחה ליותר מפעם אחת בשנה בעלות 120 שח או שזה מוגבל? כי במושלם יש 3 התיעצויות אבל לא כתוב כלום על פלטינום.תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות עם רופא מומחה-פלטינום - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי18/09/2014מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פלסטי לפני ניתוח החלפת מפרקיםנורית11/08/2014
שלם רב יש לי שאלה למצב קצת מסובך. אני אחרי אישפוז של קרוב לשנתיים בבית חולים ציבורי שאליו הגעתי עם קרוב ל190 קילו שרובם מים. בשפה הרפואית נקרא לימפאדמה. הגעתי לשם במצב מאוד גרוע טיפול לא ממש קיבלתי שם למעט חבישה על פצעים בשוק רגל שמאל הפצעים גרמו לבשר להחשף כולל כלי דם בשר וכלי לימפה. הדבר היחיד שאותו בית חולים היה עסוק בו במקרה שלי היה לחפש לי מקום סיעודי כי טענו שאין מצב שאני אבריא ואשתקם.. למזלי הועברתי לבית חולים אחר ושם מצאתי רופאה צדיקה יחידה בסדום שתודות לה כיום אני עומדת על הרגלים והולכת עם הליכון אבל הולכת . חשוב לציין שבאותו בית חולים ציבורי השאירו אותי במיטה לא הסכימו להוריד אותי אף על פי שיכולתי ללכת קצת.בנתיים ירדתי במשקל דין יש לי הרבכ להוריד אבל כרגע יש המון עור תלוי גם ברגלים וגם בידים ואני צריכה לעבור ניתוח החלפת מפרק הברך והכתף שניהם בצד ימין. ולפי מה שנרמז לי בקופה הם מתיחסים אלי כאדם שמן שעשה דיאטה ורוצה ניתוח פלסטי ליופי הם לא מתיחסים לבעית הבצקות (במסמכי האישפוז בבית חולים וגם הרוםא כלי דם בקופת חולים אני סובלת מלימפאדמה ואלפנטזיס ברגלים)השאלה שלי היא האם הניתוחים הפלסטים שהם חיונים לניתוח החלפת המפרקים שהוא ניתוח שיקומי הוא ניתוח פלסטי ליופי הוא שהוא חלק משיקום כתוצאה מהמחלה . הרופאים אומרים שהלימפאדמה היא כנראה בגלל טראומה. מאחר שהיתי בחורה רזה עם רגלים נורמליות וגוף נורמלי לחלוטין
אני אודה לכם על תשובה מהירה ככל הניתן אני כרגע בבדיקות לברור סופי של מיקום וסוג הפגיעות בברך והכתף
נורית7661* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פלסטי לפני ניתוח החלפת מפרקים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי12/08/2014אם הניתוח הינו כורח רפואי אז מדובר בניתוח לכל דבר שאמור להיות מכוסה ע"י הקופה.
צריך שהתיעוד הרפואי וחוות הדעת של הרופאים יתמכו בטענה זו.
אם יסרבו יש אפשרות להגיש תביעה לבית הדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות למי שעבר ניתוח לבאתי30/07/2014
שלום.
לפני כחודשיים אבי אושפז במצב מאוד קשה לאחר שהיו לו קשיי נשימה, הוא אושפז בטיפול נמרץ במשך יותר משבוע, כאשר 4 ימים מתוכם היה מורדם ומונשם כי לא יכל נשום בכוחות עצמו כתוצאה מבצקת ריאות. לאחר בדיקות רבות, ביניהן צנתור, הרופאים אמרו לנו שעבר אירוע לבבי ואין ברירה אלא לעבור ניתוח מעקפים.
לאחר מספר ימים עבר ניתוח מעקפים.
הוא לא עובד כבר מעל חודשיים בגלל המצב, ואנחנו מאוד מבולבלים ולא יודעים מה מגיע לו מביטוח לאומי (הגשנו טפסי נכות כללית), מס הכנסה והחברה בה הוא חוסך לפנסיה (דקלה). אנחנו מודאגים שיצלו את העובדה שאנחנו לא בדיוק מבינים מה מגיע לו.
אשמח לעזרה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות רפואיות למי שעבר ניתוח לב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי31/07/2014נראה שפניתם לגורמים הנכונים, לפחות בשלב הראשוני.
אם אתם מודאגים וחוששים מניצול, אני ממליץ לך לפנות לעו"ד ולקבל ייעוץ מסודר, בצירוף כל התיעוד וכן מצבו התעסוקתי עובר להתקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת טופס 17 לבית חולים שלא בהסכםגרשון16/07/2014
שלום. אני אמור לעבור ניתוח . הייתי בחוות דעת שנייה אצל רופא מומחה שנתן לי הפניה לבית חולים רמב"ם. כיוון שאני שייך לכללית מושלם, מחייבים אותי לעשות הניתוח בבית חולים כרמל.
מה ניתן לעשות ?
ראיתי שיש מספר סעיפים בזכויותיך :
1.מרחק סביר ממקום המגורים-אני גר בקריות , ויש רכבת מביתי עד לבית החולים, שמקל מאוד עלי ומשפחתי, וכן המרחק שהוא יותר קצר.
2.איסור הפלייה-בוודאי שיש חולים נוספים כמוני מכללית שקיבלו אישור לעבור ניתוח ברמב"ם. כיצד אני יכול להוכיח זאת ?
3. אני מבין שהשיקול של כללית זה כספי .מצד שני יש לי אפשרות לעבור ניתוח ברש"פ דרך כללית באסותא או אלישע, כאשר ההשתתפות העצמית 1,000 ש"ח.
האם הניתוח ברמב"ם יקר יותר מניתוח רש"פ אם אני עושה שם ?
לא מבין את השיקול הכלכלי כאן. הרי רמב"ם זה בית חולים ציבורי ,ואם אפנה לרש"פ ואפעיל את הביטוח משלים של הכללית הם ישלמו יותר מאשר לרמב"ם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת טופס 17 לבית חולים שלא בהסכם - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי16/07/2014למיטב ידיעתי והדבר אף רשום באתר הכללית, בית חולים רמב"ם מצוי בהסכם עם הקופה.
עמוד על זכויותיך ופנה למציב הקבילות אם יש צורך בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מקום ניתוח
גרשון16/07/2014בדקתי וכתוב באתר הכללית שכרמל . לא מופיע רמב"ם. יש לך קישור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת בית חולים
גרשון16/07/2014נכנסתי לאתר וכתוב :
בתי החולים שאינם של כללית ושמצויים בהסדר -שזה רמב"ם.
"הפניה לבתי החולים האלה תינתן לאחר מיצוי מתן השירות על ידי כללית במוסדותיה, על פי שיקול דעת רפואי של כללית,* לפי שיוך גיאוגרפי, בהתאם לאזור המגורים של הלקוח ובצירוף מכתב הפניה מרופא מטפל של כללית (משפחה או שניוני) ו/או לאחר התייעצות עם גורם מקצועי נוסף בכללית ועל סמך טופס התחייבות.
* מדובר בשקלול, על פי שיקול דעת רפואי, בכל מקרה לגופו של מספר פרמטרים ענייניים, וביניהם:
מידת הדחיפות שבה יש ליתן את שירותי האשפוז לדעת הרופא המטפל והמנהל הרפואי, שונות בין פרט לפרט במאפייני תחלואה אישיים סובייקטיביים, אורך התור הסביר במוסדותיה של הקופה בנקודת הזמן הרלוונטית, אורך התור הסביר אצל נותני שירותים חיצוניים שהקופה קשורה עימם בנקודת הזמן הרלוונטית, הצורך בשמירה על רצף טיפולי, ההצדקה בקבלת שירות רפואי מתמחה ואפשרות לסטייה מהסדרי הבחירה לפי שיקול דעת רפואי."
ולכן מערימים קשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת ניתוח בבית חולים לא בהסכם
גרשון17/07/2014האבסורד שאם אני עובר לקופת חולים מכבי, יכול בעוד 3 חודשים לעבור אותו ניתוח בבית חולים רמב"ם. הנקודה שמשלם יותר מ 40 שנה דמי חבר לכללית, וכשצריך ניתוח בבית חולים ציבורי (לא ביקשתי פרטי) מונעים ממני בניגוד לחוק בריאות ממלכתי ,המאפשר לכל מטופל לבחור את המקום בו הוא מעוניין לקבל את הטיפול. זה שיקול כלכלי של הכללית על חשבון בריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת מידע רפואי - טיפול מונע ב PEPיצחק13/07/2014
שלום רב,
לפני כשנה טופלתי בטיפול מונע בתרופות PEP למשך 28 יום עקב חשש לחשיפה אפשרית לאיידס. לאחר מכן נבדקתי והכל תקין. אני לא נשא או חולה ובריא לחלוטין, אז וגם היום.
נדקרתי בטעות ממחטים רפואיים בעת שאשפזתי את אבי בבית חולים. אני אדם מאוד היסטרי וחששתי שלא אקבל טיפול מונע כי במקרים אלו כך סברתי, רק עובדי רפואה מקבלים טיפול, ולכן הגזמתי בדיווח, שיקרתי וטענתי כי אני חושש שנחשפתי עקב יחסי מין לא מוגנים, וכך מייד קיבלתי טיפול מונע. היום בדיעבד אני מאוד מצר על כך כי התברר לי שהסיכון מאד נמוך להידבק מדקירת מחטים אך הלחץ וההיסטריה שלי גרמו לי לחשוב בצורה מטעה ולא מחושבת.
האם הטיפול המונע החד פעמי שקיבלתי (PEP) ימחק מהתיק הרפואי ? הרי אני נקי ומנהל אורח חיים בריא ושומר על עצמי בצורה קפדנית, ואני סטרילי, מחטא כל דבר שעלול להיות מזוהם וכד'. מדוע זה צריך להישאר רשום בתיק הרפואי ? הרי הטיפול שקיבלתי היה טיפול רפואי מונע ככל טיפול רפואי אחר (אנטיביוטיקה כנגד שפעת וכו').
כיצד ניתן להסתיר, למחוק או להצפין את המידע הזה בצורה שלא יצא החוצה שהרי הוא כבר לא רלבנטי ? חשיפת המידע הזה אפילו שאינו רלבנטי כבר, עלול לגרום לכך שחיי האדם יהרסו בעקבות מידע שאינו נכון. האדם אינו צריך להצטדק ולומר לכל "אני נקי" וזאת אם המידע שטופל בעבר בתרופות אלו דלף ונחשף.
הרי מידע ושאילות על תרופות שנטל אדם ניתן להפיק בקלות בכל עמדה לשירות עצמי בקופ"ח עם כרטיס מגנטי. מספיק שאבקש ממישהו/ קרוב משפחה להביא בעבורי את תוצאות בדיקות שביצעתי ומייד הוא נחשף לכל התרופות שנטלתי בעבר. בנוסף, המידע רשום אצל הרוקחים, ולבטח אצל עוד נושאי משרה בקופ"ח מלבד הרופאים.
אם אגיש פעם תביעה לחברות ביטוח/ ביטוח לאומי וכיו"ב אצטרך לחתום על ויתור על סודיות ואז יחשף שטופלתי בעבר בתרופות אלו - כל פעם אצטרך להצטדק ?
מאוד מציק לי ששיקרתי כדי לקבל טיפול שכעת אני מבין שרוב הסיכויים שלא הייתי זקוק לטיפול זה.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת מידע רפואי - טיפול מונע ב PEP - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי13/07/2014ההיסטוריה הרפואית שלך מתעדת דברים שאירעו בזמן אמת.
היום העלאת טענות כאלה ואחרות יכולה להיות "בעייתית"...
יחד עם זאת, חולי הוא מצב נתון . חשש לאיידס זו לא מחלה ועל כן אינני רואה בעיה .
בכדי לעיין בתיעוד הרפואי שלך דרושה הסכמתך ועל כן גם כאן אינני רואה סיבה לדאגה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשלנות של עו"סדנה08/07/2014
לפני כשנה לפני תחילת שנהל נכנסתי לקופה לעוס שמכירה אותי וסיפרתי לה שאני שרויה במצוקה ולא יודעת איך לבטא אותה והיא לתומה לא עשתה כלום. פשוט אמרה לא אמרת כלום. ואז נכנסתי לשנה של אי עשייה מוחלטת והסתגרות עם עצמי שעשתה לי נזק עצום בחיים. האם ניתן לתבוע את הקופה בגין זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות של עו"ס - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי08/07/2014עניינים מסוג זה הינם מעט יותר מורכבים ועל כן לא אוכל להשיב לך על השאלה במסגרת פורום זה.
יש משתנים רבים לסוגיה, לרבות מספר הפניות לגורמים הרלבנטיים ותוכן הפניות וכן פניות לגורמים רפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)