מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפשרי להחליף רופא באמצע רבעון?דוד08/08/2016
לאחרונה ביקרתי אצל רופא אורולוג דרך קופת חולים מכבי. לצערי הכימיה עם הרופא הייתה לא משהו והוא התייחס אליי כהיפוכונדר ולא באמת בדק אותי כיאות. אני מעוניין לקבל חוות דעת אצל רופא אחר אך אני תקוע באמצע הרבעון ולא רוצה לחכות זמן רב.
האם אפשרי פשוט לקבוע תור לרופא אחר? האם אשלם קנס על החלפת רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי להחליף רופא באמצע רבעון? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/09/2016בקופת חולים מכבי אכן נהוג (ואף מצוין באתר) כי לא ניתן להחליף רופאים באותו תחום במהלך קבעון קלדנרי.
יחד עם זאת ניתן לפנות לפניות הציבור של הקופה ולהציג את הבעיה ולנסות דרכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה ורידית ברגליים לאחר החמרה-אחוזי נכות בביטוח לאומיהדס07/08/2016
שלום רציתי לשאול לגבי אחוזי נכות בביטוח לאומי, יש לי אי ספיקה ורידית בשתי הרגליים ,האם אחוזי הנכות מתייחסים באופן שווה אם מדובר ברגל אחת או שניים או שיש אחוזים גבוהים יותר כאשר מדובר בשתי הרגליים
אני מציינת כי יש לי כבר תביעה ע"ס בעיה של אי ספיקה בחצי רגל אחת קיבלתי 20% אחוזים
אך לא ברור לי אם כעת כאשר גילו החמרה :שיש לי אי ספיקה ברגל שניה _בחצי הרגל, ואילו בראשונה הפך להיות מחצי רגל לשלמה, האם החמרה זו מתורגמת בבטוח לאומי לאחוזים גבוהים ממה שקיבלתי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה ורידית ברגליים לאחר החמרה-אחוזי נכות בביטוח לאומי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/09/2016בעיה רפואית קשה יותר מזכה בשיעור נכות גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום רפואי של נפטר בבית חוליםדנה23/07/2016
שלום, אבי אושפז בבית חולים ולאחר 24 שעות נפטר. אנ נכחתי לידו מהרכע שהגענו למיון ועד לרגע שנכנסו 2 רופאים לביקור רוםאים במחלקה וביקשו שאצא על מנת שיבדקו/ יטפלו בו.
לאחר כחצי שעה יצאו ואמרו שליבו נדם. יש לציין כי ב 24 בבית החולים לא הייתה סיבה למוות (לא אושפז במצב קשה הכוונה).
כשעזבנו את בית החולים לא קיבלנו סיכום רפואי ופרטי פרטים מה היה שם בחצי שעה הזאת, נהפוכו, 2 רופאים סיפרו בעפ גרסאות שונות.
ברצוני לקבל דוח מפורט בדיוק מה היה שם.
מה עליי להציג בבית החולים ומה אמורה לקבל מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום רפואי של נפטר בבית חולים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי24/07/2016שלום.
תבקשי תיק אשפוז מלא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היו צריכים לתת לנו משהו כשעזבנו
דנה24/07/2016כשעזבנו את בית חולים?
מה עליי להציג להם על מנת לקבל זאת?
בחומר יהיה אינפורמציה אודות הטיפול ברגעיו האחרונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היו צריכים לתת לנו משהו כשעזבנו - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי26/07/2016בד"כ הם נותנים סיכום ולא את כל מהלך הטיפול באדם.
לכן צריך לבקש את התיק המלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברת הביטוח שלחה אותי לבדיקה לרופא לא תעסקותישרון26/05/2016
שלום
אני במהלך לקבל המשך אבדן כושר עבודה מחברת הביטוח שלחה אותי הפעם מה שלא היה בעבר לא לרופא תעסוקתי האם זה לא עילה לתביעה על זמן התעללות הטרדה גם הרופא סיכם את הביקור שלא הוא יחליט אם אני לא כשיר , אז למה שלחו אותי לרופא פנימי ולא תעסוקתי כשהבעיה היא בכלל אורתופדית האם אפשר וכדאי להראות לחברות הביטוח שהזמן שלנו יקר ולתבוע בתביעות קטנות או בכל מקום אחר מה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברת הביטוח שלחה אותי לבדיקה לרופא לא תעסקותי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/05/2016במסגרת הפוליסה לחברת הביטוח יש סמכות להעמיד אותך לבדיקה .
כל עוד תביעתך לא נדחתה על ידי חברת הביטוח, אני מציע להמתין ולתעד את כל הפניות והמפגשים.
אם אח"כ יהיו "בעיות", יעמדו לך מנגד טענות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי בקשת כל תעודת זיהוי או כרטיס ז
שרון29/05/2016שלום
הכוונה שהוא בעצמו לא הזדהה ללא שום מסמך חותמת תג וכו והגרוע מכל לא ביקש תעודת זהות שנזדהה בפניו. איך ייתכן דבר כזה זה חיים/ ומוות במצב אחר אם זה תרופה או טיפול .למי אפשר להתלונן מתחום הרפואי הנ"ל זה מחדל מסוכן ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי בקשת כל תעודת זיהוי או כרטיס ז - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי30/05/2016הרופא הזה קובע את המשך זכאות לאובדן כושר ולא מתווה טיפול רפואי.
ביקשת לקבל את פרטיו והוא סירב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מטעם הביטוח לא ביקש תעודה מזההשרון26/05/2016
שלום
האם רופא מטעם ביטוח שנשלחתי לבדיקה לגבי כושר עבודה חובה עליו לבדוק ולבקש
תעודת זהות, למי אפשר לפנות להתלונן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מטעם הביטוח לא ביקש תעודה מזהה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/05/2016ברור שהרופא צריך לזהות את הנבדק המופנה אליו.
יחד עם זאת לא כ"כ הבנתי את מהות פנייתך... על מה אתה מבקש להתלונן - על זה שביקש תעודת זהות או על זה שלא ביקש תעודת זהות ?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה בעקבות פציעה של אימירועי16/05/2016
שלום רב,
אני שואל עבור אימי, בת 74 , אלמנה. עד לפני כשבע שנים עבדה כמטפלת בקשישים לפרנסתה. יום אחד בזמן שהתארגנה לעבודה נפצעה כשהחליקה במקלחת ושברה את ידה. השבר לא התאחה טוב, ומאז בעקבות זאת לא יכלה לחזור לעבוד, ובנוסף לעניין הרפואי, עברה גם קשיים נפשיים כי נאלצה לשבת לבד בבית, עם קשיים כלכליים. כיום מתקיימת מקצבת זקנה ושארים.
כמו כן, למרות שעבדה במהלך חייה, מתברר שלא הופרשו לה דמי פנסיה. השאלות שלי:
1. האם זכאית לתשלומי פיצויים בגין הפציעה שמנעה ממנה את המשך עבודתה לעוד מספר שנים?
2. כל מקומות העבודה שלא הפרישו לה פנסיה, האם זה חוקי או שניתן לתבוע אותם?
3. כיום לצערי התרבו בעיותיה הרפואיות של אימי, ובכל פעם שהגשנו תביעה לגמלת סיעוד מביטוח לאומי, הייתה חסרה עוד נקודה או 2 המזכות בעזרה הסיעודית. בעקבות זאת אחותי שעובדת כל היום, נאלצת לגור עימה ולסייע לה כל היום, ולקחת אותה לטיפולים רפואיים תכופים ולדאוג לכל צרכיה, ולכן מאוד זקוקה לעזרה שתסיר מעליה את חלק מהמטלות, לפחות בזמן שהינה בעבודה מחןץ לבית. שאלתי היא האם יש גורם אחר, מלבד ביטוח לאומי, שיכולים לתת מענה סיעודי זה?
תוה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עבודה בעקבות פציעה של אימי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי23/05/2016שלום,
את המקרה של אמא יש לבחון בצורה יותר פרטנית בכדי לשתוכל לקבל תשובות ברורות, אך יחד עם זאת אומר כך.
1. תאונה שאיננה קשורה ישירות לעבודה לא מקימה עילת פיצוי כנגד המעביד .
2. יש התיישנות על תביעות מסוג זה של 7 שנים.
3. התאונה אירעה שאימא כבר הייתה בגיל הפנסיה.
4. הפרשות לפנסיה יש לשאול עו"ד המתמחה בדיני עבודה.
5. תביעת סיעוד הינה תביעה מורכבת ויש לבחון את כל התיעוד הרפואי בעניינה בכדי לקבל אמת מידה כללית לגבי זכאותה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתר דיוק...
רועי23/05/2016מבדיקה פרטנית עלה שעדיין לא חלפו מאז 7 שנים.
באותו זמן אינה הייתה זכאית עדיין לפנסיה אך קבלה קצבת נכות נמוכה.
שאלתי היא בעניין פיצויים מביטוח לאומי עבור השנים שיכלה להמשיך לעבוד והפסיקה בגלל אותה הפציעה, האם ישנה עילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתר דיוק... - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי23/05/2016השאלה נוספת שלך לא כל כך ברורה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רועי23/05/2016בהנחה שלא חלפו 7 שנים מהפציעה, ונכון לאותה תקופה עדיין לא הוגדרה כפנסיונרית, האם ביטוח לאומי לא אמור לפצותה על השנים שיכלה להמשיך ולעבוד לולא אותה פציעה שבגללה הושבתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי24/05/2016לא, שכן הביטוח לאומי לא ישלם קצבת נכות כללית 7 שנים אחורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיפול ומימוש זכויות רפואיותMAJER03/03/2016
שלום לכולם
עברתי ניתוח לב פתוח הכולל השתלת מיסתם ו'וצב
יש מספר חברות שמטפלות בתחום
אשמח לקבל המלצה על חברה שאכן טפלה הבנאמנות ומהירות ולא ניצלה המעמד
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לטיפול ומימוש זכויות רפואיות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/03/2016אני ממליץ לך לפנות לעורך דין ולא לחברה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחית ועדה של אורטופד החמרת -תאונת עבודהישראל04/02/2016
שלום הגשתי החמרהבענין תאונת עבודה. שלחתי חומר בענין החמרה נפשי והחמרה אורטופדי.בועדה של הנפשי סוכם שממתינים להחלטת האורטופד,כן נשאלתי שם האם יש ירידה בשכר ואמרתי שכן. כעת המומחה האורטופד לא הוסיף לי אחוזי נכות בגין החמרה. האם יש תלות בין המומחה פסיכיאטריה להחלטת הועדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית ועדה של אורטופד החמרת -תאונת עבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/02/2016החלטה של האורתופד עומדת בפני עצמה, כמו גם החלטת הפסיכיאטר. הוועדה המסכמת עורכת חישוב של שתי חוות הדעת וקבועת את הנכות הכוללת.
משמע יתכן כי הנכות תעלה אם הפסיכיאטר יקבע לך נכות צמיתה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה על ייצוג כושל של חברת לבנת פורןרועי04/02/2016
שלום,
לפני כמה שנים נעזרתי בחברת ליבנת פורן לצורך פנייה לביטוח לאומי.
ביטוח לאומי אישר לי את הנכות החל בסמוך למועד הגשת התביעה, כמה חודשים מאוחר יותר מהתאריך בו חליתי. למרות שהנכות שלי היא מקרה פשוט מאוד להוכחה עם גיבוי במסמכים, לבנת פורן לא עשו שום צעד כדי לערער על ההחלטה של ביטוח לאומי. כתוצאה מכך הפסדתי ארבע חודשי נכות (10,000 ש"ח).
האם אני יכול לתבוע על נזק כתוצאה מייצוג כושל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה על ייצוג כושל של חברת לבנת פורן - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/02/2016שאלתך אולי נראית פשוטה אך היא טומנת בחובה עניינים עובדתיים רבים המקשים על מתן תשובה, כמו מתי פנית אליהם בפעם הראשונה, כמה זמן חלף מרגע התחלת הטיפול, אילו עובדות מסרת להם וכו'.
רק לאחר בחינת העובדות ניתן יהיה ליתן תשובה יותר קונקרטית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליבנת פורן הם רואי חשבון ולא עו"ד..
רועי04/02/2016תודה!
פניתי אליהם פחות משנה אחרי שחליתי. הטיפול היה מהיר. קבלתי מהם הבטחה בעל פה שהם יטפלו במקרה שלי כדי להוציא את מקסימום הקצבה שמגיעה לי, (כולל ערעורים אם יהיה צורך).
אינני יודע מדוע הם לא ניסו לערער בשמי על הזכאות לשנה רטרואקטיבית. ידוע לי שהיה לי חוב קיים לביטוח לאומי (שנסגר) שבגינו הפסדתי ממילא את הזכות לקבל קצבה (רק לכמה חודשים ולא לכל השנה).
על החלק הנותר של התקופה, קצבה של ארבעת החודשים, הם לא ניסו לערער.
כששאלתי שם לאן נעלמו כמה חודשים של קצבה, הטעו אותי והסבירו לי שקבלת הקצבה רטרואקטיבית מתחילה במילא רק 6 חודשים לאחר המועד בו אושרה הקצבה (משהו כזה) ולכן לא פספסתי כלום.
לקח לי זמן עד שהבנתי שהחישוב במקרה שלי הוא שלא הייתי מנוע קצבה בגלל חוב קיים למשך ארבע חודשים שלמים.
הבנתי שהם רואי חשבון ולא עורכי דין, האם אפשר לתבוע אותם על נזק כתוצאה מייצוג כושל שמנוגד למצגים ולהתחייבויות שנתנו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליבנת פורן הם רואי חשבון ולא עו"ד.. - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי07/02/2016קצבת נכות משולמת בתום 90 יום מהמועד שבו נקבעה לך דרגת אי הכושר.
הזכאות לתשלום רטרואקטיבי תהיה עבור 12 חודשים לכל היותר לפני יום הגשת התביעה.
האם הכוונה בארבעה חודשים היא לתחילת אי הכושר ? כי עפ"י הנתונים שמסרת הם הגישו את התביעה בתוך שנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
רועי09/02/2016תודה,
הנתונים שמסרתי הם לא מדוייקים מטעמי פרטיות.
הם הגישו את הבקשה באותו החודש שפניתי אליהם, אבל ביטוח לאומי קבע תקופת אי כושר רטרואקטיבית קטנה ממה שהיה מגובה במסמכים הרפואיים שהגשתי להם.
ליבנת פורן לא ערערו על הקביעה של ביטוח לאומי ובגלל זה הפסדתי כמה חודשי קצבה
(מעבר לתקופה של ה-90 יום מיום שנקבע אי כושר).
האם אני יכול לתבוע אותם על ייצוג כושל והפסד כספי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/02/2016על מנת ליתן תשובות יותר מדויקות אני צריך לבחון את המסמכים ולכן לא אוכל להשיב לך מעל פורום זה.
על מנת להוכיח את ההתרשלות של המזיק תצטרך להוכיח כי הביטוח לאומי טעה בקביעה - מה שמוביל להרבה מאמץ והוצאות כספיות ומנגד תוחלת רווח נמוכה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיבוי במסמכים
רועי09/02/2016אני מוסיף שבמסמכים הרפואיים שהגשתי לביטוח לאומי לתקופה הרטרואקטיבית, היה פירוט של אותם התסמינים של המחלה בגינה קבלתי נכות ואי כושר עבודה (תקופה שלא עבדתי בה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם אוכיח התרשלות
רועי09/02/2016הפיצוי לא יכלול את הוצאות משפט וחוות דעת?
(אני שוב מציין שהמסמכים שהוגשו פירטו תסמינים זהים לאלו שבגינם נקבעה לי נכות. במכתב מהרופא נכתב באופן חד משמעי שאני לא מסוגל לתפקד בשום מסגרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם אוכיח התרשלות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי10/02/2016כפי שרשמתי לך יש צורך בבחינת כל המסמכים, בכדי לתת תשובה יותר מוסמכת .
תקופה רטרואקטיבית נמנית 12 אחורה מיום הגשת התביעה לביטוח לאומי !
הפיצוי אמור לכלול הוצאות משפט ושכר טרחה במידה ואתה זוכה.
ממליץ לך לפנות לעו"ד עם המסמכים ולקבל תשובה ברורה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות עקב כריתת רחםסלי03/02/2016
שלום
היום נודע לי שלאישה שעברה כריתת רחם מגיע 40% נכות, קראתי גם שניתן לקבל פטור ממס הכנסה.
אני בת 48, עברתי כריתת רחם בשנת 1991 עקב ליומיוסרקומה.
האם ביטוח לאומי יכיר בארוע מלפני יותר מ- 20 שנה?
האם שווה להגיש תביעה ומה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות עקב כריתת רחם - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2016שלום רב,
באופן כללי אוכל להשיב לך כי כריתת רחם אכן "מזכה" בנכות בביטוח הלאומי אך נכות זאת מנופה (ולא ניתן לקבל בגינה קצבה) מאחר ואיננה משפיעה על כושר העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם פטור ממס הכנסה?
סלי03/02/2016ותודה על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם פטור ממס הכנסה? - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2016על מנת לקבל פטור ממס הכנסה יש צורך בנכות רפואית של 90%...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה
סלי03/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה בגין שבר בקרסול במשחק כדורגלדוד31/01/2016
היי, לפני כחצי שנה שברתי קרסול במשחק כדורגל במגרש השכונתי ששייך לעירייה ,רופא מומחה קבע לי שיש לי נכות עשר אחוז,פניתי לעירייה אמרו שאין להם ביטוח למבנים ציבוריים, את מי אני יכול לתבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי01/02/2016שלום רב,
יש תביעות שבהן יש צורך להוכיח אחריות של "המזיק" לנזק שנגרם ל"ניזוק". במקרה שלך צריך להוכיח כי הנזק שנגרם לך התרחש עקב מפגע שהיה במגרש (שהינו ככל הנראה בבעלות העירייה) או כל עניין אחר המקים אחריות כלפי צד שלישי.
אם יש לך ביטוח תאונות אישיות או ביטוח נכות ניתן לתבוע ולקבל כסף ללא צורך בהוכחת אחריות, בהתאם לסכומים שנרכשו בפוליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ocpd מילדות - זכויות בביטוח לאומיתמר111826/01/2016
שלום רב!
אחי סובל מאז ילדותו מOcpd, אומנם יש לו תואר שני באוניברסיטה אבל הוא שנים לא עובד בגלל התופעות של המחלה ( מפוטר אחרי תקופה קצרה בגלל חוסר התאמה) הוא כבר בן 36 ובאקט של יאוש פנינו לביטוח לאומי . אחי קיבל 20% נכות אשר לא נותנת לו קיצבת נכות שאותה הוא חייב. לאורך השנים הוא עבר אישפוז ים בבתי חולים פסיכיאטרים ולוקח תרופות באופן קבוע. הגשנו עירעור,
שאלתי: מנסיונכם המקצועי מה הסיכוי להגדיל את הקציבה ? כמובן שיש ממכתב מפורט מהפסיכיאטרית שמטפלת בו לאורך השנים.
האם כדי ללכת לאותן חברות שעוזרות לממש זכויות רפואיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ocpd - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי31/01/2016שלום רב,
על מנת לבחון את המצב של אחיך יש צורך בבחינת מצבו הרפואי ויתכן כי קיימות מחלות נוספות שאותן יש להוסיף לתביעה ואז יתכן ויהיה זכאי לקבלת קצבה.
אני באופן אישי לא ממליץ ללכת לחברות הללו. סל המוצרים שלהם קטן והן יכולות ליתן תשובות רק בראי צר מאוד תחת הידרשות לתמונה הכוללת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת מידע רפואי קודם של חסוידבש05/01/2016
שלום
אימי נמצאת במחלקה לתשושי נפש בבית אבות.
האם חייבים לחשוף בפניהם מידע רפואי קודם שלא מעונינים שיעבור?
האם יש קשר ישיר "מעל לראשנו" מבלי שנדע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת מידע רפואי חסוי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי14/01/2016באופן עקרוני ניתן להעביר מידע רפואי ממטפל למפל לצורך הטיפול במטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות לאחר התקף לב צנתוררונן11/12/2015
שלום אבי לאחר התקף לב וצנטור שוכב בבית וכנראה לא יכול לחזור לעבודתו, איך מתחילים בהליך של מימוש זכויות רפואיות ומי אמור לטפל בזה האם עורך דין או חברה למימוש זכויות או פשוט לגשת לביטוח לאומי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות רפואיות לאחר התקף לב וצינטור - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי13/12/2015אני סבור שנכון יהיה לפנות לעורך דין. מניסיוני אני יכול לומר כי מקרים מהסוג שפורטו על ידך מעלים שאלות במספר תחומים שרק עו"ד העוסק בתחום יוכל להשיב בצורה מלאה.
אם לאביך ביטוח אובדן כושר עבודה בחברת ביטוח אפשר לבחון הגשת תביעה בעניין זה.
אם האירוע נגרם כתוצאה מאירוע חריג בעבודה, יתכן ויש מקום להגיש תביעה לאגף נכות מעבודה של הביטוח הלאומי.
אם אביך עומד בקריטריונים אולי ניתן להגיש תביעה לנכות כללית.
כפי שאתה רואה יש תביעות שונות שלא בהכרח "מתגוררות אחת עם השנייה" ועל כן עו"ד יהיה האכסניה הטובה ביותר בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולינוירופטיהא.09/11/2015
שלום,
בבדיקת EMG לרגליים התגלה שיש : "פולינוירופטיה אקסונלית ודמינלטיבית סנסורית מוטורית קשה . שינויים נויירוגניים כרונים בפיזור S1 L5 מימין ו S1 משמאל. " הכאבים מפוזרים בשכמות , ברגל ימין , בקרסול - כאבים עמומים טורדניים טיפול במשככים ובויטמינים ללא שיפור. בבדיקת דם CPK 350. יש חשד למחלת עצב-שריר.
יש למצב הזה זכויות בביטוח לאומי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולינוירופטיה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג09/11/2015שלום רב,
בהחלט יכול להיות כי המצב הבריאותי המתואר עולה כדי נכות, אך אין בכך כדי להעיד במישרין על זכות כזו או אחרת במוסד לביטוח לאומי. יש לבחון את הנושא בצורה עניינית ופרטנית.
כך למשל, לצורך בחינת האפשרות לקבלת נכות כללית, יש לבחון האם שיעור הנכות עקב שלל המחלות מהן הינך סובל עולות כדי 60% או 40% (ובלבד שאחת המחלות 25% ומעלה)? האם ישנה ירידה ביכולת להשתכר? ועוד.
מומלץ לבחון את הנושא.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)