מידע רפואי
פורומים
- פילאטיס
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- קוסמטיקה טבעית
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- יחסים, זוגיות ונישואין
- דיכאון אחרי לידה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
- טרשת נפוצה
- מיניות האישה, מין נשי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- החזר על ניתוח מקופת החוליםשרונה16/09/2012
לפני כמה חודשים עברתי באופן פרטי ניתוח ארטרוסקופיה. לפני ביצוע הניתוח קיבלתי אישור על השתתפות בהוצאות מקופת חולים מאוחדת (יש לי ביטוח עדיף ושיא). הגשתי את הבקשה להחזר לפני יותר מחודשיים ועדיין לא קיבלתי את הכסף. המזכירות בקופה אומרות שהוא יגיע בוודאות, אבל לטענתן אין לקופה שום מחויבות למסגרת זמן. האם זה נכון? האם אין איזשהו זמן סביר שבתוכו הם אמורים להחזיר כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר על ניתוח מקופת החולים - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג16/09/2012על פי חוק חוזה הביטוח, על חברת הביטוח לברר את חבותה בתוך 30 ימים מהיום שהומצאו לו מלוא הפרטים הדרושים לה לשם כך, ובהתאם לשלם את תגמולי הביטוח (או לדחות ולהמציא מכתב מנומק).
בריאות והצלחה !
בברכה ,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק חוזה הביטוח - שאלה קטנה נוספת
שרונה23/09/2012האם החוק חל גם על הבטיחו המשלים של קופת חולים? אם כן, הרי שאני יכולה לתבוע אותם (עברו כמעט שלושה חודשים מיום הגשת הבקשה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק חוזה הביטוח - שאלה קטנה נוספת - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג05/10/2012אין הלכה בנושא. קיימות דעות שונות בעניין זה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרי מס לאחר ניתוח מעקפיםא.ל03/10/2012
האם יש זכאות להחזרי מס לאחר ניתוח מעקפים ( ללא ארוע לב) ואם כן מה צריך לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרי מס לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי04/10/2012עליך להגיש תביעה לביטוח לאומי או בקשה לעמוד בפני וועדה רפואית לצורך מס הכנסה ואם תקבל מעל 90% זמניים תוכל לקבל פטור ממס הכנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לעובדת זרהלאה02/10/2012
האם עליי לבטח עובדת זרה חוקית שסועדת את אמא שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לעובדת זרה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג02/10/2012באיזה ביטוח ?
אם כוונתך לקרן פנסיה - כן. כמתחייב ע"פ חוק.
אם כוונתך לביטוחי אחריות מקצועית - לשיקולך...
חג שמח !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחיביות לילד חולה סרטןמאיר19/09/2012
בני חולה מזה שנתיים ,במהלך הטיפול הכימוטרפי נפגע וזקוק לטיפולי פיזיוטרפיה והידרוטרפיה
קופת חולים מקשה עלינו מאוד בקבלת ההתחיביות עבור המשך טיפול ע,פ המלצת הרופאים ודוחות המטפלים מה ניתן לעשות כדי שהילד יחזור לתפקוד מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחיביות לילד חולה סרטן - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג19/09/2012מה נימוק הקופה ? מדוע היא מסרבת ?
האם ברשותכם גם ביטוחים פרטיים משלימים ?
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחיביות לילד חולה סרטן - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי19/09/2012ראשית אני מאחל לילד בריאות שלמה ומקווה שיחלים במהרה. שנית, השאלה שלך לא כ"כ ברורה. שאלות רפואיות לשיקום צריכות להיות מופנות לרופאים.
לגבי החיים הקשים שקופת החולים מעבירה אתכם, יש לשאול מה קרה לבסוף? האם ניתנה ההתחייבות? אם לא- מה היה הבסיס לסירוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערור מול ביטוח לאומי והליך סכרתקובי18/09/2012
ועדה רפואית מחודש ספטמבר השנה קבעה לי 9.75% נכות צמיתה , אך הסכימה לשלם לי לפי חישוב מחודש אוגוסט השנה כאשר בפועל הלנתי על מצבי כשנה קודם לכן
האם עליי לערער ? כמו כן האם מגיע לי החזר כספים מול קופת החולים כתוצאה מטיפולים אלטרנטיביים?
כמו כן מהו ההליך מול ביטוח לאומי לחולי סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערור מול ביטוח לאומי והליך סכרת - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג19/09/2012קובי שלום,
אני מניח שפנית לענף נפגעי עבודה.
מתי היתה התאונה ? מתי פנית למוסד לביטוח לאומי ? מתי החלה הנכות ממנה הינך סובל ?
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
אלמוג-שפירא, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בגן עירייהשגית18/09/2012
שאלה לגבי ביטוח בגן עירייה של גילאי 5, גן חובה.
האם במידה והורה מחליף את הגננת למשך יום או מספר שעות ביום, זאת ללא אישור על הרשות המקומית, העירייה, משרד החינוך, ז"א מעין "דיל" בין הגננת לאותו הורה. (להורה אין הכשרה חינוכית, או עזרה ראשונה או כל הכשרה אחרת(:
1. האם אותו הורה שהחליף את הגננת מבוטח במקרה וקורה לו משהו בגן: התקף לב, פציעה, שריפה או כל אסון אחר?
2. האם הילדים בגן מבוטחים במידה והורה שומר עליהם במקום הגננת?
3. האם העובדה שהעירייה או המועצה לא מיודעות להליך פוגעת באיזה אופן בביטוח או חושפת את המעורבים מבחינה משפטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בגן עירייה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג19/09/2012שגית שלום רב,
הנושא בהחלט עשוי להוות בעיה, שעה שהנושא לא ידוע ו/או מקובל על חברת הביטוח, לא כל שכן כאשר עסקינן בביטוחי אחריות מקצועית.
זאת בשונה מביטוח תאונות אישיות לתלמידים (החל גם על ילדים בגנים), במסגרתו קיים כיסוי בכל שעות היממה, גם מעבר לשעות הלימודים, כך שאין רלבנטיות לעניין ההחלפה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במסתם בלבגילבר צב14/09/2012
שלום רב ,
הנני בחור בן עם בעיה של הצרות ברמה בנונית בעורק הריאה שהוחרפה במהלך השנה האחרונה . בשל בעיה רפואית זו הנני סובל מקוצר נשימה וקושי פיזי לבצע מטלות וקושי מסויים להתאמץ פיזית .
שאלתי - כמה אחוזי נכות מחלה זו במסתם מקנה ?
בברכה
גילבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במסתם בלב - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג16/09/2012גיל שלום,
ראשית רפואה שלמה ובריאות.
שאלתך עוסקת ברמה הרפואית בלבד, ולא ניתן להעריך אחוזי נכות כך. יש מקום לעיין בחומר הרפואי ולהעמידך לבדיקה על ידי רופא מומחה בתחום.
בריאות ורפואה שלמה,
בברכה ,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה פרטית ציבוריתאלי08/09/2012
אני בן 56 עם בעיית גב רדיקולופטיה(לחץ על עצבים המסתעפים לרגליים) מותנית בעיקר,ולאחרונה חש חולשת רגליים ואי יכולת לעיתים אפילו לעמוד. EMGמחטים אף לימד שלשום על החמרה לעומת שנה שעברה בכל פרטמר שנבדק, והגדיר את הלחץ בינוני. אני חושש בצדק שאהיה נכה לפני שאספיק לניתוח על אף שרק אי שליטה בסוגרים מוגדרת כמדומני כמקרה דחוף.... שנה שעברה שהמצב עוד היה פחות גרוע ,עברתי הליך מתיש של תחנונים ל MRI ובדיקת רופאים מנתחים פרטיים בתחנונים לתור זמין ובעלות בדיקה של 1300 שח... לדעתי אני חייב בדיקה מהירה של MRI ומרגיש שאצטרך ניתוח. שאלותיי: 1כדי לעקוף את הנ"ל,האם אני יכול תיאורטית , אחרי הפניית רופא לבית חולים, "לנחות" בבית חולים כרצוני של כללית או תה"ש שיבא? 2. נניח שכן-האם במקרה כזה ההבדל העיקרי בטיפול ,שאזכה לניתוח כנראה לא של הרופאים הוותיקים והמנוסים יותר(שעובדים אף באופן פרטי) , אלא של רופאים "אחרים" ? התרשמתי שמי שזוכה היום לניתוח בבית חולים ציבורי ,הם רק אלו שחיכו שנה בתור או מקרה דחוף ביותר בלבד? אנא תשובתכם במילים פשוטות מניסיונכם בלי שאתפוס אתכם במילה, בלי להפנותני לתקנונים פורמליים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה פרטית ציבורית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/09/2012שלום רב,
אתה יכול לבקש מרופא המשפחה הפנייה לבית חולים המבוקש ועם זה לגשת לקבל טופס 17.
אין לי שום מושג, אם וככל שתנותח, מי יבצע זאת. אין חובה כי מנהל המחלקה דווקא ינתח אותך , אם זה זה יכול לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםאפי26/08/2012
לפני 6 שנים עברתי תאונת דרכים בה רגלי נשברה ב-3 מקומות
לפני שחתמתי על הפיצויים אני זוכרת שיה שם טופס שבו הייתי צריכה לחתום על כך שאם יגרם לי הרעה במצב אחרי כמה שנים לא אבוא בטענות לאיש
כיום, 6 שנים אחרי, התחלתי לסבול מבצקות באותה רגל, ורציתי לדעת האם אני צריכה לטפל בזה כבעיה נפרדת או לקשר את זה לתאונת הדרכים ההיא? ואם אכן זה קשור לפציעה מהתאונה האם יש לי מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג26/08/2012אפי שלום רב,
אם מדובר בחמרה טבעית ולא עקב תאונה חדשה ונוספת, אינך יכול לפתוח את התיק מחדש. עושה רושם שגם הבנת שזה מצב הדברים.
בריאות שלמה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת % נכות לצורך פטור ממס הכנסהאבי18/08/2012
שלום, הנני סובל משיתוק כתוצאה מפוליו בוועדה רפואית נקבעו לי 87.53% נכות כאשר לצורך חישוב ה-% הוועדה חיברה את שתי הרגליים יחד. נאמר לי ע"י ידיד שישנו סעיף המאפשר הפרדה של כל רגל בנפרד ואז כנראה התוצאה גבוהה יותר ומגיעה קרוב ל- 90%, האם ידוע לך הסעיף? האם 89.1% דינם כ 90% ומקנים את הפטור ממס? תודה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת % נכות לצורך פטור ממס הכנסה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג19/08/2012אבי שלום,
די קשה להעריך אחוזי נכות על סמך הנתונים שפירטת כאן במייל וזה גם לא נכון מבחינה מקצועית. על מנת להשיב לך תשובה מקצועית יש לעיין במלוא החומר הרפואי הרלבנטי, לעיין בפרוטוקול הוועדה הרפואי ולהיוועץ ברופא מומחה.
לאחר מכן, ניתן להעריך האם אחוזי הנכות שנקבעו הולמים את מצבך.
לגבי השאלה השנייה - לא. יש לעבור את מחסום ה - 90%.
בריאות ורפואה שלמה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מדוייקת.
זאב09/10/2012עפ״י החוק 89.1 אחוז כמוהו כ 90 אחוז ודי בו כדי לקבל את הפטור עפ״י סעיף 9(5) למס הכנסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות יחד עם פנסיית נכותחגית08/08/2012
שלום רב, אני בת 32 ומקבלת פנסיית נכות זמנית (על 100% נכות) בסך 8,000 ש"ח לחודש מחברת הפנסיה שלי עקב ביטוח אובדן כושר עבודה שיש לי אצלם (יש לי בעיה ברגל שנגרמה כתוצאה מההריון וממשיכה ללוות אותי אחרי הלידה עד עוד כמה חודשים). האם אוכל במקביל גם לקבל קצבת נכות כללית זמנית מביטוח לאומי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות יחד עם פנסיית נכות - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג08/08/2012חגית שלום,
בכל הנוגע לביטוח לאומי - אין מניעה.
השאלה היא האם במסגרת תקנון הפנסיה שלך יש תניית "קיזוז" תגמולים המתקבלים מהמוסד לביטוח לאומי. לרוב, אין תנייה כזו, אך מומלץ לבחון.
אשמח להשיב על שאלות נוספות.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםמטילדה צבאג04/08/2012
לאחרתעונת דרכים יש לפנות לביטוח לאומי .או לשלב גם עורך דין לתביעה לחברת הביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי05/08/2012אין חובה בהכרח לפנות לביטוח לאומי. אם התאונה הייתה בנסיעה פרטית והנזק הגופני איננו קשה עד כדי חוסר יכולת לעבוד, אז תביעה לביטוח הלאומי לא תואיל לך.
רצוי להיעזר בכל מקרה בעו"ד יש להיפגש עימו לשאול שאלות מתאימות ולקבל החלטות מושכלות , כי כל מקרה שונה ממשנהו ויש פעמים בהם תזקקי לעו"ד גם בתביעה לביטוח לאומי ויש פעמים שלאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
תמר09/08/2012אז כמו שכתבו מעלי, אין חובה בהכרח לפנות לביטוח לאומי. אם התאונה הייתה בנסיעה פרטית והנזק הגופני איננו קשה עד כדי חוסר יכולת לעבוד, אז תביעה לביטוח הלאומי לא תועיל לך.
אני ממליץ לפנות לעפר חן רואה חשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות נשיםאורנה04/08/2012
שבת שלום שאלתי היא האם בחוק זכויות וחובות העובדים ובפרט נשים ישנה תקנה כל שהיא שמגדירה יום חופשי לנשים שסובלות ממחזור ואינן מסוגלות לצאת לעבודה לפחות פעם בחודש האם יש הטבה או הגדרה בחוק לעניין זה תודה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נשים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי05/08/2012מציע לך לפנות לפורום של דיני עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית דין לעבודהגלעד04/08/2012
שלום.
האם אני חייב בתביעה לבית הדין לעבודה נגד ביטוח לאומי בעורך דין שייצג אותי או שאני יכול לייצג את עצמי לבד .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית דין לעבודה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי05/08/2012אדם יכול לייצג את עצמו. יחד עם זאת אני אמליץ לך, במיוחד בענייני "ביטוח לאומי", להיעזר בעו"ד, שכן ערעור על החלטת וועדות לצורך הדוגמא הוא ערעור על שאלות משפטיות ואם הערעור יוגש באופן שבו תטען הרופא היה צריך לקבוע 50% במקום 10% אז סיכויי ערעור שכזה קלושים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרת חוזה במחלקה סיעודיתטובה11/04/2011
לפני חודשיים הכנסתי את אמי למחלקה סיעודית בבית אבות פרטי בפיקוח משרד הבריאות. היא הוכנסה לחדר זמני שאינו תקני - בלי שירותים צמודים, משמש כחדר מנועים ולאכסון בלוני חמצן, שטח קטן ללא פרטיות מספקת - בהבטחה שתועבר לחדר תקני תוך שבועיים. בהסכם שנחתם מול המחלקה הוספתי הערה שגובה התשלום יהיה מותנה בהעברה לחדר תקני. מנהל המקום חתם על כך. חלפו מאז חודשיים ואמי עדיין באותו החדר. כל ניסיונותי לברר אצל המנהל מתי ואם בכלל תועבר לחדר תקני - עלו בתוהו עד שהעברתי לו צ'ק מופחת על סכום המתאים לדעתי לחדר שבו היא שוהה. בתגובה הזהיר אותי המנהל שאם לא אשלם את מלוא הסכום שמשלם כל דייר, איאלץ להוציא את אמי מהמחלקה. האם מותר לו לנהוג כך לאחר שהפר ביודעין את החוזה בינינו? כיצד עלי להתגונן מפני איומו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרת חוזה במחלקה סיעודית - תגובה
מעיין רוגל12/04/2011שלום נחמה,
מדברייך אני מבינה שישנן שתי סוגיות נפרדות הנוגעות למצבה של אמך, בהן את מעוניינת לטפל.
האחת נוגעת לעניין התשלום עבור האישפוז הסיעודי, והשנייה נוגעת לנאותות הטיפול שמקבלת אמך.
באשר לעניין התשלום - מדובר במערכת יחסים חוזית כספית בינך ובין המוסד בו אמך מאושפזת, ולמרות שההתקשרות החוזית היא לגבי טיפול רפואי, השאלה כאן היא שאלה חוזית ולא מתחום הזכויות הרפואיות. ולגבי נושא זה אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
בנוגע לשאלת נאותות הטיפול - (עניין שמשפיע על השאלה החוזית, אבל נפרדת ממנה) - אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה. אם מדובר במוסד ציבורי והאשפוז הוא באמצעות קופת החולים או המדינה, את מוזמנת לפנות אלינו בכתובת המייל המופיעה תחת פרטי האישיים, ואז אוכל לבחון את הנושא מול הצוות המקצועי של העמותה בכדי לבדוק האם יש לנו אפשרות ועילה להתערבות בעניין.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת טיפול
נינה צבי31/07/2012אני מטופלת אצל רופא מבית החולים בילינסון השייך לכללית אני מאוד לא מרוצה מהטיפול, מאוד לא, גם לא מיחס הרפא יש רופא בב"יח איכילוב - בי"ח עירוני אצלו הייתי רוצה להיות מטופלת האם הטיפול יאושר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?