פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי תאונת עבודה
    רחלי
    07/11/2011

שלום,
    לפני כחודש עברתי תאונת דרכים כנוסעת בדרך לעבודה ונפגעתי בגב.
    לפני החזרה שלי לעבודה (לאחר 3 שבועות מחלה) התייעצתי מול האורטופד שאמר שאני יכולה לחזור לעבודה (עבודה משרדית בישיבה מול מחשב),
    לאחר יומיים בעבודה הכאבים בגב התגברו בצורה דרסטית ולא יכולתי לחזור לעבודה, פניתי שוב לאורטופד והוא שלח אותי לC.T ונתן לי עוד ימי מחלה עד סוף החודש.

האם לאחר שחזרתי לעבודה ליומיים עדיין נחשבים לי ימי המחלה הנוספים שקיבלתי כתאונת עבודה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ימי תאונת עבודה

הוספת תגובה

• ימי תאונת עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    08/11/2011

כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס בבית חולים
    הדס
    02/11/2011

שלום, הגעתי ביום חמישי בערב למיון בבית חולים לאחר שתקפו אותי בפתאומיות כאבים עזים שממש שתקו אותי. בבית החולים קיבלתי מורפיום להרגעה ובשלוש לפנות בוקר שוחררתי לביתי עם הבחנה של אבן שמסתובבת ותצא לבד בשתן. לאחר סבל עצום, רופא משפחה באמצע הובהלתי למיון שוב בשישי ורק אז עשו לי אןטרסאונד וגילו זקיק צהוב עם כמות דם עצומה בבטן. ההמוגלובין שלי צנח לשבע והוכנסתי לניתוח חירום במהלכו קיבלתי שתי מנות דם. האם אוכל לתבוע את בית החולים על שנשלחתי הביתה ללא בדיקה ובכאבים עזים?

לקביעת תור
    סגירה
    יחס בבית חולים

הוספת תגובה

• יחס בבית חולים - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    02/11/2011

יש להוכיח את הרשלנות של הצוות הרפואי וכן יש לבדוק אילו בדיקות בוצעו ואילו בדיקות לא בוצעו על מנת לאבחן את מצבך.

השאלה החשובה, מעבר לעילה היא מה הנזק שנגרם מעבר לעוגמת הנפש ושבוע שהייה בבית חולים. כולי תקווה כי לא נגרם לך נזק צמית כלשהו.
    מאחר וניהול תביעת רשלנות עולה ממון רב יש לבחון את תוחלת הרווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב מתן טוםס 17 לבדיקת גנטית קוד
    סולי
    31/10/2011

שלום, אני בת 29 בעלת כלייה אחת. יש לי ילדה בריאה בבית ולאחריה עברתי 2 הריונות שהופסקו בעקבות אבחון - תסמונת פוטר (העדר כליות ומערכת שתן אצל העובר). הופנתי ע"י מחלקת גנטיקה של שיב"א לעבור בדיקה גנטית שיכולה לאבן את הגן הגורם לתסמונת הפנתי את המכתב שקיבלתי משיב"א לקופת חולים מכבי בבקשה להוציא טופס 17. הם מיצדם לא מאשרים לי בטענה כי זה לא קיים בסל הבריאות.
    רציתי לדעת איך קופת החולים שומרת לעצמה את הזכות שלי למנוע הריון לא תקין מראש ??? מה עוד אדם צריך לעבור על מנת לקבל מהם את האופציה לעבור את כל הבדיקות הנדרשות כדי להביא תינוק בריא לעולם??? אגב אני מבוטחת במגן זהב בביטוח הכי יקר שיש. מה עושים??
    שאלה נוספת יש לי ביטוח בריאות פרטי האם אני יכולה לתבוע את הבדיקה מהם??

הוספת תגובה

• סירוב מתן טוםס 17 לבדיקת גנטית קוד - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    02/11/2011

יש לבחון את הפוליסה והכיסויים ואז אוכל לתת לך תשובה אם הפוליסה כוללת בדיקות שכאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברת בדיוק אותו הדבר!!

רחלי
    27/04/2013

היי סולי, לצערי הסיפור שלך מאוד דומה לשלי לצערי. הייתי מאוד רוצה ליצור איתך קשר. תוכלי לשלוח לי מייל שלך בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות סעיף פסיכיאטרי בביטוח לאומי
    ליליאן
    30/10/2011

שלום רב
    במסגרת תביעה לביטוח לאומי שעיקרה פיברומיאלגיה הגשתי מסמכים גם מפסיכיאטרית אצלה אני מטופלת המתארים OCD. הפסיכיאטר בועדה שאל אותי בתדהמה אם אני מבינה מה ההשלכות של סעיף פסיכיאטרי בביטוח לאומי ומנה מקומות עבודה שלא יעסיקו אותי בתור דוגמא.
    הבנתי שאני לא באמת מבינה מה משמעויות הדבר ולפני שאני עושה משהו בלתי הפיך אודה לכם מאוד אם תוכלו לפרט מעט אם ישנן השלכות אופרטיביות להכרה של בט"ל בנכות שחלקה נפשי והאם הדבר מצריך ייעוץ משפטי. כמו כן האם ניתן למשוך חלק מתביעה של בט"ל ולהשאיר רק את המידע לגבי הפיברו' להכרה בסעיפי נכות ?
    רב תודות

הוספת תגובה

• השלכות סעיף פסיכיאטרי בביטוח לאומי - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    31/10/2011

אני מתקשה לספק לך תשובה ראויה במסגרת פורום זה. התשובה לשאלתך תלויה בהרבה גורמים. אם תרצי לעבוד במשרד החוץ או הבטחון אני מעריך כי תתבצע בדיקה לאתר "שלדים בארון", אך באופן כללי אומר כי התיק הרפואי שלך חסוי.

האם מדובר בתביעה למחלת מקצוע ?

כמובן שאת יכולה למשוך את תביעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין
    tidor
    26/10/2011

שלום רב,
    רציתי לבדוק מצב מבחינת זכויות רפואיות. אני לא עובדת כמעט 3 חודשים. עברתי ניתוח קיבוע בגב. ואני בבית. ללא הכנסה. אבקש לברר לגבי אחוזי נכות, קצבת נכות כללית. אודה לכם על מענה.
    idort

לקביעת תור
    סגירה
    אין

הוספת תגובה

• אין - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    26/10/2011

את בהחלט יכולה לשקול הגשת תביעה לקבלת קצבת נכות כללית וזהו הזמן המתאים לעשות כן.

הקצבה ככל הנראה תהיה זמנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 44 אחוז לצמיתות נכות כללית
    לילית
    20/10/2011

הי לפני שנתיים קבלתי בועדת ערר 44 אחוז נכות לצמיתות וזה לא מזקה אותי לתשלום חודשי אני חולה סכרת וגם מכור לסמים קשים ויש לי בנוסף 4 פירצות דיסק וגם בעיות בברך בצד ימין וכל יום ביומו הולך ומחמיר מצבי ממחלת הסכרת משום מה הביטוח לאומי מסרב להכיר בי כנכה אני חי על הבטת הכנסה וזה מאד קשה לי כי אני לא יכול לעבוד כי אין לי מקצוע וגם אני מפוגר מדי בשביל עבודה וגם מכור לסמים קשים
    בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    44 אחוז לצמיתות נכות כללית

הוספת תגובה

• 44 אחוז לצמיתות נכות כללית - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    25/10/2011

שמורה לך הזכות להגיש בקשה חדשה להכרה. אני ממליץ לך לעשות כן בהיוועצות עם עו"ד.

אנו בד"כ בוחנים את כל החומר הרפואי ואף נעזרים בחוות דעת רפואית המסכמת את מצבך ועל הוועדות הרפואיות חובה להתייחס לחוות דעת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת תלויים
    ד49
    17/10/2011

אני נכה 100% כללי ו- 60% רפואי (אפילפסיה). אשתי לא עובדת ובן בצבא. האם מגיעה קצבת תלויים ומה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת תלויים

הוספת תגובה

• קצבת תלויים - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    18/10/2011

קצבת תלויים, איננה הקצבה המתאימה בעניינך.

יתכן ויש מקום לבדוק קצבת שירותים מיוחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תו נכה
    ד49
    17/10/2011

נכות 100% כללית ו- 60% רפואית (אפילפסיה ועוד). שמעתי מפרופסורים לנוירולוגיה שמגיע תו נכה וסורבתי ע"י משרד התחבורה. אין לי רשיון וזקוק לליווי של אישתי או אחר. בעייה בקניונים ועוד. האם מ. התחבורה פעל כדין?

לקביעת תור
    סגירה
    תו נכה

הוספת תגובה

• תו נכה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    18/10/2011

עפ"י ההגדרות - מי שזכאי לתו חנייה לנכה הוא אחד מאלה:

נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות.

נכה שדרגת נכותו מגיעה ל-60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו.

נכה המוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו.

אינני יודע האם מצבך הרפואי תואם את הנדרש לקבלת התו, אך הייתי שוקל הגשת ערעור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות מול הקופה
    ...
    10/10/2011

ביקשתי הפנייה למרפאת כאב וייעוץ ראמטולוגי עקב כאבי גב בלתי פוסקים אחרי מיצוי של פיזיותרפיה עקב עקמת בינונית ובעיה במפרקים. האם ניתן לדרוש את זה מהרופא? האם זה חלק מהזכויות שלי לראות רופא מייעץ?

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות מול הקופה

הוספת תגובה

• זכויות מול הקופה - תגובה

מעיין רוגל
    10/10/2011

כדי לקבל מידע מדויק לגבי זכאותך להתייעצות עם רופא מומחה, אני מציעה לך לפנות ישירות למוקד השירות של קופת החולים בה אתה מבוטח, שם תוכל לקבל את המידע המלא.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זלזול מצידו של הפיזיותרפיסט
    אלי
    09/10/2011

אני מטופל בפיזיותרפיה פרטנית ובכל זאת יש לי תחושה שהפיזיותרפיסט שלי נגעל ממני ולא מעוניין לעזור לי יותר מהמינימום. הוא מסרב לעשות לי מסאז רפואי למרות שזה עזר לי מאוד בעבר. שלא לדבר על דברים מתקדמים מעבר לתרגילים מינימלים.

מה אפשר לעשות אם הפיזיותרפיסט משחק אותה ראש קטן ומסרב לעזור מלבד לעשות תרגילים בבית?

הרי בשביל תרגילים בבית אין צורך בו ואין בשביל מה לבוא למפגשים.. יש לי זיכרון טוב אין לי צורך שירענן לי מה צריך לעשות כל פעם!!!

הוספת תגובה

• זלזול מצידו של הפיזיותרפיסט - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    11/10/2011

אם אתה לא מאושר מהטיפול, תחליף מטפל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום על תרופה
    לילי
    09/10/2011

שלום רב! בעלי התחיל לקחת תרופה חדשה בשם pradaxa, במקום קומדין. לצורך קבלת אישור מי ק"ח מכבי הגשנו את כל המסמכים הנדרשים. בעלי עונה על כל הקריטריונים לקבלת אישור השתתפות של 15%, שהם: פרפור פרוזדורים ואי התאמה של קומדין. תחת טיפול בקומדין הוא מקבל אירוע מוחי. זאת עומרת מתאים לצערי. לא יודעת למה מכבי החליתו שהוא לא מתאים לקריטריונים שהם בעצמם קבעו. ואנחנו משלמים על התרופה 350 ש"ח לחודש לפי ביטוח המשלים. הם טוענים שהתרופה לא בסל, אבל היא כן, בדקתי. כתבתי לכל גורם אפשרי. שאלה: האים מכבי יכולים למכור תרופה שבסל הבריאות איך שבע להם? ולמה הם עומרים שבעלי לא מתאים לקריטריונים. הוא כן לפי כל המסמכים? אני כצת חוששת שאולי אני לא צודקת וסתם עשיתי מהומה. לי נרעה שהם משקרים. "שיטת המצליח"

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום על תרופה

הוספת תגובה

• תשלום על תרופה - תגובה

מעיין רוגל
    09/10/2011

שלום לילי,
    רישום תרופה בסל התרופות אינו מבטיח את מתן התרופה במימון הקופה לכלל המבוטחים. לכל תרופה הרשומה בסל ישנן התוויות ספציפיות, שרק מי שעומד בהן זכאי לתרופה לפי הסל. כאשר מסיבה מסויימת מטופל אינו יכול לקבל את התרופה הרשומה בסל למצבו (כמו למשל תגובה חריפה לתרופה או מצב רפואי נוסף ממנו הוא סובל) וזקוק לתרופה אחרת, או שרשומה בסל למצב אחר או שאינה רשומה כלל בסל, הוא רשאי לפנות לועדת החריגים של הקופה. שם יבחן מצבו הרפואי, וההשלכות הכלכליות של הקופה לאישור התרופה.
    לגבי המצב של בעלך אין ביכולתי לתת לך תשובה מבלי לראות את המסמכים הרפואיים ולהתייעץ עם הצוות הרפואי של העמותה.
    את מוזמנת לפנות אלינו במייל [email protected]
    השאירי פרטי התקשרות ונציג מצוות הפניות שלנו יצור איתך קשר.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות חולה אונקולוגי
    שיר
    06/10/2011

שלום רב,
    אימי, בת 55, לאחר ניתוח בלוטת תריס עקב גידול ממאיר. לאחר מכן עברה טיפול ביוד וכעת במעקב.
    בתקופת הגילוי של המחלה - בדיוק הייתה בחופשה וחזרה לעבודה לאחר חודשיים (עובדת בגן ילדים בתור סייעת במקום פרטי).
    מאז הניתוח סובלת מתשישות, עייפות קשה.
    העבודה בגן היא משעה 7.00 בבוקר ועד 17.00 ועם ילדים קטנים, עבודה פיזית קשה מאוד הכוללת: ניקיון הגן, טיפול בילדים.
    רציתי לדעת האם מגיע לה איזשהי נכות מביטוח לאומי? במידה והיא תעבוד חצי יום - עד השעה 13.00 - האם תגיע לה השלמה מביטוח לאומי? ממוסד אחר?
    היא חוזרת כל יום הביתה תשושה ועייפה ולא מסוגלת להמשיך לתפקד.
    כמו כמן - רמת ההכנסה בבית לא גבוהה כיוון שהבעל מקבל קצבת נכות כבר כ 10 שנים ולא עובד כמובן.
    מוסיפה שהיא לא עברה טיפולים כימותרפיים או קרינתיים - כי לא מקובל בסוג זה של סרטן.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות חולה אונקולוגי

הוספת תגובה

• זכויות חולה אונקולוגי - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    07/10/2011

הייתי בוחן אפשרות להגשת תביעה לנכות כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    אורן
    06/10/2011

שלום-לפני כשבוע נפלתי בעבודה ונישברה לי עצם הפיקה של הברך ברגל..ביצעו בי ניתוח בשל החבלה.כרגע אני בבית זקוק לפיזיוטראפיה אני בקושי עומד על הרגל..ואין ביכולתי לצאת את הבית כלל. שאלתי מה זכויותי כאחד שנפגע מתאונת עבודה,לאיזה החזרים אני זכאי ..ובכלל מה הזכויות שלי ..ומול מי אני עומד..מול מעסיקי או הביטוח הלאומי..כרגע נורא דחוף לי לקבל טיפול הולם בביתי ..מאחר ואני לא יכול לצאת את הבית.מצפה לתשובה-תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    07/10/2011

הינך יכול לפנות הן לביטוח לאומי בגין קצבת סיעוד אם הינך זקוק לה . המעבידמשלם ביטוח לאומי כדי שיכסה מקרים מאין אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכודיאגנוסטי בנכות כללית.
    בנג'מין
    05/10/2011

תוצאות אבחון מקיף חשוב עבור הוועדה? כלומר תוצאותיה? ההתייחסות כלפיה אייך?

הוספת תגובה

• אבחון פסיכודיאגנוסטי בנכות כללית. - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    07/10/2011

תשאל את השאלה שוב, כי אינני מבין את שאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה
    יוסי
    04/10/2011

שלום רב.
    בעקבות פציעה (בתאונת ספורט)שנגרמה לי בברך וכתוצאה ממנה נקרעה לי רצועה קדמית צולבת (קרע מלא) וישנה פגיעה במניסקוס(ממצאי MRI) אני סובל מבריחות פתאומיות של הברך שעשיות לגרום להחרפת הפציעה,פציעות נוספת(כתוצאה מנפילה לדוגמה וכו...).
    כעת אני מטופל בטיפולי פיזותרפיה לחיזוק המקום.
    רופא אורטופד מטעם קופת חולים ממליץ לי על ניתוח והפנה אותי למומחה בפציעה זו.
    לצערי בעקבות הבעיות במערכת הרפואית התור לרופא המומחה הוא רק בנובמבר וכעת אני בין הפטיש לסדן.
    הביטוח מהעבודה דורש אך ורק אישור רופא תעסוקתי על אי יכולת לעבוד.
    רופא תעסוקתי שראה אותי אומנם ראה למראית עין שאני הולך קצת והכל טוב ויפה אבל אינו יודע מה עובר עליי מעבר להליכה(הבריחות,הנפילות,אי יכולות לרדת לעלות מדרגות וכו...)
    בסוג העבודה בה עבדתי לפני הפציעה ואליה אני גם מעוניין לשוב יש צורך בביצוע כל הפעולות הן פיזיות והן פקידותיות אך אין אפשרות לאחת מהן בלבד.(לדוגמה רק עבודה פקידותית).
    נשאלת השאלה האם על סמך הממצאים הנ"ל ואי מומחיותו של רופא תעסוקתי בסוג פציעה זה הוא רשאי להמליץ לי לחזור לעבודה?(בזמן שהוא ראה כבר המלצה של אחד מהאורתפדים לניתוח,והמנתח עצמו הוא רק בנובמבר).
    לא מן המתבקש הוא לפחות להמתין לחוות דעת הרופא המנתח?
    אם אכן אני חוזר לעבודה ונפצע שוב כתוצאה מאותה ברך פגועה,האם אני יהיה מבוטח עדיין בביטוחי הפרטיים והאם אוכל לתבוע את ביטוח לאומי לאובדן כושר עבודה(או שיטענו שזה כתוצאה מהפגיעה הטריה שעדיין לא טופלה סופית)?
    האם אוכל לתבוע את קופת חולים על רשלנות רפואית(על כך שהחזירו אותי לעבודה לפני סיום טיפול)?
    לסיכום:
    לי ברור שאינני יכול לחזור לעבודה,אולי חלק מהעבודות אני אכן יהיה מסוגל לבצע (הפקידותיות)אבל לא את כל העבודות(הפיזיות)ולכן לא אוכל להמשיך בעבודתי הנוכחית(עד אשר העבור ניתוח ושיקומי יהיה באופן סופי)ורצוני הוא אכן לחזור לאותו מקום לאחר השיקום.
    מה האפשריות שעומדות בפני כנגד ההחלטה הטמועה של הרופא התעסוקתי?

בתודה יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    05/10/2011

לא רשמת מה כתב הרופא התעסוקתי בסיכום הרפואי. אני סבור שהוא צריך להמליץ לכל הפחות על הימנעות מביצוע עבודות פיזיות ואז על המעסיק שלך לספק לך עבודה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה