פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות כללית
    דנה
    12/06/2011

שלום אני בת 31, הגשתי בקשה לביטוח לאומי לגמלת נכות כללית.
    ברקע: בעיית קרישה, אחרי תסחיף ראתי ואירוע מוחי חולף.
    מטופלת בקלקסן/קומדין.
    תת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין
    היפרלפידמיה מטופלת בקרסטור 40 ואזיטרול 10
    אנדומטריוזיס קשה, מלווה בכאבים ואני נוטלת נרקוטיקה ואופיואידים לפי הצורך אמורה לעבור ניתוח להוצאת רחם. מטופלת בברזל בשל אנמיה.
    ואצירת שתן אני נזקקת לצינתורים בשל אי יכולת לתת שתן הרקע לא ברור יתכן בעיה נוירולוגית חשד לטרשת או מעורבות אנדומטריוזיס בשלפוחית
    לפני שבוע חזרתי מאישפוז בשל דלקת שתן שעלה לכליות
    אני מתאשפזת הרבה ובשל כך לא יכולה לעבוד סובלת מחולשה ומקושי בנשימה במאמץ קל, עייפות כרונית בטיפול פסיכולוגי עקב דיכאון
    אמא ל2 ילדים,
    קיבלתי תשובה מהביטוח לאומי די מהר ונקבע לי וועדה וכן רופא נוירולוג
    האם על סמך מה שכתבתי מגיעה לי נכות האם רצוי שאקח עו"ד???
    האם הוועדה תבקש ממני לעשות פעולות וכו'?? למה עלי לצפות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות כללית

הוספת תגובה

• נכות כללית - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    13/06/2011

וועדה רפואית אכן אמורה לבדוק אותם מבחינה פיזית, כאשר אני מניח שהמצאת להם את כל החומר הרפואי אודותיך.

אני סבור כי אם יכולת הביטוי שלך טובה ואם את יכולה להציג את המחלות מהן את סובלת בצורה מתאימה לוועדה, את יכולה להופיע לבד בוועדה (בייחוד כאשר התביעה כבר הוגשה).

תכיני לעצמף דף מסודר במסגרתו תרשמי מה הבעיות הרפואיות ואיך משפיעות הבעיות על התפקוד שלך בעבודה ובבית ותציגי אותו בפני רופאי הוועדה.

במידה והתשובה תהיה שלילית, אני מציע להיוועץ בעו"ד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל רופא קובע אחוזי נכות שונים
    אירה
    10/06/2011

שלום.
    נפגעתי בתאונת עבודה שבמהלכה נגרם לי נזק בע.שדרה .
    רופא מומחה של בית משפט קבע 10% נכות .
    רופא של חברת הביטוח קבע 5% .
    רופא המטפל שלי קבע 20% .
    ועדה של ביטוח לאומי קבעה 0% .
    ועדה עליונה של ביטוח לאומי קבעה 0% .
    מה לדעתך עלי במקרה כזה לעשות כי בסוף ביטוח לאומי קבעה 0% נכות מהתאונה .
    תודה

הוספת תגובה

• כל רופא קובע אחוזי נכות שונים - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    11/06/2011

אם התביעה שלך טובה ושאלת האחריות לא בעיתית, אתה תוכל להיפרע נזקיך באמצעות התביעה הזו ולא יהיה צורך לנכות מתביעתך סכומים לביטוח הלאומי.

מבחינת ערעור על המוסד לביטוח לאומי יש לפנות לבית הדין בשאלות משפטיות בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא כחולה
    רימא
    06/06/2011

שלום לכם,
    מדובר כאן בזכויות החולה, אך מה עם זכויות המטפל ???
    אני מתכוונת למצב שבו המטפל הוא חולה ( הרופא כחולה)
    האם אני בתור מטופלת יש לי את הזכות לדעת על מצבו הרפואי של המטפל בי ??
    או בצורה אחרת האם הרופא זכאי לחיסיון רפואי???
    מה החוק והאתיקה אומרים על זה ??? ומתי הרופא יהיה חייב להודיע ולהזהיר את הפציינט ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרופא כחולה

הוספת תגובה

• הרופא כחולה - תגובה

מעיין רוגל
    06/06/2011

הנושא אינו בתחום ההתמחות של הפורום . אני מציעה לך לבדוק את הנושא באגודה לזכויות החולה.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת אבחון ע"י בית החולם
    מילכה
    02/06/2011

בעלי נמצא בבית חולים באישפוז.
    היה ממצא בCT, שצרך להיות מאובחן בMRI.
    אם חלילה התוצאה תהיה חיובית, בטווח הקצר תגרם לו נכות. בטווח הארוך המצב יותר חמור.
    בית החולים מסרב להפנות אותנו לMRI במהלך האישפוז כי הנכות (אבדן שמיעה) לא מספיק משמעותי עבורם, ו"בית החולים לא יממן את זה".
    הם הציעו לנו לפנות לקופת חולים בתם האישפוז לקבלת הפניה וטופס 17.

האם זה חוקי למנוע מאיתנו אבחון וטיפול מציל שמיעה באישפוז?
    האם יש משהו שניתן לעשות?
    זמננו אוזל- ואין לנו למי לפנות...

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת אבחון ע"י בית החולם

הוספת תגובה

• מניעת אבחון ע"י בית החולם - תגובה

מעיין רוגל
    05/06/2011

aלום מילכה,
    כיוון שמדובר במצב דחוף, אבקש ממך לפנות עם פרטים להתקשרות לתיבת הדואל של העמותה, ואז אוכל ליצור איתכם קשר ולבחון את המקרה ואם יש משהו שביכולתנו לעשות עבורכם. אין לי מספיק מידע כדי לתת לך תשובה כאן.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לחוסר בעצמות בגולגולת
    אורי
    02/06/2011

יש לי hydrocephalus עקב דימום בלידה ועברתי בערך 13 החלפות של VP SHUNT וגם Decompressive craniectomy פעמיים בשני צידי הראש, רציתי לדעת אם מגיעים לי אחוזי נכות על חוסר בעצמות בגולגולת גם אם זה לא בהכרח מגביל אותי.

(למרות שיש לי כאבים מידי פעם ובלילה אני צריך לישון בצורה מאוד מסויימת כדי שלא יכאב לי כי שני הצדדים פתוחים לי)

הוספת תגובה

• אני מחכה לתשובה כדי לדעת מה לעשות

אורי
    05/06/2011

בבקשה תענו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לחוסר בעצמות בגולגולת - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    06/06/2011

גם אם בעייתך הרפואית מצדיקה קביעת נכות רפואית כלשהי , הרי שבמסגרת נכות כללית יש לבחון את השפעת הנכות על חיי היומיום ועל העבודה ואם אין כזו - אין פיצוי.

כמו כן, יש לעבור רף של 60 נכות רפואית ואינני יודע אם זה מצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז ילג במעון שמכוסה בביטוח
    קובי
    02/06/2011

שלום
    בני בן השנתיים היה מאושפז למעלה מחודש בבית חולים עקב בעיה מיסתורית בבירכו.
    ביום אחד קראו לי לבוא לגן ואמרו שהוא לא מרגיש טוב.מאז הוא התדרדר והליכתו נפגעה קשות ולכן אושפז.לאחר שכל הבדיקות והטיפול לא הועילו,הוחלט על זריקת סטרואידים.
    רציתי לדעת האם יש מקום לתבוע את ביטח תאונות אישיות שהוא מבוטח ולכלול גם את ימי העבודה שהפסדנו.
    תודה

הוספת תגובה

• אשפוז ילג במעון שמכוסה בביטוח - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    06/06/2011

אם הייתה תאונה כשמשמעה בפוליסה- אז כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירדה בכושר העבודה עקב מחלה
    שבלול
    31/05/2011

שלום,

אני סובלת ממחלה כרונית נדירה בגינה אני יורדת עם השנים באחוז המשרה שלי. היום אני רשומה 75% משרה אך בהמלצת רופא תעסוקתי אעבוד בפועל 50% ויומיים נוספים יחשבו לי ימי מחלה
    (אני חוזרת לעבודה אחרי שמירת הריון וחל"ת. לפני ההריון- עבדתי בדיוק כך- 75% עם השלמה של ימי מחלה)
    האם יש משהו שניתן לעשות מעבר לכך? כי יש לי מלאי מוגבל וקטן של ימי מחלה ואין לי מושג מה אעשה כשאלה יגמרו...
    חוץ מזה אני "מבזבזת" את כל ימי המחלה כך שאם בני יהיה חולה לא יישארו לי ימים לנצל עבורו

המחלה בעצם גורמת לי לעבוד פחות (המחלה היא התקפית, יש ימים שלמים אך לא רצופים בחודש בהם אני לא מתפקדת בכלל) וכך יורד גם הפוטנציאל שלי להשתכרות בעתיד. לצערי למחלה אין ריפוי כך שהמצב לא צפוי להשתפר.

משכר פוטנציאלי של לפחות 8,500 ברוטו (ויותר) ירדתי ל5,500 ברוטו ומטה.
    האם יש לי לאן לפנות ע"מ לדרוש את ההפרשים הללו? או שמדובר מראש בסכום גבוה יחסית שאינו מקנה שום השלמה?

האם מומלץ להישאר 75% עם השלמה של ימי מחלה ורק כשיגמרו ימי המחלה לרדת ל50% ולהגיש תביעה לקצבת נכות כללית במל"ל?

תודה

הוספת תגובה

• ירדה בכושר העבודה עקב מחלה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    01/06/2011

מבחינת נכות כללית נשאלת השאלה מה שיעור הנכות הרפואית שלך .

על מנת להיות מוכרת בנכות כללית יש לעבור רף של 60% נכות רפואית משוקללת או 40% כאשר לפחות אחת הנכויות היא 25% וכמו כן יש פגיעה בכושר העבודה.

אני מצטער כי אין לי תשובות מדויקות לשאר השאלות, מאחר ומדובר בשאלות שצריכות להיות מופנות לעו"ד בתחום דיני העבודה.

יחד עם זאת אומר לגבי אחת משאלותייך כי קיימים ימי מחלה "לילד חולה" .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח:קריתת קיבה עקב
    מילה
    30/05/2011

שלום! ב26.4.11 עברתי ניתוח קריתת קבע עקב אדנוקרצינומה בקבע(אונקולוגיה)
    במקום העבודה אני עובדת רק שנ וחצי. אין לי מספיק ימי מחלה לתשלום,אני עדין חלשה
    ולא יכולה להתחיל לעבוד.ואני יודעת שביטוח לאומי יתחיל להגיב רק לאחר 90 יום. אני
    רוצה גם לפנות לרופאה תעסתי שיתן לי אישור לעבוד פחות שעות כי אני עבדתי כל
    יום 9 שעות מ7.30 עד 16.30 ו פעמיים בחודש ימי שישי מ7.30 עד 14.30 .זה שעות
    רבות גם לבנדם בראי.ואני לאחר ניתוח קשה ואני גם בת 53 .השאלה שלי איזה
    אופציות יש לי עוד ? והאם מעסיק שלי יכול לפתר אותי בזמן שאני חולה?

סליחה על השגיאות!

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח:קריתת קיבה עקב

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח:קריתת קיבה עקב - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    31/05/2011

האם יש לך במקום העבודה ביטוח אובדן כושר עבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שלילית ממשרד הרישוי
    גילה
    27/05/2011

ני אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך מתקשה בהליכה עם צליעה. ביקור אצל מומחה אורטופד
    הבהיר לי שיש לי "שיתוק מלא של האילאי פסיאס משמאל מאז ניתוח בפרק ירך".
    הגשתי בקשה למשרד הרישוי לתו נכה שהשיב לי בשלילה. מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• תשובה שלילית ממשרד הרישוי - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    28/05/2011

לערער ורצוי לנסות להגיש בקשה לקבלת קצבת ניידות מביטוח לאומי.
    מניסיוני אני יכול לומר כי יש לדעת כיצד להגיש את החומר הרפואי לגורמים הרלבנטיים, לכן אני ממליץ לך להיוועץ עו"ד מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי תאונת עבודה
    קובי
    27/05/2011

היי הגשתי בקשה לביטוח לאומי לתאונת עבודה עקב פריצות דיסק שהיו לי.שהוחמרו בפעולת עבודה בסבלות.
    בנוסף יש לי מכתב מהרופאה תעסוקתית להכרה במחלת מקצוע.אך לא נתתי להם א המכתב.כי אני מעדיף שיכירו כתאונת עבודה.אך אם כן אתן להם..הם יכולים להכריח אותי לעזוב את העבודה שאני עובד בה?ולא להכיר בתאונת עבודה?כי הפריצות ידסק יכול להחמיר ויגידו לי לחפש עבודה קלה.ולא לשלם לי נכות?בגלל זה לא נתתי להם את המכתב ממחלת מקצוע.והקטע שזזה באמת החמיר שעשיתי פעולה מאד כבדה.וקרה לי משהו..לפני זה חייתי עם הבלטים שלא השפיעו עליי

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי תאונת עבודה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי תאונת עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    27/05/2011

ראה תשובתי לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין מחלת מקצוע לתאונת עבודה
    קובי
    24/05/2011

היי הגשתי בקשה לתאונת עבודה עקב פריצות דיסק שהיו לי.שהוחמרו בפעולת עבודה בסבלות.
    בנוסף יש לי מכתב מהרופאה תעסוקתית להכרה במחלת מקצוע.אך לא נתתי להם א המכתב.כי אני מעדיף שיכירו כתאונת עבודה.אך אם כן אתן להם..הם יכולים להכריח אותי לעזוב את העבודה שאני עובד בה?ולא להכיר בתאונת עבודה?כי הפריצות ידסק יכול להחמיר ויגידו לי לחפש עבודה קלה.ולא לשלם לי נכות?בגלל זה לא נתתי להם את המכתב ממחלת מקצוע.והקטע שזזה באמת החמיר שעשיתי פעולה מאד כבדה.וקרה לי משהו..לפני זה חייתי עם הבלטים שלא השפיעו עליי

הוספת תגובה

• המשך בין מלחת מקצוע לתאונת עבודה

קובי
    24/05/2011

אני מתכוון לביטוח לאומי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין מחלת מקצוע לתאונת עבודה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    27/05/2011

המחשבות שלך אינן מדויקות ויש להפריד בין נכות בביטוח לאומי לבין פרישה מהעבודה עקב מצב רפואי.
    אתה צריך להיוועץ עם עו"ד וביחד תוכלו לבחון את כל האוםציות העומדות לרשותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PETCT במעקב סרטן אשכים
    רועי
    23/05/2011

האם חב' הביטוח חייבת לכסות PETCT במעקב סרטן אשכים לאחר שנה אם אין סימנים מחשידים למעט ציסטה באדרנל? והאם מספיק מכתב מהאונוקולוג
    בתדוה

לקביעת תור
    סגירה
    PETCT במעקב סרטן אשכים

הוספת תגובה

• PETCT במעקב סרטן אשכים - תגובה

מעיין רוגל
    25/05/2011

שלום רועי,
    בדיקות פט מותוות בסל הבריאות לסרטן האשכים, אך לא מפורט זמן המעקב אחרי המחלה. אני מציעה לך לשאול במוקד השירות של קופת החולים בה אתה מבוטח.
    נושא חברות הביטוח הוא מורכב יותר ותלוי בפוליסה עליה אתה חתום.
    במידה ואתה נתקל בבעיה נוספת או שעולות שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אלי שוב.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע רפואי
    אור
    22/05/2011

הרופא מסרב לתת מידע בתיק רפואי ויש חשד לרשלנות רפואית. מה ניתן לעשות על מנת לקבל את התיק?

לקביעת תור
    סגירה
    מידע רפואי

הוספת תגובה

• מידע רפואי - תגובה

מעיין רוגל
    22/05/2011

אני ממליצה לפנות לאגודה לזכויות החולה כדי לבדוק מהן זכויותיכם, ולקבל סיוע בנושא.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע

אור
    23/05/2011

איזה סיוע ניתן לקבל מהאגודה שלכם? יש נסיון לכסות על רשלנות רפואית באי-נתינת טפול מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע - תגובה

מעיין רוגל
    23/05/2011

עמותת קרן דולב לצדק רפואי עוסקת במתן סיוע וייצוג משפטי (בחינם) לחולים שזכותם לטיפול רפואי על פי חוק ביטוח בריאות קופחה. לרוב מדובר בחולים שזקוקים לתרופות שאינן בסל, או שיש איזושהי בעיה אחרת שמונעת מהם קבלת התרופה הטיפול או ההליך הרפואי לו הם זקוקים. העמותה עוסקת בסיוע לחולים בקבלת הטיפול הרפואי לו הם זקוקים (בניגוד למאבקים על החזרי כספים או רשלנות רפואית).
    בנושאים של רשלנות רפואית אני מציעה להתייעץ עם האגודה לזכויות החולה.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי קבלת טפול

אור
    23/05/2011

נראה לי שזהו התחום שלך, כי סרבו לתת לנו טפול מתאים על מנת לכסות על הרשלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי קבלת טפול - תגובה

מעיין רוגל
    24/05/2011

אם כך אתה מוזמן ליצור איתי קשר מייל כדי שנוכל לראות איך אנחנו יכול לסייע לך. מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז כפוי מיידי
    מירי
    20/05/2011

שלום רב
    קרובת משפחה היתה מאושפזת תקופה ארוכה. שנים רבות שהיא השתמשה בסמים והיום בתחליפים למיניהם... לפני כמה ימים שחררו אותה כי היא הצליחה "לעבוד" על הפסיכיאטר. היא באה לאמא שלה, היא לא בסדר.. שומעת קולות... ממלמלת דברים... שוברת דברים, מקיאה ומה לא... רואים שהיא לא יכולה להיות בבית ושהיא לא בסדר. האמא, אישה מבוגרת מאד, אינה יכולה לטפל בה. זה קורה כך כל הזמן, מאשפזים אותה ואחר כך משחררים אותה. לקחו אותה עכשיו לרופא. האם ניתן לקבל הפניה לבית חולים איכילוב לפסיכיאטריה ומשם שיפנו אותה לאישפוז באחד מבתי החולים לחולי נפש? האמא לא מסוגלת יותר. היא מתמוטטת. מה גם שהאמא גרה בדיור מוגן בשני חדרים קטנים והבת גם לא יכולה לגור איתה שם. מה עושים? מה הפתרון המיידי?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז כפוי מיידי

הוספת תגובה

• אשפוז כפוי מיידי - תגובה

מעיין רוגל
    20/05/2011

שלום מירי,
    בכדי לקבל סיוע לגבי קרובת המשפחה שלך אני מציעה לכם לפנות לרופא המטפל בה, או לעובד/ת הסוציאלית שמטפלים בה. הם יוכלו להדריך אתכם. למידע נוסף אני ממליצה לכם לפ נות לעמותת עוצמה המסייעת ותומכת בחולי נפש ומשפחותיהם. שם יוכלו לתת לכם מידע.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע רפואי אישי
    חגית
    18/05/2011

שלום רב !
    בת 36 נשואה באושר ,+3 ילדים קטנים ילדתי לפני 3 חודשים
    לפני חודש בערך התחלתי להרגיש כאבי גב שהלכו והתחזקו המלווים בחולשה כללית ואי שקט בגלל הכאבים ,רופאת המשפחה הפנתה אותי לסדרת בדיקות ,וכול המצב הזה הכניס אותי ללחץ אני רוצה לציין שאני בן אדם לחוץ וחרדה לעצמי לבריאות וכמובן שזה רק שאני לא מרגישה טוב או אחד מבני משפחתי ,בשיחה אישי עם הרופא שלי אמרתי לה שאני בלחץ והיא המליצה לי על כדור לחרדה "אמרה שהיא מאמינה לי ונחכה לתשובות של הבדיקות ולבנתיים כדאי לי לקחת כדור להורדת החרדה ,בי זה פגע מכוון שהרגשתי שבמקום לטפל בבעיה היא מנסה לדחוף לי כדור וזה מבחינתי לא טיפול בבעיה עצמה יצאתי מימנה עם בדיקות למיפוי עצמות,אורטופד,וכדורים לדלקת בגב ,בניירת לצילום ולשאר ההפניות רשום:לחוצה מאד ,חרדתית ,לקחתי את זה מאד קשה האם אני יכולה לדרוש שתמחוק את על גבי הנייר אני חושבת שזה מידע אישי ביני לבינה .. ואני מאד אשמח לתשובה לגביי זכויותיי .
    בברכה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    מידע רפואי אישי

הוספת תגובה

• מידע רפואי אישי - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/05/2011

מחיקות מידע מתיק רפואי הינן בעיתיות ובייחוד כאשר מיד בפתיחת השאלה הינך מציין כי את סובלת "מחרדות" בנוגע לבריאותך.

אינך יכולה לצפות שעניין רפואי, ישאר בינך לבין הרופא בייחוד עם יתכן ויש לו השלכות על הטיפול הרפואי המתבקש בכאבים.

יחד עם זאת, הינך יכולה להפנות תשומת לב הרופא לעניין ולבקש ממנו לפעול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה