מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי שוברונית13/05/2012
הגשתי את הטופס שאמרת לי לביטוח לאומי לגבי נכות עקב פגיעה בעבודה ונקבעה וועדה ב22 לחודש.
יש לי כמה שאלות
1. מה אני צריכה להכין לוועדה? מה המטרה שלה?
2. אני רוצה לדעת מה אני יכולה עוד לעשות עם עניין השכר מכיוון שקיבלתי כבר את כל שלושת החודשים שמגיעים לי מבחינת ימי המחלה וזה מתחיל להיות נטל (אני שוכרת דירה וכל ההוצאות עדיין נמצאות בנוסף לכל ההוצאות הרפאויות שעליהן אקבל החזר רק בתום הטיפולים)
כרגע אני עדיין בפזיוטרפיה, האורטופד המליץ עוד חודש ימי מחלה,אמר כי הקרסול ספסטי או מתוח ושמתחיל סבב בדיקות.
הרגל קצת משתפרת אבל היא מתנפחת כל פעם כשאני עומדת עלייה הרבה זמן .
תזכורת לגבי המקרה במהלך העבודה החלקתי במחסן ושברתי 2 עצמות בכף רגל.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שוב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי15/05/2012שלום,
הוועדה הרפואית שהינך עתידה לעמוד בפניה אמורה לקבוע את נכותך הצמיתה או הזמנית. קיימים מקרים כי תקופת אי הכושר עולה על 90 ימים ועל כן הפתרון בהמשך קבלת גמלה כלשהי חלף משכורת היא קביעת נכות זמנית .
לוועדה יש להביא את כל צילומי ההדמיה שביצעת וכל התיעוד הרפואי בקשר עם התאונה. לפרט את כל תלונותייך בצורה מסודרת בפני הוודה (רצוי להכין מכתב, כדי שלא תשכחי דבר עקב התרגשות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ותודה על תגובתך
רונית15/05/2012ואין בעיה להכנס עם דף באמת שאני לא אשכח ?
שלא ייראה לא בסדר או משהו.
ויי ויי קצת מתחיל להלחיץ זה מרגיש כמו משפט.
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שאלה חשובה לפני הוועדה מחר
רונית21/05/2012בוקר טוב
האם להעלות בוועדה את הנושא של הניתוח ברגל השנייה ? שמאז הפגיעה התחילה לכאוב עקב עומס עלייה (הרגל נותחה לפני כ7 שנים והיה בסדר וללא כאבים עד עכשיו)
והאם להעלות בוועדה את הנושא של הניתוח שהיה אמור להיות ברגל הפגועה לפני הפגיעה?
והאם להזכיר כי אני מחכה לבדיקת אמ אר אי ?האם זה יכול לדחות את קביעת אחוזי הנכות ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שאלה חשובה לפני הוועדה מחר - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי21/05/2012תזכירי את העניין כי הרגל השנייה כואבת ותגידי לוועדה כי את עתידה לבצע בדיקת MRI. יתכן והם ימתינו לתשובות על שיעברו על בדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך... ועוד שאלה אחרונה
רונית21/05/2012להזכיר גם את העניין של הניתוח שבוטל עקב הפציעה?זאת אומרת לצלם להם גם את הטופס הזמנה לניתוח או להימנע מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך... ועוד שאלה אחרונה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי22/05/2012תזכירי. רוב הסיכויים שהם לא יתייחסו לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
רונית22/05/2012ואני מקווה שילך יהיה טוב היום
תודה על הכל אעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות של וועדה רפואית אשמח לתגובתך
רונית30/05/2012היי שוב
קיבלתי תשובות של וועדה רפואית ואין לי מושג מה זה אומר לגבי הנכות מהעבודה
21/4-21/5 100%
22/5-31/8 80%
1/9-31/10 60%
ואז רשום שבמידה ולא יכולה לעבוד ניתן להגיש בקשה לנכה נזקק
ולאחר ה31/10 אזומן לוועדה חוזרת
רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת הכסף איך מחושב ואם תשולם קצבה או שאני צריכה לעשות משהו ואת הטופס אני בטוח אמלא כי אין לי עוד עבודה ואני שוכרת דירה אשר החוזה בה עוד לא הסתיים
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות חולים לאחר מחקר המשךיעלי03/05/2012
מדובר בסכום של 32000 שח לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זכויות חולים לאחר מחקריעלי02/05/2012
השתתפתי במחקר רפואי.
כעת לאחר שהמחקר הסתים.
חברת התרופות מסרבת לתת לי חינם את התרופה ,
למרות שבהסכם שחתמתי טרם כניסתי למחקר,
החברה התחיבה לספק שנתיים את התרופה חינם.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות חולים לאחר מחקר - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג02/05/2012יעלי שלום,
צריך לראות את ההסכם.
במידה וחברת התרופות התחייבה לכך חוזית, באפשרותך להגיש נגדה תביעה למתן סעד הצהרתי לספק את התרופות, או לחילופין לתשלום שווי סכום עלות רכישת התרופות.
על איזה סכום מדובר ?
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותסא01/05/2012
שלום רב בעלי עבר אירוע לב קל לפני כשנה וחצי ולאחר כן עבר צנתור שהי תקין ברוך השם, שאלתי האם מגיע לו קצבה כל שהיא ואם כן אם אפשר לתבוע רטרו? רציתי לציין שבעלי פנסיונר צבא קבע 40% ועובד ספר שעות ביום כנהג הסעות לאחר אירוע בעלי לא עבד כשלושה חודשים ולא קיבלנו שום קצבה/השלמה . האירוע הלבבי אירע בזמן העבודה והוא פונה ע"י בעל הבית. מהם הזכויות שלו ולמי לפנות אם יש לו זכויות? תודה מראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי01/05/2012עליך לשקול הגשת תביעה לנכות כללית .
על מנת שאירוע ללבי יוכר כתאונת עבודה יש צורך בקביעת קשר סיבתי לאירוע יוצא דופן חריג וקיצוני שקרה אותה העת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת ייעוץרונית22/04/2012
למי עלי לפנות על ייעוץ זכויות מבטוח לאומי לעובדת סוציאלית של מכבי או לכתובת אחרת ? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת ייעוץ - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג22/04/2012מה שאלתך ? אשמח לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת מסתם מיטרלייעל17/04/2012
שלום,
הנני בת 54 ולפני כחודש עברתי ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם מיטרלי למסתם מכאני.
כתוצאה מכך אני סובלת מפרפור עליות מתמיד, וקוצר נשימה במאמץ,
על אף הטיפול התרופתי. כמו כן אני נוטלת תרופות מדללי דם, הדורשות מעקב קבוע (כרגע מספר פעמים בשבוע) של בדיקות דם.
טרם הניתוח עבדתי בגן ילדים כעוזרת גננת, שעתיים ביום ובימי שישי.
נכון להיום אינני יכולה לשוב לעבודתי היות והעבודה כוללת מאמץ גופני.
ברצוני לשאול 2 שאלות:
1.הגעתי למלוא ניצול ימי המחלה והחופשה שלי אצל המעביד, בזמן הקרוב לא אוכל לשוב לעבודתי. למעשה עבדתי רק שנה וארבע חודשים לפני הניתוח. כיצד עליי לנהוג? מהן זכויותיי במקרה זה מול ביטוח לאומי?
2.האם עקב מצבי באפשרותי להגיש בקשה לקצבת נכות, במיה וכן מהי הפרוצדורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח החלפת מסתם מיטרלי - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג17/04/2012יעל שלום רב,
ענף נכות בביטוח לאומי הוא הרלבנטי עבורך
השבתי לפני זמן קצר בפורום זה אודות תנאי הזכאות לקצבה בביטוח לאומי (תשובה שניתנה לגלית). בגדול ישנם שני מבחנים, האחד רפואי והשני תפקודי. עליך לעבור רף מסוים של אחוזי נכות וכן להוכיח מגבלה תפקודית בהתאם לתנאי החוק (ירידה ב- 50% בשכר, לפחות, או חוסר יכול להרויח אף לא 25% משכר הממוצע במשק).
לסיוע וליווי משפטי, הינך מוזמנת ליצור עימי קשר.
רפואה שלמה ובריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכה הזכאי לםטור ממס - זכויות נוספותאני15/04/2012
שלום לאחר שנקבעה לי נכות משוקללת בשיעור 92% לצמיתות, אני זכאי לפטור ממס הכנסה. ברצוני לברר אילו זכויות נוספות יש לי מול גופים אחרים? אציין כי אני כבן 62, עובד עצמאי ואינני מקבל קצבת נכות כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכה הזכאי לםטור ממס - זכויות נוספות - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג15/04/2012שאלתך כללית ובוודאי שלא ניתן להשיב עליה באופן מלא כאן.
באופן עקרוני אדם נכה בשיעורים המפורטים, עשוי להיות זכאי לקצבת נכות, פטור ממס הכנסה (כפי שציינת), פטור מתשלום ארנונה, פטורים מתשלומים למרפאות ומכוני חוץ, יש לבחון זכאות לניידות, ועוד.
מציע לך להיוועץ בעורך דין הבקיא בנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיף נפשיישיי09/04/2012
שלום, האם שינוי התקנון שנעשה. כלל גם הורדה של הסעיף הנפש 34 ה''?אני צריך להגיש למלל תביעה על כך .מה עושים?זהו סעיף שבו מצוין שלמרות הבעיות הנפשיות,אין מגבלה בעבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיף נפשי - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג09/04/2012ישיי שלום,
לאיזה תיקון הינך מתכוון ?
נכות על פי רוב ניתנת בעקבות מגבלה תפקודית.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
אלמוג-שפירא, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיקון בעקבות
ישיי09/04/2012הרפורמה בספר הליקויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיקון בעקבות - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג09/04/2012לא ידוע לי על שינוי בסעיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי06/04/2012
סיפור המעשה ובקשה לייעוץ : אני בן 60 ועובד קבוע במקום מסודר ,לפני כ-8 שנים טסתי לארה"ב במסגרת העבודה ובתפקיד. ישבתי במטוס 12 שעות ללא תזוזה (יודע זאת היתה טעות) עם הנחיתה הרגשתי כאבים חדים ברגל ובקושי יכולתי לזוז. הסתבר שיש לי פקקת ונזקקתי לאחר מכן לטיפול בקומדין במשך חצי שנה. עד היום היו לי עוד 2 אירועים כאלה והיום אני סובל קבוע מכאבים והולך עם גרביים מיוחדות. שאלתי האם היום אני יכול לתבוע תאונת עבודה? אם לא ! מה כן ? בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/04/2012הבדיקה שצריך לעשות (וגם הביטוח הלאומי יעשה...) הוא קביעת הקשר הסיבתי בין אותה הטיסה לפקקת באמצעות מומחה מתאים.תופעה עליה אתה מספר ידועה, אך יתכן וקיימות סיבות נוספות לפקקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלום
מעיין16/05/2012במקרה קראתי את הודעתך. לא מזמן קרה לאמי מקרה דומה. פנינו לעו"ד סיגל רייך שמאוד עזרה לנו כי זה בירוקרטיה שחבל על הזמן ולך תוכיח שככה וככה.. וטירטור בין רופאים. לא נעים אבל הכרחי לתביעה. בקיצור חייבים עו"ד במקרה כזה אני אומר לך מניסיון.
מאחל לאביך בריאות ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה
אבי17/05/2012האם לעובדה שכבר עברו 8 שנים מהמקרה יש משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי21/05/2012יש משמעות. את התביעה יש להגיש לביטוח הלאומי תוך 12 חודשים מיום קרות העילה . הגשה מאוחרת מקנה פיצוי נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זכאותאבי26/03/2012
יש לי מספר בעיות רפואיות מגבילות . 1.דלקת פרקים פסוריאזיתית (כאבים חזקים ידים רגלים ) 2. בעייה בורידי רגליים שנסתמים מידי פעם וחייב להזריק מדללים 3.פסוריאזיס אני עובד במקום מסודר ושאלתי האם מגיע לי משהו מביטוח לאומי ? אם כן ! מה הצעש הראשון שיש לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זכאות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי26/03/2012כמו תמיד, התשובה תלויה בנסיבות העניין.
ככל שהבעיות לא נובעות מעבודתך, הרי שאתה יכול להגיש תביעה לנכות כללית.
יחד עם זאת - אם אתה עובד ומשכורתך עולה על הסך של 5000 לא תהיה זכאי לקבלת קצבה.
במקרים מסוימים אם וככל שתעבור את הרף הנדרש תהיה זכאי להנחות בכל מיני מוסדות לרבות הנחות בארנונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זכאות - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג26/03/2012אבי שלום,
ראשית רפואה שלמה.
לגופו של עניין, הואיל ואין מדובר בנזקים הקשורים לעבודתך, על פניו צריך לבחון את זכויותיך בענף נכות כללית בלבד. יחד עם זאת, הואיל ואתה עובד ספק אם תקבל קצבה. באשר לתנאים, אני מציע לך לעיין בתשובתי מטה ל״גלית״.
רק בריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת !
אבי27/03/2012בכל מקרה האם לא מגיע איזשהו סכום חד פעמי מהביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת ! - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג28/03/2012בענף נכות כללית אין מענק חד פעמי בדומה לענף נפגעי עבודה.
ייתכן ובמידה ותוכר כזכאי תקבל תשלום חד פעמי בעבור גמלה חודשית רטרואקטיבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהרונית25/03/2012
ערב טוב
עברתי לפני חודשיים תאונת עבודה.
בהתחלה לא ראו שבר,אך לאחר שלושה שבועות גילו שבר במיפוי בסי טי הרגל גובסה לשבוע ואז הוחלף למגף אירקאסט
אני עדיין בבית צריכה להתחיל טיפול פיזיוטרפי ועוד חודש מחלה לפניי
בשיחה עם האורטופד בביקורת חוזרת הוא אמר לי לפנות אל ביטוח לאומי כי לאחר 3 חודשים לא יוכל לתת לי עוד ימי מחלה.
איזה מן הטפסים אני צריכה למלא?
איך אפשר לדעת כיצד למלא זאת נכון?
והאם כדאי לי לגשת לעו"ד בנוגע לתאונת העבודה או להתמודד לבד מול הביטוח הלאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג25/03/2012רונית שלום,
עליך להגיש תביעה לביטוח הלאומי -״הודעה על פגיעה בעבודה ותשלום דמי פגיעה״.
לאחר שהביטוח הלאומי יכיר בתאונה כפגיעה בעבודה תהי זכאית בשלושת החודשים שלאחר התאונה לתשלום דמי פגיעה (75% ממוצע שכרך ברבעון שלפני התאונה) ובהמשך תוכלי להגיש תביעה נוספת לקביעת דרגת נכות ולקבל גמלה בהתאם לשיעור הנזק. כל הטפסים נמצאים באתר הביטוח הלאומי. לא בטוח שבשלב זה עליך להיעזר בעורך דין, למרות שלא ניתן להתעלם מהערך המוסף שיש בדבר. לקבלת עזרה במילוי הטפסים את יכולה ליצור עימי קשר בכל עת.
בברכת רפואה שלמה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תאונת העבודה
רונית26/03/2012ביטוח לאומי כבר הכיר בי כנפגעת תאונת עבודה.
דמי הפגיעה שולמו לי למעט החודש הקרוב שרק השבוע אגיש עד שיהפכו אותו לתעודה נוספת.שכחתי לציין זאת.
האורטופד בבית החולים דיבר על ימי המחלה הבאים.
אשמח אם תוכל להגיד לי איזה טופס להביא מביטוח לאומי מכיוון שהציעו לי המון טפסים ולא היה לי מושג איזה מהם אני צריכה למלא,אביא אותו ובהחלט אתייעץ איתך לגבי כיצד למלא כי אין לי מושג.
הבעיה הנוספת היא שהייתי אמורה לעבור ניתוח(בלי קשר לתאונה)ברגל זו והניתוח נדחה עקב הפגיעה עד החלמה מלאה.
ושאלה אחרונה אם יש שעות מסויימות בהן נוח שאצור קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב תודה וסליחה על כל השאלות
רונית26/03/2012הטופס שאמרת הוא טופס קצבת נכות כללית?
על הטופס רשום 3 תנאים
בתושב ישראל ומעל 18 אני עומדת,אך השכר שלי הוא מעל המינימום זה משפיע?
ומה הכוונה בניתן לבחון נושאים נוספים זה בהקשר לניתוח ברגל הזו?(אני אמורה להיות אחרי הניתוח כשיתבצע בעוד 6 שבועות של החלמה)ומהעבודה די יושבים לי על הגב בנוגע לכל זה
אם אפשרי אשלח לך מייל עם כל הסיפור
שוב תודה רבה וערב טוב
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב תודה וסליחה על כל השאלות - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג26/03/2012הטופס הנכון כפי שכתבתי הוא תביעה לקביעת דרגת נכות עקב פגיעה בעבודה ולא תביעה לקצבת נכות בענף נכות כללית.
את בהחלט מוזמנת להפנות במייל ולשוחח עימי או עם עו"ד ממשרדי בכל עת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל
רונית26/03/2012אשב לנסח לך במייל
תודה רבה שוב על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
רונית27/03/2012שלחתי מייל לכתובת הרשומה מעלה
אשמח לדעת אם הגיע תודה והמשך יום טוב רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
רונית28/03/2012אני אמתין בינתיים אני בסבב בדיקות גם ככה
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מילאתי את הטופס
רונית02/04/2012שאמרת לי .
רק לפני שאני מעבירה לביטוח לאומי יש שם סעיף האם הגשת או הנך עומד להגיש תביעה לפיצויי נזיקין בגין המקרה
השאלה היא אם לסמן כן או לא כי אם בהמשך כן ארצה להגיש תביעה שלא יתעוררו בעיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מילאתי את הטופס - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג02/04/2012הסעיף הזה נועד על מנת שהביטוח הלאומי יוכל במידת הצורך, במקרה שיושלם לך תגמול, לפנות בתביעת שיבוב אל המזיק (ככל ואין מדובר במעביד אשר שילם ונשא בדמי הביטוח הלאומי עבורך).
את יכולה לציין בכתב יד שבשלב זה, טרם החלטת, או משהו בסגנון, כגון: הנושא בבירור בימים אלה (לשיקולך).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
נילי28/03/2012תנסי לפנות עם כל הטפסים לביטוח לאומי, אם מכירים בך אולי לך לא ישאבו את כל האנרגיות כמו שעשו לאימי כשקרתה לה תאונת עבודה, אותנו משכו באוזן עד שקיבלנו מהם משהו, וגם זה קרה רק אחרי שפנינו לעו"ד סיגל רייך שטיפלה בכל הנושא, אחרת הינו יכולים להמשיך עם הסיפור הזה עוד כמה חודשים טובים. תתרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין בתביעה כנגד בית חולים ממשלתעמי23/03/2012
להלן פרטי המקרה- התחילת חודש פברואר הבאתי למיון את אבי בן 88 עקב כאבי תופת בברך רגל שמאל מאחר וסבל מניוון גריאטרי מה שהצריך ניתוח. בנוסף היה לו פצע נימקי בגודל של מטבע 0.5 שח בעקב רגלו השמאלית, אצררין שלא סובל מסכרת . מאחר והפצע לא מצא חן בעיני בקשתי במחלקה אשר בה אושפז שיעבור בדיקה של רופא כלי דם כי נראה לי שמדובר בחסימה. כל בקשותי נדחו בזילזול על ידי רופאים עסוקים והתשובות הזחוחות שלהם היו -תפנה אלינו בשעות המתאימות כדי לשוחח עם הרופאים, אנחנו לא עונים למשפחות בשעות העבודה הרגילות. כמובן שהתעקשתי בעיניין והם אמרו שיטפלו. כעבור מספר ימים הודיעו לי על שחרורו ושעלי לבוא ולקחת אותו הביתה. הגעתי לבית החולים ובקשתי לעיין בדוח השחרור וראיתי שהדוח עלוב, רשום על ידי סטאזר בחתימת רופא שכלל לא ראה את הדוח אלא חתם עליו בעיניים עצומות, ללא פרוט קבלה לאישפוז, מה האבחנה, איזה טיפול קיבל ומה ההוראות לרופא המשפחה להמשך טיפול אמבולטורי כשבנוסף שום התייחסות לבקשותי שיבדוק אותו רופא כלי דם. תפסתי את הרופא תורן וזרקתי לו את הדוח בפנים ואמרתי לו שעם דוח כזה אני לא משחרר אותו ואכן הוא התנצל לקח את הדוח והכין חדש והשחרור נדחה ביממה. כאמור אבי שוחרר עם הוראות לטיפול אמבולטורי עם הוראות לאחות קופת החולים כיצד לטפל ברגל ובפצע בעקב באמצעות חבישות ומשחות. כעבור כשבוע שהרגל התחילה להסריח ואני שנמאס לי מהטימטום הזה הפנתי אותו מידית למיון פעם נוספת וראה זה פלא- רופא כלי דם בחן אותו במיון והחליט לבצע קטיעה של הרגל שכן באותו השבוע ששהה בביתו הנמק הקן התפשט לכל כף הרגל וזה בעזרת הטיפול האדיב והמקצועי שהעניקו האחיות מקופת החולים שפעלו על פי הנחיות בית החולים בדוח השחרור שבוע לפני כן. מבדיקה שערכתי התברר שהמטומטמים במחלקה בה אושפז שבוע לפני כן לא הביאו רופא כלי דם שיבדוק את הרגל אלא בדקו אותו אורטופד ופלסטיקאי, הבנת את זה? כאמור הקטיעה בוצעה ואני כרגע מעוניין למעוך את כל הנוגעים בדבר. רשלנות כזו הנובעת מזחיחות דעת יש למגר אותה וצריך לשים לב שתביעות בעבור נפגעים כאלה זכאיות לפיצוי נמוך ביותר מה שמאפשר לרופאים זחוחים פשוט להתעלל באותם חולים זקנים כי המערכת מרוויחה מכך שהם יסתלקו לעולמם במהרה. מאחר ואני מטפל בהורי ביסודיות חמתי בוערת בי להשחית כי המערכת הרפואית זילזלה בי ומה שקרה לי קורה להרבה אחרים המודעים הרבה פחות ממני בתחום הרפואי וההתמודדות מול מערכות בירוקרטיות למרות שאיני רופא. היום זה אני ומחר זה אתם אם מישהו ממנהלי הפורום מוכן להנחות אותי אז בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניין בתביעה כנגד בית חולים ממשלת - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי23/03/2012אני שותף לתחושותייך הקשות . אנו יודעים כי רופאים בבתי החולים עובדים קשה, אך יחד עם זאת אין בכך כדי לאפשר להם - זלזול והזנחה כנגד חולים בכלל וקשישים בפרט.
בכדי שאוכל לאבחן תיק שכזה, אני חייב לבחון את התיעוד הרפואי ובמקרה הצורך אף להפנות את התיק לחוות דעת שתקבע את הרשלנות.
למרות שמדבריך אני למד כי קיים קשר סיבתי ברור בין אי הבדיקות, הנמק והקטיעה שבאה בעקבותיה, הרי שעם הגשת תביעה נזיקית שכזו יש חובה לצרף חוות דעת רפואית.
ראיתי שרשמת כי אביך לא סבל מסכרת עובדה אשר תעזור לך בניהול תביעתך במיוחד נוכח הטענה כי הרופאים חרגו מהפרקטיקה הרפואית המקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אדרוש מבית החולים את שני תיקי
עמי23/03/2012האישפוז שנעשו בתקופה של שבוע ומחצה בין האחד לשני ואצור קשר כשכל החומר יהיה ברשותי. אציין שיש לי הקלטה בה מנהל מחלקת האישפוז מודה שאכן הדברים שנעשו באישפוז הראשון במחלקתו לא היו תקינים ודורשים "בדיקה"- מונח מצחיק. מה שיותר חשוב בעיני זה האם נמצא מומחה כלי דם שיהיה מוכן לתת חוו"ד כנגד בית חולים ממשלתי ובמיוחד אחד כזה שהוא מספיק קליבר כדי שלא יוכל לשמש כעד מומחה הגנה מהצד השני. אישית כלל לא מעניין אותי אם הצוות עובד קשה. אם הם לקחו על עצמם את העבודה למרות התנאים הקשים אז הם מחוייבים לעמוד במשימות ואם לא אז שיחפשו לעצמם עבודה אחרת ויתפטרו או לחילופין היו צריכים להזהיר אותי שאין הם מסוגלים לטפל כי הם באפיסת כוחות או כל סיבה ארורה אחרת, אין דבר כזה לאחוז המקל משני צידיו. אישית הכסף כבר אינו משחק אצלי תפקיד בעיניין העקרוני הזה למרות שהוא למעשה התקבול, אלא לערוף ראש האחראי לקטיעת הרגל של אבי. ברור לי מעבר לכל ספק שהוא איבד רגל באשכרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אדרוש מבית החולים את שני תיקי
עמי23/03/2012האישפוז שנעשו בתקופה של שבוע ומחצה בין האחד לשני ואצור קשר כשכל החומר יהיה ברשותי. אציין שיש לי הקלטה בה מנהל מחלקת האישפוז מודה שאכן הדברים שנעשו באישפוז הראשון במחלקתו לא היו תקינים ודורשים "בדיקה"- מונח מצחיק. מה שיותר חשוב בעיני זה האם נמצא מומחה כלי דם שיהיה מוכן לתת חוו"ד כנגד בית חולים ממשלתי ובמיוחד אחד כזה שהוא מספיק קליבר כדי שלא יוכל לשמש כעד מומחה הגנה מהצד השני. אישית כלל לא מעניין אותי אם הצוות עובד קשה. אם הם לקחו על עצמם את העבודה למרות התנאים הקשים אז הם מחוייבים לעמוד במשימות ואם לא אז שיחפשו לעצמם עבודה אחרת ויתפטרו או לחילופין היו צריכים להזהיר אותי שאין הם מסוגלים לטפל כי הם באפיסת כוחות או כל סיבה ארורה אחרת, אין דבר כזה לאחוז המקל משני צידיו. אישית הכסף כבר אינו משחק אצלי תפקיד בעיניין העקרוני הזה למרות שהוא למעשה התקבול, אלא לערוף ראש האחראי לקטיעת הרגל של אבי. ברור לי מעבר לכל ספק שהוא איבד רגל באשכרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה כנגד בית חולים ממשלתי-
עמי24/04/2012עוד אלקלעי שלום רב- השגתי את תיקי האישפוז לתקופות שציינתי. מעוניין לדעת כיצד ליצור קשר ולהעביר החומר לרשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה כנגד בית חולים ממשלתי- - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי26/04/2012פרטיי נמצאים בראש דף הפורום, תחת שמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת הזנחה לשמה
רות27/05/2012למרות שזה קשה תכנסי בהם בכל הכוח , ממש מזנחים את הזקנים הלב כואב אין כבר רגשות בארץ הזאת כשאני בבית חוליםעם אמא שלי אני מרגישה יחס מגעיל למבוגרים שלנו אין להם פשוט רגש וחשק לעבוד במיוחד עם הזקנים אז תלכו הביתה לעזזל אלה היהודים שלנו?עדיף שיביאו אנשים זרים.כל אחד עושה טובה שעונה לך שם מה אני אומר לך ...שאביך יהיה בריא וכל הכבוד לך על המסירות לאביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו 2$19/03/2012
הבנתי שדווקא כן מוחקים רישומים של אשפוז בכוח ומה הצ'אנס לתבוע על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו 2 - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג19/03/2012שלום רב,
תשובה לשאלתך נמסרה. ראה בתחתית הפורום.
אכן, כפי שנכתב, במקרים מסוימים ניתן למחוק רשומה רפואית.
לא ניתן להעריך סיכויים למחיקת רשומה, בלא עיון ברשומה, בתיעוד הרפואי המלא, הנימוקים למחיקה ואישורים לכך.
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו$17/03/2012
איך מוחקים רישום של אישפוז בכוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג17/03/2012לא ניתן למחוק רשומה רפואית, אלא אם מדובר בטעות, אז מומלץ לפנות אל הרופא או המוסד הרפואי ולבקש את תיקון הרשומה. דע, כי רשומות פסיכיאטריות לא תמיד נחשפות למטופל משיקולים רפואיים.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכהעפרה05/03/2012
אושר לי מבטוח לאומי נכות לפטור ממס - 83.56% האם מגיע לי תו נכה ואיך
אני יכולה לקבל אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה - תגובה
עו"ד רפאל אלמוג05/03/2012עפרה שלום,
על מנת לקבל ממשרד התחבורה תו נכה עליך לעמוד בקריטריונים שמציב החוק, כאשר העיקרון המנחה את הקריטריונים הוא "מגבלת ניידות".
כך למשל, נכה הזקוק לכיסא גלגלים לשם תנועה, סביר כי בקשה תיענה.
אני מניח שתוכל למצוא טפסים באתר משרד התחבורה.
רק בריאות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)