פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות תינוק פג
    ליאת
    04/07/2011

שלום
    נולד לי פג לפני חמישה חודשים במשקל 870 גרם. בגלל תפיחות בטנית וחוסר ביציאות הוחלט על ניתוח הוצאת המעי על מנת לאפשר מתן כלכלה ועלייה במשקל. בניתוח לא נראה חסימה ממשית כרגע אנחנו בהמשך בירור.
    למיטב ידיעתי המעי שהוצע זה המעי הדק שנחצה ואת שתי הקצוות הוציאו מחוץ לבטן כאשר רק מאחד מהם יוצא צואה כל הזמן..
    בעיה נוספת שיש לו זה רפלוקס מאוד קשה, (אני מאמינה שבגלל שאנחנו מאוד מאוד מקפידים בזמן ההאכלה שלו בעמידה..והפסקות..וכו' דורש הרבה מיומנות וסבלנות,הוא מקיא רק 1-2 בשבוע) הבעיה החמורה שבכל הקאה יש השתנקות!! הוא ממש נחנק, מתנפחות לו הפנים, לוקח את הראש בקשת אחורה..ולוקח לו בערך 10 דקות להתמודד עם זה ולהשתלט על זה.אחרי זה קצת אפתי וחסר כוחות. לא פשוט.
    כבר פעם אחת החליף צבעים ונסענו לב"ח בטיפול נמרץ.
    במצב כזה לצערי אני לא יכולה לחזור לעבודה. (נגמרה לי החופשה המאורכת)
    שאלתי מהן הזכויות שלי בגלל סטומה ורפלוקס קשה?
    האם מגיע לי קצבת נכות של ילד?
    האם יכולה לקבל אבטחת הכנסה?
    האם יש עוד איזשהו מקור שיכול לתת סיוע כספי?
    אשמח מאוד על כל מידע שיכול לעזור לי, זה בעייתי בשבילי להיות ללא משכורת מה גם שיש לו אחות תאומה.
    תודה מראש
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות תינוק פג

הוספת תגובה

• זכויות תינוק פג - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    05/07/2011

לצערי הרב, אני לא אוכל לתת לך מענה לכל שאלותיך, מאחר ויש לבחון כל שאלה ושאלה בתשומת הלב הראויה ובבחינת כל הפרטים.

אינני סבור שניתן לקרוא לילד "נכה" במשמעות של המבחני םשל המוסד לביטוח לאומי.

תשומת ליבך כי התפטרות ממקום עבודה לצורך טיפול בילד , כמוה כפיטורין והינך זכאית לכל הזכויות הנלוות לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות פג

ליאת
    06/07/2011

תודה,

אני לא מתפטרת לתמיד אלא בעצם מאריכה את חופשת הלידה וכן מתכוונת לחזור כשזה יעבור לו, גם זה נקרא פיטורין?
    לגבי טופס 17 שאלתי את המזכירה בקופ"ח היא אמרה לי לפנות לביטוח לאומי. ובביטוח לאומי אמרו שהם אף פעם לא נותנים החזרים כאלה. האם אתה יודע משהו אחר?
    יכול להיות שקופ"ח יכולה להחזיר לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורית
    30/06/2011

היי מעין,
    תודה רבה רבה מראש, אני אמתין לתשובה באמצעות הפורום.
    שוב תודה,
    אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר
    אורית
    28/06/2011

שלום וברכה,
    אני מבוטחת של קופת חולים מאוחדת - ביטוח עדיף. לאחרונה לאחר שהתעניינתי בניתוח להסרת משקפיים גיליתי שעל פי תקנון העדיף ואף קיבלתי על כך מסמך בכתב אני זכאית לעשות ניתוח מסוג LASIK או PRK בעלות של 3750 ש"ח לעין כלומר בסה"כ ב 7500 ושעלי לשלם למכון שבהסדר באופן ישיר. פניתי לבדיקת התאמה במכונים בהסדר והם כולם אומרים לי שאני מתאימה ל-2 הניתוחים והיום כבר לא עושים את הלסיק אלא את האינטרא-לאסיק. (אותו דבר בשידרוג קל של לייזר נוסח במקום חלק ידני).
    1. הם אומרים מחיר גבוה מהסכום שאמרו לי במאוחדת על פי התקנון. ואמרו שאין להם מושג על מה אני מדברת זה המחיר וזהו.
    2. אני מעוניינת לעשות את הלאסיק רק שכבר לא עושים אותו אלא את האינטרא האם אוכל להיות זכאית לניתוח המחודש?
    3. המאוחדת אומרת במכתב (לא דיברו איתו ישירות..) כפי שכתבתי שעליי לשלם למכון ישירות ורק להוציא להם התחייבות. איך אוכל לאכוף את הזכאות???
    כל אחד זורק אותי לשני המכון לקופה וההיפך.

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר - תגובה

מעיין רוגל
    28/06/2011

שלום אורית,
    כדי שאוכל לבדוק את הנושא ולתת לך תשובה - האם הניתוח כלול בסל או שהוא ניתן לך במסגרת הביטוח המשלים?

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר במסגרת הביטוח המשלים

אורית
    29/06/2011

הוא במסגרת הביטוח המשלים (עדיף) כמו שכתבתי.
    ציטוט מהמסמך של התקנון:.
    "

טיפולי לייזר לתיקון קוצר ראייה
    תקופת המתנה: לא נדרשת תקופת המתנה.
    28.1 מבוטח יהיה זכאי לעבור ניתוח לתיקון קוצר ראייה אשר יבוצע באמצעות לייזר מסוג: , LASIK
    LASEK, PRK, PTK בתנאי שהניתוח יבוצע במכון/בית חולים הקשורים עם הקופה בהסכם
    ובכפוף לתשלום השתתפות עצמית בגובה 3,750 ₪ לעין, בהתאם למרכז הרפואי אשר
    נבחר על ידו מאלה הקשורים עם הקופה בהסכם.
    28.2 רשימת המרכזים הרפואיים הקשורים עם הקופה בהסכם לעניין זה, יעמדו לרשות המבוטח
    בסניפי הקופה.
    8.3 2 למען הסר ספק, הקופה לא תשא באחריות לכל נזק או אחר אשר ייגרם למבוטח כתוצאה
    ישירה או עקיפה מהטיפול האמור.

"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

צחי
    29/06/2011

בתור אחד שמבין בעניין- שיטת הלאסיק מבוצעת בישראל ע"י מספר מכונים - ובהצלחה רבה. המכון אליו הלכת משתמש בשיטה דומה הנקראת איטרא-לאסיק. אין הבדל ממשי בין השיטות (אותן תוצאות, אותם סיכויים, אותם סיכונים). ההבדל הממשי היחיד הוא מחיר. יש הטוענים כי האינטרא לאסיק היא שיטה עדיפה בהרבה...למכון המנתח ולא ללקוח. אנו ב care מנתחים בשיטת הלאסיק הרגילה ומרוצים מאוד מהתוצאות (בנוסף לשיטת ה prk).
    בנוגע לשיתוף עם קופ"ח - את יכולה להבין את האינטרסים של כולם, של המכון שנתן לך תשובה ושל קופ"ח. הרי ברור שאם כבר הקופ"ח תפנה אותך לניתוח ספציפי במכון מסויים - לא יכול להיות שאותו מכון בכלל לא מנתח את אותו ניתוח אלא דורש תוספת לניתוח אחר. זה פרדוקס במקרה הטוב.
    אני לא מתכוון לעשות פה פרסום - ממש לא, אבל אני נתקל בבעיות בנושא הזה פעם אחר פעם וחשוב לי שאנשים יבינו את המצב לאשורו.
    בברכה,
    צחי סלע
    מנהל חטיבת ניתוחי לייזר להסרת משקפיים
    care vision

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למעיין

אורית
    30/06/2011

הי מעין,
    רציתי פשוט להבין אם לא חזרת אליי בגלל שזה מתוקף הביטוח משלים או שפשוט בגלל שצחי כתב תגובה? כי לא הבנתי מה התשובה שכתבת לי, כיצד עליי להתקדם כדי לאכוף את המובטח לי.

תודה רבה מעין, בכלל אתם עושים עבודה נפלאה ומזל להרבה מבוטחים שיש אנשים ועמותה כמותכם, חזקו ואמצו!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למעיין - תגובה

מעיין רוגל
    30/06/2011

הי אורית,
    מאחר שאנו בעמותה לא עוסקים בדרך כלל בנושא של ביטוחים משלימים, אני צריכה את ייעוץ הצוות המקצועי שלנו בעניין.
    אני מקווה לזחרו אליך עם תשובה כלשהי ביומיים הקרובים.
    את מוזמנת גם להיות איתי בקשר דרך המייל אם נוח לך יותר.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר - תגובה

מעיין רוגל
    30/06/2011

שלום אורית,
    יש הרבה פרטים שעוד חסרים לי כדי לתת תשובה חד משמעית, אך אם את מעוניינת בכך אשמח אם תשלחי לי מייל לכתובת המופיעה תחת פרטי האישיים, כך שנוכל לברר את העניין ולסייע לך כמה שניתן לקבל את הניתוח שאת זקוקה לו.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופס 17 מחוץ להסדר
    מלכה פרידמן
    26/06/2011

האם קיימת אפשרות לקבל טופס 17 לבי"ח שהינו מחוץ להסדר ?
    בתוקף עבודתי כפרסונל בבי"ח בילינסון אני מבקשת מקופ"ח לאומית לאפשר לבעלי להתנתח בבלינסון להסרת סרטן בכיליה- תחום שבו בבילינסון יש מומחים טובים ביותר.
    הם מסרבים ומאפשרים לי אפשרויות שהן פחות טובות לדעתי.
    האם יש לי זכות לקבל טופס 17 לניתוח שכבר נקבע מועדו וקיבלתי עבורו הזמנה לניתוח מבית החולים ?

לקביעת תור
    סגירה
    טופס 17 מחוץ להסדר

הוספת תגובה

• טופס 17 מחוץ להסדר - תגובה

מעיין רוגל
    26/06/2011

שלום מלכה. קופות החולים מחוייבות לתת טיפול רק באמצעות בתי חולים ורופאים שבהסדר. לצערי לא ניתן לחייב את קופת החולים לממן טיפול בבית חולים שאינו בהסדר אלא אם מדובר בטיפול שאינו ניתן בבתי החולים שבהסדר.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לטופס 17 קופ"ח מכבי
    שרית
    26/06/2011

בשעה טובה נולדה לי פגית לפני 4 חודשים כשהשתחררנו מבית החולים אסף הרופא קיבלתי הפניות למרפאות חוץ אחת ההפניות היא לפיזיותרפיה פרטנית .
    כשהגעתי לקופת החולים לקבל טופס 17 לפיזיותרפיה הם לא היו מוכנים לאשר לי ל\טענתם שאין להם את הקוד שבית החולים נותן והם מוכנים לתת לי טופס 17 עם קוד אחר (שעולה הרבה יותר כסף) בבית החולים לא מוכנים לקבל אותי עם הטופס שהם נתנו , וקופ"ח לא מוכנה לשנות את הטופס מה אני יכולה לעשות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב לטופס 17 קופ"ח מכבי

הוספת תגובה

• סירוב לטופס 17 קופ"ח מכבי - תגובה

מעיין רוגל
    26/06/2011

שלום שרית,
    אני לא לגמרי מבינה את המצב, אבל אני כן מבינה שיש תסבוכת בירוקרטית סביב טופס 17.
    כדי שאוכל לנסות לסייע אני מזמינה אותך לפנות אלינו לעמותה דרך המייל המצויין בראש הדף, עם פרטי התקשרות שלך, ואנו ניצור איתך קשר בהקדם כדי לנסות לסייע.
    (כמובן שכל פעילות העמותה היא התנדבותית לחלוטין).

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבית חולים שיקומי של הכללית
    לירון
    25/06/2011

הופתענו להיווכח שבבי"ח לא רוחצים את אמנו המוגבלת מידי יום ואפילו יומיים רצופים ,בסוף שבוע, וגם חסר פיג'מות מגבות
    האמנם זוהי מצוקת מערכת ידועה?
    האם יש נהלים מחייבים לעניין זה?

הוספת תגובה

• טיפול בבית חולים שיקומי של הכללית - תגובה

מעיין רוגל
    26/06/2011

בנושאים של נאותות טיפול אני מציעה לפנות לאגודה לזכויות החולה, כדי לקבל מידע וסיוע אם יש צורך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך דרכי?
    שי
    24/06/2011

שלום רב

דחיית קיצבת נכות כללית בהסתמך על סעיף 195 לחוק הביטוח הלאומי(נוסח משולב) התשנ"ה- 1995.
    הסיבה לדחייה היא כי לא איבדת עקב הליקוי 50% לפחות מכושרך להסתכר(החל מיום 19/4/2010) .
    נתונים כללים:
    אחוזי הנכות הרפואית הינם 60%(גפה תחתונה-כף רגל+קרסול+עמ"ש מותני) רגל שמאל.
    אני לא עובד מ-6/2009 כלל קיום.
    רופאה תעסוקתי בבדיקת כושר עבודה (6/2008)סיכם: מוגבל בעבודה הכרוכה בהליכה ועמידה ממושכות, לכן בעת עבודתו באולם ייצור זקוק למנוחה בישיבה מדי שעה .
    מחלקת שיקום:
    בתוכנית סיוע בהשמה(1/8/2010-31/1/2011)+הכשרה אינדבידואלית(11/2/2011-11/1/2011) לא הושמתי בעבודה(מחלקת השיקום בביטוח לאומי נכשלה בעזרה).

שאלתי הינה:
    באלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך דרכי, בעקבות דחיית קיצבת נכות כללית ע"י המוסד לביטוח לאומי?

תודה מראש

שי

הוספת תגובה

• אלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך דרכי? - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    30/06/2011

תן להגיש ערעור על החלטת המוסד לביטוח לאומי.
    כמו כן, לאחר תקופה ניתן להגיש תביעה לנכות כללית, מחדש.

אני מציע לך להיעזר בעו"ד מנוסה.

כאשר אנו ניגשים לבחון תיק כזה שהינו "גבולי" מבחינת המוסד לביטוח לאומי, יש להגיש את התביעה כפי שצריך ואולי אף להיזקק לחוות דעת מקצועית כחלק בלתי נפרד מתביעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לקבל שתי קיצבעות
    יוסי
    23/06/2011

אני נכה צהל בשעור 46% רגל שמאל 40% מלא. רגל ימין חצי % על חשבון צהל וחצי% על חשבון אחר . גב תחתון 5% על חשבון צהל ו5% על אחר . ונפשי 5% מלא .
    בשכלול זה יוצא 46% .
    בביטוח לאומי אני 77% 65% ע"ש צווארי ומותני עם פגיעה ביד ימין . רגל שמאל 20%
    רגל ימין 5%. נפשית 10%
    הציין שהסעיף בנכות 65% בביטוח לאומי שונה מיזה של משהב"ט.

השאלה שלי האם אני זכאי לקבל גימלה חודשית גם מביטוח לאומי ?

אני לא עובד כבר 3 שנים ולא מקבל תגמול מיוחד אלה רק את התגמולים של הנכות .
    מישרד הביטחון טוען שאני כשיר לעבודה .
    ביטוח לאומי נתן לי 100% אי כושר עבודה .
    תודה לעונים

לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר לקבל שתי קיצבעות

הוספת תגובה

• האם אפשר לקבל שתי קיצבעות - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    30/06/2011

החוק קובע כי אם יש לך הכנסה נוספץ שלא מעבודה, תנוכה הכנסה זו מההפרש שבין הקצבה המשולמת לו ובין הקצבה הקובעת.

כמובן שיש לבדוק מה ההכנסות שלך במשרד הבטחון .
    כמה נפסקו לך בביטוח לאומי והאם הנכויות ומצבך הרפואי הוא בגין אירוע/תאונה אחת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-נכות כללית
    שי
    23/06/2011

דחיית קצבת נכות כללית-לפי סעיף 195 לחוק הביטוח לאומי.
    כמה אחוזים לוקח עורך דין בכדי לייצג אותי מול הביטוח הלאומי?

תודה מראש
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-נכות כללית

הוספת תגובה

• שאלה-נכות כללית - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    30/06/2011

שלום,

לא כ"כ בטוח שעוה"ד יסכים לעבוד רק באחוזים. כאשר אנו ניגשים לבדוק את התיק יש לבחון את סיכויי הצלחת הערעור ותוחלת ההכנסה שלך מהצד השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצלמה בפגיה
    אלון הירשזון
    21/06/2011

שלום רב,

האם ישנה מניעה כל שהיא לצילום תינוק בפגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    מצלמה בפגיה

הוספת תגובה

• מצלמה בפגיה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    22/06/2011

אודה לך באם תהיה יותר ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בשכר לימוד !!
    רואן
    21/06/2011

צהריים טובים !
    בבקשה אני בת 18 רוצה להירשם ללימודים בשנה הבאה .. מבקשת מידע עבור העזרה שמגיעה לי מהביטוח הלאומי עבור שכר הלימוד ..??!

אני עדיין לא קיבלתי החלטה מהועדה הרפואית . במקרה ולא קבעו לי אחוזי נכות האם אני יכולה לקבל עזרה בשכר הלימוד או לא ?????

* שני הוריי " נכים "
    בברשה תסביר לי אם מגיע לי עזרה במצבי או במצב ההורים שלי ואיך התהליך מתבצע .....

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בשכר לימוד !!

הוספת תגובה

• עזרה בשכר לימוד !! - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    22/06/2011

ההורים יכולים לבקש בתנאים מסוימים מענק לימודים. לך שמורה הזכות לבקש מלגה נוכח מצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים אסתטיים
    שרון
    21/06/2011

שלום,

רציתי לשאול מה למעשה ההבדל בין טיפול "אסתטי" (ניתוח/הזרקה וכל טיפול אחר הקשור למראה) לטיפול שאינו אסתטי.
    זאת אומרת, אם יש לי צלקת שמפריעה לי, אם ירדתי במשקל ויש לי הרבה מאוד עור רפוי, או כל מצב אחר שמונע ממני לחיות כאדם רגיל, לקיים קשרים רומנטים/מיניים ואף ללכת לבריכה. האם אוכל לטעון שלא מדובר בטיפול אסתטי, אלא טיפול של מצוקה רפואית וכך לקבל מימון גבוה מהביטוח (במקרה שלי, כללית פלטינום)?

במידה וכן, אשמח לדעת איפה הדבר מעוגן. התקנון של קופת החולים מפנה לחוק הבריאות ובחוק הבריאות אין בכלל איזכור לטיפולים אסתטיים עד כמה שראיתי...

תודה רבה על העזרה,

שרון

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים אסתטיים

הוספת תגובה

• טיפולים אסתטיים - תגובה

מעיין רוגל
    21/06/2011

שלום שרון,
    אני מתקשה לענות באופן קונקרטי לשאלתך כיוון שלא ציינת באופן ספציפי באיזו פרוצדורה מדובר.
    אנו כעמותה לא פועלים בתחום של ביטוחים משלימים / ביטוח פרטיים.

כל טיפול הכלול בסל הבריאות (וגם במסגרת הביטוחים המשלימים) כלול להתוויה ספציפית - כלומר מערכת של נסיבות שצריכה להתקיים אצל הפונה המבקש את הטיפול / תרופה. כלומר שטיפול מסויים יכול להיות מאושר למצב אחד אבל לא יהיה מאושר לחולה אחר במצב אחר. לפעמים האבחנה היא עניין של חוות דעת רפואית. אם רופא יקבע שיש צורך רפואי בטיפול יכול להיות שחוות דעתו תסייע לאישור הטיפול.
    מעבר לכך לא אוכל לענות לך ללא פרטים נוספים על הטיפול אותו את מבקשת.
    אני ממליצה לך לבדוק בתקנון הביטוח המשלים (פלטינום), מהם התנאים הקבועים לטיפול הספציפי בו את מעוניינת ולדון בכך עם הרופא המטפל שלך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מעיין

שרון
    21/06/2011

ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה.
    לפני כשנה ירדתי כ-45 קילו במהירות רבה, מה שהוביל לשאריות רבות של עור רפוי. כשנתיים שאני פונה לרופאה המשפחה שלי כל מספר חודשים, מחפש טיפול חדש. ניסיתי כל דבר (באמת כל דבר), ולבסוף הרופאה אמרה שאין מה לעשות. אז, מצאתי טיפול חדש בארץ בלייזר שמשיג תוצאות נהדרות ושמספר רופאי עור התחילו להשתמש בו. אך הוא הרבה יותר יקר משאני יכול להרשות.

חשוב לי להדגיש, לא מדובר בטיפול "אסתטי". האמיני לי, הגוף שלי נראה נורא ואני נמצא במצוקה אמיתית (ודי אבוד עצות).
    קראתי את התקנון. בזמן שקיימת השתתפות בניתוחים פרטיים לא מוגדרים מהם "ניתוחים פרטיים" והופניתי לחוק הבריאות. מאחר ואני רוצה לעבור טיפול לייזר, מדובר בפרוצדורה "ניידת" ו-"אמבולטורית", 2 מילים שמופיעות בחוק. עדיין, אני מאוד מפחד שהרופא תגדיר את זה כטיפול אסתטי, מאחר ואין התייחסות לא בחוק ולא בתקנון למה הם טיפולים אסתטיים.

אז, מהי אותה ההבחנה בין עניין "אסתטי" לעניין שאינו אסתטי? ז"א, איך עליי להבהיר את המצב כלא אסתטי?
    שוב, תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מעיין - תגובה

מעיין רוגל
    22/06/2011

שלום שרון,
    כדי לעשות את הניתוח המדובר אתה זקוק להפניה מרופא. ההתייחסות לניתוח ולהכרח בו תלויה בין השאר באבחנת הרופא. אני מציעה לך לדבר עם הרופא המטפל. במידה ויהיו לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אלי כאן או במייל.
    בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אסתטי=סקלרודרמה

משה
    23/06/2011

מה לגבי חולת סקלרודרמה בפנים שטיפול רפואי אינו עוזר לה .ואשר מוציאה סכומים גבוהים מאד על טיפול קוסמטי בקרמים למיניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אסתטי=סקלרודרמה - תגובה

מעיין רוגל
    26/06/2011

שלום משה,
    האם הוצע לחולה טיפול רפואי חלופי שעליו מדובר?
    (אתה מוזמן לנהל איתי את הדיאלוג במיילים במידה ואתה מעדיף לא למסור בפורום פרטים נוספים)

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות ותלויים מביטוח לאומי+קרן פנסיה
    נ.ק
    20/06/2011

שלום רב,

אני מקבלת מביטוח לאומי 100% אובדן כושר עבודה עקב מחלה.
    הקיצבה שלי עומדת של 4300 ש"ח שמורכב מ 2600 ש"ח נכות + 2 תלויים 1700 ש"ח .הנכות היא זמנית וניתנה לי כרגע עד סוף שנת 2011 .
    המחלה קיימת אצלי כבר 11 שנים וכפי הנראה היא לא תיעלם. שאלותיי הן :
    1. אחרי כמה זמן ביטוח לאומי יהפוך את הנכות לקבועה ?
    בנוסף , ישלי שני ילדים בגני עיריה.
    2. האם נכים מקבלים הנחה עבור שהות הילד בגן ?
    יש לי שני ביטוחים פרטיים.
    אני מקבלת אובדן כושר עבודה מחב' הראל סך של 4600 ש"ח על סכום זה לא ירד לי מס ולא היה קיזוז כלשהו.
    בנוסף, אני בתהליך לקבלת אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה שאמור לעמוד על כ 4000 ש"ח בחודש.
    3. האם ביטוח לאומי יקזז לי את 1700 ש"ח שאני מקבלת עבור התלויים ?
    האם ידרוש את הכסף רטרו שנה אחורה?
    בבדיקה מול חב' הביטוח נאמר לי שקיזוז יש רק במקרה של תאונת עבודה.
    4. האם יש סכום מקסימלי שהם מקזזים, אם בכלל ?

5. האם אני אמורה לשלם מס הכנסה עבור הכנסותיי ?

הוספת תגובה

• נכות ותלויים מביטוח לאומי+קרן פנסיה - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    21/06/2011

יש לך מספר שאלות חשובות מאוד שאת צריכה לקבל עליהם תשובות מדויקות ושלמות, אחרי פגישה מסודרת עם עו"ד.

אני יכול להשיב לך כי לביטוח הלאומי הסמכות לבחון את נכותך הכללית מידי פעם ואם הוועדה הרפואית סבורה כי מדובר בנכות זמנית, איז זוהי קביעתה. אין להם מועד מחייב בחוק .

ניתן לקבל הנחות בגני עירייה.

אינני יודע מה שיעור נכותך הרפואית, אבל אם היא מעל 90 אחוז מגיעות לך זכויות רבות ופטור חלקי ממס הכנסה.

אם הביטוח הלאומי יקבל את כל המידע אודות הכנסותייך, אכן החלק של קצבת התלויים יופחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות תעסוקית + נכות ביטוח לאומי
    יוסף
    18/06/2011

לאחרונה קיבלתי אישור לפנסית נכות מקרן פנסיה ותיקה 50 אחוז למשך שנתיים הם לא נותנים אף פעם נכות קבועה האם ביטוח לאומי צריך לקבל את הקביעה של הועדה הרפואית של קרן הפנסיה ולתת לי גם קיצבת נכות כללית על סמך ועדה של הקרן או שיבקשו ועדה רפואית חדשה ולא יתחשבו בכך שבעצם כושר ההשתכרות שלי ירד ב50 אחוז ללא קשר לסעיפי הנכות כי קרן הפנסיה לא מסתכלת על סוגי מחלות אלא כושר העבודה בלבד האם בטוח לאומי חיב ללהתחשב גם בנושא כושר העבודה כמו קרן הפנסיה יש לציין שכרגע אני באבטלה ברור שלא אקבל כפל קצבאות אבל האם יש בכלל טעם להגיש גם לביטוח לאומי לאחר גמר האבטלה

הוספת תגובה

• נכות תעסוקית + נכות ביטוח לאומי - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/06/2011

הביטוח הלאומי לא מחויב בהחלטתה של קרן הפנסיה והוא רשאי להעמיד אותך לוועדה רפואית .

במידה והפיצוי המגיע לך באמצעות קרן הפנסיה גבוה, יתכן כי לא תהיה זכאי לקבל קצבת נכות כללית, אולם תוכל לקבל הטבות אחרות בארנונה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב
    רואן
    17/06/2011

שלום רב.
    אני בת 18 עברתי ניתוח לב לתיקון מום מולד לפני 4 חודשים . הגשתי תביעה לביטוח לאומי ואז הזמין אותי לוועדה בנהריה ואמרו לי שהתוצאה תשלח בדואר ואז הופתעתי שהזמינו אותי לועדה נוספת בעכו !!
    מה זה אומר למה לא נצנו לי תשובה ??
    עוד שאלה בבקשה האם בדרך כלל נותנים עבור ניתוח לב מסוג זה גם אם אני נראת היום בריאה ..?
    * אני לפעמים מרגישה דופק מיר ויש לי הזמנה לבצע תרשים הולטר האם לקחת את זה איתי לוועדה גם ?1

מקווה שתענה על כל השאלות ..
    תודה והמשך יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לב

הוספת תגובה

• ניתוח לב - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/06/2011

הוועדה הרפואית הפנתה אותך לרופא נוסף ולא במקום הרופא שבדק אותך בנהריה וזאת בכדי להעריך את נכותך באופן המלא ביותר.

הנכות הרפואית נינת בהתאם לנתונים הרפואיים ולבדיקות העזר. נכות תקפודית ניתנת בהתאם לשיעור הפגיעה בהשתכרות.

אם המסמך בדבר הבדיקה משקף את מצבך הרפואי הבעייתי , ברור שיש צורך להציגו בפני רופאי הוועדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב

רואן
    02/07/2011

בבקשה יש לי עוד שתי שאלות ורוצה תשובות מדויקות :-
    1. נכנס לי כסף בסכום של 4625 שקל וכתוב לי ( ב ל חד פעמי ) האם זה פעם אחת או זה עבור כמה חודשים מיום הניתוח ?
    2. האם אפשר לעבוד בתקופה שאני מקבלת כסף מהביטוח לאומי או שזה עלול לפגוע במשכורת .??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת נכות והשכרת רכוש
    אלי
    17/06/2011

נכה שמקבל קיצבת נכת מלאה וכן תוספת תלויים עבור אשתו ושני ילדיו ומעוניין להשכיר רכוש ב1500 ש"ח בחודש
    האם סכום זה יקוזז מסכום הקצבה שהנכה מקבל ?

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת נכות והשכרת רכוש

הוספת תגובה

• קצבת נכות והשכרת רכוש - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/06/2011

לא כ"כ הבנתי את שאלתך. באיזה רכוש מדובר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי אלייך מקודם

אלי
    19/06/2011

מדובר בחנות של 80 מ"ר האם עלות ההשכרה תקוזז מקיצבתם של התלויים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה