מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיפית27/11/2007
אבא שלי עבר אירוע מוחי, ואנו שוקלים להכניסו לבית אבות. רציתי לדעת למי מגיע בית אבות בחינם ומי בתשלום. בנוסף, מה הם המחירים בבתי האבות בערך?
תודה רבה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי אבות
מעיין רוגל27/11/2007שלום יפית,
הידע שלי ושל חברי העמותה בתחום זה הינו מוגבל מאוד. מדובר בשאלות שנוגעות לביטוח סיעודי. עמותת "יד לקשיש" יוכלו לעזור לך ולתת לך את כל המידע הדרוש ויעוץ אישי.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוח זמנים למומחים בקופה שליליבו25/11/2007
יש לי בעיה מציקה ברגל. מצד אחד, אני ללא ספק לא אמות מזה, מצד שני - זאת בעיה שמחריפה מיום ליום. בכללית נתנו לי תור לעוד שלושה שבועות - ולא היו מוכנים להזיז קדימה (כי לך תסביר למישהי בשירות לקוחות שיש לך ככה וככה ברגל...). האם אין אפשרות ללכת על הליך מזורז אפשו - מה, אני חייב להמתין לרופא מומחה בכל מחיר?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוח זמנים
מעיין רוגל26/11/2007שלום ליבו.
המצב בו חולה נאלץ לחכות לתור אצל רופא מומחה כמה שבועות הוא נפוץ למדי לצערנו, ואין הרבה שאפשר לעשות.
מה שכן, אתה יכול לנסות לפנות ולבקש תור אצל מומחה באזור אחר העוסק באותו תחום ואולי תצליח להשיג תור מוקדם יותר.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלהנעמי22/11/2007
התחלתי עבודה חדשה לפני חצי שנה דרך חברת כוח אדם
ונקעתי את הרגל, לכן שבועיים לא יכולתי ללכת לעבודה,
בעבודה טוענים כי אני לא צברתי מספקי ותק בכדי לקבל את כל ימי החופש וקיבלתי רק 5 על פי חודשי העבודה.
מי אמור לשלם לי על כך,
שכן לא יכולתי לעבוד באותה תקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיני עבודה
מעיין רוגל24/11/2007שלום נעמי,
שאלך נוגעת לדיני עבודה וזכויות עובדים ואינה בתחום טיפולנו. תוכלי לבדוק את זכויותייך באצעות עמותות העוסקות בתחום כגון "קו לעובד" ועמותות דומות.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית20/11/2007
אבא שלי אדם מבוגר. לפני חודש הוא עבר אירוע מוחי ונהיה נכה בחצי גוף. אני לא רוצה להכניס אותו לבית אבות. אילו אופציות אחרות יש לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול סיעודי
מעיין רוגל24/11/2007שלום חגית.
את צריכה לפנות לקופת החולים שלך ולבדוק האם יש אפשרויות של טיפול בבית או סיוע לטיפול בבית במסגרת הכיסוי הביטוחי של אביך בקופה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת תיקל.18/11/2007
שלום רב, אני מבקש כבר חודש מקופת חולים שלי שתעביר את התיק שלי לסניף אחר, כי עברתי מקום מגורים (מהדרום לצפון). החצופים האלה מעבירים אותי סידרת חינוך של תלך-תבוא. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבילה
מעיין רוגל24/11/2007שלום ל.
ההמלצה שלנו היא הגשת קבילה מידית לנציב הקבילות של קופת החולים שלך, ולדרוש טיפול מיידי בנושא.
באתר האינטרנט של קופת החולים ניתן למצוא את פרטיו של נציב הקבילות.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי שמיעהאורי08/11/2007
שעלותם 7000 ש"ח לאוזן אחת, האם יש השתתפות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי שמיעה
מעיין רוגל24/11/2007שלום אורי,
על פי החוק מכשירי שמיעה ניתנים בחינם לילדים ונוער עד גיל שמונה עשרה. מעבר לגיל שמונה עשרה מכשירי שמיעה אינם נכללים בסל הבריאות.
אם יש לך ביטוח משלים כשלהו עליך לבדוק אם הוא מכסה את מכשירי השמיעה.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מוסד רפואימנדל06/11/2007
שלום רב
שאלתי היא :האם זכאי אזרח-חולה לבחור במוסד רפואי מתאים למחלתו
תודה מנדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מוסד
מעיין רוגל06/11/2007כאשר מדובר בטיפולים כלשהם הממומנים ע"י קופת החולים (כלומר לא רפואה פרטית) יש לכל קופת חולים בתי חולים ומוסדות רפואיים הקשורים אליה בהסדר. כל מבוטח מטופל בבית חולים או מוסד הקשור לקופת החולים בה הוא מבוטח. לא ניתן לקבל טיפול ממומן ע"י קופת החולים במוסד שאינו קשור לקופת החולים.
כאשר מדובר במעבר בין מסודות שונים המקושרים לאותה קופת חולים יש אפשרות של בחירה לחולה.
לרוב בחירת המוסד הרפואי בה מטופל חולה, בתוך ההסדר עם קופת החולים, תלויה בקירבה למקום מגורים.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותנני05/11/2007
שלום רב,
אני בתהליך טיפולי פוריות.
אודה להסבר מהם זכויות בנושא מאחר ואני עובדת מחסירה ימי עבודה ומאחרת המון.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
מעיין רוגל06/11/2007שלום נני
שאלתך נוגע לזכויות כלכליות וביטוחיות שמגיעות מביטוח לאומי. תשובות על כך תוכלי לקבל ישירות מהמוסד לביטוח לאומי או לחילופין מהעובדת הסוציאלית במחלקה בה את מטופלת.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות חולה אונקולוגיענת04/11/2007
שלום רב
מה הן זכויות החולה האונקולוגי בכל אחד משלבי בטיפול.
אשמח לקבל פרטים krcu,תשלום עבור ימי עבודה אשר יש להחסיר עקב הטיפולים
קצבאות ו./ או עזרה בבית (לא לקשיש, לאדם בשנות החמישים)
ועוד .
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
מעיין רוגל04/11/2007שלום ענת, שאלתך נוגעת לתחום הביטוח הלאומי בו לצערי אין לי ידע. אך אני מאמינה שפניה ישירה לביטוח לאומי, או לחילופין לעובדת הסוציאלית במחלקה בה את מטופלת יוכלו לתת לך תשובות ואף סיוע צמוד בהליכים הבירוקרטיים.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי כושר עבודה על פי פוליסת בטוחזלמן27/10/2007
יש לי פוליסת בטוח מפני מצב של אי-כושר-עבודה.
קבלתי תגמולים חודשיים במשך 3 שנים מחברת הביטוח.
לאחרונה,נשלחתי לבדיקות רפואיות אצל 2 רופאים מטעם חברת הביטוח.למרות שהרופאים קבעו שאני עדיין חסר כושר עבודה במקצועי(רופא אחד אף קבע שהנזק הוא ללא צפי לשינוי בעתיד,ולכן,יש לי "נכות אורטופדית"וגם נכות נוירולוגית" 23.5%משוקלל.החליטה חברת הביטוח לסגור את התביעה
האם זה בתחום טיפולכם? האם יש לכם המלצה מה כדאי ואפשרי לעשות ?האם זה ניתן לפתרון שלא דרך התדיינות אינסופית בבית משפט ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח
מעיין רוגל29/10/2007שלום זלמן,
לצערי איננו עוסקים בנושאים של ביטוחים פרטיים, או בכלל.
אני מציעה לך לפנות לעורך דין המתמחה בנושא.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת ניתוחחסוי24/10/2007
שלום,
ברצוני לדעת האם קיים חוק המחייב מוסד רפואי או רופא העוסק בפעולה כירורגית אשר בגינה או בגין סיבוכיה יווצר מצב בו יהיה חייב הרופא להעביר בדחיפות חולה לחדרי ניתוח - להעמיד חדר ניתוח בכוננות?
אפרט:
אדם מועמד לצנתור לב. הצנתור הסתבך. נשקפת סכנה מיידית לחיי אדם ועל מנת להצילו יש צורך בהתערבות כירורגית דחופה ביותר, הווה אומר: מנתחי חזה ולב, צוות סיעודי, מכונת לב-ריאה, טכנאי לב ריאה, חדר ניתוח פנוי.
האם קיימת חובת כיסוי מצד בית החולים? האם קיימת חובת כיסוי מצד הרופא המצנתר? ומה אם לא היה כל הנ"ל והחולה נפטר בגין דחיית הניתוח עד למועד בו התפנו חדרי ניתוח?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת ניתוח
מעיין רוגל24/10/2007שלום,
השאלה שלך מורכבת ודורשת הבנה והכרות עם המערכת הרפואית לעומק, לצערי אין בידי את המידע הזה, אני מציעה לך לפנות לעמותה לזכויות החולה.
אם מדובר בנושא של רשלנות רפואית יתכן שהם יוכלו לעזור לך.
יום טוב
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת מידע רפואיahv22/10/2007
שלום
רציתי לדעת האם מותר לרופא משפחה להעביר לרופא אחר, נניח אורטופד מידע רפואי שלא נוגע לתחום פעילותו ואבחונותיו? ללא אישורי
האם אבחנה רפואית שנכתבה בתיק רפואי יכולה להמחק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגלת עלי????????.
ahv22/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלילה - תקלה
מעיין רוגל24/10/2007משום מה תשובתי לא נקלטה במערכת.
כתבתי לך שברמת העיקרון קיים חיסיון בין חולה לרופא, ואין להעביר מידע עליך ללא אישורך.
לגבי מחיקת אבחנה בתיק רפואי, העמותה שלנו והצוות המשפטי לא מתמחים בתחום זה ואני מציעה לך לפנות עם השאלה לאגודה לזכויות החולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על ייעוץ בתחוםש.21/10/2007
אני שוקל ללכת לייעוץ משפטי בתחום הזכויות הרפואיות שלי. איך נקבע התשלום לעו"ד וכמה פחות או יותר זה צריך להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על זכויות
מעיין רוגל22/10/2007אם אתה רוצה לדעת מה מגיע לך על פי החוק אינך זקוק לעורך דין בתשלום, אתה יכול לקבל את המידע מקופת החולים שלך.
אם אתה מתכוון להגשת תביעה בגין טיפול רפואי כושל או רשלני - ההסדר המקובל לתשלום הוא הסדר של אחוזים מהזכיה, עסקה כזו נסגרת בין העורך דין ללקוח ומשתנה.
באם מדובר במקרה של זכויות רפואיות שלא ניתנו לך - אתה מוזמן לפנות לעמותה ונשמח לסייע ככל יכולתנו.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסף בשביל ניתוח בבי"חללא שם17/10/2007
אבא שלי חולה לב ומדיבור עם כמה אנשים הבנתי שהוא יכול לשלם כסף מתחת לשולחן למנתח בכיר ולקבל טיפול יותר טוב וניתוח יותר מהיר. אנחנו חושבים עכשיו מה לעשות, מצד אחד אם לנסות לגייס את הכסף (למרות שאין לנו מושג מאיפה) ומצד שני חורה לנו שמי שעשיר יותר מקבל יותר במסגרת שאמורה להיות ציבורית ושווה לכולם.
אנחנו לא יודעים מה לעשות, אתם יכולים לתת עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
מעיין רוגל22/10/2007את אותו הטיפול שאתם רוצים אפשר לקבל בצורה מסודרת וחוקית דרך קופת החולים ועל פי החוק. אין כל סיבה להיכנע לסחטנות מסוג זה.
(סחטנות מסוג זה אינה חוקית. במידה והרופא מבקש כסף מתחת לשולחן, ותעידו כל כך מדובר בעונשים מאסר.)
במידה ואתם נתקלים בבעיות פרוצדורליות ורוצים יעוץ נוסף נשמח לעזור.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת טיפול בבית חולים אחראורית15/10/2007
שלום רב, האם בית החולים מחויב לשחרר את אמי לטיפול בבית חולים אחר, באם אנו דורשים זאת? מהם הדברים החשובים שאני צריכה לבקש מהם ועל מה לעמוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפורמציה נוספת
מעיין רוגל22/10/2007שלום אורית, בכדי לתת תשובה לשאלתך אזדקק ליותר אינפורמציה. הסיבה לרצונכם להעביר את אמך, האם לבית החולים אליו אתם רוצים לעבור יש הסכם עם קופת החולים בה היא מבוטחת וכן הלאה.
ללא פרטים אלה לא אוכל לתת תשובה מדוייקת.
אשמך אם תוכלי לכתוב לי פרטים נוספים, כאן או במייל העמותה.
תודה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)