מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מעי דקקורטו23/09/2009
אני חבר בשירותי בריאות כללית וגר בחיפה. נשלחתי לבצע בדיקת קפסולת וידאו למעי הדק שנמצאת כנראה בסל, לבית חולים מאיר בכפר סבא. בית החולים שייך לקופה. יש אפשרות לבצע את הבדיקה גם במ"ר רמב"ם בחיפה שהוא ממשלתי אבל הקופה מסרבת לכסות את העלות. האם אין חובה על הקופה לאפשר בדיקה במקום קרוב ואם לא, האם זכותי לקבל החזר הוצאות נסיעה וכיו"ב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפורום זה יש מנהלים
קורטו25/09/2009שלכאורה אינם קשורים לקופת חולים. מדוע קופת חולים משיבה לי במקומם ???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנציגי הכללית
מעיין רוגל29/09/2009שלום רב,
אני חייבת להודות שדבר ראשון אני שמחה לכך ששירות לקוחות של הכללית קורא ומגיב לפורום, אך אבקש להבא ממי שמגיב כאן לפונים להזדהות בשמו ותפקידו, אחרת התגובה תמחק מאחר שלא אוכל לאשר את זהות הכותב ולכן זו תהיה תגובה בלתי אחראית.
תודה ויום טוב
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים כללית
הכללית29/09/2009כללית הרחיבה את שירות הלקוחות שלה מאחר ואנו מבינים כאן שלא משנה איפה לקוחותינו נמצאים, חשוב לנו שהם יקבלו מענה ושירות מקצועי ומהיר.
במהלך החודשים האחרונים טיפלנו ועזרנו לעשרות לקוחות בצורה אישית וממוקדת ע"י הפנייתם לגורמים המתאימים בקופה.
אנחנו מבינים לחלוטין את החשדנות שהיא חלק מההוויה האינטרנטית. אך אנחנו אכן עושים מאמצים ע"מ לעזור למי שכן פונה אלינו.
המייל שלנו לפניות בג'ימייל נפתח בעקבות פניות של לקוחות שלא הגיעו למייל הכללית זאת, ע"מ שלא נפספס אף פניה שמגיעה אלינו לטיפול.
באם תרצו להפיג את החשדנות אנא חייגו למוקד כללית ב *2700 (שלוחה 1 למענה בעברית ושלוחה 7 לבירור בנושאים אינטרנטיים)
אשמח לענות על שאלות נוספות בעתיד.
רק בריאות,
יערה, נציגת כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה לשמוע
מעיין רוגל29/09/2009שלום יערה,
אני מודה לך על התגובה וההבנה, ברוכה הבאה לפורום.
כמובן שכל תגובה שלך כאן תתקבל בברכה. מטרת הפורום הוא סיוע לחולים ומתן מידע, וכל איש מקצוע שיוכל לעשות כך מוזמן בהחלט.
תודה ושנה טובה,
מברכת על שדרוג שירות הלקוחות של הכללית.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מעי דק
מעיין רוגל29/09/2009שלום קורטו,
דבר ראשון אני רוצה לציין שגם לי זה חדש שקופת חולים כללית מגיבה כאן.
אבדוק את הנושא.
לגבי שאלתך. באמת העיקרון קופת חולית מחוייבת לתת לך שירות בבתי חולים ובמרפאות שיש להן הסכם עם קופת החולים, ובאלו לפי המרחק הגאוגרפי. אם אין לקופת חולים בה אתה מבוטח הסכם עם בית החולים בו אתה רוצה לעבור את הבדיקה היא אינה מחוייבת לממן אותה.
אך כמובן שיש יוצאי דופן ומקרים מיוחדים ואת העניין דבר ראשון אתה יכול לברר מולם, ואם אתה
יום טוב ושונה טובה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת קטנוע ללא מעורביםנוני17/09/2009
שלום. האם ניתן לתבוע פיצויים בעקבות תאונת אופנוע בה הייתי המעורב היחיד? דהיינו אם נסעתי והחלקתי על שלולית שמן, האם ניתן לפצות אותי או שבגלל שאין מעורבים חוץ ממני "אכלתי אותה"?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
מעיין רוגל17/09/2009שלום נוני,
לצערי תחום הביטוח והפיצוי אינו נושא הפורום ולכן לא נוכל לייעץ לך בעניין.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת קטנוע ללא מעורבים
עו``ד בועז אלקלעי18/09/2009נוני שלום!
ברור שהינך יכול לתבוע!!! מדובר בתביעה כנגד ביטוח החובה שלך, קרי חברת הפול. הינך מוזמן לפנות אלי באם יש לך שאלות נוספות או באם הינך זקוק להבהרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על אישור רפואי?אני09/09/2009
שלום,
פניתי לרופא המשפחה שלי (מכבי) בבקשה לחתימה על טופס אישור להשתתפות בתחרות ריצה. זהו טופס באנגלית שנדרש לצורך הרשמה למירוץ בחו"ל (אומר שהנ"ל כשיר להשתתפות בתחרות ריצה). כמה ימים קודם לכן ביקרתי אצל הרופא לצורך משהו אחר ושכחתי לבקש חתימה. הרופא ביקש ממני 50 ש"ח לכל אישור (גם לי וגם לבעלי). מאוחר יותר התקשר לבעלי ואמר לו שכיוון שהוא לא ביקר אצלו ברבעון הוא יעביר לו את הכרטיס ויגבה תשלום רק על האישור שלי.
האם זה חוקי ? מקובל ? יש משהו לעשות בנוגע לעניין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום על אישור
מעיין רוגל09/09/2009שלום,
יש כמה שאלות עליהן אני צריכה תשובה כדי לברר את העניין לעומק יותר.
- האם התשלום נגבה על הביקור אצל הרופא או על האישור הרפואי עצמו במנותק מהביקור.
- האם לצורך האישור היה צורך באיזשוהי בדיקה מלבד הבדיקה השגרתית (אקו לב, בדיקה במאמץ וכו')
כמו כן צריך לבדוק לגבי עניין הרבעון, האם למכבי יש תעריף מסויים לפי ביקורי רופא ברבעון, לפי בדיקות מסויימות ברבעון וכן הלאה.
אם העניין מהותי לך את מומזנת לענות לי כאן או לעבור לנהל את השיחה בינינו במייל העמותה
[email protected]
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות בשתי קופחשילה07/09/2009
שלום
האם ניתן להיות חברים ביותר מקופת חולים אחת במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות בשתי קופות
מעיין רוגל08/09/2009עד כמה שידוע לי לא ניתן להיות חבר בשתי קופות חולים במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד כלבת דחוףד.06/09/2009
שלום.הבת שלי ננשכה ע"י חתול רחוב ובמשרד הבריאות קבעו שאין צורך בחיסון על סמך שני דברים
1.החתול לא התנפל עליה אלא היא ניגשה אליו
2.לא ידוע על מקרי כלבת באיזורינו.
ברצוני לדעת האם העובדה שלא התגלו מקרי כלבת בסביבה הקרובה מבטיח ברמה של 100 אחוז שהחתול אינו נגוע ואם לא-אז אולי בכל זאת עדיף לחסן מאשר להסתכן ולו בסיכוי הנמוך ביותר.
שאלה נוספת היא האם כדאי לנסות לאתר את החתול,כי לפי מה שהבנתי ,יש להכניסו להסגר של 10 ימים על מנת לבדוק האם יש לו סימני המחלה כשתהליך דגירת המחלה יכול לקחת כמה שבועות ובנוסף, חייבים לחסן את הננשך תוך 36 שעות מאז הנשיכה,כלומר אם הסמנים יתגלו אחרי התקופה הזאת,החיסון כבר לא יעזור.
ושאלה נוספת היא האם זכותי לקבל את החיסון למרות התנגדותו של רופא משרד הבריאות?
אשמח לתשובה מהירה כי אני מאוד מוטרדת.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד כלבת דחוף
עו``ד בועז אלקלעי08/09/2009אינני מכיר טענות כדוגמת הטענות שהעלת בשאלתך בעטיה הם לא היו מוכנים לחסן את הבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור תרופה שבסל התרופותחנה01/09/2009
פניתי לקופת חולים כללית בבקשה לאשר לי תרופה שנמצאת בסל הבריאות עבור המחלה שלי, צרפתי אישורים רפואיים מנומקים כנדרש וחיכיתי לתשובה. לאחר מספר ימים, התקשרתי לקופה ונאמר לי שאינני זכאית לקבל את התרופה לפי הקריטריונים של הסל. בדקתי שוב את דף התרופה בסל ולפי דעתי התרופה מגיעה לי. אך הקופה מסרבת לתת לי תשובה מנומקת בכתב, כך שאין לי אפשרות להגיש ערעור כי אני לא יודעת באיזה מהקריטריונים אני לא עומדת. האם הקופה רשאית לסרב לתת תשובה בכתב?
למי עלי לפנות בלי שאצטרך לשלם סכומי עתק לעורכי דין?
תודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור תרופה
מעיין רוגל01/09/2009שלום חנה,
הנושא שעליו את מדברת הוא תחום ההתמחום של העמותה. את מוזמנת לפנות אלינו
לטלפון 054-6665442
עם פרטי המקרה ואנו ננסה לראות איך אפשר לעזור לך לקבל את התרופה.
פעילות העמותה היא התנדבותית והסיוע היעוץ והייצוג המשפטי בה ניתנים חינם לחלוטין.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בעבור מחלה כרוניתסיגל27/08/2009
אני אמא לילדה בת שנה וחצי בגיל 8 חודשים התחילה ילדתי לפתח אפיזודות של חום גבוה מאד לאחר אשפוזים חוזרים ונשנים התברר כי הילדה סובלת מדלקת אזניים כרונית אשר לא מתרפאת אלא רק נרגעת בעצמתה בעת נטילת אנטיביוטיקה .
לאור העיניין הפסדתי לא מעט ימי עבודה על מנת ליהיות איתה באישפוזים הרבים ובבית וכעת הוחלט על ניתוח דחוף שאמור להתבצע בעוד שבועיים האם לאור כך יש לי איזה שהם הקלות בעיניין ימי מחלה לילד או ימי מחלה לאחר ניתוח ?
אודה לכם על תשובה מהירה תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בעבור מחלה כרונית
עו``ד בועז אלקלעי27/08/2009בהתאם לנתונים שהצגת בשאלתך, אינני סבור כי מגיעות לך הטבות מיוחדות, נעבר לדברים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת תוצאות בדיקה בטלפוןאולגה26/08/2009
עברתי בדיקה שבמהלכה נשלחה דגימה דגימה לבדיקה פתולוגית. המרפאה לא מוכנה למסור את התוצאות בטלפון, ועלי להתיצב שם שוב בשעות העבודה ולחכות בתור לרופא (לא עובדים בערב או בימי שישי).
מה החוק בענין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תוצאות בדיקה
מעיין רוגל26/08/2009שלום אילנה,
אין חוק בעניין הזה, זה עניין של נהלי המרפאה ותקנון המרפאה הספציפית. את יכולה לבקש מהם לראות או לקבל את התקנון, בכדי לבדוק מה ההנחיות בנושא זה.
יום טוב
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אולגה27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול סיוע בתשלום עבור עובד זרשרה24/08/2009
שלום רב. אבי בן 76 קטוע רגל מתחת לברך מזה שנתיים . מרותק לכסא גלגלים וסובל משלל מגבלויות -זקוק לעזרה והשגחה צמודה. מצבו הפיזי והנפשי רק הולך ומדרדר. לפני כחודש הוא נבדק אצל רופא מטעם חברת הביטוח אשר ציין כי אינו רואה שינוי לטובה במצבו . יחד עם זאת קיבלנו מכתב שהחברה מפסיקה את תשלומי הביטוח משום שאבי אינו עונה על כל הקריטריונים. למרות הצער - רגלו לא צמחה מחדש , הסוכרת לא עברה, גבו עדיין קפוף מאוד וקוצב הלב גם הוא במקומו. שאלתי - האם אבי יכל לקבל לידיו את הדו"ח של רופא החברה. כמו כן אשמח לקבל עצות לגבי העירעור על החלטתה של חברת הביטוח. תודה שרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול תשלום תגמולי ביטוח
עו``ד בועז אלקלעי30/08/2009שרה שלום!
ידוע שחברות הביטוח לא "אוהבות" לשלם למבוטחים כל תשלום. כמו כן ידוע כי הם יעשו הכל על מנת להתחמק מחובתן זו.
אני יכול לומר לך מניסיוני הרב כי ניתן להתמודד עם חברות הביטוח. במקרים רבים בהם טיפלתי היה עלינו לפעול מול התחמקות חברת הביטוח ולבסוף הצלחנו להגיע "לנחלה".
יש לבחון את הפוליסה מול מצבו של אביך, יש להיעזר בחוות דעת רפואית ולהגיש תביעה לבית המשפט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת רופא משפחהגל23/08/2009
האם מותר לי לעבור לרופא אחר בקופת החולים, ואחר כך עוד הפעם לעבור לרופא אחר וחוזר חלילה, מכל מיני סיבות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא משפחה
מעיין רוגל24/08/2009שלום גל,
כן, אתה יכול להחליף רופאי משפחה בתוך קופת החולים שלך, וכן להחליף סניפים באותו מחוז אליו אתה שייך. לגבי מספר הפעמים שניתן לעשות את זה, לא ידוע לי על מגבלה, אבל אני מציעה לך לברר מול קופת החולים בכל מקרה.
מקווה שתמצא את רופא המשפחה המתאים לך ושלא תזדקק לכל כך הרבה החלפות
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה של רופא תעסוקתירמי זלאיט18/08/2009
שלום רב
אני בין 51 ועובד במחסן עצים כשנה,העבודה בעיקרה היא פיזית,לפני כשבועיים נפגעתי בגבי,ןלדברי האורטופד שבדק את צילום הרנטגן הפגיעה ככל הנראה ממאמץ יתר,וקרוב לודאי שזה יחזור.האורטופד שלח אותי לרופא תעסוקתי שקבע שעד לסיום הבדיקות אמנע מהרמת משקלים העולים על 7 ק"ג שכמובן בלתי אפשרי במקום העבודה שלי,הבוס מתעלם ממכתב זה בציפייה שאני אתפטר.מה אשני מבקש זה אך ורק מכתב פיטורים.שאלתי היא האם זה חוקי להתעלם מהמלצת הרופא התעסוקתי? בתודה מראש רמי זלאיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו``ד בועז אלקלעי20/08/2009אני אחלק את תשובתי לשתיים. עליך למצות את כל ההליכים הנוגעים לביטוח לאומי ותאונת עבודה.
לגבי שאלת התפטרות או פיטורים הריני לומר כי אינני מומחה בדיני עבודה אך יחד עם זאת קיימים מספר מצבים לפיהם התפטרות דינה כפיטורים. אחד מהמצבים הללו הינה התפטרות על רקע בעיה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודהדפית שחר18/08/2009
הנני סובלת מבעיות בעצב השמיעה מגיל שנתיים למדתי לקרוא שפתיים בגיל 3 כל השנים אני מסתדרת כך עבדתי בעבודות המצריכות שמיעה (שירות לקוחות) לאחרונה החריפה בעיית השמיעה וחלה התדרדרות חריפה בעניין ואיני יכולה לעבוד יותר האם לגשת לרופא תעסוקתי ומה נדרש ממני לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עבודה
עו``ד בועז אלקלעי20/08/2009התשובה קצת יותר מורכבת ממה שאת חושבת ועל כן אני זקוק לפרטים נוספים הנוגעים למהות עבודתך ומטרתך הסופית.
לרופא תעסוקתי את יכולה לגשת ללא צורך "בטובות " מאף אחד ולפרט באוזניו את בעיותיך הרפואיות ומכאן הוא ייתן לך את המלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעשייתיאורית17/08/2009
שלום רב,
אמא שלי בת 58 עובדת כסייעת בגן ילדים, בעברה הרחוק הייתה חולת סרטן(בלוטות לימפה).
כיום יש לה אוסטופורוזיס (במצב דיי מתקדם), חסימה נשימתית ופגיעה בריאה כתוצאה מההקרנות שעברה, אסטמה, יתר לחץ דם וכו'.
עבודתה כסייעת בגן כרוכה במאמץ פיזי (נקיונות הגן, טיפול בילדים וכו').
רציתי לשאול זה אפשרי לפנות לרופא תעשייתי ואם כן איך עושים זאת?
או למי אני יכולה לפנות לברר איך פונים לרופא תעשייתי?
המון המון תודה,
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו``ד בועז אלקלעי17/08/2009את מתכוונת, ככל הנראה, לרופא תעסוקתי .
את יכולה לפנות אליו באמצעות קופת החולים בו היא חברה על מנת לקבל את "חוות דעתו".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומחה במחוז אחרבר11/08/2009
השאלה שלי היא כזאת: (והיא לגבי כל קופות החולים, (כללית,מאוחדת,מכבי ולאומית)
רציתי לדעת אם יש לי זכות לבקר רופא ממוחה שעובד עם הקופה, אבל נניח אני שייכת למחוז צפון, ואני רוצה ללכת לייעוץ אצל רופא מומחה שעובד עם הקופה במחוז מרכז?
באפן כללי- האם מותר לי להיות חברה בקופ"ח כללית או בכל קופ"ח אחרת, ולהיות שייכת למחוז צפון, אבל לבקש להיות מטופלת אצל רופא שנמצא במחוז מרכז שעובד עם הקופה שאני חברה בה??
האם יש לי אפשרות כזאת? בגלל שאני חברה של הקופה.
תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוזות
מעיין רוגל12/08/2009שלום בר,
העניין תלוי בקופת החולים לה את שייכת ובנהלים בה, אין משהו אחיד.
ההתחייבות האחידה של קופות החולים לפי חוק היא לספק שירותים רפואיים ברמה הולמת ובקרבה סבירה למקום מגוריו של המטופל. כך שבעיקרון קופת החולים יכולה להגביל אותך לאזור מסויים או לרופא מסויים. אך קופות החולים נותנות הטבות , שירותים וכן הלאה, ולכן אני מציעה לבדוק את העניין ישירות עם קופת החולים שלך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז חולה עם קודשלמה11/08/2009
מה קורה כאשר חולה עם קוד משרד הבריאות (הנימצא בשיגרה בבית אבות סיעודי) מתאשפז בבית
חולים לתקופה ארוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
מעיין רוגל11/08/2009שלום שלמה, שאלתך אינה ברורה לי, באיזה מובן מה קורה? מאיזו בחינה? אשמח אם תוכל לחדד את שאלתך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיין שלום
שלמה11/08/2009החולה נימצא בשיגרה בבית אבות סיעודי עם קוד של משרד הבריאות.
אבל כרגע הוא מאושפז כבר כחודש בבית חולים עקב סיבוכים.
האם מעל זמן מסויים ישלל ממנו הקוד של משרד הבריאות או לא תישמר לו יותר "המיטה" בבית האבות ?
מה הנוהל\חוק בעיניין זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין רוגל12/08/2009שלום שלמה,
לצערי המידע שיש לי בנוגע לנהלים גריאטריים הוא מוגבל. אני מציעה לכם לבחון את השאלה ישירות מול בית האבות בו הוא מתגורר, או מול הצוות העובדים הסוציאליים, אם בבית האבות ואם בחלקה בה הוא מאושפז.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)