פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול טבעי וסל התרופות
    רווית
    14/10/2007

האם טיפול טבעי יכול להיכנס לסל התרופות?
    אני חולת סרטן ומעוניינת לקנות דבש רפואי ששמעתי מהרבה אנשים שהוא עוזר אבל זה נורא יקר ולא אוכל לקנות את הכמויות שאני צריכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול טבעי וסל התרופות

הוספת תגובה

• דבש רפואי

מעיין רוגל
    22/10/2007

שלום רווית,
    בכדי לברר בנוגע לשאלתך אזדקק לשם מדוייק של התכשיר. האם ניסית לבדוק את העניין עם הצוות המטפל שלך?

מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות רפואיות במסגרת השירות
    חיילת
    10/10/2007

אני סובלת מבעית גב שגורמת לי לכאבים קשים. אני לא מרוצה מהיחס שאני מקבלת מהרופא הצבאי ואין לי מבחר גדול של רופאים וכל תור לוקח זמן ארוך מאוד. אין לי מושג מה הזכויות שלי כי מערימים מכשולים בירוקרטיים ואני כבר לא יודעת מה מגיע לי ומה לא. בתור חיילת, מותר לי לפנות לטיפול רפואי פרטי או שלפחות מגיע לי לקבל טיפול בטווח זמן סביר או שאני צריכה להשלים פשוט עם המצב (אין לי כסף ללכת לרופא פרטי)?

הוספת תגובה

• זכוויות רפואיות במסגרת השירות

מעיין רוגל
    10/10/2007

שלום חיילת,
    ברמת העיקרון מי שנמצא במסגרת צבאית מקבל טיפולים רפואיים דרך הצבא ואינו מבוטח למעשה בביטוח הבריאות שבו מבוטחים שאר תושבי ישראל ושהטיפולים והתרופות בגינו ניתנים באמצעות קופות החולים.
    לחייל אין את האפשרות לפנות לרפואה פרטית כל עוד הוא משרת בצה"ל בכל מקרה שהוא.

אני יכולה לנסות ולבדוק האם אנחנו יכולים לעזור לך במסגרת העמותה, אבל לשם כך אני צריכה לעבור איתך לתקשורת אישית וישירה כדי שנוכל לקבל פרטים נוספים ולבדוק אפשרויות לפעולה.
    אם את מעוניינת אנא פני למייל הפרטי שלי או למייל העמותה.

בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נפשי
    רעיה
    07/10/2007

מהם הזכויות שמגיעות למשפחה של אדם שנפגע בתאונת דרכים ונפגע פגיעה מוחית מבחינת טיפול נפשי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול נפשי

הוספת תגובה

• טיפול נפשי

מעיין רוגל
    10/10/2007

בכל הקשור לפגיעות נפש האחריות היא של משרד הבריאות ולא באחריות קופות החולים. ברמת העיקרון אין משמעות לסיבה לפגיעה הנפשית, הטיפול הוא אותו טיפול. ההפניה היא דרך קופות החולים.
    האם נתקלתם בבעיה ספציפית?
    במידה ואתם רוצים מידע יותר מפורט ומדוייק אתם מוזמנים לשלוח במייל פרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות למחלה ראומטית A.S.
    סימון
    02/10/2007

אני בן 54 ,מאובחן ankylosing spondilytis (מחלה ראומטית הפוגעת בשלד) מזה 25 שנים.
    עמוד השידרה שלי מקובע כמעט לחלוטין , ולמרות זאת תביעותי לוועדות רפואיות של מבטחים וביטוח לאומי, נדחו. (לפני כ 10 שנים) .
    נאלצתי להחליף מקומות עבודה ושכרי נפגע, אני גם מתקשה לתפקד ביומיום.
    מה עלי לעשות למימוש זכויותי? למי עלי לפנות? האם קיים גוף או חברה אמינים לבירור ומיצוי זכויות? האם יש התיישנות לתביעות מעין אלה?
    בשל החשש ליפול לידיים לא נכונות אני דוחה כבר שנים את הטיפול בזכויותי.
    אודה על עזרתך והכוונתך.

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות למחלה ראומטית A.S.

הוספת תגובה

• טיפול בזכויות

מעיין רוגל
    03/10/2007

שלום סימון,
    אם אני מבינה נכון, הבעייתיות נובעת לא מקבלת או אי קבלת טיפול רפואי, אלא ביחס לזכויות שלך מול המוסד לביטוח לאומי ומול מבטחים כגוף מבטח.
    לצערי הרב העמותה שלנו אינה עוסקת בתחום זה אלא בתחום זכויות החולה על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. ולפיכך אין בידי את המידע הנדרש כדי לסייע לך. יתכן כי העמותה לזכויות החולה תוכל לתת לך מענה.
    כמו כן אוכל להציע לך לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי וגופים מבטחים ופנסיוניים.

ברמת העיקרון יש התיישנות על תביעות שונות, אך רק עורך דין המתמחה בתחום אשר יקבל לידיו את כל פרטי המקרה יוכל לתת לך תשובה מדוייקת בנושא.

בהצלחה

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי שהוא בן 80 לקה באירוע מוחי קל.
    אור
    01/10/2007

אושפז במאיר כ"ס. לשלושה ימים. ביקר אותו נוירולוג שקבע שיש לו סתימה בעורק הצווארי. האשפוז היה לפני כחודש. ניתן לו תור לאקו דופלר צווארי לאוקטובר. הכל זז כל כך לאט שאפשר להשתגע. רק באוקטובר הוא יעבור את הבדיקה, ומי יודע מתי יחליטו לצנתר את העורק.
    הצענו (המשפחה) שנעשה את הבדיקה באופן פרטי-אבי סירב. הוא עוד מדור ההסתדרות. חושב שהוא שילם מספיק כדי לבנות כמה קירות בהסתדרות ובטח ראשי הקופה לא ישנים מרוב דאגה לבריאותו. עקשן שכזה. גם את ביטוחי המשלים הוא סירב לשלם (לא מתוך קמצנות, אלא מתוך ענין עקרוני)
    הבעיה היא כזאת :שמעתי מאנשים קרובים שגם אצלם התגלתה הבעיה, שמיד הופנו לחדר ניתוח וטופלו. נראה לי שלקופה יש אינטרס של "סחבת" בטיפול מהטעמים המובנים...
    איך אני מחישה את הטיפול בו? אני חוששת שאבי "יושב" על פצצה מתקתקת. וזה רק עניין של זמן...
    או לחילופין, אני מעונינת להעביר את הטיפול בו לבית חולים אחר. הכל רק לא מאיר כ"ס. מה לכתוב להם בבקשה? הרי ממילא מכתב בקשה יעורר בהם אמטגוניזם ויחבל במאמצי העברת הטיפול. מה עושים?
    נ.ב.
    בקשתי לדבר עם הרופא המטפל שלו במחלקה . הרופא בקושי דיבר איתנו. אכל עוגיות והשפריץ את הפירורים לכל עבר ,תוך כדי דיבור.ענה לטלפונים ובקושי הרים את הראש. יופי של נימוס.

הוספת תגובה

• שלום אור

מעיין רוגל
    01/10/2007

כדי לתת תשובה מלאה ואני מקווה שגם כדי לסייע ממש במאבקכם אני זקוקה למידע נוסף.
    אבקש ממך לפנות למייל העמותה (אין לי כאן מייל אישי שלך להתקשרות), שם נוכל לקחת ממך את הפרטים, מסמכים רפואיים וכן הלאה ולהמשיך את ההליכים כדי להגיע לתוצאה כמה שיותר מהר.

תודה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לעמותה

מעיין רוגל
    06/10/2007

אור שלום,
    מבדיקה עם הצוות המשפטי שלנו נוכל לעזור לך בבעיה מול קופת החולים, ואני מאמינה שנוכל להגיע לתוצאות ולטיפול באביך במהרה.
    אנא פנה למייל העמותה וצרף מסמכים רפואיים שיש לכם כדי שנוכל לטפל בפניה במהירות האפשרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל הבריאות
    מורן
    30/09/2007

האם הוא אחיד לכל האוכלוסייה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סל הבריאות

הוספת תגובה

• סל הבריאות

מעיין רוגל
    30/09/2007

סל הבריאות אכן אחיד לכל האוכלוסיה, להוציא את המשרתים בצה"ל. החוק מציין במפורש שיש לתת את השירותים הרפואיים לכלל האוכלוסיה באופן אחיד ללא אפליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות רפואיות לאחר סרטן
    רוני
    25/09/2007

לטיפולים פרטיים ואלטרנטיביים : יש סיכוי לקבל החזר כלשהו או שחבל על הזמן והכסף?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות רפואיות לאחר סרטן

הוספת תגובה

• טיפולים משלימים

מעיין רוגל
    26/09/2007

הי רוני,
    האם ניסית לדבר עם העובד/ת הסוציאלי/ת במחלקה בה טופלת?
    אני בטוחה שהם יוכלו להפנות אותך לטיפולים המשלימים המגיעים לך.
    כמו כן בפניה לקופת החולים שלך ישמחו לתת לך את התשובות.

במידה ותתקלי (או תתיקל?) בבעיות בדרך אתה מוזמן לפנות ואנסה לסייע.

רפואה שלמה

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מבוגרת וחולה
    חלי
    23/09/2007

אמא שלי אישה מבוגרת ולא הכי בריאה פיזית, לפני חודש נחתה עלינו מכת מחץ כשאבחנו שיש לה אלצהיימר והמצב שלה רק יחמיר. אין לנו עודף כסף אבל אנחנו לא רוצים לזרוק אותה למוסד סיעודי גרוע שהיא תרקב בו. מה האופציות שיש לנו?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מבוגרת וחולה

הוספת תגובה

• אלצהיימר

מעיין רוגל
    23/09/2007

שלום חלי,
    בכדי לתת לך תשובה לגבי ההכרה באלצהיימר לפי סל הבריאות והזכויות המגיעות לכם אני אצטרך לבדוק לאסוף מידע ולחזור אליך. אני מאמינה שמחר אוכל לתת לך תשובה מפורטת.
    כמו כן, מצ"ב אתר אינטרנט של עמותה בשם [a href=http://www.yad-lakashish.com/ id=link]יד לקשיש[/a] שמסייעת למשפחות בטיפול בקשישים ותוכל לעזור לכם.

בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על זכויות

מעיין רוגל
    24/09/2007

הי חלי,
    לאחר בדיקה עם צוות המשפטנים שלנו הובהר לי כי אין באפשרותנו לברר את הזכויות המגיעות לחולה עפ"י המחלה בה הוא לוקה.
    אך, לעומת זאת, בקופת החולים, או אצל הרופא המטפל באימך צריך להיות המידע הזה. כלומר, במוסד הרפואי בו מטופלת אימך אמור להיות אדם הממונה על המידע בנוגע לזכויות המגיעות לכם. האם ניסתם לדבר עם העובד הסוציאלי של המחלקה או של קופת החולים?

העמותה שלנו עוסקת בכל הנוגע לייצוג וטיפול משפטי בחולים שזכויותיהם עפ"י חוק ביטוח בריאות ממלכתי קופחו.
    חלק מהזכויות המגיעות לכם הן הנגישות למידע, במידה ויתברר כי גם לכם אין אפשרות להגיע אל המידע הרלוונטי, רק אז נוכל להיכנס לתמונה ולנסות לעזור.
    כמו כן, אם יתברר כי קופת החולים מסרבת לתת לכם טיפול או מימון המגיעים לכם עפ"י החוק, גם אז נוכל לסייע.

אשמח אם תישארי איתי בקשר דרך המייל או דרך הפורום. אשמח לענות על שאלות נוספות בדרך.

בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הזכויות שלי כחולת סרטן ?
    נטלי
    20/09/2007

הובחנתי עם סרטן השד לפני חודשיים ונדמה לי שהקופה תהרוג אותי לפני המחלה. לפני כל אישור אני צריכה להתחנן ולבכות כדי שיזרזו את ההליכים.
    מה מגיע לי באמת עם אני כבר 10 שנים בארץ משלמת את כל הביטוחים הנוספים שיכולים להיות קיימים בקופה? ( מאוחדת )

הוספת תגובה

• יותר פרטים?

מעיין רוגל
    20/09/2007

שלום נטלי,
    הזכויות שלך הן רבות ומגוונות. השאלה היא מה הבעיה?
    כלומר, אם מדובר בטופסי טיפולים, זה נושא אחד, אם מדובר בבעיות של מקום הטיפול או בחירה ברופאים, זה נושא אחר, תרופות זה נושא אחר, וכן הלאה.
    אם תתי לי יותר פרטים לגבי סיבות העיכוב, מה מתעכב, מה הבעיה, אוכל לתת לך תשובות יותר מפורטות ואף לעזור מול הקופה.
    את מוזמנת לעשות זאת כאן, או לפנות למייל של העמותה
    [email protected]
    אם את מעדיפה לנהל את השיחה יותר בפרטיות. בכל אופן אנו ננסה לענות ולעזור ככל שניתן.
    רפואה שלמה.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכות חולה אונקולוגי
    שרון
    19/09/2007

שלום רב,
    הנני חולה אונקולוגי משתייך לקופת חולים כללית.
    עברתי ניתוח פרטי ואני רוצה להיות מטופל בבי"ח שיבא ולא קפלן.אלא ע"י הרופא שניתח אותי.
    מה עלי לעשות ומהן זכויותיי.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זכות חולה אונקולוגי

הוספת תגובה

• בתי חולים של הקופה

מעיין רוגל
    19/09/2007

הי ערן,
    לפי חוק קופת החולים מחוייבת לספק למבוטחיה שירותי בריאות באיכות סבירה, בזמן סביר ובמרחק סביר ממקום מגורי המבוטח. היא יכולה לעשות את זה בין בעצמה ובין באמצעות נותני שירותים, כלומר בתי חולים שאיתם יש לה הסדרים. קופת החולים היא זו שקובעת עם היא תעבוד ואיזה סדר עדיפות יש בין נותני השירותים ובכך בעצם מוגבלת יכולתו של המבוטח לבחור בין בתי חולים ורופאים.
    כמובן שאפשר לנסות לפנות אליהם בבקשה לפנים משורת הדין (את הבקשה ניתן להגיש להנהלת המחוז של קופת החולים), להסביר את הסיטואציה הרפואית והאישית ואת החשיבות שבהמשכיות הטיפול תחת פיקוחו של אותו רופא.

בהצלחה.
    אם יהיה צורך אתה מוזמן לפנות בשאלות נוספות לכאן או למייל של העמותה ונשמח לענות.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופות שלא בסל
    ורד
    18/09/2007

שלום ומזל טוב על פתיחת הפורום החשוב הזה.
    השאלה שלי היא לגבי טיפול שאינו נמצא בסל התרופות. אין לי יותר מדי כסף ואמא שלי חולה במחלה שתרופה שלא בסל תשפר את מחלתה (מעדיפה לא לפרט יותר מדי) הבחירה שלי היא או להיכנס לחובות מאוד גדולים או לשים אותה בבית אבות זול או להמשיך בלי התרופה. כל האופציות רעות מאוד בעיני. יש עוד פתרון שאני לא מכירה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרופות שלא בסל

הוספת תגובה

• תרופות שאינן בסל

מעיין רוגל
    18/09/2007

שלום ורד,
    כאשר תרופה אינה נמצאת בסל קיימת האפשרות החשובה של פניה לועדת חריגים של קופת החולים בה אמך רשומה. בפניה עלייך לציין את פרטי המקרה, ואת הנסיבות השונות.
    במידה וכבר פנית לועדת חריגים, או שאת רוצה לקבל יעוץ ספציפי יותר את מוזמנת לכתוב לנו למייל העמותה עם פרטים נוספים והצוות המשפטי שלנו ישמח לעשות במיטב יכולתו כדי לסייע.

בהצלחה.
    ואשמח אם תוכלי לעדכן אותנו גם הלאה.

גמר חתימה טובה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוכים הבאים
    מעיין רוגל
    16/09/2007

שלום לכולם וברוכים הבאים לפורום זכויות רפואיות.
    הפורום מנוהל ומופעל ע"י חברים בעמותת "קרן דולב לצדק רפואי", עמותה שהוקמה לפני פחות משנה לזכרה של קרן דולב ז"ל, שנפטרה ממחלת הסרטן.
    מטרת העמותה מתן ייעוץ משפטי בחינם לחולים ומשפחותיהם שזכויותיהם נפגעו.

אתם מוזמנים להשאיר כאן שאלות ופניות. התשובות ינתנו דרכי ע"י הצוות המשפטי של העמותה, וינתנו אחרי בדיקה ותחקיר.
    במקרים מורכבים בהם נדרשת תמיכה משפטית נוספת מעבר לתשובה אפנה את הפניה לראש הצוות המשפטי והמשך הטיפול יעשה דרך העמותה.

כמו כן אדאג לעדכן בפורום על פעילויות העמותה השונות, ממאבקים משפטיים שמתנהלים בימים אלו, התייחסויות בתקשורת וכו'.

שאלות ניתן להפנות גם ישירות למייל העמותה, כפי שהוא מופיע בעמוד הראשי של הפורום
    [email protected]

אני מקווה שנוכל לעזור לכמה שיותר מהפונים.

שנה טובה

מעין

לקביעת תור
    סגירה
    ברוכים הבאים

הוספת תגובה

• ברוכים תהיו

מאסקית
    02/10/2007

יישר כוחך.

האם אפשר להיעזר בכם מול קופות החולים?
    מול הביטוחים המשלימים של הקופות?
    מול הביטוח הלאומי?

אשמח אם תוכלי לפרט,

מועדים לשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות העמותה

מעיין רוגל
    02/10/2007

פעילות העמותה מתרכזת בסיוע וייצוג משפטי בחינם לחולים שזכויותיהם, עפ"י חוק ביטוח בריאות ממלכתי, קופחו.
    כלומר, אין ביכולתנו לסייע בקבלת עזרה שאינה כלולה בזכויות המגיעות עפ"י חוק, אך אם קיימת זכות כזו שקופחה, נוכל לסייע.
    אם יש לך בעיה מסויימת מול הביטוח המשלים, או מול גופים נוספים, בנוגע לזכויות רפואיות, אצטרך לקבל ממך פרטים נוספים כדי לענות.
    את מוזמנת לכתוב כאן או למייל של העמותה.

תודה!
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה