מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהקובי03/08/2008
אני מעוניין להתייעץ עם אדם המבין בזכויות רפואיות האם כדאי לי להגיש תביעה? להיכן עלי לפנות? אני גר בתל אביב. האם התייעצות עולה כסף? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
מעיין רוגל03/08/2008שלום קובי
האם מדובר ברשלנות רפואית?
האם מדובר בזכויות רפואיות (טיפול, תרופות) שקיבלת בעבר? שאתה רוצה לקבל?
האם מדובר על זכויות עובד?
כל אחד מהתחומים האלה שונה, וההפנייה תהיה שונה, כך גם נושא התשלום ליעוץ כזה.
אם תוכל לפרט מעט יותר אוכל לסייע קצת יותר.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשבטי30/07/2008
אני אמורה להתחיל בימים אלו טיפול כימותרפי בעקבות סרטן - לימפומה שהתגלה אצלי. התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בתחילת יוני השנה, בטרם נתגלתה המחלה. יהיה עלי להעדר מהעבודה בימי הטיפולים ואולי בימים נוספים בהתאם לתופעות הלוואי אם יהיו. אין לי ימי מחלה מצטברים. האם ישנה השלמת שכר מבטל"א לגבי ימים אלו ? ומה לגבי הוצאות כמו נסיעות ? האם המעביד יכול לפטר אותי עכשיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופש
עו``ד בועז אלקלעי30/07/2008ראשית אני מאחל לך רפואה שלמה.
שנית - חוק דמי מחלה מאפשר תשלום שכר עבור ימים בהם היה העובד חולה. חוק דמי מחלה מעניק לעובד זכות ליום וחצי מחלה בתשלום בגין כל חודש עבודה, עד למקסימום של 90 ימי מחלה
קיימת לך זכות לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה לנכות כללית עקב המחלה. בתקופה המאושרת בביטוח לאומי, תוכלי לקבל הטבות שונות כמו גם פטור ממס הכנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוחאי27/07/2008
שלום רב, כמה ימי מחלה בשנה מגיעים לעובד שכיר בישראל, והאם ימי המחלה לא נחשבים חלק מימי החופשה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוחאי
עו``ד בועז אלקלעי28/07/2008ראשית, ימי המחלה לחוד וימי החופשה לחוד ולא ניתן לחבר אותם ביחד בניגוד לרצונך.
חוק דמי מחלה מאפשר תשלום שכר עבור ימים בהם היה העובד חולה. חוק דמי מחלה מעניק לעובד זכות ליום וחצי מחלה בתשלום בגין כל חודש עבודה, עד למקסימום של 90 ימי מחלה.
עבור יום המחלה הראשון לא ישולמו דמי מחלה, עבור יום המחלה השני והשלישי ישולמו דמי מחלה בגובה 37.5% מהשכר הרגיל, ובעבור יום המחלה הרביעי ואילך דמי המחלה הם בגובה 75% מהשכר הרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות חולה אונקולוגיאסנת23/07/2008
שלום רב מה הן זכויות החולה האונקולוגי בכל אחד משלבי בטיפול. אשמח לקבל פרטים krcu,תשלום עבור ימי עבודה אשר יש להחסיר עקב הטיפולים קצבאות ו./ או עזרה בבית (לא לקשיש, לאדם בשנות החמישים) ועוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
מעיין רוגל23/07/2008מידע זה נמצא אצל העובדים הסוציאליים במחלקה בה מטופל החולה. תפקידם של העובדים הסוציאליים הוא ללוות אתכם במהלך הטיפול, לידע אתכם בנוגע לזכויותיכם, ולסייע להם לממש אותם.
במידה ואת נתקלת בבעיות או אינך מקבלת תשובה, אנא פני אלינו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות
עדי29/07/2008אני ממליצה לך לפנות לחברת "זכותי" - חפשי בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולרינה20/07/2008
שלום, אבקש להיעזר בכם כדי לדעת מהם הזכויות שמגיעות למשפחה של אדם שנפגע בתאונת דרכים ונפגע פגיעה מוחית מבחינת טיפול נפשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול עקב תאונת דרכים
עו``ד בועז אלקלעי20/07/2008התשובה לשאלתך הינה מורכבת ויש להידרש לפרטים נוספים בכדי להשלימה.
על כל פנים, למטופל הזכות להיות מטופל במסגרת שירותי הבריאות הכללים ולבקש טיפול נפשי.
קיימת זכות לפנות לביטוחים משלימים כאלה ואחרים, אם יש בהם כיסוי לנזקים מהסוג הזה.
ובכל מקרה, על חברת הביטוח לשלם עבור הטיפולים של הניזוק, בין אם באמצעות תשלום תכוף עכשיו, או בסופו של יום כאשר בית המשפט יחייב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות ביטוחנעמה17/07/2008
שלום, רציתי לדעת האם אתם ממליצים לאדם בריא וצעיר להשקיע בביטוחי בריאות פרטיים, כולל השתלות בחו?"ל וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח
עו``ד בועז אלקלעי18/07/2008ככל שהינך צעירה יותר, הפרמיה אותה תשלמי לחברת הביטוח קטנה יותר וככל הנראה כניסתך לביטוח תלווה ללא כל הגבלות מיוחדות.
מומלץ ? -ביטוחים תמיד מומלצים (כי תמיד יש את מי לתבוע ...) ואם אין בעיות כלכליות והינך יכולה להרשות לעצמך לעשות ביטוח- אז כן זה מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור זכויותאלי14/07/2008
האם לתושב ישראל יש אפשרות להתנתח בחו"ל גם אם אין לו ביטוח מיוחד כלשהו? כלומר סמיד הואני רוצה לעבור ניתוח בחול האם עלי לממנו באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בחו"ל
מעיין רוגל15/07/2008אם מדובר בהליך רפואי שניתן לבצעו בארץ קופת החולים לא תתממן ניתוח בחו"ל.
אם מדובר בהליך ייחודי שלא ניתן לבצעו בארץ יש צורך לבדוק את העניין לעומק, ובכדי לעשות זאת אני זקוקה לפרטים נוספים.
אתה מוזמן לפנות למייל העמותה ומשם נוכל להמשיך ולברר עבורך את העניין.
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנסיהיעקב11/07/2008
שלום רב! האם עוד אלקלעי מטפל בתביה לפנסית נכות או אי כושר עבוד למי שנמצא בהליכי פיטורין? לקבלת פנסיה מקרן מבטחים? תודה על תשובה והפנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיה
עו``ד בועז אלקלעי11/07/2008יעקב שלום רב,
כמובן שאני מטפל בתביעותך מהסוג הנ"ל.
הינך מוזמן לפנות אלי למשרדי ביום ראשון 03-6120101 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת בית חוליםדורית09/07/2008
שלום רב, עלי לעבור ניתוח די מסובך בירך, ברצוני להתנתח אצל פרופ' עליו שמעתי אך בית החולים אינו נמצא בהסדר עם הקופה, האם יש אפשרות כלשהי שאוכל להתנתח שם במסגרת הקופה או רק באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת בית חולים
מעיין רוגל09/07/2008דרך קופת החולים ניתן לעבור הליכים רק בבתי חולים שלהם הסדר עם הקופה. במידה והחולה מעוניין לעבור את הניתוח בבית חולים שאינו בהסדר, ניתן לעשות זאת רק באופן פרטי.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתייגות
מעיין רוגל09/07/2008אפשר לעבור את הניתוח בבית חולים שאינו בהסדר ובמימון הקופה רק אם מדובר במומחה, ושאין אפשרות לעבור את ההליך אצל רופא אחר בבית חולים שכן נמצא בהסדר.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יחס לבעיה רפואיתאלה06/07/2008
שלום רב, יש לי בעיה רפואית מכאיבה בגב, אני מתרוצצת בין רופאים ואף אחד לא מוכן לאבחן, נשלחתי לצילומים, בדיקות ומה לא וכל אחד מושך עוד זמן וכל הזמן שולחים אותי לפיסיותרפיה וזה לא עובר, אני מפחדת שהבעיה תחמיר כיוון שכל בדיקה אצל רופא לוקחת כמה חודשים וכבר שנתיים אני ממתינה שהכאב יחלוף, למי אני יכולה לפנות לגבי הזלזול בי וגם הכאב שאני סובלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
מעיין רוגל06/07/2008שלום אלה,
אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה במקרה כזה. כי ממה שאני מבינה, אם אני מבינה נכון, אין כאן עניין שלחוסר טיפול או של אי מתן טיפול אלא של חוסר נכונות לאבחן.
האם ניסית לפנות לרופא מומחה? האם קיבלת איזושהי הפניה? האם קיבלת תוצאות של האבחונים השונים?
חסרים לי פרטים כדי לדעת אם יש לנו דרך לסייע. אם את מעוניינת את מוזמנת לפנות גם למייל של העמותה עם פרטים נוספים ואנו ננסה כמיטב יכולתנוו לסייע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלחנן02/07/2008
האם הפרעת קשב וריכוז במבוגר יכולה להוסיף אחוזי נכות בביטוח לאומי וכמה אחוזים ? מה צריך להוכיח לוועדה איבחון ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלחנן
עו``ד בועז אלקלעי06/07/2008שאלתך כללית מדי ואינה ממוקדת בעצם הבעיה.
במסגרת איזו ועדה הינך מבקש תוספת אחוזים? האם כבר ניתנו לך בעבר אחוזי נכות? מה הבעיות התפקודיות מהן אתה סובל וכו'.
אשמח לפירוט נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי חשד כבד כי זכויתי הרפואיותבוני28/06/2008
מופרות ברגל גסה . במה דברים אמורים ,אני בן 62.5 נכה צה"ל רגל +גב בשעור של כ-40% לאחרונה הועברתי ממחוז הגלילי כעובד מדינה בערך כ-17 שנה למחוז חיפה בהסכמתי שם הושמתי לעבוד בנהרייה שלומי בית ג'אן שזה מרוחק מביתי כ-180 ק"מ מחיתי על כך וכמובן שלא התייצבתי בבית ג'אן כי המרחק העצום גרם לי בעיות רפואיות קשות ומי שמכיר איך מתנהל מחוז צפון משהב"ט נכי צהל יכול להבין שמשם לא באה לי שום תרופה פניתי לרופא תעסוקתי הנ"ל נתן המלצותיו שתאמו את טענותי ובעיני המעסיק הממשלתי לא מספיק והם מתעקשים לשלוח אותי לוועדה רפואית של עובדי מדינה -שבמשרד הבריאות ושם ממחש כמו הבולשוויקים מצאו סיבה לשלוש וועדות שאני צריך להתייצב ביניהם ובנוסף שלחו את הזימון ומה אני צריך להביא איתי ישירות לאמרכלות ומשם עבר בדואר פנימי מול פני כל המזכירות ומי לא?? עכשיו בעצם כולם כבר יודעים מה בעיותי הרפואיות,לא תקין אבל יכול להיות שזה כך צריך להיות?? אני כמובן מתנגד ולא מצליח לשכנע אותם שמכתב מרופא תעסוקתי יכול בהחלט ליתן כיוון מה שאני מבקש מהמכם להכנס לעובי הקורה ולבדוק אם הבעייה כאן מערכתית מה שלי זה כך נראה שעושים בהליך רפואי שימוש לרעה אני, לא מבקש ייצוג ואו שימוש בבית הדין לעבודה אלא רק סיוע ממקורותיכם כמגיני זכויות החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלו הפורום עובד???
בוני29/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפורום עובד??
בוני05/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה חופשת קייץ תהנו בהחלט אין
בוני05/07/2008בכוונתי להפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות רפואיות
עו``ד בועז אלקלעי06/07/2008עמי שלום !
ראשית אנו מתנצלים על האיחור במענה, הנובע לצערנו הרב מסיבות הקשורות לבעיות ברשת המחשבים.
לגופם של דברים, טענותיך הינם בתחום מערכת יחסי העבודה שבתוך המדינה ולצערנו הרב קיימים הליכים מסוימים אותם הינך חייב לעבור על מנת לממש את זכויותך.
ליבי איתך, אך מאחר ומדובר בפורום זכויות רפואיות ומאחר ונראה כי אינך זקוק לייצוג משפטי, נראה הדרך לפתרון טמונה במקום עבודתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא אין שום סכסוך עבודה הכל נובע
בוני11/07/2008מבעיות רפואיות ולאא מסכסוך עבודה זה כמובן תרוץ טוב של המערכת שלכם כדי להתחמק מלעזור אבל על כל פנים תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנצלות
מעיין רוגל06/07/2008שלום עמי, עקב בעיה במערכת ניהול הפורומים לא ידענו שעלתה פניה בפורום ולכן התגובה התעכבה. התנצלותנו על הזמן שעבר מהפניה ועד התשובה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מסמכים רפואייםטלי25/06/2008
לעו"ד בועז אלקלעי שלום רב,
לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים (ישבתי ליד הנהג), פוניתי למיון והייתי לאחר מכן בהמשך טיפול וכיום אני רוצה להגיש תביעה לחברת הביטוח. הבעיה היא שעברתי לפני כשנה וחצי לקופת חולים אחרת. כיצד אני יכולה להוציא את כל המסמכים שאני צריכה מאותה קופ"ח. במזכירות אמרו לי שאי אפשר ושלחו אותי החוצה בעדינות כמובן.
מה עושים?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת מסמכים רפואיים
עו``ד בועז אלקלעי25/06/2008יש לך שתי אופציות.
האחת לפנות בעצמך לארכיב קופת החולים הרלבנטית ולבקש לקבל לידיך, בכפוף לתשלום, את כל החומר הרפואי בעניינך.
השנייה לפנות אל העו"ד ובאמצעות טופס ויתור על סודיות רפואית ניתן לקבל את החוומר.
אני נוהג לאסוף תיעוד רפואי שכזה ללקוחותיי ולא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי25/06/2008אכן, עשיתי כך, קיבלתי כתובת ומחר ארשום מחר. תודה רבה על התשובה המהירה. טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר הרופאר23/06/2008
שלום,
הרופא המטפל שלי אמר לי: "אני לא שעיר לעזאזל על המחלה שהיתה לך".
אני מאוד נפגעתי מזה, כי מדובר במחלה מאוד מאוד קשה.
האם הרופא רשאי להגיד דבר כזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
עו``ד בועז אלקלעי23/06/2008אינני יודע מהן הנסיבות בעטיין נאמרו הדברים. למרות שהדברים"לא נשמעים טוב" ולא היו צריכים להאמר, פליטות לפעמים קורות, אך אין כאן עניין משפטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונהגל21/06/2008
אחי בגיל 56,רכב על אופניים לפני 3 שבועות ,נימצא פצוע קשה על הכביש, פונה עי מדא. בינתיים אין עדות למה שקרה.ללא כיסויים ביטוחיים.נותח בראשו.הועבר לשיקום.בבית החולים אמרו שיצטרך עוד ניתוח פה ולסת+ארובת עין לא ברור מתי.בשיקום מתייחסים אליו כאל חולה המבוטח בביטוח ממלכתי בלבד.בעת השיחרור מבית החולים הומלץ להגיע לבדיקת עיניים ולסת כעבור שבועיים וכך רשום בהפנייה לשיקום.כמה שאלות:
1.הבנתי שמי שמחליט עכשיו אם ילך לבדיקה לאותו בית החולים או לא זה רופאי השיקום מה שלא מוצא חן בעיני.
2.העלנו רעיון לאישפוז יום אמרו לנו ההסעה על חשבונכם כי אין מי שישא בהוצאות בינתיים.
3.האם מקובל לשלוח פקס לרופא הראשי של השיקום שהוא פרופ ולשטח את כל התלונות עוד לפני שניפגשנו איתו?
4.אנו מודאגים מהזנחת העין והלסת איך גורמים להם לטפל מיידית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
מעיין רוגל21/06/2008שלום רות.
הפרטים שמסרת הם חלקיים בלבד ולכן קשה לי לתת לך תשובה וייעוץ.
א. לא ברור לי מה הם הטיפולים שאחיך מקבל, מדוע הוא זקוק לאישפוז יום, אם בכלל, מה מצבו הנוכחי, איזה טיפול הוא עובר וכו'. אישפוז יום הוא לא השגחה, אלא למטרת טיפול כלשהו.
ב. ההחלטה באיזה בית חולים לטפל תלויה בהסדרים של קופת החולים ולא ברופא עצמו. במידה ויש בעייתיות בבית החולים בה הוא מטופל או שאתם רוצים לעבור לבית חולים אחר, יתכן שהדבר אפשרי, אך לצורך העניין וכדי לתת תשובה טובה יותר צריך לבחון האם יש הצדקה לטיפול במקום אחר, האם למקום בו אתם רוצים שאחיכם יטופל יש הסדר עם קופת החולים המסויימת בה הוא מבוטח וכו'. כל השיקולים האלו הם מעבר לשיקוליו של הרופא המטפל והדיונים על העניין נעשים מול קופת החולים.
ג. אני עדיין לא מצליחה להבין את תלונותיכם ואיני בטוחה, לפי מה שכתבת, שהרופא הוא זה שיכול לסייע לכם. ייתכן שעליכם לפנות לקופת החולים עצמה. לפי אופי הבקשה יוכלו לכוון אותך אל מי לפנות בתוך קופת החולים. עדיין איני מבינה מה התלונה שלכם על הטיפול באח.
ד. האם דיברתם עם הרופא לגבי נושא הטיפול בעין ובלסת? האם התקבלה הפניה? מה המצב של העין והלסת? האם נשקפת סכנה מיידית?
כפי שאת רואה יש שאלות רבות לפני שאוכל לסייע לך. את מומזנת לפנות למייל העמותה עם פרטים מלאים יותר, ואנו ניצור איתך קשר בהקדם וננסה לסייע כמיטב יכולתנו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונה
עו``ד בועז אלקלעי21/06/2008האם אחיך יודע מה קרה לו ?
האם יכול להיות שהוא נפגע ע"י רכב ומדובר בתאונת פגע וברח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)