מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון בעיות קשב וריכוזצחי05/02/2008
שלום, אני פונה על מנת להבין את זכויותי, הבנתי כי מעל גיל 18 לא זכאים ללאיבחון הפרעות קשב וריכוז, אני אמור לפנות לאיבחון באופן עצמאי ולשלם על כך, או להמתין זמן רב מאד בקופה וגם זה בעלות, מדוע כך המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
מעיין רוגל05/02/2008שלום צחי, אני אבדוק עם הצוות המקצועי של העמותה ואחזיר לך תשובה מחר אני מקווה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטולי03/02/2008
אני רוצה לקבל פרוזק כי לדעתי אני בדיכאון. הלכתי לרופא משפחה והוא סירב לרשום לי בטענה שהכל בסדר איתי ו"פרוזק זה לא סוכריות", לדבריו. אני חשה שפגעו בזכויותי. האם אני צודקת והאם יש מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2008הרופא המטפל שלך צודק. כל טיפול תרופתי, דורש התערבות והחלטה של רופא. הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר מדובר בנושאים הקשורים לנפש. בטרם תחלי ליטול "פרוזאק", אני מציע כי תפני לטיפול פסיכולוגי (אפילו במסגרת הקופה) ואם הפסיכלוג יהיה סבור כי מתן טיפול תרופתי הינו נדרש במצבך, הם לא יהססו ליתן לך את התרופות.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןלילי03/02/2008
אני בהיריון שבוע 12 חברת מכבי
איך אני יכולה לדעת מהם הזכויות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2008כל שעלייך לעשות הוא לפנות לקופה בה את מבוטחת ולקבל חוברת הסבר בנוגע לזכויותך.
כמובן שיש שוני בין ביטוח לביטוח וככל שברשותך ביטוח מקיף יותר, אזי ההשתתפות שלך בכל בדיקה תהיה נמוכה יותר.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת31/01/2008
קניתי משקפיים. אח"כ נקלעתי לחנות משקפיים אחרת שבה עובדת חברה שלי והם עשו לי שם בדיקת ראיה ובדקו את המשקפיים שקניתי. הם אמרו שיש לי חצי מספר טעות למעלה. האם על חצי מספר טעות כזו, אפשר לתבוע על רשלנות?
האם עלי לחזור לחנות ולצעוק עליהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות
מעיין רוגל31/01/2008שלום ליאת,
לצערי אין לי או לחברי העמותה מספיק ידע בנושאי רשלנות רפואית כדי לתת לך תשובה. אני מציעה לך לפנות לפורום רשלנות רפואית ולנסות אותם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי סוכרתתמי29/01/2008
שלום, גילו לי סוכרת, האם יש לי זכויות כלשהן, השתתפות בתרופות והיכן אני מבררת זאת?
תודה מראש, תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
מעיין רוגל29/01/2008שלום תמי,
תרופות שונות, עזרים שונים וטיפולים שונים לסכרת כלולים בסל התרופות, בתלות בחומרת המחלה, בסוגים וכן הלאה. את המידע המדוייק על מה שמגיע לך את יכולה לקבל דרך הרופא המטפל, דרך קופת החולים בה את מבוטחת או בסיוע העובדת הסיוציאלית במחלקה בה את מטופלת, או של קופת החולים.
במידה ואת נתקלת בקשיים נוספים נשמח לעזור.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלה חלקיקארין27/01/2008
שלום ברצוני לדעת מה עלי לעשות אני בהריון בשבוע 12 עובדת 8.5 שעות ביום אני סובלת מכאבים בגב התחתון שמקרינים לרגלים בזמן ישיבה הכאבים מחריפים רופא הנשים שלי הפנה אותי לאורטופד שקבע שבמהלך חודש ימים עלי לעבוד 4 שעות בלבד ובנוסף לזה רופא המשפחה שלי הוציא לי אישור מחלה ל 30 יום שאומר שמותר לי לעבוד רק 4 שעות ביום רציתי לדעת האם מגיע לי לקבל את הפרש השעות מימי המחלה השנתיים שלי או מימי החופש שלי פניתי למחלקת שכר בעבודה אמרו לי שמימי המחלה אי אפשר אבל אם אני רוצה יכולים להוריד לי את ימי החופשה השנתית שלי אני גם יעבוד 4 שעות וגם ינקו לי יום חופש מלא אז שאלתי אם אפשר שיורידו לי כל יום חצי יום חופש אמרו לי שאין כזה דבר פשוט נפלתי בין הכסאות מה עלי לעשות תודה וסליחה על אורך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות סוציאליות
מעיין רוגל27/01/2008שלום קארין,
שאלתך היא שאלה בנוגע לזכויות סוציאליות, תשובה על שאלה כזו תוכלי לקבל ישירות מביטוח לאומי.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרז27/01/2008
שלום,אני בן 15 ואני רוצה ללכת לרופא המשפחה שלי שיפנה אותי לבדיקות אישיות. אני רוצה ללכת לבד לבדיקות,ואני לא רוצה שההורים שלי ידעו על כך. האם הרופא מחויב לסודיות גם אם אני קטין? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיות רפואית
מעיין רוגל27/01/2008הרופא שלך אינו מחוייב לסודיות רפואית כאשר אתה קטין, ויכול לחשוף מידע להורים שלך. אתה יכול לנסות לבקש מהרופא שלך להתחשב ברצונך, אך הוא אינו מחוייב לזה על פי חוק.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולאריתחי23/01/2008
שלום, האם את יודעת למי אני פונה אם יש לי חשד שמותקנת אנטנה סלולרית בבית השכנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות
מעיין רוגל23/01/2008האמת שאין לי באמת מושג, אבל הייתי הולכת לכיוון הגופים הירוקים השונים או המשרד לאיכות הסביבה.אולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונהשני21/01/2008
שלום, עברתי תאונת דרכים בנסיעה מהעבודה הביתה. אני מתלבטת אם להגדיר זאת כתאונת דרכים, או כתאונת עבודה מה עדיף לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
מעיין רוגל21/01/2008לצערי אינני יודעת לענות לך על השאלה הזו.
מדובר בשיקולים של ביטוח ופיצויים, וזה עניין לביטוח לאומי. הייתי מציעה לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום כדי שיוכל לתת לך מענה לגבי מה תקבלי מדיווחים אלו. או לבדוק ישירות דרך ביטוח לאומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה מפנסיונר לביטוח לאומי לזכויותאיזי20/01/2008
אני בן 69. למיטב שיפוטי אני זכאי להכרה באחוזי נכות ניכרים בביטוח לאומי.
האם להגיש תביעה למרות מגבלת הגיל.
איזה זכויות אני יכול לקבל אם אוכר כנכה 40% או 50% או 60%
בתודה לתשובתכם במייל
איזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
מעיין רוגל21/01/2008שלום איזי, כפי שעניתי להודעות רבות וכפי שכתבתי בהודעה כללית בפורום העמותה שלנו אינה עוסקת בנושאים של ביטוח לאומי. אני מציעה לך לפנות ישירות לביטוח לאומי כדי לקבל מענה לשאלתך.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומחהנירית ג.17/01/2008
שלום, יש נוהל כזה בקו"ח שחייבים להישאר 3 חודשים אצל רופא מומחה. הלכתי לרופא והוא ממש לא היה נחמד ואני לא מעוניינת לטפל אצלו. עכשיו אין לי ברירה אלא לחכות 3 חודשים או ללכת אליו ולסבול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מומחה
מעיין רוגל18/01/2008שלום נירית,
מהפרטים המעטים שמסרת אני מאמינה שמכתב של עורך דין יוכל לעזור ולאפשר לך להחליף רופא, אבל כדי לדעת אם באמת ניתן לעשות זאת אני זקוקה לעוד פרטים.
אם את מעוניינת בסיוע עורכי הדין של העמותה (בחינם כמובן), אנא פני לכתובת המייל שלנו
[email protected]
צייני שהגעת מהפורום, ואת פרטי המקרה ואנו ניצור איתך קשר בהקדם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...קורל15/01/2008
שלום רב,
ברצוני לספר על מקרה שחוותה ביתי. היה לביתי שיעור ספורט שבמהלכו נפלה. המורה התייחסה למקרה דיי באדישות: רק שאלה את ביתי אם היא בסדר ומעבר לכך לא ייחסה למיקרה חשיבות כלל, למרות שלביתי היה קשה לקום לאחר הנפילה וטענה שכואבת לה הרגל. כשחזרה הביתה הסתבר שזה נמק. בתור אמא ציפיתי שמורה לחינוך גופני תייחס למיקרים מסוג זה חשיבות גדולה יותר, בתור אדם שאמור היה להבין.
האם האשמותי אל המורה מוצדקות? כדאי לעשות לגבי זה משהו, או שאולי עדיף להניח למיקרה? מה דעתך? ד"א ביתי בת 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור ספורט
מעיין רוגל15/01/2008שלום רומי,
שאלתך נוגעת לנושא שאינו זכויות רפואיות אלא נושא של רשלנות מקצועית, ואחריות ביטוחית.
ברגע שביתך נפגעת בשטח בית הספר היא מכוסה מבחינת ביטוח, כמו כן אני מניחה שיש איזשהו ביטוח אחריות מקצועית של המורה עצמה.
אני מציעה לך לפנות לעורך דין בכדי להחליט על המשך צעדייך.
אני מקווה שביתך הבריאה.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי ראיהמאיר14/01/2008
החברה שלי קצרת רואי מאד גם אם המשקפיים שהיא מרכיבה היא מגיעה ליכולת ראיה של 60\6 בעין החלשה ו36\6 בעין הטובה. אם ראיה כזאת היא מתקשה מאד בתיפקוד היומי.לא מסוגלת לראות אנשים ממרחק של מטר בכדי לקרוא או לראות משהוא היא מצמידה את אפה לכתוב.האם היא זכאית להטבות וזוכיות על סמך יכולת הראיה החלשה שלה. בברכה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי ראיה
מעיין רוגל14/01/2008שלום ירון,
על אילו זכויות והטבות אתה מדבר? מבחינה כספית? טיפולית?
אני מציעה לקרוא קצת על העמותה ואת ההודעה שהצבתי עם פרטים על פעילות העמותה בכדי להבין קצת יותר את פעילות הפורום.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון14/01/2008
שלום ! אחותי חולת נפש, היא סובלת מסכיזופרניה אחרי שהיא חזרה מהודו היא הייתה מאושפזת פעמיים בבית חולים פסיכיאטירי וכרגע. היא לא מטופלת בשום מסגרת. היא מסתובבת ברחובות ואפילו ביטוח לאומי שהיא צריכה לקבל היא לא מוכנה לקבל. היא הייתה מוכרת כנכה 100% וקיבלה קיצבה עד לפני שנה. היא רואה את עצמה כאדם בריאה ללא שום מחלה ובעיה ולכן היא לא מוכנה לקבל שום טיפול. אבל המצב הקשה הוא שהיא נכנסה להריון ויש לה תאומיים. מה אנחנו כמשפחה יכולים לעשות כדי להציל את המצב הקשה ? אולי צריך לדבר עם עובדת סוציאלית ? או לאשפז אותה ? עיזרי לנו להציל את המצב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה במשפחות
מעיין רוגל14/01/2008שלום ירון,
אין הרבה שאנחנו כעמותה יכולים לעשות למענכם כיוון שאנו מטפלים בנושא של חולים המנסים לקבל טיפול ולא מקבלים והמקרה שאתה מציג שונה לחלוטין.
מצאתי לך בגלישה באינטרנט שתי כתובות שאני מאמינה שיוכלו לתת לך את המענה שאתה זקוק לו, שני האתרים שייכים לעמותות המטפלות בנושא בריאות הנפש, תמיכה ועזרה לחולים ולמשפחותיהם:
הכתובת הראשונה היא של עמותת עוצמה, ובכתובת הזאת מפורטים מוקדי סיוע ותמיכה שונים:
http://www.ozma.org.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=9525d3d6-3d5a-4fc1-a6f2-c1b56a2e07a5&page=4b63b9e3-3e75-4784-9a5d-98bdf097c3e1&fol=518a8ee5-6dc3-4d36-b24e-e7a44ae351fd
הכתובת השניה היא של עמותת אנוש:
http://www.enosh.org.il/Index.asp?CategoryID=107&ArticleID=150
אני מקווה שתוכלו למצוא שם את העזרה שאתם זקוקים לה.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ביטוח לאומי012/01/2008
האם בשל שינויים ניווניים בעמוד שידרה קושי בתפקוד וכאבים-האם אוכל לקבל קצבת נכות קבועה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
מעיין רוגל13/01/2008שלום שושה, שאלתך, כפי שציינת נוגעת לביטוח לאומי. ביטוח לאומי זו זכות ביטוחית ולא זכות לטיפול רפואי, ולכן איננו עוסקים בנושא זה.
כמו כן אני מציעה, גם בנוגע לזכויות רפואיות, וגם בנוגע לזכויות ביטוחיות לפנות ראשית לגוף הרלוונטי, שם, לרוב תוכלי לקבל את המידע הדרוש לך.
במידה וניסית לפנות אליהם ללא קבלת תשובה אני מציעה לך לנסות לפנות לאגודה לזכויות החולה.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)