מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת כיליה וקצבה מיוחדת???019/06/2008
ילד כבן 5 שנים שעבר השתלת כיליה מאימו-האם זכאי לקבלת קצבה מביטוח לאומי בנוסף לקצבת ילדים ???תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת כליה
עו``ד בועז אלקלעי21/06/2008גמלה לילד נכה משולמת לילדים בגילאים שבין 91 ימים ל-18 שנים, בהתאם לליקויים השונים ומידת התלות בזולת, ולכן כמו תמיד התשובה לשאלתך תלויה בנסיבות העניין ובמידת התלות.
ניתן לקבל קצבה זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודהיניב17/06/2008
שלום, מה עושה מישהו שעבר תאונת דרכים קשה, כרגע לא יכול לעבוד, מחכה להוראות הרופאים, כרגע אין משכורת מה עושים? ואין לו ביטוח אובדן כושר עבודה וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד בועז אלקלעי18/06/2008יניב שלום !
התשובה לשאלתך מצויה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ובמידה ומצבך קשה ניתן הגיש לחברת הביטוח בקשה לתשלום תכוף לכיסוי הוצאותיך.
באם הינך מיוצג פנה לעורך דינך .
באם הינך זקוק לתשובות משפטיות נוספות, הינך מוזמן לפנות אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתמחים ברפואהר14/06/2008
שלום,
מתמחה שמלווה טיפול בחולה ונחשף לתיקו הרפואי ובמקביל מקיים קשר נוסף עם המטופל מסוג קשר עבודה שלא קשור לטיפול. האם יש כאן סוגייה אתית. האם המתמחה צריך לגלות למטופל שהינו נחשף לתיקו הרפואי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתמחים
מעיין רוגל14/06/2008שלום שי,
הפרטים שנתת מאוד כלליים ואיני יכולה לתת לך תשובה ברורה לגבי העניין. אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה, זה מסוג הדברים שהם מתמחים בהם ויוכלו לתת לך מענה טוב יותר.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת ניידותא.12/06/2008
שלום!
אימי נכה בשיעור 100% ומקבלת קצבת ניידות. בגלל שאיננה מסוגלת לנהוג, אני ואחי רשומים כ"מורשי נהיגה".
בעבר רכבה של אימי היה רשום על שמה ובשותפות של אבי שנחשב בעלים שניים לרכב.
לפני מספר חודשים פתחתי עסק עצמאי וקטן.
ברצוני להשאיר את אימי כבעלת הרכב הראשית וזאת על-מנת שתמשיך לקבל את קצבת הניידות. אולם, הייתי שמח להיות שותף בבעלות וזאת על מנת שמס הכנסה יכיר בחלק מהוצאות הרכב כהוצאה מוכרת של העסק.
האם באמת אהיה זכאי להכרה בהוצאות מבלי שזה יפגע בקצבת הניידות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת ניידות
עו``ד בועז אלקלעי12/06/2008בכדי שאמא תקבל קצבת ניידות הרכב אמור להיות רשום עליה. אינך יכול להכיר הטצאות על רכב שכזה בנסיבות המתוארות. אנא היוועץ ברואה חשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם אני אהיה רשום כבעלים משניים?
א.13/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!!!
עו``ד בועז אלקלעי14/06/2008לדעתי כן, אך זוהי שאלה לרואה חשבון.
אני ראה תשובתי הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שנפצע לאחר משמרת כמלצריונתן10/06/2008
שלום, חבר שלי התחיל לעבוד בבית קפה-מסעדה מסוים, במשמרת הראשונה שלו שם לאחר מספר ימי התלמדות קצרים הוא עבד 10 שעות רצוף, כאשר ביקש לשבת ולנוח מעט האחראי עליו לא הרשה לו כל עוד יש לו שולחנות. כמו כן הוא לא קיבל הפסקת אוכל. כאשר החבר חזר הביתה מן המשמרת, בדרך הביתה, הוא איבד את ההכרה, התעלף, נחבל בפניו ושבר את הכתף. כעת הוא צריך לעשות פיזיותרפיה במשך מספר שבועות, ייתכן והכתף שלו לא תחזור לתפקד כפי שהייתה לפני כן. שאלתי היא על מי האחריות למקרה זה, האם כדאי לתבוע ואת מי בדיוק?
תודה על התייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שנפצע לאחר משמרת כמלצר
עו``ד בועז אלקלעי10/06/2008השאלה מורכבת והתשובה אינה שחור או לבן.
יש לבחון מה הייתה השפעה והקשר הסיבתי בין העבודה לבין הנפילה בכדי לבסס עילת תביעה טובה כנגד המעביד.
יחד עם זאת אם חברך היה בדרך הביתה, אזי זכותו להגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי ולהיפרע לגבי לפחות חלק מנזקיו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתמחים ברפואהר03/06/2008
שלום,
רציתי לדעת האם בסמכות הרופא המטפל לערב מתמחים בעבודתו ללא ידיעתו של המטופל ולחשוף פרטי מטופל והמקרה, במיוחד כשה מדובר במקרה מאוד רגיש, ובמיוחד אם המטופל היה יודע מראש על כך, לא היה מסכים לקבל טופל אצל אותו רופא ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתמחים ברפואה
עו``ד בועז אלקלעי04/06/2008ראשית בסמכותו של רופא לשתף סטזרים בעבודה, שהרי איך ילמדו ויצברו ניסיון ?
יחד עם זאת סעיף 6 (א) לחוק זכויות החולה קובע כי "מטופל זכאי למידע בדבר זהותו ותפקידו של כל אדם שמטפל בו." ואם הדבר לא נעשה יש לשאול מדוע ולברר מה הנזק שנגרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהולרי02/06/2008
כיצד קובע בית המשפט את הפיצוי שמגיע לאדם שבוצעה עליו רשלנות רפואית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד בועז אלקלעי03/06/2008לשאלתך הקצרה מאוד, יש תשובה ארוכה ארוכה מאוד שאין ביכולתי לפרט בפורום זה.
ראשית יש לבחון מה הנזק שנגרם כתוצאה מהרשלנות קרי אחוזי נכות, או לא עלינו מוות וכו'.
יש לבחון מה היתה הכנסתו של הניזוק, אילו הוצאות מוטלות עליו עכשיו עקב מומו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעאדם שעובד וחלה ברטן יש זכויותליאת30/05/2008
שלום רב!
לפני כשנה חליתי בסרטן בבלוטת התריס ועקב כך הוציאו לי את הבלוטה כולה עברתי טיפול ביוד ראדיו אקטיבי , ונאלצתי לא לעבוד כחודש ימים, וכיום אני נמצאת במעקב רפואי ואני נאלצת לקחת כדורי אלטרוקסין , על מנת להשלים את תפקידה של בלוטת התריס, יש לציין שאני כבת 29 ולפני כ- 10 שנים חליתי בהוג'קין (סרטן)ונאלצתי לעבור טיפולי כימותרפיה והקרנות , בזמנו לא עבדתי והייתי נחשבת נכה של ביטוח לאומי וקיבלתי קיצבה ( עד לאחר שהבראתי ואז נקבעה לי נכות של 65% ופסקה הקצבה)
לצערי בשל טיפולי הכימותרפיה גיליתי כיום שנפגעה לי הפוריות ואני זקוקה לטיפולי פוריות כך שיש לי הוצאות רבות,
האם אני זכאית לעזרה כלשהי מביטוח לאומי וממס הכנסה כיום כשאני עובדת ?
( פעם התעניינתי ואמרו לי בביטוח לאומי שכדי לקבל נכות רפואית אני אמורה להוכיח שנפגעתי בכושר העבודה לפחות ב-50% , אני עובדת במשרד ולא עבודה פיזית ובשבלי העבודה היא חלק מתהליך הרפוי האם כך הוא הדבר?
בתודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן
עו``ד בועז אלקלעי01/06/2008ליאת שלום !
לצערי התשובה שלי איננה כה פשוטה.
אכן ביטוח לאומי משלם קצבת נכות כללית באם כושר העבודה שלך נפגע ולא באם יש לך נכות.
על מנת לבחון את מצבך ובאם הינך זכאית לזכויות כלשהן, אני מציע לך לקבוע פגישה עם עו"ד אשר יבדוק באם קיימת ברשותך פוליסת ביטוח המכסה נזקים מהסוג הזה.
בקשר למס הכנסה הינך צריכה לפנות לרואה החשבון של החברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בפוליסת ביטוח תאונות קבוצתיצביה28/05/2008
שלום .
אני מבוטח שנים בביטוח תאונות אישיות קבוצתי בבקום עבודתי , על ביטוח זה אני וגם מקום העבודה משלמים את הפרמיה .לאחרונה לאחר שהייתה לי תאונת דרכים התברר לי כי הפוליסה לא מכסה יותר כיסוי של תאונות דרכים .
השינוי חל בין חברת הביטוח למעביד ללא ידיעתי והסכמתי והוא חל לאחרונה בלבד .
האם חברת הביטוח / המעביד היו צריכים לידע אותי על השינוי בפוליסה ?
האם למרות תנאי זה אני יכול לתבוע את הפוליסה עקב התאונה בטענה שההחרגה שהוכנסה אינה חוקית או שסיכויי קלושים והמקרה אבוד?
תודה
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליסת ביטוח קבוצתית
עו``ד בועז אלקלעי29/05/2008בדרך כלל תאונות דרכים מוחרגות מהכיסויים שניתנים במסגרת ביטוחים קולקטיביים.
בכדי לבחון את טענותיך יש לבחון את הפוליסה הקודמת מול הפוליסה הקיימת ורק אז אוכל להשיב לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליסות
צביה29/05/2008תודה .
בדקתי את 2 הפוליסות הקודמת של השנה הקודמת ושל השנה החדשה וההבדל הוא:
בשנה שעברה בסעיף תנאים והרחבות סעיף ההחרגה לגבי תאונות דרכים לא קיים .
בפוליסה של השנה ההחרגה קיימת בצורה כזו:
הפוליסה אינה מכסה תאונות דרכים בארץ ובחו"ל כמשמעה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה 1975 .
הפוליסה הקבוצתית היא פוליסה לביטוח תאונות עבודה בלבד שהנכות שלה נקבעת ע"י המוסד לביטוח לאומי .
הפוליסה מכסה תאונות עבודה בלבד שכללו בעבר גם תאונות דרכים בזמן העבודה .
ביטול זה הינו הרעת תנאים בפוליסה והוא נעשה ללא ידיעת העובד , המעביד כנראה ידע על כך וחתם חד צדדית על ההחרגה על מנת להוזיל כנראה את הפרמייה המשולמת על ידו ואולי גם של העובד .
האם לדעתך מקום העבודה / חברת הביטוח הייתה צריכה לדווח לי על השינוי ?
האם לדעתך ההחרגה הזו לא חוקית וקיים מקום לתבוע את הפוליסה על סעיף תאונת עבודה בגין אותה תאונת דרכים .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליסות
עו``ד בועז אלקלעי30/05/2008אני לא יכול לתת לך תשובה חד משמעית, בטח לא מעל גבי פורום זה.
לכאורה אם קרתה לך תאונה בזמן שהפוליסה החדשה הינה בתוקף, אזי צריך לנהוג לפיה והיא קובעת כי תאונות דרכים מוחרגות.
יחד עם זאת פוליסות קודמות, נתנו כיסוי ומן הסתם "צרכן הקצה" צריך לדעת זכויותיו.
אם מדובר בנזק גדול אזי יש מקום להגיש תביעה כנגד המעביד וחברת הביטוח וזאת רק לאחר בחינת כל החומר הרלבנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברפואה משלימה במסגרת ת. עבודהצביה28/05/2008
שלום.
במסגרת הטיפולים שעברתי עקב תאונת עבודה נשלחתי גם לטיפול ברפואה משלימה .
עבור טיפול זה שילמתי סכום כסף וכשפניתי לקופת חולים שאמורה להחזיר לי את ההוצאות הרפואיות הם סרבו וטענו כי טיפול זה לא נמצא בסל והפנו אותי למוסד לביטוח לאומי , המוסד טען כי אינו משלם עבור טיפולים והתשלום נעשה ע"י קופת חולים בלבד ולפי שיקולם .
מה לדעתך עלי לעשות ?, קופת חולים שולח אותי למוסד לביטוח לאומי וזה מחזיר אותי לקופת חולים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברפואה משלימה
עו``ד בועז אלקלעי29/05/2008לא צריך לומר נואש.
יש לבדוק מה הכיסוי שניתן לך במסגרת הביטוח אותו רכשת בקופת החולים ולדרוש בהתאם.
כאשר מדובר בתאונת עבודה המוסד לביטוח לאומי צריך לכסות את ההוצאות הרפואיות, אם כי המוסד לביטוח לאומי דוחה עפ"י רוב הוצאות של רפואה משלימה.
אני סבור כי גם כאן יש להגיש תביעה לביטוח הלאומי שיכסו את התשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת שירות במרפאה ביישוב קטןמיכל27/05/2008
שלום, לפני מס' חודשים הסבו את תשומת לבי לחוק התקף מ-1 אפריל 2008 , לגבי קבלת שירות במרפאה ביישוב קטן. (גם אם אינך חבר אותה קופ"ח).
אני מתגוררת בקיבוץ ,המרפאה בו שייכת לקופ"ח כללית ואני נמצאת ב"מכבי". אני מעוניינת לקבל שירותי אחות במרפאת הקיבוץ.
במרפאה ובקופ"ח לא שמעו על החוק ולא יודעים איך ליישם אותו. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישוב קטן
מעיין רוגל27/05/2008אנו נשמח לנסות לעזור לך דרך העמותה. לרוב במקרים כאלה פניה של עורך דין יכולה לסדר את העניין. כמובן אם אכן החוק הזה תקף.
אנא, פני אלינו למייל העמותה
[email protected]
ואנו נעזור כמיטב יכולתנו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום מולדאביטל26/05/2008
שלום, בעקבות מום מולד איתו נולד בני הוא נזקק לטיפול רפואי יקר מאוד בבית, איני יודעת אם מגיעה לי השתתפות כלשהי מהמדינה, איך עושים זאת, האם יש אחוזי נכות לתינוקות וכוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
מעיין רוגל26/05/2008שלום אביטל,
אני מציעה בשלב ראשון לפנות ישירות לקופת החולים כדי לברר את הזכויות הטיפוליות המגיעות לבנכם, ולאחר מכן לפנות לביטוח הלאומי ולברר שם את הזכויות הביטוחיות והכספיות המגיעות לכם.
במידה ולאחר בירורים אלו יהיו לכם שאלות נוספות אנא כתבו לנו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה ?צביה23/05/2008
שלום .
רציתי לשאול את דעתך .
נפלתי במקום עבודתי וקיבלתי מכה חזקה בברך , כתוצאה מהמכה נוצרה לי דלקת בגיד שגורמת לי לכאבים ולמעט מוגבלות בהליכה שלדעת הרופאים תעבור במשך הזמן עם תרופות וטיפולים.
האם לדעתך לפנות למוסד לביטוח לאומי ולבקש הכרה במוגבלות שיתכן ותעבור או להמתין עד לסיום הטיפולים ולראות מה יהיה המצב .
באם לא תהיה מוגבלות רק כאבים האם גם אז לפנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
עו``ד בועז אלקלעי23/05/2008אני ממליץ לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת שתנצל את מלוא זכויותיך.
במקרים בהם טיפלנו, גם כאשר הנזק היה גבולי, קיבלו הלקוחות פיצוי. הסיבה העיקרית לכך נעוצה בעובדה שאינך רופא ולכן אתה לא יכול לאמוד את הנכות שלך, אם נותרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיעודי מורכבאורלי וקנין21/05/2008
שלום, אבי כבן 75, עבר לפני כ10 חודשים אירוע מוחי קשה שפגע לו בגזע המוח. מאז הוא משותק בכל גופו ונאלץ לקבל אוכל דרך פג- חור במרכז הקיבה שאליו מוזרם הנוזל. מאז היו תנודות במצבו וחיו היו בסכנה מספר פעמים. הוא אושפז בביהח הדסה עין כרם תחילה במחלקה הנורולוגית, מאוחר יותר בכירוגית ושם חטף את החידק קלפסיאלה (החידק המסוכן). החלה הרעה במצבו והוא הועבר למחלקה פנימית קשה יותר. כיום ביהח רוצה לשחחר אותו בטענה כי אין יותר טיפול מיוחד שביהח יכול לתת וכי אבי יכול לקבל טיפול בכל מוסד סיעודי. קופח כללית שהיא האחראית להעברתו לאישפוז בבית אבות סיעודי מציעה לנו אופציה אחת ויחידה להעביר את אבא לבית אבות במעלה אדומים , כשאנחנו מתגוררים בירושלים!!! אימי כבת 62, בעלת 100 אחוז נכות, אישה מבוגרת שמתגוררת בגילה, הקצה השני של ירושלים , תאלץ לנסוע בשלושה אוטובוסים בכדי הגיע לבקר את אבי , אם יועבר למעלה אדומים!!! האם יתכן דבר שכזה???
ידוע לי כי ישנם מספר מקומות בירושלים שיכולים לקבל אותו, אך קופח טוענת שאין מקומות כרגע ומאיימת שאם אימי לא תעביר את אבי מיד למעלה אדומים היא תתבע אותה בגין הוצאות אישפוזו בהדסה כ1700 שח ליום אישפוז. אימי חסרת אונים! מבוהלת מהאיום ואינה יודעת מה לעשות ולמי לפנות בנושא. אשמח לקבל אינפורמציה- האם הקופה יכולה לתבוע אותה? האם אין לנו זכות לסרב לאישפוז במעלה אדומים? למי אפשר לפנות בנושא. הנושא דחוף ואשמח אם אקבל תשובות מהר ככל האפשר.
תודה מראש
ובשורות טובות
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיעודי מורכב
מעיין רוגל22/05/2008שלום אורלי,
העניין נשמע מורכב, וללא בדיקה לעומק של העניין והפרטים איני יכולה לתת לך תשובה מדוייקת.
אני מזמינה אותך לפנות אל מייל העמותה, ושם נעשה מאמץ לסייע.
אנא כתבי אלינו בצירוף פרטי המקרה ל
[email protected]
ומישהו מהעמותה יצור איתך קשר בהקדם
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכהריבה21/05/2008
שלו, האם לכל נכה מגיעים אחוזי נכות ותו נכה ברגע שיש לו רכב והיכן מבררים על הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תלוי
מעיין רוגל22/05/2008שלום ריבה,
התשובה תלויה באחוזי הנכות ובסוג הנכות. פרטים ניתן לברר בביטוח הלאומי
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)