מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח של בני ע"י מתמחה ללא ידיעתיסיגל12/04/2008
שלום רב,
בני עבר ניתוח לפני כשבוע בבי"ח דנה(איכילוב). מטרת הניתוח: הוצאת שקד שלישי(ניתוח א.א.ג).
רק לאחר שהסתכלנו בגיליון הניתוח גילינו כי את הילד ניתח רופא מתמחה.
דבר זה לא הובא לידיעתנו בשום צורה או דרך בטרום הניתוח או ביום של הניתוח.
בטרום הניתוח(יומיים לפני הניתוח) נפגשנו עם ד"ר עדי בירון(א.א.ג) שהסביר וענה על כל שאלותינו לגבי הניתוח. כששאלנו בפירוש:" מי ינתח את הילד?" ענה ד"ר עדי בירון שביום הניתוח יש 3 מנתחים(שאחד מהם זה הוא) ואחד מהם ינתח את הילד. מכיוון שאנו מכירים את כל שלושת הרופאים הבנו שהילד ינותח בידיים טובות ומנוסות.
ביום הניתוח ניגש אלינו ד"ר עדי בירון ואמר שהוא ינתח היום את הילד. לאחר הניתוח יצא ד"ר בירון ואמר לנו שהניתוח עבר בהצלחה.
לאחר שהילד יצא מהניתוח וקראנו את גיליון/דוח' הניתוח נידהמנו לגלות כי המנתח הראשי היה ד"ר ספדי אחמד. רופא מתמחה. ועוזר מנתח היה ד"ר בירון.
יש לציין שעד שלב זה בשום דרך או צורה כל שהיא לא אמרו לנו שאת הילד ינתח מישהו אחר מלבד שלושת הרופאים שעליהם נאמר לנו בטרום ניתוח. יותר מזה-לא נאמר לנו ולא ביקשו את הסכמתנו לכך שאת הילד ינתח מתמחה!!!!
לא קיבלנו מידע על התמחה, לא ראינו שנכנס לחדר הניתוח וגם לא אמרו לנו כלום לגביו לאחר הניתוח. כששאלנו מי ניתח את הילד ולמה לא יידעו אותנו שיכול להיות שמתמחה ינתח אותו? אז אמרו לנו שזה בי"ח אוניברסיטאי ושרק בצורה זו רופאים מתחילים לנתח....
ניצול ציני ואכזרי של הורים שרוצים את הכי טוב לילד שלהם.
שאלתי- האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות מבחינה משפטית?
סליחה על האורך ותודה מראש,
סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
עו``ד בועז אלקלעי12/04/2008שלום רב,
אני מבין את התסכול המלווה את הטיפול בילד, במיוחד כאשר נראה שההבטחות בנוגע לניתוח לא תאמו את המציאות.
מאחר והנתוח בוצע למיטב הבנתי במסגרת השירות הציבורי ומאחר ולא נגרם כל נזק, הרי שלא קיימת עילת תביעה נזיקית או חוזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתו של דר' בירון
עדי בירון03/05/2008הצטערתי מאד לקרוא את משאלתם של ההורים למצוא עילה לתביעה.
ההורים הגיעו, כפי שהם מציינים, במסגרת השירות הציבורי. פנו לבית חולים לילדים וטופלו לאורך כל הדרך על ידי הטובים שברופאים. בשירות הרפואי הציבורי לא ניתן לבחור את הרופא המנתח ועובדה זו, כפי שגם נרמז בקבילתם, נאמרה להם על ידי במפגש בו הסברתי להם על הניתוח, מטרותיו והסיכונים הכרוכים בביצועו. השתדלתי כמיטב יכולתי לענות על כל שאלותיהם, והקדשתי להם את כל הזמן שהיה דרוש לכך. מניסיוני, ברור לי כי הורים המביאים את ילדם לניתוח נמצאים במצב לחוץ ולעיתים מתנהגים אחרת מאשר בשגרה. נקודה זו מובנת ומקובלת, ואני משתדל תמיד לעשות את כל שביכולתי על מנת להפיג את חששם, ולצייר תמונה אובייקטיבית וישרה.
בבית החולים הזה, כבמרבית בתי החולים הטובים בעולם, עובדים רופאי מתמחים. לא מדובר בסטודנטים לרפואה, ואף לא בסטז'רים (אשר גמרו את מסכת לימודיהם, אך טרם קיבלו רישיון רפואה). מדובר ברופאים מן המניין, בעלי רישיון לעסוק ברפואה, אשר נמצאים במהלך הכשרה רבת שנים שבסופה יקבלו תעודת מומחה. עבודתם נעשית בפיקוח מלא של רופאים בכירים, כפי שגם היה במקרה המדובר. כרופא הבכיר, דיברת עם ההורים לפני הניתוח, השתתפתי בניתוח באופן פעיל, אף תנועה של המתמחה (המצוין, אגב) לא נעשתה שלא בפיקוחי. מייד בסוף הניתוח יצאתי אל ההורים והסברתי להם את מהלכו ותוצאותיו. לא הוסתרה מההורים אף עובדה, ולא נעשה כל ניסיון להונות אותם.
הצטערתי לשמוע, בדיעבד, על כעסם. חבל לי שכל המאמץ המושקע על ידי כל המערכת להנעים ככל שניתן, את המפגש בין הילד ומשפחתו לבינינו לא צלח. ההורים קיבלו הסבר ארוך ומפורט מרופאי המחלקה האחרים (אני, פשוט לא הייתי בבית החולים באותו היום), על שנעשה בניתוח, על הנהלים ועוד. כל שאלותיהם נענו בסבלנות ובאריכות.
עצוב היה לי לגלות שלאחר שהילד עבר את הניתוח בהצלחה, השתחרר מבית החולים במצב מצוין, והבעיה עימה הגיע נפתרה, ההורים אינם מחפשים לתרום מניסיונם על מנת לייעל את המערכת, אלא מחפשים לתבוע את אלה שכל כך השתדלו עבורם.
לאחר המקרה הנ"ל, התחלתי לציין באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים כי יתכן שהניתוח יבוצע על ידי רופא מתמחה, בפיקוח רופא מומחה. אני מקווה למנוע בכך אי הבנות בנושא בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בשמו הטוב של המנתח- וחבל!
עידית ל.ל12/12/2008כמו כמעט כל הורה שילדו ניצב בפני ניתוח, נכנסתי לבדוק בגוגל את שמו של ד"ר בירון. מודעה זאת לא הטרידה אותי אבל בהחלט עלולה לפגוע בשמו הטוב של רופא, כשאנחנו לחוצים לפני ניתוח. כל שמץ של מילה רעה מוחקת מיידית את הסיכוי שניקח מנתח כזה ונסכן את אוצר חיינו... כעת, לאחר הניתוח המבריק שעבר בני ובו הפך מילד חלש וחסר אנרגיה ותיאבון לילד שמח וחיוני, אין מספיק מילים בפי לשבח את התנהגותו והתנהלותו של ד"ר עדי בירון כרופא, כמנתח וכאדם. ד"ר בירון הינו רופא בחסד והחוויה הקשה שעברנו הוקלה בעזרת היחס החיובי והאישי, המענה הטלפוני המיידי בעת לחץ וחרדה ובסופו של דבר, אני מלאת סיפוק מכל ההליך של ההחלטה לנתח, בחירת המנתח והילד ה"מחודש" שקיבלתי לאחר הניתוח (אחרי שבוע לא קל). לא סוד הוא כי רופא עובד כ"כ קשה ע"מ להגיע למעמד מנתח ומומחה, ואז מתפרסמת מודעה כזאת והורסת שם טוב של מנתח מעולה ולפעמים קריירה שלימה. בכל מקרה היא הורסת והרסנית. אני בחרתי לנתח את בני באסותא ולא בבי"ח ציבורי (כמו שבחרתי ללדת שלא בבי"ח אוניברסיטאי...) . אני בטוחה שאני לא היחידה שחשבה על זה. וכן, זה דרש תוספת תשלום (300 ש"ח), אבל ידעתי כי המנתח הוא ד"ר בירון, המומחה בעל השם בניתוחי שקדים, בוודאות. תחשבי על זה, סיגל, לפני שאת רצה לחפש לך תביעות וטרוניות שעלולות להטריד מנתח בעת ניתוח... אני מציעה לך להודות למי שהציל את בנך ולחפש הכנסות כספיות בעבודה קשה, כמו רובנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לחולי SMAר10/04/2008
רציתי לדעת מהן הזכויות לחולי SMA בקופת חולים כללית אילו מסמכים יש להציג האם יש הטבות כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
מעיין רוגל10/04/2008אני מציעה לך בתור התחלה לפנות לקופת חולים, שם יוכלו לתת לך מענה מדוייק ומפורט על מה מגיע לך לפי סל התרופות. במידה ויש בעיה אתה מוזמן לפנות אלינו שנית.
ברמת העקרון לא ניתן לבב בסל התרופות לפי מחלה אלא לפי תרופה. כך שלנו אין את האפשרות לתת לך מענה מלא. בקופת חולים יש אדם הממונה על העניין, ויוכלו לתת לך את כל המידע המעודכן.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרביטוקס לסרטן הריאות וחברת הביטוחדפנה07/04/2008
בן זוגי חלה בסרטן הריאות עם גרורות לעצמות ולכבד. מקבל כימוטרפיה +הרביטוקס. אנו מבוטחים בחברת ביטוח רפואי פרטי. שאיננה מוכנה להשתתף בעלות התרופה.לדבריה התרופה לא "אושרה ע"י אחת הרשויות המוסמכות בישראל או בארהב. . . וכו. התרופה כן רשומה אך לסרטן הצוואר ולמעיים. האם יש לנו קייס לתבוע את החברה? האם יש צורך בנתונים נוספים על מנת לבדוק את הנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברת ביטוח
מעיין רוגל07/04/2008שלום דפנה.
כאשר מדובר במימון תרופות יש את נושא ההתוויה, כלומר לאיזו מחלה מאושרת התרופה. התוויה כזו יכולה להיות רשומה ע"י מנהל התרופות האמריקאי, האירופאי ו/או הישראלי. קופות החולים כמו כן חברות הביטוח מחפשות את התוויה כדי שיוכלו לאשר מימון תרופה מסויימת לחולה מסויים.
אני מציעה לכם לבדוק האם התרופה מאושרת להתוויה זו באירופה.
בכל הנוגע לקופות החולים ולמימון תרופות, עניין ההתוויה הוא תנאי הכרחי לפניה לועדת חריגים, כלומר בקשה למימון תרופה שאינה בסל.
איני יודעת מה המצב שלכם מול קופת החולים, והאם העמותה שלנו תוכל לעזור לכם מול חברת הביטוח (כיוון שמדובר בהתקשרות חוזית). אך אני מציעה לכם בכל אופן לפנות למייל העמותה עם פרטים מלאים יותר ואז תוכלו לקבל תשובה מדוייקת יותר מאחד מאנשי הצוות המשפטי שלנו, ובמידה ולא נוכל לעזור ננסה להפנות אתכם לגופים אחרים שאולי יוכלו לסייע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירי תרופותניר06/04/2008
לפני כמה חודשים אובחנתי עם Ankylosing Spodilytis, ולאחרונה נרשמה לי תרופת enbrell.
די נדהמתי לגלות שגם עם ביטוח משלים, והשתתפות עצמית רק של 15%, העלות היא עדיין 1,200 ש"ח לחודש. נאמר לי שגם מחירי remicade דומים.
האם זה טווח מחירים שמאפיין את קופת חולים מאוחדת וזול יותר בקופות אחרות? האם כולם מתמודדים עם כאלו סכומים מדי חודש? האם יש קרנות או עמותות שיכולות לעזור בהוצאה כספית כבדה כזו? האם יש אפשרות בטיפול דרך בית חולים ולא דרך הקופה ואז ההוצאה פחותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחירי תרופות
מעיין רוגל07/04/2008הי ניר,
בעיקרון יש שאלה האם התרופה שציינת נכללת בסל התרופות, ובמידה שכן קופת החולים אמורה לממן לך. במידה והתרופה אינה בסל התרופות, ניתן לפנות או לקרן עופר או לקרן הישראלית התרופות בבקשה לסיוע במימון התרופה.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהנסי01/04/2008
שלום רב,
באילו תנאים חופשת לידה ניתנת להארכה בלי שתוגדר כחל"ת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה
עו``ד בועז אלקלעי04/04/2008אשה שעבדה 24 חודשים רצופים לפני לידתה, רשאית לקחת חופשה ללא תשלום אחרי חופשת הלידה למשך רבע ממספר החודשים שבהם עבדה, אך לא למשך יותר מ – 12 חודשים.
אסור לפטר אישה ב 45 הימים שלאחר החופשה ללא תשלום.
באם תפוטר, יש לתת לה הודעה מוקדמת שמתחילה עם סיום 45 הימים שלאחר חופשת הלידה.
וניתן להאריך את חופשת ההלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון - הרעת תנאיםאיריס30/03/2008
אני עובדת במקום עבודה כ 7 שנים , כל השנים האילו העלו אותי בתפקידים,אף הוציאו אותי ללימודים - חצי על חשבון העמותה.
כל כמה חודשים כשהיו צריכים לקצץ היו מודיעים לי שאני עוברת לחצי או 3/4 משרה , (יש מעלי 2 מנהלים - שדואגים לתנאים אחד לשני בצורה בולטת למדי ),לתקופה מסוימת.
בזמן האחרון הם מחפשים אותי , ואנני יודעת בדיוק מדוע כל פעם שאני שואלת הם טוענים טענות לא מדויקות לכך שאני לא מספיק טובה. אך לפני חצי שנה העלו לי את המשרה למשרה מלאה ( אם אני גרועה מדוע מעלים לי את המשרה מ3/4 משרה למשרה מלאה . הם אמרו לי שהתקבל תקציב לחלקיות משרה בנושא מסוים והם נותנים לי אותו לחצי שנה . לפני כחודש הביאו מזכירה נוספת בטענה שהעבודה רבה והם מעונינים לחלק את המשרה ל 2 מזכירות , הבנתי את כוונתם -שהם מעונינים להוציא אותי מהעמותה אך המשכתי לעבוד כרגיל.
לפני כמה ימים נודע לי שאני בהריון ,יום אחרי הודיעו לי המנהלים שבסוף החודש אני עוברת לחצי (ולא 3/4)משרה ונגמר התקציב לנושא המסוים הזה. כששאלתי מדוע לחצי ולא ל3/4 התחמקו.
עכשיו אני מיואשת מאוד ולא יודעת מה עלי לעשות . אם יש באפשרותכם לעזור ,להציע משהוא אשמח מאוד.
מודה לכם מראש
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון -הרעת תנאים
עו``ד בועז אלקלעי31/03/2008הרעת תנאים עקב לידה אינה חוקית ומהווה עבירה עפ"י דין.
אם המנהלים שלך ידעו כי הינך בהיריון ואז שינו את המשרה, אזי הם עברו על החוק.
בשביל לקבל תמונה ברורה יותר של המצב, אני מציע פגישה מסודרת עם עו"ד אשר יבחן את המסכת העובדתית אל מול החוק הרלבנטי ואז תוכלי לשקול את צעדייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללותנ.28/03/2008
אמי עברה אירוע מוחי והועברה לבי"ח לשיקום.
אמי מתעוררת בסביבות 6:30 ומבקשת שיורידו אותה מהמיטה שהיא תשטוף פנים תצחצח שיניים וכו'. הם מבחינתם משאירים אותה במיטה עד שהם מוצאים זמן לזה.
אתמול הורידו אותה רק ב-9:00 היא שכבה במיטה מ 6:30 עד 9:00 ומתחננת שיורידו אותה. האחות צעקה עליה שאם היא תמשיך לצעוק היא לא תוריד אותה בכלל. למה בן אדם שגם ככה מצבו הנפשי פגוע האחיות פוגעות בו.
האחיות אינן לוקחות את אימי בזמן לשרותים (היא כבדת משקל וזה מהווה קושי בשבילן)אך בכל זאת הן צריכות לקחת אותה כשהיא מבקשת. לכן אמי לא שותה שלא תצטרך לשרותים. איפה נשמע דבר כזה? למי אפשר לפנות? פנינו לרופאים אך האחיות ממשיכות להתנהג בחוסר התחשבות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות
עו``ד בועז אלקלעי28/03/2008אני מציע כי בשלב הראשון תפני למנהל בית החולים, במכתב ופנייה ישירה, בניסיון להבין מהם ההנחיות שמקבלות האחיות ומדוע אימך אינה מקבלת את הטיפול לו היא זקוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכותיפעת אויון23/03/2008
בעלי עבר ניתוח שתל דיסק בגב וכתוצאה מכך לא יכל לעבוד הגשנו בקשה לביטו לאומי להכרה של 100% נכות היום נאמר לי שרק אחרי שלושה חודשים אנחנו נקבל את הכסף ז"א שנקבל את הכסף רק מחודש מרץ ועל חודשיים קודמים שהוא שיב בבית לא נקבל האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות
עו``ד בועז אלקלעי23/03/2008יפעת שלום !
את שלושת החודשים הראשונים הינך אמורה לקבל מהמעביד ואת יתרת התקופה מהביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר הוצאות בגין פנייה למיון עיניםצביה18/03/2008
שלום.
פניתי למיון עיניים בבית חולים בשעות הערב לאחר שסבלתי מכאבים חזקים בעין מלווים באודם חזק וקושי בפתיחת העין .
פניתי טלפונית למוקד הרפואי באזור מגוריי ונשמר לי כי אין רופא עיניים במוקד ובאם הכאבים לא נסבליים שאפנה מייד לביון בבית החולים .
פניתי מייד למיון וזה היה בשעה 22:50 ושם נאמר לי כי טוב עשיתי מאחר ומה שיש לי בעין יכול היה באם הייתי ממתינה לגרום לנזק בלתי הפיך .
בית החולים דרש ממני לשלם סכום מלא עבור הביקור אבל המרפאה שלי דחתה את בקשתי לקבלת החזר או התחייבות כנ"ל דחה אותי גם המנהל במנהלת קופת חולים .
שאלתי היא האם במקרה שלי שהיה מקרה דחוף אין לי זכות לקבל התחייבות מהקופה מאחר והמקרה הוא עיניים ורופא עיניים לא קיים במוקד הרפואי באזורינו .
מה עלי לעשות על מנת לקבל את ההתחיבות הכספית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בקבלת החזר
מעיין רוגל18/03/2008יש תנאים מסויימים על פי חוק לקבלת החזרים על חדר מיון.
אחרי בדיקה עם הצוות המשפטי יתכן מאוד ונוכל לעזור לך לקבל החזר על הביקור.
אנא, כתוב לנו את פרטי המקרה במייל, וצרף מסמכים רפואיים שיש לך ואנחנו ניצור איתך קשר בהקדם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה16/03/2008
אני בת 16 ונכנסתי להריון. הבנתי שבשביל לעבור הפלה אני צריכה לעבור ועדה. רציתי לדעת מתי הועדה רשאית לאשר הפסקת הריון. מה הם הקריטריונים שבהם אני צריכה לעמוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
מעיין רוגל19/03/2008שלום אלה,
מצ"ב אתר ובו פירוט של הקריטריונים ומידע נוסף שיוכל לסייע לך.
בעיקרון מתחת לגיל שמונה עשרה זה קריטריון מספיק להפסקת הריון ע"י הפלה מלאכותית.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת12/03/2008
יש לי שאלה תיאורטית שמעניינת אותי. אבי הוא אדם שפוגע בעצמו באופן קבוע. הוא בן 60 עבר שני התקפי לב וממשיך לשתות אלכוהול כל יום ולעשן קופסת סיגריות וחצי ביום. רופאיו יודעים שהוא לא עושה את מה שהם מבקשים והוא אינו שומר על עצמו. שאלתי היא האם בגלל שהוא פוגע בעצמו נשללות לו זכויות רפואיות שונות? האם מגיעות לו פחות זכויות לעומת חולים אחרים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תיאורטית
מעיין רוגל13/03/2008ברמה העקרונית חוסר ציות להוראות הרופאים הוא לא עילה קבילה לשלילית זכויות רפואיות כלשהן. אך, לרופא המטפל יש שיקול דעת, ובמידה ואינו חושב שטיפול מסויים יעיל בגלל אורח חייו של המטופל, הוא יכול שלא להמליץ עליו. אך מאוד יתכן שהחלטה כזו של רופא לא תעמוד בבית משפט.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל09/03/2008
ברצוני לדעת כמה ימי מחלה בשנה מגיעים לשכיר רגיל. כמו כן, אם לדוגמה יצא לי להיות שבוע שעבר שבוע חולה ושבוע הבא אני רוצה לצאת לחופש 3 ימים (מגיעים לי ימי חופש. האם זה בסדר?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
עו``ד בועז אלקלעי11/03/2008ימי מחלה - לפי המינימום החוקי (יום 1 ללא תשלום, 2-3 ימים בתשלום של 37.5% ומיום 4 של מחלה ואילך בתשלום של 75%).
התשובה לשאלה "אם זה בסדר לחופש מיד אחרי חופש מחלה"- היא תשובה שאתה צריך להשיב עליה.
מבחינה חוקית, אין כל מניעה לעשות כן .
דרך אגב לעובד שכיר מגיעים מינימום 14 ימי חופשה בארבעת השנים הראשונות לעבודתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב מימון תרופת תמודל לחולת סרטןדוריס04/03/2008
בתי אובחנה כחולת סרטן משנת 2000 ועד בכלל לפני שנה התפרצה מחלת הסרטן בשם נאירובלסטומה טופלה ע"י טיפול כימותרפי שילוב של שניי תרופות אירנוטקאן ותמודל הושגה התוצאה המיוחלת ואז הופסק הטיפול והועברה לטיפול אחזקתי לאחר שמונה חודשים התפרצה שוב המחלה והומלץ ע"י רופאה לחזור לטיפול הנ"ל רופאה ביקש אישור מקופת החולים הכללית שאנו חברים בה למימון התרופה על סמך תוצאות הטיפולים הקודמים שעברה בהצלחה רבה אולם קיבלנו סירוב מוחלט לאישור מימונה ע"י הקופה ומכל מי שפניתי אליהם במערת הבריאות כיום ביתי מטופלת רק ע"י אירנוטקאן ללא השילוב של התמודל אבקש את ייעוצך בהקדם האפשרי ובמה תוכל לעזור לנו קראתי את הכתבה על תביעתך כנגד קופת חולים והתרשמתי מאוד אנו משפחה שמתמודדת עם מחלתה של ביתנו מזה שמונה שנים קשות ומתישות וכיום מה גם שהגענו למצב כלכלי קשה ואין ביכולתינו לממן את התרופת תמודל שעלותה לשבוע ימים 5000 ש"ח למרות כל הסברינו לקופה ולכל הגורמים השייכים בקשתינו עד עצם היום הזה לא נענית הננו נמצאים במצב נפשי קשה בעקבות סירוב הקופה אודה לך מאוד באם תוכל לייעץ לנו בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע העמותה
מעיין רוגל04/03/2008שלום דוריס
כפי שציינת המקרה שלכם קשור למקרה בו מטפלת העמותה, המקרה של אילן טיירו, שניצח בבית המשפט. כמו כן כרגע אנו מטפלים במספר מקרים דומים.
על פניו נראה שנוכל לסייע לכם.
אנא, צרי איתנו קשר בהקדם למייל העמותה
[email protected], השאירי שם פרטי התקשרות ואנחנו נחזור אליך בהקדם האפשרי.
את יכולה להגיע אלינו גם דרך אתר העמותה
www.dolevfoundation.org
אנו נשמח לעזור בכל מה שניתן.
(אני מזכירה שוב שכל פעילות העמותה היא התנדבותית וללא תשלום)
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוריס
מעיין רוגל11/03/2008אני פונה אליך שוב בתקווה שתראי את ההודעה, אנא כתבי לי מייל כדי שנוכל לסייע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריה04/03/2008
הוכרתי בכנות כללית 100 אחוז. היום ההיתי אצל הנוירולוג לצורך מילוי שאלון הניידות והוא ציין סעיף שראיתי שרשום בו 50 אחוז. רק שיש עוד דבר. ע"פ חוות הדעת הרפואיות שלי, היות שלא רק שאני אחרי שני אירועים מוחיים אני לפני ניתוח לב פתוח, וכעת אני לא מסוגל להתהלך מרחקים ארוכים אלא מטרים בודדים עם קביים ומרחקים כסא גלגלים. איך ולמי אני אמור לפנות כדי שיחשבו לי גם את הנושא של הלב שאני לא יכול ללכת מרחקים לצורך קביעת הניידות???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמלת ניידות !
עו``ד בועז אלקלעי04/03/2008גמלת ניידות מעניקה הטבות למי שיש להם ליקויים ברגליים המגבילים אותם בניידות. הקצבה משולמת מכספי אוצר המדינה על-פי הסכם הניידות שנחתם בין משרד האוצר לבין המוסד לביטוח לאומי.
קיימת רשימת ליקויים מפורט בגינה ניתנת הגמלה ויש לבדוק האם הינך עונה לקריטריונים .
באם הינך סבור כי אתה "מתנדנד" בין קבלת הגמלה לבין דחיה, נראה כי טוב תעשה אם תקבע פגישה לצורך הסדרת עניינך מול לשכת הביראות והמוסד לביטוח לאומי בצורה הטובה ביותר.
בברכה,
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיוון01/03/2008
שלום רב רופאה פסיכיאטרית קבעה שאני צריכה את התרופה זיפרקסה לאחר שניסיתי הרבה תרופות שלא עזרו לי ,אבל אינני סובלת מסכיזופרניה, לכן אמרה לי שאני צריכה לשלם מחיר מלא. לא קניתי עדיין את התרופה מפניי שקשה לי מאוד לעמוד בהוצאות,ובינתייםאני נוטלת את התרופות שלא עוזרות לי . האם יש אפשרות שהקופ"ח תעזור לי במימון התרופה? אני בקופ"ח מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
מעיין רוגל04/03/2008עד כמה שידוע לי קופות החולים אינן מחוייבות לממן תרופות פסיכיאטריות אלא המדינה, אך התרופות ניתנות באמצעות קופות החולים.
אם תתני לנו פרטים ספציפיים במייל העמותה נוכל לבדוק את המקרה שלך לעומק ולנסות לסייע
[email protected]
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה שנמחקה
מעיין רוגל18/03/2008בתגובה להודעה זו היתה הודעה של כותב בשם שמוליק. הודעתו נמחקה.
שני מנהלי הפורום עונים על השאלות מתוך הידע המקצועי שלהם, בועז מתוקף תפקידו ואני באמצעות הצוות המשפטי של עמותת קרן דולב לצדק רפואי. לא אסכים לקבל בפורום תשובות של אנשים שלא מזדהים בשמם המלא וברקע המקצועי שלהם כאשר אלו ניתנות לשאלות בפורום.
במידה ולמישהו יש ידע אותו הוא רוצה לחלוק, משיקולים של אחריות, אני מבקשת לפרט מי הכותב, את שמו המלא, ואת הרקע המקצועי שלו.
תודה
מעין רוגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)