מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבה של האורטהשלומי31/12/2007
לפני כ-26 שנים עברתי החלפת מסתם אורטלי לאחרונה בבדיקת אקו ישנה התרחבות של האורטה ל-51 מ"מ וב C.T 51-54 מ"מ . שאלתי מה היא התרחבות של האורטה ומה ההתרחבות אומרת לגבי, האם צריך שוב ניתוח? יש לציין שהמסתם תקין והרגשתי הכללית מצוינת. בתודה מראש להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה של האאורטה
ד''ר עובד כהן08/01/2008שלומי שלום
הרחבה של האאורטה מבטא במידה רבה חולשה של הדופן של אבי העורקים. ככל שהקוטר של האאוטה גדל כך ביחס הפוך המתח או ה"עומס" על דופן כלי הדם גדל...
ניתן לפתור את הבעייה באופן כירורגי אך לצורך העמקה של הדיון אצטרך לקבל פרטים רבים ומדוייקים יותר. אשמח באם תצור איתי קשר
בברכה ובבריאות שלמה
ד"ר כהן עובד
המחלקה לניתוחי לב
בית חולים רמב"ם
04-8542631* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך30/12/2007
האם אפשר לקבל המלצה למקום לשיקום לב שהוא גם מתאים לאלכוהליסטים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לב
ד''ר גיל בולוטין31/12/2007לילך שלום
לצערי אני מכיר מקום שמתמחה בשני התחומים.
לכן, נראה לי שכל המקומות שעוסקים בשיקום לב יתאימו.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתמי הלבאחמד27/12/2007
לדר בולוטין שלום רב.
קודם כל קראתי עליך בעיתון ואני מאחל לך הצלחה בתפקיד.
אמא שלי בת 52, סובלת מזה שנים ממחלת מסתמים. הוצע לה לפני 5 שנים ניתוח החלפת מסתם אך סירבה. בתקופה האחרונה סובלת מקצר נשימה משמעותי במאמץ וגם כשהיא ישנה. ורגליים שלה מנופחות רוב הזמן. הרופא שלה אומר שהיא צריכה החלפה של שני מסתמים ותיקון של השלישי. השאלה: האם אפשר לטפל בה בעזרת תרופות? האם אפשר להחליף שלושה מסתמים בניתוח אחד? כמה זה מסוכן? האם המחלקה שלך יש לה נסיון בניתוחים כאלה?
תודה רבה,
אחמד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתמי הלב.
ד''ר גיל בולוטין30/12/2007אחמד שלום
תודה רבה על הברכות.
כן, למחלקה שלנו באופן כללי ולי באופן אישי, יש ניסיון רב בניתוחי מסתמים.
במידה ואימך באמת צריכה לעבור ניתוח להחלפת שני מסתמים ותיקון של השלישי ניתן לעשות זאת בניתוח אחד.
בכל מקרה אני מציע לקבוע פגישה במשרדי דרך מזכירת המחלקה, לצורך בדיקת הנתונים של אימך.
לפגישה זו צריך להביא את המסמכים של הבדיקות שהיא עברה בעבר.
אין צורך בהתחייבות מקופת חולים לפגישה.
ניתן לתאם את הפגישה מול מיכל או אסתי בטלפון 04-8542631
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףגילה26/12/2007
שלום רב,
אבי בן 65 ועבר ניתוח מעקפים לפני כ-5 שנים.
בשבועות האחרונים יש לו דימומים מהאף בתדירות של פעם ביומיים.בדר"כ בבוקר.
רופא א.א.ג אמר שזה בגלל האספירין שהוא לוקח והציע צריבה של הוריד.
למה זה קורה? והאם עלינו לעשות בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף
ד''ר גיל בולוטין30/12/2007גילה שלום
אספירין באמת מעלה את הנטייה לדמם.
לעומת זאת, יתרון הטיפול באספירין לחולי לב מוכח.
לכן, נראית לי נכונה המלצתו של הרופא לצריבה ואח"כ המשך טיפול באספירין.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב פתוחענבר23/12/2007
תינוק שעבר ניתוח לב פתוח להחלפת עורקים
כמה זמן יכול להשאר מונשם מורדם בדיאליזה?
האם יכולים להיות נזקים לטווח הרחוק? כמו פגיעה מוחית או אחרת?
כיצד מתבצע המעבר בין כל הפרוצדורות הנ"ל לתפקוד עצמאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לאחר ניתוח לב פתוח
ד''ר גיל בולוטין30/12/2007ענבר שלום
לצערי אין מספיק נתונים לענות בצורה טובה.
בעיקרון ככל שהתינוק מונשם ועובר דיאליזה למשך זמן ממושך יותר זה פחות טוב.
אבל, אין זמן מוגדר שאחריו הנזק גבוה משמעותית.
צריך לקבל עוד נתונים כמו הסיבה לדיאליזה והנשמה ממושכת לאחר הניתוח.
המעבר לתפקוד עצמאי צריך להיות הדרגתי בהתאם למצב התינוק.
בברכה,
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון מסתםמיקה19/12/2007
האם ניתן לתקן מסתם במקום לשים את זה המלאכותי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון מסתם
ד''ר גיל בולוטין19/12/2007שירי שלום
ברוב המקרים ניתן לתקן את המסתם המיטרלי. מעל לתשעים אחוז ממקרי האי ספיקה של המסתם המיטרלי ניתנים לתיקון והתוצאות לטווח ארוך יותר טובות מאשר לאחר החלפת המסתם.
לעומת זאת ברוב המקרים של מחלה במסתם האורטלי (בעיקר היצרות) ל א ניתן לתקנו ולכן נחליף אותו במסתם מלאכותי.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?חסוי17/12/2007
שלום,
אבי בן 76, לפני 12 שנה עבר אירוע לב, וניתוח של 5 מעקפים שלאחריו תפקודו היה תקין לחלוטין. לפני כשבוע עבר אירוע לב נוסף. בצינתור שנעשה למחרת האירוע התגלה כי אחד המעקפים נסתם לחלוטין ע"י קריש, ויצא מכלל תפקוד, ומעקף נוסף סתום בכ-60% . שריר הלב נפגע רק במעט. בבדיקת לב במאמץ הוא חש לחץ בחזה.
כרגע שחררו אותו הביתה לשלושה שבועות התאוששות, כאשר בעוד שלושה שבועות הוא אמור להגיע שוב לביה"ח כדי לעבור צינתור במעקף שסתום חלקית, זאת במטרה לנסות ולפתוח אותו ע"י בלון או סטנט. באם זה לא יצליח אמרו לנו שתישקל אפשרות של ניתוח, שהם לא ששים לעשותו, בשל בעיה של הידבקויות וגם כי הם חוששים לפגוע במעקף המרכזי שפועל באופן תקין.
אני רוצה להתייעץ, כיוון שהרופאים במחלוקת וגם שינו את דעתם בנוגע לצינתור (בתחילה אמרו לנו שלא כדאי לנסות ואח"כ שינו את דעתם). ואנחנו חשים בלבול רב, וגם חוסר מידע מספיק. אבי חושש מלעבור צינתור שלא יצליח, וגם אם יצליח השפעתו תהיה זמנית, זאת לעומת הניתוח שעבר לפני 12 שנה, שבעקבותיו חזר לתפקוד מלא.
האם תוכל להתייחס לאפשרות של ניתוח מעקפים שני - האם הוא מסוכן? האם יכול להזיק? ומה הסיכוי שהמעקף הסתום ב-60% ייפתח ע"י הצינתור ויישאר פתוח לאורך זמן?
בתודה מראש,
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר
ד''ר גיל בולוטין19/12/2007שלום
קשה לענות באופן מדוייק כי אין לנגד עיניי הצנתור החוזר.
בגדול לפי התיאור נשמע לי הגיוני לנסות קודם לפתוח בצנתור ורק אין ברירה ללכת לניתוח חוזר. הסיבה היא שאם הבנתי נכון רוב המעקפים כולל העיקרי, עדיין פתוחים.
ניתוח חוזר באמת יותר מסוכן מניתוח לב ראשון, אך אם נעשה בטכניקה נכונה הסיכון אינו גדול.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוק ברגל ימין רדומהשירי12/12/2007
לד"ר בולוטין צהריים טובים.
אבי עבר אצלכם ניתוח החלפת מסתם ומעקפים לפני 3 חודשים בערך...
מאז הניתוח השוקיים ברגלים רדומות....
האם זאת תופעה נורמאלית עקב הניתוח ??
ומה עושים במצב כזה...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוק ברגל ימין רדומה
ד''ר גיל בולוטין19/12/2007שירי שלום
במידה ומדובר ברגל שממנה הוצא הוריד, יתכן שנגרם נזק לעצב שעובר באיזור ולכן התחושה.
אם זה המצב, יש סיכוי סביר שתהיה התאוששות וחזרת התחושה לאחר מספר חודשים.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגל רדומה
שירי19/12/2007שני הרגליים שלו רדומות בשוקיים
האם זה תקין ??
ואיך זה עובר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגליים רדומות
ד''ר גיל בולוטין20/12/2007שירי שלום
אני לא רואה סיבה מדוע שתי השוקיים יהיו רדומות.
אני מציע שאביך יבוא למרפאה שלנו לבדיקה.
אפשר לתאם דרך המזכירות: מיכל או אסתי 048542631
תודה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם וקטע האורטה העולהשמעון08/12/2007
שלום
אני בן 55 מרגיש מצויין ואין לי כל הגבלה. אני אמור לעבור ניתוח להחלפת מסתם וקטע האורטה העולה. המסתם האורטלי שלי אובחן כביקוספידלי. להלן תוצאות אקו בשנים אחרונות:
תוצאות אקו מ-22/8/04: מסתם 1.2 סמ"ר. אורטה 45 מ"מ מפל 49/25
תוצאות אקו מ-16/8/05: מסתם לא צויין. אורטה 45 מ"מ מפל 58/33
תוצאות אקו מ-6/12/06: מסתם 0.4 סמ"ר. אורטה 45 מ"מ מפל 99/64
תוצאות אקו מ-11/4/07: מסתם 0.5 סמ"ר. אורטה לא צויין. מפל 80/59
בכל התוצאות צויין: ספיקה דרך המסתם אי ספיקה מזערית
נא חוות דעתך לגבי דחיפות הניתוח להחלפת המסתם והאורטה העולה
האם ניתן לבצע ניתוח כזה בשיטטה המזערית אפילו בחו"ל
בברכה
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת המסתם האורטלי והאורטה העולה
ד''ר גיל בולוטין09/12/2007שמעון שלום
המסתם שלך מוצר בצורה משמעותית.
קוטר האורטה גבולי, אך קרוב לוודאי שבמהלך הניתוח להחלפת המסתם כדאי לטפל גם באורטה.
באם אתה מרגיש בטוב (ללא לחץ בחזה או קוצר נשימה בזמן עליית מדרגות וללא איבודי הכרה) אין דחיפות בניתוח, אולם לא הייתי דוחה את ביצועו לזמן ממושך.
אם אתה חש משהו מהמתואר בסוגריים לא מומלץ לדחות את הניתוח.
למרות שניתן, ניתוח זה לא הייתי ממליץ לבצע בשיטה מזערית.
אשמח לענות לשאלות נוספות.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי אחרי ניתוח לבנבילה07/12/2007
לד"ר בילוטין הנכבד,
אבי עבר לא מזמן ניתוח מעקפים. הניתוח עבר בהצלחה. הוא התעורר ויצר קשר עם הצוות המטפל והזיז ידיים ורגליים. אך ביום השלישי אחרי הניתוח הופתענו לגלות שלקה באירוע מוחי שהשאיר אותו עם שיתוק חצי גופ ימני והפרעה בדיבור. הרופאים הסבירו שזה סיבוך של הניתוח. השאלה שלי האם זה נכון שזה סיבוך של הניתוח? הרי הוא התעורר והזיז ארבע גפיים! האם לא היה ניתן למנוע את הסיבוך הזה? אודה לך על תשובתך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי לאחר ניתוח לב
ד''ר גיל בולוטין19/12/2007נבילה שלום.
אומנם האירוע המוחי התרחש שלושה ימים לאחר הניתוח, אבל הוא נחשב לאירוע שקשור לניתוח הלב. זה בהחלט נחשב סיבוך של הניתוח.
יש מספר דרכים להקטין את הסיכון באירוע מוחי לאחר ניתוח לב ואין לי ספק שרופאי המחלקה בה נותח אביך נקטו בכל אמצעי הזהירות.
עדיין, לצערי יש אחוז קטן שלמרות כל המאמצים יסבלו מנזק מוחי לאחר ניתוח לב.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן05/12/2007
אילו סוגי צינתורים יש? איזה מהם הכי פחות מורגש? והאם הוא עולה כסף?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר ינאי בן גל07/07/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי צינתורים
ד''ר עובד כהן06/12/2007אם השאלה הינה לגבי צינתורי לב התשובה היא קיימות שתי דרכי כניסה לעורקים דרכם מגיעים אל הלב דרך עורק פמורלי הנמצא במפשעה ודרך נוספת דרך עורק ברכיאלי הנמצא במפרק המרפק ביד. בשני המקרים לאחר החדרת הצנתר (צינורית דקה) מגיעים דרך מערכת העורקים אל הלב ומזריקים חומר ניגוד ומצלמים בעזרת רנטגן את העורקים הכלילים המזרימים דם אל שריר הלב.
פעולות עיקריות המתבצעות בצנתור לב - הדגמת העורקים הכלילים וההיצרויות בהם, הרחבה של היצרויות באמצעות בלון, השתלה של תותב (סטנט) לאחר הרחבה באמצעות בלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
ד''ר גיל בולוטין06/12/2007
יש הרבה סוגי צינתורים להרבה מערכות בגוף.
אני משער שהשאלה נוגעת לצינתור על כלי הדם של הלב ואז בגדול יש שתי אפשרויות עיקריות.
צינתור רגיל, דרך העורק ברגל או ביד. זה נעשה בהרדמה מקומית ומאפשר צפייה מדוייקת בעורקים וטיפול אם צריך. הצינתור הזה אינו נטול סיכונים ונחשב לפעולה חודרנית. במידה ויש צורך הצינתור מבוצע על חשבון קופות החולים.
צינתור "וירטואלי". שיטה יחסית חדשה תחת CT להדגמה של העורקים בלב. פחות חודרני אך עדיין דורש חשיפה לקרינה וחומר ניגוד. יותר בטוח. כיום לא מדוייק עדיין כמו צינתור רגיל וטוב יותר לשלול מחלה בעורקים בלב. כלומר, אם הבדיקה יוצאת תקינה, אפשר להיות רגועים.
צינתור "וירטואלי" בדר"כ לא מכוסה על ידי הקופות ולכן בחלק מהמקרים צריך לשלם באופן פרטי.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור וירטואלי
ריקי28/05/2014ביצעתי לפני כשבוע צינתור לב וירטואלי...עקב תלונות על כאבים בחזה ושינויים קלים באקג...מחכה במצח לתשובות...האם יתכן שאם היה משהו חמור כבר היו רואים תוך כדי בדיקה והזמן שהתשובת מתעכבת היא לטובתי?אני בת 50 ללא בעיות רפואיות חוץ מנטילת כדור אחד ביום ללד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקפיםלאה03/12/2007
לפני כחודש עבר בעלי בשלום ניתוח מעקפים .
אבל עד היום יש לו כאבים עזים באזור בחזה בעצמות בכתפיים ובידיים. הקרדיולוג אמר לו שזה בגלל הניתוח וזה יקח עוד זמן. שאלתי אליך: עד מתי ישארו כאבים אלו ... הערה : לבעלי מבנה גוף שמן. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח מעקפים
ד''ר גיל בולוטין03/12/2007לאה שלום
קרוב לוודאי מדובר בכאבים שקשורים לפתיחת בית החזה במהלך הניתוח.
משך הכאבים מאוד משתנה, בין חולים שסובלים מספר ימים בלבד ועד מספר חודשים. מומלץ לחזור לפעילות מלאה ובמידה והכאבים מפריעים מאוד (לאחר טיפול סביר) לפנות למרפאת כאב.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MVPבועז30/11/2007
ד"ר נכבד,
אני בן 57. לאחרונה עברתי בדיקת מעקב אקו עקב mvp. נראה לי שהנתונים יחסית לבדיקה בשנה שעברה החמירו . להלן הנתונים:
שורש אאורטה: 35 ממ, פרוזדור שמאלי 44 ממ, שטח פרוזדור שמאלי: 29
רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 25 ממ, רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 57 ממ
עובי המחיצה הבין חדריות: 10 ממ, עובי דופן אחורית 9 ממ המסתם המיטרלי מעובה.
המסתם האוארטלי מעובה קלות.
בדיקת האקו מראה:
חדר שמאל מורחב במידה קלה, דפנותיו תקינות בעוביין ובתפקודן
פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה עד בינונית. חללי הלב הימני תקינים בגודלם.
חדר ימין תקין בתפקודו. שורש האאורטהת האאורטה העולה וקשת האוארטה תקינים ברוחבם.
עדות לצניחה מיטרלית שני עלי המסתם . העלים מעובים קלות ומאורכים.
המסתם האאורטלי מעובה במעט איננו מוצר.
בדופלר: אי ספיקה מיטרלית בינונית vena contracta ברוחב 4.6 ממ.
אי ספיקה טריקופידלית קלה.
לציין-שבבדיקה הקודמת-מלפני שנה וחצי - פרוזדור שמאלי 34 ממ(כלומר כעת עליה בס"מ), ושטח הפרוזדור 25 סמ"ר (עלייה ב-4 סמ"ר). רוחב חדר שמאל בזמן דיאסוליה היה 55 ממ, ובזמן סיסטולה 32 ממ.
אודה באם תעריך את תוצאות הבדיקה והצורך בטיפול רפואי/תרופתי או בניתוח. עד היום לא קיבלתי תרופות כלשהם והמצב לאורך השנים היה די סטטי. פיזית אני לא מרגיש הרעה משמעותית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP
ד''ר גיל בולוטין01/12/2007בועז שלום
לפי הנתונים הללו כנראה שאינך זקוק בשלב זה לניתוח. אולם החלטה מדוייקת יותר ניתן לתת רק לאחר בדיקה, שיחה איתך ומעבר מדוייק על הבדיקות כולל צפייה בבדיקת האקו.
לכן, ייעוץ יותר אמין ומדוייק אוכל לתת רק אם תהיה מעוניין לבוא לבדיקה אצלנו ברמב"ם.
אם אתה מעוניין, צור קשר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתםאורי28/11/2007
שלום ד"ר אני בן 31 בכושר סביר מאוד, נמצא במעקב קרדיולוגי מלידה.
לפני מס חודשים עברתי בדיקת א ק ג שבעיקבותיה נשלחתי ל CT
בשתי הבדיקות התקבלה אותה תוצאה: התרחבות האאורטה ל 51 מ"מ,לאחר הסברים נאמר לי שעלי לעבור ניתוח ומכוון שיש גם בעיית מסתם דו עילי שלא נפתח וניסגר טוב, אני אצטרך החלפה של כל המסתם ביחידה כוללת מלאכותית.
שאלתי היא: האם כדאי לשקול חוות דעת נוספת או בדיקות נוספות (כגון MRI) או שבדיקת CT מספקת?מה לגבי חידושים בתחום ועמידות המסתמים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם
ד''ר גיל בולוטין29/11/2007אורי שלום
לפי הנתונים נראה שאתה באמת צריך לעבור ניתוח של תיקון או החלפה של המסתם האורטלי וכן החלפה של האורטה העולה.
אולם החלטה והמלצה סופית ניתן לתת רק לאחר צפייה בבדיקת האקו ובבדיקת ה CT.
להערכתי בדיקת CT מספקת אין צורך ב MRI
אם תרצה נתונים נוספים או בדיקת אקו ברמב"ם בבקשה תיצור קשר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר ניתוחעדי26/11/2007
בעלי עבר לפני כ- שלושה שבועות ניתוח מעקפים , בוצעו 4 מעקפים.
בעלי סובל מכאבים עזים ביד ימין ( לא נלקח עורק מיד זו, אלא מהרגל ומבית החזה)
בשיחות עם הרופאים, נאמר שזה דבר זניח ויעבור, אבל הכאבים הם כאבים חזקים מאוד וכל התרופות משככות הכאבים לא עוזרות.
מה אפשר לעשות? יש תרופה מתאימה?
מתי זה אמור לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר ניתוח
ד''ר גיל בולוטין26/11/2007עדי שלום
לעתים לאחר ניתוח לב יש כאבים ביד שאינה מנותחת עקב לחץ על העצב בזמן פתיחת החזה בניתוח. אם זו באמת הבעייה (ואז הכאבים בהרבה מקרים מתרכזים באצבע הקטנה וזו הסמוכה לה) זה צפוי לעבור לבד בתוך מספר שבועות.
אבל, לא ניתן באמת לאבחן ולהציע טיפול דרך האינטרנט.
אם הכאב ממשיך מומלץ לחזור לרופאים שביצעו את הניתוח לבדיקה נוספת. אם שוללים כל סיבה אחרת לכאב יש לשקול צורך בהפנייה למרפאת טיפול בכאב עד שיש שיפור.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)