פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון מסתם
    רוני
    29/01/2008

לאבי בן 73 מסתם מיטרלי מעובה במידה קלה ונראה flail של עלה אחורי בסיסטולה.אי ספיקה מיטרלית קשה הודגמה כניסה לורידי ריאהvc+0.6 ס"מ.חדר שמאל מורחב במידה קלה תפקוד סיסטולי תקיןפרוזדור שמאל מורחב במידה בינונית ימין מורחב קלות. מה ניתן לעשות? האם מחייב ניתוח ואיזה סוגולמי ניתן לפנות מצפה לתשובה מהירה , תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיקון מסתם

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי חולה

ד''ר עובד כהן
    07/02/2008

רוני שלום
    אביך זקוק לניתוח לתיקון או החלפה של המסתם המטרלי מהלך הניתוח המדוייק יקבע רק לאחר שנוכל לראות את הפרטים המדוייקים האנטומים של המסתם החולה אם ניתן לתקן אותו זה הטיפול המועדף אך במידה והדבר לא מתאפשר במידה טובה יש להחליף את המסתם בגילו מן הסתם זה יהיה מסתם ביולוגי - להלן תשובות קודמות לגבי ההבדלים בין סוגי המסתמים. במידה ולא יעשה דבר הלב ימשיך לגדול ולשריר הלב יגרם נזק בילתי הפיך כאשר באופן הדרגתי יופיעו תסמינים של קוצר נשימה עייפות בצקת ריאות והפרעות קצב הלב.
    נשמח לסייע לך אם במתן עצה יותר אישית ופרטנית או בביצוע הניתוחאנו מבצעים ניתוחים אלה במיומנות וניסיון רבים
    בברכת החלמה מלאה
    ד"ר כהן עובד
    בית חולים רמבם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' עובד כהן- תשובתך למסתם מ7/2/08

רוני
    17/02/2008

דר' עובד כהן שלום רב,

ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך לגבי ניתוח המסתם של אבי, עתה ברצוני לציין כי אבי נשלח לבצע גם אקו דרך הושט. האם הבדיקה רצויה? האם ישנו סיכון כלשהו בבדיקה זו? אודה לתשובתך ואעדכנך בתוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' עובד -המשך

רוני
    17/02/2008

דר' עובד שלום שוב,

אני חייבת לשאול אותך דבר נוסף, האם אבי חייב לעבור ניתוח מכיון שביומיום הוא מתפקד מצויין וללא קוצר נשימה, עייפות וכו, הכוונה שאין לא סמפטומים המעידים על מצב התוצאות באקו, קיבלנו את הבשורה "כרעם ביום בהיר" לכן אשאל שוב האין מה לעשות טיפול תרופתי כלשהו ? ועד כמה מחייב המצב טיפול? הכוונה לפי הממצאים האם דחוף ומהי הדחיפות לטיפול? תודה וסליחה על אורך התגובה. (ברצוני לציין כי הוא נוטל סטטינים, תרופה להורדת לחץ דם ששונתה לאוקסאר-אשמח אם תביע דעה לגבי תרופה זו, ואספירין 100 מ"ג). כל שאלותיי אלו בשל חשש מניתוח(שלי הבת והמשפחה). תודה רבה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיפות הניתוח

ד''ר עובד כהן
    22/02/2008

שלום רב
    לשאלתך אם התפקוד היומ יומי הוא תקין אזי אין דחיפות לניתוח הוא לא ניתוח דחוף.
    השאלה היא אחרת מה יקרה אם אביך לא ינותח בעתיד הקרוב....שבועות חודשים ספורים....בהקדם...
    והתשובה - שוב אין בידי את כל הפרטים - היא שהלב שמתפקד עכשיו במצב לא אופטימלי מתאמץ מעבר ליכולות שלו ומנצל את הרזרבות הקיימות שלו. המצב הזה עלול בעתיד לגרום לנזק בילתי הפיך ללב ואז כבר יהיה מאוחר מדי וניתוח במקרים רבים לא יוכל לעזור לו או לעזור לו במידה חלקית בלבד מבלי להתגבר על הנזק שכבר נגרם ואיזה הוא חכם הרואה את הנולד.....
    לגבי התרופות נראה לי בהסתכלות שטחית בלבד שאביך מטופל היטב ואוקסר היא תרופה טובה מאד שמסייעת בהורדת העומס משריר הלב ובכך מסייעת לו באופן חלקי אך במידה והפתרון הוא ניתוחי אין באמצעות אף תרופה לפטור את הבעיה בצורה טובה. המצב היחידי בו הייתי ממליץ להמנע מנתוח הוא כאשר מחלות נוספות ומצב כללי מגבירים באופן כללי את הסכנה לתמותה ותחלואה מהניתוח במידה כזו שלא כדאי לקחת את הסיכון כאמור אנחנו נוהגים לבצע הערכת סיכון מול תועלת בניתוח בכל מקרה בנפרד ומוסרים את הערכה הזו למטופל ומחליטים ביחד איתו מה אמור להיות הפתרון הטוב ביותר בשבילו.
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון \ החלפת מסתם
    יצחק
    28/01/2008

אני בן 48 ולפי הבדיקות שעשיתי - אקו לב אני חייב ניתוח במסתם המיטרלי.
    אני גר במרכז, אבקש לדעת איזה מרכז רפואי הינו המנוסה ביותר וכיצד אדע האם במקרה שלא ניתן לתקן את המסתם איזה עדיף מכני או ביולוגי ?
    לתשובתך הכנה אודה.
    מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון \ החלפת מסתם

הוספת תגובה

• תיקון או החלפת מסתם

ד''ר גיל בולוטין
    29/01/2008

יצחק שלום

בכל בית חולים במרכז יש לפחות מנתח אחד עם הרבה ניסיון בתיקון המסתם המיטרלי.
    כיום ברוב המקרים ניתן לתקן את המסתם. ניתן לדעת זאת כמעט בוודאות לפני הניתוח לפי בדיקת האקו שלך.
    במידה ולא ניתן לתקן את המסתם מומלץ בגילך מסתם מכני שיחזיק הרבה שנים מעמד אבל יחייב טיפול קבוע בקומדין.

אם תרצה עוד פרטים תפנה ישירות.

בברכה

דר' גיל בולוטין

[email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה@
    אליונה
    27/01/2008

שלום רב
    אימו של בעלי אושפזה בביה"ח בשל קוצר נשימה.
    לפי סיכום רפואי:
    אק"ג -סינוס 101 ללא סימני אסכמיה
    צילום חזה-לא טוב טכנית,בוצע בשכיבה,לא מספיק חדור.ללא תסנין תפליט או גודש
    מעבדה-חמצת נשימתית חריפה,טרופונין 0.05 ddimer=700
    wbc =18k עם מבדלת תקינה
    בת 65 עם מס' גורמי סיכון למחלת לב איסכמית-סוכרת,דיסליפידמיה,יתר ל.ד לא מאוזן
    צנתור מ-98 לא הדגים מחלה כלילית משמעותית
    בקבלתה ל.ד 190/90 סטורציה 81% באויר חדר.דופק 91 חום 36.1
    באקג סינוס טכיקרדיה צניחות st מינימאליות v1-v6
    צילום חזה-גודש ריאתי,צל הלב מוגדל,esr-70
    בגזים חמצת נשימתית עם אגירת co2 עד 56 לויקוציטיס בולט k18
    לאחר טיפול ראשוני במיון ע"י cpap fusid מצבה השתפר הוחל טיפול מקסימאלי כולל clexane plavix תחת טיפול כאבים וקשיי נשימה חלפו באקג במנוחה קצב סינוס 58 לדקה גלי t התנרמלו במסגרת בירור בוצע אקו לב
    normal left ventricular systolic function elevated lv filling pressure mils mr/lvh/mild ar/calcifoed arotic valve.mild tr mild pulmonary htn per echo
    צונתרה -הודגמו anatomical normal coronary artery disease
    מהלך של צנתור ולאחר מזה ללא סיבוכים
    לא ניתן לשלול vasopasm ביום השחרור נשלחו קולגנוגרמה,סרולוגיה למיקופלזמה(במחשבה של myocarditis,pericarditis

האם תוכל להסביר לי מה היתה הסיבה לקוצר הנשימה?
    האם מדובר בבצקת ריאות/התקף לב? מחלה של שריר הלב?
    מה להערכתך יש לבצע בשלב זה??

יש לציין בצילום חזה(עד 2 מבטים) - סימני גודש ריאתי
    בד' עזר: דימות - צל הלב מוגדל לשמאל במידה ניכרת
    מעלה את תוצאות בד' דם החריגות:
    גלוקוז-218
    pco2 50.5
    o2 saturation 92.2
    actual base excbss -6.2
    standard bicarbonate 19.3
    ddimer 617
    aptt sec 15.7
    hct 36.8
    mch 26.7
    wbc 18.10
    neut.abs 9.4
    lymp.abs 7
    mono.abs 1.3

**תודה רבה על כל הבהרה והסבר.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה@

הוספת תגובה

• עזרה

ד''ר גיל בולוטין
    27/01/2008

אליונה שלום

מאוד מצטער, אבל לא ניתן לתת תשובות רציניות דרך האינטרנט למרות הפרטים הרבים שמסרת. טיפול בחולה מורכב אינו יכול להיות דרך מכתב, אפילו מפורט כמו שלך.
    יש צורך לבדוק את החולה, לראות בעיניים את הבדיקות השונות ואת הצילומים.
    אני ממליץ פנייה לקרדיולוג מומחה, רצוי מבית החולים שבו אושפזה לאחר קבלת התשובות של הבדיקות האחרונות.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקפים
    סיגל
    27/01/2008

אבי עבר לפני 5 ימים ניתוח מעקפים מס' 3 בחייו. תהליך ההתאוששות קשה - אין התייצבות מדדים.
    מדי פעם ישנן הפרעות בקצב הלב וירידת לחץ דם המצריכים שימוש בשוק חשמלי (קרה 4 פעמים עד כה).
    כרגע ישנו מיעוט שתן. כמובן שהכל תחת הרדמה מלאה והנשמה.
    ב-30 שעות האחרונות לא חל אירוע של הפרעת קצב לב, אך עלתה בעית מיעוט השתן.
    עד כמה התופעות האלו סטנדרטיות/חריגות אחרי ניתוח כזה? האם ניתן לצאת מהתהליך הלא נעים הזה בשלום?
    האם כל יום שעובר רק מרחיק אותנו מהסיכוי שנראה אותו מתעורר או שניתן להיות אופטימיים גם לאור
    התופעות המוזכרות?

לקביעת תור
    סגירה
    מעקפים

הוספת תגובה

• ניתוח מעקפים

ד''ר גיל בולוטין
    27/01/2008

סיגל שלום

ניתוח מעקפים בפעם השלישית הוא ניתוח מורכב עם סיכון יותר גדול לכל הסיבוכים האפשריים.
    באופן כללי ביותר, אין ספק שהוא מדגים מהלך לאחר הניתוח מורכב ומסובך.
    לעתים נדרשים יותר מחמישה ימים לאחר הניתוח לצורך התאוששות ותחילת ההחלמה.
    מעבר לכך אין לי מספיק נתונים להעריך את מצבו ולתת לך הערכה אמיתית של הסיכויים שלו להחלים.
    אני ממליץ לסמוך על הצוות המטפל ולשמור על התקווה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איתן
    24/01/2008

בעקבות דופק מהיר ולחץ דם גבוה הופנתי לבדיקות דם ואקג.

תוצאת האקג אינה ברורה לי - אשמח לקבל חוות דעת

והאם יש צורך בפנייה לקרדיולוג?

קצב לב: סינוס טכיקרדיה, פעימות לדקה 117

Mild st depression on lateral leads, may be tachycardia induced but may also be a sign of hypertensive heart

מה משמעות הדברים? קיבלתי הפניה לארגומטריה לפני שקיבלתי את תוצאות האקג. האם לדעתך יש מקום לבדיקות נוספות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אקג

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

איתן שלום

לא ניתן לתת תשובה רצינית ללא הסתכלות בתרשים האקג.
    ממליץ להראות את התשובה לרופא המטפל או הקרדיולוג.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    צבי
    22/01/2008

ביצעתי בדיקת הולטר לאחר תחושה של כאבים בחזה , כאבי ראש ועקצוצים ביד שמאל

התוצאות :

קצב סינוס רגיל
    מהירות מינ' - 39
    מאקס- 101
    Vpc-1
    APC-4

בשעות הבוקר אובחנו קטעי סינוס אריתמיה וסינוס ברדיקרדיה - 39

אני בן 32 ורץ כשנה

יש סיבה לדאגה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הולטר

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

צבי שלום

לא ניתן לפענח את הבדיקה ללא ראיית כל הבדיקה ושיחה איתך.

ממליץ לפנות לקרדיולוג לקבלת תשובה מלאה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטנס
    אופיר
    20/01/2008

אבי צריך לעבור ניתוח בו יושתל לו סטנט בין היתר.
    איך בוחרים סטנט? האם יש באמת הבדל בין הסוגים השונים?

לקביעת תור
    סגירה
    סטנס

הוספת תגובה

• סטנט

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

אופיר שלום

לא ברור באיזה סטנט מדובר.
    ישנן כמה אפשרויות: סטנט בעורק קורונרי בלב - פנה להתייעצות אצל קרדיולוג
    סטנט באבי העורקים - פנה למנתח כלי דם.
    ויש כמובן עוד אפשרויות רבות.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי
    יצחק
    16/01/2008

שלום רב,

לאחר תיקון מסתם מיטרלי. תיקון 2 עלים.

ההרגשה לאחר הניתוח היתה מאד טובה.

התאוששות מהירה. אבל..בהדרגה חוזרים הסמפטומים... תחילה תחושה של דפיקות לב, אחר כך תחושה של הפרעות בקצב, קפיצות וחוסר פעימה, וכן כאבי גב, בעיקר תחתון.. ונראה אפילו שמתחיל יותר קושי במאמץ.

גודל החדר והתכווצותו לפני ואחרי הניתוח היה ונשאר תקין.

בסך הכול חודשיים וחצי לאחר ניתוח.

מה ההסבר לכך שהמסתם תוקן, ובכל זאת הסמפטומים חוזרים? הדליפה היתה קשה וכיום מוגדרת כמינימלית.

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם מיטרלי

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

יצחק שלום

הייתי ממליץ לעשות בדיקת אקו להעריך את מצב המסתם.
    בדרך כלל התיקון מחזיק מעמד שנים רבות, אבל כאשר יש חזרה של סימטומים מומלץ לבצע בדיקת אקו.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפה במסתם האורטלי
    שי צדוק
    14/01/2008

שלום רב!
    קוראים לי שי ואני בן 15.התחלתי לשחק כדורגל בקבוצה ועשיתי בדיקות כלליות.בבדיקות אלו הרופא הבחין בבעיה כלשהי בלב אך לא ידע מהי.המשכתי לעשות בדיקות והרופא הסביר לי שיש לי דליפה במסתם האורטאלי.הוא המשיך והסביר לי שפתיחת המסתם תקינה אך,סגירת המסתם לקויה (אי ספיקה קלה- רגורגיטציה).
    אני רוצה להתאמן לא במסגרת של קבוצה אלא , אימוני ריצה עליות מדרגות משקולות שכיבות שמיכה כפיפות בטן וכו'.
    אחד מהרופאים אמר לי שאסור לי להתאמן הרבה אך אני יכול להרים עד 15 קילו ,ריצות קלות ועוד.
    לעומתו,רופא אחר אמר לי שאסור לי להרים משקולות בכלל ולא לרוץ בכלל.
    בנקודה זו אני רוצה לשוב ולאמר שיש לי אי ספיקה קלה. רציתי לדעת אם מותר לי להתאמן וכמה ואם יש דופק מקסימלי שאליו מותר לי להגיע (יש לי שעון דופק בבית).

בתודה מראש שי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דליפה במסתם האורטלי

הוספת תגובה

• דליפה קלה במסתם האורטלי

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

שי שלום

ברוב המקרים אין משמעות קריטית לאי ספיקה קלה של המסתם האורטלי.
    אבל, אני ממליץ להראות את האקו (או לבצע חדש) אצל רופא המתמחה בכך (ברמב"ם מכון האקו בהנהלת דר' אגמון).
    להערכתי לאחר בדיקה כזו תוכל לחזור לבצע את רוב הפעילות הגופנית שאתה מעוניין כולל ריצה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי
    אבי
    13/01/2008

עברתי לפני שלושה חודשים אירוע מוחי במהלך האישפוז בוצע דופלקס קרוטידים שהראה חסימה קשה בrica של 90% וחסימה מלאה של lica בחשד ל-bilateral severe carotid stenosis בוצע cta של הצוואר בcta ארבעת העורקים המזינים את המוח במצב תקין ללא הצרויות קרוטידים שאלתי היא מה דיני בנידון? ומה דחוף להגיע למנתח?

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי

הוספת תגובה

• פורום לא נכון

ד''ר עובד כהן
    14/01/2008

אבי היקר
    מאחל לך החלמה מלאה
    הגעת לפורום מנתחי לב ואתה זקוק לעצתו של מנתח כלי דם
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג מסתם
    שרון
    09/01/2008

אמא שלי עוברת ניתוח לב פתוח(מחר) ומחליפה מסתם היא בת 64 התיעצתי עם מספר רופאים בנושא סוג המסתם והדעות חלוקות הרופא המנתח נטה לכוון המסתם הביולוגי אך הדגיש שההחלטה בידינו ראשית מהיא דעתך והאם נכון שאורך חיים ממוצע של המסתם הביולגי הוא 15 שנה.

שרון

לקביעת תור
    סגירה
    סוג מסתם

הוספת תגובה

• סוג המסתם

ד''ר עובד כהן
    09/01/2008

שלום שרון
    אכן קיימת התלבטות לגבי סוג המסתם הכדאי ביותר להשתלה אצל אימך. בעיקרון היתרון של מסתם מכאני הוא שכמעט ואין לו בלאי והוא יכול לתפקד במשך שנים רבות מאד. החסרון הגדול הוא צורך בטיפול נוגד קרישה באופן קבוע ע"י קומדין והפרין.
    טיפול זה לדילול הדם טומן בחובו סכנות של תמותה ודימומים משמעותיים ומצד שני תקיעה של המסתם בגלל קריש דם וכל זאת בהסתברות של כאחוז אחד בשנה. סכנה לא פשוטה - כלומר לעשרים השנים הבאות סכנה של כ 20 אחוז לארועים מסכני חיים או תמותה.....
    מצד שני מסתם ביולוגי לא דורש טיפול נוגד קרישה אך אורך החיים שלו מוגבל בעיקר אצל צעירים ופחות אצל מבוגרים. ומדובר בתוחלת חיים של המסתם ממוצעת של כ 10-15 שנים.
    יותר ויותר פופולרית התפיסה להשתיל את המסתמים הביולוגים גם אצל צעירים יותר ולא כפי שהיה מקובל בעבר שמסתמים אלה היו מושתלים אצל מבוגרים כלומר מעל גיל 65 ומעלה.
    יש לזכור שיתכן שבגיל המבוגר כלומר בעשור הקרוב אימך תזדקק לניתוחים נוספים האופיינים לאנשים בגילה וזהו טעון נוסף בעד מסתם ביולוגי.
    עדיין מקובל להשתיל באנשים עד גיל 50 מסתם מכאני ואצל אנשים מעל גיל 70 מסתם ביולוגי וכל תחום הביניים הינו תחום אפור.
    הנטייה שלי היא להמליץ על מסתם ביולוגי גם אם בעתיד זה כרוך בניתוח נוסף זה עדיין פחות מסוכן מטיפול נוגד קרישה ומאפשר איכות חיים טובה יותר.

בהצלחה בניתוח
    ד"ר כהן עובד
    המחלקה לניתוחי לב
    בית חולים רמבם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש צורך להיפגש ולהחליט יחד

ד''ר ויקטור קרצמן
    12/01/2008

בגיל בין 60 - 70 שני המסתמים מתאימים. לפני החלטה סופית יש צורך לשבת עם החולה, להתרשם ממצבו ולהחליט יחד איתו איזה סוג מסתם לבחור.

ד"ר ויקטור קרצמן
    ניתוחי-לב, רמב"ם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו היפוך גלי T האקג"?
    שירי
    08/01/2008

עשיתי אקג" בגלל שאתמול חשתי כמו שריפה בחזה וגילו לי באק"ג
    היפוטרופיי ודיליצייה
    בהשוואה לאקג קודם כתוב:נמצא שינוי מבדיקה קודמת
    IN PTREVIOUS ECG POSITVE T WAVES IN LATERAL LEADS
    מה המשמעות? האם זהו היפוך גלי T? ועל מה זה מעיד? יש לציין שיש לי הצרות קשה במסתם האורטלי 0.7 הוא גם ביקוספידלי ללא סמפטומים
    היום אני מרגישה טוב רק לחוצה מהתוצאות ואני צריכה ביום שישי לטוס לחו"ל האם יש מניעה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מהו היפוך גלי T האקג"?

הוספת תגובה

• היפוך גלי T

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

ורדית שלום

להיפוך גלי T באקג יתכנו מספר משמעויות.
    חשוב ללכת לקרדיולוג עם הבדיקה בהקדם.
    בנוסף לפי מה שכתבת יש לך היצרות קשה של המסתם האורטלי ועם תחושת השריפה בחזה יתכן מאוד שיש מקום להתערבות והחלפה על המסתם.

ממליץ לפנות לקרדיולוג בהקדם.
    ניתן לפנות גם ישירות אלי דרך המזכירה048542631

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דגנית
    08/01/2008

בני הפעוט עבר ניתוח לב פתוח להחלפת עורקים.
    רציתי לדעת האם יש קשר בין ניתוח לב פתוח להחלפת עורקים לבין תפקודי כליות וריאות לאחר הניתוח?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סיבוכי ניתוח לב

ד''ר עובד כהן
    08/01/2008

באופן תאורטי לחלוטין גם גם פגיעה בתפקוד הכלייתי וגם פגיעה בתפקוד הריאתי הן סיבוכים פוטנציאלים של כל ניתוח לב פתוח. הפגיעות בתפקוד יכולות להופיע מיד לאחר הניתוח או בהמשך.
    כאמור הנושא רחב ומורכב ויש לבדוק כל מקרה לגופו בעיקר לצורך הבנת הבעייה התפקודית ומציאת הפתרון האופטימלי עבורה.
    בברכה
    ד"ר כהן עובד
    המחלקה לניתוחי לב
    בית חולים רמב"ם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    06/01/2008

אבי בגיל 82 ,נותח מעקפים לפני חודשיים.קיבל 2 מנות דם.בבדיקות שעשה לפני שבוע נימצאו ערכים חריגים כמו:

B12=812

FERRITUN=921

LDH=578

CHOL=281

TRIG=131

HDL=72

LDL=181

GLUC=82

HB=14.1

התרופות שמקבל מאז הניתוח

CRESTOR 40-LOSEC40-TRITAC2.5-NOTMITEN12.5-CARTIA100-GLUBEN2.5

האם יש מקום לדאגה והאם צריך ללכת לקרדיולוג?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה לאחר ניתוח מעקפים

ד''ר עובד כהן
    06/01/2008

באופן עקרוני אני למד מתוצאות המעבדה שפרסמת בפורום שאבא שלך לא אנמי גם הסוכר מאוזן בצורה טובה ניתן לאזן את רמות השומנים בצורה קצת יותר אופטימלית למרות שהוא מקבל מינון די גבוה של טיפול להורדת כולסטרול. לא הייתי מאד מודאג מכך אך ניתן לשפר זו בעזרת רופא המומחה לאיזון שומנים בדם
    בסך הכל הטיפול התרופתי של אביך הוא הן מבחינת הרכב התרופות והן מבחינת המינונים מאוזן היטב.
    בברכה
    ד"ר כהן עובד
    בית חולים רמב"ם המחלקה לניתוחי לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם
    סימה
    03/01/2008

לאימי יש עורק ראשי שחסום ב- 80% היא הופנתה לביצוע ניתוח מעקף והחלפת מסתם אאורטלי - מה הכוונה, לא נתנו לנו הסבר והייתי רוצה לדעת יותר מידע

תודה רבה, סימה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם

הוספת תגובה

• החלפת המסתם האאורטלי וניתוח מעקפים

ד''ר עובד כהן
    04/01/2008

שלום סימה
    אימך סובל משתי בעיות שונות בליבה
    א טרשת בעורקי הלב. מצב בו עקב טרשת העורקים המובילים את הדם לשריר הלב יש היצרות של העורק הראשי ועקב כך קיימת סכנה של אוטם בשריר הלב בהמשך או כאבים בחזה במאמצים או במנוחה זהו מצב הדורש ניתוח מעקפים
    בנוסף קיימת בעייה נוספת המסתם הנמצא במוצא החדר השמאלי ודואג לזרימה חד כיוונית של הדם מהלב לאבי העורקים ולשאר הגוף סובל מהיצרות ועקב כך יש הפרעה לזרימת הדם מהלב לשאר הגוף
    שני המצבים הנל דורשים ניתוח לב. כדי לברר פרטים נוספים ואת דרגות הסיכון והצלחת הניתוח - אשמח אם תצרי עמנו קשר טלפוני
    תודה
    ד"ר כהן מחלקת ניתוחי לב רמב"ם 048542631

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה