מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים בזמן מאמץעופר23/04/2008
שלום רב, כיצד אני יכול לזהות כאב שעלול להיות מסוכן לעומת כאב ממאמץ, כשאני בחדר כושר והדופק עולה לעיתים בזמן ריצה מתחיל לי לחץ גדול בחזה ומין דקירה, איני יודע אם קשור לנשימה או ללב, אך מהם הסימנים למשהו שיש לבדוק יותר לעומק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ
ד''ר עובד כהן24/04/2008הכאב שאתה מתאר יכול לנבוע מהלב עצמו. הבדיקה הבאה שיש לבצע היא מבחן מאמץ. ריצה על הליכון במאמץ מתגבר כאשר אתה מחובר לאקג ונצפים שנוים באקג במידה והלב סובל מחוסר חמצן. בדיקה נוספת אפשרית היא בדיקת איזוטופים לאיסכמיה של הלב. או בדיקה אקו לב עם דובוטמין. אך הבדיקה הראשונה המומלצת היא כאמור מבחן מאמץ.
ממליץ לך להפסיק לבצע מאמצים עד לבירור המצב על מנת לא לסכן את עצמך.
כל זאת מבלי לדעת פרטים חשובים נוספים כגון רקע גורמי סיכון הסטוריה רפואית ובדיקה רפואית
בהצלחה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות עורקיםאורנית21/04/2008
שלום, בעלי צריך כנראה לעבור ניתוח הצרת אבי העורקים, זה בהתאם לטיפול שהוא עובר כעת שאמור למנוע מהעורק להמ/יך להתרחב, הסבירו לנו כי אין סכנותל כי לא מדובר בהתפוצצות של העורק, אך האם באמת הניתוח לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבת אבי העורקים
ד''ר עובד כהן24/04/2008אין ביידי את הפרטים המדוייקים וההסברים שלך לצערי לא רפואים אך אנסה לענות בהתאם למה שאני מבין מהאנפורמציה שאת מוסרת לי.
ראשית אין לי מושג על טיפול מונע להתרחבות אבי העורקים יכול להיות שאת מדברת על תרופות להורדת לחץ דם על מנת למנוע החמרה של המצב והרחבה נוספת של אבי העורקים .
כאמור אין בידי פרטים מדוייקים אך הרחבה של אבי העורקים מעבר לקוטר מסויים הינה מסוכנת ומסכנת חיים.
הניתוח להחלפת הקטע המורחב של אבי העורקים גם הוא ניתוח עם סיכונים לא מועטים.
אשמח לייעץ לך יותר בפירוט יש בהחלט אפשרויות לצמצם את הסיכונים בטיפול הניתוחי
תוכלי לפנות אלי למחלקה לניתוחי לב בית חולים רמבם 048542631* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מסתם מיטראלידודו17/04/2008
שלום,
1. אמי בת 70 ומועמדת לניתוח תיקון/החלפת מסתם מיטראלי.
מבנה הגוף שלה הוא נמוך ורחב עם עודף משקל.
מהי ההשפעה שיש למבנה הגוף בהחלטה על ניתוח פתיחת עצם חזה מלא או חלקי או ניתוח זעיר עם חתך בחזה הימני? ומהו הניתוח המועדף מבנה הגוף הנ"ל?
2. גם האם יש מרכז רפואי בארץ המעורב/מתעניין בניסוי הקליני של MITRACLIP?
חג שמח וכשר,
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח המסתם המיטרלי
ד''ר עובד כהן24/04/2008דודו חג שמח
אמך אינה מבוגרת בדרגה כזו שהייתי מסכן אותה בפרוצדורה נסייונית שהצלחתה אינה מוכחת והנסיון המצטבר בה הוא קטן. ההצלחה של תיקון או החלפה של מסתם בגיל של אימך במידה והיא במצב בריאותי סביר הוא מעל 90 אחוזי הצלחה ויכול להיות אפילו יותר פשוט אין בידי את הפרטים הספציפים לגביה.
במידה ונמנעים מנתוח מסתכנים בגרימת נזקים בלתי הפיכים ללב עצמו שמתפקד בצורה לא פיזיולוגית בנוכחות מסתם דולף. אי לכך ההמלצה שלנו היא שבמידה וקיימת אינדיקציה לעבור את הניתוח יש לבצע אותו ולא לחפש אלטרנטיבות פחות פולשניות אך גם פחות יעילות. או לא בטוחות מבחינת הנסיון והידע שנרכש לגביהן. \\
סיבוכי הסטרנום למניהן כוללים כ 2-3 אחוזים מכלל הניתוחים ויש להעריך כל מקרה לגופו לאחר בדיקה של המנותח.
בהצלחה
דר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקן vsdמיכל10/04/2008
שלום רב, אני בהריון בשבוע 26, התגלה אצל העוברית vsd פריממבורנטי בינוני גדול, במהלך ההריון אני במעקב אקו לב בשניידר ושם נאמר לי שיהיה צורך לסגור את החור בניתוח בגיל חודשיים שלושה של התינוקת.
אני חיפאית ומתכוונת ללדת ברמבם רציתי לדעת האם גם אצלכם יהיה אפשר לבצע את התיקון של ה vsd או שצריך רק כירורג לב ילדים.... והבמידה ואכן מבצעים אצלכם האם אני צריכה להיות במעקב כבר מעכשיו ברמבם או שרק אחרי הלידה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי לב בילדים
ד''ר עובד כהן10/04/2008ברמבם קיימת מחלקת קרדיולוגית ילדים בניהולו של ד"ר לורבר ברמה גבוהה מאד. הם ישמחו לעקוב אחר התינוק לאחר הלידה ובהמשך במידה ויהיה צורך בניתוח או בהתערבות צינתורית אחרת - היום ניתן לבצע חלק מהסגירות הללו של VSD בצנתור ולא חייבים לעשות ניתוח ברמבם עושים גם כן את הניתוחים והצינתורים.
נשמח להיות לשירותך
אם כל האמור המחלקות הנדונות בבילינסון גם הן מצויינות והבחירה נתונה בידך
בבירכת לידה מוצלחת והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי c:tנברו הוגט10/04/2008
עקב מיחושים של הלב וכן ביד שמאל ועייפות תמידית בזמן פעולה עברתי c.t בית החזה כאשר הממצאים מראים שורש האורטה בקוטר 4.6 ס"מ והאורטה העולה מורחבת לקוטר 4.2 ס"מ אאורטה קשתית ויורדת בקוטר 2.0 ס"מ הלב תקין בגודלוכן כל השאר תקין האם יש מקום למעקב ואפשרות לבעייה בעתיד ?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה של שורש האאורטה
ד''ר עובד כהן10/04/2008קוטר של 4.6 הוא רחב ופתולוגי ואפילו מסוכן במידה מסויימת כיון שככל שהאאורטה גודלת הדופן נחלשת ומתח הפנים שלה עולה. מצב זה באופן הדרגתי מחמיר. ניתן לפטור את הבעייה בצורה ניתוחית יחסית פשוטה ואשמח אם תצרי עימי קשר למחלקה לניתוחי לב בבית החולים רמב"ם.
יש לי הרבה נתונים עדכניים בנושא זה מתקופת ההשתלמות שלי בארה"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא09/04/2008
אני בן 25. אני נוהג לרוצ הרבה. קניתי שעון דופק וגיליתי שלחץ הדם שלי גבוה.
190-200.
דופק המנוחה שלי הוא 90.
האם יש מקום לדאגה?
כמו כן, היכן עושים בדיקות מעקב ללב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת בילבול בנתונים
ד''ר עובד כהן10/04/2008בתחילה אתה מדבר על דופק ואח"כ על לחץ דם. לחץ דם תקין צריך להיות עם ערכים של 80\120 עם זאת השעונים המודדים אותם אינם מדוייקים במיוחד אם לא כיילת אותם מלחתחילה.
בכל מקרה במידה והינך סובל מלחץ דם גבוה אתה לא צריך לדאוג אלא לטפל בזה וזה כרוך במס' בדיקות לברר את מקורו של לחץ הדם הגבוה כדי לכוון את הטיפול בהתאם בהמשך במידה ולא ימצא מקור ברור ללחץ הדם הגבוה כפי שקורה ברוב המקרים תטופל בתרופות המורידות את הלחץ הדם לערכים תקינים.
חשוב מאד מאד מאד לטפל בלחץ דם גבוה. כיון שהוא גורם סיכון חשוב ביותר למחלות לב וכלי דם.
שליטה עליו והורדת לחץ דם לערכים תקינים. מפחיתה משמעותית את הסיכון למחלות לב וארועים מוחיים.
ממליץ לברר בהקדם בצורה רצינית ולטפל לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהת06/04/2008
מבקשת לדעת
מהו המינוח הלועזי ל אפלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפלה
ד''ר עובד כהן06/04/2008אין לי מושג מהו מה זה בעיברית??? האם את מתקוונת אפלה - חשיכה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות לבנסי01/04/2008
שלום רב, מהו הסיכוי לקבל לב מלאכותי להשתלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב מלאכותי
ד''ר עובד כהן06/04/2008לב מלאכותי קיים היום רק כגישור להשתלת לב מתורם חי. לצערינו עדיין אין נסיון והצלחה בלב מלאכותי כפתרון סופי אלא רק כפיתרון זמני. בעיקרון במידה ויש חולה שליבו המקורי כושל במידה כזו שהוא לא מסוגל לתפקד יותר והוא רשום בתוכנית ההשתלות הארצית ומועמד לקבל לב מתורם באופן ריאלי - יש מיעוט של השתלות לב מחוסר תורמים- אז יושתל בליבו לב מלאכותי מתוך תקווה שבתקופה הקרובה אח"כ יהיה עבורו לב מתורם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובהה דחופפה מאוד!אושרי29/03/2008
שלום דוקטור!
אני בן 15 וחצי ואני משחק כדורגל..אני שוער מצטיין בקבוצה שלי.לא מזמן הקפיצו אותי לקבוצת הנוער.
יש לי רשרוש בלב.כל שנה אני בא לביקורת בבית חולים ויש לי קרדיולוג ובמשך כל שנה ברוך השם הם מאשרים לי לשחק ואומרים שאין שום בעיה ואני כמו כל ילד רגיל בלי מום.
השאלה שלי היא אם וכאשר אני יעבור לקבוצה בסדר גודל מקצוענית תהיה בעיה בגלל האיוושה לקבל אותי?
מקווה לקבל תשובה בהקדם האפשרי
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה ומאמצים
ד''ר עובד כהן06/04/2008אושרי שלום
אוושה בלב הינה מושג לא רפואי היכול לתאר דברים רבים. ככל ההנראה אתה סובל מאוושה פונקציונלית שהיא חסרת כל משמעות מבחינת ביצוע מאמצים אך...........אתה חייב להבדק ע"י קרדיולוג לבצע ביקות אקו לב ולוודא שהאוושה היא אכן כזו שלא מסוגלת לגרום לבעיות בעתיד ואז נהיה בטוחים שאתה יכול להמשיך לשחק כדורגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירנה27/03/2008
לאבי יש קוצב לב כבר שנתיים. במהלך הזמן הזה הוא סובל מבחילות. האם יש קשר בין השניים?
ואם כן, מה הטיפול בבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב ובחילות
ד''ר עובד כהן06/04/2008תאורתית יתכן בצורות מוזרות מאד קשר בין קוצב ובחילות אם כי זה נדיר ביותר.
אין לי פרטים כיצד הוכנס הקוצב, מה המהלך שלו ואיזה תרופות מקבל אביך שזה הרבה יותר הגיוני שהן גורמות לבחילות
בכל מקרה אם הקוצב הוחדר בדרך המקובלת פני בבקשה לקרדיולוג שהשתיל את הקוצב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ושיפור תפקוד הלבעוזי22/03/2008
האם הליכה ובכלל תוכנית לשיקום הלב עוזרת למישהו שיש לו אקינזיה ספטלית בחדר שמאל, ותפוקת ef של 38% בלבד, יש סיכוי למשהו , ואם הערך 38% יכול להשתנות ל-50 % למשל.
בתודה , אני מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד הלב
ד''ר עובד כהן25/03/200838 אחוזי תפקוד לא אמורים להדאיג או להרגיע אותך. חשוב איך אתה מרגיש ומתפקד עם הנתון הזה
אם אתה חי בצורה סבירה ועומד במשימות שקיימות לפי אורח החיים שאתה מקיים הרי זה מספיק
במידה וקיימים סימנים של איסכמיה - כאבים בחזה עייפות וכ' אז יש בעייה
או סימנים של אי ספיקת לב אז יש צורך בטיפול
הליכה ופעילות גופנית בהחלט מומלצים
יתכן בהחלט שלאחר אוטם בשריר הלב וירידה בתפקוד התפקוד משתפר בהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייןסמדר17/03/2008
שלום רב,
אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כחצי שנה. הוא מאוד אוהב אלכוהול ועכשו הוא עבר לשתי כוסות יין אדום כל ערב. האם זה מזיק לו? כמה כוסות מותר לו לשתות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום
ד''ר עובד כהן18/03/2008מומלץ לשתות כוס יין אדום אחת ביום מדובר ביין אדום בלבד ולא בשום סוג אחר של אלכוהול.
שתי כוסות זה לא מזיק אך רצוי כוס אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון מסתםרונית14/03/2008
שלום, רציתי לברר האם אפשר לתקן מסתם מיטרלי ללא פתיחת בית החזה? האם מחייב חיבור למכונת לב ריאה? אשמח לקבל פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון המסתם המיטרלי
ד''ר עובד כהן18/03/2008ניתן לתקן את המסתם המיטרלי ואף להחליפו דרך חתך קטן בדופן בית החזה בצד ימין (אצל נשים עם תוצאה קוסמטית יפה)
הניתוח הוא יחסית חדשני ודורש תוספת ציוד יעודי לניתוח הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון19/03/2008תודה רבה על התשובה אך לא נעניתי אם חובה בחיבור למכונת לב ריאה, ושנית מה ההבדל בתוצאות הניתוח מהידוע נכון להיום בין ניתוח מסורתי וחדשני אשמח אם תתן דגש גם על הסיכון. תודה רבה, מדובר על תיקון או החלפת מסתם מיטרלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במכונת לב ריאה
ד''ר עובד כהן25/03/2008בכל ניתוח כזה יש צורך בשימוש במכונת לב ריאה
ההבדל בתוצאות הניתוח הן שהתוצאה הקוסמטית טובה יותר בניתוח החדשני.
קיימת עמדת גישה ותצפית טובה יותר של המנתח ביחס למסתם המיטרלי
הסיכון בניתוח והתוצאות הניתוחיות די דומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת לב ריאהמורן כהן13/03/2008
שלום,
בני בן 10 חודשים לאחר הלידה אובחן כסובל מקוארקטציה, בגיל 6 ימים עבר ניתוח בהרדמה כללית, כריתת הסגמנט האחורי המוצר, והשקה חדשה קדמית. כיומיים לאחר הניתוח הופיעו פרכוסים כללים ובהמשך פוקלי ביד שמאל, מאז מטופל בלומינל ומצבו יציב לעניין הפירכוסים.
מאז הניתוח ועד היום עבר עוד 3 צינתורים להרחבת ההיצרות כאשר הצינתור האחרון נערך לפני שבוע. בייעוץ עם הקרדיולוגים נאמר כי אם המצב יחמיר שוב נאלץ ללכת לניתוח. שאלתי היא מה היתרונות והחסרונות של ניתוח לב פתוח כאשר מחובר למכונת לב ריאה בגיל כה צעיר ולאור הבעיה הנוירולוגית הקיימת. (אציין כי עבר בדיקת סיטי וM.R.Y ויצאה תקינה ואנו נמצאים במעקבנוירולוגי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במכונת לב ריאה
ד''ר עובד כהן18/03/2008אני מסייג את תשובתי כיון שלא ראיתי את תוצאות בדיקות המעקב ואין ביידי את הפרטים המדוייקים והחשובים מאוד בהחלטה בעניין בנך ולכן התשובה הינה כללית ולא ספציפית למקרה שלכם.
באופן עקרוני שימוש במכונת לב ריאה כרוך בסיכון לסיבוך נוירולוגי...
כאשר קיים נזק נוירולוגי כלשהו הסיכון הנוירולוגי כתוצאה מחיבור למכונת לב ריאה אף גדול יותר מהרגיל.
מצד שני במידה והקוארקטציה קיימת וכבר אין אפשרות להרחיבה בצנתור או שנסיונות קודמים כשלו ויש צורך בניתוח הרי שהשימוש במכונה הכרחי ואין מנוס ממנו במקרים מסויימים.
השארת ההיצרות באבי העורקים ללא טיפול עלולה לגרום לנזק בילתי הפיך להתפתחותו וגדילתו של הילד דבר המסוכן לו הרבה יותר מהשמוש במכונת לב ריאה.
מקווה שעזרתי בתשובה זו ומאחל לבנך החלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתםיעל12/03/2008
שלום רב,
האם ניתן לבצע החלפת מסתם בניתוח מינימאל (פתח של 10 ס"מ מתחת ללב) ללא פתיחת בית החזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר עובד כהן12/03/2008אם מדובר בניתוח של המסתם המיטרלי בהחלט אפשר
אשמח לספק פרטים נוספים לגבי ביצוע הניתוח הנל במחלקה שלנו בשיחה טלפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)