פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית לאחר צנתור
    תמר פ.
    30/06/2009

שלום לרופאים המכובדים.
    אני עומדת לעבור צנתור בגלל איסכמיה, ורציתי לשאול האם לאחר צנתור מותר לעסוק בפעילות גופנית. הסיבה שאני שואלת היא כדי לדעת האם אוכל להמשיך באורח חיי הספורטיבי לפני הצנתור. זה חשוב לי מאוד ואני חוששת שלא אוכל לרוץ ולקפוץ יותר...

תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית לאחר צנתור

הוספת תגובה

• צינתור

ד''ר סאמר דיאב
    02/07/2009

שלום תמר.
    צינתור זו פעולה אבחנתית וגם טיפולית שבה מכניסים צנתר דרך עורק במפשעה ומשם דרך אבי העורקים ומזריקים חומר ניגוד לעורקי הלב בכדי לבדוק אם יש היצרויות או חסימות. במידה וימצאו מחלה ( היצרות או חסימה) מנסים לפתוח את זה ע"י בלון או סטינט ( מין קפיץ). פעולה כזאת מתבצעת כפעולה אמפולטורית כלומר החולה מגיע לבית חולים וטמשוחרר הביתה באותו יום או למחרת. פעולה זו בטוחה וכמעט ללא סבוכים. הסיבוכים : דימום באיזור הדקירה, הפרעות קצב ולפעמים אוטם בעורק של הלב, אך יש לציין שאחוז הסיבוכים קטן מאוד מאוד במיוחד אם נעשה במרכז טוב ע"י רופא מנוסה. במידה והפעולה נעשית ללא סבוכים האנשים חוזרים הביתה באותה יום ולמחרת יכול לחזור לעבודה ולפעילות היום יומית כולל ספורט.
    שיהיה לך בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הליך השתלת קוצב לב מסובך לצוות

ישראל ,ס,
    02/07/2009

לרופאים שבאתר שלום-יכול להיות שבקרוב, יודיעו לי אם ממליצים לי על השתלת קוצב לב,,,רציתי לדעת אם זה הליך מסובך לצוות שמשתיל אותו וכמה סיכון יש לחולה בהליך זה?

יש לי עיבוי שריר הלב,,,,אני קצת חושש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת קוצב

ד''ר סאמר דיאב
    03/07/2009

שלום ישראל, נתחיל בזה שיהיה לך בהצלחה.
    השתלת קוצב קבוע היום פעולה שמתבצעת במספרים רבים בארץ בכל מחלקות הקרדיולוגיה. הינה פעולה שמתבצעת כמעט כפעולה אמפולטורית ז"א שהחולה מגיע לבית חולים עובר את ההשתלה וחוזר הביתה למחרת או יומיים לאחר מכן. היום ההצלחה מתבצעת בהצלחה מאוד גדולה עם אחוז סבוכים קטן מאוד כמו, זיהום, הפרעות קצב, דימום ובמקרים נדירים מאור חור בשריר הלב. אך יש לציין שלכל פעולה פולשנית יש סבוכים אך הסבוכים כאן הם באחוזים נמוכים מאוד.
    שוב שיהיה לך בהצלחה.
    מידע מקיף יותר תוכל לשאול בפורום הקרדיולוגים כי הם מתעסקים בזה יותר. בכחירורגית לב אנחנו משתילים קוצבים בניתוח רק לאחר שהקרדיולוגים נכשלים בהשתלה אנדווסקולרית
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK

ישראל ,ס,
    05/07/2009

תודה רבה על התשובה! דוקטור סיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיאב=דיאב!

ישראל ,ס,
    05/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור

ד''ר סאמר דיאב
    03/07/2009

שלום תמר.
    צינתור פעולה שמתבצעת במיאות כל יום בישראל. פעולה שנחשבת לאבחנתית וטיפולית. נכנסים דרך עורק במפשעה או ביד ומשם מגיעים להזריק חומר מסומן וכך נוכל לראות את עורקי הלב אם יש מחלה ( היצרות או חסימה). יש לציין שאחוז גבוה מהצינתורים התוצאה ה תהיה שהעורקים פתוחים וללא מחלה משמעותית, במידה ויש היצרות או חסימה אזי פותחים את זה ע"י סטנט או במידה והמחלה קשה אזי מפנים לניתוח מעקפים. הצינתור פעולה שמתבצעת באשפוז יום בו החולה מגיע עובר את הצינתור והולך הביתה באותו יום או יום למחרת וזה מכיוון שצינתור היום נחשבת לפעולה בטוחתצית עם אחוז קטן של צינתורים. בד"כ החולה חוזר לעבודה ואורח חיים שלו תוך מס' קטן של ימים. אין שום מניעה לעשות כל פעולת ספורט לאחר צינתור.
    שיהיה לך בהצלחה.
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציתור-תמר

ד''ר סאמר דיאב
    03/07/2009

שלום תמר.
    צינתור פעולה שמתבצעת במיאות כל יום בישראל. פעולה שנחשבת לאבחנתית וטיפולית. נכנסים דרך עורק במפשעה או ביד ומשם מגיעים להזריק חומר מסומן וכך נוכל לראות את עורקי הלב אם יש מחלה ( היצרות או חסימה). יש לציין שאחוז גבוה מהצינתורים התוצאה ה תהיה שהעורקים פתוחים וללא מחלה משמעותית, במידה ויש היצרות או חסימה אזי פותחים את זה ע"י סטנט או במידה והמחלה קשה אזי מפנים לניתוח מעקפים. הצינתור פעולה שמתבצעת באשפוז יום בו החולה מגיע עובר את הצינתור והולך הביתה באותו יום או יום למחרת וזה מכיוון שצינתור היום נחשבת לפעולה בטוחתצית עם אחוז קטן של צינתורים. בד"כ החולה חוזר לעבודה ואורח חיים שלו תוך מס' קטן של ימים. אין שום מניעה לעשות כל פעולת ספורט לאחר צינתור.
    שיהיה לך בהצלחה.
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר ניתוח מעקפים
    kavret
    26/06/2009

האם זו תופעה אופינית לאחר ניתוח זה ?ומה עושים?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון לאחר ניתוח מעקפים

הוספת תגובה

• דיכאון והפרעות אחרות לאחר ניתוח לב

ד''ר עובד כהן
    26/06/2009

לאחר ניתוח לב פתוח ושמוש במכונת לב ריאה יש תופעה אופיינית של שינוי מצב רוח ואפילו שינוי אופי אצל אחוז גדול מאד של החולים. בני משפחה מדווחים לעיתים קרובות ש "הוא לא אותו אדם שהיה לפני הניתוח" בד"כ בא לידי ביטוי בקוצר רוח, חוסר סבלנות. מאד אופייני הפרעות קשות בשינה בלילה עם פחד ממוות. תופעה נוספת הינה שינוי בטעם האוכל מטופלים מתלוננים שלאוכל יש טעם של חול או קש והוא אינו טעים יותר ותפל.
    לשימחתי הרבה התופעות הללו כמעט תמיד חולפות לחלוטין תוך מס' שבועות ואנו נוטים לשייך אותם לחוויה הטראומטית של הניתוח ולשימוש במכונת לב ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

kavret
    27/06/2009

על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים וחצי אחרי החלפת מסתם אורטלי
    עדי
    13/06/2009

לביולוגי ורציתי לשאול אוליי אתם תוכלו לעזור לי, אני אמורה לעשות בדיקת נשיפה לאולקוס
    בגל כאבים חזקים בקיבה
    ולפני הבדיקה צריך לשתות איזה חומר שהוא סוג של איזוטופ
    חשוב לי לדעת מה דתעכם האם מותר לי לשתות את החומר הזה? האם הוא יכול להזיק לי ללב? או למסתם החדש שלי:-)???? אני די מפחדת עכשיו לעשות דברים מבלי להתייעץ
    המון תודה ושבוע מקסים:-)

הוספת תגובה

• לאחר מסתם אאורטלי

ד''ר דני פינק
    14/06/2009

עדי
    למיטב ידיעתי אין שום בעיה
    דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת ניתוח החלפת מסתם לחולה אפילפס
    אסתי
    02/06/2009

שלום רב,
    בעלי בן 61 , חולה אפילפסיה הנוטל 300 מ"ג lamictal ביום.
    האם מחלת האפילפסיה ממנה הוא סובל יכולה לסכן את חייו בבואו לבצע את ניתוח ההחלפת המסתם בשיטה הישנה של פתיחת בית החזה ובהרדמה מלאה ?.
    האם לא טוב יותר עבורו לעבור את ניתוח החלפת המסתם האורטלי באמצעות צינתור?
    אודה לך באם תוכל להמליץ לי על שיטת הניתוח הנכונה לו במצבו זה .
    תודה מראש

הוספת תגובה

• המסתם האורטלי, בניתוח או בצנתור

פרופ` גיל בולוטין
    02/06/2009

אסתי שלום

ברמב"ם אנחנו מבצעים את שתי השיטות להחלפת המסתם האורטלי, בניתוח ובצנתור.
    השיטה החדשה בצנתור מיועדת לחולים שהסיכון הניתוחי עבורם גבוה מאוד.
    לרוב האוכלוסיה עדיפה השיטה הרגילה של ניתוח לב. התוצאות של הניתוח ידועות, יש מעט סיבוכים והמסתמים המושתלים יעבדו שנים ארוכות מאוד.
    לכן, לאיש בן 61 עם אפילפסיה,עדיף, יותר בטוח, ונכון יותר לעבוד ניתוח החלפת מסתם.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב פתוח לחולה אפילפסיה

ד''ר עובד כהן
    02/06/2009

אסתי שלום
    ניתוחנו בעבר מס' חולים שסבלו גם מאפילפסיה ובכולם לפי המלצת נויולוגים התאמנו את מנון התרופות בצורה מיוחדת לפני , במהלך ואחרי הניתוח ובכולם הכל עבר בשלום
    אני לא חושב שיש בעיה לא פתירה עם נושא האפילפסיה הניתוח מבחינה זו הוא בטוח
    בשלב זה החלפת מסתם בצינתור היא דבר ששמור בשלב זה רק לחולים שמבחינת הסיכון הניתוחי לא יכולים לעבור ניתוח - אנשים מאד מבוגרים עם גורמי סיכון כאלה שהתמותה בניתוח גבוהה מאד מעבר לכך הניתוח הקונוונציונלי הרבה יותר בטוח וטוב נכון ליום ונותן תוצאה הרבה יותר איכותית בהשוואה למסתם המושתל בצנתור ולכן עדיך להשתמש בו כשאפשר
    בהצלחה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בריאות לאחר החלפת מסתם טריקוספדיאלי
    ד''ר דני פינק
    23/05/2009

שלום רב תודה על תשבותך בשאלה הקודמת אימי אחרי החלפת מסתם טריקוספדיאלי
    כבר פעמיים עשו לה ניקור עקב מים בריאות ועכשיו מסתבר ששוב ישנה הצטברות ( הוציאו פעם ראשונה כליטר ובפעם השנייה לפני יומיים כ 3 ליטר )?
    האם תופעה זאת של חזרה של הצטברות מים בריאות יכולה לחזור מספר פעמים

הוספת תגובה

• מים מסביב לריאות

פרופ` גיל בולוטין
    23/05/2009

רני שלום

מים מסביב לריאות (נוזל פלאורלי) לאחר ניתוח לב יחסית שכיחים. בדר"כ ניקוז אחד מספיק. אם הנוזל חוזר צריך לנסות לבדוק מה הגורם והאם היתה נטייה לצבירת נוזל פלאורלי גם טרם הניתוח.
    באופן עקרוני יש אפשרות להכניס חומר שיגרום להידבקויות וימנע צבירת נוזלים, אך יש לטיפול גם תופעות לוואי ולכן משתמשים באפשרות זו רק אם אין מוצא אחר.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי חוזר

שחר
    21/07/2009

בחודש מרץ אובחנה אצלי דלקת ריאות עם נוזל פלאורלי אושפזתי בבי"ח תופלתי עם אנטיביוטיקה
    כעבור שבועיים צילום חזה הראה שנרפאתי לחלוטין.נסעתי לחול למשך חמישים יום.לקראת סוף שהותי בחול היתה לי ליחה דמית והובהלתי לבי"ח.בצילום נמצא שוב נוזל פלאורלי.
    עם שובי ארצה בתחילת יוני עברתי סידרה ארוקה של בדיקות שכללה:בדיקות דם מקיפות בדיקות שונות של הנוזל הפלאורלי(שהוצה בניקור) בדיקת ada ומנטו שהיו כולם סדירות.הרופא המטפל אמר
    לי שנמצה בנוזל סימן לדלקת והמליץ שלא נעשה דבר ורק אהיה במעקב.שאלתי היא מה בכל זאת ניתן לעשות?אני סובל מכאבים בחלק העליון של החזה בעיקר בנשימה עמוקה.אני על סף יאוש אנא עיזרו לי.נא תגובתכם המוסקלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי חוזר

פרופ` גיל בולוטין
    25/07/2009

שחר שלום

נראה לי שעברת בירור מקיף ונכון לנוזל הפלאורלי החוזר.
    אבל, להיות על הצד הבטוח, להשלמת הבירור ולהחליט על צורך בהוצאת הנוזל הייתי מציע שתפנה למרפאות המחלקה לניתוחי חזה ברמב"ם בניהולו של פרופ' בסט .04-8542717

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנשמה מלאכותית לאחר החלפת מסתם מיטר
    ברעם לאה
    22/05/2009

ד"ר נכבד,
    פונה אלי אליך בשאלה לגבי בעלי , בן 62 שעבר בתאריך 20.5.09 החלפת מסתם מיטרלי+2 מעקפים בהצלחה והובהל באותו לילה לניתוח נוסף עקב דימום וכפי שנמסר לי מהרופא המנתח הדימום היה בחיבורי העצמות. גם ניתוח זה עבר בהצלחה.
    לשאלתי: בעלי חובר למכונת הנשמה מלאכותית והיום הודיעו לי שתהליך הגמילה יהיה ארוך מהרגיל היות ואיןנו יכול לנשום בכוחות עצמו , האם הנשמה מלאכותית ארוכה יותר עלולה להביא לסיבוכים ? מהם הסיבוכים ? והאם יש דרכים שניתן לעזור כדי לקצר את משך החיבור למכונת ההנשמה.

הוספת תגובה

• הנשמה לאחר החלפת המסתם המיטרלי

פרופ` גיל בולוטין
    23/05/2009

שלום

צורך בהנשמה ממושכת לאחר ניתוח לב אינו שכיח, אך קורה בחולים המגיעים לניתוח במצב קשה, בחולים המסתבכים לאחר הניתוח ובחולים עם בעייה ריאתית טרם הניתוח.
    קשה לתת תשובה טובה עקב מיעוט הפרטים הרפואיים.
    הנשמה ממושכת יכולה לגרום לסיבוכים כמו זיהומים ריאתיים. בנוסף, אם יש צורך להנשים יותר משבועיים, יש סכנה לנזק לקנה הנשימה ולכן מקובל לעשות קודם ניתוח טרכיאוסטומיה (לפתוח פתח בצוואר) ולהנשים דרך החור בצוואר.
    יש הרבה דרכים לנסות ולקצר את משך החיבור למכונת ההנשמה, אך הרבה גם תלוי במצבו של החולה.

מקווה שהיבהרתי במשהו

תחזיקי מעמד

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ההליך הניתוח
    רני
    22/05/2009

שלום רב אימי עשתה ניתוח החלפת מסתם טריקוספדלי
    ההליך הניתוח מופיע כי הניתוח בוצע בנורמוטרמיה ללא עצירת לב ללא צבתית .
    האם תוכלו להסביר לי מה המשמעות הרפואית של הליך כזה וכיצד זה מבוצע ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ההליך הניתוח

הוספת תגובה

• החלפת המסתם הטריקוספידלי

פרופ` גיל בולוטין
    22/05/2009

רני שלום

המסתם הטריקוספידלי נמצא בצד הימני של הלב. זה מאפשר לבצע את הניתוח לתיקון או החלפת המסתם בצורה הכתובה מעלה. וההסבר:
    לאחר חיבור למכונת לב ריאה. ניתן לפתוח את העלייה הימנית ללא עצירת הלב (הוא ממשיך לפעום) וללא חסימה של אבי העורקים (הצבתית). יש שיקולים טכניים רבים בעד ונגד החלפת המסתם בטריקוספידלי בשיטה זו. אבל, זו בהחלט שיטה מקובלת ואפשרית והניתוח מבוצע תוך שימוש במכונת לב ריאה אך ללא עצירת הלב, כך הוא ממשיך לפעום לאורך כל הניתוח.

מקווה שהיבהרתי במשהו

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיבה
    אורית
    20/05/2009

שלום, לעיתים רחוקות יש לי דקירות בחזה בצד הלב,אני מעשנת לעיתים רחוקות ומקפידה לעשות ספורט שלוש פעמים בשבוע, אני בת 29 ואין לנו במשפחה רקע במחלות לב,כמו כן ערכתי בדיקת אקג והכל בסדר,האם עליי לבדוק תופעה זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    מה הסיבה

הוספת תגובה

• דקירות בחזה בצד הלב

פרופ` גיל בולוטין
    21/05/2009

אורית שלום

במרבית המקרים דקירות בחזה אינן נובעות מבעייה בלב, אלא מכאבים שמקורם בשרירים ובעצמות של בית החזה. זה במיוחד נכון באישה צעירה בת 29 ללא גורמי סיכון למחלות לב, אצלך הסיכוי למחלת לב קטן מאוד.
    אבל, כל מקרה לגופו וטוב שעברת בירור. אם יש ספקות יותר גדולים מקובל לעשות גם מבחן מאמץ. אם הכל תקין, ניתן להמשיך בחיים רגילים ולהנות מהם!

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת מסתם
    שיר
    18/05/2009

שלום רב..
    שמי שיר ואני בת 19.5 כשהייתי קטנה נולדתי עם בעייה בלב ועשו כמה ניתוחים באחד מהם פגעו במסתם עד עכשיו חייתי עם זה בשלום ובסדר...בביקורת האחרונה הרופא הודיע שאני כנראה אצטרך לעשות השתלה ועפ"י צילום MRI לב אפשר לדחות את זה לסוף השירות הצבבאי שלי...

לפי מה שהבנתי ממה שהוא הסביר בחטף אפשר לומר, כנראה ישתילו לי מסתם אוראלי (ביולוגי מהחי ) רציתי לדעת מה הסיכון...? האם כרוך בכך סיכון של חיים..? האם אצטרך לקחת כדורים לתמיד לאחר ההשתלה

תודה מראש
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת מסתם

הוספת תגובה

• משהו ששכחתי לומר...

שיר
    18/05/2009

בנוסף אמי בדקה את האפשרות לצינתור אבל זה נשלל...כנראה שהשתלה תצטרךלהעשות בניתוח לב פתוח נוסף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי

פרופ` גיל בולוטין
    21/05/2009

שיר שלום

אם אני מבין נכון מדובר במסתם האורטלי.
    בעיקרון בגיל צעיר מקובל להשתיל מסתם מכני. אולם, השתלת מסתם מכני מחייבת נטילת קומדין. לכן, לעיתים מעדיפים בנשים צעירות להשתיל מסתם ביולוגי שאינו מחייב נטילת תרופות לדילול הדם. זה מאפשר כניסה להריון (אם רוצים) באופן קל יותר. לאחר מספר שנים המסתם הביולוגי עשוי להפסיק לתפקד ואז מבצעים ניתוח נוסף ומשתילים מסתם מכני שיעבוד טוב עד לזיקנתך. ברגע שיושתל המסתם המכני יש צורך בנטילת תרופות לדילול הדם לכל החיים.

רמת הסיכון של הניתוח בגיל צעיר אינה גדולה, אבל תלוייה גם בסוג הניתוחים שעברת בעבר.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך
    אורית
    16/05/2009

לשאלתך לגבי גילי ורקע במחלות לב לד"ר גיל אני בת 29 אין לנו במשפחה חולי לב ואני מקפידה לעשות ספורט במכון כושר שלוש פעמים בשבוע זה כולל אימון אישי במשקולות והליכה כשעה בהליכון בתודה איריס.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בהמשך

הוספת תגובה

• הסיכוי למחלת לב

פרופ` גיל בולוטין
    16/05/2009

איריס שלום

בגיל 29, ללא סיפור של מחלות לב במשפחה ובמידה ואת לא מעשנת, ההסתברות למחלת לב מאוד קטנה. בנוסף, אם רמת הכולסטרול שלך תקינה, אין לך סכרת או לחץ דם גבוה, הסיכוי שיש לך מחלת לב נמוך ביותר.

אז תמשיכי להיות בריאה

דר' גיל בולוטין

ז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש להתקף או התקף חרדה
    אורית
    14/05/2009

שלום, אני כבר חודשיים עוברת דברים מוזרים כגון:תחושת עילפון, תפיקות לב מהירות וסחרחורת ליפעמים הרגשת מחנק ולעיתים כאבים מתחת לחזה עכשיו פחות אני מרגישה את התופעות הראשונות שציינתי ונשאר הרגשת המחנק בגרון וכאבים בחזה מידי פעם. עשיתי אקג ובדיקות כלליות והכל בסדר הבנתי שאלו התקפות חרדה אבל מה לגבי הדקירות בחזה?
    בתודה איריס.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש להתקף או התקף חרדה

הוספת תגובה

• חשש להתקף או התקף חרדה

פרופ` גיל בולוטין
    14/05/2009

איריס שלום

לעתים באמת קשה להבדיל בין סימפטומים של התקף לב לבין התקף חרדה.
    כדי לתת לך תשובה יותר טובה צריך לדעת עוד הרבה נתונים הקשורים לסימפטומים שציינת וגורמים נוספים כמו גילך, גורמי סיכון למחלת לב ועוד ועוד. אני משער שרופא המשפחה שלך עבר על הנתונים.

בכל מקרה כאשר יש ספק ואפילו קטן, מומלץ לשלול מחלת לב בעזרת מבחן מאמץ או מיפוי לב.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שישה שבועות אחרי החלפת מסתם אורטלי
    שירי
    12/05/2009

אקו לב תקין היום באקג לפני בדיקת מאמץ גילו בלוק בהולכה החשמלית
    ושלחו אותי להולטר
    האם זה שכיח אחרי ניתוח כשלי? מדוע זה קורה? האם זה עובר? האם זה מסוכן?
    אם תוכל בבקשה קצת להסביר לי
    נוטלת נורמיטן 12.5 מג פעמיים ביום
    ואני אמורה לטוס לחול עוד כמה שבועות האם הטיסה מסוכנת לי עם הבעיה החשמלית?
    כללית אני מרגישה טוב רק הענין הזה מלחיץ
    לפני הניתוח לא היה לי את זה
    תודה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    12/05/2009

שלום עדי.
    בעיות הולכה שכיחות לאחר ניתוח מסתמים, לגבי ה-"בלוק" יש מס' סוגים, חלק מהם במידה והחולה ללא תסמינים אזי לא צריכים לטפל בזה וחלק צריכים קוצב. יש לציין גם שהנורמיטין תרופה להוריד מקצב הלב ויכולה לתרום לבלוק.
    יש לציין שבד"כ זה עובר וזה כתוצאה מבצקת לאחר ניתוח באזור מעבר החשמל וככל שמתרחקים מהניתוח הדבר הזה יחלוף. כמו כן יש להפסיק את הנורמיטין או להוריד את המינו תלוי בסוג הבלוק ובקצב הלב.
    לסיכום: יש לחכות לתוצאות של ההולטר ואז נדע בדיוק איזה סוג.
    בינתיים מציע לא להבהל במיוחד שאת ללא סימנים קליניים.
    שיהיה לך בהצלחה ותרגישי טוב.
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי מה שאמרו לי LBBB

עדי
    13/05/2009

תשובת ההולטר מקווה שתהייה מחר, האם LBBB זה מסוכן? באמת תודה לכם על התשובות המרגיעות והמפורטות
    אני חייבת לציין שאתם אחד הפורומים הנחמדים והמקצועיים ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    14/05/2009

שלום עדי
    זה ממש לא מסוכן, והרבה אנשים מסתובבים עם הפרעת הולכה זו. יש לציין שהפרעה זו יכולה להיות סימן לאירוע לבבי אך אני משער שעברת צינתור טרם הניתוח ובגלל שעברת ניתוח החלפת מסתם בלבד אזי כנראה שהעורקים תקינים. לכן לא צריך להבהל מזה בכלל.
    שתהיה לך נסיעה מעניינת ומשמחת.
    המלצות להיות במעקב קרדיולוגי כל הזמן.
    בריואת שלימה
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , לא עשו לי צנתור לפני החלפת

עדי
    14/05/2009

המסתם בגלל שאני בת 38
    הבטחתי ל עדכן בתוצאות הולטר :
    קצב בסיסי סינוס, מהירות מינימלית 55 לדקה
    מקסימלית 108
    ממוצעת :69 לדקה
    הפרעות חדריות: נצפו 3 VPBS ללא זוגות או VT
    הפרעות על חדריות: נצפו 7 APBS במהלך הבדיקה.
    נצפו 1 SVT ארבע פעימות במהירות של 122 פעימות לדקה ללא AF.
    הפרעות הולכה קומפלקס חדרי מורחב עקב BBB.
    נצפו שינויי ST-T משניים לBBB.

אלו התוצאות האם זה חמור? או שאפשר לחיות עם זה בשלום? או מגביל אותי בצורה כלשהיא כולל כושר
    יש לציין שביום ההולטר לקחתי בבוקר חצי כדור נורמיטן וגם בערב חצי כדור
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    17/05/2009

עדי שלום הפרעות אלו רואים לאחר ניתוח החלפת מסתם.
    תמשיכי לקחת את הנורמיטין .
    ככל שתיתרחקי מהניתוח תדירות הפרעות הקצב תלך ותרד.
    עדיין להיות במעקב קרדיולוגי.
    בריאות שלימה.
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגנזיום
    שלומי
    11/05/2009

חברתי ממתינה להשתלת לב ומקבלת מגנזיום בין שאר התרופות שלה.
    כדורי המגנזיום הם ענקיים, ונורא קשה לה לבלוע אותם.
    האם יש דרך לקבל מגנזיום בצורה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    מגנזיום

הוספת תגובה

• מגנזיום

פרופ` גיל בולוטין
    12/05/2009

שלומי שלום

ניתן לקבל מגנזיום גם בעירוי.
    אבל, השיקול של הרופאים בצורת המתן מורכב מהרבה סיבות.
    הייתי מציע להתייעץ עם הרופא המטפל בחברתך.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר באבקה

אייל
    12/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום בב"ח כרמל או בהרצליה מידיקל
    ן מודאג
    08/05/2009

שלום לכולם,

אמי עברה ניתוח מעקפים ותיקון סתם לפני כ-25 יום,יומיים אחרי הניתוח היה נראה שהיא מתאוששת ואז מצבה החל להתדרדר והיא כרגע מטופלת כ-23 יום בטיפול נמרץ נשימתי בבית חולים כרמל בעפולה ושם היא גם עברה את הניתוח.
    הרופאם אומרים שהיא סובלת מאי ספיקת לבולא יודעים להסביר את ההתדרדרות אחרי ההתאוששות ונראה שהם קצת מבולבלים ולא יכולים להסביר את מצבה של אימי שכרגע מונשמת.

השאלה שלי היא שאם נעביר אותה(אם בכלל אפשרי) לטיפול נמרץ של הרצליה מידיקל סנטר גם אם נשלם כסף האם הסיכויים שלה להתאושש יגדל ?
    בקיצור נמרץ - האם הרצליה מידיקל סנטר יותר טובה מבחינת מכשור ורופאים מומחים מבית חולים כרמל בחיפה ?

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• שיקום בבית חולים כרמל או בהרצליה מד

פרופ` גיל בולוטין
    08/05/2009

שלום

אין מספיק פרטים רפואיים לתת תשובה מפורטת.

היתרונות של ניתוח בבית חולים ציבורי על פני בית חולים פרטי, כוללים האמצעים והאפשרות לקבל טיפול טוב גם כאשר יש סיבוכים. בבית חולים ציבורי גדול יש את כל האמצעים ואת כל המומחים שיכולים לטפל בכמעט כל סיבוך לאחר ניתוח.

כלומר, באופן כללי כשיש סיבוכים עדיף להיות בבית חולים ציבורי ולא בפרטי.

באופן ספציפי לגבי אמך, מדוע היא מונשמת 23 ימים לאחר ניתוח לב, אין מספיק פרטים.

תחזיקו מעמד

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת שאינה מגלידה אחרי מעקפים..
    לימור
    28/04/2009

שלום.

אבי עבר ניתוח 4 מעקפים לפני כחודש, הוציאו לו עורקים מרגל ימין.
    אנו רואים שינויים והחלמה מיום ליום ב"ה, החתך נראה הרבה יותר טוב וכמעט שנעלם..נפיחות ואדמומיות ישנן עוד..
    אך היו תמיד מין "חורים" כאלו לאורך החתך שנראו כאילו לא תפורים ובולטים כלפיי חוץ-
    שהפרישו נוזלים..כנראה דלקת מן הסתם.. חלק הגלידו וחלקן עדיין לא, כרגע יש עוד הפרשות
    שאינן עוברות! קצת מפריע לאבא ..יש לציין שהוא אינו סוכרתי ..למרות שאמרו לו בפירוש להימנע מסוכר במהלך ההחלמה..(הוא מתעקש לשתות תה או קפה עם סוכר,כי אינו מסוגל אחרת, לא אוכל שוקולד וכו'..)..האים הסוכר "הישיר" בשתייה עד כדי כך מפריעה להחלמת הדלקת?
    למה זה לא עובר לו?? מה הגורם לכך?

האים האיזור המדולק המסויים הזה שייך באיזשהו אופן לזיהום מקומי ? מה הסיבה שדווקא באיזור זה?..והאים זה לא מסוכן ועלול לגרום חלילה לנזק בעורקים \אחר?.

ועוד משהו חשוב!-- ישנן אלף דעות ואבא כבר אובד עצות.. כשהוא היה בבית הבראה,אמרו לו הרופאים שאין צורך שחבישת האיזור ולא במשחות יותר..ומצד שני במקום אחר אמרו שיש להמשיך לשים משחה..עצתכם? ובאיזה משחה עדיף ורצויי להשתמש ?

אודה לכם ואשמח לשמוע עצותכם לגביי המשך טיפול יעיל בריא ורציני..

בתודה מראש

נ.ב- תמיד רציתי להבין..איך זה שהחתך של בית החזה אינו דומה בכלל לאיך שנראית הרגל??..זה תמיד הפליא אותי, לא בית החזה הוא המקום שאמור להיות מצולק ואדמומי?..כמובן מודה אני לאל שאצל אבי האיזר ליד הלב בריא לחלוטין! אך רק ברמת העיקרון ובגלל חוסר מודעותי ארצה להבין..פשוט כי ראיתי מנותחים שאצלהם בחזה היה ממש אדמומי וצלקת עבה..(אולי כל עניין לגופו ובכל זאת זה מעניין)..בתודה וחג שמח!

הוספת תגובה

• בצקת והפרשות מהפצע ברגל לאחר ניתוח

פרופ` גיל בולוטין
    28/04/2009

לימור שלום

אם אני מבין נכון, אביך לאחר ניתוח ברגל והפצע ברגל מפריש נוזלים שאינם נראים חלק מזיהום.
    אין תחליף לבדיקת הרגל והחלטה לפי מה שהרופא רואה, ולמרות זאת אתן כמה עצות.
    הסיבה בדר"כ להפרשת נוזלים מהפצע ברגל היא בצקת. הבצקת נגרמת בגלל הוצאת הוריד שתפקידו פינוי דם ונוזלים מהרגלי. רק לאחר תקופה של 2-6 שבועות ורידים אחרים מתפתחים וגדלים כדי להצליח לנקז את הנוזלים שנאגרים ברגל. לכן, בתקופה הזו צריך לעזור בפינוי הבצקת:
    1. בלילה לישון עם רגל מורמת. זה אומר כרית מתחת לרגל, או במידה ולא מסתדרים, כרית מתחת לחלק התחתון של המזרון.
    2. במהלך היום כאשר יושבים רגל מורמת!!! במיוחד אם מבלים שעות מול הטלויזיה.
    3. כאשר הולכים או כאשר הרגל מטה חבישה אלסטית או גרב אלסטית.

בנוסף כדי למנוע זיהום משני חשובה הליכה מרובה.
    במידה והפצע גם אדום בשוליים צריך לשקול טיפול אנטיביוטי.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה