מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בכאבים אסכמים בלתי נסבליםAlin20/05/2016
שלום,
אבי סובל מכאבים חזקים מאוד ברגליים בגלל בעיית כלי דם,פצע ברגל וחסימה קשה במיוחד. הכאבים גורמים לו לסבל רב והוא לא מצליח לשבת ולישון בצורה תקינה. כתוצאה מכך הוא כבר קרוב ל 3 חודשים לוקח כל 3 שעות אופטלגין 50 מיליגרם נוזלי. אך זה לא תמיד עוזר לו. האם לקיחת אופטלגין לתקופה ממושכת כל כך יכולה לגרום לנזק? האם יש טיפולים חזקים יותר שניתן להשתמש בהם תקופה ממושכת או תחליפים? נכון לעכשיו לא ניתן לטפל בבעיה העיקרית - חסימת כלי דם.כמו כן ניסינו פירקוסט פלוס והוא לא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכאבים אסכמים בלתי נסבלים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל20/05/2016שלום
הטיפול בחסימת כלי הדם הוא ניתוחי - צינטור או מעקף. במידה וזה לא מתאפשר יש לטפל תרופתית להרחבת כלי הדם ולשיכוך הכאב. ממליץ לפנות למרפאת הכאב הקרובה לקבלת מרשמים לתרופות חזקות יותר כמו למשל כדורי טארגין, מדבקות בוטרנס וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ורגישות יתר באיבר המיןציפי20/05/2016
שלום, יש לי כאבים בפות בעת ניגוב, לא יכולה ללכת לבריכת שחייה, רגישות יתר באיזור. הבעיה קרתה לאחר אונס. הייתה חבלה חמורה בפות. הייתי אצל גניקולוגיות, קיבלתי טיפול למחלות זיהומיות, עדיין נישאר הרגישות באיזור, הנושא לא שייך לתחום גניקולוגיה, הלכתי לטיפול ריגשי וזה גם לא קשור. הכאב הוא פיזי, לאחר שקראתי כעת מידע בנושא, הבנתי שיש מצב שיש פגיעה בעצב. האם בתחום שלך מטפלים בכאב עצבי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה עצבית - תגובה
ד``ר זאב קריסטל20/05/2016כאב ממקור של פגיעה עצבית מהווה את אחד הנושאים המרכזיים המטופלים במסגרת מרפאת הכאב - לכי על זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי נסבלים - סרטן גרורתיכרמל15/05/2016
שלום. אבא שלי בן 71 אחרי כריתת ריאה שמאלית עקב סרטן. כרגע עם ריאה אחת שחולה ב COPD. גרורות בכבד ובתוספתן בפט סי טי האחרון, סובל מכאבי תופת ולא יכול לקחת חוץ מטרמדקס ומריחואנה שום דבר בגלל הדיכוי נשימתי שהמדבקות, המורפיום והטרגין וכל המשפחה הזאת עושים לו. כמו כן חלש מאוד עקב כימותרפיה כל 3 שבועות. מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על הסבל הבלתי נסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלתי נסבלים - סרטן גרורתי - תגובה
ד``ר זאב קריסטל16/05/2016האם ניסה קנאביס רפואי בצורת שמן או במכשיר אדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ליריקה עם פרקוסט. האם קיימת בעיה ליטול במקביל?יעל14/05/2016
שלום רב,
בת 42 סובלת מפיברומיאלגיה מזה מספר שנים ולאחר נסיונות טיפול מרובים. כרגע עם ליריקה 150מג ופרקוסט 10 פעמיים ביום. התחלתי גם עירוי מגנזיום עם לידוקאין כרגע ללא הטבה.
שאלתי היא האם ניתן לשלב ליריקה עם פרקוסט?
בברכה ותודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ליריקה עם פרקוסט. האם קיימת בעיה ליטול במקביל? - תגובה
ד``ר זאב קריסטל15/05/2016בהחלט ניתן ורצויי לשלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- trigger points infiltrationאסתר07/05/2016
אומלץ לי לקבל זריקת הנ'ל בגלל כאבים חזקים בגב גם העליון וגם התחתון
עקב שבר בd-10 עקב תאונת דרכים
האם יש סיכון בזריקה
ולכמה זמן זה יכול להועיל לי?
בתודה ובברכה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר trigger points infiltration - תגובה
ד``ר זאב קריסטל15/05/2016אין כל סיכון בהזרקה לנקודות טריגר , אך לצערי אין סיכויי שטיפול זה יהיה אפקטיבי במקרה של שבר בחוליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש ייעוץ לתרופה מתאימה ומקלה לכאביםחיים13/03/2016
הנני סובל משחיקה טוטאלית של מפרק ירך רגל ימין כולל קרע במיניסקוס בברך ימין באותה רגל. יש לי כאבים חזקים מאד גם מהירך וגם מהברך. נטלתי ארקוקסיה 90 מ"ג וזה ממש לא עוזר. האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור. אשמח לתשובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש ייעוץ לתרופה מתאימה ומקלה לכאבים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016שלום
ממליץ על תרופה המשלבת פעילות נוגדת דלקת ושיכוך כאב בעל עוצמה מרובה יותר כמו פרקוסט או זלדיאר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת trigger points infiltrationאסתר03/03/2016
עקב שבר ב-d-10 עקב תאונת דרכים לפני 3 שנים סובלת מכאבי גב גם עליון
גם תחתון שלפעמים יורדים גם לכוון הישבן
הוצא לי לקבל את הזריקה הנ"ל
האם יש טעם לקבל את הזריקה מאחר וקראתי שזה עוזר רק לכמה שבועות
האם זה נכון והאם יש תופעות לוואי
\בכבוד ובתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת trigger points infiltration - תגובה
הזרקות לנקודות טריגר נותנות אמנם הקלה לתקופה מוגבלת, אך אם הקלה זאת מאפשרת פעילות גופנית ופיזיוטרפיה , לחיזוק השרירים התומכים בעמוד השידרה , יש לכך תועלת לטווח ארוך יותר. במידה ולא, הזריקות רק יגרמו לנזק שכן הן עלולות להחמיר את בריחת הסידן מהחוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגימינל נוירלגיה- כאב כרוני זה מספר שניםגליה14/02/2016
הי,
אני סובלת מטרגימינל נוירלגיה זה שנתיים.
נוטלת טגרטול פעמיים ביום, שעוזר מעט אבל עכשיו אני בתקופה שהכאבים חזרו במלוא עוזם ואני צריכה לעלות מינונים וכעת סובלת גם מתופעות לוואי של התרופה.
אשמח מאוד לשמוע ולהתעדכן על אפשרויות טיפול חלופיות, אולי אלטרנטיביות. דברים שיכולים לעזור לכאב הנורא הזה.
תודה.
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגימינל נוירלגיה- כאב כרוני זה מספר שנים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016ניתן לעבור לתרופה אחרת ,עם פחות תופעות לוואי - ליריקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להפתחתת כאב בטיפולי שינייםroi06/02/2016
שלום רב,
אני עתיד לעשות צילום סטטוס לשיניים.
מודבר סה"כ בצילום בלבד אבל
זכור לי מעבר שהוא הסב לי כאב לא קטן.
(כנראה בגלל המכשור שיש להכניס לחלל הפה,
שאצלי הוא קטן מאוד)
באופן כללי אני יחסית רגיש לכאבים בטיפולי שיניים.
האם יש איזה כדור שאני יכול לקחת לפני הצילום
בכדי להקטין את רגישותי לכאב?
האם כדורים "רגילים" כמו אקמול יכולים לעזור?
ואם כן, כמה זמן לפני הצילום לקחת
כדי שהשפעתם תהיה מרבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_שיקום_הפה' id=link]שיקום הפה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעירוי של לידוקאין+מנאן02/02/2016
מה אמורים להרגיש בזמן העירוי? מה התופעות לואי והאם לאחר בעירוי ניתן לחזור לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעירוי של לידוקאין+מ - תגובה
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016לפני כל טיפול מסוג זה מקבלים הסבר מלא מהרופא והאחות לגבי תופעות לוואי אפשריות. זאת חובה המעוגנת בחוק זכויות החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירךרחלי01/01/2016
מזה מספר חודשים יש לי כאבים ,עקצוצים בלתי נסבלים ודגדוגים לאורך ירך ימין בצד החיצוני הכאבים והעקצוצים באים מבפנים.של הירך,כאשר זה קורה אני ממש קופצת
מורחת וולטרן פורטה אבל זה לא עוזר. מרגישים בתוך הירך גולות מבקשת עזרה מה לעשות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
רחלי30/01/2016טרם קבלתי תשובה מתאריך 1.1.16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בירך
שרה הדר01/05/2016שלום רחל.
גם לי יש בדיוק אותה תופעה.
אני מתחננת לעזרה, זה מופיע בפתאומיות ללא קשר לשום דבר. גם במנוחה וגם בפעילות.
אם מצאת תשובה לכאבים אנא ידעי אותי.
תודה שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בירך - תגובה
ד``ר זאב קריסטל05/05/2016שלום
עליך לבקש מרופא המשפחה הפניה לצילום CT של עמוד השדרה המותני, צילומי פרק ירך ימין ומיפויי עצמות לצורך איבחון הגורם לכאב. בינתיים אפשר להשתמש במשכך כאב כמו ZALDIAR .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר ניתוחיוני02/10/2015
לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי לבקע מיפשעתי
ימים בודדים לאחר הניתוח החלה צריבה זהה שהייתה מורגשת לפני הניתוח ,אך הפעם היא נון סטופ
וכן החלה תחושת אי נוחות בבטן,כאילו מונח לי ספר על הבטן, כשאני יושב כאילו הבטן נילחצת אל הסרעפת, ותחושה כללית לא נעימה בבטן השילוב הזה, שמורגש יום יום כל הזמן גורם לי יאוש וסבל רב
כירורג הקופה לאחר בדיקות הדמיה, מפנה אותי חזרה למרפאת הכירורגים בבית החולים שניתח, הוא אמר שיש מצבים כאלה אחרי ניתוח כזה, ואני עלול להרגיש את הצריבה לכל החיים,
וכן למרפאת כאב, בניסיון לטפל בתלונות הללו, הוא הזכיר זריקות אך לא שאלתי יותר מידיי שאלות
אבקש לדעת מהם הטיפולים שמרפאת כאב נותנת במקרה כזה, האם מדובר בזריקות לבטן?
האם ניתנים כדורים לכאב? מה הסיכוי להעלים את התחושות האלה בטיפול המרפאה?
האם זה אפשרי בכלל?
תודה מראש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר זאב קריסטל15/05/2016הכאב שאתה מתאר נגרם עקב פגיעה העצב בזמן הפעולה שעברת. יש הצדקה לפנות למרפאת הכאב לטיפול המיועד למצב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בלשון ובכל הפהחגית29/08/2015
האם קיימת תרופה שיכולה להקל על תחושת שריפה חזקה בלשון ובכל הפה??? עקב תסמונת הפה השורף?
אנא עזרתכם!!!. הכאב הוא כבר בלתי נסבל!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת שריפה בלשון ובכל הפה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016תרופות כמו ליריקה וסימבלטה יכולות להיות תשובה טובה לבעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפין לפני הוצאת נקזיםנאוה29/08/2015
שלום רב אני לאחר ניתוח עיצוב בטן היקפי לאחר ירידה במשקל
סובלת כאבי תופת .
בעוד יומיים יוציאו לי ארבעה נקזים מדופן הבטן .
סף הכאב שלי מאד מאד מאד נמוך .
בפעם האחרונה שהוציאו לי נקז אחרי ניתוח מעקף תריסריון סבלתי כאב תופת לא פרופורציונלי .
מבחינתי זה עינוי שאני לא מסוגלת לעבור אני לא ישנה מרוב דאגה וחרדה .
חשבתי ליטול טבליה אחת של מורפין באופן חד פעמי לפני הוצאת הנקז .
האם זה יהיה יעיל? יעזור קצת? אם כן מה ליטול וכמה זמן טרם הטיפול? אם לא האם יש אלטרנטיבה אחרת? אולי גז צחוק? ממש זקוקה לעצה בנושא מודאגת וחרדה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורפין לפני הוצאת נקזים - תגובה
ד``ר זאב קריסטל26/04/2016ניתן להוסיף הרדמה מקומית לפני ההוצאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה! עזרה באמת דחופהאושרת23/08/2015
לפני שבוע קיבלתי מכה חזקה בדיוק מתחת לחזה בצד שמאל
אני מרגישה כאב חד בצלע. הלכתי לבית חולים ועשיתי צילום
ניגש אליי הרופא אחרי הכל ואמר לי שהכאב מגיע מהמכה
ושהוא לא רוצה לשלוח אותי לעוד צילום משום שגם אם זה שבר בעיקרון אין מה לעשות עם זה ושזה התרפא לבד.
אוקיי אז סבלתי את הכאב : לשכב ואז לקום קשה לי לעשות אפצי או שיעול כואב
לשכב רק על הגב או על הצד האחר שלא כואב, איכשהו שרדתי את זה...
אבל היום פתאום אחרי שעשיתי אפצי ( כבר לא יכולתי לשמור בפנים)
הרגשתי כאבים חזקים כאילו הצתמקות במקום הכואב
נכנס בפנים ומשתחרר ממש הצתמקות במקום
זה לא הפסיק במשך 20 דק
שמתי יד ברגע שזה הצטמק והרגשתי את האזור שכואב נכנס פנימה ואז חוזר חזרה
ממש היה אפשר לראות את זה אם הייתי מורידה חולצה
ממש נתפס שריר רק שזה הולך ובא כל כמה שניות
ניסיתי לנשום צעקתי כל פעם שזה זז לי
ואז פשוט שכבתי במיטה ואמא שלי שמה לי קצת ערק ועשתה לי מסאז קל
זה לא כואב לי עכשיו ממש ברגעים אלה אני משותקת למיטה לא יכולה לזוז
אם אני אנסה לקום או טיפה לזוז אני ירגיש שוב את ההיצתמקות הזאת של השריר
מה אפשר לעשות ?
וכמה זמן אני יהיה משותקת למיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה! עזרה באמת דחופה - תגובה
ניתן לקחת משכך כאב מתאים עד שגורם הכאב יתרפה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)