פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד מדבקות בוטרנס 5
    אור
    09/08/2017

אני חולה פיברומיאלגיה מזה 13 שנה , וניסיתי המון משככי כאבים ...השבוע קיבלתי מרופא במרפאת כאב מדבקות בוטרנס 5 למשך חודש.
    אציין שאני עובדת במשרה חלקית, ואני לא יודעת אם אוכל לתפקד עם המדבקה (עובדת עם קשישים) , אני דיי חוששת ומתכוונת להתחיל הטיפול מחר בערב.
    השאלה שלי היא מהן התופעות שאני אתמודד איתן, והאם אוכל לעבוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד מדבקות בוטרנס 5

הוספת תגובה

• בוטראנס

ד``ר זאב קריסטל
    24/09/2017

עליה הדרגתית במינון מחמישה מ"ג עד 20 אחת לשבועיים, מפחיתה מאוד את עצמת תופעות הלוואי. במקביל יש לפנות למרפאת הכאב לצורך טיפול ספציפי יותר בפיברומיאלגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטראנס

ד``ר זאב קריסטל
    25/11/2017

מינון של 5 מיקרוגרם הוא מינון התחלתי נמוך מאוד ולרוב איננו בעייתי. לאחר תקופת היסתגלות צריך לעלות בהדרגה במינון עד לקבלת שיכוך כאב משביע רצון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וחלקי גוף תפוסים לאחר שינה
    עוז
    09/07/2017

כשמתעורר מס' פעמים בלילה ובבוקר כאבים ותפוסים: גב תחתון, צוואר ושכמות. בחודשים האחרונים גם כאב בשרירי השוקיים. לאחר כשעה עובר. מידע-
    בבדיקות CT נמצא בחוליות המותניים: שינויים ניווניים של הדיסקים והנמכה משמעותית של המרווח הבין חוליתי, בלטי דיסקים עם לחץ על השק, שינויים פצטריים.
    בחוליות הצוואר (CT מלפני כ5 שנים): שינויים ספונדוליטיים קשים,בעיקר במפרקים הפצטאלים ואונקווטברליים. ניוון דיסקים.
    מס' פעמים קיבלתי זריקת סטרואיד תחת שיקוף בגב תחתון במרפאת כאב בבי"ח, מה שהקל על הקרנות כאב שהיו לירכיים ובעיקר לישבן. אבל הכאבים לאחר שינה לא חדלו.
    בבדיקת EMG מ 2010 נמצא רדיקולופתיה מ L4-5 ברגל שמאל. ב EMG מ 2015
    נמצא ABSENT SENSORY RESPONSE OF SURAL NERVES ב2 הרגליים.
    בדיקות נוירולוגיות תקינות. חשד שסטטינים שלוקח גורמים לכאבי שרירים לא אומת לאחר הפסקות בנטילת סטטינים. בחודשים האחרונים לוקח רק קרסטור 10 מ"ג.
    עברתי בהצלחה לפני כשנה וחצי ניתוח החלפת ברך מלאה, בשל OA חמור בברך ימין ממנו סבלתי מאד. אין לי רצועה צולבת קדמית. אני עושה הליכות שעתיים וחצי לפחות מצטבר בשבוע בחדר כושר. בדיקות הדם שלי תקינות.
    מה אפשר לעשות עם הבעיה הנ"ל לאחר שינה? האם כדאי לקחת גבפנטין (לקחתי תקופה לאחר ניתוח הברך

הוספת תגובה

• הוספת גיל

עוז
    10/07/2017

שכחתי לציין: גילי 76.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני

ד``ר זאב קריסטל
    21/07/2017

שלום
    לאור תיאור הבעיה, אין ספק שמדובר במחלה ניוונית של כל פרקי הגוף, כולל פרקי הברכיים עמוד שידרה צווארי ומותני וכו'. הטיפול במצב זה סימפטומטי בלבד, כי לא ניתן לרפא רק להקל ולשפר את איכות החיים. הטיפול הוא שילוב של משככי כאב, נוגדי דלקת, עם פעילות גופנית, פילאטיס, פיזיוטראפיה. נטילת משכך כאב חזק לפני השינה + כדור נוגד דלקת יכולה לשפר מאות את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור חזק יותר מפרקוסט
    ליאת
    25/04/2017

שלום רב,אמי בת השמונים סובלת משני שברים בחוליות הגב.
    היא מקבלת פרקוסט לכאבים אך זה גורם לה לדיכאון וחרדות וחוסר תיאבון..איזה כדור יכול להועיל לה?כמו כן איך מתבצע התהליך של לקבל קנאביס רפואי בשמן.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כדור חזק יותר מפרקוסט

הוספת תגובה

• פרקוסט

ד``ר זאב קריסטל
    29/04/2017

שברים בחוליות קורים על רקע בריחת סידן. הטיפול היעיל ביותר הוא הזרקת צמנט לגוף החולי השבורה. את זה ניתן לבצע מה שיותר סמוך להופעת שבר הדחיסה. השברים גורמים לכאב כרוני קשה, המצריך שימוש במשככי כאב חזקים על בסיס קבוע. ממליץ על מדבקות בוטרנס במינון נמוך ועליה הדרגתית במינון אחת לשבועיים, עד לקבלת שיכוך כאב משביע רצון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר',גם בוטרנס לא עזר

ליאת
    01/05/2017

האורטופד אמר של ניתן לטפל בשברים מאחר והם לא בשלב ההתחלתי.מנסה לתת לה טרמדקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורוגזיק

ד``ר זאב קריסטל
    02/05/2017

אם בוטרנס לא עוזר ניתן לנסות מדבקות דורוגזיק, במינונים הולכים וגדלים עד לקבלת שיכוך כאב משביע רצון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגמינל נורלגיה - דרכי טיפול
    אורלי
    19/04/2017

שמי אורלי, אני בת 55. לפני שנתיים התחלתי לסבול מכאבים חדים, עזים מאד ופתאומיים בעצב שמאחורי עין שמאל, כאב שמשדר גם למצח וגם לאף. אובחנתי כלוקה בטריגמינל נורלגיה וטופלתי בגבאפנטין. לפני כמה חודשים הכאב חזר , בעוצמה גדולה יותר ולאורך זמן ממושך (למעשה הוא עדיין לא חלף). התחלתי שוב עם גבאפנטין והגעתי ל- 2100 מ"ג ביום. זה עדיין לא עזר,גם פרקוסט לא עוזר, גם דיקור סיני לא עוזר, גם קנאביס לא עוזר ולאחרונה פגשתי נוירולוג פרטי שאבחן את הבעיה כ- נורלגיה אוטונומוס והוסיף לי אינדוביס. אני במצב שאני לוקחת 13 כדורים ביום והכאב נמשך, אמנם לא בעוצמה גדולה אך הוא מעיב על איכות החיים ועל עבודתי כמורה, מה גם שכמות כדורים זו הופכת אותי לזומבית מהלכת, וגם הדיכאון החל להשתלט עלי. מה אפשר לעשות? האם ישנם עוד דרכי טיפול שיכולים להפסיק את הסבל הנורא הזה אחת ולתמיד?

הוספת תגובה

• טריגמינל נאורלגיה

ד``ר זאב קריסטל
    20/04/2017

ניתן לטפל במחלה באמצעים נוספים מלבד תרופות. עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת (בבית חולים בלבד), שם יסבירו לך על האופציות הטיפוליות הפולשניות ובעיקר טיפול בגלי רדיו בתדירות גבוהה לאזור מקלעת העצבים הטריגמינאלית. טיפול זה מצריך שיקוף רנטגן לכן ניתן לבצע אותו בבית חולים, ע"י רופאים המיומנים בטיפול מסוג זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה אחרי התקררות
    כינרת
    09/03/2017

שלום,
    אני בת 46. בחודש שעבר חליתי דיי הרבה ברצף.
    פעמיים שפעת, שבוע צינון כבד, שבוע סינוסיטיס.. חגיגה (:
    באיזשהו שלב היה לי גם שיעול ממושך יחסית חזק מאוד.
    כנראה שבעקבות השיעול התחילו כאבים חזקים מאוד בחזה. וגם בגב.
    בין המחלות עשיתי בדיקת דם כללית שדווקא היתה דיי טובה.
    מה שמטריד אותי שהכאב בחזה עיין לא עבר. כבר כשבועיים בריאה, וכחודש מאז שהתחיל הכאב. ועדיין כואב לי כשאני מתעטשת, כשאני מרימה את הבן שלי ולפעמים אפילו כשאני רק מסובבת את ההגה בנהיגה.

לא כואב כמו שהיה בהתחלה אבל מטריד אותי שלא עבר עדיין. האם כאב בחזה כנראה כתוצאה משיעול יכול להימשך הרבה זמן ולוקח זמן לפעמים עד שעובר?

לפני כשבועיים נבדקתי ונאמר לי שצריך רק לנוח עד שיעבור. לא היה חשש לדלקת ריאות.

אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה אחרי התקררות

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

ד``ר זאב קריסטל
    04/04/2017

כאב בחזה לאחר הצטננות איננה תופעה מדאיגה. היא יכולה להיות חלק מהסימפטומים של מעורבות דרכי הנשימה בזיהום הויראלי, בעיקר דלקת של קרום הריאה וגירויי של העצבים הבין צלעיים. התופעה מוכרת וחולפת עם עצמה באופן ספונטאני. אם זה מאוד מפריע ניתן לטפל זמנית במשככי כאב רגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן צד ימין
    הילה
    31/01/2017

שלום,
    מזה כ4 שנים יש לי כאבים בבטן בצד ימין כאשר מופיעים לסירוגין
    אך בתדירות גבוה, ישנם לילות שזה מעיר אותי מתוך שינה כאשר אני שוכבת על צד שמאל והצד שכואב הינו למעלה הכאב גורם לי להתעורר ולהסתובב לצד השני ברגע שאני מסתובבת אז הכאב חולף לאט לאט אני מרגישה כמו משיכה וכאבים חזקים ברגע שאני שוכבת במיטה על צד שמאל .
    עשיתי בדיקות כמו קולונוסקופיה סיטי בבית חולים בסיטי היה נראה שיש חשש לדלקת זיהומית אך בקולונוסקופיה לא הצליחו להגיע לחלק שכואב מאחר והתעוררתי באמצע הבדיקה .
    נשלחתי לעוד כמה בדיקות שאיני זוכרת וטופלתי על ידי סטרואידים אך אף אחד לא הצליח לפענח ממה נגרם הכאב .
    האם יש בדיקות שיכולות למצוא את הבעיה כי אף אחד לא יודע או נותן תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן צד ימין

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד``ר זאב קריסטל
    04/04/2017

כאב הבטן שתיארת איננו אופייני ולכן נתקלת בקושי אבחוני וטיפולי.
    ישנה האפשרות שמדובר בכאב שמקורו בקיר הבטן, כתוצאה מלחץ על עצב ע"י מתח שרירי הבטן. העובדה שהכאב חולף עם שינויי התנוחה מחזקת כיוון אבחנה זה. ניתן לטפל על ידי הרפיית שרירי הבטן, מסאג', מכשיר גרויי חשמלי, פיזיוטראפיה, הזרקות לנקודות רגישות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת שריפה בקרקפת ובראש
    אנונימי
    26/01/2017

שלום
    סובלת המון שנים ממיגרנות. משתמשת באקסידול להרגעה. לאחרונה התקפי המיגרנות החלו להופיע יום יום. ישנה תחושה של חוסר שיווי משקל אך ללא נפילות. החל לשרוף בקרקפת הראש למטה וגם למעלה ממש שורף לי. נעשו כל הבדיקות כולל סי טי תקין לפני 3 שנים. מה עושים ?? האם צריך לגשת למיון ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת שריפה בקרקפת ובראש

הוספת תגובה

• הרגשת שריפה

ד``ר זאב קריסטל
    26/01/2017

שלום רב.
    הרגשת שריפה היא סימפטום של תקלה תפקודית במערכת העצבים. היא יכולה להתפתח כחלק מתסמונת המיגרנה. הטיפול - תרופה ספציפית המיועדת לתופעה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלתי נסבלים גם קנאביס לא עוזר
    זוהר
    06/12/2016

שלום, שמי זוהר. בת 32. ב-2014 עברתי התקף לב. לפני שנה במהלך סוף ההריון שלי (הריון בסיכון) התלקחו לי פעמיים דלקות בירכיים במהלך חודש 1. שזה היה בשני אישפוזים. מאז התגלתה לי מחלת דלקות פרקים ששמה עדיין במעקב. ב-8/10/16 עברתי אירוע מוחי לא קל שהשאירו סימנים לא פשוטים. הייתי מאושפזת 3 שבועות. כרגע אני שבוע וחצי באישפוז על כאבים נקודתיים בראש שהיו לי בדיוק כמו באירוע מוחי. אגב...זה לא האירוע המוחי הראשון שקיבלתי. אם זה לא מספיק אז קיבלתי תשובה על "טרשת נפוצה". הגעתי למיון של 200 מג' פרקוסט ביום (שזה 20 כדורים של 10) או 40 כדורים של 5 מג' ביום. כלום לא עוזר לי לכאבים. אפילו לא קנאביס! אני במצוקה נפשית כבר יותר מפיזית. עברתי גמילה פעמיים מהפרקוסט וכל פעם יש לי צורך עז לחזור רק בגלל שבאמת זה הכדור היחיד שעוזר לי לכאבים. מי יכול לעזור לי בתחנונים!!!!! אני מבקשת שזה יישאר אישי ולא יעבור לגורמים שלא צריכים לראות את זה. תודה

הוספת תגובה

• הכי חשוב שכחתי לשאול....

זוהר
    06/12/2016

האם המדבקות שאני לוקחת זה ממשפחת הנרקוטיקה? הרץאם זה גורם לאופוריה כמו הפרקוסט לדוגמא.ל א זוכרת את שם המדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני

ד``ר זאב קריסטל
    26/01/2017

שלום רב
    עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לצורך קבלת מידע מפורט יותר, אבחון וטיפול בהתאם. הדבר אמור גם לגבי המדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד``ר זאב קריסטל
    04/04/2017

בשלב זה של הטיפול בכאב כרוני שאיננו מגיב לנרקוטיקה, יש לצרף תרופות המשפיעות על מערכת העצבים כמו ליריקה וסימבלטה. עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לשם קבלת המלצה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל בעקבות ניתוח החלפת ברך
    אלי
    19/08/2016

שלום רב,

חמתי, בת 68, עברה ניתוח החלפת ברך לפני כחצי שנה. אין לה כל מחלות רקע. מאז היא סובלת מכאבי תופת. היא לוקחת זאלדיאר ורוקוסט להקלת הכאב אך ללא הקלה.

1. נאמר לה כי מדבקות מורפיום (שכן עוזרות לה) פוגעות בכבד במקרה של שימוש יום יומי ולכן אינה משתמשת בהן בדר"כ. האם הדבר נכון?

2. האם במצבה היא יכולה לבקש קנאביס? אם כן, מה הפרוצדורה?

3. האם שתי התרופות שהיא נוטלת הן הכי חזקות במצבה או שיש תרופות יותר חזקות להקלה בכאבים שהיא יכולה לקחת?

תודה רבה,
    אלי

הוספת תגובה

• כאב בירכיים

ד``ר זאב קריסטל
    29/04/2017

מדבקות מורפיום מסוג בוטרנס או דורוגזיק אינם פוגעות בכבד, במיוחד אם אין מחלת כבד ברקע. אם המדבקות עזרו, אין סיבה לא להשתמש בהן להקלה על הסבל והכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לא כ"כ שגרתית לדר' קריסטל
    אריק
    17/07/2016

בעיות לאחר התחשמלות

לפני כחודשיים התחשמלתי, (מ 220 VAC כשהזרם זרם דרכי מיד אחת ליד השניה, ולכאורה ישר דרך הלב כנראה, ולהערכתי הזרם שזרם דרכי היה כ 130 מילאמפר, שלכאורה זה כבר כפול מעצמת זרם שמביאה לפירפור חדרים), אלא שנשארתי בחיים, עדיין נושם ומתפקד לכאורה כרגיל- אלא שעדיין אני מרגיש רע, ביחוד כאבי ראש מתמידים, מין סחרחורת קלה וערפול קל, והרגשת יציקות בטון באזניים. וזה הכי מפריע לי- כאבי האזניים כאילו בתוך יציקת בטון עמום, וכאילו נמשכות פנימה לראש.
    אני מבין שפגיעות חשמל זה לא עניין פשוט, ואני מבין גם שרוב הרופאים (ואני לבטח) אפילו לא יודעים איזה רופא אמור לטפל בזה (מעבר לבעית לב מיידית) או האם יש בכלל טיפול או מה יש לעשות (והכונה בעיקר לתיקון לא לאיבחון), ואני פונה אליך לפחות בנושא הכאב (כאבי הראש ובעיקר כאבי האזניים המוזרים)--האם תוכל לשפוך אור בנושא? אנא חוה דעתך על נושא מורכב זה, ומה אפשרות התיקון/שיפור, אם קיים. ברוב תודות מראש, אריק

הוספת תגובה

• שאלה לא כ"כ שגרתית לדר' קריסטל - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    06/08/2016

מכת החשמל משבשת גם את מערכת העצבים ויתכן שהכאב נובע מכך. עליך לפנות למרפאת הכאב לקבלת טיפול המתאים לכאב ממקור עיצבי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים באזור צלקת ניתוחית- מלפני כחצי שנה.
    צעיר
    06/07/2016

שלום רב ד"ר,

אני בן 27, לומד רפואה. ברקע כריתת אדרנל דו"צ- ראשונה בוצעה כריתה מלאה בצד שמאל ב-2011, וכריתה שניה לפני כחצי שנה, עם השתלה של קורטקס בשריר האיליאקוס באגן (ניסיון חדשני לשמר הפרשה כדי לא להישאר HRT כל החיים).

הניתוח השני היה מורכב וכלל צוות כירורגי שביצע כריתה, וצוות אורותופדי שביצע השתלה ראשונה מסוגה בארץ. הכל עבר חלק, רק שתחת הצלקת בצד (בערך בגובה ראש הפמור ובהמשך לקו מיד אקסילארי) נותרה ירידה בתחושה, אך זו הולכת ומתחלפת עם תחושת כאב איומה בכל מגע, בייחוד מגע דיסקרימיניטיבי. זה כבר ממש מתחיל להציק לי שכן כל חיכוך קטן מגביר את הכאב, כולל לבישת מכנס או תחתון.
    האם יש מקום לבירור במרפאת כאב? משהו לשפר את זה או לברר?
    אין שינוי צבע אזורי או תופעות למעט הנ"ל. אזור השטח העורי הבעייתי הוא כ- 10X5 ס"מ להערכתי.

לציין שאני נוטל הידרוקורטיזון כרוני (30 מ"ג/יום) בגלל אי ספיקת אדרנלים.

תודה רבה מראש!!

הוספת תגובה

• כאבים עזים באזור צלקת ניתוחית- מלפני כחצי שנה. - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    06/07/2016

שלום
    הסימפטומים שתיארת מתאימים לכאב ממקור של נזק עצבי שהתרחש ככל הנראה בזמן הניתוח. הכאב נקרא כאב נאורופאתי ויש לטפל בו בתרופות המיועדות לכך כמו ליריקה. עליך לעבור לטיפול בנושא במרפאת כאב מרכזית מוכרת, בה ניתן לבצע את כל הטיפולים הקשורים לכאב מסוג זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI לאיתור כאבים חזקים ותחושות שרפה ברצפת האגן
    שואו
    21/06/2016

אני סובלת מ CHRONIC PELVIC PAIN SYN. שהחל לפני כשנה לאחר ניתוח טחורים בשיטת האל-דופלר. הזרקות לעצב פודנדל, IMPAR GANGLION ותרופות רבות נגד כאב לא הועילו. ברקע פיברומיאלגיה/נירופטיה מלפני שנים רבות.
    האם בדיקת MRI יכולה לעזור באיתור מקור הכאב?

הוספת תגובה

• MRI לאיתור כאבים חזקים ותחושות שרפה ברצפת האגן - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/06/2016

שלום
    לצערי הדמיית MRI לא תאתר את הפגיעה העצבית. זה גם לא יוסיף שום דבר כאשר יש כבר אבחנה וצריך רק למצוא את הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר נפילה - אישה בת 90
    רועי
    11/06/2016

שלום
    שואל לגבי סבתי, כבת 90, ברקע אסטמה קשה, מטופלת קבוע במשאפים מניעתיים : RELVAR, QVAR, SPIRIVA, בעברה PE על רקע טרומבופיליה עם טיפול קבוע בפרדקסה, הפרעה דיכאונית מקבלת טיפול במירו, וציפרלקס, רפלוקס קיבתי-ושטי על רקע הרניה דיאפרגמטית גדולה מטופלת בנקסיום פעמיים ביום, סכרת סוג 2 מטופל בג'נוביה,
    בנוסף אוסטאופורוזיס.

נפלה בביתה לפני כ-10 ימים, נחבלה בגבהץ עברה במיון TOTAL BODY CT ללא עדות למימצא טראומטי, שוחררה עם אקמול.
    מאז הנפילה סובלת מכאבים חזקים באזור המותן וגב תחתון.
    בהתחלה ניסתה אקמול בלבד - אך ללא שיפור משמעותי בכאבים. ניסתה רוקסט פלוס - הטבה קלה, אך עדיין כאבים חזקים. ניסתה גם אופטלגין- גם ללא שיפור משמעותי.
    קיבלה כעת מרשם לזאלדיאר פעמיים ביום ובנוסף טרמדקס פלאש.

* האם לדעתך יש מניעה מנטילה משולבת של טרמדקס עם התרופות הפסיכיאטריות שנוטלת (מירו וציפרלקס)? האם קיימים אופייטים אחרים שיותר בטוחים מחינה זו, (מחלות הרקע והתרופות שנוטלת)?
    * האם בגילה ונטילת פרדקסה עקב PE, היית מנסה NSAIDS או שזה שילוב שכדאי להימנע ממנו?

תודה רבה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר נפילה - אישה בת 90 - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/06/2016

שלום
    רמויי לבצע מיפויי עצמות לאיתור סדק בחוליה בעמוד השדרה. תרופות מסוג ה- NSAID אינן רצויות בחולים הזקנים במיוחד בחולי סכרת, עקב הפגיעה בכליות. טרמדקס לא מומלץ מאחר והיא מטופלת בנוגדי דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף תרופה לא עוזרת לכאב
    סמדר
    31/05/2016

שלום
    אבא שלי בן 87 וסובל מהיצרות בחוט השדרה שגורמת לו לכאבים מאוד חזקים ברגליים וחוסר יכולת ללכת כמעט לחלוטין , הוא מסתייע בהליכון ולוקח כל תרופה שקיימת בשוק נגד כאבים, אופטלגין, אוקסיקוד, ליריקה, מדבקות ..... ניסה כבר כל תרופה אפשרית .
    בשבועיים האחרונים הוא כבר התחיל לקבל טיפות/שמן קנביס.

מה עושים ..... שום דבר , אבל ממש שום דבר לא עוזר.... כל הזמן כואב לו

אשמח לעזרתכם ועצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אף תרופה לא עוזרת לכאב

הוספת תגובה

• אף תרופה לא עוזרת לכאב - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/06/2016

שלום
    עדיין יש מקום לשקול ניתוח או השתלת אלקטרודה לגרויי חוט השדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף תרופה לא עוזר לכאב

סמדר
    27/06/2016

תודה רבה על התשובה אבל לצערנו לא ניתן לעשות לו הרדמה
    ולכן נעשים כל המאמצים בתרופות נגד כאב
    נשמח לפתרון אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף תרופה לא עוזרת לכאב - תגובה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    03/07/2016

החדרת אלקטרודה או משאבה למתן מורפין לחוט השדרה לא נחשבים לניתוח. פנו למרפאת כאב מרכזית המטפלת הנושאים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים אחרי זריקה באזור עצם הזנב
    יעל
    20/05/2016

שלום רב,
    אימי בת 68, בצעירותה שברה את עצם האגן ומאז סובלת מכאבים באיברים הפנימיים (מתארת כאבים באיזור פי הטבעת והפות, תחושב של נפיחות וכיווץ) במשך חייה הופנתה מספר פעמים למרפאת כאב וניתנה לה זריקה באזור עצם הזנב והכאבים נעלמו.

לפני כחודש עברה שוב זריקה, אולם הפעם החלה לחוש בכאבים באיברים הפנימיים, מתארת כאבים בצידי המותניים, ומעין סוג של כאבי מחזור, בשבוע האחרון היא החלה לשלשל והכאב התגבר, תרופות ההרגעה שהיא נוטלת עובדות לפרקי זמן קצרים.

האם יתכן שאלו תופעות לוואי מהזריקה (הכאבים החלו ממש בצמוד לזמן ההזרקה)?
    אם כן מה ניתן לעשות, המצב ממש חמור והיא יורדת במשקל ומתוסכלת מאוד.

הוספת תגובה

• כאבים אחרי זריקה באזור עצם הזנב - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    22/05/2016

אין לי אפשרות לענות לך כל עוד לא ברור לי איזה חומר הוזרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר הזרקה

יעל
    29/05/2016

לפי מה שרשום בסיכום
    PROLOTHERAPY 6CC
    DEPOPMEDROL 40 MGֻּּ +MARCAINE 0.25
    מודה לך על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים אחרי זריקה באזור עצם הזנב - תגובה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    27/06/2016

שלום
    כן בהחלט, הדפומדרול הוצא משימוש עקב תופעות לוואי קשות לאחר הזרקה לעמוד השדרה. ביו היתר דלקת של הקרום וכתוצאה איבוד שליטה על הסוגרים וכאב כרוני עיצבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה