פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר קריסטל אבקש עזרתך
    .
    23/08/2013

שלום דוקטור

לפני המון שנים יותר מ- 15 שנה עברתי תאונת דרכים ונגרם שבר אגן
    מאז סבל בלתי יתואר בגב התחתון שמגביל ומדכא מאוד , ובשנים האחרונות יש לי מחלה אוטואימונית קבלתי קורטיזון ומורפיום לפרקים ,

ומורפיום עוזר לי מאוד גם לכאבי הגב הקשים שאני סובל ,כאבי גב שרק רואים שינויים עקב תאונה בצילם רגיל וזהו ,לא מקרין לרגליים , במידה ויש טיפול אחר לגב התחתון יכול להיות שאני יוכל להוריד מהמינון של המורפיום שאני מקבל עקב המחלה,

האורטופד לא רואה משהוא שניתן לעשות ,

1 אם המורפיום זה פתרון שכיח גם לכאבי גב תחתון שלא עובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דר קריסטל אבקש עזרתך

הוספת תגובה

• דר קריסטל אבקש עזרתך - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    30/08/2013

שלום רב
    עליך להגיע למרפאת הכאב לצורך קבלת כל הפרטים והברורים שנעשו לגבי מקור הכאבים. לאחר קבלת תמונה ברורה יותר של הבעייה, אוכל להציע לך את הטיפול המיטבי בהתאם,
    כולל טיפול אלטרנטיבי למורפין.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרגין 40 מג פעמיים ביום
    אורלי
    19/08/2013

שלום רב
    בימים אלה. בגלל סרטן הרחם אני עוברת טיפולים כימותרפיים אני לוקחת טרגין פעמיים ביום 40 מג ומחכה 10 שעות בן כדור לכדור אני לוקחת כבר תקופה ארוכה ובטיפולים העכשווים של הכימו יש לי כאבים איומים ובלתי נסבלים בפרקים איזה כדורים אני יכולה לקחת בנוסף לטרגין הסבל שלי הוא נוראי

לקביעת תור
    סגירה
    טרגין 40 מג פעמיים ביום

הוספת תגובה

• טרגין 40 מג פעמיים ביום - תגובה

ד''ר תמר ישר
    24/08/2013

אורלי שלום
    ממליצה לעבור למדבקות בוטרנס המקלות למשך שבוע ימים ומקווה שלא תצטרכי להעזה בתוספות
    כל טוב
    ד״ר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    Raz
    19/08/2013

מיום רביעי(14.8 כבר חמישה ימים) שאני סובל כל יום מכאבי ראש. אני מתעורר בבוקר עם כאב ראש עם כאב ראש.הלכתי לראות את הרופא שלי שעשה לי כל מיני בדיקות מוטוריקה למינהם, בנוסף נתן לי איבופן למקרה שיתקוף אותי שוב כאב הראש.
    חשוב לציין שאני חייל כך שכמו שאתם יודעים מערכת הרפואה אצלנו לא בשמיים ואין לי אפשרות לראות את הרופא כל פעם שאני צריך.

האם יש לי ממה לחשוש?איך אני יכול לטפל בזה או למנוע את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    30/08/2013

שלום
    הכתובת שלך היא מרפאת כאב ראש נוירולוגית שם תעבור ברור אבחנתי וטיפול בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני במפשעה
    לירי
    10/08/2013

שלום,
    אני סובלת כבר שנה מכאבים חזקים במפשעה, בטן תחתונה ימין, הקרנה לרגל ימין, שרירי המקרביים (ממש על שפת המפשעה והירך הפנימית) ולעיתים אף עקצוצים בפי הטבעת, פתח הנרתיק. מעין דקירות.
    הייתי כבר אצל כל רופא אפשרי (גניקולוג, אורטופד, כירוג, ראמטולוג, המטולוג ועוד). מבחינה גיניקולוגית הכל תקין (והייתי אצל מספר גניקולוגים, ערכתי כמה פעמים אולטרסאונד וגינלי).
    אין לי הרנייה ולא בקע של ספורטאים.
    ערכתי מ.ר.י אגן ועמוד שדרה מותני- תקין.
    במיפוי עצמות נראתה קליטת יתר דו"צ של רומוס פובי עולה.
    הכאבים החלו לאחר פעילות ספורט של הנפת רגליים עם משקולת.
    אני כבר ממש מיואשת...כואב לי בכל מנח אפשרי- הליכה, מנוחה, ישיבה...
    עשיתי דיקור תקופה ארוכה- ללא הועיל.
    הייתי פעמיים אצל פיזיוטרפיה של רצפת האגן- אך היא אמרה לי שהכל תקין אצלי.
    התחלתי כעת פיזיוטרפיה רגילה..האם מומלץ ללכת לפיזיוטרפיה של רצפת האגן שוב ולבקש אולי עיסוי (למרות שאני מתה מבושה ).
    מה ניתן לעשות עוד ??????????
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב כרוני במפשעה

הוספת תגובה

• כאב כרוני במפשעה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    18/08/2013

שלום
    הכאב יכול להגרם על ידי גרויי של עצב באיזור המפשעה. עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לביצוע חסם עיצבי אבחנתי וטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקסיקונטין מול פרקוסט
    ננה
    09/08/2013

בשיתוף פעולה עם רופאת המשפחה האהובה שלי ,לאחר שהופיעו לי תסמיני גמילה מ6 כדורי פרקוסט ליום 10 מ''ג היא העלתה לי את המינון ל8 כדורים ביום.
    ובהחלט אני מרגישה טוב יותר.
    בביקור אצל רופא הכאב שלי (לא מציינת שמות) הוא אמר שלדעתו כמות הפרקוסט "נוראית"ושבמקום זה אעלה מידית על אוקסיקונטין 40 מ''ג פעמיים ביום בתוספת 5 מ''ג פרקוסט !!! אם יכאב לי.
    שאלתי היא מה ההבדל כאן ?- בשני המקרים אני מקבלת סה''כ ביום 80 מ''ג של אוקסיקודון.
    אז מה ההבדל בין הפרקוסט לאוקסיקונטין? רופאת המשפחה שלי גם אמרה שזה נראה לה תמוהה ושהיא תברר עבורי באופן מסודר מי צודק? אני נפגשת איתה ביום שני 11/8.אם תוכלו להאיר את עיני בסוגייה זו. מאוד אודה לכם
    תו'דה
    ננה

לקביעת תור
    סגירה
    אוקסיקונטין מול פרקוסט

הוספת תגובה

• אוקסיקונטין מול פרקוסט - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    18/08/2013

שלום
    פרקוסט מכיל גם אקאמול, לכן תיאורטית הוא אמור להפחית את מינון האופיאטים. לקיחת אותו המינון איננה מנצלת יתרון זה ומוסיפה את סכנת הנזק לכבד שגורם האקאמול. בנוסף פרקוסט הוא קצר פעולה ולכן איננו מתאיפ לגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה !!!

ננה
    18/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר קריסטל.קור
    נועם
    09/08/2013

האם הזרקות קורטיזון יכולות להשפיע על הורמוני המין-כמו טסטסטרון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דר קריסטל.קור

הוספת תגובה

• שלום דר קריסטל.קור - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    18/08/2013

שלום
    רק טיפול ממושך יכו לגרום לשינויים במאזן ההורמונאלי בגוף. לזריקה אחת או שתיים אין השפעה משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיפות חולשה וכאבי מרפקים
    י
    24/07/2013

בן 45 ללא תרופות 184 שוקל 73 קג - רגיל על פניו , בדיקות דם אחרונות לפני כ-8 חודשים הכל בסוגריים,לרבות אקו לב שהיה בסדר (אקו בגלל הרגשת דפיקות לב).לאחרונה אבל כשנה לפחות תחושה כללית של עיפות/סיחרור קל של הראש מעין חוסר יציבות - זרמים במרפקים שמשדרים לקצות אצבעות הידים (תחושה של זרמים בקצות אצבעות הידים כאילו שזגרתי את היד חזק ואז פתחתי)
    אבל הרוב זה תחושה של חולי - והכוונה לא חולה שפעת או התקררות-אלה אין כח לכלום,הכל לאט,(למרות שאני מאוד דינמי והיפר)-הבסיס בגדול בסדר גמור אישה טובה ילדים פרנסה קצת כדור סל באמצע שבוע, אבל תחושת העיפות וחוסר האנרגיה עם דפיקות הלב וחוסר היציבות של הראש (כאילו הוא שוקל 20 קג על הכתפים) גורמים לי למחשות ומיטרד - יש לציין שאני ישן 8 שעות לפחות בלילה,אבל להתעורר לוקח זמן ואיטיות כשכל הגוף כמו קרש (רק לפני 3-5 שנים היתי פותח עיניים וטס ליום העבודה), לוקח לי המון אנרגיה פיזית/ונפשית לקראת ארועים (פגישה,משחק כדור סל,ארוע וכו)
    ואני חייב לישון לפני כל ארוע על מנת לקבל כח.רופאת המשפחה בבדיקה של 2 דקות (כל פעם מיליון אנשים אצלה בתור אבל כבר עשור אני אצלה) אומרת קח SSR למינהם. אין לי חרדה אבל קיים בהחלט סטרס (עבודה וכו)- האם לעשות שוב בדיקות דם על מנת להירגע - אולי לדרוש משהו אחר חוץ מבדיקות דם או לדרוש סוג מסוים של בדיקת דם בקיצור כל שבוע נתון אני מרגיש משהו אחר - פעם קוצים בקצות אצבעות,פעם דופק חזק שזורק פולסים לראש,
    מצטער על האורך אבל ניסיתי להסביר כמה שיותר את המצב

לקביעת תור
    סגירה
    עיפות חולשה וכאבי מרפקים

הוספת תגובה

• עיפות חולשה וכאבי מרפקים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    02/08/2013

שלום
    עליך לפנות לרופא אנדוקרינולוג לברור תת-פעילות של בלוטת התריס.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההההההה
    .
    23/07/2013

שלום דוקטור

תוך כמה זמן חולפת התשישות שכתוצאה מ - מדבקת פנטניל,

ואם בתוך טווח זמן שאתה מציין ,לא חולף התשישות ,זה סימן שצריך להוריד מינון

לקביעת תור
    סגירה
    ההההההה

הוספת תגובה

• ההההההה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    02/08/2013

שלום
    לפי חוק זכויות החולה חובה על כל רופא להסביר בפרוט על כל תופעות הלוואי ודרך הפעולה של כל תרופה שהוא רושם לחולה. לכן עליך לפנות לררופא המכובד שרשם לך את הפנטה ולדרוש את מה שמגיע לך על פי חוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לגבי תרופה
    בילי גל
    22/07/2013

קיבלתי מריאומטולוג מירשם לתרופה בשם T,ART אחרי כאבים של שנה וחצי בברכיים ללא הטבה,פיזיותרפיה וכדורים משככי דלקת כגוןexppo ונקסין,ארקוקסיה.בבדיקות נמצאה שחיקת סחוס.הכאב קשה ומגביל מאד.רוצה לברר מהי תרופת הT ART נא תשובתכם.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור לגבי תרופה

הוספת תגובה

• בירור לגבי תרופה - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    02/08/2013

שלום
    לפי חוק זכויות החולה חובה על כל רופא להסביר בפרוט על כל תופעות הלוואי ודרך הפעולה של כל תרופה שהוא רושם לחולה. לכן עליך לפנות לררופא הריאומטולוג המכובד ולדרוש את מה שמגיע לך על פי חוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצלע ימין
    אורית
    22/07/2013

שלום רב,
    מזה כשבוע אני חשה כאבים בצלע בצד ימין
    לפני כחודש בעקבות כאבי בטן ביצעתי בדיקות דם, שתן, אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה והכל בסדר.
    ממה יכול לנבוע כאב בצלע ימין בבטן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בצלע ימין

הוספת תגובה

• כאב בצלע ימין - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    02/08/2013

שלום גרויי של עצב בין צלעי יכול לגרום לכאב שתיארת. צזה יכול לנבוע מכליאה ולחץ על ידי שריר מכווץ או תגובה דלקתית מקומית. אם המצב נמשך ןאיננו מגיב למשככי כאב, יש לטפל על ידי הסננה מקומית של חומר הרדמה + סטרואיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייייייייי
    .
    21/07/2013

שלום רב דוקטור

1 - מה הסיבה שנותנים מדבקות פנטה רק לאחר שהמטופל קיבל סוגי אופיואיד אחרים

2 - למה חולים עם כאב כרוני שנים ,יכולים רק לקבל את מדבקת פנטיל ,ולא לפי השיטה שניתנת הפנטניל דרך הפה .

3 אם יש את החומר בכדורים

לקביעת תור
    סגירה
    הייייייייי

הוספת תגובה

• הייייייייי - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    02/08/2013

שלום
    הפנטאניל נהרס כולו בקיבה לכן לא נתן לקבל אותו בכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל
    .
    01/07/2013

שלום רב

מה ההבדל , הכוונה , מבחינת החומר
    שיש במדבקת פנטה ,לבין החומר שיש בתוך ,מדבקת בוטרנס ,

ואם חומר שיש ב- פנטה הוא יותר חזק מהחומר שיש ב - בוטרנס,

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל

הוספת תגובה

• מה ההבדל - תגובה

ד''ר תמר ישר
    10/07/2013

שלום
    קיים הבדל פרמקולוגי בין פנטה לבוטרנס שניהם ממשפחת האופייטים עם תכונות ותופעות לואי שונות .
    החוזק הוא בהתאם למינון וכמובן תלוי בעוצמת הכאב - שניהם חזקים באותה מידה רק עם תכונות שונות
    יום טוב ד״ר ישר תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתך עצב ראדיאלי ביד

חאג יחיא
    19/01/2014

שלומ לך דוקטור ישר תמר מה זה אני סובל מכאבימ בלתי נסבלימ והגבלה בתנועה כתוצאה מפגיעה לפני שנתיים ו3 חודשימ שכתוצאה מהפגיעה נחתכו ביד גידימ מיישרימ ועצב ראדיאלי תחושתי בניתוח תפרו את הגידימ אבל העצב היה עמ חסר שלא היה ניתן לתפור טופלתי אצלך בכל מיני כדורימ לייריקה עד מינון 300 פוטראנס mcr 30 עוד טופלתי בזריקות אך ללא הטבה התפתחה ביד מחלת crps הייתי במחלקה לשחזור עצבימ באיכילוב כדי לשקול דעת להתערבות כירורגית להוצאת הנוירומה אצל דוקטור רוכקינד אך בגלל התפתחות המחלה לא היה אפשרות לנתח הפנה אותי למרפאת כאב ולהידרותרפיה אך ללא הטבה המלצת לי על קנאבס רפואי פעמיימ הגשנו בקשה אך נדחית הבקשה ממשרד הבריאות היה לי ביקור לפני חודש במרפאת כאב באייכילוב אז את לא היית קיבלה אותי רופאה אחרת והיא נתנה לי כדורימ למציצה וזה לא עזר אלא גרמ לי נזק סיוטימ וחרדות ובלגן נוסף הייתי אצל הפסיכיאטרית שמטפלת בי אז היא אמרה לי התרופה הזאת אסור לקחת עמ הכדורימ ixel ומירו שאתה מקבל ואמרה לי לא לקבל ולתייעץ עמ הרופאה כדי לבטל ולברר למה לא אישרו לי קהאבס רפואי הרי זה מה שיכול לעזור לי האמ נכון מה שאמרה הפסיכיאטרית קנאבס רפואי יכול לעזור ? ולמה אמ כן לא מאשרימ ומה אני יכול לעשות אני ממש מתייסר תודה על התשובה וסליחה על ההסבר הארוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים נודדים כפות רגלים
    אבי
    28/06/2013

א.ג.נ
    אני סובל כבר מעל שנה כאבים נודדים בכפות הרגלים.גם בהליכה וגם ללא מאמץ בישיבה או מנוחה.
    נבדקתי ע"י מוממחה כף רגל כולל צילומים c.t בדיקות דם.
    יש לי את סיכום המחלה ע"י הרופא המטפל.
    קבלתי ממנו המלצה להתחיל ולקבל זריקות סטרואידים ואני ממש לא רוצה.
    כמובן נסיתי מגוון רחב של טיפולים אלטרנטיבים מדרסים וכו' ולצערי אין מזור.
    אני מחפש מומחה שיקבל ממני את תוצאת הבדיקות שלי ויוכל להמליץ על שיטת הטיפול.
    סוף שבוע טוב
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים נודדים כפות רגלים

הוספת תגובה

• כאבים נודדים כפות רגלים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/07/2013

שלב הכרחי לטיפול אפקטיבי הוא איבחון מקור הבעייה. לשם כך חסרה לי הרבה אינפורמציה. עליך לפנות למומחה לפי תוצאות האבחנה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת התייעצות לאחר טיפול
    קארן
    19/06/2013

שלום
    לפני כ 9 ימים עברתי טיפול בגלי רדיו ב SUPRASCAPULAR צד שמאל עקב סדרת הזרקות שורשיות שהיו לי לאחרונה בגלל בלטי דיסק בצוואר ורופאת הכאב שלי החליטה להזריק הפעם בכתף.
    הטיפול עבר בסדר,כובד ביד ליומיים לאחר מכן אבל סה"כ הרגשתי טוב.
    אבל פתאום מאתמול,אני מרגישה כאבים עזים באיזור הכתף עם תחושת זרימה חזקה כלפי היד מטה,עם תחושת "חום" פנימי באיזור הכתף והיד ושוב כובד רציני ביד.
    האם יכול להיות שהתפתחה דלקת פתאומית באיזור? איך יודעים אם זה בכלל דלקת או סתם כאבים שקשורים בזריקה ואם כן,למה פתאום אחרי 9 ימים ?
    אני קצת מודאגת,מרגישה שהיד מנוטרלת לי ולא יודעת מה לעשות

אשמח לתגובתכם המהירה

תודה
    קארן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת התייעצות לאחר טיפול

הוספת תגובה

• שאלת התייעצות לאחר טיפול - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/07/2013

שלום
    עליך לפנות לרופא שבצע את הפעולה לקבלת הסבר על התופעות שתיארת וכיצד לטפל בהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבי
    .
    19/06/2013

שלום דוקטור

מה יכול להיות הסיבה שמדבקת בוטרנס או פנטה לא עוזרת לכאבים ,

בכול מינון ,

1 אם הדבר שכיח , וחשוב, מה ניתן לעשות כדי שהמדבקה כן תעזור לכאב

לקביעת תור
    סגירה
    גבי

הוספת תגובה

• גבי - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    16/07/2013

שלום
    תרופות מסוג האופיאטים אינן תמיד אפקטיביות בכאב שמקורו בפגיעה ונזק לתפקוד עצבים. במקרה כזה יש לבשתמש מתופות ייעודיות לכך או לשלב תרופות אילו עם אופיאטים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה