מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט ושיקום לבענבל15/03/2012
שלום אני לומדת עיצוב תעשייתי ובמסגרת קורס "עיצוב מציל חיים" בחרתי להתמקד
בנושא שיקום לב. ידוע לי כי ספורט לאחר נתוחי לב ובעיות לב עוזר כדי לחזור לתפקוד
תקין אבל ישנו סיכון גדול בזמן מאמץ רב ולכן צריך להיות במעקב מתמיד, ברצוני לקבל טיפים מה בודקים במעקב? מה חשוב לבדוק? מהו מ צב תקין ומתי מתחיל להיות סיכון?
במידה ורוצים לבנות תוכנית אימונים במצבים הללו איזה ספורט יותר מומלץ? מה המינונים? איזה מחלות לב יותר נפוצות ומסוכנות? כל פיסת מידע בנושא יכלה לעזור לי.. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ושיקום לב - תגובה
ד''ר בלה קויפמן20/03/2012התשובה כבר ניתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ספורט ושיקום לב.ענבל15/03/2012
שלום אני לומדת עיצוב תעשייתי ובמסגרת קורס "עיצוב מציל חיים" בחרתי להתמקד
בנושא שיקום לב. ידוע לי כי ספורט לאחר נתוחי לב ובעיות לב עוזר כדי לחזור לתפקוד
תקין אבל ישנו סיכון גדול בזמן מאמץ רב ולכן צריך להיות במעקב מתמיד, ברצוני לקבל טיפים מה בודקים במעקב? מה חשוב לבדוק? מהו מ צב תקין ומתי מתחיל להיות סיכון?
במידה ורוצים לבנות תוכנית אימונים במצבים הללו איזה ספורט יותר מומלץ? מה המינונים? איזה מחלות לב יותר נפוצות ומסוכנות? כל פיסת מידע בנושא יכלה לעזור לי.. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא ספורט ושיקום לב. - תגובה
ד''ר בלה קויפמן18/03/2012הנושא הוא ענק ולכן כדאי לפנות לספרות מקצועית דרך ספריה או אינטרנט. אחרת אצטרך לכתוב דוקטורט. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריטייס או אוקסר?סיוון10/03/2012
שלום, ברצוני לדעת מי מהשתיים טובה יותר להורדת לחץ דם,למי יש פחות תופעות לוואי?טריטייס 5מ"ג מקביל לכמה מ"ג של אוקסאר?לפני כשנה ראיתי מאמר של מחקר שהראה קשר בין אוקסאר(ותרופות אחרות בנגזרת שלו)לבין סרטן האם זה נכון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריטייס או אוקסר? - תגובה
ד''ר בלה קויפמן11/03/2012ההחלטה היא מאוד אינדיווידואלית, צריכים להתאים כל סוג של טיפול למקרה הספציפי. התגובה יכולה להיות שונה מאדם לאדם. העובדה הזאת אינה פוסלת את העיתרונות של כל תרופה ותרופה. חובה להתייעץ עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר צינטורהגר07/03/2012
סבי בן ה 82 עבר לפני כחודש צינתור שישי, היינו רוצים לשלוח אותו לאיזה מקום לנוח ולהשתקם מהתהליך. האם ישנם מקומות למטרה זו בארץ?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר צינטור - תגובה
ד''ר בלה קויפמן11/03/2012ישנו שיקום לשבוע מנוחה והדרכה, כדאי לברר בקופ"ח עם איזה מקום הקופה עובדת.
בנוסף, קיים שיקום לב אמבולטורי בו עשים פעילות גופנית תחת השגחת צוות מיומן, מקבלים ייעוץ תזונאי ופסיכולוגי. קופ"ח ממנת טיפול שיקומי במשך שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר צינטור - תגובה - תגובה
ד''ר בלה קויפמן11/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה ממקודםעמי27/02/2012
תה ירוק גם מומלץ על ידי איזשהו גורם רשמי כבריא ללב ולכלי הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה ממקודם - תגובה
ד''ר בלה קויפמן28/02/2012לגבי תוספי מזון בד"כ אין המלצה רשמית מלבד אומגה-3 במצב של טריגליצרידים גבוהים בדם.
יחד עם זאת ישנם דיווחים רבים בספרות לגבי שוקולד מריר, קפה וכו'. כנ"ל לגבי תה ירוק. ידוע על אנטיאוקסידנטים בתוכו ועל ההשפעה המיטיבה על כלי דם.
אומנם, חשוב לציין כי בתה ירוק יש לא מעט קפאין ולכן מומלץ לא לרבות כמו לא לרבות..בשוקולד מריר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3אייל14/02/2012
שלום לכולם
רציתי בבקשה לשאול האם אתם מכירים באומגה 3 כתוסף תזונה שיש בו למנוע או לעכב מחלות לב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד''ר בלה קויפמן20/02/2012כמובן, כיום אומגה 3 אף מומלץ ע"י איגוד קרדיולוגים בארה"ב במצב של טריגליצרידים גבוהים או לחילופין אכלית דגים (לא טונה מהקופסה) פעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לונה פארקבתיה05/02/2012
מאז ומתמיד אהבתי לונה פארק. ועכשיו אני יכול לקחת את הנכדים שלי גם.. שכבר גדולים.
לפני שנה עשיתי צנתור לב, מאז אני בכושר מעולה, (אני בן 63).
אני יכול לעלות איתם לרכבת הרים או שזה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לונה פארק - תגובה
ד''ר בלה קויפמן06/02/2012יש הזהרה לפני עלייה למתקן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה בשיקוםאילנית25/01/2012
שלום, אבי (בן 79) עבר ניתוח מעקפים לפני חודשיים.
לפני כן נהג לשחות עשר בריכות מדי יום בבריכה העירונית.
הוא לא אוהב לשבת בחוסר מעש ורוצה לחזור להתאמן.
כמה זמן אחרי הניתוח מותר לו לחזור לשחות ובאיזה היקף? האם יוכל לחזור לעשר בריכות ביום ישר בהתחלה או שיש להתחיל בהדרגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה בשיקום - תגובה
ד''ר בלה קויפמן26/01/2012מבורך אביך שמעוניין לחזור לפעילות רגילה! אך כמו כל דבר, בהדרגה.
בתחילה מציעה לו לפנות לשיקום הלב, להמתין קצת עם השחייה ולעשות פעילות אירובית מסוג אחר בתחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחייה בשיקום - תגובה
ד''ר בלה קויפמן06/02/2012כמובן, הכל חייב להתבצע בהדרגה.
אני משוכנעת כי הוסבר לאביך על איסור תנועת ידיים במשך תקופה מסוימת, כך הוא צריך לנהוג.
בשלב זה אפשר לעשות הליכות.
בהמשך איני רואה מניעה לשחות, כל החיים לפניו והרצון שלו לחזור לפעילות רגליה מבורך!
בהדרגה ובחוכמהץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בילדותאורן18/01/2012
שלום,
כשהייתי צעיר יותר בילדות סבלתי מרשרוש בלב. היום אני בן 29 והרופא שבדק אותי אמר שכבר לא שומעים את הרשרוש. האם זה הגיוני? האם כדאי לעשות בדיקה יותר מעמיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בילדות - תגובה
ד''ר בלה קויפמן26/01/2012כן, בהחלט הגיוני ש"רשרוש נעלם עם הגיל". אצל ילדים עם דופן דקה יחסית של בית חזה לעיתים שומעים זרימה תקינה של הדם.
בכל אופן אם יש לך ספק או לרופא שלך ניתן לבצע אקו לב על מנת לראות מבנה של הלב היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר צינתוראבן-חן שולמית10/01/2012
עברתי צינתור והשתלת 2 סטנטים לעוקר הראשי לפני חודשיים. הופניתי למחלקת שיקום לב בפתח תקוה בבי"ח השרון. אני גרה במודיעין והמרכז מרוחק מאד. האם אין פתרון יותר קרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר צינתור - תגובה
ד''ר בלה קויפמן10/01/2012ישנם מכונים בבי"ח איכילוב, בבי"ח שיבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים נפוצים?עזרא05/01/2012
אחרי החלמה מצינתור, מהם תרגילי כושר שמומלץ לעשות במהלך החודשים הראשונים? אני מניח שבהתחלה לא רצוי לעשות דברים מאמצים מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים נפוצים? - תגובה
ד''ר בלה קויפמן08/01/2012עקרונית, אין מגבלה. אך רצוי לפנות למכון שיקום הלב ולקבל הדרכה. טיפול בשיקום הלב ממומן ע"י כל קופות החולים לפי סל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור 5526/12/2011
בת 30 ברקע ARVD וVT
איזה פעילות גופנית אני יכולה לעשות ?
כמו כן מטופלת בטמבוקור 300 מ"ג ודרלין 60 מ"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר בלה קויפמן29/12/2011מקרה דורש התייעצות בנושא עם רופא מומחה להפרעות קצב הלב שמללוה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקאנד עדיףאיזי שיין26/12/2011
ב 10 שנים אחרונות נרשם לי בין שאר התרופות / אוקסאר
עתה קבלתי המלצה לשנות ל אטאקנד
האמנם עדיף
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקאנד עדיף - תגובה
ד''ר בלה קויפמן29/12/2011כנראה לרופא המטפל שלך הייתה סיבה להחלפה - חוסר איזון של ל"ד או סיבה אחרת. כדאי לשאול אותו על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שיש לי בעיה בלב?ליאור18/12/2011
היי
אני בן 26,
מתאמן 5 פעמים בשבוע, אימוני כוח וגם אירובי.
תמיד הייתי מאד בריא ואני משתץדל להקפיד לאכול מאוזן ולא שטויות.
בזמן האחרון שמתי לב שבעת פעילויות מסוימות בחדר כושר - כמו הרמת משקולות - אני חש מין לחץ בלב. די חלש אבל מורגש. זה בחיים לא היה לי קודם.
מה זה והאם אני צריך לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שיש לי בעיה בלב? - תגובה
פרופ' יהודה אדלר18/12/2011ממליץ לפנות לרופא המשפחה שלך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לביאנה11/12/2011
הי, בת דודה שלי עברה לפני כמה שנים ניתוח לב ומאז יש לה אוטיזם קשה.
האם זה אחד מהסיכונים בניתוח לב?
זה שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר11/12/2011מציע שתיפנו לנוירולוג בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)