מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף לבמלי08/11/2012
האם לאחר התקף לב תוחלת החיים מתקצרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג09/11/2012התקף לב מהווה גורם סיכון לארועים לבביים חוזרים, אך טיפול מניעתי נכון (הכולל שינוי באורחות חיים,תזונה, ופעילות גופנית תוך שילוב עם טיפול תרופתי מתאים) מפחית את הסיכון לאירועים חוזרים ומאריך את תוחלת החיים באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לב במאמץאבי02/11/2012
עברתי אירוע לב וצינתור ! שאלתי היא האם בכלל ואחרי כמה זמן מאירוע לב צריך לעשות מיפוי לב במאמץ?? ומה תרומתו להבנת המצב הכללי והכלילי ? תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב במאמץ - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג03/11/2012אבי שלום,
אין צורך לעבור מיפוי לב במאמץ באופן רוטיני לאחר אירוע לב וצינתור. הבדיקה מיועדת לזהות הפרעה חסימתית בכלי הדם של הלב, ובד"כ בעיה זו כבר טופלה בצינתור.
ההחלטה לגבי הצורך במיפוי לב במאמץ (או אקו במאמץ) היא פרטנית ע"י הקרדיולוג על פי הנתונים לאחר האירוע. לדוגמא, במידה ובצינתור נמצא שקיימת היצרות משמעותית בעורק כלילי אחד בלבד ועורק זה טופל בצינתור עם פתיחה מלאה, אין צורך לעבור בדיקה נוספת. לעומת זאת, במידה וקיימים כלי דם אחרים שלא טופלו בצינתור עם היצרויות שדורשות המשך ברור, יתכן כי הקרדיולוג יבקש בדיקה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פ.גופנית כשיקום חולי אס"לדוד בן חמו30/10/2012
פרופסור גולדנברג היקר
במסגרת של שיקום לחולי אי ספיקת לב אני עושה תרגילים שונים וביניהן הליכה על מסוע -
כמעט איני חש כל קושי ביום שבו נעשית הפעילות. אך ברב המיקרים אני חש עייפות ותחושות אחרות ביום המחרת ("כמו סמרטוט")
1.האם יש קשר לפעילות מהיום הקודם?
2. למרות שהמשקל שלי נשאר יציב הרבה חודשים רזיתי מאד בשרירי הידיים וברגליים
אני יודע שפעילות כח אצל אנשים בריאים בונה ומנפחת את השריר. מה קורה אצל חולי אס"ל האם זה בונה את השריר או להפך מפרק אותו ומרזה אותו-
האם ישנה דרך כל שהיא לחולים כמוני לבנות את השריר ולו במעט? (תזונה? ויטמינים? פעילות מתונה?)
תודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ.גופנית כשיקום חולי אס"ל - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג01/11/2012דוד שלום,
השאלות שאתה מעלה טובות.
שיקום ופעילות גופנית הוכחו כמאריכי חיים ומשפרי איכות חיים בחולי אי ספיקת לב. גם בנית מסה חשובה, אבל ההתאמה לכל פעילות היא אישית על פי היכולת התפקודית של המשתקם.
מציע שבשלב ראשון תתאם פגישה עם הפיזיולוג בשיקום כדי לוודא את התאמת הפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ברום הבטן לאחר טיסה ארוכהיאיר25/10/2012
שלום ד"ר.
אני בן 60 , בעברי (למעלה מעשר שנים ) אוטם שריר הלב , מאוזן תרופתי , מבצע בדיקות תקופתיות כולל מבחני מאמץ אקו וכו"י ובגדול אני בסדר , עושה פעילות גופנית וכו"י .
במסגרת עבודתי אני טס הרבה לחו"ל ושמתי לב שבטיסות ארוכות כמו למעלה מעשר שעות בזמן שאני יורד מהמטוס בזמן הליכה מהירה אני מרגיש לחץ ברום הבטן שחולף במשך היום , ראוי לציין שבטיסות קצרות כנראה לא בגובה רב התופעה לא קיימת .
באותו מאוחר יותר עשיתי פעילות גופנית על מתקן הליכה במאמץ הרבה יותר גבוה מאשר ישיבה / הליכה ולא הרגשתי את אותו לחץ ברום הבטן .
שאלתי : האם יש קשר לבעיה לבבית או שזה תופעה מוכרת בגלל חוסר החמצן בגובה רב , טיסה ארוכה בישיבה ואולי בעיית קיבה .
אשמח לשמוע את דעתך .
תודה
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ברום הבטן לאחר טיסה ארוכה - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג27/10/2012מהאמור לעיל לא נראה שהמקור לכאבים ברום הבטן הוא לבבי אלא קשור ככל הנראה למערכת העיכול. אין גם קשר לחוסר חמצן בטיסה.
בכל מקרה, צריך להמשיך גם את המעקב הקרדיולוגי ואת הבדיקות שאתה מבצע (כולל מבחני מאמץ ואקו) ללא קשר לתסמינים שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לנהיגהנעמי קהת20/10/2012
מהן ההנחיות, כולל החוקיות, לגבי חזרה לנהיגה לאחר ניתוח מעקפים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לנהיגה - תגובה
ד''ר בלה קויפמן24/10/2012מומלץ להימנע מנהיגה במשך חודשיים על מנת לשמור על עצם החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?אבי11/10/2012
עברתי התקף לב לפני 3 שבועות ומקבל את התרופות הבאות : effient 10 mg aspirin 100 lipitor 80 tritace 2.5 cardiloc 2.5 אילו התרופות לאחר הצינתור שבמהלכו הותקנו 2 סטנטים והשאלה? האם מותר לקחת ויאגרה עם תרופות אילו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ? - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג12/10/2012אבי שלום,
התרופות שאתה לוקח אינן מהוות קונטרה- אינדיקציה לנטילת ויאגרה. כלומר ניתן לקחת את ויאגרה בשילוב עם התרופות.
בכל מקרה, לפני נטילת ואיגרה מומלץ להתיעץ עם קרדיולוג מכיוון שההתאמה לטיפול היא אישית ולא קשורה רק לתרופות שאתה לוקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר התקף לבמול10/10/2012
בעלי עבר לא מזמן אירוע לב ועכשיו הוא זקוק לתזונה שונה ממה שהוא אכל
מי צריך לבנות לו את התפריט האם זה הרופא המטפל או לפנות לתזונאית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר התקף לב - תגובה
ד''ר בלה קויפמן11/10/2012כמובן, מומלץ לשמוע את המומחה בנושא - תזונאית. כיום גם במסגרת שיקום הלב ניתן לקבל ייעוץ תזונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץעומר25/09/2012
שלום.
עברתי בדיקת מאמץ ונמצא :
מבחן מאמץ שלילי , חיובי אליקטרוקריוגרפית , צניחה ST בדופק 145 לדקה עד 1.5 מ"מ , 101% מדופק מטרה , דופק מרבי 156 לדק 8.5 מיטס .
עשיתי בדיקה זו בגלל כאבים בחזה .
אודה לך באם תוכל לפענח לי במספר מילים מה התוצאה של בדיקת המאמץ .
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג25/09/2012לא ניתן להתייחס לבדיקה באופן מלא ללא שרואים את תרשימי הא.ק.ג.
באופן כללי, נראה שבדיקת המאמץ הייתה שלילית לסימפטומים מכיוון שלא היו תסמינים של כאבים בחזה במאמץ מקסימלי ע"פ גילך.
השינויים בא.ק.ג בזמן מאמץ דורשים המשך ברור לשלילת מחלת לב כלילית, אך כאמור צריך לראות אותם במקביל להערכת המשך ברור הכאבים בחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ לאחר ניתוח מעקפיםנעמי קהת18/09/2012
שלום, מבקשת לדעת כמה זמן לאחר ניתוח מעקפים, מומלץ לחזור על בדיקת מאמץ. תודה. התוכלו בבקשה להשיב ישירות למייל שלי. תודה. שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג18/09/2012אין צורך לחזור על בדיקת מאמץ באופן רוטיני לאחר ניתוח מעקפים כדי לזהות בעיות חוזרות באספקת הדם לשריר הלב אלא אם כן קיימים סימפטומים המחשידים לבעיה.
במסגרת שיקום הלב אנחנו מבצעים בדיקת מאמץ חודש לאחר הניתוח בכדי להתוות תוכנית לפעילות גופנית לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"לאיילת13/09/2012
כמה זמן לאחר התקף לב ניתן לטוס לחופשה בחו"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג15/09/2012האישור לנסיעה לחו"ל צריך להנתן על פי המצב הרפואי של החולה לאחר האירוע. רוב המטופלים שמשתחחרים לאחר התקף לב היום הם יציבים, לאחר צינתור עם פתיחה מלאה של העורק שגרם לאירוע, ועם תפקוד לב שמור. במקרים אלה יש צורך להבדק ע"י קרדיולוג (שיבדוק גם את התאמת הטיפול התרופתי), ואז ניתן לקבל אישור לטוס מוקדם יחסית (כחודש לאחר האירוע). במקרים מורכבים יותר ההתאמה היא אינדבידואלית ע"פ המצב הקליני של החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה להמשך שיקוםיאיר05/09/2012
עברתי התעלפות ללא סימנים מוקדמים בדיקת corotid sinus hypersensitivity חיובית עם בלוק של 8 שניות עברתי השתלת קוצב המלצתכם להמשך שיקום והבהרה על המצב בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה להמשך שיקום - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג05/09/2012סל הבריאות מאפשר טיפול במסגרת שיקום הלב במשך שנה לאחר השתלת קוצב לב וכדאי לנצל אפשרות זו. השיקול כולל מעקב קרדיולוגי, ניתור, והדרכה לפעילות גופנית לאחר השתלת הקוצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לביהודית29/08/2012
אמי בת 87 חולת סוכרת,לחץ דם גבוה, היתה חולת ITP ולקחה 6 שנים פרנדיזון. לפני כ- 3 קבלה התקף לב עברה צינתור והתקינו לה 2 סטנטים אבדה דם רב ונתנו לה עירוי 2 מנות דם ואח"כ התעלפה ועברה החיאה ולאחר מכן התקינו לה קוצב לב.היא לא מתנועעת הרבה כיוון שנשברה לה חוליה בעמוד השדרה והיא מתנועעת בקושי עם הליכון.
בתקופה האחרונה קשה לה לנשום ולפעמים אפילו לדבר. רופאת המשפחה בדקה את הריאות בסטטוסקופ ואמרה שיש לה מים בריאות וגם בקרסוליים שזה אי ספיקת לב. אמי לוקחת כדורים נגד לחץ דם: וסקס+תיאוזיד, דרלין. לסכרת לוקחת: זריקת לאנטוס+ וכדור נובונורם. לסטנטים לוקחת: פלביקס., ובנוסף:כדור זנטקס, ויטמין D, כמוסה קיו 10, ויטמין C.
אלו בדיקות אמי צריכה לעשות בכדי לדעת מה מצבה?
מהן התרופות שהיא צריכה לקחת או להחליף?
האם אפשר לקחת גם וסקיס +תיאוזיד ובאותו זמן גם פוזיד?
האם יש טיפול לבעית המים בריאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב - תגובה
ד''ר בלה קויפמן29/08/2012נראה כי מצבה של אמך מורכב ודורש היכרות קרובה יותר. מציעה לבקש הפנייה למרפאת אי ספיקת לב קורבה לביתה, כך יהיה ניתן באופן אפטימלי לערוך בדיקות ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות הביקורים במכונים לשיקום הלבדוד בן חמו27/08/2012
רופאים נכבדים
בנסיון להתקבל לאחד ממכוני שיקום הלב (א. הרופא /בלינסון/ברזילי) נודע לי שתדירות הביקורים במהלך השיקום היא פעמיים בשבוע.
האם זה מספיק?
הייתי מבקש שתתייחסו במיוחד לחולה אי ספיקת לב שפעילות גופנית מבוקרת אמורה לשפר את איכות חייו ולהאריכם- האם פעמיים בשבוע זה מספיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות הביקורים במכונים לשיקום הלב - תגובה
ד''ר בלה קויפמן29/08/2012אכן מקובל כיום לבצע פעילות גופנית בשיקום הלב פעמיים בשבוע, בהמשך לפי המלצות של קריודלוג ופיזיולוג מומלץ לעשות הליכה בנוסף לפעילות במכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הגבול בספורט שיקומי לחולה א ס לדוד בן חמו16/08/2012
שלום רב . חולה בן 58
לפני שנתיים עברתי ניתוח לב לכריתת אנוריזמה מחדר שמאל שנוצרה בעקבות התקף קדמי נרחב לפני 28 שנים (חייתי לא רע ועבדתי שעות רבות עם מפרצת זו ועם תפוקת לב של 25% EF)
בניתוח הוקטן החדר והוטלא בטלאי סינטטי. לקח לי כשנתיים "להתרגל אליו" - בשנתיים אלה עשיתי פעילות ספורטיבית שעיקרה הליכה של 3-4 ק"מ - 2-3 פעמים בשבוע.
לאחרונה אני עייף יותר במשך היום - וגם קשיים בשינה.
שאלתי היא עקרונית ויכולה לשרת חולי אסל נוספים.
כשאני עושה הליכה אני חש שאני יכול ללכת אפילו 6-7 ק"מ ללא בעיה כלשהיא בזמן ההליכה.
אבל אני בכוונה מגביל את עצמי ל-4 ק"מ במין "חוש" אינטואיטיבי שמעבר לזה אני "אשלם מחיר" למחרת -
האם ישנו כלי מדעי /רפואי שיכול לחזות את המאמץ המותר מצד אחד אך המחזק את מערכות הגוף מצד שני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הגבול בספורט שיקומי לחולה א ס ל - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג18/08/2012אין גבול "אבסולוטי" לפעילות גופנית בחולי אי ספיקה. היכולת נקבעת באופן פרטני לכל חולה, כך שיתכן מצב ששני חולי אי ספיקה עם תפקוד לבבי דומה יגיעו לדרגות פעילות שונות לחולטין.
כאשר חולה עם אי ספיקת לב מתקבל לשיקום הלב הוא עובר מבחן מאמץ (תחת טיפול תרופתי) ובהתאם לתוצאות המבחן (כולל יכולת ודופק מירבי) נקבעת תוכנית פעילות אישית ע"י פיזיולוג עם עליה הדרגתית בסרגל המאמצים.
שיקום בחולי אי ספיקה נכלל בסל הבריאות ונמצא כמשפר את תפקוד הלב ומקטין באופן משמעותי את הסיכוי לארועי אי ספיקה, לפיכך אני ממליץ לפנות למכון שיקום חולי לב הקרוב לביתך בכדי להתחיל בתוכנית פעילות מותאמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת המנוע" בספורט שיקומי
דוד בן חמו19/08/2012תודה רבה על התשובה המפורטת
אנא ברשותך שאלה נוספת שמאד מסקרנת .
בפעילות הספורטיבית שבמסגרת השיקום , הלב עובד מהר יותר.
האם שריר הלב -ובמקרה שלי חדר שמאל- לא "מתעייף" ("מזדקן") יותר מהר
ואורך חייו מתקצר? כמו (סליחה על ההשוואה) במנוע מכונית (בלאי)?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת המנוע" בספורט שיקומי - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג19/08/2012הפעילות במסגרת שיקום הלב מתואמת למצב הפיזיולוגי של החולה עם עליה הדרגתית בסרגל המאמצים. פעילות כזאת איננה שוחקת את הלב, אלא אף נמצאה כמשפרת את תפקודו ואת אורך ואיכות החיים של החולה.
המנגנונים הקושרים לשיפור בתפקוד הלב תוך פעילות גופנית מורכבים, וכוללים גם הרחבה של כלי דם בפריפירה עם הקטנת העומס על הלב, ירידה בפעילות הורמונים מסוימים (שעולים באי ספיקת הלב) המזיקים ללב, ויצירת מעקפים "טבעיים" בין עורקי הלב.
לפיכך פעילות גופנית היא מעין "תרופה" (ללא תופעות לואי) שתוך כדי מעקב נכון מומלץ לקחת אותה ללא הגבלת גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מילה זהב
דוד בן חמו20/08/2012אתה נהדר
בשום פורום לא קיבלתי תשובות כה הגיוניות ומשכנעות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטוריםלאה14/08/2012
כמה זמן אחרי ניתוח מעקפים ניתן לטוב לחו"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדוקטורים - תגובה
ד''ר בלה קויפמן15/08/2012מבחינת חברת התעופה, 10 ימים, מבחינת הביטוח - 6 ח'.
מבחינת הרופאים - 3 ח'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדוקטורים - תגובה
ד''ר בלה קויפמן15/08/2012מבחינת הביוח - 6 ח', מבחינת החברת תעופה - 10 ימים, מבחינת רפואית - 2-3 ח'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)