מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרותרפיהאביהו04/12/2011
אהלן
בן 68, עברתי אירוע לב לפני שלושה חודשים, עכשיו הכל בסדר תודה לאל
אני עובר שיקום
הבנתי שטיפול בשם הידרותרפיה יכול לעזור גם.
האם מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרותרפיה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר06/12/2011מומלץ לחולים המתאימים להידרוטרפיה-ההחלטה נעשית במכון לשיקום הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לאחר צינתורכרמית23/11/2011
אני כשנה לאחר צינתור ומצבי הכללי טוב.
האם ניתן\ מומלץ לעסוק ביוגה? לא מדובר ממש בסיבולת לב ראה או מאמץ יוצא דופן.
יש לכם תובנות בנושא? יש בכך אלמנט שיקומי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לאחר צינתור - תגובה
פרופ' יהודה אדלר24/11/2011עליך לפנות למומחה בנושא היוגה, אין הוכחות בספרות על היעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר אחרי צנתוריצחק06/11/2011
רציתי לדעת כמה זמן יש להמתין מביצוע צינתור עד חזרה לכושר גופני מלא? אני הייתי רץ כל בוקר 10 ק"מ ומשתתף במירוצים למרחקים בינוניים עד הצינתור. יש סיכוי שאחזור למצב הקודם או שכדאי להתחבר למציאות אחרת?
אני בן 62, הצינתור היה לפני חודש וחצי.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר אחרי צנתור - תגובה
פרופ' יהודה אדלר11/11/2011לא ניתן לענות על שאלה כזו בטפל בפורום, עליך לפנות לקרדיולוג המטפל בך או לחילופין למכון לשיקום לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בלב והשלכות לחייםלירז25/10/2011
אצל הילד שלי (בן 4) התגלה רשרוש בלב. בעיקרון הוא ילד מאד שמח ופעיל. אך הבנתי שמצב זה עשוי לדרוש ניתוח או שינויים באורח החיים, מאמץ מופחת וכו'. רציתי לדעת האם מדובר בשינויים מהותיים? האם לא יוכל לשחק עם חבריו בבית הספר משחקי ספורט או להיות פעיל ספורטיבית? כיצד החיים שלו יוגבלו עקב התופעה? האם זה יכול לגרום למוות מוקדם? מה ההמלצות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בלב והשלכות לחיים - תגובה
פרופ' יהודה אדלר26/10/2011עלייך לפנות לקרדיולוג ילדים מומחה בנושא, רשרוש בלב דורש בדיקה לא תמיד הוא בעל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ואי ספיקת לבאליעזר10/10/2011
לאחרונה גילו אצלי ספיקת לב נמוכה בצד שמאל 39%
קיבלתי תרופות מסוג סימקסון וקרדילוק.
מאז יש לי בעיות בתפקוד המיני (זקפה לא נשארת לאורך זמן, חשק ירוד), רציתי לדעת האם זה קשור?
אני בן 64.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ואי ספיקת לב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר10/10/2011מציע שתפנה בנושא לרופא המתאים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד מיני אחרי צינטור
arie11/11/2011מני מעל חודשיים אחרי צינטור והכנסת סטנט!התפקוד המיני מאוד ירוד ואין זיקפה ואין חשק ! מצב מדאיג! אנא הנחו כיצד ולמי לפנות ? אני בן 65 והנושא מאוד מדאיג ומעסיק אותי ! תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד מיני אחרי צינטור - תגובה
פרופ' יהודה אדלר15/11/2011אנא פנה לקרדיולוג המטפל ובהמשך לאורולוג אם יהיה צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שרירי החזה והכתפיים אחרי התקףסנדו מזור30/09/2011
שלום
לפני שנה וחצי עברתי התקף לב קל . הושתל סטינט בלתי מצופה . בדיקות מאמץ ואקו לב חוזרות תקינים.קיבלתי במשך 9 ח פלויקס 75 וקרטיה . אני ממשיך לקבל קרטיה.
לפני ההתקף הייתי מתאמן בהרמת משקולות 3-4 פעמים בשבוע כחצי שעה כל פעם.
הקרדיולוגים אסרו עלי הרמת משקולות.
נכון להיום אני הולך יום כן יום לא כשעה הליכה מואצת עליות וירידות בלי בעיות .אני רוצה לחזור להרמת משקולות כדי לחזק את שרירי הכתפיים והחזה.אני מדבר על משקולות 5-10 ק"ג בכל יד .
הקרדיולוג שלי אומר שהוא לא מומחה לשיקום לב.
אני מבקש את עזרתך.
מודה מראש
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירי החזה והכתפיים אחרי התקף - תגובה
פרופ' יהודה אדלר30/09/2011שאלה מצוינת, ככלל לא מומלץ לחולי לה הרמת משאות כבדים, ברם כל חולה בפני עצמו, איני מכירך אך טוב יעשה הקרדיולוג שלך וישלח אותך בשאלה זו לאחד ממכוני השיקום לה באזור מגוריך לייעוץ אישי שלך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצביםלי26/09/2011
היי, אני מעוניינת לדעת כמה מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצבי לב קיימים. האם מלבד מערכת קרלינק של מדטרוניק יש עוד אפשרויות או שזו האופציה היחידה למושתלי קוצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצבים - תגובה
פרופ' יהודה אדלר26/09/2011זה לא הפורום לענות על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה לדעת אם יש להם תחרות..
לי26/09/2011אני לא מבקשת שתשווק לי או תמליץ לי, וגם לא אכפת לי מה השמות של המערכות האחרות,אני רק רוצה לדעת אם הם לבד בשוק הזה או שיש להם תחרות.
מין הסתם תחרות מוזילה את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה לדעת אם יש להם תחרות.. - תגובה
פרופ' יהודה אדלר26/09/2011כאמור פני לפורום המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר ניתוח החלפת מסתםרינת25/09/2011
לפני כ- שבועיים חמותי עברה ניתוח החלפת מסתם אורטלי . מאז יש לה כאבי ראש חזקים , מתארת את הכאבים "ראש כבד" . סובלת ממצבי רוח ירודים. ביקרנו אצל הקרדיולוג אך לטענתו היא נראית טוב וכמו כן כאבי הראש לא קשורים לניתוח. האם הכאבים באמת לא קשורים? ואם כן או לא מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר ניתוח החלפת מסתם - תגובה
פרופ' יהודה אדלר25/09/2011להיבדק אצל רופא משפחה ונוירולג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיגה בלבאביבית21/09/2011
אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כ-3 חודשים, מאז 4 פעמים יצא ונכנס שוב ושוב לבית החולים מכיוון שהיולו נוזלים בריאות( רגליים נפוחות וכד')
השבוע הדופק היה מהירוקשה לו לנשום, שוב אישפזו אותו והרופא אמר שיש לו פירפורים בלב.
היום הרופא אומר שיש לו אי ספיגה בלב.
איך מטפלים בזה מלבד הכדורים?האם רצוי לעשות פעילות ספורטיבית?(אבא לא אוהב ללכת כי מתעייף ויש לו קשיי נשימה ) אך האם "להכריח אותו" ,? מה לגבי תזונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיגה בלב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר22/09/2011הטיפול בהתאם למצבו של החולה, רק בבדיקה על ידי קרדיולוג מומחה ניתן להשיב על השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שריר הלבאלי17/09/2011
שלום,
בן 48 בריא בד"כ. לפני כחודשיים אושפזתי כתוצאה מכאבים בחזה וביד ימין ובדיקת דם שהראתה נזק ללב. האבחנה היתה מיוקרדיטיס בעקבות שפעת שהסתבכה במשך שבועיים. א.ק.ג. תקין, אקו תקין, ללא ממצאים נוספים. לוקח טריטייס 5 מ"ג + חצי כדור נורמיטן,הקדיולוג בבי"ח מאיר המליץ שלא לעסוק בפעילות גופנית מאומצת למשך שלושה חודשים. אני מרגיש טוב מאוד ורוצה לעסוק בספורט במאמץ . האם רופא פזיולוג זהו הכיוון ומה הבדיקות שצריך לעשות?
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שריר הלב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר22/09/2011צריך להיות במעקב קרדיולוג ולעשות כמצוותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה והפרעת קצבדניאלה ק.12/09/2011
לאבא שלי היתה הפרעת קצב לפני שלוש שנים, בעקבותיה השתילו לו דפיברילטור. מאז הוא נהיה ממש פריק של מזון בריא, הרבה יותר ממה שהוא היה פעם - וגם לפני זה הוא היה מקפיד על תזונה בריאה (דלת שומן, מינימום כולסטרול, הרבה ירקות וכו').
הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין הפרעת קצב לבין תזונה והאם יש השפעה משמעותית על הלב כאשר אדם אוכל כמעט רק ירקות וקטניות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה והפרעת קצב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר13/09/2011חשוב לעקוב אחרי האלקטרוליטים בדמו בבדיקות דם רוטיניות. מציע ייעוץ דיאטטי לאביך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקסנינה03/09/2011
שלום רב
אני בת 63 עברתי התקף לב לפני כשנה הושתלו 2 סטינטים ,אני מקבלת פלויקס 75 וקרטיה קופת חלים אישרה לי לקבל פלויקס לשנה במחיר קופ"ח . בפנייתי לקרדיולוג האם אני יכולה להפסיק או להמשיך לקחת את הפלויקס בתום השנה ,לא ניתנה לי תשובה ברורה .הקרדיאולוג נתן לי לההחליט ,קראתי שהפלויקס תרופה מעולה אבל מה קורה אם אני לוקחת גם כרטיה? . קשה לי קחת החלטה בעצמי . אבקש לשאול ולדעת מה הסיכויים אם לא אקח את הפלויקס ? מה הסיכויים למצב בריאותי
תודה מראש
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס - תגובה
פרופ' יהודה אדלר03/09/2011כל מקרה לגופו, עלייך לעשות את מה שהקרדיולוג המטפל ממליץ לך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכיצד מבחינים ב - פלויקס מקורי ?
יקיר28/09/2011א.ג.נ.
שלום רב,
הכיצד מבחינים ב - פלויקס מקורי ?
מהוא פלויקס מקורי ?
מי היצרן והיכן הפלויקס מיוצר ?
בתודה ובברכה
שנה טובה
יקיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכיצד מבחינים ב - פלויקס מקורי ? - תגובה
פרופ' יהודה אדלר28/09/2011לא זה המקום לדון בתרופות אמיתיות או מזויפות. מציע שתפנה למקורות המתאימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תרופות_ייעוץ_תרופתי' id=link]תרופות ייעוץ תרופתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסטורגבי30/08/2011
שלום.
התחלתי לקחת קריסטור 10 מ"ג ומאז יש לי כאבי ראש ומעט סחרחורת , אני לוקח את התרופה רק מספר ימים .
האם זה מהתרופה והאם התופעות (כאבי ראש סחרחורת ) יעברו עם הסתגלות לתרופה או שזה כל זמן שאני לוקח את התרופה הזו .
מתי מומלץ לקחת את התרופה בבוקר או לפני שינה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסטור - תגובה
פרופ' יהודה אדלר01/09/2011מאוד ייתכן שקשור, את הכדור יש לקחת לפני השינה, אנא גשי לרופא המשפחה לבדיקות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לב ?שירי22/08/2011
שלום רב, אבי עבר לפני קרוב ל- 10 שנים התקף לב ומאז הוא שומר על עצמו מאוד- הן מבחינת תזונה והן מבחינת פעילות גופנית. הוא לא עבר ניתוח לב ומטופל בכדורים. לאחרונה הוא לא ישן טוב בכלל, ובימים האחרונים ראינו כי הרגליים שלו נפוחות. אנחנו מבינים שאלה סימפטומים של אי ספיקת לב. מדובר באדם שמאוד מפחד מבדיקות, בתי חולים וכיוצא בזה. האם יש "עזרה ראשונה" שניתן לתת בבית (פעילות ספורטיבית מוגברת? שינוי בתפריט?) עד שיתרגל לרעיון שעליו לעבור בדיקות?
תודה רבה ובריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב ? - תגובה
פרופ' יהודה אדלר25/08/2011לא ניתן לטפל באביך בדרך זו מהאתר, הוא חייב להיבדק על ידי מומחה לפני מתן טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לחולת לבזהבה21/08/2011
אמי עבר התקף לב קשה לפני חמש שנים . לפני כן היא לא נהגה לעשות ספורט.
שמעתי שפעילות גופנית מתונה יכולה לעזור לחולי לב. מותר לה לבצע פעילות גופנית? אם כן, באיזו תדירות ומה נחשב לפעילות גופנית מומלצת לחולי לב?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לחולת לב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר25/08/2011כל חולה לב לפני פעילות גופנית סדירה חייב להיבדק לקביעת התכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)