מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחינות והפרעות בזיכרון- בירוראריק15/04/2019
שלום ד"ר פאר,
אני בן 26.
אני אמור להיבחן בקרוב באוניברסיטה בתחומים שונים.
סיכמתי כבר הכל.
אני קורא את החומר על בסיס יומי, אך את רובו אני לא זוכר.
האם מדובר בהפרעה בזיכרון? אם כן, איך ניתן לשפר זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחינות וזיכרון
ד``ר דנה פאר15/04/2019אריק שלום,
לפי מה שתיארת אין מדובר בהפרעה בזיכרון המוכרת כמחלה או משהו פיזיולוגי פתולוגי.
יש המון דרכים להשפיע על הזיכרון לצורך למידת חומר, ועליך למצוא את הטכניקות האפקטיביות ביותר עבורך.
ממליצה לערוך חיפוש באינטרנט על שיטות ללימוד אפקטיבי ולמצוא מה שהכי מתאים לך.
בהצלחה בבחינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בזכרון חזותי בעקבות דמנציהגור11/04/2019
שלום ד"ר
סבי סובל מדמנציה ולאחרונה חלה ירידה בזיכרון החזותי שלו.
הוא פחות ופחות מזהה תמונות, פחות מזהה פנים וזה ממש מדאיג אותי הרגרסיה הזו.
קשה לי לראות אותו ככה.
איך אפשר לעצור את הרגרסיה ולעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בתפסיה חזותית
ד``ר דנה פאר11/04/2019שלום גור,
לצערי מה שאתה מתאר זה חלק מהתקדמות הדמנציה.
הדמנציה מאופיינת באובדן הדרגתי של הזיכרון, בין היתר שליפה של מלים וזיהוי חפצים.
יש מחקר שהציג ממצאים חיוביים להאטת תהליך זיהוי חפצים ע"י שילוב של שילוט ותרגול יומי (זה בוצע בבית אבות).
כנראה ששמו שלטים על כל מיני חפצים ומקומות במרחב ועברו עם האנשים מדי יום, אולי כמה פעמים, והאנשים עם דמנציה הקריאו בקול את מה שכתוב על השלט.
כאמור, מדווח על האטה מסוימת בעקבות התערבות זו. לא בטוח שזה יתאים לסביבה ביתית, וגם נדרש מטפל שידאג לבצע את הפעילות מדי יום.
מה שכן, להעמיד את סבא שלך במבחנים ובדיקות של "מי זה? מה זה?" וכן הלאה - לא יאט את המחלה. זה רק יעצבן אותו!
אנא הימנעו מכך.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לגרום לגירויים מוחיים אצל אדם דמנטי?עלמה03/04/2019
כיצד ניתן לגרום לגירויים מוחיים אצל אדם דמנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי מוחי לאדם עם דמנציה
ד``ר דנה פאר29/04/2019שלום עלמה,
לצורך המלצה טובה על גירוי מוחי לאדם עם דמנציה יש צורך במידע נוסף.
באופן כללי אפשר לומר שיש לדאוג שתייה ותזונה מספקת, פעילות גופנית, בעיקר הליכה מדי יום אם אפשר, השתתפות בפעילות חברתית, מומלץ השתתפות במרכז יום, והפעלה מתאימה לפי היכולת בבית (משחקים, פעילות טיפוח ואחזקת הבית, שימור תחביבים מהעבר).
כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק בעניין זה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירצטאם כטיפול בבעיות זיכרוןישראל31/03/2019
אחרי איזו תקופה מרגע תחילת נטילת פירצטאם מתחילים להרגיש שיפור בזיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לבעיות זכרון
ד``ר דנה פאר31/03/2019שלום ישראל,
אינני מכירה לעומק את החומר שציינת בשאלתך, אך התרשמותי היא שיש חילוקי דעות בנוגע לאפקטיביות שלו.
לא ניתן להשיב לשאלה גם משום שלא ברור מה הרקע לנטילת החומר, מה מחלות הרקע או המצב הגופני כללי, מהם החומרים האחרים שאתה נוטל, מה היה המצב ההתחלתי, ומה אורח החיים באופן כללי.
אני מאד ממליצה לך לדבר עם הרופא שלך בעניין.
במיוחד אם ההמלצה לנטילת תכשיר זה נעשתה ע"י גורם שאינו רופא.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להראות תמונות לחולה אלצהיימר יכול לסייע לו בשיפור הזיכרון?גד28/03/2019
האם להראות תמונות של דברים מוכרים או אנשים קרובים לחולה אלצהיימר יכול לסייע לו בשיפור הזיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונות לחולה בדמנציה
ד``ר דנה פאר28/03/2019שלום גד,
תודה על השאלה המצוינת.
לאדם עם דמנציה ו/או אלצהיימר כדאי להראות ולהציג תמונות מהחיים האישיים ומהעבר האישי שלהם.
חשוב להבין שהמטרה היא לאפשר העלאת זכרונות נעימה גם להם וגם לך.
לא לעשות מבחני זכרון עם התמונות בסגנון - מי בתמונה? איפה זה היה? מתי זה קרה? - זה יוצר אוירה לא נעימה לכל הצדדים, ואנשים ממש לא אוהבים שעושים להם מבחנים, עם או בלי דמנציה.
יש מחקר קטן שמצא שסימון חפצים בשלטים מאריך את משך הזמן שזוכרים את שמות החפצים.
המלצת החוקרות היתה לשים שלטים על דברים שאנחנו רוצים שהאדם עם דמנציה יזכור.
זה יכול להיות רלוונטי בבית לשים שלטים על דלתות החדרים (לכתוב מלים ברורות) או לשים פתקים על חפצים שרוצים שיזכרו מהם (למשל משהו במטבח).
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שאנט להידרוצפלוסח27/03/2019
שלום,
לאחרונה אובחן אצלי הידרוצפלוס (עקב ירידה חדה בזיכרון) ורופאים המליצו לי על ניתוח שאנט.
כל כמה זמן בממוצע יש להחליף את השאנט?
האם זה כרוך בניתוח חוזר מלא (בדיוק כמו הראשון)?
למה בעצם יש צורך בהחלפת השאנט?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת שאנט
ד``ר דנה פאר29/04/2019שלום ח,
יש מחסור בנתונים למתן תשובה מהימנה.
במקרים של הידרוצפלוס יש צורך במידע כוללני כדי לקבל החלטות.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזכרון בגיל השלישימירה מרקוס24/03/2019
אמי ז"ל נפטרה מאלצהיימר .ידוע לי שזו מחלה תורשתית. אשמח לקבל מידע בנושא זה ואבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר בירושה
ד``ר דנה פאר25/03/2019שלום מירה,
למחלת אלצהיימר, שהיא סוג של דמנציה, יש אלמנט תורשתי אבל זה לא אחד לאחד, ולמעשה לא ידוע כיום כיצד זה עובר בגנים. ידוע שיש סיכוי גבוה יותר לחלות אם כבר היה במשפחה אדם עם אלצהיימר.
אבחון של אלצהיימר, כמו כל סוגי הדמנציה, מתבסס על קליניקה ושלילת גורמים אחרים. אין בדיקה אבחנתית חד משמעית.
למניעת דמנציה לסוגיה אני ממליצה להקפיד על תזונה בריאה (למשל דיאטה ים תיכונית), השתתפות חברתית, לא לעשן, לבצע פעילות קוגניטיבית ולפחות 150דקות של התעמלות אירובית בשבוע.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בראש ואיבוד זיכרוןרויטל21/03/2019
בני חטף מכה בראש. הוא היה בבית חולים ללא הכרה. לפני כמה ימים התעורר והוא איבד את הזיכרון לטווח הקצר.
האם מצב זה שכיח? האם הזיכרון יחזור לו? אני ממש ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת ראש וזכרון
ד``ר דנה פאר21/03/2019רויטל שלום,
קשיים שונים בזכרון שכיחים לאחר פגיעת ראש, בוודאי עם אובדן הכרה ממושך.
לא ניתן לקבוע בשלב זה מה מהות הפגיעה ואם יחול שינוי במצב.
חשוב שתמשיכו להיות בקשר עם הצוות המטפל ובמעקב וכדאי להתחיל טיפול שיקומי בריפוי בעיסוק.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים מומלצים לשיפור זיכרוןרומי19/03/2019
אילו תרגילים מומלצים לשיפור זיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לזכרון
ד``ר דנה פאר19/03/2019שלום רומי,
כל הכבוד שאת מודעת ושואפת לשפר ולשמר את הזיכרון שלך ולמנוע אלצהיימר / דמנציה.
יש כמה אפשרויות מסודרות ומאורגנות לשיפור הזכרון:
1. ללכת לאחד מהמכונים שאליהם מגיעים אנשים ומתאמנים על תוכנות מחשב, שניתן למצוא רק שם.
2. רכישת מנוי לתוכנה מסוג זה שאפשר להשתמש במחשבים בבית שלך, מבלי שצריך ללכת למקום מסוים.
3. לשחק במגוון משחקים חינמיים שיש באינטרנט וניתן למצוא בקלות בחיפוש מסוג של "משחקים לשיפור הזכרון"
4. להשתתף בסדנה או חוג לזכרון
מה שחשוב הוא לעשות תרגילים או כל פעילות שמהווה אתגר וקושי (לפחות קל) עבורך.
בנוסף לבחירה בפעילות של תרגילים, חשוב לשמור על רמת השתתפות חברתית, תזונה נכונה, פעילות גופנית אירובית לפחות 150 דקות בשבוע, שינה טובה ושתייה מספקת.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אומגה 3 ושיפור זיכרוןרמי17/03/2019
האם אומגה 3 יכול לשפר את הזיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד``ר דנה פאר17/03/2019שלום רמי,
למניעת דמציה ואלצהיימר ולשימור ושיפור זכרון כדאי לשמור על תזונה מגוונת, ויש ממצאים עדכניים שתפריט ים תיכוני, שבו יש הרבה ירקות, פירות ודגים מיטיב עם כושר קוגניטיבי.
יש הנוטלים תוספים שונים של אומגה 3 או 6 וכד'.
הדיעות בעניין הכדאיות חלוקות, ויש לבחון כל מקרה לגופו בהתייחס לתזונה ותרופות שהאדם נוטל.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בויאקוג לחולי לבאורטל13/03/2019
האם אני יכולה ליטול ויאקוג בזמן שאני נוטלת אספירין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאקוג
ד``ר דנה פאר13/03/2019שלום אורטל,
במקצועי אני גרונטולוגית ולא רופאה, כך שאין לי מידע בעניין תגובות בין תרופתיות.
אני מניחה שאת רוצה ליטול ויאקוג למניעת אלצהיימר/דמנציה. ממליצה לקרוא היטב את הרשום על הקופסה: כתוב שנערכו מחקרים על אנשים עם ירידה קוגניטיבית. לא מצאתי שכתוב מה היו הממצאים ושניכר שיפור משמעותי במצבם.
אם רצונך למנוע דמנציה - עדיף שתשקיעי בביצוע פעילות גופנית אירובית לפחות 150 דקות בשבוע, למשל הליכה.
זה כבר הוכח מחקרית כאפקטיבי (וגם ממש זול!)
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לשיפור זיכרון- בירורמשה11/03/2019
אילו תרגילים ניתן לעשות לשיפור הזיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור הזכרון
ד``ר דנה פאר11/03/2019שלום משה,
כל הכבוד שאתה מודע ושואף לשמר את הזיכרון ולמנוע אלצהיימר ודמנציה.
יש כיום מספר אפשרויות מסודרות:
1. ללכת לאחד מהמכונים שאליהם מגיעים אנשים ומתאמנים על תוכנות מחשב, שניתן למצוא רק שם.
2. רכישת מנוי לתוכנה מסוג זה שאפשר להשתמש במחשבים בבית שלך, מבלי שצריך ללכת למקום מסוים.
3. לשחק במגוון משחקים חינמיים שיש באינטרנט וניתן למצוא בקלות בחיפוש מסוג של "משחקים לשיפור הזכרון"
4. להשתתף בסדנה או חוג לזכרון
בנוסף לבחירה בפעילות של תרגילים, חשוב לשמור על רמת השתתפות חברתית, תזונה נכונה, פעילות גופנית אירובית לפחות 150 דקות בשבוע, שינה טובה ושתייה מספקת.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע או פגיעה בזיכרון - בירורעינב07/03/2019
אני רושמת לי כל הזמן פתקיות ועושה לי תזכורות בטלפון למשימות שלי. האם זה מסייע לזיכרון או דווקא גורם לניוון שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזכורת זה טוב או רע?
ד``ר דנה פאר11/03/2019שלום עינב,
בעבר באמת חשבו שרישום של פריטים נותן למוח "אישור לשכוח", אבל כיום ידוע ומקובל שככל שאנחנו מתעסקים עם המידע שאנו רוצים לזכור, בין אם ברישום או בכל אמצעי אחר, כך אנחנו מסייעים לתהליך הזכרון של המידע במוח.
המשיכי לרשום באופן שמשרת את המוח שלך, וכדי למנוע דמנציה/אלצהיימר כדאי לעסוק בפעילויות נוספות שכבר כתבתי עליהן בעבר בתשובות קודמות.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT עקב דמנציה ווסקולריתאריה05/03/2019
סבי אובחן כסובל מדמנציה ווסקולרית.
לפני כשבוע עבר CT ראש ולא נמצאו שום ממצאים חריגים.
האם הבדיקה אמורה הייתה לעלות ממצא מסוים הקשור לדמנציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT לדמנציה וזסקולרית
ד``ר דנה פאר05/03/2019שלום אריה,
ממצאי CT במצבים של דמנציה נועדו לשלול אבחנות פוטנציאליות חלופיות.
לעתים בדמנציה וסקולרית ניתן לראות אזורים מסוימים שנפגעו יותר מאשר אחרים, אולם אין בהכרח קשר בין האזורים שנראים שנפגעו ובין התפקוד של האדם.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי שמן רימוניםדליה03/03/2019
הבנתי ששמן רימונים מסייע למניעת דמנציה ואלצהיימר.
איפה אפשר לרכוש אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן רימונים
ד``ר דנה פאר03/03/2019שלום דליה, למיטב ידיעתי זה נחכר בקפסולות וניתן לרכשו ללא מרשם בבתי המרקחת השונים בדומה לתוספי מזון אחרים.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)