מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מותר לתת סרקוול לאמי חולת דמנציה?ציפי שפר12/07/2018
שלום, מתוכנן לתת לאמי את התרופה סרקוול. אמא בת 77 סובלת מדמנציה. בעלון לצרכן רשום שאין לתת לקשישים הסובלים מדמנציה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול לדמנציה
ד``ר אליהו סמואל18/07/2018שלום
פורום זה אינו מיועד למידע על תרופות. אנא פני לפורום המתאים.
בהצלהח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר פגיעת ראש טראומתיתשרה בית הלחמי12/06/2018
שלום,בני נפל לפני 3 חודשיים מגובה 4 מ ונחבל קשות בראשו,סבל מסדק בגולגולת בצד ימין אך עיקר החבלה ושיטפי הדם היו בחלק השמאלי.מצבו טוב אך אנו רוצים להגיע לטוב מאד.וכיום אינו בשיקום יום פתוח.קבלנו המלצה לטיפול בתוסף מזון nuraid .הטיפול החודשי עולה 3290 שח האם הוא יעיל במקרה הזה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט19/07/2018שרה שלום,
לא ידוע לי על תוספת מזון כלשהי לטיפול אחרי חבלת ראש. נראה שהמחיר הגבוה הזה ישפר בעיקר את הכיס של החברה.
ככלל, צריך להתייעץ עם הרופא המטפל כאשר רוצים ולנטל ויטמינים או תוספי מזין כלשהם כי חלקם יכולים אפילו לגרום לנזק.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה - דרך לשמור מצב קיים בלי לגרום לבעיות נוספותפרלה04/06/2018
שלום וברכה
אבי בן 92 הובחן כחולה הלצהיימר. בחודש האחרון מצב זיכרון מדרדר. פעם אחת קיבל תרופה לשיפור הזיכרון וגרם לו חוסר תאבון ומצב דיכאון. מחפשת דרך לשמור מצב קיים בלי לגרום לבעיות נוספות.
תודה רבה
פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה?
ד``ר שרה רפפורט19/07/2018שלום רב,
לא ברור מה שאלתך.
נא לחדד את הפניה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון איי קיו - המלצהפרח05/05/2018
שלום רב,
האם אתן יכולות להמליץ על מקום טוב ומקצועי באיזור תל אביב לאבחון איי קיו בבן אדם מבוגר. יש חשש לאינטליגנציה גבולית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון אינטליגנציה
ד``ר שרה רפפורט06/05/2018פרח שלום,
את מוזמנת ליצור איתי קשר במרפאתי או לפנות אלי במייל ישיר.
כמו כן, חשוב להבין לאיזו מטרה את זקוקה להערכה זו.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זכרון בשנה האחרונהגיא24/04/2018
שלום,
בשנה האחרונה אני שם לב שאני יום למחרת מתקשה לזכו ר דברים או שמות במיוחד של אנשים שדיברתי איתם או שנפגשו אצלי במשרד ,אומנם אני לא לגמריי לא זוכר כי אם את חלקם.
הקושי המיוחד הוא בלזכור שמות של אנשים או פתאום אני שוכח את הקוד של הרכב.
היום אני בגיל 42 ומצב בריאותי תקין.
האם מדובר בסימפטומים של אלצהיימר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט06/05/2018גיא שלום,
התופעה שאתה מתאר נפוצה ולרוב קשורה למצבי לחץ ועומס ממושך, מתח, עייפות ואורך חיים לא בריא. במידה שתלונותיך יחמירו או פוגעות בתפקודך , כדאי לפנות לאבחון קוגניטיבי ולנוירולוג לצורך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרטיס /תעודה למי שעם בעיות קוגנטיביותירון19/04/2018
שלום אני באבחון קוגנטיבי כעת כבר נאמר לי לאמר מבחן מוקה שיש פגיעה קוגנטיבית , כמו כן יש לי עוד לפני האבחון 100% משילוב של כמה וכמה ליקויים. אני גם בודד כמעט לגמרי. מידי פעם אני במיון עם בעיות לב או אחרות..או נפילה בגלל ערפול או איבוד הכרה קצר..מטריד אותי שכאשר מגיעים אליי, לא יודעים שאני עם הפרעה..אין מי שיאמר להם את זה...ויתייחסו בהתאם ובעייתי להסתובב עם מסמכים רפואיים כל הזמן...האם יש אפשרות לקבל כרטיס כזה? למה בעצם אין תעודה שנושאים על כל מקרה ? לפחות למי שבוחר בזה (אני מבין שחלק לא ירצו שידעו שיש להם הפרעה עיניין של פרטיות)....אצלי זה מגביר את הדאגה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט06/05/2018ירון שלום,
לא ידוע לי שקיים תעודה און כרטיס שכזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה קוגנטיבית מלווה בדיכאון וחרדותאתי06/04/2018
שלום רב, אימי בת ה60 מזה 5 שנים חווה ירידה קוגנטיבית הדרגתית. אובחן בעבר כי חוותה 5 שבצים מוחיים נורא קטנים אך הבעיות לא היו בסמוך לשבצים.
לאחרונה ישנה ירידה משמעותית בתפקוד היומיומי- התלבשות, בישול וכיוצב.
אנו ניכרים כי יש בעיות בדיבור, זיכרון
מטופלת אצל קלינאית תקשורת ומרפה בעיסוק אך אנו לא רואים תוצאות.
בעוד כשבועיים יש ביקורת אצל נירולוג והייתי רוצה למקד את הד"ר.
אנו מעריכים כי נוסף לכל יש חרדה ודיכרון
חשוב לציין כי לא מעוניינת בשום אופן לקבל כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט06/05/2018אתי שלום,
לא ברור לי מה שאלתך. עם זאת, בטוחה שהרופא יידע לבצע הבירור מקצועי.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים של איבוד זיכרוןרותם27/02/2018
בחצי השנה האחרונה היו לי כמה התקפים של איבוד זיכון, לכמה שניות בכל פעם. MRI יצא תקין, אבל זה עוד קורה. למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון
ד``ר מרינה בוקסר03/03/2018שלום רב
יש מגוון אופציות לאירועים של אובדן זכרון לטווח קצר, בדיקת MRI מוח חשובה אבל לא יחידה כדי להגיע לאבחנה נכונה וייתכן טיפול מתאים. תפנו לנוירולוג.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרקינסון גורמת לבעיות דימנציה?ליאת20/02/2018
האם יש קשר בין פרקינסון לדימנציה? אם אין לי היסטוריה משפחתית של אלצהיימר אבל לסבא שלא הכרתי היה פרקינסון, יכול להיות שגם לי יהיה ואז אם יהיה לי גם אלצהיימר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון
ד``ר מרינה בוקסר03/03/2018לפעמים דמנציה וסימנים פרקינסונים הם מחלה אחת ולפעמים לא, יש עוד שינוייים נוספים בבדיקה שיכולים לתת לנו להגיע לאבחנה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה, הזיות, התנתקות ממציאותמור06/12/2017
חמתי מעל מעל 90 סובלת מדמנציה. גרה עם מטפלת צמודה בדירתה. סובלת מהזיות שונות. לא תמיד מודעת למציאות ובכך שהיא מתגוררת בביתה. לא תמיד מזהה את בתה ונכדיה. עושה לעצמה צרות שאחיה שנפטרו לפני עשרות שנים לא באים לבקר אותה. טוענת שהבית שבו היא מתגוררת איננו ביתה ומבקשת לנסוע לבית הוריה בחו"ל.
היא עדיין מסוגלת לקרוא. האם יש טעם לסכם בכתב את תולדות חייה. האם נתינת סיכום כזה יכול לחבר אותה במקצת למציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסברים לחולה דמנטי
ד``ר מאיר בראל18/12/2017לא עוזר להסביר לחולה דמנטי.
או שמכילים בסייגים כמובן את התנהגותו או שמרגיעים אותו ע"י תרופות ארגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשבת תובנה לחולה דמנטי
ד``ר מאיר בראל20/11/2018התאור שמסרת מעיד על חוסר תובנה של חמתך למצבה. היא מנותקת מהמציאות ואינה מודעת למוגבלויותיה.
בשל כך היא גם אינה יכולה להפיק תועלת מקריאת סיכום בשל חוסר תובנה וניתוק מהמציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי טיפול באדם עם דמנציהאני04/12/2017
מה לעשות כשמבוגר עם דמנציה כועס כששמים לו מעקה למיטה? הוא מרגיש שכולם נגדו. איך ניתן להרגיע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעת חולה דמנטי
ד``ר מאיר בראל18/12/2017אין טעם לנסות לכנע חולה דמנטי באופן הגיוני. צריך במדת האפשר לזרום אתו או לחלופין לטפל בתרופות הרגעה שמשככות את עצמת ההתנגדות.
במקרה של התנגדות לדופן מטה. נתן לנסות מטה נמוכה ללא דופן, כך שלא קיימת סכנת נפילה ואין צורך במעקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעת חולה דמנטי
ד``ר מאיר בראל18/12/2017אין טעם לנסות לשכנע חולה דמנטי באופן הגיוני. צריך במדת האפשר לזרום אתו או לחלופין לטפל בתרופות הרגעה שמשככות את עצמת ההתנגדות.
במקרה של התנגדות לדופן מטה. נתן לנסות מטה נמוכה ללא דופן, כך שלא קיימת סכנת נפילה ואין צורך במעקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגבי טיפול באדם עם דמנציה
אני18/12/2017תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעת חולה דמנטי
ד``ר מאיר בראל19/11/2018חולה דמנטי בפרט בשלב מתקדם הוא גם חסר תובנה כך ששיכנועים לא עוזרים והפתרון הוא מתן תרופה ארגעתית לרב אנטי-פסיכוטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובעת ירידה ביכולת הקוגניטבית?אבי07/11/2017
שלום,
אני בחור צעיר בן 35. לפני כ 3 שנים החלתי לחוש ירידה חדה ביכולת החשיבה. חישובים מסובכים שיכולתי לבצע בראש מחייבים אותי היום להשתמש בדף ונייר, למידה של חומר חדש הפכה עבורי למשימה קשה גם בריכוז וגם בהבנה.
לפני 4 שנים הייתי טבעוני למשך שנה עם רמת B12 של 200
ובשלוש שנים האחרונות אני צמחוני עם רמת B12 של 300 ~
רמות ברזל תמיד היו תקינות.
אני אשמח לקבל חוות דעת ממה זה נובע וכיצד לטפל
תודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין טיפול ללא אבחנה
ד``ר שרה רפפורט14/11/2017אבי שלום,
ירידה קוגניטיבית בגיל צעיר יכולה לנבוע מסיבות רבות ושונות, הן מסיבות בתחום הרפואי, והן מסיבות נפשיות. קודם חשוב לשלול בעיה רפואית כלשהי ע"י בדיקה אצל רופא משפחה ובהתאם הצורך גם אצל נוירולוג. כמו כן, מומלץ לעבור אבחון קוגניטיבי אצל נוירופסיכולוג כדי למקד את קשייך. אבחון נוירופסיכולוגי יעזור לענות על שאלתך ולתאר מקור הבעיה. המלצות לטיפול יגדרו רק אחרי האבחון והאבחנה.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכים לשיפור תפיסה קוגנטיביתסשה03/10/2017
יש פתרון לשפר את יכולת התפיסה ככה שאני יוכל לקלוט מהר יותר דברים כמו מתי שמסבירים לי מה לעשות בעבודה חדשה וכו ' ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט10/11/2017סשה שלום,
שאלה זו הופנתה אלי כבר לפני כמה חודשים ...
לצורך מתו תשובה לבקשתך, חיוני לקבל יותר מידע רקע עליך. לדוגמא: הגיל שלך, אם אובחנו אצלך בעבר בעיות קוגניטיביות ולקות למידה, מצב בריאותי ונפשי ועוד). בנוסף, הכוונה לשיפור הקשיים ניתן לקבל באופן נכון רק בעקבות אבחון מקצועי שיתייחס לבעיותיך הספציפיים. בנוסף, אבחון קוגניטיבי ייתן תשובה לגבי כיצד אתה קולט מידע חדש באופן יעיל יותר.
כמובן רישום בכתב של האינפורמציה שעליך לזכור תמיד יעיל, וכן לשנן אותה בקול רם. אחרי תרגול מסוים, אפשר לרשום את החומר באמצעות רמזים בלבד.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזיכרון אחרי לידהמור05/09/2017
שלו אני בת 27
כבר 8 חודשים אחרי לידה ועדיין עם קושי רציני בשליפה
התחלתי לפני שבוע לקח כל יום כדור של אומגה 3 ואני לא רואה שיפור משמעותי
בשבוע הבא אני אמורה לבדוק את רמת ה B12 בבדיקת דם.
מה ניתן לעשות כדי להחזיר את הזיכרון לקדמותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקתי B12 ויצא תקין
מור13/09/2017מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון אחרי לידה
ד``ר שרה רפפורט17/09/2017מור שלום,
תלונות על בעיות זיכרון אחרי לידה נפוצות, ובגרך כלל מדובר בקשיי זיכרון לטווח קצר, ולרוב נובעים מהשינוי ההורמונלי, ההנקה, שינה לא מסודרת ועייפות מתמשכת, סדר יום עמוס וסביב הטיפול בתינוק, וחוסר גירוי קוגניטיבי מספק. האם זה גם המקרא שלך?
תפקוד הזיכרון אמור להשתפר כאשר חוזרים לשגרה הקודמת, לעבודה ועוד, בנוסף לאורך חיים מסודר יותר.
בברכה,
ד"ר דרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זכרון או קשב וריכוזסשה31/08/2017
היי ,
אני בן 33 ואני עובד בהייטק.
לאחרונה (מזה חודשיים) אני ממש שם לב לירידה ביכולות הקוגנטיביות .. לדוגמא : אני יכול להיתקלח ותוך כדי לחשוב על משהו ואז לשאול את עצמי כבר חפפתי? או שאני עסוק במחשב בעבודה מישהו יכול להגיד לי בוא לקפה , ואני יכול לענות שניה מסיים משהו ו2 דקות בא , ולשכוח מזה .. אני לא שוכח שזה קרה אני פשוט ממשיך וזה בורח לי מהראש. זה לא קורה המון אבל הבעיה היא שאני קצת אולי חרדתי מזה ואני ממש מתחיל לשים לב לכל דבר שאני עושה ושואל את עצמי זה תמיד היה ככה? איך שכחתי את זה ? מנסה לבחון את עצמי האם אני זוכר פרצופים , אירועים וכו'.. אני בוחן את הדיבור שלי ונראה כאילו יותר קשה לי להביע את דעתי מבעבר (מילים בורחות לי או מתבלבלות) . אני יכול לבקש ממישהו מזלג כשאני מתכוון לכף.
אני גם מרגיש ירידה ביכולת בעבודה והבתבטאות בכתב.
היו כמה שבועות לאחרונה של לחץ בכל מיני היבטים בחיי אבל לא משהו סופר קריטי .
השאלה שלי היא (סליחה על החפירה) האם זה משהו שמתאר יותר התפתחות של הפרעות קשב וריכוז (לא היו לי כאלה בעבר) או שזה נשמע יותר מצב של ירידה בזכרון - שמשום מה מתרחשת יחסית מהר או שאני שם לב לזה יותר.
הפכתי לטבעוני לפני שנתיים ובדקתי b12 לפני שנה (300).
משוטטות באינטרנט הסימפטומים מתארים מחלות נוראיות כמו דמנציה וכו'.. אני יודע שזה קצת מוקדם לגילי אבל זה קצת מפחיד.
אשמח להכוונה , למי לפנות ועד כמה בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט01/09/2017סשה שלום,
מאוד חשוב שתעבור בדיקה רפואית אצל רופא משפחה ולבצע ספירות דם, ועוד לפי המלצת הרופא. אולי גם התייעצות עם נוירולוג. חוסר ויטמין B12 מסיכן ויכל לגרום לבעיות בריאות קשות כולל ירידה קוגניטיבית. לכן תתחיל בהקדם בירור בפן הרפואי בקופה שלך במקום באינטרנט.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)