מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לשקם את הזיכרון?אלון27/08/2017
עקב טראומה סובל מפוסט טראומה שאחד התסמינים שלה היא ירידה בזיכרון.
תרופות: בהמלצת רופא נוירולוג נסתי לצרוך וואפוקסיל,ציפרלקס וכעת ויפאקס.
השפעות:2 התרופות הראשונות לא עזרו כלל. עכשיו התחלתי לצרוך את התרופה השלישית שבינתיים לא נראה שעוזרת ואף גורמה להרעה בהרגשתי הכללית-הרגשת דיכאון לצד עייפות.
אשמח לקבל את ייעוצכם לצד המלצות מתאימות.
בתודה מראש
אגב לפני הטראומה היה לי זיכרון חד והירידה הקוגנטיבית גרמה לי עוגמת נפש רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה ובעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט01/09/2017אלון שלום,
תלונות על קשיי זיכרון לנפגעי טראומה הן נפוצות ולרוב הן על רקע קשבי. התפקוד הקוגניטיבי משתפר עם השיפור במצב הנפשי. מאוד מומלץ לקבל טיפול פסיכותרפי שמתמקד בטיפול בטראומה, בנוסף לטיפול תרופתי. כמו כן, כל תרגול שדורש דריכות וקשב מתמשך יעזור.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשפר את הזיכרון הווקלי?אלכס13/08/2017
יש איזה שיטה לשפר את הזכרון הווקאלי כמו שאני
מדבר עם מישהו אז הייתי רוצה לזכור את כל מה שהוא אמר
ולא חלק מזה או כנ"ל מישהו שמסביר לי איך להגיע
ממקום למקום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט17/08/2017אלכס שלום,
אותה שאלה עניתי כבר בפניה הקודמת (ראה תשובתי עם הכורת "בעיות קליטה וזיכרון").
ברצוני להוסיף, לאנשים שיש להם בעיות לקלוט מידע דרך הערוץ השמיעתית מומלץ להשתמש בערוץ החזותי, כלומר לבנות ולהשתמש ברמזים חזותיים שמייצג את האינפורמציה הדרושה.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מפסיקים רעב כפייתיגיא11/08/2017
איך מפסיקים לחשוב על רעב ואוכל כל היום ? כי
לפעמים אני לא יכול להתאפק ומתחיל לאכול גם
שלא צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעת לפורום הלא נכון
ד``ר שרה רפפורט17/08/2017שלום רב,
התחום של אכילת יתר אינו בהתמחותי.
נא לפנות לפורום הרלבנטי עבורך באתר.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור של קליטה ותפיסהראול11/08/2017
איך אפשר לשפר את הקליטה והתפיסה במקרים כמו
למשל שמסבירים לי איך להפעיל מכונת כביסה/הוראות
חדשות בעבודה , ככה שאני יבין אותם בפעם
הראשונה ובלי בעיות ? אני מרגיש שאני צריך כמה
פעמים שיסבירו לי את ההנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קליטה וזיכרון
ד``ר שרה רפפורט17/08/2017ראול שלום.
שאלה זו הופנתה אלי לא מזמן....
לצורך מתו תשובה לבקשתך, חיוני לקבל יותר מידע רקע עליך. לדוגמא: הגיל שלך, אם אובחנו אצלך בעבר בעיות קוגניטיביות ולקות למידה, מצב בריאותי ונפשי ועוד). בנוסף, הכוונה לשיפור הקשיים ניתן לקבל באופן נכון רק בעקבות אבחון מקצועי שיתייחס לבעיותיך הספציפיים. בנוסף, אבחון קוגניטיבי ייתן תשובה לגבי כיצד אתה קולט מידע חדש באופן יעיל יותר.
כמובן רישום בכתב של האינפורמציה שעליך לזכור תמיד יעיל, וכן לשנן אותה בקול רם. אחרי תרגול מסוים, אפשר לרשום את החומר באמצעות רמזים בלבד.
בברכה
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לגבי הידרדרות בזכרוןג`וני26/07/2017
אני מעוניין לקבל טיפים /עצה ראשונית איך להתגבר
על בעייה בקליטה ובזכרון למשל שאני מתחיל עבודה
חדשה אני מתקשה לזכור את מה שמסבירים לי כמו מה
צריך לעשות וגם בשיחות טלפוניות אני זוכר קצת ממה
שאמרו לי . למה הזכרון שלי ככה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קליטה וזיכרון
ד``ר שרה רפפורט06/08/2017ג'וני שלום,
לצורך מתו תשובה לבקשתך, חיוני לקבל יותר מידע רקע עליך. לדוגמא: הגיל שלך, אם אובחנו אצלך בעבר בעיות קוגניטיביות ולקות למידה, מצב בריאותי ונפשי ועוד). בנוסף, הכוונה לשיפור הקשיים ניתן לקבל באופן נכון רק בעקבות אבחון מקצועי שיתייחס לבעיותיך הספציפיים. בנוסף, אבחון קוגניטיבי ייתן תשובה לגבי סיבת הקשיים.
כמובן רישום בכתב של האינפורמציה שעליך לזכור תמיד יעיל, וכן לשנן אותה בקול רם. אחרי תרגול מסוים, אפשר לרשום את החומר באמצעות רמזים בלבד.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן זיכרון עקב שימוש בסמיםאלי24/07/2017
עישנתי גראס וחשיש במשך כ 20 שנה בצורה יומיומית מאסיבית במשך תקופה קצרה השתמשתי גם באקסטזי בצורה מאסיבית וחוויתי פסיכוזה רצינית בעקבות השימוש הזה אובחנתי כסכיזופרן וכיום מאוזן בצורה טובה מאוד על ידי סוליאן 700 מ"ג גם אחרי הפסיכוזה המשכתי לצרוך גראס וחשיש ורק לפני חודש וחצי עלה בידי להפסיק לגמרי לעשן גראס וחשיש אני נקי לגמרי ומאמין שלא אחזור לשימוש בסמים. אני מאוזן מזה 6 וחצי שנים בצורה טובה מאוד מתפקד מצויין ועובד בשוק הפרטי.
בזמן הפסיכוזה נפגע לי הזיכרון בצורה חזקה לא זכרתי הרבה מאוד דברים אפילו את הגיל שלי לא זכרתי.
גם כיום אני מרגיש ירידה בזיכרון עקב השימוש המאסיבי בסמים
אני נוטה לשכוח דברים בעיקר זיכרון טווח קצר.
אני מנסה לעבוד עם הראש בשביל לשפר את הזיכרון ואת היכולות הקוגנטיביות שלי משחק שחמט פותר תרגילים בחשבון משחק עם קלפים משחק הזיכרון יש לי אפלקציה בטלפון שנקראית PEAK שאיתה אני מתאמן ומנסה לשפר את יכולת החשיבה.
איזה דברים נוספים אפשר לעשות בשביל לשפר את הזיכרון תרגילים מסויימים ? דברים מומלצים? אודה מאוד על כל תשובה שתוכל לעזור לי . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט06/08/2017אלי שלום,
לאור אבחנתך הפסיכיאטרית, אני ממליצה שתפנה עם שאלתך גם לרופא המטפל. באופן כללי, בעקבות גמילה משימוש בסמים קלים הזיכרון לטווח קצר אמור להשתפר. תרגול קוגניטיבי כמו שאתה מתאר תמיד יעיל, כנ״ל קריאה ותרגילי קשב וריכוז שניתן למצוא בתוכנית ובמשחקי מחשב שונים.
בברכה,
ד״ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אלי06/08/2017תודה על התשובה התייעצתי עם הרופא הוא הציע לי את אפליקציה PEAK אמר שתוך חודש חודש וחצי מהפסקת עישון הגראס הזיכרון ישתפר במיוחד הטווח הקצר ואכן ישנו שיפור אני זוכר יותר אבל עדיין מרגיש שהזיכרון לא מה שהיה פעם אני שוכח דברים בעבודה לפעמים תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים איסכמיים בחומר הלבןיהודית בינדר30/06/2017
תודה רבה על התשובה האם הטיפול יכול לעזור לי
יש לי קושי בזכרון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי
ד``ר שרה רפפורט02/07/2017ייתכן שכן. עם זאת, יעילות הטיפול תלוי בהרבה גורמים שונים של המטופל ושל הביעות עצמן. בכל מקרא, כדאי לנשות.
רק בריאות.
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת האלצהיימר, פגיעה בזיכרון לטווח הקצר. איך מתבטאת?יוליה21/06/2017
שלום.
לפי הבנתי הזיכרון הראשון שנפגע במחלת האלצהיימר היא הזיכרון לטווח הקצר ויכולת ליצור זכרונות חדשים?
איך מתבטאת הפגיעה בזיכרון לטווח הקצר אצל החולים ומה חריג בה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת אלצהיימר ובעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט28/06/2017יוליה שלום,
לפי הניסיון, בתחילת הסימפטומים הבולטים הם השכיחה של מה התרחש לפני זמן קצר. הזיכרון של הידע הישן יחסית שמור. כמו כן, הם יכולים גם לזכור מידע חדש כאשר התוכן בעל משמעות אישית עבורם. בעיות הזיכרון אצל חולי אלצהיימר מחמירות עם ההתקדמות המחלה, עם הזמן כל תחומי הזיכרון נפגעו. הם חוזרים על אותם מלל ושאלות שוב ושוב, שוכחים כיצד לבצע פעולות מוטוריות ועוד, ההופכים להיות חולים סיעודיים.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי איסכמיים כרונים בחומר הלבןיהודית בינדר20/06/2017
שלום רב,
אני בגיל 61 קיבלתי תשובות ct מוח שינויים איסכמיים כרונים בחומר הלבן
בשנתיים האחרונות יש לי קושי בכתיבה ולא זוכרת מילים .
והמלים מתבלבלות לי .מה אפשר לעשות בנושא תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתחום השפה
ד``ר שרה רפפורט28/06/2017יהודה שלום,
לפי התיאור שלך נראה שחלה פגיעה בעיקר בתחום השפה. ממליצה לפנות לרופא נוירולוג או שיקומי המטפל ולבקש הערכה אצל קלינאית תקשורת או נוירופסיכולוג כדי להעריך מידת הבעיות ולקבל המלצות בשל טיב הטיפול התואם. שרות זה נמצא בקופות וגם בסקטור הפרטי. טיפול נכון רק קיים בעקבות אבחון נכון.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזיכרון בגיל השלישינועה13/06/2017
אמי בת 61 עובדת ומתפקד לגמרי. אם זאת, יש תחושה בשנה החולפת שחלה ירידה מסויימת בזיכרון- בעיקר שוכחת איפה שמה דברים, ומדי פעם בלבול קל בתחומים שונים. ראיתי פרסומים של אטנגו לעבודה מהבית וכן מכונים כמו בבית לוינשטיין. ברור לי לחלוטין שאמי תסרב ללכת למרפאה, ולכן מחפשת משהו שיהיה קליל ונוח וכמובן שימנה נסיגה מוחית בגיל צעיר. השוק גדוש בתוכנות וחברות ואיני יודעת מה אמין וטוב ומה קישקוש ושרלטנות... שמעתי על אטנגו ואני מאוד מתלבטת. אשמח לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט22/06/2017נועה שלום,
ראשית, חשוב להבין מה גורם לאמך לקשיים שאת מתארת לפני שמחפשים טיפול. לכן חיוני לפנות קודם לבדיקות אצל רופא משפחה. לעתים בעיות כרדיו-וסקולריות יכולות את הסיבה לכך וניתן לפתור אותן באמצעות איזון תרופתי. כמו כן, ניתן לפנות לצורך בדיקה רפואית במרפאת זיכרון שנמצאת מתוך בית החולים.
נכון, יש בשוק הרבה תוכניות לאימון קוגניטיבי. צריך לבחור תוכנית שידידותית לה, קל לשימוש ועם עלות סבירה. מרבית החברות מספקים דמו לצורך התנסות. אישית, לא ממליצה למכונים שמחייבים מנוי כמו בחדר כושר.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבדן זכרון לאחר פגיעה בראשגימלאי צעיר21/05/2017
לפני מספר ימים אשתי הותקפה פעמיים על ידי עורבים.
לדבריה הם פגעו פיזית בראש.
הפגיעה היתה בקרקפת בצד שמאל.
מעבר לבהלה לא נפגעו התפקודים שלה-אכילה, שינה , תנועות גוף וכו'.
לפני מספר ימים החלה להתלונן כי היא שוכחת שמות של אנשים .
עלי לציין כי לאשתי מכון קוסמטיקה בבית והיא המשיכה לקבל לקוחות גם לאחר המפגש עם העורבים.
כמו כן אשתי ,לאחר תקופה ארוכה שלא נהגה ברכב[לא מסיבות רפואיות] חזרה לנהוג לבד -דוקא אחרי האירוע.
האם סובלת מבעית זכרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן זכרון
גימלאי צעיר21/05/2017שכחתי לציין כי אנחנו בני 67.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט21/06/2017שלום רב,
לפי התיאור שלך אישתך עברה אירוע מפריד ונפצעה בקרקפת בלבד. למזלה, לא סבלה מפגיעה תוך המוח, דבר שבדרך כל מלווה באובדן הכרה, דימום, בחילות, סחרחורות, כאבי ראש ועוד, וכן יכול לגרום לבעיות קוגניטיביות. לכן לא נראה שתלונותיה על רקע אורגני וקשורות לפגיעת הראש. עם זאת, שכיחה ובעיקר שכיחה של שמות הינה תופעה נפוצה בגילה. במידה שקשייה בזיכרון יתחילו לפגוע במידע נוסף וכן לפגוע בתפקודה היומיומי, מומלץ לפנות לבדיקה נוירולוגית וקוגניטיבית.
בברכה,
ד״ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט21/06/2017שלום רב,
לפי התיאור שלך אישתך עברה אירוע מפריד ונפצעה בקרקפת בלבד. למזלה, לא סבלה מפגיעה תוך המוח, דבר שבדרך כל מלווה באובדן הכרה, דימום, בחילות, סחרחורות, כאבי ראש ועוד, וכן יכול לגרום לבעיות קוגניטיביות. לכן לא נראה שתלונותיה על רקע אורגני וקשורות לפגיעת הראש. עם זאת, שכיחה ובעיקר שכיחה של שמות הינה תופעה נפוצה בגילה. במידה שקשייה בזיכרון יתחילו לפגוע במידע נוסף וכן לפגוע בתפקודה היומיומי, מומלץ לפנות לבדיקה נוירולוגית וקוגניטיבית.
בברכה,
ד״ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע שנמחק מהזיכרון בבוקרסיגלית15/05/2017
אני בת 47. מורה בתיכון, תמיד היתה לי בעייה עם שמות.. אבל זה לא מה שמטריד. בתקופה האחרונה בייחוד בבקרים נשכח ממני מידע שמבחינתי היה בסיסי, למשל לא הצלחתי לשחזר מהי שכונה מסויימת לפי שמה (ביקרתי בה הרבה), באחד הבקרים קראתי משהו חשוב בעיתון שדובר בו הרבה ולא הצלחתי לזכור שאכן קרה... הדברים האלה מלחיצים אותי מאוד. האם יש לכל הסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחה
ד``ר שרה רפפורט18/06/2017סיגלית שלום,
שחיכה לפי שאת מתארת יכולה לנבוע מסיבות שונות , דבר שגם נפוץ אצל הרבה אנשים. עייפות ולחץ ממושכים, קשיים רגשיים שונים ואף מצב בריאותי בלתי מאוזן, הם לעיתים קרובות הסיבה לכך. במידה שמדובר בתופעות בודדות ונדירות, אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בזיכרון לטווח קצראביטל19/04/2017
יכולה לפגוע בזיכרון טווח קצר. ניגד מכה חזקה שמקבלים עושה מה למוח שגורם לאדם לשכוח לרגע איפה הוא?(אני מניחה שללכת נגדי לקולנוע זה זיכרון טווח קצר שיודעים איפה נמצאים נכון:)
ומה הזמן עושה שפתאום הזיכרון חוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט23/04/2017אביטל שלום,
למרות ששאלותיך לא ברורות, מנסה להשיב...
נראה שאת מתארת בלבול זמני בעקבות חבלת ראש, דבר שחולף עם הזמן. כמו כן, הבלבול משפיע גם בהתמצאות, כלומר לדעת איפה נמצאים.
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב,התשובות
אביטל23/04/2017אינן ברורות ומפורטות כלל. כתבתי בפורום כדי לקבל תשובה פורטת ולא חצי משפט על זה שיש בלבול קל בעקבות חבלה בראש-כי את זה כתבתי בשאלה שלי עצמה.
שאלתי-מה גורם לזעזוע או חבלה בראש לאבד באופן זמני את הזיכרון לטווח קצר ואיפה זה ממוקם בראש......
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 מתקשה לזכוראמא02/03/2017
בני בן 5.5 כמעט וככששואלים אותו איך היה בגן/בהצגה וכו הוא לרוב עונה "לא זוכר". הוא יודע לספר אם מתעקשים אבל לא תמיד מספר ברמה גבוהה. כלומר זה לא תמיד מובן לנו. חוץ מזה הוא מתבלבל בין 6 ל 9. ולא תמיד זוכר איך נקראים המספרים מעל 10. הוא יודע לספור אותם אבל לא איך הם נראים. ואם למשל הוא שואל שכן איך קוראים לו והשכן עונה הוא שוכח את השם אחרי דקה. וגם אם אזכיר לו ואחרי דקה אשאל שוב הוא יישכח. האם כל זה נורמלי או דורש בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט21/04/2017שלום לך,
סליחה על העיכוב הממושך מתגובתי.
הרבה ילדים לא אוהבים לשתף את ההורים על החוויות בגן ובכלל, בעיקר שלוחצים שוב ושוב לספר. על סמך התיאור שלך לא ניתן לקבוע עם דרוש בדיקה. עם את, נראה שאת דואגת שלבנך יש קושי שפתי ובזיכרון. כדאי לך לקבל מידע מהגננת בנושא ובהמשך לשקול לפנות לשפ"ח (שרות פסיכולוגי חינוכי) באזור מגורים לאבחון לצורך "מוכנות לכיתה א' " .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוד מידע לא במודעאביחי21/02/2017
כאשר לומדים מידע חדש,כאשר יש הפסקה בין הלימודים המוח מעבד או מחזק את הקשר הסינופטי מבלי שנחשוב על אותו המידע? והאם יש לזה שם ? כלומר איך אני יכול להרחיב ולקרוא על זה?
באינטרנט לא מצאתי שום דבר באנגלית על מוח מעבד מידע כשלא חושבים עליו...
יש דרך אחרת לנסות לנסח?
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט09/03/2017שלום רב,
אולי אתה מתכוונן ל-consolidation of learning and memory process
בברכה,
ד"ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)