פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטליגו-בהקת
    מנאל
    25/12/2010

שלום לכולם,
    אני סובלת מויטליגו מזה שלוש שנים. הטיפול הקונבינציונלי הינו מכונת הpuva ואני מטופלת שם שלוש פעמים בשבוע אך לצערי זה לא רק שזה לא מרפא אלא שנוצרים נגעים נוספים.לאחרונה נאמר לי שטיפול אצל נטורופת זה מה שעוזר ומרפא! האם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטליגו-בהקת

הוספת תגובה

• ויטליגו-בהקת - תגובה

26/12/2010

מנאל שלום רב,
    מדובר בבעיהשהטיפול בה הוא ממושך ולא תמיד מצליח, יחד עם זאת, ראיתי מספר פעמים כבר שיפור אצל מטופלים (בעיקר מטופלות) עם ויטליגו באמצעות הומיאופתיה ודיקור סיני וכן התמדה וסבלנות.
    אשמח לעזור במרפאתי.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשים לב לקשר במחסור בברזל ובי 12

יגאל
    28/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי מיתרי הקול
    שם
    22/12/2010

שלום
    אנא המליצו לי על חליטה/תמיסה/כדורי מציצה נגד צרידות ולמען ניקוי מיתרי הקול
    בתור זמרת, העיניין די קריטי.

אשמח לעזרה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי מיתרי הקול

הוספת תגובה

• ניקוי מיתרי הקול - תגובה

26/12/2010

א' שלום רב,
    כמוסות פרופלנטום (עם פרופוליס ואבץ) יעילות מאוד וכן גרגור מי מלח באופן קבוע יעזור.
    מה שהכי מומלץ זה להימנע מחלב ומוצריו (גם לא המעט בקפה). ברוב המקרים אחרי שבוע ניתן יהיה לראות הבדל.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק מערכת חיסונית בהריון
    קארין
    22/12/2010

שלום,
    רציתי לדעת באיזה חליטות מומלץ / עדיף להשתמש בהריון,
    לחיזוק מערכת החיסונית בחורף.
    והאם אפשר להשתמש בויטמין C ובאיזה מינון.

תודה מראש
    יום טוב ?

הוספת תגובה

• חיזוק מערכת חיסונית בהריון - תגובה

26/12/2010

קארין שלום רב,
    ויטמין C בטוח לשימוש בזמן הריון. בדקי להשתמש בויטמין C לא חומצי וכן לא לעבור את ה- 2000 מ"ג ליום.
    צמחי מרפא- אם את רגילה לחלוט צמחים דרך קבע עוד טרם ההריון, בד"כ לא תהיה בעיה עם הצמחים שאת רגילה אליהם. אם מדובר על צמחים חדשים לזמן ההריון- יהיה עליי לבדוק ולהתאים אותם אישית.
    כללית- צמח הליקוריץ (שוש קירח) ושרש הג'ינג'ר בטוחים לשימוש בעת ההריון וכן מחזקי מערכת חיסון.
    בריאות שלמה,
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    רוז
    21/12/2010

הבת שלי בת 4 מתלוננת כבר מספר חודשים על כאבי בטן

הרופא טוען שזה נורמלי בגיל הזה
    והיא לוקחת חיידקים טובים על בסיס קבוע

יש משהו שיכול לשפר את המצב ????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

21/12/2010

רוז שלום רב,
    ממש לא נורמאלי שילדה תהיה עם כאב מסוג זה כל כך הרבה זמן.
    ראשית יש לבדוק אלו חיידקים טובים היא נוטלת. ישנם מוצרי מדף זולים יותר מאחרים שאינם בהכרח מועילים. בנוסף, יתכן כי מדובר ברגישות למזונות מסויימים.
    אני ממליץ להגיע לאבחון מקיף ואישי שיאפשר טיפול הולם. אשמח לעזור
    בברכה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי יש קשר שהיו לה תולעים

רוז
    22/12/2010

לפני חודש וחצי

היא לוקחת חיידקים טובים של ביוקיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף טירוזין
    חסויה
    20/12/2010

היי
    יש לי תוצאות בדיקות להורומוני בלוטת התריס גבוליות אך תקינות .
    בנוסף יש לי מצבי רוח משתנים שלרוב אני מדוכדכת ועצובה .
    רציתי לשאול :
    1.האם זה אפשרי שאקח תוסף תזונה של חומצת אמינו טירוזן שכן להבנתי היא מסייעת למצב רוח טוב ואף חיונית ביצירת הורמוני התריס ומעלה חילוף חומרים?

2.אם אפשרי לקחת אותה האם גם אפשרי להפסיק אותה בכל עת שארצה ? כלומר הגוף לא מפתח אליה תלות ?

תודה רבה ויום טוב דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף טירוזין

הוספת תגובה

• תוסף טירוזין - תגובה

21/12/2010

שלום רב,
    חומצת האמינו טירוזין בטוחה לשימוש, הוא אינו ממכר ויכול לסייע לאיזון בלוטת התריס. סייג לזה- שימוש במקביל עם התרופה- אלטרוקסין.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חסויה
    21/12/2010

קודם כל תודה רבה על המענה ...

אתה בטוח שהגוף לא מפתח אליו תלות כלומר הוא לא יפסיק לייצר את הורמוני התריס באופן טבעי בלי קשר לתוסף טירוזין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ בבלפריטס מציק בעינים
    רחמים
    18/12/2010

שלום רב
    לד"ר רואי גוניק שלום רב
    האם ניתן באמצעות תזונה קלינית קפדנית,אנטי דלקתית לשפר,להקל,ואולי להביא לריפוי אחת מדלקות העינים העקשניות בלפריטס בעפעפים?
    נסיתי טיפול הומאפטי ועדיין בטיפול הוחלפו מס' תרופות וללא שינוי אפילו בפסיק בקושי
    לעיתים יובש מציק אי נוחות.
    מאד מפרויע,לעיתים יובש בלילה.
    טיפות הרטבה גרמו לי לאלרגיה עזה וצריבה בקיצור די סובל.
    תה קמומיל עם צמר גפן או על העינים הגביר רגישות ולא פתר דבר,מה מומלץ לעשות במצב כזה?
    האם נתקלת במצבים כרוניים כאלה,עקשניים ודלקתיים?
    הדבר היחידי שמקל מעט כמוסות אומגה 3,אם כי לעיתים יש מרירות מסויימת בעינים
    מה מומלץ לעשות כנגד היובש המציק,מעבר שטיפת עינים במים פעם בשעה,או קומפרס עם מגבת חמה שלא עושה דבר.אגב זה החל לאחר דלקת עינים ויראלית[טופלתי במשחות סטרואידים וטיפות לשבועיים היתה הקלה וחזר שוב,אם כי לא בטוח שהרופא אבחן נכון
    אודה לעזרתך
    בברכה
    רחמים

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ בבלפריטס מציק בעינים - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    18/12/2010

רחמים שלום רב,
    1. אפשר לעזור לך באמצעות תזונה אנטי דלקתית וכזו שתומכת בבריאות העיין כגון תזונה שתתבסס על פירות וירקות צבעוניים. תזונה המכילה קרטונאידים (ירקות מעלים ירוקים כגון סלרי, תרד, כרוב, פטרוזילה, בזיליקום, חסה, עירית) פלפל אדום, דלעת צהובה, גזר, עגבניה, תפוזים, ענבים אדומים, מנגו ומילון. מזונות המכילים ויטמין C. לשלב בתזונה תבלין כורכום ועוד.
    בנוסף לכך הייתי ממליצה לך להגיע לאבחון אישי ולהתאים לך פורמולה של צמחי מרפא אנטי זיהומית ואנטי דלקתית.

טיפול ביתי:
    1.למהול תמצית תה בבונג/קמומיל/תה שחור/קלנדולה במים חמים, להספיג בצמר גפן ולהניח על העין
    2.עיסוי עדין של העיניים
    3.לשטוף את העיניים בתמצית ציפורני חתול

בברכה,
    ד"ר מיכל לזרוביץ, נטורופתית ואחות מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משלשלים
    אני
    18/12/2010

אני משתמשת והשתמשתי במשלשלים למיניהם כגון:
    לבולק,אגיולקס,יובסלקס,אלוורה,הנילקס,פגלקס,בנפייבר וכדומה....
    לא משלשלים כגון לקסטיב\לקסעדין.
    אני בת 35 סובלת מעצירות שנים ולפני השימוש במשלשלים הייתה לי יציאה בערך פעמיים בשבוע לכל היותר.
    ברצוני להגמל המשימוש במשלשלים בגלל שלפי בדיקה שעשיתי הם גורמים כנאה לנפיחות בטנית רצינית,יחד עם זאת 3 ימים לא לקחתי משלשלים ולא הייתה לי יציאה אלא עם נר גליצרין.
    1.איך נגמלים? ו
    2.האם כדאי בכלל? כי גם זה שלא יהיו לי יציאות זה לא פתרון
    3.האם כדאי כן להמשיך עם משהו שלא יגרום לנפיחות וכן ליציאות?

לקביעת תור
    סגירה
    משלשלים

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    18/12/2010

שלום רב,
    ראשית יש לאבחן על רקע מה העצירות. האם על רקע בסיס אורגני (תלויית פתלוגיה כלשהיא), האם המדובר בעצירות שמהרגל (ATONIC) המופיעה בגלל הרגלי אכילה לא נכונים - והיא הנפוצה ביותר. לכן ממליצה לך להגיע לאבחון על מנת לתת לך טיפול אישי ומדוייק ולא לקחת סתם משלשלים אשר בהמשך גורמים לנזק של מעי עצל.
    יש דרכים לטפל בעצירות. תזונה מאוזנת העשירה בסיבים תזונתיים. כמו כן
    מאכלים לטיפל בעצירות:
    1. מזון המשמן את המעי
    2. מזון המעודד תנועתיות של מעי
    3. מזון המעודד פלורת המעי
    תוסף המזון היחידי המתאים לאורך זמן הוא פסיליום.
    בברכה,
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D נטורופתית ואחות מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

אני
    18/12/2010

בעצירות היא מאז שאני זוכרת את עצמי--אני בת 35
    עצירות= יציאה של מקסימום פעמיים בשבוע
    המזון שלי מכיל בעיקר פירות,ירקות,זרעים,לחם מלא,שותה 2 ליטר מים ביום
    מקפידה על פעילות ספורטיבית יומית
    כשכתבת מה מומלץ תוכלי לפרט שמות של מוצרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פנמווקס
    לולה
    14/12/2010

רואי, שלום,

מה דעתך על החיסון הנ"ל נגד דלקת ריאות? אני בת 66, בריאה בדרך כלל ואף פעם לא לקחתי חיסון נגד שפעת.

הרופאים בקופת חולים מאוד ממליצים על כך ומשכנעים, מה דעתך בעניין?

בתודה רבה,
    לולה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פנמווקס

הוספת תגובה

• חיסון פנמווקס - תגובה

16/12/2010

שלום רב,
    אינני מוסמך להמליץ או לבטל חיסון. אני אינני משתמש בחיסון כיוון שהנסיון מראה כי הרבה מטופלים שלי ו/או חולים שונים אשר קיבלו חיסון לשפעת- למעשה חלו בשפעת וכך גם לגבי חיסון נגד דלקת ריאות.
    נראה מטופש ליטול חיסון המבוסס על חיידקים ו/או וירוסים מאשתקד, שכן אותם מזיקים עוברים תהליכי שינוי ומוטציה ואינם מופים בד"כ כפי שהופיעו שנה קודמת.
    מקווה שעוזר בהחלטתך.
    הערה: כאן כן המקום להמליץ על שימוש בתוספי תזונה ו/או צמחי מרפא אשר הוכחו מחקרית כיעילים למלחמה בשפעות ומחלות נשימה שונות.
    מומלץ להיוועץ בנטורופת על החומרים הטבעיים המומלצים לך.
    בברכת בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לשיפור תמונת הדם
    מירי
    14/12/2010

לפני כחודש עברתי הוצאת רחם, שחלות, חצוצרות וצואר רחם עקב גידול.
    לפני כשבוע עברתי טיפול כימו' (טקסול + קרבו) ולפני עוד 5 טיפולים.
    נאמר לי לשתות מיץ סלק לשיפור תמונת הדם.
    האם זה נכון והאם יש מתכון מסוים להכנתו?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לשיפור תמונת הדם

הוספת תגובה

• תזונה לשיפור תמונת הדם - תגובה

16/12/2010

מירי שלום רב,
    ראשית מאחל לך החלמה מהירה!
    אני ממליץ ליטול תוסף תזונה של כורכום המוכח מחקרית כיעיל ואף מעצים את יכולות התרופות הכימותרפיות שאת נוטלת.
    מטרת הכורכום היא לחזק את גופך ולווסת את מערכת החיסון. בנוסף, חשוב להקפיד על הליכה ולשמור על תנועה על מנת לעודד סילוק הרעלנים של הכימותרפיה. כך גם לענין שתיית מים. אין לשתות שום משקה מלבד מים ותה מחליטת צמחים.
    למידע נוסף את מוזמנת ליצור עימנו קשר לייעוץ מורחב.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקרחות גברית
    דרור
    12/12/2010

איזו פורמולה יעילה יותר לבעיה שציינתי
    Raw rehmannia root
    Eleuthero rhizome/root
    Lycium fruit
    Deer horn gelatin
    White peony root
    Eucommia bark
    Loranthus twig
    Asiatic cornelian cherry
    Schisandra fruit
    Epimedium herb
    Chinese dodder seed
    Lotus stem
    Fluorite
    Cordyceps fruiting body
    Chinese amomum fruit
    Sharp-leaf galangal fruit
    Plantain seed
    Asian water plaintain rhizome
    Phellodendron bark

או הפורמולה הזאת

Polygoni Multiflori Radix_ Plygonum Multiflorum Root

Poria Cocos- Poria.

Achyranthis Bidentatae Radix- Achyranthes Root

Angelcia Sinesis Radix- Dong Quai Root

Lycii Fructus_ Lycium Fruit

Cuscutae Chinese Semen- Chinese Dodder Seed

Psoraleae Fructus- Psoralea Fruit

Sesami Semen Nigrum- Black Sesame Seed( Dry Fried )

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקרחות גברית

הוספת תגובה

• התקרחות גברית - תגובה

13/12/2010

דרור שלום רב,
    כל פורמולה מתאימה על פי מצבו הייחודי של האדם. לכן אין לי תשובה עבורך, אלא רק אחרי אבחון
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא עשב חיטה וקנדידה
    גולן
    10/12/2010

אני בן 38 , ובמהלך התקופה האחרונה סובל מתופעות לוואי רבות (חולשה, כאבי שרירים, כאבי ראש, עייפות, נשימה כבדה ועוד). בבדיקה של קנדידה שעשיתי מיוזמתי במעבדה פרטית עולה כי יש לי קנדידה ברמה הכי גבוהה( XXXX ), אשר לפי התחושה האישית יצאה כבר מגבולות המעי .התחלתי בדיאטת נטולת סוכרים ופחמימות (עפ הרשימות שבאתרים שונים). כמו כן אמור ליטול כמוסות קורולוקס מצמח ההורופיטו בנוסף למגה פרוביוטיק ותמצית גדילן.
    שאלתי היא: האם יעילות הכמוסות הנ'ל ידועות בסיוע בקנדידה ?
    האם ניתן וכדאי לשתות עשב חיטה במקביל לכל זה או לחכות שהגוף יתנקה מהפטריה ואז לעשות זאת ?
    תודה.

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא עשב חיטה וקנדידה - תגובה

13/12/2010

גולן שלום רב,
    בעייתך מוכרת ולא נעימה וכן נחלת מערכת העיכול של חצי מדינה.
    צמח ההורופיטו יעיל לטיפול בקנדידה אך לא יכול לעבוד לבד. עשב חיטה יעילה גם היא וחשובה בתהליך לתקופה של לפחות 3 חודשים. בנוסף, תמצית זרעי אכוליות- חשוב לשלב בתהליך זה.
    מחובתי לציין כי כל אדם הוא שונה וגם אם הבעיה היא קנדידה- הסיבה יכולה להיות שונה מאדם לאדם ולכן מומלץ לקבל ייעוץ נטורופתי מקיף המותאם לצרכיך.
    בריאות שלמה ובהצלחה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גולן
    13/12/2010

ראשית, תודה רבה על התגובה. שנית, אני מבין מדבריך שאין בעיה לקחת אותם במקביל, הלא כן ?? שלישית, מדוע הרפואה הקונבנציונאלית מתייחסת אליי כמו "חולה רוח" על התסמינים שלי ועל הטענה שזה נגרם מקנדידה ?? (התגובה הראשונית שקיבלתי מהרופאים אם יש לי איידס או סרטן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות
    נתן המתלבט
    07/12/2010

שלום רב,

אני בת 54
    לפני כחדשיים סבלתי מורטיגו.לאחר טיפול פיזיותרפי חלפו הסחרחורות הקשות
    אבל נשארה תחושה ש"הראש שט" במיוחד כשאני נשכבת על הגב ומורידה את
    העורף לשכיבה מאוזנת. אין כלל סחרחורות בכיפוף קדימה למשל.
    האם ישנן איזשהן המלצות?

תודה,
    שוש.

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות

הוספת תגובה

• סחרחורות - תגובה

13/12/2010

שוש שלום רב,
    מצב זה מוכר מאוד ובהחלט יכול להגיע או להמשיך אחרי ורטיגו.
    בהחלט מומלץ להגיע לאבחון מקיף על מנת למצוא את מקור הבעיה ולטפל בראי הרפואה הטבעית. ישנם מספר דברים שתוכלי לעשות כעזרה ראשונה
    1. הקפדה על שתיית מים נאותה
    2. לישון כ- 7 שעות בלילה
    4. כרית טובה ותומכת לראש ולצוואר בעת השינה.
    5. נטילת צמח המרפא- ג'ינקו בילובה- 1 כדור בוקר ואחה"צ למשך חודש ימים.

בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילה
    05/12/2010

שלום....הלשון שלי קצת לבנה וזה תמיד ככה לפעמים יותר ולפעמים פחות, איך אפשר לטפל בזה בדרך טבעית ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

06/12/2010

לשון לבנה יכולה להיווצר כתוצאה ממספר גורמים.
    הנפוץ ביותר היא חולשה של מערכת העיכול בה יש קושי לקיבה לבצע פעולות פירוק חומרים ביעילות.
    בכדי לעזור לזה, תחילה יש לאכול פחות מזונות שומניים ומתוקים ולהוריד מוצרי חלב המקשים על פעולות העיכול.
    אפשרות אחרת היא פטריה על הלשון. הסיבה גם כאן קשורה למערכת העיכול ומומלץ יהיה לבצע בדיקה לאיתור "קנדיקה" או בדיקת נשיפה לאיתור חיידק בשם "הליקו בקטר פילורי". בנוסף, יתכן כי מדובר ברגישות או אלרגיה למזונות מסויימים ולכן יש לשים לב אילו מזונות גורמים יותר להופעת החיפוי הלבן על הלשון. זאת עושים בשיטת האלימינציה- להתחיל ממזונות מאוד בסיסיים ולהוסיף מזונות בהדרגה כל יום. כך ניתן יהיה לבקר את המזונות המתאימים לך.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

הילה
    07/12/2010

איפה בודקים את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים
    הילה
    05/12/2010

קראתי על 3 דברים שצריך לשתות שקמים על קיבה ריקה לניקוי רעלים: 1.5 מים בבוקר ולפחות שעה אחרי לא לאכול/לשתות.
    מים חמימים עם לימון סחוט
    שייק פירות (בננה ותפוח) עם עלים ירוקים

האם זה באמת מנקה את הגוף? איך את ממליצה לשלב את שלושתם בבוקר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי רעלים

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים - תגובה

06/12/2010

הילה שלום רב,
    ניקוי רעלים מהגוף היא תורה בפני עצמה. ישנם סוגי ניקוי רבים ומגוונים ומה שתיארת זו דרך אחת מיני רבים. את יכולה לנסות זאת אך איני מבטיח הצלחה עבורך. הדרך הנכונה היא להגיע לייעוץ מקצועי שלאחריו ניתן יהיה לקבוע את התהליך המתאים ביותר לך
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיייסת שיבולת שועל קואקר בבוקר,,
    יואל משרנובי
    03/12/2010

וגם צלוחית דיסה בערב .
    בקוואקר יש סיבים טבעיים ,
    שמפעילים את מערכת העיכול נפלא,
    והבעייה נפתרת.

הוספת תגובה

• התשובה מיועדת לשאלה לפיתרון לעצירות

יואל משרנובי
    03/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה