מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה לכאבי גב בשילוב לחץ דם גבוהמאיה31/07/2011
שלום רב.
אבי סבל בעבר מפריצת דיסק. לפני כשבוע כאשר ניסה להרים רהיט, נתפס לו הגב. לרוב כאשר זה קורה הכאבים חולפים תוך כמה ימים והוא נמנע מליטול משככי כאבים, אך הפעם חלפו כבר 6 ימים ואין שיפור. יש לציין שהוא נטל אופטלגין אך לא הייתה הקלה בכאב.
הרופא המטפל בו בנושא לחץ הדם המליץ לא לקחת תרופות nsaid. מה ניתן לעשות במקרים של כאבי גב אקוטיים? אלו תרופות/ זריקות כן מתאימות לאדם הסובל מלחץ דם גבוה ומטופל בתרופות להורדת לחץ הדם ואספירין?
(לדוג' - תרופת ארקוקסיה - רופא אורתופד רשם את התרופה אך רופא לחץ הדם המליץ שלא לקחת אותה).
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לכאבי גב בשילוב לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן31/07/2011במקרה שאתה מתאר ניתן להשתמש בתרופות הנ"ל למספר ימים משום שאם לא תפטר בעית הגב זה יעיק גם על בעית לחץ הדם שעלול לצאת מאיזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכיםאפי31/07/2011
לאחר שהובחנתי כסובל מיתר לחץ דם אני נוטל כדור טייטריס 5 מג ליום הבעיה שבמנוחה הערכים הממוצעים 130 על 59 ואף פחות מזה השאלה אם זה בסדר שהערך הנמוך יורד אל מתחת ל60 אני בן 52 ומעשן תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים נמוכים - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן31/07/2011נראה שמינון הטריטייס גבוה מדי. יש מקום לנסות הפחתת מינון עד כדי רבע לפי תגובת לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר תנוחהיקי27/07/2011
שלום רב
אני נוטל תרופות לאיזון לחץ דם . ל.ד ממוצע עומד על 120\70
כאשר אני עובר משכיבה או מישיבה לעמידה , אני חש סחרחורת ואי יציבות .
על מה התופעה מצביעה , ומה ניתן לעשות בנידון ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר תנוחה - תקון
יקי27/07/2011צ.ל 70\120
תודה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר תנוחה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן31/07/2011התופעה מוכרת בקרב הסובלים מיתר לחץ דם. שתי אפשרויות בפניך: 1) לבקש מהרופא שלך להפחית מינון תרופתי. 2) לפני או לאחר מכן, אם התופעה חוזרת - להקפיד על מעבר איטי והדרגתי משכיבה/ישיבה לעמידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםאלימלך27/07/2011
בן 61 גובה 1.75 משקל 75 קג בריא בלי עבר רפואי לארונה נמדד לי לחץ דם של 100\160 האם צריך להתחיל טיפןל תרופתי אני הולך כל יום כחצי שעה הליכה מאומצת בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן31/07/2011יש לחזור מספר פעמים על המדידות. אם תתקשר אלינו אוכל להציע לך מעקב מיוחד ללא תשלום.
טל. 03-5710411 ימי ג ו-ה בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס ולחץ דםבר24/07/2011
שלום רב!
האם סקס הינו גורם לעליית לחץ דם?
האם יש בכלל קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס ולחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן24/07/2011אכן כן, אך רק בעת הסקס, כמו כל פעילות מאומצת או מרגשת. זה כמובן נורמלי לגמרי ממש כמו שעליה במדרגות מעלה לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאלמוני24/07/2011
שלום רב,
בן 36, 1.84 מ', 96 ק"ג. לח"ד ממוצע (הולטר)140/95 לאימי (בת 58) גילו לאחרונה יתר לחץ דם..
שאלתי היא עד כמה יכול להשפיע על הורדת לח"ד במידה ואקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה (עליהן אינני מקפיד כעת)? האם לח"ד יכול, ללא התערבות תרופתית לשוב לערכים רגילים?
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן24/07/2011בהחלט ניתן להוריד לחצי דם כמו שלך לנורמה אם תאמץ אורח חיים בריא, מה שלא עשית עד כה, לדבריך. עשה זאת בהנחיית אנשי מקצוע כמו דיאטנית, מעמל אירובי ובעצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יש קשר ללחץ דם גבוה ולקוצר נשימהמ22/07/2011
אני בן 70 שנה ויש לי לחץ דם גבוה לפעמים בין 98\170 אם יש קשר ללחץ דם גבוה ולקוצר נשימה לפעמים ? בדיקות דם ואולטרה סונד שלי ובדיקות ככלליות,נמצאו תקינות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש קשר ללחץ דם גבוה ולקוצר נשימה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/07/2011עד כמה שאני מבין לחץ הדם שלך איננו מאוזן.
לעיתים יש מצב שלחץ הדם גבוה יכול לגרום לאי ספיקת לב וקוצר נשימה.
הייתי מפנה אותך לבידקת אקו לב והערכה של רופא, אפילו קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DIOVANג19/07/2011
שלום רב,
עקב בעיית לחץ דם גבוה הרופא הנחה על נטילת הכדור DIOVAN 80mg פעם ביום.
במידע על התרופאה באתר כתוב שיש להימנע מצריכת אלכוהול כיוון שהשילוב עם התרופה יכול להיות מסוכן.
1. מה הסיכון בשילוב עם התרופה?
2. האם מותר לצרוך אלכוהול וכמה?
3. האם הכוונה לצריכת אלכוהול מיד לאחר נטילת התרופה או בכל שעות היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DIOVAN - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/07/2011ההזהרה מכוונת ליכולת של האלכוהול לגרום לירידות של לחץ הדם.
אין תופעת לוואי משולבת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם משתנהדוד18/07/2011
אני מודד לחץ דם והוא בסביבות 136 על 70
אם אני עוצר נשימה ומודד לחץ הדם הוא 122 על 80
לא במדידה חד פעמית אלא לאורך זמן.
אציין שאני מאומן בשחייה - מתאמן כ-3 ק"מ 3 פעמים בשבוע
מה יכול להיות ההסבר לכך -
אם הדיאסטולי עולה הסיסטולי יורד ביחס ישר
והרי בדרך כלל כשעוצרים נשימה לחץ הדם אמור לעלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם משתנה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/07/2011לחץ הדם שלנו משתנה כל הזמן מרגע לרגע, לרוב בגדר הנורמה ולעיתים מעבר לכך' כמו שקורה בעת מאמץ גופני ולחץ. כל המדידות שאתה מתאר נמצאות בגדר התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת לחץ דםתרדיון17/07/2011
האם לחץ דם נמוך לכשעצמו עלול לפגוע בחוזק או במשך הזיקפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן18/07/2011אכן כן אם כי לחץ דם נמוך לא מהווה בדר"כ בעיה בריאותית. אני מציע לך לעסוק בפעילות גופנית סדירה ולצרוך מספר כוסות קפה ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים סיסטוליים גבוהיםבני13/07/2011
שלום רב,
לבן שלי בן ה 17 וחצי נמדדו הערכים הבאים:
הולטר - ממוצע כללי 127/75
ממוצע יום 130/80
ממוצע לילה 119/58
בבדיקות במרפאה ישנה,כנראה,תופעת "החלוק הלבן" והממוצע (ב 5 מדידות עד כה) הוא 142/79.
מה עשוייה להיות הבעיה בערך הסיסטולי הגבוה והאם הוא קשור לתופעת החלוק הלבן או שמעיד על בעיה אחרת שצריך לבדוק ואם כן באיזה אופן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים סיסטוליים גבוהים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/07/2011הערכים גבוליים לנער בן 17 אבל עדיין בגדר הנורמה. יש ירידה יפה של לחץ הדם בלילה, כמצופה. עקרונית אים\ן הרבה מה לבדוק למעטלעקוב אחרי הערכים. רצוי להתיעץ עם מומחה ללחץ דם. האםיש לחץ דם גוה במשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך סיסטולי גבוה
בני14/07/2011יש היסטוריה של חץ דם במשפחה לאביו בן ה 49.
אבל שהילד יתחיל כבר בגיל 17 וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך סיסטולי גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/07/2011ברוב המקרים אפילו בגיל 17 הסיבה מספר אחד של יתר לחץ דם הינה מחלה ראשונית תורשתית.
ע"פ הסיפור לחץ הדם אינו חורג מהנורמה אלא נמצא בגבול העליון. אם יש עודף משקליש המלצה של דיאטה ומעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם--סיסטואפקר ששי13/07/2011
שלום רב
אימי בת--86 סובלת מלחץ דם הסיסטולי {הגבוה}--מלחץ גבוה סביב ממוצע בדיקות
לאורך תקופה של לחץ סיסטואלי --של כ---180 לערך +_5
ואילו הלחץ הדיסטולי {הנמוך}-נמוך מאוד -של כ--60 +-5
שאלתי בבקשה--כאשר היא לוקחת תרופות הלחץ יורד בכ-10 אבל
גם הלחץ הדיסטולי {הנמוך}-גם יורד??
שאלה----מהו הערך הסיסטואלי {הגבוה}-המסוכן?
ומה ניתן לקחת-כדי להוריד רק את הלחץ הסיסטואלי??בלבד
מבלי להוריד גם את הלחץ הדיסטולי-כי אז היא לא מרגישה טוב
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם--סיסטוא - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/07/2011בעבודות שנעשו אצל אנשים מבוגרים נקבע שיש לשאוף להגיע לערכים תקינים, על כן יש למ\נסות להגיע לערך סיסטולי מתחת ל- 140.
כמובן שיש לבדוק אם היא סובלת את התרופות ולא מוריד לה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםדני12/07/2011
שלום בן 31 משקל 77 גובה 1.75
במסגרת בדיקות שנתיות מטעם העבודה (פעם ראשונה שהלכתי)
לפני העליה על הליכון לבדיקת מאמץ נמדד לחץ דם 130/90
ובשיא המאמץ 160/80
הרופא אמר לי שמדובר בערכים תקנים. (בדיקת המאמץ יצאה תקינה)
האם לחץ דם 130/90 זה תקין? (ראוי לציין שנלחצתי קצת מהבדיקה פעם
ראשונה שאני עושה בדיקה כזאת)
לאחר שבוע הלכתי לרופא משפחה עם התשובות והוא מדד לי לחץ דם שהיה
120/80
האם כול זה תקין?
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
סליחה על אורך השאלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/07/2011כעמור לחץ דם של 90 דיאסטולי הינו גבולי וישי מקום למעקב לעתים קרובות יותר מפעם בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בבדיקה שנתיתדני12/07/2011
שלום,
אני בן 31.5 משקל 76 גובה 1.75
בבדיקה אצל רופא משפחה היה לי לחץ דם 130/90 האם זה תקין?
ראוי לציין שבבדיקות קודמות היה לי 120/80 ו 110/70
אני לא מעשן ואני ברוך ה בריא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם בבדיקה שנתית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/07/2011ערך דיאסטולי של 90 מרמז שיש עליה בערכים. יש קום לחזור על הדיקה עיתיםקרובות יותר מאשר פעם בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בגיל מבוגרחן12/07/2011
שלום ,
חמותי בת 86 וסובלת מלחץ דם גבוה .היא מטופלת מזה שנים בכדורים אשר הוחלפו לא פעם .אך לחץ הדם שלה נשאר סביב הערכים : 170/60 .נאמר לה שכאשר הערך של 170 יגיע ל190 עליה להתפנות מיידית לבית החולים .
האם זה מסוכן ? מדוע הכדורים אינם מצליחים להסדיר את לחץ הדם ולהביאם לרמות סבירות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם בגיל מבוגר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/07/2011אין כל צורך לפנות לביה"ח בגלל ערכים אלו או אחרים אם מרגישה טוב.
אם לחצי הדם הסיסטלים לא מסתדרים, ולעיתים זה קורה אצל אנשים מבוגרים, ישלבדוק היטב מה טיפול הדרוש.
כדאי להתיעץ עם ומחה של יתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)