מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלבומין קראטיניון המשךלילי13/06/2012
תודה רבה על התייחסותך .רק ברשותך אשאל , כיצד אני מגיעה למצב כזה, איני סוכרתית ,מבצעת בדיקות תקופתיות כולל תפקודי כילייה ,והן תקינות גם בהווה ,לחץ הדם שלי ,שהוא בבירור ,לא בשמיים ?האם לחץ הדם גרם לזה או משהו אחר ? האם המצב חמור ,ואפשר לטפל ,וכיצד?
המון המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלבומין קראטיניון המשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/06/2012צריך בירור ע"י נפרולוג. עם תיפקוד הכליות תקין, הממצא מרמז על פגיעה מסוימת בכליה. בהחלט יש מקום לטיפול אבל אחרי הערכה נפרולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלבומין קראטנין בשתןלילי12/06/2012
52 עם השימוטו.יש לי MVP קל עם MR קל . מטופלת ביוטירקס 100 לפני חודש TSH=3.5 והיום TSH=1.16 מתלוננת על דפיקות לב מורגשות דופק תקין, לחץ בחזה כאבי בטן בגלים ולעיתים שלשולים.בשבועות האחרונים לחץ הדם הסיסטולי נע בין 130-150 והדיאסטולי 80 נשלחתי להולטר לחץ דם.בדיקות דם תקינות כולל תפקודי כילייה וסוכר. בדיקת שתן ראשון של הבוקר לאלבומין קראטינין,התוצאה 63 כשהנורמה עד 30 .שאלתי 1)על מה מעידה התוצאה של השתן?
2)האם מקובל לתת שתן ראשון של הבוקר לבדיקת אלבומין קראטנין דגימה (5 שעות לא נתתי קודם שתן)?
3) האם יש צורך בבדיקות נוספות לבירור?
אודה לך על תשובתך!!!פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלבומין קראטנין בשתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/06/2012הבדיקה מעידה על בעיה כלשהי בכליה. מימדיה קלים יחסית. כעת יש רק לחזור על הבדיקה.
בהחלט הבדיקה הטובה ביותר הינה בדגימה הטובה של הבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם?לילי10/06/2012
בת 52 עם MVP קל וMR קל מתלוננת על דפיקות לב מורגשות (הדופק תקין)ולחץ בחזה.
עם תת פעילות התריס נוטל יוטירקס ןמאוזנת. בשבועות האחרונים הלחץ דם של נע בין 130-150 הסיסטולי, והדיסטולי 80 .רופאי המליץ על נטילת תרופה ENALAPRIL פעם ביום, כשאמרתי לו אולי הלחץ דם גבןה זמנית, המליץ על נטילת התרופה ,ועשיית הולטר לחץ דם, לאמת אם הוא גבוה באמת?
הרופא אמר , שאין בעיה אוכל להפסיק התרופה אם יתברר שאין לי לחץ דם. ( אגב 48 שעות לפני הבדיקה לא לטול התרופה.)
שאלת י היא ,מה דעתך האם באמת אני חייבת לטול התרופה ,האם אפשר אחר כך להפסיק בהתאם להולטר?
האם לפני בדיקת ארגומטריה, הולטר לב ,ואקו לב צריך להפסיק התרופה ENALAPRILכשאני בהתחלת השמוש בתרופה ,כשאני בעצם עדיין בבירור המצב הרפואי כולל הלחץ דם שלי
המון תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/06/2012אני הייתי ממליץ לעשות את הבדיקות לפני התחלת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דם לבת 38לימור08/06/2012
רקע: בת 38 נוטלת מזה כשלושה חודשים קרדילוק 1.25 מ"ג קרדילוק(חוצה כדור של 2.5 מ"ג ). הומוזיגוטית ל MTHFR יש קצת עודף משקל BMI 29
האם ההולטר תקין ??? האם היית ממליץ לעלות מינון של הכדור???
מדידה ראשונה : 149/90 דופק 77
122/75 66
145/81 76
146/98 75
150/76 77
135/90 73
136/88 86
117/77 63
119/69 70
129/72 79
128/81 90
112/75 79
117/75 72
117/69 66
125/67 68
115/72 63
120/76 72
121/73 67
112/73 66
144/91
126/79 74
120/76 64
138/81 67
115/74 68
131/88 74
125/73 80
141/95 73
134/85 68
115/75 62
117/78 62
מדידות לילה:
119/75 59
117/65 61
123/76 67
123/73 62
123/74 63
123/86 79
118/76 61
127/77 64
119/75 59
116/82 79
120/83 60
קמתי:
146/91 89
132/84 93
112/67 84
120/75 82
133/84 92
134/95 89
את דעתך המקצועית תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2012על פניו לחץ הדם נראה מאוזן. רישום השעות הינו חשוב, כמו הממוצעים ואחוז המדידיות שנמדדו מעל הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים בראש ולחץ דם גבוהיעל 6308/06/2012
הי, אני בת 63 ומדדתי לחץ דם 150 בנוסף לכך אני מרגישה לעיתים זרמים בראש. על מה הדבר יכול להעיד והאם יש קשר ללחץ דם הגבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים בראש ולחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2012יש לעשות מספר מדידות נוספות. לחץ הדם של 150 הינה מעל הנורמה אך לעיתים רחוקות יש תופעות מערכים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשים גדוליםאפי06/06/2012
בשעות הבוקו ממוצע של 150 על 85 ובערב ובלילה 122 על 55 בממוצע של מספר מדידות במשך כמה ימים ברציפות השאלה שלי אם זה מצריך טיפול רפואי אני בן 53 מעשן מעט עדף משקל אבל בריא בתודה מראש אפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשים גדולים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2012כדאי לעשות בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר אוטומטי שיוסיף מידע עד כמה יש מקום לטיפול או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול תרופתיאיציק05/06/2012
שלום לכם
בן 37,גובה 1,73,,משקל 80 קילו,מבנה גוף רחב.
בריא בדרך כלל ,לחץ דם בכל שעות היום בבדיקות מדויקות ב2 מכשירים חדשים:
בין 80\90 בלחץ הנמוך,,לבין 130-140 בלחץ הגבוה
שיניתי את כל הרגלי התזונה טוטאלית ואני הולך ורץ 4 פעמים בשבוע שעה בכל פעם,
כבר שנה בערך.
הערכים של לחץ הדם לא יורדים לי,,אלו הם הערכים שרשמתי,אין כל שינוי,
האם לדעתכם כדי להתחיל טיפול תרופתי?עשיתי הכל להמנע מכך,,אני לא יודע אם להמשיך לחיות ככה או לפנות לרופא לקבלת טיפול,יש סכנה בלא טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2012הייתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטי. הבדיקה תכריע אם יש מקום לטיפול או לא, כאשר חשוב לא רק מה הערכים והממוצעים אלא אחוז המדידות שנמדדות מעל הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לחץ דם?לילי05/06/2012
בת 50 בריאה.קניתי מכשיר לחץ דם בתי הרגשתי שהשרוולון שלו לוחץ חזק עד כאב ביד.הוא נתן לי ערכים של 170/70 ופעם 150/78 הפסקתי למדוד אתו .
.בקופת חולים בדקה האחות , יצא לי 140/78 135/70, 150/70 הערכים הגבוהים הם הסיסטולים. שאלתי היא ,האם שרוולון צר ,שלא מתאים לידי הרחבה עלול לגרום לתוצאה גבוהה של לחץ דם או אולי המתח כי אני מתרגשת מהבדיקה ? האם התוצאות בקופת חולים שעשיתי מעידות על לחץ דם גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לחץ דם? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2012ע"פ הרישום רוב המדידות נמצאות בגדר הנורמה. כדאי לקחת את המכשיר שלך ולמדוד איתו ביחד עם המכשיר בקו"ח על מנת ללמוד אם אפשר להסתמך עליו או בכלל לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה??לילי05/06/2012
בת 52 ללא ווסת. בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת .נוטלת יוטירקס.יש לי MVP קל עם MR קל בבקורת כל שנתיים אצל קרדיולוג המצב קבוע ללא שינוי משמעותי. . מרגישה דפיקות לב מואצות . בשנה וחצי האחרונים עליתי 10 קילו במשקל. בזמן האחרון כל פעם שמודדים לי לחץ דם התוצאה ( דיאסטולי) 152/70 , 140/79 וכשאני נחה 10 דקות התוצאה 135/70 או 137/70 המספרים הגבוהים זה הסיסטולי
היש לציין אני בלחץ לפני הבדיקה ובבדיקה עצמה .הרופא בקש מעקב לחץ דם
שאלתי1)האם הערכים הללו מעידים על יתר לחץ דם?
2 )האם המצב מצריך טיפול?
3)כיצד עושים מעקב לבירור לחץ דם?
האם יש אפשרות להוריד את הלחץ הדם ( בערכים אלו) ללא תרופות מה אתה ממליץ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה?? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2012רוב המדידות שאת מתארת הינם בגבול הנורמה.
ירידה במשקל ופעילות גופנית מבוקרת יורידו את ערכי לחץ הדם.
מעקב של פעם בשבוע במשך מספר שבועות ייתן תמונה מבוססת על מה שקורה עם ל.ד. שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה כאן באתר!מערכת beOK05/06/2012
שלום לכולם
כולכם מוזמנים לקבוצת תמיכה בנושא יתר לחץ דם [a href='http://www.beok.co.il/Groups-18/Group-48' id='link']כאן באתר[/a].
המשך שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטרפתי, תודה
עדי05/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים חדים בלחץ דמאבי03/06/2012
רשמת תוצאה אחת גבולית איזה מהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים חדים בלחץ דמ - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/06/2012דיאסטולי 82
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים חדים בלחץ הדםאבי03/06/2012
אני בן 35 בריא בדרך כלל ,היפוכונדר .קניתי מכשיר לחץ דמ וביצעתי מספר בדיקות לפי ההוראות, התוצאות היו 125/82 118/76ופיתאום היה 117/64 114/60 מה זה אומר למה ירד לחץ הדם הדיאסטולי כל כך חזק . בתודה רבה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים חדים בלחץ הדם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/06/2012באופן טבעי הערכים משתנים ממדידה למדידה.
לחץ הדם שלך בגדר הנורמה. למעט הערך הדיאסטולי הראשון שנמדד גבולי כל היתר תקינים.
זה קורה אצל רוב האנשים ואין לה כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים חדים המשך
אבי03/06/2012סליחה, התכוונת לתוצאה 60 הגבולי, אם כן למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים חדים המשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/06/201260 מ"מ כספית הינה תוצאה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תופעות לוואי בתרופות ללחץיואל29/05/2012
לאחר כאבי ראש אצל אבי שיהיה בריא שהוא בן 69 נמדד לחץ דם מעט גבוה 140 130 לערך וכן בדיקת דם כולסטרול מעט גבוה ניתן נורליפ לשלושה חודשים ואנדלקס 5 מ"ג הלחץ דם במדידה האחרונה היה 130/80 העניין הוא שהתרופות גורמות לחולשה מאוד חזקה אך הרופאים אומרים שאין קשר וחייב להמשיך לקחת ושמדובר בכדור טוב.אני מאוד לחוץ מהמצב נכנסתי ממש לדיכאון וחוסר אונים בפרט ממה שאני קורא באינטרנט על לחץ דם סה״כ אבי עד לאותה בדיקה תמיד לחץ הדם היה תקין ולא צרך אף תרופה ואני מודאג מה דעתכם כרופאים מומחים בתחום לגבי הטיפול ותופעות הלוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תופעות לוואי בתרופות ללחץ - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי31/05/2012לחץ הדם של 140 הינו הגבול העליון של הנורמה. 130 הינו ערך מטרה טוב.
אם יש חולשה משמעותית ו- 2 תרופות חדשות קשה לדעת אישה מהן קשורה או לא לתופעה.
לאחר התיעצות עם הרופא שלו אפשר להפסיק זמנית אחת מהן ולבדוק אם יש שיפור וטעם לשינוי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד״ר האם במצב כזה לדעתך ניתן
יואל31/05/2012להפסיק טיפול לגמרי ולנסות טיפול טבעי כמו נורמלדם או מיץ רימונים וכדומה בגלל תופעות הלוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד״ר האם במצב כזה לדעתך ניתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/06/2012קודם כל הייתי מפסיק תרופה אחת ובודק מה ההשלחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תרופותרננה27/05/2012
שלום, בעלי מקבל ל לחץ דם גבוה חצי כדור 25מ"ג דיזותיאזירי בבקר. וגם כדור של 50 מ"ג 1כדור נורמיטן. האם אפשר לקחת רק את הכדור נורמיטן ,יש לציין שסבל גם מדופק גבוה מעל 100 . גבוהו 180 משקל 82 ק"ג בן 60 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם תרופות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/05/2012תלוי מה ערכי לחץ הדם. תלוי גם אם מאוזן תחת הטיפול הנוכחי ומה ההיסטוריה התרופתית, הסדר של הטיפול ותלונות אחרות.
אי אפשר לקבוע על הפסקה או מתן טיפול ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם - בצקותzahav25/05/2012
שלום רב. אני בת 52 , בחודש פברואר 2012 נשלחתי ע"י מקום העבודה שלי למבחן התאמה לתפקיד מסויים . כפי הנראה אני סובלת מהתקפי חרדה והסיטואציה שבא נמצאתי שם גרמה להתקף כזה ( הייתי אצל ניאורולוג שאיבחן את המצב) באותו המעמד קיבלתי גם יתר לחץ דם לראשונה בחיי. הערכים היו 180/110 הגוף רעד באופן לא רצוני חשתי זיעה קרה סחרחורת ,בחילות וחולשה כללית.. הפרמדיק מניידת מד"א שהוזמנה למקום ביקש ממני להתפנות לביה"ח. (סרבתי כנראה קשה היה לי לקבל את העניין ופחדתי ) . פניתי לרופאת משפחה שלי ואני במעקב שלה. אני מודדת לחץ דם בקביעות ויש לי תנודות בערכים מעל הנורמל. קיבלתי אמלודיפין 10 מ"ג כדור ביום. ועדיין לא ראיתי התייצבות משמעותית. אימי סובלת שנים מיתר לחץ דם ומטופלת בקביעות. בימים האחרונים אני רואה שיש לי בצקות ברגלים ובכלל תחושה שכל הגוף נפוח כמו כן יש כאב בברכיים ובשוקיים ומטה . האם הנפיחות והבצקות נובעות מהטיפול? חשוב לי לציין אני סובלת גם משחיקת סחוסים במפרקים. אני מטופלת במח' ראומטולוגיה מספר שנים ומקבלת ארט 50 2 כדורים ביום .אומפרדקס 1 ביום. ויטמין 2D טיפות ביום וסימבקור 1 ביום להורדת כולסטרול. האם יכול להיות שיש תגובות בין תרופתיות שגורמות לבצקות? מה עלי לעשות ? האם להפסיק תרופות מסויימות מהטיפול? אני כמובן אפנה לאחר החג לרופאת משפחה . אודה לתשובה חג שבועות שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - בצקות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/05/2012בצקות הן תופעות לוואי שכיחות של האמלודיפין.
אם מפריעות יש היגיון בהחלפת התרופה למשהו אחר.
הארט הינו תרופה נגד דלקת ובין התופות לוואי שלה, אגירת מים ומלח, עם יכול ת של בצקות ועליה של לחץ הדם. הייתי מתיעץ עם הריומטולוג לבחירת אלטרנטיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)