מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליות פתאומיות בלחץ הדם.סופיה10/11/2011
שלום,
אני בת 55,לא מעשנת,סובלת מלחץ דם גבוהה מזה שנים, נוטלת תרופות באופן קבוע :
1. לפרסול 200 מ"ג 2. דאותאזיד 12.5 מ"ג 3. נורבקס 10 מ"ג 4.אוקסר 100 מ"ג .
במהלך חצי שנה האחרונה סובלת מעלייות חדות ופתאומיות בלחץ הדם.במיוחד בשעות הלילה,אשר מלווים בכאבים באזור החזה . במהלך חצי השנה האחרונה התאשפזתי בביה"ח כאשר לחץ הדם הגיע למספרים גבוהים של 210/100 .אני מבקרת את רופאת המשפחה שלי בתדירות גבוהה,הופנתי למס' בדיקות כגון 1.אקו-לב 2.מיפוי לב 3.מיפוי כליות 4.דופלר כליות. ממצאים של הבדיקות נמצאו תקינים.
חשוב להוסיף כי אני סובלת מגלי חום לאחר הפסק הווסת לפני כחצי שנה.
בביקורי האחרון אצל רופאת המשפחה דיבר על האפשרות לעלייה בלחץ הדם עקב גלי החום והצורך בלקיחת הורמונים (למרות הסיכונים הטמונים בכך)
מאחר ולא מצאו שום דבר יוצא דופן בבדיקות אני מרגישה שאני נמצאת במצב ללא פתרון,
תדירות העליות הפתאומיות בלחץ הדם רק עולה,הגרוע מכול שלא יכולים למצוא את מקור הבעיה שלי.
אשמח מאוד אם אוכל לשמוע את חוות דעתכם בקשר לבעיה שלי ואולי לעזרה במציאת פתרון.
תודה מראש, לודמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות פתאומיות בלחץ הדם. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/11/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- iasדניאלה07/11/2011
בבדיקת אקו לב שגרתית עקב לחץ דם גבוה נרשם בין היתר:
הודגמה IAS.
מה זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ias - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/11/2011IAS = Interatrial septum
זאת מחיצה בין עליות הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומחה ללחץ דםדנה07/11/2011
שלום, אני בן 50, חול סכרת עם סיבוכים (כליות /עיניים /לחץ דם גבוה)
השבוע חזרתי מאישפוז בשל בצקת בראות + ירידה משמעותית בראיה.
יש לי לחץ דם בסביבות ה-200 ובקושי הצליחו להוריד את הלחץ דם מ200.
שמעתי שיש רופא מומחה ללחץ דם.
אני מבוטח בכללית.
מהו השם המקצועי של רופא מומחה ללחץ דם?
נשלחתי בעבר לנפרולוג שלא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מומחה ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/11/2011באיזה איזור בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מומחה - תשובה
דנה10/11/2011בחיפה - מישהו שעובד עם הכללית וניתן להגיע אליו דרך הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מומחה - תשובה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/11/2011ד"ר דניאל קושניר 0522924867
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלדם להורדת לחץ דםשירה05/11/2011
אני בת 20 ויש לי לחץ דם 140/90. רציתי לדעת אם כדורי נורמלדם מתאימים לי, האם זה בטוח לקחת אותם ואם יש סיכונים כלשהם?
תודה מראש
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלדם להורדת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2011אין לי כל נסיון עם נורמלדם שאינה תרופה מקובלת לטיפול בלחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנורמלדם
רחל06/11/2011אבא שלי לוקח את זה שנים וזה ממש עזר לו אבל הוא מבוגר מאד ואין לי מושג אם זה עשוי לעזור גם לבחורה בגילך. אני נטורופתית ובאופן אישי מאד אוהבת מוצרים טבעיים ודווקא נראה לי שלבחורה צעירה עדיף לדחות את נטילת התרופות הכימיות אם אפשר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנורמלדם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2011כאמור, אין לי נסיון עם החומר.
מה שחשוב הינו להוריד את לחץ הדם לנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עיזרו ליסיגלית02/11/2011
אני בת 32 אוטוטו בע"ה, בהריון בשבוע 29 ב"ה
ויש לי תסמונת החלוק הלבן, אצלי זה מתבטא בהתקף חרדה טורדני ברגע שאני שמה את שרוול המדידה על היד
בהריון הראשון לאחר הלידה נתגלה לחץ דם (עברתי קיסרי חירום שגרם לי לטראומה קשה) לא תיפקדתי בעקבות המצב (ויש לי נטייה לחרדות והתקפי חרדה כבר מלפני שנים פשוט הלידה הקיסרית ו"החוויה" המבעיתה עוררה בי הכל מחדש
השאירו אותי לאישפוז שמונה ימים, שבמהלכן במשך 6 ימים מנסים להוריד לי את הלחץ דם עם כל מיני כדורים, מה שכלל לא עזר, עד שביקשתי לראות פסיכיאטרית ,שסברה שייתכן שהל"ד כה גבוה (115\180) בעקבות המדידה עצמה ,ואז החליטו לעשות לי הולטר ,שאז הבינו שהפסיכיאטרית צדקה הלחץ דם בממוצע היה יחסית גבוה (90\140) אך לא בערכים האסטרונומיים שהופיעו להם בעת המדידה של האחיות
באותו יום שיחררו אותי הביתה עם טיפול של נורמיטן 25 מ"ג ומעקב אצל רופא המשפחה שאצלו ל"ד היה כבר על ( 65\110)והוא הפסיק לי את הנורמיטן לאחר 5 ימים מהשיחרור אט אט חזרתי לעצמי ומאז הל"ד תקין למעט איזה 3 פעמים שהיו לי התקפי חרדה בשל הטראומה שאני סוחבת עימי
עכשיו בהריון השני היה חשש לדימום , ניגשתי למרפאה ל"ד 70\118 הכל היה תקין אך המליצו ללכת לבדוק לעומק מה הייתה סיבת ההפרשה האדומה
נסעתי לבית החולים כבר בדרך הרגשתי את החרדה משתלטת עליי, הגעתי לבית חולים הלחץ דם היה בשמיים התחיל ב86\144 והמשיך רק לעלות מבדיקה לבדיקה
הם סירבו לשחרר בעקבות הממצא היחידי הזה רצו לברר עוד ,אני סירבתי
מאז 3 ימים אני בבית בתחושת דיכאון וחרדה מתמדת המדד הראשון במכשיר הביתי תמיד ערכים גבוהים 92\145 לערך ואז אני מודדת כמה פעמים אפילו שש פעמים וממדידה למדידה הלחץ דם יורד ומגיע לערך נורמלי 65\115 ואני מרגישה את ההקלה גם נפשית (אני יודעת מתי יש לי לחץ דם גבוה כי הדופק שלי עולה ל120
וממדידה למדידה הוא נרגע
השאלה שלי היא האם אני צריכה בכל זאת ליטול תרופות להורדת לחץ הדם? או שאם הלחץ דם היה גבוה הוא לא היה יורד ממדידה למדידה
מה ניתן לעשות עם המצב הזה והפחד מהמכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עיזרו לי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2011הייתי עושה שוב הולטר של לחץ הדם כאשר אמור לתת תמונה יותר כוללנית מה קורה. עיקרונית גם אפשר למדוד מספר פעמים את לחץ הדם לפני שמחליטים מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ללחץ דםגלי31/10/2011
שלום רב,
אימי נוטלת תרופות להורדת לחץ דם.
בבוקר נוטלת 2 כדורים: רמיטנס פלוס, ורמניטנס רגיל.
האם זה הגיוני שהרופאה נתנה לה מרשם לשתי תרופות אלו והיא לוקחת את שתיהן ביחד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2011תלוי מה המינונים.
ברמיטנס פלוס שילוב של רמיפריל ומשתן. לעיתים לא רוצים לעלות במינון המשתן וכן ברמיפריל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אז זה בסדר לקחת שני כדורים?
גלי01/11/2011יכול להיות שזה מה שהרופאה המליצה?
כי היא זקוקה ל-2 כודרים כדי להוריד לחץ דם?
יש לציין שכשאחת הקופסאות של הרמיטנס נגמרת היא לוקחת טריטייס 1 + רמיטנס 1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אז זה בסדר לקחת שני כדורים? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2011רמיטנס וטריטייס שמות מסחריים של אותה תרופה, רמיפריל.
אם לחץ הדם מאוזן ואין תופעות לוואי אין הרבה מה לשנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול באלדוספירוןאינה31/10/2011
שלום רב
בעלי בן 44, בריא בדרך כלל. לפני כשנה התגלה אצלו יתר לחץ דם. בבדיקת הולטר רוב הערכים היו גבוהים מ-140/90 . כמו כן בבדיקת אקו לב נמצא עיבוי ספטום 12 ממ. היום הוא מטופל בAMLOW 5 MG וערכי לחץ דם תקינים לחלוטין.בעקבות בירור סיבות ללחץ דם גבוה נמצא : רנין נמוך מ-0.2 , אלדו 7.2 ולכן יחס אלדוסטרון רנין גבוה מ-36, אשלגן 4.4.ב-CT מכוון לאדרנלים אין ממצא. על סמך הבדיקות האלו הרופא המליץ להתחיל טיפול באלדוספירון 12.5 מג פעם ביום למשך שנה והזהיר שיכולות להיות תופעות לוואי שמשפיעות על תפקוד מיני וגם הגדלת שדיים. על המ בדיוק מצביע יחס אלדוסטרון רנין? האם טיפול כזה נחוץ לבעלי? אודה מאד על התשובה. אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול באלדוספירון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2011לא כתבת מה הנורמה של אלדוסטרון בשביל אותה מעבדה.
אם הרמה גבוהה והרנין מדוכא יתכן ויש פעילות יתר של בלוטת יתרת הכליה.
אבל, האשלגן תקין, אין ממצא ב- CT, והכי חשוב, לחץ הדם מאוזן.
אינני בטוח שהייתי מוסיף תרופה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אינה02/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשעליזה מאירי30/10/2011
האם כדור להורדת לחץ דם ישפיע על כאבי ראש?
כאבי ראש חזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/10/2011תרופות המורידות לחץ הדם ישפיעו על כאבי ראש רש אם הכאב נגרם מלחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופל חדש בלחץ דם גבוה,שהופך לנמוךצביקה כהן25/10/2011
ערב טוב דוקטור
אני מטופל כבר כחודשיים בטיפול נגד לחץ דם גבוה,
הכדור שהתחלתי לקחת בהתחלה היה אנלדקס 5 מ"ג פעמיים ביום בוקר וערב,
הכדור הנ"ל לא עשה לי טוב.
לכן הוחלף לי לכדור בשם טרייטס 2.5 מ"ג (בוקר בלבד ),הערכים עדיין היו גבוהים יחסית למטופל בכדורים,הערכים הממוצעים שנמדדו הין בסביביות 140/80 150/90
לכן הולחט לעלות לי את המינון ל-5 מ"ג פעם ביום בבוקר,
כרגע בעת מדידות שונות הלחץ דם לפעמים הופך להיות נמוך לדעתי אפילו מאוד,
היום מדדתי ערך של 90/36 ולאחר מכן במדידה חוזרת 120/43 ,
אני מאוד מפחד מכך,
אני בן 27 וזה נופל עליי כברק ביום בהיר,
אני מתייעץ עם הרופא אך הוא טוען שאני צריך לשתות,
אשמח לייעוץ .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופל חדש בלחץ דם גבוה,שהופך לנמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/10/2011אם אין לך תופעות לוואי כמו חולשה, סחרחורות והרגשת עלפון, נראה שלחץ הדם שלך התאזן תחת הטיפול. אם יש כל תופעה, יהיה צורך להוריד את מינון התרופה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה .ווזודיפ וצילירילאלכס23/10/2011
אני בן 26 בריא בזמן האחרון יתחלתי לבדוק לחץ דם והוא נע בין 135/80 ל 151/95 ערכתי כמה בדיקות כמו אקו לב. בדיקות דם .דופלר עורקי הכליות והכול יצא תקין הרופא נתן לי כדורים ווזודיפ ו ציליריל אני שותה אותם כבר חודש אבל כול פעם שאני בודק הלחץ דם לא משתנה!!!!?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה .ווזודיפ וציליריל - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/10/2011לחץ דם של 135/80 הינו בגדר התקין לעומת 151/95 שהינו גבוה.
הייתי עושה בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות (הולטר) על מנת לכמת את המדידדות התקינות והגבוהוהת לצורך החלטה אם צריך לשנות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאפי23/10/2011
בן 47 רזה, משקל 65
לחץ דם 140/80
"רץ במשפחה"
האם אוכל (איזה אוכל?), פעילות גופנית, מדיטציה
עוזרים להורדת לחץ הדם?
איזה לחץ דם תקין מתאים לי?
בינתיים בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/10/2011לחץ הדם שלך עדיין בגדר הנורמה.
הגבלה באכילת מלח ופעילות גופנית אירובית עשוים להוריד עוד את לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ברגלזאב לוינסון21/10/2011
בהמשך לתשובה שניתנה לחץ הדם שלי מאוזן וביומיים האחרונים חשתי אותן תחושות כמו של הכותבת..בדיקת לחץ הדם הייתה תקינה, אך החלטתי לבדוק את לחץ הדם ברגל. להתפתעתי ממצע התוצאות שהתקבלו( שלוש פעמים) היה: 190X116.
האם יש מקום לדאגה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה ברגל - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/10/2011אין לבדוק לחץ הדם ברגל בגלל שלא תמיד משקף את המציאות. ברגל יש צורך של הרבה יותר לחץ על מסת השרירים על מנת לחסור את העורק למדידיה לכן יש הרבה יותר אי דיוקים.
אם לחץ הדם במדידה ביד הינה תקינה, אין מה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ושתן צהוב בהירצביקה כהן16/10/2011
שלום לך בזמן האחרון כחודש אני נוטל צרופת לחץ דם טרייסט 2.5 מ"ג
בעת ביצוע מדידות שונות לחץ הדם מעיד על ממוצע של 140/75
לפעמים גם פחות אך זהו הממוצע ! האמת בעת בדיקה אצל רופאים הלחץ דם עולה אבל נאמר לי שמאוד יכול להיות שזה מצביע על מחלת חלוק לבן ... האם 2.5 מ"ג זה מספיק ?
הערכים גבוהים מידי לבחור שנוטל תרופה ? אני בן 27 עוד שאלה האם התרופה יכולה לגרום לשתן צהוב בהיר ? לפעמים הוא גם שקוף אך גם צהוב בהיר זזה ממש לסירוגין תודה מראש אשמח לתשובה בנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ושתן צהוב בהיר - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/10/2011צבע השתן נקבע לפי כמות השתיה שהנך שותה. בכמויות גדולות יותר - השתן בהיר יותר. לעיתים, כאשר לחץ הדם גבוה, הגוף מנסה להפטר מעודף נוזלים ואז השתן נוטה להיות "לבן" או שקוף -מימי. יש להניח שהנך מאוזן עם התרופה. ייתכן גם שאינך זקוק לה ושהמדידות הגבוהות נובעות אכן מתסמונת "החלוק הלבן". במקרה כזה - ביופידבק להרפיית מתחים יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר השפעה של אנלדקס 10mgיעקב16/10/2011
מזה כחודשיים אני מטופל בכדורים אלה עקב לחץ דם ממוצע 100\155
אין השפעה ממשית: ברגעי רוגע 95\140
הייתכן וכדורים אינם מתאימים?
קבלתי הסבר מה לא לאכול, אך איזה מזון ידוע כמפחית לחץ דם?
האם הרגל ישן של כוס יין בערב, מזיק?
עליה בלחץ הדם החלה לאחר תחילה של עבודה אינטנסיבית גלובאלית עם ריבוי נסיעות
בנוסף לא מצליח לקיי סדר יום קבוע ומסודר.
עצתך?
בברכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר השפעה של אנלדקס 10mg - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/10/2011ייתכן שהעליה בלחץ הדם שלך כרוכה במתחים שקשורים בעבודתך ובאורח החיים שלך. במקרה כזה לא תמיד תהיה השפעה לתרופות. כדאי לחפש תכנית להרפיית מתחים, ביופידבק, מכשיר RESP@RATE וכו'. ניתן גם לנסות להחליף תרופה, אם כי אינני בטוח שזה יעזור במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםחנה16/10/2011
שלום!
האם יש קשר ללחץ דם גבוה וכאביי רגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/10/2011כל כאב או מצוקה פיסית או נפשית יכולים לגרום לעליית לחץ דם, ולו זמנית. אינני רואה סיבה שלחץ דם גבוה יגרום לכאבי רגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)