מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרומת דםתורם דם04/12/2011
שלום רב,
לפני כעשר שנים עבר תאונת דרכים קשה ונפצעתי אנוש.
כחלק מפגעותיי נכרת לי הטחול ועקב קרע באורטה הוכנס לי סטאנד לאורטה.
כיום מצב בריאותי תקין.
אני יודע שאחד מתפקידי הטחול הוא השמדת תאי דם זקנים ולכן שאלתי היא, האם לאחר הפגיעות שעברתי אני יכול לתרום דם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011השאלה אינה קשורה ללחץ דם, אבל לא רואה הוראות נגד לתרומת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוליימית03/12/2011
רציתי לברר אם אני עושה הליכה , או סקס האם זה יכול להעלות את לחץ הדם?
אציין שלחץ הדם הוא 125/46* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבולי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011הפעילות הגופנית מומלצת. השפעתה על לחץ הדם רק חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב אנאלפרליל ואלפרוקס!יורם03/12/2011
מדוע כשאני לוח את האנאלפראליל אני מרגיש התגברות עצבנות פנימי?כמובן אחרי האלפרוקס..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב אנאלפרליל ואלפרוקס! - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי. האם בטוח שזאת בעקבות הטיפול התרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ופעילות גופנית מוגברתזאב קוליקובסק01/12/2011
רופאים יקרים,
בן 54 מתאמן בצורה אינטנסיבית בשחיה 4-5 פעמים בשבוע למשך שעה בדפקים של140 -160 בדקה במשך עשרות שנים. לצערי, התגלה אצלי יתר לחץ דם (סיסטולי 100-110 דיאסטולי 165-180 ).כל הברורים תקינים: אקו לב, ארגומטריה, דימות כליות,בדיקות דם שונות.קיים גורם תורשתי. קיים גם סטרס בעבודה. אינני מוכן לוותר על הפעילות הגופנית האינטנסיבית ארוכת השנים שאני מבצע. מה לדעתכם עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם ופעילות גופנית מוגברת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011עליך לקבל טיפול תרופתי להורדת לחץ הדם. על הרופא הבודק אותך להחליט מה טיפול המתאים לך ביותר, אבל כל תרופה לגיטימית.
מומלץ להמשיך בפעילות הספורטיבית.
אגב הסיסטולי הינו הגבוה והדיאסטולי הנמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה לבן 23אלכס30/11/2011
נעשה לי בדיקה הולטר לחץ דם
תוצאות:
ממוצע ביום לא תקין - 141/85
ממוצע מוקדם בבוקר 141/93
לחץ דם מירבי 173/105
ממוצע בלילה תקין
תלות לחץ דם בדופק - לא קיימת
בדיקות שכבר עשיתי:
אקג
בדיקות דם
צילום חזה
הכל תקין
הרופא שלח אותי ל2 בדיקות נוספות
כליות
דופלקס עורקי כליות
ורשם לי 2 תרופות בנתיים
VASODIP 10 MG חצי כדור ביום
CALMANERVIN - תרופת הרגעה
יש לציין שבזמן האחרון אני מרגיש כל הזמן בסטרס ובלחץ בגלל כל העניין בזה.
כמה שאלות:
1. האם יש סיכוי שהעובדה שאני בסטרס משפיעה על הלחץ דם?
2. מה דעתך על התרופה שהוא רשם לי? בהתחשב לגילי? (VASODIP)
3. האם VASODIP מוריד לחץ דם רק שנוטלים אותו? האם ברגע שמפסיקים לנטול אותו לחץ הדם עולה לכמו שהיה?
4. האם לVASODIP יש תופעות לוואי? האם מותר לשתות אלכוהול בזמן הטיפול תרופתי זה?
5. האם העבודה שכרגע בגילי הצעיר יש לי לחץ גם גבוה זה אומר שעוד 5-10-20 שנה זה יחמיר?
6. איך אתה מסביר את לחץ הדם הגבוה? אני עוד צעיר!! לפני כ9 חודשים לפני שטסתי לטיול ארוך לחץ הדם שלי היה תקין לגמרי 120/80. איך אתה מסביר שינוי כזה משמעותי בזמן קצר כזה יחסית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה לבן 23 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/12/2011ע"פ הסיפור יש מקום לטיפול של יתר לחץ הדם.
התרופה שהמליצו הינה בהחלט אופציה טובה.
יש להניח כי לחת[ץ הדם ירד בעת הטיפול ואם תפסיק יעלה שוב.
לכל תרופה סיכוי של תופעות לוואי, אך אין הוראת נגד לשתיית אלכוהול.
לגבי הסיבה, ברוב המקרים בכל זאת אין סיבה ברורה של לחץ הדם, למעט מרכיב משפחתי.
עליה במשקל יכולה להסביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לוסרטןדני30/11/2011
יש לי ביעייה של יתר לחץ דם קל לפעמים
בעיקר כשאני במצג לחץ אן כעס
ייתכן (לא בטוח) שזה גרם לי דימום ברשתית.
יש לי דימום קטן ברשתית שמקורו לא ידוע בודאות
ואני במעקב.
לגבי מקור הדימום ייתכן בגלל שאני סוכרתי והייתי לא מאוזך תקופה ארוכה
וייתכן בגלל לחץ דם אם כי הלחץ דם לי לא היה מאוד גבוה מאוד
לפעמין 140/90 ובעצבים 160/110 לעתים רחוקות.
לקחתי אנלדקס פעמיים ביום 5 מ"ג מחולק לשניים.
כלומר 2 וחצי בבוקר ושניים וחצי בערב.
אני מגיב חזק לזה.
ומיינון מינימלי ביותר מגיע למצב של לחץ דם נמוך
100/70 ואפילו 95/65 לעתים רחוקות
.היה לי שיעול והתלוננתי על שיעול חשבו זה מהאנלדקס.
כתבו בתיק שאני רגיש לאנלדקס ,לדעתי לא בטוח שזה הסיבה לשיעוול.
אבל ברגע שכתבו זה הפך " לתורה למשה מסיני" ושום רופא לא ירשום לי אנלדקס.
רשמו לי במקום זה לוסרטן אחד ביוןם50 מ"ג לקחת כל ערב .
גם זה מוריד לי את הלחץ דם ל 100/70.
אמרו לי גם שבכדור לחץ דם צריך לקחת מסודר
ולא לדלג על דעת עצמי כי הלחץ דם נמוך.
הדופק שלי גם הרבה פעמים 50 לדקה.
זה נמוך מידי?
אמרו לי גם שלוסרטן 50 מ"ג זה מינון מינימלי.
ובמיוחד לאור העובדה שיש לי דימום ברשתית כבר כמה חודשים
שייתכן שאולי זה מעלייה של לחץ דם (לא בטוח)
אז להתמיד בלוסרטן 50 מ"ג ביום.
כמו כן שלוחו אותי לאולטר לחץ דם שהאמת אין לי חשק לעשות את זה.
יש לי מכשיר לחץ דם בבית ואני מודד הרבה, אולי הרבה מידי.אולי 10 פעמים ביום בימים מסויימים בודק באוססביות.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור לוסרטן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/12/2011הולטר של לחץ דם יתן הרבה מאוד מידע לגבי איזון לחץ הדם, ירידות במשך היום קשורות או לא לטיפול ומה קורה בשעות השינה.
על פניו בגלל הסוכרת וההממצא בעינים אתה מקבל טיפול נכון. אם אתה מרגיש טוב אפילו עם ירידות של לחץ הדם לא בטוח שצריך לשנות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק נמוך
דני01/12/2011בוקר טוב
תודה על תשובתך
בימים האחרונים הדופק שלי בסביבות 50
אפילו היה פעם 47
לרוב בסביבות 50-55
בעבר היה בסביבות 60
האם 50 זה נמוך מידי?
האם קשור לכדורים להורדת לחץ דם?
אני לא עוסק בספורט
אז מה הסיבה לדופק נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/12/2011הלוסרטן לא אמור להוריד את הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערך הדיאסטוליאמיר28/11/2011
אני מטופל בתרופות ללחץ דם . 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג רמיטנס ו 5 מ"ג קרדילוק.
כבר 4 חודשים .
בהתחלה לחצי הדם היו נעים סביב 110-115 הסיסטולי והדיאסטולי בין 65-75.
בימים האחרונים אני מקורר קצת , ושמתי לב לתופעה שלחץ הדם הסיסטולי נשאר פחות או יותר במדדים שנכתבו ואילו הדיאסטולי עלה לממוצע של 80-90 .
א. האם יש קשר בין ההתקררות לשינויים בלחץ הדם ?
ב. האם הערכים הללו של הדיאסטולי נחשבים לגבוהים ?
ג. מה אומר פער נמוך בין הסיסטולי לדיאסטולי 110 על 90 למשל ?
ד. הדופק שלי רוב היום עומד על 70-80 לדקה.
אני סובל מעודף משקל , שוקל 135 קילו ( שקלתי 155 לפני שלושה חודשים ואני בתהליכי הורדה ) נבדקתי בסיטי קורנרי שיצא תקין , אקו לב תקין ודופלר קרוטיס תקין , כמו כן כולסטרול 130 ושומנים בדם 123 .
אשמח לקבל תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערך הדיאסטולי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/12/2011תמיד יש תנודות בערכי לחץ הדם. הצינון בעצמו לא אמור לגרום לעליה משמעותית. על כל פנים רוב המדידות ממשיכות להיות בגדר הנורמה.
הדופק שלך תקין.
במידה ותמשיך לרדת במשקל, יש סיכוי סביר שלחצי הדן ימשיכו לרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במכשיר אוטומטי למדידת לחץ דםדני27/11/2011
שלום,
שמעתי ממישהו שבמדידת לחץ דם עצמית ע"י מכשיר אוטומטי יש לבצע יותר ממדידה אחת ולהתיחס לממוצע של המדידות.
האם זה נכון?
אם כן - כמה זמן צריך לעבור בין מדידה ומדידה?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במכשיר אוטומטי למדידת לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2011תמיד נכון לבצע מסםר מדידות ולא להסתמך על מדידה אחת בלבד שהיא בדר"כ מראה לחץ דם גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה, דופק נמוךיוליה27/11/2011
שלום רב,
בעלי (35) עבר אירוע מוחי לפני 3 שנים. עבר ניתוח עקב חסימה של אחד מעורקי המוח.
מצבו הכללי טוב, לא מקבל תרופות באופן קבוע.
לאחרונה - לחץ דם גבוע 130-145 סיסטולי ו- 70 (בממוצע) דיאסטולי, ודופק נמוך 45-55.
האם זה אומר שיש בעיה בעורקים או בלב?
האם המצב דורש בדיקות מעקב מסויימות ?
אודה על המלצתך.
בתודה מראש ובכבוד רב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה, דופק נמוך - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011לחץ הדם עדיין בגדר הנורמה. אימוץ של אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה ותזונה נכונה ונבובה תצנע את הצורך בתרופות. אין בנתונים שמסרת כדי לקבוע אם ישנה בעיה לבבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקסר או ראסילזיוסי26/11/2011
אני בן 35, מתחיל לראשונה טיפול ביתר לחץ דם, אחרי לחץ דם גבוה עקבי
160 על 110 במקרה הגבוה יותר.
האם בעיקרון עדיף לי אוקסר (לוסארטאן), או ראסילז - התרופה החדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסר או ראסילז - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011ישנן גם אפשרויות נוספות כמו נוגדי סידן דוגמת ואזודיפ או נורווסק, או משתנים עם או בלי אחת מהתרופות הנ"ל. התרופות שציינת מתאימות יותר לחולי סוכרת או עם בעיה כליתית או לבבית ברקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ותרופות נגד יל"ד.יערה26/11/2011
שלום,
אני בת 62. לפני 10 שנים עברתי TIA . בגלל יתר לחץ דם אני מקבלת אוקסאר *2 ביום וקונקור 5 מ"ג *2 ביום.
מעל חודש אני משתעלת שיעול טורדני, יבש ומציק וככל הידוע לי ,יתכן שהוא נובע מאחת התרופות הנ"ל. האם "נורמלדם" שהיא תוסף מזון טבעי יכול להחליף את אחת התרופות הנ"ל או אחת מהן?
אני פוחדת לשנות אבל מאד סובלת מהשיעול. אולי תרופה ממנגנון שונה תוכל להיות תחליף?
אשמח ליעוץ שלכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ותרופות נגד יל"ד. - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011שתי התרופות שציינת יכולות לגרום לשיעול. תוספי מזון מסויימים יחד עם שינוי באורח החיים עשויים לעזור באיזון לחצי דם קלים בדר"כ. במצבים קשים יותר יש להעזר בטיפול תרופתי מתאים, רצוי ללא תופעות לוואי, כמובן. בקשי מרופאיך לנסות אופציות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבןהנינה25/11/2011
שלום
בת 56. סוכרתית סוג 2. עודף משקל. יתר לחץ דם - בין 150/80 ועד 200/100
ללחץ דם מקבלת אקספורג' 5/160 מ"ג, וחצי כדור של דיזותיאזיד 25 מ"ג.
קבלתי עד לפני כחודש טריטייס 5 מ"ג שגרם לי לשיעול אז הרופא העביר אותי לאקספורג'.
בעלון כתוב שיש להמנע משילוב עם תרופות שקשורות לאשלגן (משהו כזה)... האם האקספורג' בשילוב עם דיזותיאזיד יכול להיות שילוב לא טוב??
בנוסף לנ"ל אני מקבלת חצי כדור נורמלול 25 מ"ג (בגלל פעימות מוקדמות רבות ) מיקרופירין 75, ג'נוביה, גלוקופאג', אמריל 2 מ"ג ואלטרוקסין 150 מק"ג.
הבחנתי בימים האחרונים שיש לי בצקת בגב כף הרגל ולפעמים גם בקרסוליים. בכלל הרגשת נפיחות ועליה במשקל.
אני מניחה שיש קשר. ועד שאגיע לרופא המטפל, אני שואלת האם התרופות שאני נוטלת לא סותרות אחת את תגובת השניה??
האם יש מקום להעלות מינון הכדור המשתן כדי להפטר מנוזלים מיותרים בגוף?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבןה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011האקספורג' יכול לגרום לנפיחות פריפרית בהיותו מרחיב כלי דם. ניתן לנסות להוסיף משתן או להקטין את מרכיב הדיוואן באקספורג' מ-160 ל-80 מ"ג, אם זה יספיק לאיזון לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר מקבלת דיזותיאזיד חצי כדור
נינה29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם - האם התרופות נכונות?נינה25/11/2011
שלום
בת 56. סוכרתית סוג 2. עודף משקל. יתר לחץ דם.
ללחץ דם מקבלת אקספורג' 5/160 מ"ג, וחצי כדור של דיזותיאזיד 25 מ"ג.
קבלתי עד לפני כחודש טריטייס 5 מ"ג שגרם לי לשיעול אז הרופא העביר אותי לאקספורג'.
בעלון כתוב שיש להמנע משילוב עם תרופות שקשורות לאשלגן (משהו כזה)... האם האקספורג' בשילוב עם דיזותיאזיד יכול להיות שילוב לא טוב??
בנוסף לנ"ל אני מקבלת חצי כדור נורמלול 25 מ"ג, מיקרופירין 75, ג'נוביה, אמריל 2 מ"ג ואלטרוקסין 150 מק"ג.
הבחנתי בימים האחרונים שיש לי בצקת בגב כף הרגל ולפעמים גם בקרסוליים. בכלל הרגשת נפיחות ועליה במשקל.
אני מניחה שיש קשר. ועד שאגיע לרופא המטפל, אני שואלת האם התרופות שאני נוטלת לא סותרות אחת את תגובת השניה??
האם יש מקום להעלות מינון הכדור המשתן כדי להפטר מנוזלים מיותרים בגוף?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מקבלת תשובה?????
אלישבע29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם - האם התרופות נכונות? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/12/2011התרופות שאת מקבלת משלימות את הפעילות שלהן.
הבצקת קשורה קרוב לוודאי לאחת מהתרופות אשר באקספורג'. בדרך כלל משתן לא פותר את הבעיה. אם התופעה לא תשתפר או תחמיר יהיה מקום להחלפת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה24/11/2011
שלום בן 32 משקל 77
בבדיקת לחץ דם היה לי 130 על 80 דופק 85
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ולחץ דםמאיר24/11/2011
שלום רב.
ליפני חודש וחצי אבא שלי ניפטר ולקחתי את ז מאוד קשה והיה לי תקף חרדה לא הכי נעים ונכון ליום יש לי לחץ דם שנע בין 135 על 88 או 128 על 76 או 140 על 90 ואני לא יודע מה לעשות אם זה חרדה או שזה לחץ דם ואציין שיש לי מידי פעם סוג של ראיה קצת מטושטשת וחוסר איזון ליפעמים ואציין שעשיתי בדיקת עיינים אצל רופא מומחה ואני לא יודע אם זה חרדה או לחץ דם גבוה אנא עזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ולחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011בהחלט יכול להתאים לחרדה. לחצי הדם אינם גבוהים והם בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)