מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בתרופות טבעיות לשם הורדת לחץיוסף יוספיאן19/06/2011
האם ישנן תרופות טבעיות יעילות להורדת לחץ דם ? בשיטוט ברשת האינטרנט נתקלתי במוצרים כמו " נורמלדם" של חברת "חתם הטבע", וכן במוצר הנקרא "תה פרשר" של חברת "נופר". האם יש ניסיון והוכחות שמוצרים אלה ( או אחרים ) אכן יעילים להורדת לחץ דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופות טבעיות לשם הורדת לחץ - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן19/06/2011בלחצי דם גבוליים או גבוהים מעט, אפשר שתוספי מזון דוגמת מוצרי שום או אומגה 3 יועילו, תמיד רצוי לשלבם עם אורח חיים בריא כמו פעילות גופנית סדירה, הרפיית מתחים ותזונה מתאימה. בכל מקרה רצוי מעקב רפואי. אין וודאות שהמוצרים שהזכרת אכן יעילים ובדוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להרחבת כלי דםבחור17/06/2011
יש משחה או משהו בסגנון ( לא תרופה) שנועדה להרחבת כלי דם?
אם כן אשמח לקבל את השם ועוד פרטים מאוד יוכלו לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להרחבת כלי דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן19/06/2011ככל שהשפעה כזו צריכה גם להוריד לחץ דם הרי שמשחה כזו אינה רלוונטית ואינה בנמצא ככל הנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קרדילוק ודיואבן וטסטוסטרוןקלאוס16/06/2011
שלום רב, אני בן 22, פעיל מאוד ספורטיבית, עם לחץ דם גבוה וטכיקרדיה מזה שנים, נוטל קרדילוק 5 מג' ודיואבן, נדמה כי אני לא יכול ללא קרדילוק. בהעידר נטילת קרדילוק הרגשה פיזית רעה, בחילות, סחרחורות, וכו.
כמו כן, רמות טסטוסטרון נמוכות, האם יתכן בשל שימוש הקרדילוק(בטא בלוקר) או הדיאובן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת קרדילוק ודיואבן וטסטוסטרון - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן19/06/2011ראוי שתעבור בירור אנדוקרינולוגי יסודי לברר את מקור לחץ הדם הגבוה בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקספורג' ללחץ דםמיכל16/06/2011
שלום,
הרופא רשם לי את התרופה אקספורג' והסביר לי שהיא ניתנת על מנת להרחיב את כלי הדם ובכך להוריד את לחץ הדם, הבנתי מהרופא שהתרופה היא מהדור החדש של התרופות ושאין לה כמעט כמעט תופעות לוואי. האם יש משהו שעליי לצפות לו? כלומר, תופעת לוואי ידועה של התרופה? אני מעט חוששת במעבר בין תרופות ישנות לחדשות
(אני בת 56)
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקספורג' ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/06/2011התרופות שבאקספורג' אינן חדשות. השילוב באותו כדור הינו החידוש. שתי התרופות בטוחות אך כמו בכל תרופה יש סיכוי של תופעות לוואי. לכן יכול להופיע בצקת ברגלים או גלי חום בגלל הרחהת כלי הדם. לרוב התרופה נסבלת היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךגילה15/06/2011
אני בת 66 מזה כמה ימים אני מרגישה מין עייפות והליכתי אינה יציבה. בדקתי את לחץ הדם במכשיר בייתי, ואכן, לחץ הדם נמוך. כיצד אני מעלה אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/06/2011למעט שתייה מרובה בימים החמים אין הרבה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aba berdicev 8 Jerusalemסנדה כץ13/06/2011
האם הזמן טיסה לחץ הדם עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aba berdicev 8 Jerusalem - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/06/2011בתא הנוסעים בטיסות יש שמירה על הלחץ האטמוספרי. אין השפעה על לחץ הדם או על תרופות לטיפול של לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוניםidanofar13/06/2011
שלום רב,
לאמי יש יתר לחץ דם והיא מקבלת כמה תרופות לטיפול בבעיה אך עדיין לא הגיעה לאיזון (יש לה פיקים חדים).
קראתי כתבה על סגולותיו של מיץ רימונים בסיוע לטיפול ביתר לחץ דם.
האם כדאי לה לשתות מיץ רימונים?
האם יש בעייה שקשורה לשילוב עם תרופות מסוימות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ רימונים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/06/2011אישית אין לי נסיון. יש מספר מאמרים -ישראליים- אשר מדווחים על שיפור של לחץ הדם עם שתייה של מיץ רמונים. אגב, לא רואה מניעה מלבדוק אם משפיע לטובה אצל אימך, כאשר יש להניח שלא יהיה תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים בהרדמה סידציהמשה13/06/2011
אחותי לחץ דם קבוע 160 על90 כמעט קבוע . וסכרת
האם היא יכולה לעבור טיפולי שיניים בהרדמה סידציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים בהרדמה סידציה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/06/2011לא רואה הרבה בעיות בטיפול שניים עם הרדמה בגלל מחלותיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת טיפול?רחל11/06/2011
שלום.
יש לי ויכוח עם רופא המשפחה שלי. אני בת 53 בבדיקות יצא כך:
כולסטרול כללי 153
LDL 89
Hdl 51
טריגליצרידים 65.8
לחץ דם 75\140
הרופא טוען שעלי לקחת כדורים להורדת כולסטרול סימבקור כי ודאי הצטבר כולסטרול על דפנות העורקים. אני לא רוצה לקחת כדורים אם אין צורך בכך.
אני משתתפת בתכנית תזונה וכושר גופני מאד אינטנסיבית של יאיר קרני.
מה דעתכם? האם הרופא צודק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת טיפול? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/06/2011אם אין סיפור של מחלה כלילית איני רואה הנחייה לטיפול תרופתי ע"פ התוצאות בדיקות המעבדה הנוכחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 150\80עמירם10/06/2011
שלום. אני בן 75 .לחץ הדם 150\80 האם זה מצב הדורש קבלת תרופות ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם 150\80 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2011אם במדידות עוקבות לחץ הדם מעל 140 עליך לקבל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם מפחיד ביותר !סומק10/06/2011
שלום רב. אני רוצה לשתף אותך בתופעה לא רגילה שחמתי סובלת ממנה. כבר יותר משנתיים גילו לה לחץ דם עולה. רק שבזמן האחרון (תקופה של חודש לערך) היא מתלוננת הרבה על "שרפה באזור הראש והאזניים" היא מרגישה לפעמים רעידות בגוף ויובש בפה. היא בת 56
אנו גרים בלוס אנג'לס ולכן אני כותבת לך כי אני רוצה חוות דעת נוספת בעניין. האם יש כדורים שהיא יכולה לקחת יום יום ולא כדורים כאלה שלוקחים רק שהלחץ דם עולה? אני מאוד חוששת שחס וחלילה יכול להיות שהיא לא מקבלת את הכדורים או הטיפול הראוי לה. ומה זה החום פנימי הזה שהיא סובלת ממנו? התקפות כאלה שהיא מרגישה כאילו הראש עומד להתפוצץ לה? בבקשה תן לי הסבר ! מה אפשר לעשות? אפילו טיפול טבעי? אני רוצה לדעת מה אפשר לעזור לה.. אני ממש חוששת לשלומה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם מפחיד ביותר ! - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2011טיפול בלחץ דם גבוה הינו טיפול על בסיס קבוע ורציף ולא לקיחת התרופה רק כאשר לחץ הדם עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ללחץ דםלימור09/06/2011
פרופ שלום כבר רשמתי לך נתונים אלו הרופאה נתנה לי כדור דרלין 40 מ"ג חצי כדור בבוקר חצי כדור בערב הדופק של בן 80 ל 90 האם זה המינון??
אני בת 37 שלושה חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי ביצעתי הולטר לחץ דם. ברצוני לציין שכל המדידות הנורמאליות הם בזמן ישיבה והגבוהות הם בזמן תנועה בבית . עשיתי לפני שנה הולטר שהיה תקין לחלןוטין כולל הלילה.\
האם הולטר זה מצריך טיפול??
2 מדידות ראשונות אצל האחות יש לי תסמונת החלוק הלבן.
177/120
153/102
137/97
133/75
137/86
132/77
136/87
117/63
121/84
154/97
162/104
147/98
168/109
147/105
172/90
1 מהשעה 23.00
120/80
153/92 התעוררתי בבהלה שעה 24.20
01.00 116/66
01.50 123/80
03.20 137/79
04.00 112/70
04.50 107/65
05.50 121/79
06.20 142/95
07.00 142/77
07.50 140/95 זו השעה בה קמתי
אשמח אם תוכל לתת לי מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2011בהולטר יש ערכי לחץ דם גבוהים ביום עם ירידה לנורמה מצופה בלילה.
עקרונית יש להוריד את לחצי הדם עם הגבלת מלח, ירידה במשקל ופעילות גופנית. אומגה 3 קרוב לוודאי לא יתרום במקרה שלך. כמובן יש אופציה של טיפול תרופתי, כמו שקיבלת מהרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתחסוי09/06/2011
שלום בן 31 משקל 76
מה לחץ דם תקין אומר על גוף האדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2011לחץ הדם אמור להיות תקין אצל רובנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליות לגבי לחץ דםקוסטה06/06/2011
1.האם אף סתום בשעות הערב וקצת במהלך הבוקר יכול לגרום ללחץ דם גבוה על בסיס יומי?
2.האם אימונים אינטנסיביים אניארוביים של עבודת לב על 85-95% במשך כחצי שעה רציפה כמעט ,יכולים לגרום לעליה קבועה בלחץ דם גם חודש לאחר הפסקתם?
3.איך זה יכול להיות שהגבול העליון בלחץ דם ממש חורג מהנורמה אך הגבול התחתון רגיל או שכמעט רגיל? לדוגמא 140/79
4.במידה ואני הולך בקצב רגיל או אפילו סתם יושב ומזיז את הידיים מצד לצד לכמה שניות זה נורמלי שהלחץ דם שלי יקפוץ ב10-15 יותר?
ושאלה אחרונה כשמודדים את לחץ הדם כמה פעמים ברצף יכולים להיות שינויים של קפיצות בצורה הבאה: לדוגמא מדידה ראשונה 138/70 ,מדידה שנייה 155/91 ומדידה שלישית 143/80. האם במדידות רציפות עם הפסקה של פחות מדקה בין מדידה למדידה הלחץ דם אמור להשתנות בצורה כזאת?האם זה נורמלי?
אשמח אם תוכלו להשיב על כל השאלות.
בתודה מראש קוסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות כלליות לגבי לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/06/2011אף סתום לסרוגין אינו אמור לגרום לעליית לחץ דם, למעט שימוש קשבוע של טיפות אף.
פעילות גופנית אנאירובית אינו גורם לעליית לחץ דם קבועה אבל יכולים להקפיץ עת הערכים לרמות גבוהות ביותר בעת הפעילות.
לחץ הדם הינו משתנה מאופיין ע"י הערך הסיסטולי והדיאסטולי, על כן יש הרבה מקרים שרק אחד חורג.
בדרך כלל העמידה מעלה את לחץ הדם ב- 10 מ"מ כספת.
לחץ הדם האמיתי שלנו כנראה הינו ממוצע של כל המדידות הרצופות שנעשות בעת הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 המשךלימור05/06/2011
עפ" סיכום ההולטר 50% תקין ו 50% גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 המשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/06/2011תמיד אפשר לנסות להוריד כמות המלח באוכל, לרדת ומשקל ולעשות פעילות גופנית מסודרת. השפעת האומגה 3 על לחצי הדם הינה שולית בלבד ומצריכה מינונים גבוהים במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)