מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדוריםITAL16/10/2011
אני רוצה לדעת האם יש בארץ כדורים ללחץ דם עם החומר הפעיל:
Olmesartanmedoxomil
איך הם נקראים והאם נמצאים בסל התרופות של קופות החולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/10/2011לפי מיטב ידיעתי, כדורים אלה אינם מצויים בארץ אך יש תרופות דומות מהקבוצה כגון - דיוואן, אוקסאר (או לוסרטן), אטאקאנד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקספורג'מירה15/10/2011
אני בת 53, בעלת מקשל עודף קל ומעשנת. אובחנתי כבעלת לחץ דם גבוה. אני נוטלת אקספורג' לפי עצת רופא המשפחה, כבר למעלה משבוע ואין ירידה בינתיים. כמה זמן אמור לקחת עד שהתרופה עובדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקספורג' - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן15/10/2011היתה כבר צריכה להיות תגובה, ולו חלקית. אם לא, ייתכן שהתרופה אינה מתאימה ואפשר שהיא יותר מהנחוץ משום שהיא משלבת 2 תרופות בכדור אחד. לכן כדאי להמירה בתרופה קלה יותר ולבחון את התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקספורג והמלצת הרופא
מיכל13/11/2011אצלי הרופא גם המליץ על אקספורג והוא הציע לי לעקוב ולמדוד את הלחץ דם לעיתים קרובות, במקרה שלי כל בוקר וערב בגלל שהעלייה בלחץ הדם נמדדה בעיקר בשעות הערב, אחרי שבוע וחצי כבר הרגשתי הרבה יותר טוב והערכים שלי היו הרבה יותר יציבים. טופלת בעבר בתרופה אחרת? האם את מאובחנת בעוד מחלה (סוכרת, כולסטרול)? כי גם זה יכול להיות רלוונטי להתאמת התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהחי15/10/2011
שלום רב,
אימי סובלת מזה שנתיים מקפיצות של לחץ דם לרמות של 60X180ומטופלת ע"י רופא המשפחה.
מאחר ולדעתי לא יזיק להתייעץ עם מומחה לנושא, להלן שאלתי: כיצד נקראת התמחות בנושא ולאן עליה לגשת?
בברכה,
חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן15/10/2011ישנן מרפאות ספציפיות ליתר לחץ דם בבתי חולים וגם בקהילה. יש לקבל הפניה אליהן דרך רופא המשפחה בדר"כ. אגב, אם אכן לחצי הדם שאת מתארת נכונים, יש לברר את מצב מסתמי הלב. דליפה של המסתם האאורטלי יכולה לגרום ללחצי דם עם הפרשים גדולים בין הלחץ הנמוך לגבוה. כדאי לבקש הפניה לאקו-לב מהרופא המטפלת בדיקה שהיא שגרתית בכל מעקב של לחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך- יעוץהדס_1913/10/2011
שלום,
יש לי לחץ דם בסביבות 85/50 והוא מלווה בסחרחורות, איבוד תחושה מהר מאוד בגפיים וקור בגפיים.
הלכתי לרופא צבאי והוא אמר לי שזה טבעי ולא מזיק...
אבל- זה מאוד מפריע לי להתנהלות היומיומית והוא לא נתן לי שום פיתרון או סיבה לכך
הוא שלח אותי לבדיקות דם והתברר שגם חסר לי ברזל (חדש מאז נכנסתי למסגרת הצבאית)
חוץ מזה הספירת דם תקינה וכך גם שאר הפרמטרים שנבדקו
מה אני יכולה לעשות בנידון חוץ מלאכול ג'ינג'ר, מלח וקפה?
אשמח לייעוץ,
תודה מראש וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך- יעוץ - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/10/2011לחץ הדם שאת מתארת הינו תקין לאשה צעירה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר 24 שעותיהושע12/10/2011
בן 62 בריא בדרך כלל ,סובל מארטריטיס בשתי הברכיים - תוצאות ההולטר לניטור ל.ד. היו כדלקמן :
41 בדיקות ביממה עם ממוצע של 129/80 דופק 66
29 בדיקות יום עם ממוצע של 128/80 ודופק 69
12 בדיקות לילה עם ממוצע של 131/81 ודופק 59
עלי לציין שבשעה 03.25 בלילה נמדד ל.ד. חד פעמי של 155/97 עם דופק 54 , כאשר 45 דקות לפני (02.38) היה120/75 ו 45 דקות אחרי (4.08) היה 123/80.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להולטר 24 שעות
יהושע12/10/2011האם אני צריך להתחיל בטיפול תרופתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הולטר 24 שעות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/10/2011לחץ הדם דלך לא יורד בלילה כפי שהיה אמור לקרות. מבין שהמדידות הינן ללא טיפול.
יש לעקוב על התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךאורית10/10/2011
שלום,
סבתא שלי מתלוננת על לחץ דם נמוך ,תמיד היה לה היא מרגישה שהחמיר
לאחרונה והיא רוצה לבדוק את זה.
למי צריך לפנות? האם יש באפשרותך לתת המלצה על רופא מומחה בתחום?
תודה מראש,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/10/2011הפורום מתעסק עם לחצי דם גבוהים.
בדרך כלל לחצי דם נמוכים ידועים אינן בעיה רפואית.
על סבתא לפנות לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור08/10/2011
ד"ר שלום
אני בת 37 יש לי סיפור ארוך עם לחץ דם תסמונת החלוק הלבן המון מתחים ופחדים מהנושא הרבה הולטרים שרובם תקינים. לפני כ 4 חודשים עשיתי הולטר לא תקין במיוחד הציעו לי במקום תרופות לקחת ציפרלקס 10 מ"ג כחודש לאחר מכן עשיתי שוב הולטר תקין לחלוטין. היום לאחר 4 חודשים של ציפרלקס החלטתי לנסות את מזלי עם לחץ הדם שוב לקחתי את המכשיר הביתי ועשיתי אינספור מדידות במנוחה ולא במנוחה רובם היו תקינות סבירות עם קפיצות מדי פעם אבל נע על 130/88 .
בלילה שמתי את המכשיר וכל פעם שהתעוררתי הפעלתי אותו והמדידות היו לא תקינות זה מאוד הפתיע אותי הדופק היה בסביבות 80 ולחצי דם בערך 130 135 על דיאסטוךי גבוה 95 100 לפעמים 90 . בד,כ כשהייתי שוכבת במיטה הלחץ דם ישר היה יורד.
עשיתי בלילה אינספור כאלה וכולם לא היו תקינות בערות במיטה.
בבוקר מדדתי היה 125/87 ושוב מדידות במהלך היום תקינות בנורמה לפעמים
קפיצות שהמדידות לא במנוחה. ממש כמו הולטר טנשכבתי במיטה והם כן ירדו.
מה שמטריד אותי מה זה אומר עם בלילה זה היה כך ? הרי זה אמור לרדת וזה גם מה שהיה קורה לי בהולטר.
מה זה מצריך ממני. אני אמורה לעשות עפ הולטרים קודמים מעקב כל 4 חודשים הולטר וההולטר הבא עוד חודשיים.
אשמח אם תוכל לעזור לי בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/10/2011משמעות בדיקת לחץ דם עצמית בעת התעוררות בלילה ללא מכשיר אוטומטי, איינה ברורה.
אני הייתי מסתמך על הולטר בלבד ובו הרבה משתנים שמראים אם לחץ הדם מאוזן, או גבולי או גבוה.
אין דלקת גרון משפיע על לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםצביקה כהן08/10/2011
שלום לך ד"ר
שמי צביקה ואני בן 27,
במשך השנתיים האחרונות סבלתי מהמון לחץ נפשי,פטירת אב,איבוד בן דוד בתאונה,סבתא נפטרה,בעיות במשפחה שנפלו עליי בתור הבן הבכור.
בזמן האחרון התחלתי להרגיש לא טוב,והלכתי לביקור רופא ( אני חייל בקבע ),
היה לי לחץ דם גבוה מאוד, 210/106 , למרות שעברתי הולטר לחץ דם שהתברר כתקין,והולטר דופק גם תקין ברוך השם, עדיין יש לי עליות של לחץ דם, הפסיכולוגית שלי וגם הרופא בצבא חושבים שזה כתוצאה מלחץ נפשי! בינתיים באותו היום טופלתי בקטופריל 25 מ"ג,
לאחר סופ"ש ניגשתי לרופא בבסיס והוא נתן לי כדורי אנלדקס 5 מ"ג,
הייתי מאוד סקפטי בנושא,מכיוון שמה ככה נותנים כדורים?
והלכתי לרופא פרטי,וגם הוא המליץ לי על כדורי לחץ דם!
בינתיים אני לא לוקח,האמת היא שהייתי אמור לעבור ניתוח שרוול,שכרגע לא אושר בעקבות אי מתן אישור ע"י הפסיכולוגית,טוענת שמבחינתי זה לא הזמן לניתוח!
בגלל שהניתוח נדחה בינתיים אני מאוד רוצה להתחיל טיפול אך מאוד מפחד, התחלתי בדיאטה והרבה ספורט , אבל במעקבים עצמאייים יש לי לרוב לחץ דם תקין,ומידי פעם עליות שגורמות לפעמים לכאבי ראש.חשוב לי לציין שעשיתי את כל הבדיקות בעקבות הניתוח והבדיקות תקינות. האם תוכל להסביר לי למה מופיע הלחץ דם ?האם ייתכן שזה באמת כתוצאה מלחץ נפשי ? והאם יש לי סיכוי להיפטר ממנו ? והאם כדור אנלדקס מתאים לטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/10/2011עד כמה שאני מבין יש גם עודף משקל שעלול לגרום ללחצי דם גבוהים.
אם בדיקת ניטור לחץ 24 שעות היה תקין יש לבדוק אם אתה מעלה רק את המדידות כאשר הרופא בודק אותך, מה שנקרא תסמונת החלוק הלבן.
מצד שני אתה טוען שמרגיש לא טוב כאשר נמדד לחץ דם גבוה.
אם יש מדידות חוזרות של לחץ הדם גבוהים כמו שאתה מתאר אולי בכל זאת יש מקום לטיפול תרופתי עד שיתר סוגיות יתברר בהמשך.
אנלפריל 5 מ"ג נראה אופציה סבירה אך יש לקחת בחשבון שאם לחצי הדם היו די גבוהים, כדור אחד בלבד יתכן ולא יהיה מספיק על מנת לאזן את לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ויום כיפוראריק06/10/2011
שמי אריק ואני בן 28.
אני משתמש בואזודיפ 10 מ"ג ואנלדקס פעמיים ביום 2.5 מ"ג כל פעם.
האם ניתן לקחת את התרופות ללא אכילה לפני/אחרי?
השאלה מוכוונת עקב יום כיפור
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ויום כיפור - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/10/2011בהחלט כן, אין כל קשר בין אוכל והתרופות שאתה לוקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ווזודיפמירה05/10/2011
אובחנתי כבעלת לחץ דם גבוה , הרופא נתן לי וזודחפ 10 מג, אני לוקחת כבר שבועיים
אך אין ירידה בלחץ דם, אפילו עליה קלה, האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה ווזודיפ - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן05/10/2011ייתכן שהתרופה אינה מתאימה, או שאין לך למעשה יתר לחץ דם אמיתי אלא שהוא נמדד גבוה בסיטואציות מסויימות כמו של מתח למשל, ולכן אפשר שאין צורך בטיפול כלל. אם הנך מעוניינת, אשמח אם תצרי עמי קשר טלפוני (ללא תשלום) לצורך קבלת פרטים נוספים ורלוונטיים כמו גיל, רקע רפואי נוסף וכו'. 03-5710411
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם סיסטוליאבי05/10/2011
שלום, אני סובל מיתר לחץ דם סיסטולי. התרופות שלי: amlodipine 10mg + cilarlil plus 5 mg. ללא התרופות רק לחץ הדם הסיסטולי גבוה. האם יש תרופה ליתר לחץ דם סיסטולי? תודה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם סיסטולי - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן05/10/2011תלוי בגיל ובגורמי הסיכון הנוספים. על פי אלה נקבע לחץ דם אופטימלי עבורך ובמה כדאי לטפל כדי להשיג את המיטב. אגב, לא תמיד מה שנמדד במכשיר אלקטרוני הוא אכן לחץ הדם האמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"ד גבוה ודופק נמוךציקי02/10/2011
אני לוקח כל יום 1 נורמיטן=50מ"ג ו-1 נורבסקס 5 מ"ג . לאחרונה לח"ד שלי גבוה מאוד.
160/85 ודופק 45-50.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 63
ציקי02/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלח"ד גבוה ודופק נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/10/2011כדאי להתיעץ עם מומחה ביתר לחץ דם. יש לחץ דם לא מאוזן תחת 2 תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלח"ד גבוה ודופק נמוך - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן05/10/2011הורדת נורמיטן, לפחות חלקית, והוספת מרחיב כלי דם או תרופה משתנת יכולים לעזור. פנה לרופאך לייעוץ בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל.ד. קופצנייהושע30/09/2011
בן 61 בריא בד"כ , נוטל מיקרופין 75 , לאחרונה במדידות ל.ד. אני מקבל תוצאות של 115/75 בצהרים ובשעות הערב יכול לקפוץ ל 150/95.
שמתי לב שהתוצאות "הטובות" (הנמוכות) מלוות בדופק 80+- ואילו התוצאות הגבוהות מלוות בדופק 60+-.
האם ידועה התופעה הנ"ל והאם כדאי "להתחיל" עם כדורים להורדת ל.ד. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל.ד. קופצני - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/10/2011הדופק שלך בגדר הנורמה לעומת מדידות לחץ הדם בערב שנמדדות מעל הנורמה. במידה והתופעה תשמיך יהיה צורך לשקול טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לקיחת תרופותאריק29/09/2011
שלום רב,
שמי אריק ואני בן 28.
אני משתמש בואזודיפ 10 מ"ג בבוקר ואנלדקס פעמיים ביום 2.5 מ"ג כל פעם - בבוקר ובערב.
רציתי לשאול מה מועד לקחית התרופות?
הרם בבוקר אפשר לקחת ואזודיפ ואנלדקס יחד או שצריך להמתין ביניהם?
האם מותר עם אוכל או שצריך להמתין לפני/אחרי הארוחה (אם כן, כמה זמן?)?
תודה,
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לקיחת תרופות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/10/2011אפשר לקחת את 2 התרופות ביחד בבוקר.
אין בעיה בלקיחת הכדורים עם האוכל אך יש לקחת בחשבון שאכילת אשכוליות ושתיית מיץ אשכוליות עם הוזודיפ יכול להשפיע על הספיגה של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים + תרופותאריק27/09/2011
שלום רב,
שמי אריק ואני בן 28.
אני משתמש בואזודיפ 10 מ"ג ואנלדקס פעמיים ביום 2.5 מ"ג כל פעם.
אני עתיד לנזוע לחופשה לחו"ל ולכן נדרש לחיסונים הבאים: פוליו, טטנוס, צהבת A, צהבת B וטיפוס הבטן.
האם יש איסור לקחת את התרופות יחד עם החיסונים הבאים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים + תרופות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/10/2011אין כל הוראת נגד לחיסונים בעת טיפול ביתר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)