מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה בבוקרשאול24/11/2011
שלום
אני בן 52. בבקר לחץ הדם שאני מודד 130/96. לאחר כשעה הלחץ דם יורד ל- 127/86.
1. בפורומים אני קורא שבבקרים לחץ הדם גבוהה יותר, האם זה נורמלי וניתן להשלים עם זה ?
2. האם יש טיפול לא תרופתי שיאזן את לחץ הדם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה בבוקר - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011רצוי למדוד מספר מדידות בכל פעם כדי לעשות ממוצע. בדר"כ המדידות המאוחרות יותר נמוכות יותר. בינתיים המדידות אצלך גבוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהבלה23/11/2011
שלום, קוראים לי מרים ואני בת 65. אני הלכתי לבדיקות ואמרו לי שיש לי לחץ דם גבוה. אני עישנתי בערך 20 שנה. האם העישון הוא מה שהעלה לי את הלחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/11/2011העישון בעצמו אינו מעלה לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה
בלה23/11/2011אז מה הגורם לעליית לחץ הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/11/2011יתר לחץ דם הינה מחלה שכיחה. לרוב אין לסיבה אחרת. עליך להבדק ע"י רופא על מנת לגלות, לעקוב ולטפל בכל גורם הפיך המלווה את המחלה. במיעוט מקרים יש גורם אחר - מחלה אחרת שמעלה את לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011ייתכן שכן. אין לי מספיק נתונים להתייחס לבעית לחץ הדם שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרי קשר
מוטי29/11/2011שלום אני אדם מן השורה איניני רופא או מיסטיקאן אדם פשוט שיכול לעזור לכל פונה ולכל בעיה בעזרת כף ידי הימנית.אינני בא לשכנע איש אך התוצאות גרמו לי לפנות לכל פורום ולעזור לכם .נסו קבלו פירגונים שאני בעצמי מתקשה להבינם אך זאת עובדה ואינני בא לבזות איש חלילה בברכה מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר המשךלימור22/11/2011
האם תוצאות אלו מעידים על לחץ דם לא מאוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר המשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/11/2011אכן, לחצץ הם הדיאסטולי עדיין לא מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לחץ דם - האם יש צורך בכדורים?פרופ` אליעזר קליינמן22/11/2011
153/103 89 דופק
137/82 71
158/94 65
136/83 69
143/102 83
151/94 85
158/132 63
134/87 76
137/94 94
156/93 88
150/82 80
161/85 87
136/86 77
137/79 74
159/110 85
153/80 80
132/109 69
136/89 66
153/87 73
142/91 80
133/85 82
לילה
120/74 77
115/67 70
127/75 77
107/63 75
118/66 70
132/75
142/80 66
120/79 63
123/73 61
131/71 61
בןקר 126/76 65
האם מצריך כדורים??
האם נסיעה ברכב קצת קפיצות של הכביש משפיעים על המכשיר??
אם הסתובבתי עם לחץ דם כזה 3 שנים יכול להיות שנגרם כבר נזק כלשהו?
אני בת 38 עם עודף משקל BMI 30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2011אינני בטוח שהמדידות מדויקות ותעיד על כך מדידה של 158/132 שאינה הגיונית לחלוטין. סך רוב המדידות הן בגדר הנורמה למעט חריגים מעטים. דיאטה מתאימה ופעילות גופנית סדירה יועילו הרבה במניעת התדרדרות המצב והצורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור ולחץ דםמיכל21/11/2011
שלום רב,
אני בת 47 , בגיל 18 עשו לי צינתור ביד ימין. לאחרונה , בבדיקות לחץ הדם שונה בהרבה (בערכים של 10-20 ) ביד ימין גבוה יותר מהלחץ ביד שמאל . האם יתכן שהשוני נובע מהצינתור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור ולחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/11/2011מאוד לא סביר שההבדל (אשר לא גדול במיוחד) קשור לצינתור. בדרך כלל, אם יש פגיעה בדופן העורק, המדידה הנמוכה נמדדת באותו צד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נכון של תרופותרבי21/11/2011
אני לוקח תרופות להורדת לחץ דם במינון כדלהלן: בוקר:דיוואן 160 אלדוספירון 25 מ"ג ומיקרופרין 75 , ערב:לפיטור 40 מ"ג האם נכון לקחת את התרופות באופן כזה, או לחלק את תרופות לחץ הדם ולהעביר אחד מהם לערב, וזאת בהסתמך על הכתבה שפורסמה? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נכון של תרופות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/11/2011אתה מקבל 2 תרופות להוקדת לחץ הדם: דיוואן ואלדוספירון סמנה אחת. אתה לוקח אותן בצורה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בלילהרוני19/11/2011
מה הפירוש של זמן לילה בתוצאות הולטר, זה זמן השינה בלבד או שזה החל משעה מאוחרת כלשהי עד הבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם בלילה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/11/2011מה שקובע זה זמן שינה ולא הרישום שמופיע בדו"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!שולה18/11/2011
אני בת 70, סובלת מלחץ דם שותה כדורים גם ללחץ דם חוץ מזה הכל בסדר.
כל לילה כבר במשך שנה אני מתעוררת על הרעש של הצפצופים של כמו מכונה בראש.
וקמה ושותה כדור ללחץ דם נורמטן 50, ואז החום בראש נרגע.
החום בראש זה איפה שעושים שביל.
כל זה כואב מאוד מאוד זה כמו אש בראש.
אני מאוד פוחדת מהחום ולא המצפצופים זה נראה לי מאוד מסוכן ,
עשיתי צילום בראש ואמרו לי שהכל בסדר.
אני מבקשת את עזרתכם כי הרופא אומר לי שהוא לא יודע מה זה ואני מאוד פוחדת שאולי לא יהיא לי אירוע מוחי,. אני רוצה לדעת ממה זה , וממה זה ומה יכול לקרות לי,
אשמח מאוד על תשובתכם, תודה ויום טוב שולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה! - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2011לא ברור אם התופעות קשורות לחץ דם. כדאי לעשות בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר נייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להורדת לחץ דםמשה17/11/2011
אני לוקח כעת 5 כדורים ביום,
RAMPIRIL 5mg
RAMIPRIL HYDROCHL 5mg
AMLODIPINE 2*5mg
BISOPROLO 5 mg
בעבר לקחתי 2 כדורי אנלדקס (20 מג' כל אחד).
שאלתי היא, האם לכדורים שאני לוקח עשויים להשפיע
על היכולת המינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להורדת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2011עיקרונית כל תרופה יכולה להשפיע על היכולת המינית. בין התרופות שלך ה- BISOPROLOL ששייכת לקבוצת חוסמי ביטא, הינה המפיעה ביותר בתיפקוד המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לח"ד, בקשה לחו"דofir15/11/2011
שלום,
אני בן 37, לפני כחמישה חודשים סבלתי מ HSP שהתבטא בפריחה, כאבי שרירים עזים ובצקות.
בדיקות דם תקינות ובדיקות דם לכליות היו תקינות.
טופלתי בפרדניזון (1000 גרם בהתחלה, ובמינון יורד למשך 3 חודשים, עד להפסקה מוחלטת).
במשך כל התקופה, ועד היום, לחץ דם גבולי, כ 135-150/80.
לאורך התקופה ניסיתי לקחת שלל תרופות, לא היתה השפעה כלשהיא.
כיום הפסקתי לקחת תרופות, והומלץ לי לבצע ניטור 48 שעות, תוצאות מצורפות.
מה דעתך ?
תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לח"ד, בקשה לחו"ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2011לחץ הדם הדיאסטולי עדיין לא מאוזן. עם הסיפור של HSP כדאי אפילו לשאוף לערכים יותר נמוכים אפילו. הירידה הלילית מהווה מרכיב חיובי. לדעתי יש מקום לטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותיעל15/11/2011
אני עוברת טיפולי פוריות ומקבלת הרבה הורמונים, לאחרונה היה לי הריון כימי ומאז ( מזה כ שבועיים) אני מרגישה חולשה מדדתי לחץ דם שהראה 130-140/95-95
האם טיפולי פוריות יכולים להעלות לחץ דם? מה המשמעות של לחץ דם דיאסטולי כזה גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2011לרוב אי עליה בלחצי הדם בעת הטיפול הורמונלי. אם התופעה נמשכת עליך להתיעץ עם הרופא. אגב, התופעות גם יכולות להגרם מהריון עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהזהבה14/11/2011
סובלת מזה 10 שנים בלחץ דם גבוה,בת 60,בדרך כלל 100\200,מגיעה לעיתים קרובות לאיזפוז,לא מצליחים לאזן למרות כל התרופות והנסיונות,מפחדת לצאת לעבודה,לא מצאו תרופה לאיזון,כמו כן לוקחת כדור הרגעה בתקוה שזה יעזור,אך כאמור ללא תוצאות.
תודה על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/11/2011אולי כדאי שתבדקי ע"י מומחה ביתר לחץ דם.
מה עם המלח, בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי גבוהאמירה13/11/2011
אמי בת 79 סובלת מלחץ דם גבוה שמאוזן בדר"כ ע"י אנלפריל ו - קרדילוק ו - אמלודיפין.
כמו כן סובלת בתת פעילות של בלוטת התריס קבלה עד עכשיו אלטרוקסין ועכשיו מקבלת מזה ארבעה ימים סינטרואיד.
אתמול נמדד לחץ דם של 150/120 - האם יכולה להיות השפעה של התרופה החדשה על העליה בלחץ הדם הדיאסטלי?
עליה של הדיאסטלי מ- 70 ל- 120 - על מה זה מראה?
תודה מראש
אמירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם דיאסטולי גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2011לא בהכרח חייב להיות קשר בין התרופה לבין לחץ הדם. למרות שגם פעילות יתר יקב טיפול יתר וגם תת פעילות של בלוטת התריס מסוגלים להעלות את לחץהדם, יש מקום לבדיקות חוזרות על מנת להוכיח או לשלול מצב זה. אם בהמשך התופעה חוזרת חהיה מקום להחליט אם הטיפול מספיק לה או אם יש לשנות את.מינון התרופה של בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם כתוצאה מחרדהראמי11/11/2011
שלום רב
רציתי לשאול האם לחץ דם גבוה בזמן חרדה פוגיע בכליות
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם כתוצאה מחרדה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/11/2011בדרך כלל עליה זמנית של לחץ הדם בגלל חרדה לא פוגע באברי מטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ראסילאז ליתר לחץ דם ותופעותמפי11/11/2011
ברצוני לדעת אם התרופה ראסילאז 150 מ"ג מתאימה לי אני בת 68 ולחץ הדם שלי הוא בסביבות 145 על 70 רוב שעות היוםץ יש לציין שהתרופה לא ממש משפיעה עלי וגם גרמה לי לגרד בעור. אנא תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת ראסילאז ליתר לחץ דם ותופעות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/11/2011אם גורמת לגדר אז התרופה לא מתאימה לך. עליך להתיעץ עם הרופא שלך כאשר יש להניח שהייתה הנחייה אחרת לטיפול בתרופה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)