מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על השמנהרון29/09/2009
שלום,
אני בת 23 מטר 60 אני רזה באופן יוצא דופן, אין לי שום בעיית אכילה אבל אני לא מסוגלת להשמין,
איך אני יכולה בכל זאת להשמין?
אשמח לעצה,
ערב טוב ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
טליה לביא29/09/2009את לא מציינת אםתמיד היית רזה, אם את מעשנת ועוד הרבה משתנים שרלבנטיים
בכל מקרה אין זה המקום לענות מכיון שהשאלה מאד אישית
מומלץ לפנות לאיש מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץיפית29/09/2009
שלום רב,
ממה יכולה לנבוע התופעה של דימום ביציאה לאחר נטילת אבץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
טליה לביא29/09/2009יפית שלום
מנין לך שהדימום קשןר לאבץ?
מומלץ לגשת לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסוי16/09/2009
ידוע כאשר נכנסים לאנורקסיה, הגוף נכנס למצב נורא לא טוב וחולה, והחילוף חומרים נדפק לגמרי, רציתי לדעת, האם כאשר עולים לאט לאט במשקל, החילוף חומרים חוזר לעצמו? כלומר, לפי הניסיון שלכם, בד"כ, כאשר מגיעים למשקל יעד, או נגיד קרובים למשקל יעד (כאשר נמצאים ב BMI 18), בד"כ, כאשר מגיעים ל BMI 18, אפשר לאכול כמות קלוריות הגיונית ולשמור עליו? או שנשארים עם תפריט דל יחסית כדי לשמור על המשקל הזה?, אני יודע שזה נורא אינדיוידואלי, אבל בד"כ, כשמגיעים ל BMI הזה של 18, מה התחום שנותנים לנערות לאכול בסביבות? ומה התחום שנותנים לנערים לאכול בממוצע?(אחרי שמגיעים לBMI הזה כאשר יוצאים מאנורקסיה..)?
זה אפשרי להגיע ל BMI 18 ולאכול כמות אוכל טובה כדי לשמר את המשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים ואנורקסיה
צחי כנען17/09/2009שאלה מענינת מאוד.
מחקרים רבים עסקו בנושא הזה. מסתבר שחילוף החומרים אכן יורד משמעותית כאשר משקל הגוף יורד מאוד אך בניגוד למיתוס, לאחר העלייה למשקל תקין הוא חוזר לקדמותו !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו..
חסוי17/09/2009ולפי מה אכן מגדירים משקל תקין? קבעו לי BMI 18.. זה אכן משקל תקין? לדעתך, אוכל לאכול כמות קלוריות נורמלית ולשמור על משקל זה? כמה להערכתך אצטרך? 1.75, שוקל 55 - BMI 18, נער בן 17..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות קלוריות לנער בן 17
צחי כנען21/09/2009BMI הוא אינדיקציה כללית לחוסר או העודף המסכן את האדם ולפיו בודקים אם אין מדדים אחרים נכונים יותר כמו אחוז שומן הגוף.
בכל מקרה נראה שאתה זקוק לעזרה וליעוץ מאוד מאוד אישי ואשמח אם אתה כבר בטיפול או בדרך ל...
אשמח לעזור גם בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה...חסוי =>08/09/2009
אני שוקלת 46 ק"ג והגובה שלי הוא 1.72
רציתי לדעת עם המשקל שלי תקין.......
תודה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס בין המשקל לגובה
צחי כנען09/09/2009היחס כפי שתיארת הוא נמוך מאוד אם את בוגרת מעל גיל 18. והשאלה היא האם המשקל הוא תוצאה של ירידה במשקל או משקל יציב כל חייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה=]
חסוי =>10/09/2009אני בת 13 וחצי , המשקל שלי היה לפני חודש 48 ומאז גבהתי ב3 ס"מ בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס בין המשקל לגובה
צחי כנען17/09/2009קביעת משקל תקין נקבע אצל נערים ונערות עד גיל 18 לפי עקומות גדילה.
מבחינת המשקל עד באחוזון 50% אך בגובה -אחוזון 95%.
כלומר משקלך נמוך משמעותית ביחס לגובהך
אני ממליץ לך לפנות לדיאטנית בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריכים לסוכרתיים לבית הספרדודו05/09/2009
שלום רב,
איזה כריכים מומלצים לילדים סוכרתיים לבית הספר?
ואיך אפשר לעשות מדי פעם כריכים מתוקים לבת שלי שמאוד אוהבת שוקולד אך יש חשד לסוכרת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריכים לסוכרת
צחי כנען09/09/2009למה התכוננת חשד לסוכרת ? בת כמה הילדה? האם סוכרת נעורים (זו התלויה באינסולין )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E330 - ?טליה ל.03/09/2009
הגיעה אליי לא מזמן רשימה , שהוכנה ע"י ביה"ח VILLEJUIF בצרפת, המכילה פרטים עם חומרי ה-E למיניהם, הנמצאים במזונות, רשימה שמציינת אם החומר מזיק או לא.
ויש לי שתי שאלות בנושא- 1) איך להתייחס לרשימה הזאת, עד כמה הכתוב בה הוא בבחינת ציווי עשה או אל תעשה.
2) מצאתי על אריזת לחם באלאנס של מאפיית אנג'ל, שמוגדר כלחם בריאות, ואפילו נושא על גבו המלצה של מומחית ידועה מאוד לתזונה, שהוא מכיל את החומר E 330, חומר שמופיע ברשימה דלעיל כחומר מסרטן.
מה צריכה עמארצית (חסרת השכלה) כמוני בתחום התזונה והרפואהלעשות עם המידע הזה? הלחם היה מאוד טעים לי, עד שראיתי את הסימן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך לנושא רשימת תוספי ה-E
talya05/09/2009בינתיים ניסיתי למצוא תשובות לשאלת טיבו של החומר E-330, והבנתי שיש ,או לפחות היה ,פולמוס סביב נושא מידת הנזק שבו, ושמדובר בחומצתץלימון, שמצוייה באופו טבעי במזונות רבים, ומוספת מלאכותית למזונות רבים אחרים.
ולכן עכשיו נשאלת השאלה- האם הרשימה שבידיי יעילה, ואם לא, האם יש רשימה אחרת, ואולי בכלל לא צריך להצטייד בשימה כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהE NO
טליה לביא20/09/2009מספרי E מייצגים תוספי מזון
התוספים שאינם מותרים לשימוש ע"י ה- FDA ובד"כ באופן אוטומטי גם ע"י משרד הבריאות שלנו ם אלו שדורשים התייחסות
מן הסתם, מכיוון שאינם מותרים לשימוש בתעשיית המזון, גם לא יופיעו במזון וברשימת הרכיבים
לגבי מה שמוטל בספק...זה כבר לשיקול דעתך..יש גם לחם מלא וטעים שאינו מכיל תוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצות שומןחגית30/08/2009
שלום רב
האם חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת עדיפות על חומצות שומן ארוכות שרשרת כאשר מדבור במזון? למשל לגבי שמן קוקוס אשר לו חומצות שומן בינוניות שרשרת, האם הוא נחשב כפחות מזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה על שאלתי
חגית30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן קוקוס
צחי כנען03/09/2009שמן זה (הקוקוס) מורכב משומן רווי 86% רובן מחומצה שומן לאורית+ חומצה מיריסטית ( והשאר14%, חד ורב בלתי רווי)
ידוע כי חומצות שומן אלו מעלות את ריכוז הכולסטרול בדם ואת מידת החימצון שלו ולכן מומלץ להפחית בהן.
שורה תחתונה- שמן קוקוס אינו מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטוז (ולאקטוז)מעין30/08/2009
היי
אני סובלת מאי סבילות פרוקטוז ולאקטוז. עדיין ולמרות דיאטה קפדנית והמלצות כולם איני יכולה לאכול שום מאכל או משקה עם סוכר לבן (גלוקוז) כולל מאכלים כמו מיונז/ רטבים שמפורט בהם סוכר לבן. גלוקוז אינו טוב לי, הוא לא מתעכל במערכת.
האם יש בדיקות שכדאי להמשיך ולעשות (צאליאק, בדיקות גסטרו וכו' כבר ערכתי = תקינות) כדי להגיע לפתרון? או הערכה נוספת שכדאי לעבור?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוז
טליה לביא30/08/2009מעין, חוסר היכולת שלך לעכל סוכר לבן איננו בגלל הגלוקוז אלא הפרוקטוז
לפיכך, אכן עליך להימנע מכל מה שמכיל סוכר
לקטוז זה סיפור אחר. יש היום הרבה מאד מותרי חלב שאינם מכילים לקטוז
אני מזמינה אותך לנסות מוצרים אלה שאינם מכילים לקטוז אך גם אינם מכילים סוכר לבן
גבינה צהובה
דיאט יופלה
חלב דל לקטוז
חלב סויה ללא סוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מעין02/09/2009האם מלטיטול הוא רכיב מותר לאי סבילות פרוקטוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתהטלי19/08/2009
שלוום
פיתה מקמח מלא,כמה פרוסות לחם זה??
האם יש הבדל בין גבטה פיתה מקמח מלא,לפיתה רגילה מקמח מלא?? ואם כן מה???
ומה לעומת לחם מקמח מלא??
תודה
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבון
טליה לביא23/08/2009פיתה שוות ערך לשלוש פרוסות לחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן לאדם עם רגישות ללקטוזסו אלן11/08/2009
שלום וערב טוב.
אובחנתי לפני כחודש וחצי כחולה קרוהן, וככזה אני רגיש ללקטוז (סוכר החלב). שאלתי היא בקשר לסידן - מאין אני אמור לצרוך סידן כיום, כאשר כל מוצרי החלב אסורים לי?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב ללא לקטוז
טליה לביא11/08/2009היום יש מגוון גדול מאד של מוצרי חלב עשירים בסידן שאינם מכילים לקטוז
גבינה צהובה
שוקו "שוק" (בבקבוק בלבד)
חלב דל לקטוז
יופלה דיאט
"חלב" סויה
גבינת טופו
כל מוצרי חלב אסורים לי - פשוט לא נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטוז
מירן18/10/2009מי שרגיש לחלב נקרא חולה קרוהן?
ואיפה עוד אוכל לבבר על מוצרים ללא לקטוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה11/08/2009
תמיד הייתי ילדה רזה, קראו לי דחלילה. כשהייתי בהריון הראשון שלי שקלתי 42 ק"ג בחודש השמיני...
בשנים האחרונות אני נראית לא רע, בן אדם בן 57, פנים נאות, הכל טוב ויפה. מה הבעיה? כרס. פיתחתי כרס ענקית, אני נראית בחודש החמישי, ואני לא יודעת מה לעשות עם זה.
הגוף שלי גם היום נראה דקיק, אבל הכרס הזאת....
יש לכם עצות בשבילי מה לעשות? עם מה להתחיל.....
המון תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרס בגוף רזה
טליה לביא11/08/2009נעמה שלום
ייתכן שמדובר בהשמנה, אך מכיון שייתכן ולא, הרי שרצוי ללכת לרופא ו/או דיאטן ולערוך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל וכדוריםרינה ינקילביץ03/08/2009
שלום ותודה על התשובה, רציתי גם לדעת איזה כמות נחשבת לאכול. האם פרוסת לחם קל אחת מספיקה? תודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופות ומזון
צחי כנען03/08/2009בד"כ מספיק 2 קרקרים / לחם קל / פרי. שימי לב להתנגשות אפשרית בין סוגי מזון לתרופות.
בד"כ הרופא יודע ולא תמיד זוכר להגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהיעלי03/08/2009
אני מטופלת IVF בשל בעיות מכניות (היה הידרוסלפינגס וכרגע אין חצוצרות כלל). בשנה שעברה ספירת דם הראתה טריגליצרידים של 390 והרופא אמר שלא להתייחס רק לשמור תזונה. אחרי די הרבה מחזורי טיפולים התבקשתי לתת ספירת דם עדכנית והפעם - התוצאה היא 609 שאני מבינה שזה מאד גבוה. רופא המשפחה לא מתרגש ונתן הפניה לדיאטנית (במהלך שנה וחצי של טיפולים עליתי במשקל כ-13 ק"ג). אבל אני מאד לחוצה - האם יכול להעיד על בעיה רפואית? האם מסוכן להיכנס ככה להריון? האם יכול להיות שנובע שנטילה ממושכת של הורמונים? יש לי עודף משקל מסוימת ואבי סובל מרמה גבוהה של טריגליצרידים - אמי סובלת מסוכרת 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בשומני הדם עקב טיפול הורמונלי
צחי כנען03/08/2009העליה הזו לעיתים נובעת מעצם העלייה במשקלו/ או מהטיפול בהורמונים. עד שלא תסיימי עם הטיפולים (מקווה בהצלחה) לא מקובל לתת טיפול תרופתי.
ממליץ אכן לגשת לדיאטנית ולקבל יעוץ שבסיסו תפריט ללא סוכרים ודל פחמימות.
קצב הירידה במשקל נמוך לעומת הקצב בזמן "שהגוף נקי" מטיפולים, תאזרי קצת בסבלנות.
לא מסוכן להכנס כך להריון בכל מקרה.
בהריון והנקה ישנה עלייה טבעית בשומנים ובכלוסטרול ולכן מדידתה אז לא תהיה אינדיקטיבית גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהיפעת30/07/2009
שלום,
לקחתי אנטיביוטיקה כ-10 ימים עקב דלקת שיניים. מאז, נפוחה לי הבטן בצורה איומה. האם זה באמת יכול להיות בגלל האנטיביוטיקה או שזה סתם צירוף מקרים??
ועוד שאלה- כמה זמן לוקח לחיידקים הטובים להתרבות ולחזור למצבם הרגיל בהתחשב בכך שאני לא יכולה לקחת פרוביוטיקה או לאכול יוגורט כי אני מאוד רגישה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וכאבי בטן
טליה לביא02/08/2009כאבי בטן נפיחות וכו - תופעות לוואי שכיחות ומוכרות לאטיפול אנטיביוטי דרך הפה
פרוביוטיקה היא אכן הפתרון
לא הבנתי למה את רגישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ואוכלרינה ינקילביץ29/07/2009
שלום, שאלתי ואני שואלת שוב, איזה מזון וכמה צריך לאכול ביחד עם כדורים שיש לקחת עם אוכל לדוגמא אנטיביוטיקה. והאם ירקות ופרות נחשבים לצורך הענין אוכל. רינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל דבר ששמלא את הקיבה
טליה לביא30/07/2009הכוונה היא לא לקחת את הכדורים על קיבה ריקה
אין משמעות לסוג המזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)