מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה הסיבה להשמנהגליה02/11/2009
לאחרונה מאוד השמנתי ואין לי מושג למה כי אני לא אוכלת יותר מהרגיל ולא השתנה אצלי כלום בשיגרה למעט שהתחלתי לקחת גלולות נגד הריון. האם יתכן כי זאת הסיבה להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל לא מוסברת
צחי כנען03/11/2009עלייה במשקל אכן יכולה להיות עקב טיפול תרופתי חדש, כמו גלולות אבל גם שינוי באורח החייים כגון ירידה בהוצאה הקלורית עקב פעילות יום-יומית נמוכה יותר: שינוי מקום עבודה, רכישת מכונית וכו'.
גלולות לעיתים אכן תורמות לעלייה במשקל אך ב1-3 ק"ג. אם עלית יותר פני חזרה לרופא שרשם לך את הגלולות ובמקביל כדאי שתפני לדיאטנית כדי לבדוק שאכן כמות הקלוריות מתאימה לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן טראנסצבי02/11/2009
אני בן 53 מטופל ל- י.ל.ד ו-סמבסטטין עקב כולסטרול
קיימת בעורק קרוטי 25 % היצירות ע"י רובד פיברוטי
אני מאוד מקפיד על תזונה דלת שומן ולא נוגע במזון שיש בו כמויות של שומן רווי שלא לדבר על טראנס
אולם יצא שהשבוע כיבדו אותי בממתק כלשהו ובלי משים אכלתי את חציו
רק לאחר מכן בעטיפה ראיתי שרשומה כמות של 0.5 % שומן טראנס
אני שואל ולא מתוך הגזמה , היות ויש לי גורמי סיכון הנ"ל מהי ההשלכה על כלי הדם?
האם הכמות הזו תיתרום להחמרת הטרשת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "נגיעה" בשומן טרנס
צחי כנען03/11/2009אתה יכול להיות רגוע, הכמות בטלה בשישים.
אכילה של שומן טרנס אכן מזיקה מאוד אך צריכה שלה פעם ב... בוודאי איננה מזיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום פנימיהדס27/10/2009
לפני 5 שנים סבלתי מתת תזונה. בתקופה הקריטית שלה סבלתי ממספר תופעות פרט לרזון הקיצוני. היו סחרחורות תחושה שהדם לא זורם לפריפריה (גפיים וראש), תחושת עילפון. תקופה זו נמשכה 8 חודשים ולאחר מכן התחלתי לאכול ולעלות במשקל. וכן התופעות נעלמו כלא היו. נקודת הציון שבה התחלתי לאכול היתה בעקבות התקף פסיכוטי שלאחריו היתה לי קהות חושים כללית פיזית ונפשית. מאז ההתקף בהדרגה חזרו ושבו התחושות בחלקן גופניות: עיפות, חולשה ברגליים, תפליטים בשקדים ללא דלקת גרון, צמרמורות. מה גם שבהדרגה השיגרה שלי הפכה להיות יותר ויותר עמוסה. חשוב לציין שהתחושות הגופניות היו מוכרות לי מתקופת שלפני התת תזונה במעט.אני מקבלת זיפרקסה מאז ההתקף. לפני שמונה חודשים הורידו לי את המינון מ-10 ל-7.5 מג
לפני שלושה חודשים התחלתי להרגיש תחושות מוזרות בזמן רעב: חולשה, חום במרכז הגוף, סחרחורות קלות, חוסר תחושה בכפות הרגליים.
כשאני אוכלת מתוק, לאחר העיכול זה עובר לי.
בבדקות דם ושתן כלליות שערכו לי לפני שלושה שבועות התוצאות היו תקינות.
אני מבקשת את חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בסוכר
צחי כנען03/11/2009נראה כי את חווה ירידה ברמות הסוכר בדם. עלייך לאכול בתדירות גבוהה יותר גם אם זה ארוחות קטנות, מקסימום 2-3 שעות בין ארוחה לארוחה.
במידה ואין שיפור בהרגשה לפני ארוחה פני לרופא המשפחה + יעוץ פרטני של דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכיס המרה בהריוןה.25/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע 21 להריון.
לפני ההריון גילו לי אבנים בכיס מרה במקרה אך מעולם לא חשתי בכאבים.
לצערי, אתמול בלילה חשתי בכאבים שאף העירו אותי מהשינה.
האם ישנה תזונה מסויימת שמסייעת להתמודד עם הבעיה או תזונה שיש להימנע ממנה כשידוע שסובלים מבעיה זו?
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ואבני מרה
צחי כנען25/10/2009כפי שכתבה טליה לביא הטיפול האפקטיבי הוא הקטנה משמעותית של צריכת השומן בתפריט כגון: שמן, אגוזים,טחינה, אבוקדו,מטוגנים, מאפים שונים וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב פרה ואקנהלימור21/10/2009
שלום,
הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפי טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמונים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה.
מה לגבי חלב פרה אורגני של הרדוף? בהרדוף טוענים כי החלב שלם מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל? יש לכם מושג אם הרדוף הם אמינים?
אשמח לתשובה מהירה
תודה מראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בחלב
טליה לביא22/10/2009לימור,
בארץ אין הורמונים בחלב כי לא מזריקים הורמונים לפרות.
אני מכירה את העובדות מקרוב, הן בשל העובדה שאני עובדת כיועצת תזונה מול אחת מחברות החלב, והן בשל קשר ישיר שיש לי לחקלאות ונסיון בענף החלב.
המחקרים שמצביעים על קשר בין צריכת חלב לאקנה הם אמריקניים ולכן לא ניתן להקיש מכך על ישראל.
בכל מקרה, עובדה היא שחלב אורגני הינו אלטרנטיבה לחלב הרגיל , העדיפי אותו.
את יכולה להיות סמוכה ובטוחה בענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הן כן אוכלות...
עוד אחת...29/10/2009אני באה ממושב וממשפחה של חקלאים ועל פי מה שידוע לי, אמנם לא מזריקים לפרות הורמונים אבל הן כן אוכלות הורמונים שמקורם בזבל העופות המהווה מרכיב עיקרי ממזונן.
עופות לצערנו מקבלים הרבה הורמונים, ואלה גם יוצאים בצועתם ואת זה אוכלות הפרות, לכן יש הורמונים בחלב הפרות הרגיל. זה ממה שידוע לי. האם אני צודקת?
גם לי יש בעיה לא חריפה של אקנה. מנסיונך, וממה שידוע לך, האם את ממליצה על דיאטה ללא חלב?
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת וגם אנטיביוטיקה ועוד
אהרון30/10/2009תמיד יהיה בעל עניין (ואינני רומז למשיבה) שיטען שאלה צרות של אחרים. עם זאת, אין הוכחה חד משמעית שחלב גורם או מחמיר אקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הורמונים ואנטיביוטיקה
סטודנט לתזונה01/11/2009שלום חבר'ה,
ככל הידוע לי, גם אם פרות אכן אוכלות זבל של עופות שמקבלים הורמונים, אין לנו שום סיבה לדאגה. כמות ההורמונים המופרשת על ידי העופות בצואה היא כה מזערית, שפרה צריכה לאכול טונות של זבל עופות כל יום כדי שזה ישפיע עליה הורמונלית. וגם אז, צריך שאדם ישתה משהו כמו 150 ליטר חלב פרה ביום (!) כדי שזה ישנה את המאזן ההורמונלי בגופו (שמעתי את זה מפרופסור לפני כשנה).
לגבי האנטיביוטיקה גם אין שום בעיה. לפי הנחיות השירות הווטרינרי פרות המטופלות באנטיביוטיקה לצורך החלמה ממחלה כלשהי אמנם נחלבות, אבל החלב שלהן נשפך לאלתר ולא משווק. מצב זה נמשך עד שהן מחלימות לגמרי, מפסיקות לקבל אנטיביוטיקה וזאת יוצאת ממחזור הדם שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לטיפול בחומציות יתר הקיבהגילה21/10/2009
שלום רב,
האם יש מאכלים הגורמים לחומציות יתר בקיבה, וכתוצאה מכך לכיב קיבה ? (זהו מצבי)
האם יש מאמר שיסביר מה מותר ומה אסור במקרה זה?
אני לא מעונינת לקחת טיפול תרופתי אלא לשנות את הדיאטה שלי,
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב קיבה
טליה לביא22/10/2009רוב מקרי הכיב נובעים מזיהום חיידקי, לכן זה בירור שחייב להיעשות
פתרון באמצעי תזונתי ולא אנטיביוטי במקרה שכזה איננו יעיל
לכן, ממליצה לך לבצע בירור קודם שתקבלי המלצות כאלו או אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר ניתוח הסרת כיס מרהנועה20/10/2009
שלום
לפני יומים עברתי ניתוח הסרת כיס מרה לאחר הניתוח הרופא אמר לי לאכול אוכל ללא שומנים לא בדיוק הבנתי למה הוא מתכוון איו אוכל ללא שומן כלל האם תוכלו לייעץ לי מה לאכול מזה יומים אינני אוכלת כלל אלה רק שותה מים תודה מראש נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים וכיס מרה
טליה לביא22/10/2009כיס המרה מתכווץ ומפריש את מיצי המרה כתגובה למזון שומני
לכן, בתקופה הראשונה שלאחר הניתוח רצוי להימנע ממזונות עתירי שומן
אם בלאו הכי אינך אוכלת מוצרים אלה, הרי שאין צורך בשינוי או התיחסות תזונתית מיוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהshoosha18/10/2009
שלום רב
יש לי עודף משקל של 10 ק"ג. אני בוגרת בריאה.
מבינה גם בענייני תזונה, ויש לי תפריטי דיאטה רבים ומגוונים כדוגמת שומרי משקל.
מה הבעיה ? אנני אוכלת ירקות כלל (למעט כרוביות וברוקולי מבושלים) כך שאני די רעבה.
למשל, בצהרים שצריך לאכול מנת חלבון + 2 כפות פחמימה+ ירקות מבושלים. אצלי הירקות יורדים מהפרק.
ולמשל, בערב שצריך לאכול ביצה + 2 לחם קל + גבינה + ירקות, אני עדין רעבה מכיוון שאנני אוכלת ירקות.
וכך הלאה והלאה.
זה העקב אכילס שלי במשך שנים רבות.
מה עושים? קשה לי להתמיד כי אני רעבה והתרגלתי במשך השנים לאכול פר ארוחה עוד פחמימות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל ירקות
טליה לביא19/10/2009זה יהיה לא הכי מקצועי לתת לך תשובה אבל בכל זאת לא אשיבך ריקם
נסי לאכול לעתים יותר קרובות כמויות קטנות
ולשתות הרבה. לפני תוך כדי ואחרי האוכל
ולא להתעסק יותר מדי אם אני שבעה או לא - בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות...מלי17/10/2009
שלום,, אני בת25, עשיתי בדיקות דם עקב נשירת שיער דלילות גנטית (רופא עור אמר לי בעבר שזה גנטי). עד גיל 17 היה לי שיער מלא, רק לא אורך. ומאז רק מתרוקן.
יש לי דלילות באיזור המפרצים , חלק עליון קדמי, לא הולכת עם שיער פזור כי כל השיער ניראה ריק. לקחתי כדורים שמוכרים לנשירת שיער, מינוקסי 3 שנים, כלום לא עזר.
אודה לך אם תגיד לי רואים בעייה בבדיקות דם.
נתרן ערכי נורמה: 135-145 תוצאה: 140
ויטמין b12 נורמה: 180-700 תוצאה: 571
אשלגן 3.5-5.1 תוצאה: 4.0
שיינן 17-43 תוצאה: 20
אבץ 68-120 תוצאה: 99
ברזל 37-145 תוצאה: 90
קראטינין 0.5-0.9 תוצאה: 0.61
פריטין 10-120 ת"ה : 15
חומצת שתן 2.6-6.0 ת"ה: 3.9
כולסטרול ת"א: 240
HDL כולסטרול 35-80 ת"ה: 69
LDL כולסטרול 30-160 ת"ה: 155
סידן 8-10.5 ת"ה: 8.8
זרחן 2.5-5.0 ת"ה: 3.7
סוכר 70-100 ת"ה: 87
NON-HDLֹCHOKESTEROL תוצאה: 171
טסיות 150-450 ת"ה: 225
לימפה 1.5-4.8 ת"ה: 2.0
טריגליצרידים 30-220 ת"ה: 83
אסטרדיול (E-2) תוצאה: 936
פרוגסטרון תוצאה: 49.9
LH תוצאה: 9.8
FSH תוצאה: 4.1
פרולקטין 59.-619. תוצאה: 420
תוצאה: 2 נורמה: 0-3 TESTOSTERONE-TOTAL
TSH תוצאה: 2.81 נורמה: 3-4.2
תוצאה: 2 נורמה: 0.0-6 FREE ANDROGEN INDEX
לפי בדיקות אלו, יש משהו שמראה
סיבה לבעייה? או בעיית תזונה? אודה לך מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
טליה לביא19/10/2009הבדיקות שלך תקינות ולא מראות על בעיה או חסר תזונתי
מלאי הברזל מעט גבולי והבדיקה של בלוטת התריס
בכל מקרה קשה לי להאמין שיש קשר בין זה לבין הנשירה
אני באמת לא יודעת איך לעזור לך, אני מצטערת באמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמלי
לימור22/10/2009מלי שלום,
ניסית לבדוק האם נשירת השיער שלך היא על רקע הורמונלי?
גשי לרופא ובקשי ממנו שיתן לך הפנייה לבדיקת פרופיל הורמונלי.. אם את סובלת משיעור יתר ואקנה או אחד משניהם אז זה עוד יותר מרמז כי מדובר בבעיה הורמונלית, אך יכולה להיות נשירה בשיער על רקע הורמונלי בלי שיעור יתר/אקנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאני13/10/2009
רציתי לשאול את השאלות הבאות:
מה ההבדל בין כוסמין לשיפון (ואיזה סוג לחם עדיף)? האם אחד עדיף על השני מאיזושהי בחינה - תזונתית או עיכול או כל דבר אחר לא ברור לי מה ההבדלים ובכלל מה ההבדל לחיטה מלאה? אני תמיד שמעתי ששיפון עדיף על חיטה מלאה אך לא הבנתי למה - האם זה נכון? מדוע? ומה לגבי הכוסמין ?
לגבי זה ששמעתי שאומרים שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי, אשמח לקבל קצת יותר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין?
שאלה נוספת בהקשר הזה - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? בנוסף האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו?
רציתי גם לדעת רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן)
האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית?
או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ???
בנוסף מדוע תמיד אומרים ש 100 גרם אורז מלא מכיל כ- 110 קק"ל בעוד שבפועל האורז לא משנה את מישקלו יותר מ - פי 2.5 בערך כמו פסטה מבחינה זו ולכן יש בו משהו כמו 150 קק"ל ל- 100 גרם?? פי כמה באמת אמור לשקול אורז מבושל יותר מאורז לפני בישול והאם אם זה לא יוצא כך זה אומר שלא בושל מספיק / נכון?
תודה רבה מראש ומקווה שזו לא טרחה גדולה מדי (שוב פשוט אין ממש תשובות ברורות - לפחות אני לא מצאתי)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוסמין שיפון וחיטה מלאה
טליה לביא13/10/2009אני ממליצה להפנות את השאלות לפורום נטורופתיה
אין לי ספק ששם תקבל/י תשובות מלאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה במקום קפהטליה11/10/2009
בעקבות המלצה של רופאת המשפחה לצמצם צריכת קפה, ניסיתי משקה מגרגרי שעורה, וזה ממש בסדר, הטעם והמרקם דומים לנס קפה,ו בקלות אוכל להתרגל ולהחליף את הקפה בשעורה. השאלה שלי אם אכן זה תהליך רצוי, האם שעורה בצורתה זו היא מזון בעל ערך תזונתי. לגבי הערך הקלורי- בהשוואה לנס קפה, האם 4-5 כוסות ביום זה משהו שצריך להוסיף לחשבון הקלוריות היומי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הומלץ על הפחתה בצריכת הקפה?
צחי כנען11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל התקף מסיבי של מיגרנות
טליה17/10/2009ואולי גם בכל, כי נהגתי לשתות 6 כוסות בכל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ביציאהעכבה10/10/2009
אני סובל מבעיה מוזרה ,כמעט כל יציאה שלי בשירותים גוררת אחריה שימוש של יותר מגליל נייר עד לנקיון ה"איזור",בעיה שגורמת למבוכה מועקה וחוסר נוחות מתמיד.
הייתי שמח מאוד כיצד אוכל לשפר את תזונתי(אני על תפריט מאוזן וביתי כרגע,בן 24 בריאות תקינה) על מנת שכל היציאות שלי יהיו יבשות ומוצקות.הבנתי שאכילת סיבים עוזרת..
אשמח לתשובה כמה שיותר מפורטת על מזונות שיכולים להקל על הבעיה(וגם ממה להימנע) היא ממש ממררת את חיי!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם הצואה
צחי כנען11/10/2009האם הצואה היא כמו שילשול ?
האם לדעתך יש סיבה/בעיה התנהגותית שאתה מוודא ומוודא שאכן האיזור הוא נקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עכבה13/10/2009תודה על תשובתך!השואה אינה כמו שלשול,אינה מימית.
אין סיבה התנהגותית,בעבר סבלתי מכפייתיות ובדקתי ספציפית את הסוגייה עם מומחה לאו סי די שהמליץ לבדוק אותה עם רופא רגיל.
גם אחרי ניגובים ממושכים לרוב הנייר מלוכלך ולא מדובר פה בפאטה מורגנה לצערי
יש לציין שהעיכוב לא קורה בכל היציאותף פעמים ישנן יציאות נורמטיביות ורגילות,אך קורה הרבה יותר מדיי שהן לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צחי כנען13/10/2009ייתכן שמבנה הצקום,סוף המעי הגס שלך הוא כזה שיוצר את התוצאה הזו ואז פשוט לחיות עם זה/לגשת לרופא גסטרו
האם ניסית תוספת פסיליום יומית ? קווקר ? הוספת לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וקטניות ? ובדקת את התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל זה פניתי לכאן
עכבה14/10/2009שלום ושוב תודה רבה על תגובתך
אני גם חושב שזה עשוי להיות בעיה מבנית כלשהי שבגלל הצואה לא יוצאת במלואה החוצה.כאשר הצואה יבשה מאוד איני נתקל בבעיה הזו.
לא ניסיתי עדיין שום תפריט מיוחד מלבד הימנעות זמנית מחלב, וזו בדיוק הסיבה שפניתי לכאן כדי לקבל המלצות לכך אין לי מושג מה זה פסיליום אבל אני אנסה את שאר ההמלצות ואשמח לששמוע עוד אם יש לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה לבן- שאלותטליה ל.05/10/2009
האם יש לו ערך תזונתי שאין לסוגי תה אחרים?
אם על האריזה אין מציינים שהוא נטול קפאין, צריך להניח שיש בו קפאין? אם כן, האם מי שנמנע משתיית קפה בגלל נזקי הקפאין צריך להימנע או להמעיט גם בתה בכלל, ובתוך זה גם מהלבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה לבן
טליה לביא05/10/2009תה לבן הוא הבריא ביותר ועולה בסגולותיו אף על אלו של תה ירוק. מחקרים רבים מצביים על התועלות הבריאותיות של סוגי תה אלה.
תה אינו מכיל קפאין אלא תרכובת דומה מהמשפחה
חשב לציין שתועלותיו של התה הלבן עולות על חסרונותיו במידה וקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי נפלא
טליה05/10/2009כי אתמול כיבדו אותי בתה לבן (ברשימת המרכיבים הופיע גם תה ירוק) שהיה מאוד טעים, מזכיר טעם אפרסק, ונראה לי מתאים מאוד להכנת משקה קר עם מים שעברו הרתחה, כמובן ללא סוכר, וקצת חששתי מענין הקפאין . באחרונה יעץ לי רופא להמעיט בצריכת קפה בגלל נטייה למיגרנות ובכלל.
איפה אוכל למצוא עוד מידע על התועלות שבו. תודה על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגןיפעת02/10/2009
שלום,
אני בת 30 ולוקחת מולטי ויטאמינים כבר כמה שנים. המולטי מכילים גם אשלגן - 90 מ"ג. בנסף למולטי, אני אוכלת בננות כדרך קבע. יש לי מספר שאלות:
1. איך ייתכן שבבדיקות דם נמצא רמת אשלגן נמוכה למרות הבננות והמולטי?
2. אילו מאכלים מכילים אשלגן ברמה גבוהה חוץ מבננות?
3. אם אתחיל לקחת אשלגן כתוסף- האם עליי לצרף לזה תוספי מגנזיום כדי שייספק טוב בגוף?
4. האם יש קשר בין רמת אשלגן נמוכה ובין אצירת נוזלים?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אשלגן נמוכה
צחי כנען03/10/2009האם תוצאה נמוכה זו מופיעה בפעם הראשונה ? האם בעבר עשית בדיקות דם (כלליות) בכלל ?
מה הערך בבדיקה שהופיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשלגן
יפעת04/10/2009לעולם לא סבלתי מאשלגן נמוך.
לפני כחצי שנה עשיתי בדיקות כלליות והאשלגן יצא גבוה (בסביבות 5).
התוצאה עכשיו יצאה ממש נמוכה- בסביבות 2.
לא שיניתי כלום בדיאטה ואני לא מתעמלת אינטנסיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי אשלגן נמוכים
צחי כנען05/10/2009לפי התיאור שלך עלייך לחזור על הבדיקה.רוב הסיכויים כי זו טעות בדגימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוחים קלוייםאתי01/10/2009
שלום רב! ברצוני לדעת האם הפיצוחים מכילים שומן רווי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוחים קלויים - איכות השומן
טליה לביא01/10/2009שלום
"פיצוחים" הם אגוזים וגרעינים שנאכלים בדרך כלל כחטיף או נשנוש כשהם קלויים.
אותם אגוזים וגרעינים נאכלים גם בצורתם הטבעית.
אחוז השומן הרווי באגוזים וגרעינים הינו נמוך מאד.
השומן הטבעי שהם מכילים הוא בריא והרכבו מצוין.
תהליך הקלייה או הטיגון או כל טיפול אחר בטמפרטורה גבוהה הורס את השמנים הטובים וגורם להם להיות מזיקים.
לפיכך אגוזים וגרעינים הם מצוינים בצורתם הטבעית ויכולים להיות מזיקים כשהם קלויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)