מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 שאלות,רועי17/02/2011
1.למה כל כך חשוב לאכול פירות?
2. לא פעם אחת שמעתי שקיווי זה דבר סופר בריא, האם זה נכון? הפרי הזה אפילו יותר בריא מתפוזים ותפוחים?
3.יש לי חנות פירות מתחת לבית ואני שותה שם 4 פעמיים בשבוע (בערך) פרישייק עם מספר פירות (תות, בננה, תמר וכו'), +חלב, רציתי לדעת אם זה דבר בריא? והאם הכמות לא גדולה מדי?. אני בן 16 וחצי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות, - תגובה
צחי כנען23/02/20111. בפירות יש אלפי תרכובות חוץ מויטמינים ומינרלים הקשורות לבריאות כלי הדם ומונעות מחלות לב ואף גידולים.
2.אין אף פרי שנחשב למלך הפירות, עלייך לגוון ככל האפשר את צבעי הירקות והפירות ואז תרויחי את אלפי התרכובות הללו (מסעיף 1)
3. מאוד בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q 10ענת14/02/2011
אני בת 54 בריאה בדרך כלל. איני נוטלת תרופות(גם לא סטטינים). יש לציין שאני צמחונית וגם כמעט איני אוכלת ביצים ומוצרי חלב (נוטלת כדורי B12 ).יש לי כאבי שרירים קלים, ואני מעוניינת לדעת אלו תוספי מזון כדאי לי לקחת ומה דעתך על Q 10 האם כדאי לי לקחת תוסף זה? ומהן תופעות הלוואי ?מהו המינון המומלץ
בשבילי? שוב אציין ,איני לוקחת סטטינים ,ואין לי בעיה של שומנים .אשמח לעזרתך. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q 10 - תגובה
צחי כנען23/02/2011בהגדרה הפורמאלית את טבעונית ולא צמחונית מכיוון שאת נמנעת גם ממוצרי חלב וביצים (דגים,את אוכלת ?)
טבעונים יכולים להיות מאוד בריאים גם ללא מוצרים מן החי כלל לדוגמא הם אינם סובלים מירידה בצפיפות העצם כתוצאה מאכילה מועטה של סידן הנמצא בעושר במוצרי חלב.
לכן באופן כללי את לא חייבת לקחת אף תוסף פרט לויטמיןB12
אך...
עלייך לוודא שתזונתך הכללית טובה ומאוזנת כלומר כוללת אגוזים, דגנים מלאים וקטניות, עשיר בצבעים רבים של ירקות ופירות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בחצי לאפה ריקה?מיכל13/02/2011
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קלוריות יש בחצי לאפה ריקה? - תגובה
צחי כנען23/02/2011הערכתי כ 400 קקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון כוח
נ.מכ15/03/2011אז להמשיך עם האימוני כוח בדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ולחם קל מחיטה מלאהניסים09/02/2011
לצחי שלום
ברצוני לדעת איך אני פותר את בעיית העצירות שיש לי עקב אכילת לחם קל מחיטה מלאה ?
אבקש כמה טיפים ממך ?
והאם מותר לאכול בתפריט דיאטה מרק לפני אחרוחת הצהריים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ולחם קל מחיטה מלאה - תגובה
צחי כנען09/02/2011למה לא ...לגבי מרק הירקות
ובקשר לעצירות: בד"כ שינוי תזונתי כמו דיאטה גורר שינוי ביציאות שמסתדר עם הזמן.
במידה ואחרי כמה שבועות אין הקלה ניתן לנסות מספר לחמים ולוודא שאכלת 2-3 כפיות שמן ביום.
תעדכן אותי בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה הקודמת לחם קל חיטה מלא
ניסן09/02/2011מה זאת אומרת כמה כפיות שמן הסבר לי בבקשה יותר ברור?
האם התכוונת שאני ינסה לחמים מסוג אחר אם כן איזו סוגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה הקודמת לחם קל חיטה מלא - תגובה
צחי כנען09/02/20113 כפיות שמן ביום אם אינך צורך בדיאטה שהרכבת
ולגבי הלחמים -שינוי בסוג גורר שינוי ביציאות...אני ממליץ על לחם חיטה מלאה של אנגל הנקרא "עינן"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם אנגל
ניסים10/02/2011התכוונת לחם עינן פרוס צבע אריזתו צהוב ?
סורי על זה שאני משגע אותך אגב 250 קל ל100 גרם זה לא הרבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם אנגל - תגובה
צחי כנען10/02/2011לגבי צבע האריזה איננני בטוח. אך אם כתוב "עינן - מחיטה טרום נבוטה" -מצאת!
ואין זה הרבה מדי כמות הקלוריות שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופ"ח כללית
ניסים11/02/2011האם אתה מקבל פצינטיים של קופ"ח כללית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופ"ח כללית - תגובה
צחי כנען13/02/2011רק ממכבי או באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם חיטה
ניסים14/02/2011ברוצני להגיד לך שהטיפ של להוסיף שמן לתפריט דיאטה להסדר את העיכול
לצערי לא עזר ואת הלחם עינן של אנגל אני יתחיל לאכול ואז יעדכן אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות וסובין
ניסן18/02/2011חבר המליץ לי לקנות בסופר סובין ולהוסיף אותו לקראנצ'ים שאני אוכל
הוא אמר לי שזה עוזר לבעוית עצירות . רציתי לשמוע את דעתך בנושא
מודה לך חח שיש אנשים כמוך אשרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות וסובין - תגובה
צחי כנען23/02/2011אכן סובין חיטה יכול לעזור ...אך עלייך לשתות הרבה מים סביב שעות האכילה שלו אחרת יקרה הפוך...עצירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבלות שיעול
ניסן03/03/2011צחי שלום
רציתי לשאול האם הוספת שיבולת שועל לברנפלקס או ליוגרט יוכל להועיל לי ביציאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבלות שיעול - תגובה
צחי כנען04/03/2011בהחלט יכול לעזור ושווה ניסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם שחור אחיד
ניסן12/03/2011רציתי לדעת האם אני יחליף את הלחמים חיטה מלאה והשיפון שעדיין עושים לא עצירות מדי פעם ונפיחות וגזים
בלחם שחר פרוס האם זה יהיה בגיג דיל מבחינת המשך ההורדה במשקל
תשובתך מאוד חשובה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם שחור אחיד - תגובה
צחי כנען13/03/2011אין הבדל קלורי בין לחם לבן/שחור לבין לחמים חיטה מלאה ולכן אין קשר לירידה במשקל.
העיניין הוא בריאותי וכמובן הסיכוי לשבוע גבוה יותר ב"מלא"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון כוח וירידה במשקל
נ.מכ15/03/2011האם כדי לעשות במהלך ירידה במשקל אימוני כוח.האם זה משפיע על המשקל .
לדעתי ככה יהיה קשה לדעת כמה אני יורד בשומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון כוח וירידה במשקל - תגובה
צחי כנען15/03/2011עיקר ההשפעה של אימוני כוח בזמן ירידה במשקל הוא הקטנת איבוד השריר, בוודאי אין עליה במסת שריר כאשר הגוף בחסר קלורי=דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר בקר רזהאביטל08/02/2011
שלום רב,
אני מצוייה במעקב אצל דיאטנית קלינית ובתפריט שקיבלתי ממנה רשום שעליי להעדיף בשר בקר רזה רציתי לדעת למה התכוונה הדיאטנית? מהו בשר בקר רזה? איזה מספר בשר זה?
על התייחסותכם אודה מראש.
אדוני אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר בקר רזה - תגובה
צחי כנען09/02/2011בשר פרה רזה נחשבים החלקים שמאחורי הפרה קרי בשר סינטה (11) או פילה(12), צ'ך (15), וייסבראטן (19),שייטל (13), כף (16)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמוןאלי07/02/2011
שלום למומחים,
איזו השפעה יש לקינמון ביחס ללחץ דם וכן לרמת סוכר בדם?
ובהקשר לזה, האם מומלץ למי שמטופל בתרופה ל-יל"ד, מחד, ורמת הסוכר שלו גבולית, מאידך, לצרוך קינמון? תןדה. דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון - תגובה
צחי כנען09/02/2011ממחקרים עדכניים יש כנראה קשר בין צריכת קינמון להורדה ברמות הסוכר והל"ד, גם במחלת האלצהימר ובכלל בסינדרום המטבולי = סינדרום הכולל לחץ דם, סוכרת, מחלות לב וכו'.
לא ברור עדיין מה הכמות והתדירות ההנכונה /האפקטיבית לכל מטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, גיל 16, ענייני תזונהגיל 1606/02/2011
אף פעם לא אוכל בבוקר. לא מסוגל.
רק שותה 2 כוסות מים בבוקר..
בצהריים אוכל עוף או קציצות בשר. עם אורז או פסטה או תפוח אדמה.
לא נוגע בירקות.(לא מסוגל)
אחה"צ קצת חטיפים = במבה או חטיפי אנרגיה למיניהם
בערב 3, 4 פרוסות לחם עם אבוקדו או חביתה. וזהו פחות או יותר.
האם יש עם זה בעיה?
גובה 1.80
משקל 78 ק"ג
ככה פחות או יותר אוכל תמיד שנים, לא מסוגל לאכול משהו אחר.
באתי לשאול אם זה סביר.
מה הבעיה עם לא לאכול ארוחת בוקר? (לא יכול) במה זה פוגע ?
ולאיזה משקל לשאוף ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, גיל 16, ענייני תזונה - תגובה
צחי כנען07/02/2011באופן כוללני התפריט נראה סביר אם אינך "יכול" לאכול ירקות השתדל להגביר את אכילת הפירות מכל סוג.
אין חובה לאכול ארוחת בוקר אלא המלצה כוללת לסיים את צום הלילה, מחקרים תומכים בהשערה שאכילה אצל בני נוער בבוקר משפרת את הריכוז והיכולת הקוגנטיבית בלימודים.
ולגבי המשקל- נראה מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי שזה לא טוב שאני אוכל
גיל 1607/02/2011ושזה יפגע בגדילה (גובה וכו...)
זה קשור?
מקסימום שאני יכול לאכול זה כרוב וענבים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי שזה לא טוב שאני אוכל - תגובה
צחי כנען07/02/2011תאכל מה שאתה יכול ....
ותנסה כל כמה חודשים לחזור על מזונות שאתה לא אוהב, בד"כ טעמים משתנים עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניבן04/02/2011
שלום
אני בן 20 וסובל מכבד שומני. לא צורך אלכוהול.
מאז האבחון התחלתי דיאטה וקיצצתי דרמטית בכמות השומן הרווי. כבל לא אוכל שוקולים, ממתקים ומיצים.
מה שכן אני אוכל פחמימות פשוטות. לא מגזים אבל רוב הפחמימות שלי הם לחם\פסטה\תפו"א.
ולפחות פרי-2 ביום.
הבנתי שפחמימות פשוטות לא טובות לכבד שומני, אז עד כמה זה מזיק במצבי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
צחי כנען09/02/2011כבד שומני נוצר בד"כ מעודף משקל ואכילה מרובת סוכרים ופחמימות.
לכן הפיתרון הוא ירידה במשקל והפחתה בכמות הפחמימות (אורז, תפוא" ...) ומניעה כמעט מוחלטת בסוכרים:מיצים, דברי מתיקה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמין דיאלי03/02/2011
עשיתי בדיקות דם וכל התוצאות תקינות חוץ מוויטמין די שהערך יצא בבדיקה 56.3 והסידן בערך נורמה תקין (9.20)
אציין שאני נוטל ויטמין די בטיפות של חברת אלטמן כבר למעלה מחצי שנה כ-1600 יחב"ל ליום בממוצא.
מה יכולות להיות הסיבות לחוסר, לאור העובדה שכל הערכים האחרים כן יצאו תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בויטמין די - תגובה
צחי כנען03/02/2011ויטמיןD נוצר בעור עקב חשיפה לשמש. למרות שישראל מדינה שטופת שמש קיים מחסור בויטמין כנראה בגלל הפחד מחשיפה ממושכת והיותנו באיזורים סגורים ברוב שעות היום.
אם עקב נטילת הויטמין במשך חצי שנה יש מגמת עלייה או ערך דומה. ולא רשמת יחידות מידה ולכן האם 56.3 נחשב בחוסר לפי המעבדה שנבדקת בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלי03/02/2011ערכי הנורמה התקינים של המעבדה הם בין 75 ל- 250 כך ש-56 זה חוסר.
אציין שאני נוטל את הטיפות לאחר ארוחות שומניות כך שהספיגה צריכה להיות אופטימלית
(משקלי הוא ממוצא ביחס לגילי וגובהי) בן 26* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלי03/02/2011יש מגמת עלייה קלה של מ-48 ל-56 וזה עדיין נמוך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
צחי כנען03/02/2011אם יש מגמת שיפור מפעם אחרונה תמשיך ליטול בכמות הנוכחית
במידה ואין שיפור עלה עד 2000 יחידות ביום וצפה לשיפור....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר קלוריות בדיאטהאיילת01/02/2011
שלום רב
יש לי שתי שאלות בנוגע לתזונה :
התחלתי דיאטה לפני מספר ימים ורציתי לדעת אם מספר הקלוריות ותכולתן מתאימה לי ואם יש לי חוסרים שאני צריכה להשלים במיוחד בגלל האימונים שלי?
המטרות שלי באימון הן ירידה באחוזי שומן ועלייה במסת שריר
אני מתאמנת כל יום במשך 6 ימים - 5-6 אימוני אירובי די אינטנסיביים של חצי שעה עד שעה ו2 אימוני כוח לכל הגוף.
הדיאטה היא כזו:
6 ארוחות ביום , כל 3 שעות
רובן מורכבות מ : 2 פרוסות לחם קל עם גבינת קוטג' 3 %
ארוחה אחת חמה מקוסקוס או פסטה מחיטה מלאה ו100 גרם חזה עוף
מטוגן עם כפית שמן קנולה .
קצת ירקות ופרי או שניים ביום .
הגובה שלי הוא מעל 170
משקל 63
ושאלה נוספת :
אני שותה הרבה כוסות קפה ביום : מעל 3 כוסות קפה
האם הקפה יכול להרוס את הבנייה של השריר ו/ או ספיגת הויטמינים בגוף
שמאוד חשובים לי ?
אשמח לתשובה באתר ובנוסף במייל
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר קלוריות בדיאטה - תגובה
צחי כנען03/02/2011אינני יודע האם התפריט שרשמת מתאים לך כי מעבר למשקל וגובה יש פרמטרים נוספים הקשורים לתזונת ספורט כגון - חילוף החומרים , ההוצאה הקלורית לאורך היום, הרכב הגוף וכו'
בגלל שאינך בעודף משקל מן הסתם, יש צורך להיות מאוד ספציפי אחרת לא תראי תוצאות =עלייה ברקמת השריר וירידה בשומן.
ולגבי הקפה אין שום בעיה הן בהיבט השריר והן ספגית הויטמינים. תמשיכי להנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר קלוריות בדיאטה
איילת05/02/2011תודה לך צחי על תשובתך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה וסידןyael31/01/2011
אני שותה בבוקר כוס חלב מחומם עם כחמישית-כפית נס קפה וחצי כפית סוכר.
האם זה מקור סביר לסידן או שגם כמות קטנה כזו של נס קפה תמנע את ספיגתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה וסידן - תגובה
צחי כנען31/01/2011הקפה מונע באופן מינורי מאוד את ספיגת הסידן בחלב ולכן חצי כפית קפה ממש אי ננה בעייתית
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל משמעותי ילד בגיל 11tאתי26/01/2011
יש לי ילד בן 11 ילד רזה מאוד שוקל 35 קילו אבל בריא ,גבוה יחסית מבני גילו גובה- 1.60 משחק כדורסל 3 פעמים בשבוע .מאוד פעיל וספורטיבי
בבדיקות דם שביצענו לו התגלה חוסר ברזל משמעותי וכן חוסר במחסנים
רופא המשפחה לא התרגש ואמר שאין צורך בטפול ,ואילו כשניגשנו לתזונאית היא מאוד נבהלה מהתוצאות והמליצה על "פרוגרדומט " ברזל בשחרור מושהה.
האם הטיפול בכדורים אלו מתאימים לילד בגיל 11 והאם יש תופעות לוואי
איזה עיצה עלינו לקחת ומה לעשות?אם יש רופא מומחה שצריך להתייעץ איתו אז סוג רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל משמעותי ילד בגיל 11 - תגובה
לימור בן חיים27/01/2011שאלות אילו יש לשאול את הדיאטנית והרופא שלך הם היחידים ההמכירים את המקרה
ולכן רק הם מוסמכים מקצועית ורפואית להתייחס לשאלות אילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים ללחם אפוי בביתטליה25/01/2011
איזה חומרים כדאי להוסיף לבצק לחם, שאני אופה בבית? האם, למשל, תוספת לציטין היא רעיון טוב? אם כן- כמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים ללחם אפוי בבית - תגובה
לימור בן חיים25/01/2011תלוי מה מטרת התוספת :
אם העשרה בסיבים - כדאי להוסיף סובין חיטה/שיבולת שועל /זרעי פשתן
אם תוספת של שמנים כמו אומגה 3 אפשר זרעי פשתן/זרעי ציאה/אגוזי מלך
אפ העשרה בסידן - אפשר שומושום מלא טחון
ואם לטעם הכל הולך : זיתים /עגבניות מיובשות, חמוצויות , גרעינים ועוד
ושיהיה בבריאות ובתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאקטז והריוןטל20/01/2011
שלום,
אשתי אובחנה באי סבילות ללקטוז לפני כשנה. כיום החלה להעזר בכדורי אנזים הלאקטז לפירוק הלקטוז לפני ארוחה. ברצוני לשאול: האם ישנה הגבלה למספר הכדורים היומי?
האם ישנם השפעות בטווח הקצר/ארוך?
מה לגבי נטילת האנזים במהלך הריון?
ולבסוף, האם פרוש הדבר שלא יהיה ייצור לקטוז לחלב האם?ואם כן, איך זה ישפיע אליה?
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאקטז והריון - תגובה
צחי כנען25/01/2011באופן עקרוני אין מיגבלה על כמות האינזים אך גם אין ברוב המקרים יתרון מבחינת ההרגשה לאחר אכילת מוצרי חלב בנטילה עודפת!
אין קשר בין הייצור האינזים במעיים של אישתך לבין רמת הלקטז בחלב האם בזמן הנקה.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל*18/01/2011
שלום,
בעקבות חוסר בברזל אני לוקחת כדורי ברזל עדין (הומלץ שניים ביום).
בנוסף המליצו לי לאכול הרבה אבוקדו.
השאלה שלי היא האם אכילת אבוקדו אחד ליום היא צריכה מוגזמת (יודעת שיש בו גם הרבה שומנים).
בנוסף האם האבוקדו יכול לגרום לנפיחות בבטן?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
לימור בן חיים18/01/2011לא יודעת למה המליצו
אבוקדו הוא לא מקור משמעותי לברזל או לויטמין C שיכול לעזור לספיגת ברזל
מנה היא 1/4 אבוקדו ושווה לכף שמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)