מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי מזון-עלשגיתוש05/12/2009
אני יודעת שפירסמו לא מזמן רשימה של מזונות - על, שנחשבים להכי בריאים והכי מועילים.
ניסיתי למצוא באינטרנט רשימה ולא מצאתי. האם את יכולה להפנות אותי לרשימה כזו?
בתודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המזונות "הטובים ביותר"
צחי כנען07/12/2009בשנים האחרונות אנחנו מבינים שלתזונה השלמה יש חשיבות לבריאותינו יותר ממזון, רכיב או רשימת מזונות מסוימת.
כלומר לאדם שאוכל באופן מסודר ,מקפיד על אכילת ירקות ופירות (מכל הצבעים) , מיני אגוזים, מוצרי חלב ועוף ומפחית במטוגנים ומזונות הכוללים מרגרינה יש סיכוי לשמור על בריאותו יותר מאשר אדם ששם לב לרכיב מסוים כמו השום , יין או רימון.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל חריףגלית03/12/2009
שלום לכם, אני סובלת מבטן נפוחה וכאבים באופן תמידי. המצב הנוכחי הפך לבלתי נסבל.
מביקור אצל דיאטיקאי ,הוחלט לנסות ולהסיר בהדרגה מן המזונות ,לשם זיהוי הבעיה./רגישות
אני אמורה להסיר במהלך השבועיים הקרובם את הירקות הסילניים. כפי שהבנתי פלפלים שייכים למשפחה זו.
שאלתי - כיוון שמכורה לחריף, האם עליי להימנע גם מפלפלים חריפים? במקורות שונים דווקא קראתי כי החריף עוזר בהקלה על בטן נפוחה ובעיות מעיים.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפל
טליה לביא05/12/2009גלת, כדאי להיצמד להמלצות של הדיאטן שמייעץ לך, ועד אז הימנעי מהחריף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדלצחי02/12/2009
שלום רציתי לברר על חרדל משהו לא מסתדר לי יש חברות (של חברות מיובאות) שלפי טבלת הערכים התזונתיים יש 0 קק"ל ל- 100 גרם (כלומר ללא קלוריות) לעומת זאת חרדל אמיתי של תלמה למשל מכיל כ0 100 קקל ל- 100 גרם (בערך כמו קטשופ) וחרדל דיזון אמיתי גם כן מכיל לא מעט קלוריות איך זה יתכן שיש אז חרדל של 0 קקל הסתכלתי בהבדל במרכיבים מול זה של תלמה למשל וההבדל העקרי זה שבתלמה יש גם סוכר אך האם יתכן שיש כמות של כך גדולה של סוכר שתוסיף כ- 100 קלוריות ל- 100 גרם האם זה לא הופך את החרדל של תלמה לממש לא בריא ולא טוב או שהחרדל עם ה- 0 קקל (ויש מספר חברות כאלו) טועה ומטעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בחרדל
טליה לביא02/12/2009עבודת תחקיר נאה עשית
100 קלריות מסוכר זה 25 גרם = 5 כפיות. לא הגיוני. זה חרדל, לא ריבה
החרדל עצמו הוא זרע, ואין בו הרבה קלוריות, לא סביר אבל גם שהערך הוא אפס
ממרח החרדל מכיל בדרך כלל רכיבים נוספים שתורמים גם כן קלוריות כמו חומץ ואולי גם סוכר.
כך או כך, אינך אוכל, סביר להניח 100 גרם חרדל, ולכן אין כל משמעות לערך הקלורי המדויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הכמות הקלורית שעליי לצרוך ביום?מור .פ.30/11/2009
שלום רב!,
אני בת 20, משקלי 49.5 ק"ג וגובהי 1.66. בחצי שנה האחרונה ירדתי בערך 5 ק"ג (אל עף שלא נחשבתי מלאה מבחינה חיצונית), רציתי לדעת האם משקלי תקין, ומהי הכמות הקלורית שעליי לצרוך ביום? זוהי שאלה שאני שואלת המון זמן וכל אחד סובר אחרת.
אודה מאוד לתשובתכם בנושא ! (: .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
צחי כנען01/12/2009בהחלט משקלך נמוך ביחס לגובה. האם הירידה במשקל היתה רצונית ?
לשאלתך כמה קלוריות את שורפת ביממה ניתן ב-2 דרכים לגלות: 1. לפי נוסחאות ונתוני משקל,גובה וגיל. נוסחה כטיבה של סטטיסטיקה היא הרבה פחות מדויקת 2. לבדוק במערכות מטבוליות הכוללות חילוף חומרים בסיסי + הוצאה קלורית במשך היום. במרפאתי אני עורך את 2 הבדיקות אך גם בווינגייט ועוד מקומות מבצעים את הבדיקה הראשונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בנוטרן !!! מה עושים ?מזרחיד יוסי25/11/2009
לום רב .
בתי נעמה בת 3 (חודש הבא) עד גיל שנה היית ה עם זונדה עם בעיות קשות בתנועתיות של הקיבה שהסתדר.
כיום אוכלת בעיקר מרוסק עם שיפור לקראת המוצקים.
50% מהכלכלה שלה מורכבת מנוטרן ילדים (פחית לילה + פחית במהלך היום) סה"כ 500 קלוריות.
בתקופה האחרונה אנחנו נתקים בקשיים להשיג את הנוטרן. הרוקחת שלנו טוענת שמשרד הבריאות לא אישר את המכולה האחרונה שהגיע וכו' וכו' וכו' . כנ"ל לגבי פדיאשור שאין.
פשוט אין בכל הארץ - לא דרך הקופה ולא באופן פרטי.
מה עושים ? נעמה מאוד קשורה לטעם הוניל ומאוד אוהבת את הנוטרן/פדיאשור .
האם אנשור+ מתאים ?
איזה עוד מוצרים מתאימים לילדים ?
חשבתי על סקנדי שייק אבל אין בו את כל הערכים החשובים למעט קלוריות וחלבונים.
תודה.
יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקות וילדים
טליה לביא29/11/2009יוסי שלום
אני מתנצלת שאינני עונה לשאלה, הדורשת מומחיות של דיאטניתילדים, ולכן אני מפנה אותך לפורום תזונת ילדים באתר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניצלצחי25/11/2009
כמה קלוריות יש ב- 100 גרם שניצל בייתי או של מסעדה? לא בקפואים שזה שונה.
מה בכילל גודל מנת שניצל ממומצעת שמגישים במסעדה / מה היא גודל מנת שניצל באופן כללי וכמה קלוריות יש בה?
האם נכון שעדיף לטגן בשמן עמוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בשניצל
טליה לביא29/11/2009שניצל עשוי מחזה עוף שהינו דל בקלוריות. רוב הקלוריות שבשניצל מגיעות מהשמן של הטיגון. לפיכך כמות הקלוריות משתנה בהתאם לכמות השמן שנספג, תלוי בעומק, בטמפרטורה, אם נספג ע"י נייר לאחר הטיגון וכו וכו. לכן התשובה מאד משתנה ולא יכולה להיות מספרית.
נכון שטיגון בשמן עמוק סופג פחות שמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת בשנית: חלודה בקומקוםטליה23/11/2009
סליחה על הטורדנות שלי, אבל אני חוששת- שמעתי די מזמן שכתמי החלודה על תחתיות הקומקומים שלנו, הן דבר ממש מסוכן לבריאות, ואחד הגורמים ללצהיימר, למשל. זאת מכיוון שהמתכות שמהן עשוייה התחתית איננה ברזל, כך נאמר. החלפתי בשנים האחרונות כמה קומקומים בגלל היווצרות נקודות וכתמים חומים על התחתית, ואני לא מצליחה לנצח אותם, הם תמיד מופיעים, גם בקומקומים שעולים מאות שקלים.
האם באמת יש ממה לחשוש? אם אכן כך, מדובר בתופעה שהרשויות צריכות לתת עליה את הדעת, כי במשאלים מקריים שערכתי, לא מצאתי בית אחד שהקומקום שלו איננו מנוקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש כבר תשובה לגבי נקודות החלודח
משה02/05/2010גם אני מתעניין ב האם יש כבר תשובה לגבי נקודות החלודח
לא ראיתי תגובנ באתר , האם יש תגובה ממקום אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים לבנים בקומקום
צחי כנען02/05/2010לפי מיטב ידיעתי השארית הדבוקה בקומקום מקורה במינרלים שבמים היוצרים בחימום תירכובת הנצמדת לדפנות. אין היא בעייתית אלא רק אסתטית.
גם שימוש במים מינרלים יקרה תהליך זהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדובר בכתמים לבנים
טליה12/05/2010אלא בכתמים כהים, שחורים או חומים. גם לא מדובר בלכלוך שאפשר להסירו, אלא בחריטות קטנות על גבי הציפוי המתכתי, שאלוהים יודע ממה הוא עשוי, כי ארץ המוצא סין ולך תדע. זה דווקא נראה מדאיג, כי יש טענה שחלודה בחומרים שאינם ברזל היא מקור להרבה צרות. איך תוכל למצוא בשבילנו תשובה מבוססת ומרגיעה? תודה בכל אופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסננת כבד קשה ותזונהתמרהNNN22/11/2009
שלום
מה אני אמור לאכול ומה לא כדי לנקות את הכבד וכמו כן להוריד את השומנים בדם (אני מקבל סטטינים)שלא עוזרים ואפילו מזיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי כבד
צחי כנען30/11/2009כדאי שתוסיף פרטים: האם רצונך בניקוי כבד הוא אינזימי כבד גבוהים בדם או בדיקת אולטראסאונד שקבעה זאת?
האם הוחלף סוג הסטטינים לאחרונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל 2דור22/11/2009
תודה על העזרה הקודמת!!
יש לי שאלה
היום אכלתי 200 גרם שיבולת שועל שמתי בתוך כוס ובתוך הכוס שמתי מים מהקומקום חכיתי קצת ואז אכלתי עם כף
עכשיו נכנסתי למחשבון תזונה כתוב:
200 גרם שיבולת שועל מבושלת 5 חלבון
200 גרם שיבולת שועל לא מבושלת 30 חלבון
רציתי לשאול אם זה נקרא מבושל או לא?
כי אכלתי בעיקרון כל מה שהיה בכוס גם את המים (המים נספגים בשיבולת שועל)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבולת שועל
טליה לביא29/11/2009התשובה היא פשוטה - מבושל.
אם משקל שבולת השועל לפני הבישול הוא 200 גרם (שזה המון!!!) הרי שהערכים הם של יבש. אלא שכוס אחת כולל המים - הינם 200 גרם לאחר בישול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלדור20/11/2009
האם אני יוכל שיבולת שועל עם חלב בלי לחמם ולהכין לא יקרה לי כלום או שזה לא בריא לאכול ככה ולא לעשות או שזה לא טעים וקשה לאכול אבל זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבולת שועל
טליה לביא22/11/2009מיזלי הוא מזון בריאות שמבוסס על שבולת שועל שלא עברה חימום, להבדיל מדיסה או גרנולה
אין הכרח לחמם את שבולת השועל. היא מתעכלת היטב גם ללא חימום.
לגבי הטעם - כמו תמיד...ענין אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי משקל נכוןלינוי16/11/2009
שלום אני בת 18 וחודשיים ויש לי שאלה לגבי המשקל שלי.
גובהי הוא 164 ס"מ אולי קצת יותר ואני שוקלת 52. שאלתי האם זהו משקל נכון?
האם אני אמורה לשקול יותר? או פחות? כי אני מרגישה שדי שמנתי בזמן האחרון (בסך הכל עליתי קילו, שקלתי קודם 51). בקיצור מהו המשקל האידיאלי עבורי?
יש לציין שאני אוכלת מצויין, אני אוכלת ממש טוב ואנשים אפילו תוהים לפעמים לאן הולך כל האוכל הזה שאני אוכלת כי אני באמת אוכלת המון וזה לא נראה ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?
לינוי29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס משקל וגובה
צחי כנען30/11/2009על פניו המשקל שלך נמצא בנורמה אך בגבול התחתון מול הגובה שלך, לפי מדד הנקרא BMI.
העיניין החשוב יותר הוא האם המשקל שלך נמוך כך כל השנים, אם התשובה כן זו משקלך "הטבעי" ואין לך ממה לחשוש בעיקר שאת מרגישה שגם האוכל שלך מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב ללא לקטוז.הייתכן??תומר בהר16/11/2009
שלום למנהלי הפורום ולדיאטיקנים.
לפני כמה ימים חברי הטוב סיפר לי עובדה מרעישה..."אין לקטוז בגבינות צהובות" אמר לי ואני,צוחק בקול רם,לא מאמין למישמע אוזני אף על פי שחלק ממני נורא רצה להאמין שדבר כזה אכן קיים.
לאחר שחיפשתי ברשת התייחסות לנושא זה מצאתי שבחלק מהאתרים נאמר שיש מעט לקטוז בגבינות צהובות ובחלק מהאתרים נאמר שאין לקטוז...הכיצד יתכן מוצר שעשוי מחלב אך אין בו לקוטז?
מאחר ואני סובל מאי סבילות ללקטוז ברמה מאוד גבוהה אשר מתבטאת בקוצר נשימה מאז היותי ילד,הייתי מעוניין לדעת האם באמת קיימים מוצרי חלב ללא לקטוז לחלוטין.
ומדוע אני שואל זאת?..מאחר ואי הסבילות ללקטוז היא בעצם סוג של "נכות קולינארית" בעיניי והייתי שמח מאוד לדעת שאכן יש מוצרי חלב נטולי לקטוז לחלוטין ואם אכן קיים דבר שכזה הרי שאלו הם חדשות ניפלאות.לגבי מוצרי הסויה אין שאלה.
ובכן....האם קיים דבר שכזה?
אשמח לקבל תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז במוצרי חלב
טליה לביא22/11/2009תומר בוקר טוב
תתחיל להכין את הטוסט
בגבינה צהובה אין לקטוז. הכמות שעלולה להיות היא 0.2% שהיא זניחה.
יש עוד מוצרים שאינם מכילים לקטוז, מכיון שבתהליך הטכנולוגי מסלקים או מפרקים אותו:
שוקו שוק 20% פחות סוכר - זה רק בבקבוקים ולא בשקיות,תשיםלב
דיאט יופלה
יופלה 360- בקבוקונים של משקה פרוביוטי
גבינה בולגרית פיראוס . לא מעודנת!!! שים לב
חלב דל לקטוז. הוא נקרא דל אבל אין בו לקטוז
אלה חדשות היום...חדשות טובות עבורך...
תהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואגוזים וגרעיניםמריאן14/11/2009
למיני האגוזים, שקדים והגרעינים השונים יש תכונות טובות לבריאותנו וידוע לי אודות סגולותיו של אגוז המלך בהורדת כולסטרול וסיכון למחלות קרדיוולסקולריות.
עם זאת, יש אגוזים כמו אגוזי לוז, פיסטוקים, בוטנים וגרעינים בצורתם הטיבעית והטרייה הם מרים למאכל.
רציתי לדעת האם קלייה במיקרו הביתי של אגוזים וגרעינים / אפייה כעוגה / בישול פוגעים בערכם הבריאותי התזונתי??? מה לגבי כל אותם חטיפי בריאות שמכינים מאגוזים וגרעינים , האם הם באמת בריאים ??? האם החימום של האפייה גורם לשינוי תכולת חומצות השומן הטובות באגוזים או בגרעינים????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליה של אגוזים
טליה לביא22/11/2009משאלתך ניתן להבחין כי יש לך הבנה וידע רב
כל טיפול בחום גורם להרס מסוים של חלק מחומצות השומן
עדיף לאכול אגוזים וגרעינים כשאינם קלויים
אבל מכון שהם מכילים גם הרבה מינרלים, ואלו לא נפגעים כלל בתהליך חימום, הרי שאפשרי לאכול אותם לעתים גם כשהם קלויים ועדיין תהיה בהם תועלת תזונתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי שקלייה של
טליה23/11/2009אגוזים, בוטנים, גרעינים למיניהם הופכת את השומן הטוב שלהם לשומן טראנס. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטודקסטריןשירה10/11/2009
שלום
לפני כמה זמן קניתי אבקת עשב שעורה
וראית שהמרכיב השני (מתוך שלושה) הוא מלטודקסטרין והבנתי שיש לו ערך גלקימי גבוה ולכן הוא לא בריא
המוצר מכיל עשב שעורה את המלטודקסטרין ואורז חום
האם זה באמת נורא וכדאי להפסיק
האם יש מוצרים דומים בלי הפחממה הזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטודקסטרין הוא למעשה גלוקוז
צחי כנען11/11/2009ברור אם כן שיש לו ערך גליקמי מאוד גבוה ודומה כמעט לגלוקוז.
אינני מכיר מוצרים דומים ללא סוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול במיקרוגלtalya06/11/2009
מה האמת בשמועות על בישול במיקרוגל, אשר משנה הרכב מולקולרי של המזונות ופוגע בערכים בריאותיים?
ובתוך כך- בישול במיקרוגל בסירי פלאסטיק- מה האמת באשר לחומרים רעילים שמשחרר הפלאסטיק (דיוקסין, למשל) בזמן החימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום במיקרוגל
צחי כנען11/11/2009כל חימום גורם לשינוי במזון. דווקא החימום במיקרו קצר יותר מאחרים ולכן נוטה פחות "להרס" הויטמינים שבמזון, לגבי מינרלים -חימום אינו משנה דבר.
אכן כנראה יש צדק בהימנעות השימוש בפלסטיקים שלא נועדו למיקרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)