מידע רפואי
פורומים
- נכויות, אחוזי נכות
- לימודי רפואה
- קרדיולוגיה ילדים
- הנקה, הנקה נכונה
- פסיכולוגיה הוליסטית
- הפלות חוזרות
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
- קרינה סלולרית, סרטן
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הסרת משקפיים בלייזר
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- כושר קרבי
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה בבית וסיבוכיםחן24/04/2013
שלום,
אני אמורה ללדת עוד ארבעה חודשים ומכוונת ללידה בבית. האם היו סיבוכים רבים בלידות ביתיות? מה עושים במקרה של סיבוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה בבית וסיבוכים - תגובה
אורנה דן25/04/2013לידת בית מתאפשרת רק במידה וביתך קרוב דיו לבי"ח (כלומר, בד"כ לא יותר מ20-30 דקות נסיעה) ואם חלילה יש סיבוך מזמינים אמבולנס ומתפנים לבי"ח.
רוב לידות הבית מסתיימות ללא כל סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמכהרון14/04/2013
האם יש איזשהי בחינת הסמכה להיות דולה שמיילדת בבית מטעם משרד הבריאות או שכל אחת יכולה להיות? יש דרך לבדוק מהי ההכשרה של הדולה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכה - תגובה
אורנה דן15/04/2013בוודאי, יש מספר בתי ספר שמלמדים את המקצוע, והתלמידות מקבלות תעודה רק אחרי שעמדו בכל הדרישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה שלב המיילדת נוכחת?מירה03/04/2013
הבנתי שלידה ראשונה יכול לקחת שעות ארוכות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניחה שכוונתך ללידת בית
אורנה דן04/04/2013ואכן, זו שאלה משמעותית וחשובה.
למעשה, לכל מיילדת בית יש מדיניות אחרת בקשר למועד הגעתה.
לכן כדאי בהחלט להעלות שאלה זו בפגישת ההיכרות עם מיילדת הבית שלכם, ולהיערך בהתאם. אם היא מצפה שתקראו לה בשלב מתקדם (נניח צירים כל שלוש דקות) כדאי מאוד לתאם עם דולה שתגיע אליכם בשלבים המוקדמים של הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור דם טבורייוראי14/02/2013
האם אפשרי במהלך לידה ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הידוע לי לא, אבל כדאי לשאול
אורנה דן18/03/2013ב"טבורית" או באחד הגופים האחרים העוסקים באיסוף דם טבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתשירן17/03/2013
שלום,
אני בטרימסטר הראשון ובודקת עכשיו כל מיני אופציות ללידה. לגבי לידה בבית - במה זה כרוך מבחינה פיזית? צריך בריכת מים? מה קורה אם משהו בכל זאת משתבש? נהוג ליידע את בית החולים כשהלידה מתחילה שיהיו מוכנים אולי לשלוח צוות? אני בת 24 אגב, בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנות ללידת בית
אורנה דן18/03/2013בריכת מים אינה חובה, אבל היא בהחלט יכולה להקל.
יוצרים קשר עם אחת ממיילדות הבית המופיעות באתר אמה"י (אגוד מיילדות הבית בישראל) ונפגשים איתה לפגישת ההיכרות. בפגישה זו ניתן לשמוע ממנה עם איזה ציוד היא מגיעה, וכיצד היא פועלת אם יש צורך להגיע לבי"ח.
בד"כ אין טעם ליידע מראש את צוות ביה"ח, בכל מקרה, ביה"ח לא שולח צ וות. אם יש צורך במעבר לבי"ח מזמינים אמבולנס.
יש יולדות שבשביל השקט הנפשי מעדיפות להזמין מראש אמבולנס שימתין מחוץ לבית "למקרה ש..." זה כמובן כרוך בתשלום נוסף.
כדאי לעשות קורס של הכנה ללידת בית, אצלי או במקום אחר, כדי להכיר את הלידה על כל היבטיה, ולדעת כיצד להיות מוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןבוני05/03/2013
אני יודעת שלפני לידה בבי"ח נהוג לעשות חוקן ולגלח את השיער.. גם בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
אורנה דן05/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ ללדת בביתאבי21/02/2013
לאשה בגיל 38, או בגלל הסיכון המוגבר עדיף בי"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סיכון מוגבר" לא מותנה רק בגיל
אורנה דן21/02/2013אם למרות הגיל ההריון תקין, אין סכרת, לחץ דם וכו', אין סיבה לא ללדת בבית. אישית ילדתי בבית גם מעל גיל 38.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריםאדם04/02/2013
מה עושים אם במהלך הלידה יש קרעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניחה שהשאלה מתייחסת ללידה בבית
אורנה דן05/02/2013ובכן, מיילדות הבית מוסמכות לתפור קרעים, בדיוק כמו הרופא בחדר לידה קונבנציונאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות?הילה24/01/2013
האם יש דולות שהן גם אחיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
אורנה דן25/01/2013יש דולות שהן גם מיילדות, או מיילדות לשעבר.
בירושלים יש את ג'ויס בטלר שהיתה מיילדת שנים רבות במשגב לדך, והיום עובדת הן כמיילדת בית, והן כדולה בבתי חולים, ויש עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטושאלין08/01/2013
האם ניתן לתת בבית איזשהו טשטוש במהלך הלידה עם הכאבים בלתי נסבלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. טשטוש חייב להתבצע בבי"ח
אורנה דן16/01/2013אם בלידת בית היולדת מרגישה שהיא מעוניינת במשככי כאבים, ניתן לעבור לביה"ח ולהמשיך שם את הלידה תחת טשטוש או אפידורל.
בד"כ בלידות בית הצירים אינם "בלתי נסבלים" כי ברוב המקרים מה שהופך אותם לבלתי נסבלים הם תנוחות שמאלצים את היולדת להיות בהם.
כשיש לך חופש תנועה, ואת יכולה להתנועע כפי שמרגיש לך נכון, ולהיות בתנוחות שמקילות על הצירים, להיעזר בג'קוזי, עיסויים וכו', הצירים הם בהחלט נסבלים ואפשר לעבור כך לידה בלי לחשוב אפילו על טשטוש או אפידורל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא מומחה וגמיש, שלא יפחד...אורה01/01/2013
לקחת אחריות.
להלן סיפורי המלא:
אני בתחילת ההריון והתאריך הצפוי ללידה הוא בסביבות אוגוסט.
עד אז יחלפו שנה ו-5 חודשים מהניתוח שעברתי לכריתת מיומות ברחם.
את הניתוח עברתי באופן פרטי, עם אחד המקצוענים שיש בארץ, ובסופו הוא סיפר לי שהמיומות היו ענקיות, והרחם נתפר ב-2 מקומות בתפרים ארוכים ועמוקים.
הוא הודיע לי חד משמעית שכשאלד אצטרך לעשות זאת בניתוח קיסרי...
כבר קיבלתי את הבשורה, ואני מוכנה למציאות הזו, אע"פ שזה מאד רחוק מהתוכניות המקוריות שלי, העיקר שההריון יסתיים יפה ואצא בידיים מלאות.
כאילו כל זה לא מספיק, אני חולת טרשת נפוצה, ויש לי פגיעות ידועות בעמוד השדרה.
ודאי שיהיה פחות בטוח מבחינתי לעבור זריקת אפידורל, והאפשרות האחרת- זריקת הרדמה כללית, תרחיק עוד יותר את רגע הבונדינג, והאמת שחששי החדש הוא שלא אצליח להניק...
אני מתקשה לקבל את התמונה, ורוצה הייתי להיפגש עם רופא מומחה, אדם רציני, שגם יהיה גמיש ומסוגל לשקול את כל הפרמטרים ביחד איתי, ולכל הפחות, גם אם יאמר לי "לא" ללידה בהליך רגיל, שינמק ויסביר מה הסיכונים, ולא יקבע בלי לקחת בחשבון את התהליך של ההחלמה ומצבו של הרחם...
אולי אפשר לקבל המלצה על רופא כזה? שלא שולח אוטומטית לניתוח קיסרי, אלא מוכן לשקול את הסיפור האישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני רופאים שאני ממליצה עליהם
אורנה דן01/01/2013האחד זה ד"ר קרלוס רוזנברג, יש לו אתר, את יכולה להתרשם מהאתר שלו, הוא גם מיילד בבלינסון.
השני זה ד"ר ברדה, רופא נהדר, מיילד רק לידות בית, אבל בשביל להתייעץ איתו הוא שווה בהחלט. (לדעתי מקבל ממכבי, בירושלים)
שניהם רגועים ולא היסטריים, ונותנים מענה בדיוק למה שביקשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על רופא מדהים
מינה13/01/2013שלום לך,
קראתי ואני מבינה אותך כל כך,
שתי הלידות הראשונות שלי הסתיימו בניתוחים קיסריים,
אני כל כך רציתי ללדת, וכך מצאתי את ד"ר אילן הלוי הוא מיילד ומנתח בלניאדו,
רופא עם נשמה שפתח בחצר ביתו מרכז לידה טבעי במים בשם ג'אהרה דולה את יכולה להכנס לאתר ולהתרשם,( אשתו היא דולה ומטפלת במים) ,
ועברתי איתו ב"ה לידה מדהימה לפני 4 שנים ועוד לידה מהממת לפני פחות מחודש,
אפשר לדבר איתו והוא מציג את הדברים בצורה אמיתית ומובנת,
ממליצה
שיהיה לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לברברהשרית28/10/2012
האם את מגיעה גם לישובי צפון ירושלים? אני גרה בישוב עפרה שנמצא 15-20 דקות מפסגת זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לברברה - תגובה
אורנה דן07/01/2013.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי שמן שקדים לעיסוי פרינאוםhailey16/11/2012
מיילדות יקרות,
באיזה שמן להשתמש? אני יודעת שלא כדאי להשתמש בשמנים של מאמי קר וולדה בגלל שמכילים בישום וגם מכילים שמן נבט חיטה כפי שידוע לי, מה שיכול להוביל לפטרייה בנרתיק.
הבנתי שאפשר לקנות בסופר פארם / ניו פארם- ראיתי שם שמן שקדים מתוק בכבישה קרה של חברת pure oil ושל חברת ארומה לייף. לא כתוב שזה לעיסוי פרינאום. האם הם טובים?
כמו כן, בעדן טבע מרקט ראיתי את INOIL של עומר הגליל. מכבישה קרה, מתאים לעיסוי פרינאום. יש שם גם ויטמין E. אבל גם לבנדר ולא רשום שזה שמן מתוק.
יש לחברה הזו גם בקבוק שנקרא שמן שקדים מתוק בכבישה קרה. לא רשום שמיועד לעיסוי הפרינאום כהכנה ללידה.
אז במה לבחור? אני רוצה לקנות מאותו סוג גם לבית (כהכנת הפרינאום ללידה) וגם לבית החולים.
תנקס :)
נ.ב. אני מתכווננת ללידה טבעית ולכן חשוב לי העיסוי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגבי שמן שקדים לעיסוי פרינאום - תגובה
אורנה דן19/11/2012כל השמנים שציינת (פרט לפיסקה הראשונה) הם בסדר גמור. תוספת של לבנדר לא תפריע לעיסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + עוד שאלה בהקשר הזה
hailey21/11/2012בסוף בחרתי בשמן של PURE OIL. התחלנו לעשות עיסוי וכואב לי נורא עם שתי אצבעות, אז עובדים עם אצבע אחת. אבל התנועה רחבה מאוד. האם יותר חשובות תנועות העיסוי מאשר כמה אצבעות מכניסים שם :-) ?
האם צריך להוסיף לשמן בכל עיסוי קפסולה/שתיים של ויטמין E?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת, התנועה יותר חשובה מכמות
אורנה דן23/12/2012האצבעות, אבל אצבע אחת היא חלשה בד"כ, ולכן העיסוי עם שתי אצבעות הוא יותר חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםצאלה23/12/2012
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים. רציתי לדעת - איך מסתדרים עם ההנקות? אפשר להיעזר בפורמולה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב כפול
אורנה דן23/12/2012המשך הריון בריא, תקין ורגוע.
אפשר בהחלט להיעזר בפורמולה, חשוב לשמור על שפיותם של ההורים. יש הורים לתאומים שמחלקים את זה באופן הזה: בכל ארוחה, אחד מקבל הנקה, והשני מקבל בקבוק, ובארוחה הבאה מתחלפים. יש גם דרך להניק שניים בעת ובעונה אחת, זו חויה מאוד מיוחדת, אפשר ללמוד אותה, אם זה מצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לסע לבי"ח?אוה10/12/2012
שלום
אני בשבוע 37+4 לידה ראשונה שמתוכננת בשיבא. אני גרה בחיפה מתי צאת לבי"ח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר יש צירים באורך דקה
אורנה דן10/12/2012והמרווח בין הצירים הוא 5 דקות, באופן סדיר במשך שעה.
מאחלת לך שזה יקרה בשעות שאין פקקים.
לידה טובה ובריאה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?