מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גדלת העובר וזרימת חבל התבורקטיה01/09/2010
שלום!
אני בשבוע 39 ויום אחד. האולטרסאונד הראה, שגיל ההראיון הממוצע על פי אולטרסאונד הוא 37 שבועות ו4 ימים. משקל העובר על-פי ההערכה3244.זרימה בחבל התבור 2.4.
האם יש סיבה לדאגה?
בתודה מראש,
קטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קטיה
אפרת מינסקי07/09/2010זו שאלה שהיתי מפנה לרופא שבדק או לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מים ללא ציריםנגה30/08/2010
שלום
רציתי לדעת מה גישתך אם יורדים המים ללא צירים.
בלידה שלי לאחר 7 שעות הרופא אמר שדחוף צריך זירוז מלאכותי שלא מיד עזר לכן העלו את המינון,
ולא לקחתי אפידורל.
הכאבים היו נוראיים.
זאת הלידה השניה שלי. הלידה הראשונה היתה טבעית וללא אפידורל - חוויה מדהימה.
קשה לי להשתקם מהטראומה של הלידה האחרונה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל פיטוצין ללא אפידורל, זה אתגר ג
אורנה דן30/08/2010גדול מידי, ולפעמים התוצאה באמת טראומתית. אם יורדים המים, עדיף לבחור בבי"ח שמאפשר בחירה בנושא הזירוז. ויש כאלה. אפשר לבדוק באתר זהר כבר בדקה לגבי מדיניות של כל בי"ח בעניין ירידת מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת
נגה31/08/2010תודה,
אבל רציתי לשאול האם הגישה של להמתין להתפתחות טבעית ללא התערבות חיצונית במקרה של ירידת מים ללא צירים (גם אם זה נמשך זמן רב, מעבר להקצבה של הרופאים), היא גישה נכונה.
זאת היתה ההעדפה שלי אבל הרופא טען שעלול להתפתח זיהום.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בעד להמתין, אך לעזור לגוף
אורנה דן31/08/2010באמצעים טבעיים. לאפשר לגוף לפתח צירים, ואם זה לא קורה לעשות רפלקסולוגיה/דיקור וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף
אפרת מינסקי31/08/2010לדעתי כל עוד. המים צלולים והמוניטור תקין ואת בהשגחה וגם לוקחת אנטיביוטיקה אפשר להמתין גם 48 שעות ( אפשר ורצוי לשלב הומיאופתיה דיקור או רפלקסולוגיה) ויש גם בתי חולים שנוהגים כך כשיגרה ולא ממהרים להכניס לזרוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נגה31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתמנאל29/08/2010
שלום
אני מעוניינת בלידה טבעית במים בבית. רציתי לברר איך בוחרים מיילדת?? האם צריך רופא?? וכמה זו עולה אם זה בבית או במרכז מסויים???
עוד שאלה האם יש בבית חולים ברכה של מים ללידה טבעית???
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה במים
אורנה דן29/08/2010לידה במים אפשרית בביתך, ע"י מיילדת בית (את צריכה להשיג את הבריכה) או במרכזי לידה טבעית המאפשרים זאת, כגון ג'הארה דולה, רותי ורוזי, או אילנה שמש.
איך בוחרים מיילדת? קודם כל לפי אזור גאוגרפי, כך שהיא תגיע בפרק זמן סביר, ושנית לפי כימיה אישית, שתוכלי לחוש אותה בפגישות שתיפגשי איתה.
בפגישת היכרות עם מיילדת הבית ניתן לשאול את כל השאלות שעדיין קיימות. להכנה ללידה במים ולידה טבעית בכלל, ניתן לפנות לאפרת או אלי, בהתאם לאזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתגילה18/08/2010
האם יש נשים שאסור להן ללדת לידה טבעית מבחינה בריאותית? אם כן, איזה מחלות או בעיות בריאות נכללות בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדול, כל אישה יכולה ללדת לידה טבעי
אורנה דן18/08/2010במקרים של מחלות מיוחדות, או מגבלות מיוחדות, הרופא שעושה מעקב הריון, יאמר לאישה מה המגבלות שלה בלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנטע15/08/2010
לאחרונה קראתי על כל מיני חסרונות של אפידורל. השאלה שלי היא אם אני יולדת ללא אפידורל בבית חולים, האם זו לידה טבעית? או שבבית חולים בכל זאת נותנים איזה שהם חומרים אחרים דמויי אפידרול באופן כללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר ללדת לידה טבעית בבית חולים
אורנה דן15/08/2010צריך להכיר את מכלול המושגים, כי חוץ מאפידורל יכולים להציע זירוז, ודברים אחרים. כדאי להכיר הכל, כדי לדעת כיצד לבחור.
ניתן לעשות פגישת הכנה ספציפית לנקודות האלה, כדי ללמוד כיצד לנהל לידה טבעית בבית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי חולים בחיפהענבר10/08/2010
שלום,אני מעונינת בלידה טבעית ופעילה אך בבית חולים,האם ידוע לכן איזה בית חולים באזור חיפה יותר משתף פעולה בנושא- מבחינת התערבות מינימלית,תנוחות,מיילדות עם אוריינטציה לנושא ,חיתוך חיץ ,המתנה בחיתוך חבל הטבור וכו'? (כרמל,רוטשילד-בני ציון,רמב"ם)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת מכירה טוב ממני את בתיה"ח בצפון
אורנה דן10/08/2010אני מניחה שבהמשך היא תצרף את תגובתה. בינתיים ישנם נתונים מסויימים שתוכלי לבדוק באתר "זוהר כבר בדקה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון05/08/2010
האם לדעתכן אישה שילדה כבר פעם ועברה קורס הכנה ללידה צריכה לעבור שוב קורס בהריון שני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית מידי, את יכולה לפרט?
אורנה דן05/08/2010זה בשבילך?
יש נשים שמרגישות צורך להתכונן ללידה השניה, וכאלה שלא.
בכל מקרה, לא מתאים בהריון שני להצטרף לקורס קבוצתי, שבו יהיו זוגות בהריון ראשון.
כן מתאים לעשות פגישות הכנה פרטיות, ואת זה אני עושה הרבה. יולדת שמגיעה לקראת לידה שניה, ואפילו רביעית, ומרגישה צורך להתכונן ללידה. יש מקום לשפר דברים, לשאול שאלות, להסיק מסקנות מלידות קודמות.
הלידה הראשונה נותנת יותר רקע והבנה, עם מה היה קשה להתמודד, מה היה יכול לעזור וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולהרבקה03/08/2010
אני בשבוע 27, הריון ראשון, תקין ב"ה..
רציתי לברר לגבי דולה. כמובן שעדיף תמיד לקחת איש מקצוע בעל נסיון אבל בגלל שהעניין הכלכלי מהווה שיקול שפשוט לא אוכל להתעלם ממנו רציתי לדעת כמה דולה מתלמדת לוקחת ומה זה כולל.
ובנוסף, אני רוצה ללדת בלידה פעילה עם צוות קשוב, איזה בית חולים עדיף: שערי צדק או הדסה עין כרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אורנה דן04/08/2010שני בתי החולים הנ"ל מאפשרים לידה פעילה וטבעית אם את רוצה בכך. הדסה עין כרם יותר גמישים לגבי תנוחות לידה שונות. בשערי צדק לא מאפשרים בלידה ראשונה לבחור תנוחת לידה.
כדאי לך לערוך סיורים בשניהם ולהתרשם בעצמך.
דולה מתלמדת לוקחת כ400-600 שח.
דולה מקצועית בין 1200-2500 תלוי בוותק וכו', יש דולות מקצועיות שגם מכינות אותך ללידה, ואת זה בהחלט כדאי לעשות עם דולה מנוסה ומקצועית (ובד"כ זה כלול בסכום הנ"ל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידק GBSלקראת לידה03/08/2010
עשיתי בחודש השישי והתוצאה חיובית, כלומר יש לי חיידק, או היה לי.
שאלתי היא - האם כדאי לי לעשות בדיקה שוב? האם יש סיכוי שהוא הלך?
ושאלה נוספת, מה המשמעות מבחינת הגעה לחדר לידה? מה המשמעות אם לא אקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה עצמה? היו לי לידות מהירות ואינני רוצה להילחץ סתם מבחינת הגעה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה,
אפרת מינסקי03/08/2010אין טעם לעשות בדיקה חוזרת כי גם אם הפעם יצא שלילי את "מסומנת" ובשל כל הנוהל הוא ברוב בתי החולים לתת לפחות שתי מנות של אנטיביוטיקה לפני יציאת התינוק ולבדוק את התינוק בשעות הראשונות לחייו. ההמלצה של רוב הרופאים היא לתת משחת עינים אנטיביוטית לתינוק מיד לאחר הלידה ולעקוב אחריו. אם את יולדת מהר ובוחרת להגיע בשלב מתקדם של הלידה קחי בחשבון שאחד הדברים הראשונים שהצוות יעשה זה לתת לך אנטיביוטיקה.
בהצלחה ולידה טובה, אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסיף רק, שאם לא יספיקו לתת לך אנט
אורנה דן25/08/2010אנטיביוטיקה, קרוב לוודאי שיתנו לתינוק אחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי לקראת לידהלקראת לידה03/08/2010
שלום, אני לקראת לידה שלישית והתחלתי לעשות עיסוי פרינאום,
שעזר מאוד בפעמיים הקודמות ומנע לגמרי קרעים ותפרים.
עשיתי מול מראה ופתאום ראיתי כתם לבן, בתוך השפתיים, ונלחצתי מאוד,
מה זה יכול להיות?
סוג של פטריה?
לא מגרד לי, לא שורף לי, הפרשות תקינות וגם בדיקות השתן במהלך ההריון..
קצת מפחדת...
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
אפרת מינסקי03/08/2010קצת קשה לאבחן דרך האינטרנט.. עדיף לראות רופא שיבדוק ויאבחן.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח שיש צורך כעת בעיסוי פרינאום
אורנה דן25/08/2010אם ילדת שתי לידות ללא קרעים, לדעת הפרינאום כבר התגמש, ואת יכולה לוותר על העיסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי03/08/2010
הריון שלישי, ללא ילדים (שתי לידות בשבוע 23 ו-24 בעבר), היום שבוע 37 (:
בשמירת הריון מוחלטת מזה 6 חודשים, היום מתחילים לצאת מה"הסגר"..
עקב כך לא יצא לנו לעבור קורס הכנה ללידה
כיוון שהנסיבות יוצאות דופן והלידה מלווה בהתרגשות וחששות קצת יותר מהרגיל, מה אפשר להציע לנו בשלב כזה?
תורה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ריקי
אפרת מינסקי03/08/2010קודם כל אני שמחה לשמוע על ההריון הזה שהגיע לשלב כלכך מתקדם - איזה יופי!!
בעקרון אפשר בהחלט לעשות פגישה או שתים עם דולה או מדריכת הכנה ללידה באופן פרטי. יש כאלה שיגיעו אליכם הביתה ויש כאלה שיזמינו אתכם להגיע לקליניקה שלהן. אם תכתבי מאיזה איזור את אשמח להמליץ. אני גם בין השאר מעבירה קורס הכנה ללידה מזורז אז אם את מאזור השרון את מוזמנת להתקשר אלי ובאזור ירושלים יש לך את אורנה המצוינת.
בהצלחה ולידה טובה ובידיים מלאות, אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ריקי יקרה
אורנה דן04/08/2010מרגש ומשמח לשמוע שהגעת עד הלום.
אתם יכולים לקבוע עם מדריכת הכנה ללידה שתכין אתכם באופן פרטני, בשבועות שנותרו. אפשר גם לקיים שתי פגישות בשבוע. (אגב, יש מדריכות שמגיעות לביתכם, וזה יכול היה להתבצע גם בשבועות של השמירה)
כפי שאפרת כתבה, אני אוכל לעזור לכם באזור ירושלים-מרכז-דרום, ואילו אפרת תוכל לעזור לכם באזור השרון-מרכז-צפון.
בהצלחה רבה, ובידיים מלאות!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאורטל27/07/2010
יש לי בעיה של לחץ דם נמוך. רציתי לדעת האם במקרה כזה יש סכנה מיוחדת ללידה בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאני מציעה הוא
אורנה דן28/07/2010לשאול את הרופא שלך (שאצלו את עושה מעקב הריון) האם יש לל"ד הנמוך שלך השלכות על הלידה, האם היא נחשבת לידה בסיכון וכו'. האינפורמציה שתקבלי ממנו, תוכל לסייע לך להבין האם יש סכנה מיוחדת או לא.
בכל מקרה, כאשר את מתחילה להיפגש עם מיילדת הבית שלך, את צריכה להביא לה את כל הנתונים והבדיקות, והיא זו שמחליטה בסופו של דבר אם היא מוכנה לקחת את הלידה הזאת או לא.
בגדול, לא נראה לי שיש בעיה ללדת בבית עם לחץ דם נמוך. לא ציינת באיזה שבוע של ההריון את נמצאת. באופן טבעי, לחץ הדם עולה מעט במהלך ההריון, כך שאם את בעלת ל"ד נמוך, לקראת סוף ההריון הוא יהיה "נורמאלי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי22/07/2010
שלום
אני בשבוע 21, בשמירת הריון עקב דימומים שמופיעים ונעלמים לאורך ההריון (כולל ניתוח בשחלה שעברתי בתחילת ההריון).
אני מרגישה שאני כבר משתגעת בבית, ומאוד רוצה להצטרף לחוג לנשים בהריון (גם בגלל החברה וגם כדי לזוז קצת).
האם זה אפשרי מבחינה בריאותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חלי,
אפרת מינסקי23/07/2010זו שאלה שרק הרופא שלך יכול לענות עליה.. הוא זה שמכיר את מצבך ויש לו את הידע והנסיון כדי לומר אם את במצב שמחייב שכיבה מלאה או שמאפשר תנועה..
בכל מקרה אני מציעה לך להצטרף כגולשת פעילה בפורומים השונים המיועדים להריוניות, יש שם אינטראקציה חברתית ענפה ולעיתים אף מתארגנים מפגשים - תוכלי להציע את ביתך למפגש וכך לזכות ולהכיר חברות חדשות.
בהצלחה והמשך הריון שלם ובריא ובסופו לידה טובה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם נקבעה לך שמירת הריון, היא חיונית
אורנה דן28/07/2010להמשך תקין של ההריון.
אני מניחה שלצאת מהבית, להיכנס לאוטו, ולהגיע למקום אחר, בלי הליכה מרובה ובלי מדרגות, זה אפשרי עבורך, וזה פותח לך הרבה אפשרויות של עניין, לאו דווקא של תנועה. את יכולה להשתתף בחוגים שונים, ללכת לסרט וכו'.
את יכולה להיות בקורס קבוצתי של הכנה ללידה, אך במצבך לא כדאי לתרגל שם את כל התנוחות והתרגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ראשונהנדיה15/07/2010
האם יש מניעה התחלתית מכך שלידה ראשונה תהיה בבית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נדיה,
אפרת מינסקי19/07/2010בהנחה שההריון תקין ואת בריאה ועומדת בכל הקריטריונים ללידת בית, אין מניעה בכלל ללדת בבית לידה ראשונה ואפילו יש בכך יתרון - את זוכה ללדת מלכתחילה בהקשבה מלאה לגוף שלך ובמינימום התערבויות.
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתיעל13/07/2010
שלום לכן
ילדתי את בני הבכור בניתוח קיסרי בשבוע 36 מאחר והיה במצג עכוז וירדו המים.
נכנסתי להריון לאחר שנתיים ולפני חודש ילדתי שוב בקיסרי בגלל שהלידה לא התקדמה- ירדו לי המים והייתי בחדר לידה 40 שעות והיתה לי פתיחה של 4 בלבד. קיבלת אפילו זירוז שלפי מה שהבנתי לפני הלידה לא נותנים לאחר קיסרי ועדיין לא היתה פתיחה ולבסוף ניתחו אותי שוב בניתוח חירום.
השאלה שלי היא האם ישנו סיכוי כלשהו כן ללדת בלידה רגילה לאחר 2 ניתוחים
כמובן שהכוונה היא לא כרגע אלא בעוד כמה שנים, מאוד מאכזבת אותי התחושה של חוסר היכולת הזו שנשללה ממני..הגעתי ללידה השניה מוכנה כל כך ללידה רגילה ולכן גם חיכתי 40 שעות בחדר לידה ולא התייאשתי...
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
אורנה דן13/07/2010לידה רגילה אחרי שני קיסריים דורשת היערכות מיוחדת, וברוב בתי החולים היא מתאפשרת רק בנוכחות רופא פרטי.
במעייני הישועה באים לקראת היולדת גם אם לא מדובר בלידה פרטית, ואפשר לשבת עם ד"ר חן, יחד עם דוחות הניתוחים הקודמים, והוא יחליט האם המצב מאפשר לידה נרתיקית או שלא.
בשלב הנוכחי שבו את נמצאת, חשוב לעבד את סיפורי הלידות שלך. יש לך תינוק בן חודש, ואת מרגישה מאוכזבת ומתוסכלת בשל חלום שהתנפץ. לדעתי זה הדבר החשוב עכשיו, כדי לחיות בשלום ובשמחה עם עצמך ועם הסובבים אותך, וכדי להתפנות רגשית לתינוק החדש.
את מוזמנת ליצור איתי קשר ואוכל לעזור לך בנושא.
שלך
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)