פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה ראשונה טבעית
    רעות יוסף
    09/10/2011

שלום,
    שמי רעות ואני בשבוע ה-30 להריון. זוהי הלידה הראשונה שלי. כבר מתחילת ההריון היה ברור לי (משהו באינטואיציה הפנימית) שאני רוצה ללדת לידה טבעית. ממש דימיינתי שאשה צריכה ללדת במקום שקט, חשוך ואינטימי, ואומנם כשהתחלתי לקרוא ספרים כמו "לידה פעילה" הבנתי שאני לא לבד. היה ועדיין קשה לי לדמיין לידה "נורמלית" בחדרי הלידה בבית החולים, שהם דיי מנוכרים ולא נעימים, אך אני לא מרגישה בטוחה ללדת בלידת בית ולכן רציתי את עצתכן.
    בשבוע האחרון התחלנו בן זוגי ואני לעשות סיורים בבתי החולים: קפלן ואסף הרופא ע"מ לראות איזה בית חולים יאפשר לי ללדת באוריינטציה טבעית ככל האפשר. התחושה הכללית שלי היא שלכל בית חולים יש נוהל דיי רוטיני לקליטת יולדת ואם את מעוניינת בלידה טבעית את דיי חריגה. התחושה שלי הייתה שאני אהיה שם דיי לבד, בלי מי שייעץ או יעזור לי להתמודד עם הכאב בצורה טבעית. עד כמה אני צודקת בתחושותיי?
    האם ייתכן שאותן מיילדות "קונבנציונאליות" לא ממש מעוניינות או מסוגלות לתת מענה לאישה שרוצה ללדת טבעי. אני קיבלתי את הרושם שאצטרך להתמודד עם החוויה דיי בכוחות עצמי. אני רוצה ללדת באופן טבעי אבל מאחר וזו לידה ראשונה אני לא יודעת למה לצפות ועד כמה אני ארצה להתכנס בתוך עצמי, בשקט בזמן הצירים או שאצטרך הדרכה וליווי צמודים? אני ממש חוששת מחוויה לא נעימה בבית החולים. אם אני אצטרך להתווכח עם רופא\אחות על כך שאני לא רוצה זירוז\ניטור רציף וכו זה עלול לגרום לי לתחושה גדולה של מועקה שבטוח תשפיעה על ההתקדמות של הלידה. מה לעשות?
    אני גרה במושב גאליה (ליד רחובות), כך שכל בית חולים במרחק של חצי שעה נסיעה הוא רלוונטי בעיניי? האם אתן ממליצות על בית חולים ספציפי? אשמח לקבל כל מידע. האם דולה זה הפיתרון האידיאלי מבחינתי ואם כן מהו מקומה של הדולה בבית החולים ומתי המיילדות "לוקחות פיקוד" ואולי אפילו דוחקות הצידה את הדולה? האם כל בית חולים מאפשר דולה?
    תודה מראש, רעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה ראשונה טבעית

הוספת תגובה

תמונה

• שלום רעות,

אפרת מינסקי
    10/10/2011

בקפלן תקבלי תמיכה גדולה יותר ללידה טבעית. יש שם חדר טבעי (שכדאי לברר טלפונית אם הוא פנוי כשאת בדרך..) ואחרי חתימה על טופס הסכמה יאפשרו לך ניטור לסרוגין. באסף הרופא אמנם החדרים יותר יפים ומאובזרים אך הגישה יותר התערבותית וקונבנציונלית ופחות תומכת בלידה טבעית.
    מאחלת לך לידה טובה ושמחה, אפרת 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לידה בבית וציוד רפואי
    מיטל
    22/09/2011

שלום,
    האם אני צריכה להכין איזשהו ציוד רפואי כלשהו במידה ואני יולדת בבית? או שאת
    כל הציוד המיילדת תביא איתה?
    תודה!
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בבית וציוד רפואי

הוספת תגובה

תמונה

• המיילדת מביאה את הציוד הרפואי

אורנה דן
    22/09/2011

יחד עם זאת, היא תציין בפנייך בפגישה המקדימה, איזה ציוד עליך להכין בבית. בד"כ יש למיילדות הבית רשימה מאוד מסודרת של מה היולדת צריכה להכין בבית. (לא מדובר בציוד רפואי, אלא בסדיניות וכד')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

מיטל
    03/10/2011

על תשובתך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לידה בבית מול הילדים
    ספיר
    22/09/2011

היי,
    אני ככל הנראה הולכת ללדת בבית עם דולה ומיילדת. שאלתי היא: יש לי ילדים בני 5 (בת) ו-8 (בן). אני מאד מעוניינת לשתף אותם בתהליך ואני רוצה שיחוו את הנס הזה יחד אתי. זה נראה לי מקסים, מגבש ומופלא. מאידך, אני לא בטוחה עד כמה זה נכון פסיכולוגית לחשוף ילדים לדבר כזה (בכל זאת, דם, צעקות ומראות לא נעימים, בין השאר, למרות שאני מתכוונת לעשות את זה רגוע ככל האפשר..). מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בבית מול הילדים

הוספת תגובה

תמונה

• אני לא פסיכולוגית, אבל...

אורנה דן
    22/09/2011

אני אמא עם הרבה נסיון באמהות, וגם ילדתי בבית.
    בתחושה שלי זה לא היה נכון לא רק לילדים, אלא בעיקר בשבילי.
    אני הכרתי את עצמי מלידות קודמות, וידעתי שגם כשעברתי צירים בבית, כשהם התחזקו, הרגשתי צורך להיות במקום אחר. הדאגה האימהית שלי לא הלכה יד ביד עם הרצון שלי להיות עם עצמי, להתרכז במה שקורה לי בגוף וללדת.
    היו לידות שבחרתי לצאת מהבית לבי"ח למרות שידעתי שזה מוקדם מידי, פשוט כי הרגשתי צורך להיות במקום שבו אני המטופלת, לא המטפלת והדואגת לכולם (מה הם מרגישים, מה הם חושבים, האם זה עושה להם טראומה וכו')
    לכן, כשאני תכננתי את לידת הבית שלי, תכננתי שהילדים ייצאו מהבית.
    בסופו של דבר הלידה התרחשה בלילה, רוב הילדים ישנו. ובן השלוש שלא נרדם, יצא לטיול לילי עם אחיותיו הגדולות.
    אני לא אומרת שזו אמת מוחלטת. זה היה הדבר שנכון לי.
    מסיפורי לידות בית שקראתי, התרשמתי שברוב המקרים הילדים בכלל לא גילו התעניינות מיוחדת, העירו אותם, באו, ראו משהו, וחזרו לישון...
    אם את מספיק פתוחה להבין שמה שעבורך הוא ה"נס הזה שאת רוצה שהם יחוו איתך", עבורם יכול להיות משהו לגמרי אחר (האם הם רגילים לראות אותך עירומה? אם לא, זה לכשעצמו יכול להיות בעייתי עבורם), תוכלי לנקוט בדרך שהיא פתוחה וזורמת, ואם את מאמינה באיזשהוא כח עליון, תני לו להחליט ברגע האמת, מה נכון לכל אחד מבני המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• 2 ניתוחים
    מאיה
    10/09/2011

שלום,

אני לאחר 2 ניתוחים קיסריים.
    הראשון בגלל מצג עכוז ובשני ניסיתי לידה רגיחה, הגעתי עם ירידת מיים ופתיחה 0. מאותו רגע לא נתנו לי לזוז מהמטיה מתנוחת השכיבה על הגב. סבלתי בטירוף מהצירים בשכיבה ולאחר 20 שעות הסכמתי לקחת אפידורל וזירוז. לאחר עוד 20 שעות (סה"כ 40 שעות של צירים) שבהם הפתיחה הגיעה רק ל 4 ס"מ הועברתי לניתוח נוסף- טראומטי מאוד!

האם ישנה דרך כלשהי שבה אוכל ללדת לידה שלישית באופן טבעי?
    אני יודעת שהייתי מצליחה ללדת אך בגלל שלא נתנו לי לזוז בכלל לא התקדמה הלידה.
    אני ממש יודעת בתוכי שאני יכולה לעשות את זה ואני רק רוצה לדעת אם ישנו בית חולים / דולה שיעזרו לי לעשות את זה בהריון הבא.

תודה מראש,

מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    2 ניתוחים

הוספת תגובה

תמונה

• את צודקת, זה אכן נשמע

אורנה דן
    15/09/2011

שהגעת מוקדם מידי לביה"ח והמצב הזה שבו את חייבת להיות במיטה, עצר את הלידה והעצים את הכאבים.
    ישנם בארץ מספר רופאים שמיילדים לידה רגילה אחרי 2 קיסריים. הדרך הבטוחה ביותר היא לקחת אחד מהם כרופא פרטי ללידה. ישנם בתי חולים שבהם המדיניות היא לא לאפשר לידה רגילה אחרי 2 קיסריים, ואחרים שהמדיניות מאפשרת (אבל בפועל לא תמיד זה מתממש) בקיצור, יש מספר אפשרויות, גם חוץ אישפוזיות, ובעיקר חשובה ההכנה שלך. אשמח לעשות איתך פגישת הכנה ללידה כזאת, ובה ניתן יהיה להכיר לעומק את כל האפשרויות ולראות מה מתוכן הכי מתאימה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לידה בטבע - יש כזה דבר?
    סתיו
    13/09/2011

סתם תהיה - אני מאמינה גדולה בחיבור לטבע, משתדלת לאכול רק מזון מהצומח וכו' ולא אוהבת כל כך בתי חולים, תרופות וכ'. משתדלת לטפל בעצמי בעיקר בצמחי מרפא, דיקור ורפואה סינית. אני אמנם רק בת 20 אבל תהיתי אם יש לידה טבעית שמתבצעת גם בחיק הטבע? אני יודעת שיש בבית, ובבריכה אבל נראה לי שדווקא בחיק הטבע מאד יכול לחבר את היולדת לעצמה ולקיום.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בטבע - יש כזה דבר?

הוספת תגובה

תמונה

• כן, לפעמים יש

אורנה דן
    14/09/2011

לפני מספר שנים צולמה כאן לידה בחוף הבונים, ויש עוד לידות כאלה, לא מצולמות...

הקישי בגוגל לידה בחוף הבונים, ותגיעי לסרטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם מישהי עברה לידת לוטוס?
    ספיר
    05/09/2011

ורוצה לשתף? אני שוקלת לעבור לידה זו.

הוספת תגובה

תמונה

• האם מישהי עברה לידת לוטוס? - תגובה

אורנה דן
    06/09/2011

נסי בפורום לידה פעילה וביתית בתפוז. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה קצת מוזרה...
    סתיו
    24/08/2011

האם הכלב יכול להיות נוכח בלידה אם אני יולדת בבית?

אני פשוט חושבת שזה ממש ירגיע אותי, תמיד כשהוא בסביבה אני שמחה יותר ואם הוא יהיה כלוא בחדר אני אחשוב עליו וזה יפריע לי להתרכז...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מוזרה...

הוספת תגובה

תמונה

• שלום סתיו,

אפרת מינסקי
    24/08/2011

כשאת יולדת בבית שלך אף אחד לא יגיד לך מה מותר ומה אסור.
    בשתי לידות הבית שלי החתולה שלי היתה איתנו והלכה אחרי בכל הבית
    ובסוף התישבה על הכורסא ליד המיטה שעליה ילדתי …

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא רואה שום סיבה למה לא

אורנה דן
    05/09/2011

אם במקרה הוא יגלה התנהגות מיוחדת שתפריע לך, תוכלי לבקש שיקחו אותו לחדר אחר. אבל אם הוא ידידך, אין שום סיבה שהוא לא יהיה לידך בלידה.
    אחרי הלידה יש מצב שהוא יגלה קנאה כלפי התינוק, אבל ממש לא בהכרח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• באיזה שלב התינוק נלקח לבית החולים?
    אדווה
    14/08/2011

בהנחה שאני יולדת בבית, לאחר כמה דקות/שעות/ימים נלקח התינוק
    לבית חולים? האם במידה וקיימת אחות ו/או רופא אין צורך ללכת לבית החולים?
    במידה ולא חובה לגשת, כיצד נרשם הילד ומקבל תעודת זהות?
    תודה,
    אדווה

הוספת תגובה

תמונה

• באיזה שלב התינוק נלקח לבית החולים? - תגובה

אורנה דן
    14/08/2011

יש מיילדת בלידת בית, והיא בודקת סימני חיוניות ראשוניים.
    לאחר מכן,
    יש להזמין הביתה רופא יילודים שיבדוק את התינוק 12-24 שעות אחרי הלידה. (כדאי ליזום שיחה טלפונית עוד לפני הלידה עם רופא כזה, ולסכם איתו שהוא יגיע כשתקראו לו)
    אחד היתרונות של לידת בית היא שאין צורך לחשוף את התינוק לחיידקי ביה"ח.
    הרישום במשרד הפנים מתבצע ישירות במשרד הפנים. זה יכול להיות גם שבועיים אחרי הלידה. ההורים צריכים להגיע עם התינוק, ועם האישור של המיילדת, ואז הוא יירשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רב על תשובתך האדיבה

אדווה
    21/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם אפשר ללדת בלידה טבעית
    יעל
    31/07/2011

לידה ראשונה ללא ליווי של דולה?
    אם כן - מה הדרך הנכונה להתכונן ללידה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר ללדת בלידה טבעית

הוספת תגובה

תמונה

• האם אפשר ללדת בלידה טבעית - תגובה

אורנה דן
    01/08/2011

היא לבוא יחד עם בן הזוג להכנה ללידה טבעית, רצוי באופן פרטני ולא קבוצתי. המדריכה צריכה להכין גם את בן הזוג כיצד לתמוך ולסייע לך לעבור לידה טבעית.
    ישנם מרכזי לידה טבעיים שבהם את מקבלת מיילדת צמודה לכל אורך הלידה, מה שבהחלט יכול לסייע. (זאת בניגוד ללידה רגילה שבה המיילדת מגיעה אחת לשעה לכמה דקות, ולמעשה משאירה אתכם לבד רוב הזמן)
    אפשר לפנות אל אפרת, או אלי, ואנחנו נסייע לך להגיע למדריכה באזורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבחינה דתית

יעל
    02/08/2011

יכול להיות מצב שאנחנו נאסר בשלבי הלידה ואז בעצם אצטרך תמיכה שלא מבעלי, נכון?
    אני מאזור ירושלים, איך אוכל לקבל מידע על הכנה ללידה טבעית ועל הכנה ומלוות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבחינה דתית - תגובה

אורנה דן
    03/08/2011

שלחי לי מייל או התקשרי אלי, וניכנס לפרטים. אני מירושלים.
    054-2656527

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך אפשר למנוע ירידת מים?
    שירן!!!
    17/07/2011

שלום
    ב"ה נכנסתי לחודש התשיעי הריון 2 לידה 1 אני מאוד מפחדת שהמים ירדו לי אני רוצה שהלידה תתפתח אם צירים כול 3 דק' ללכת לבית חולים ושככה העניינים התקדמו להם רציתי לשאול אם יש תנועות או פעולות מסוימות שהם הגורם לירידת מים ואולי אני יכולה להימנע מלעשות אותם ?
    אשמח לתשובתכם

שירן

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר למנוע ירידת מים?

הוספת תגובה

תמונה

• אין אפשרות כזאת

אורנה דן
    25/07/2011

כשם שאין אפשרות לקבוע איך בדיוק תהיה הלידה שלך.
    ירידת מים היא חלק מהלידה, לפעמים היא מתרחשת לפני הצירים, ולפעמים היא מתרחשת במהלך הצירים או לקראת הסוף.
    אינני יודעת מה הסיבה שבגללה חשוב לך "למנוע ירידת מים" כדברייך, אך אם אכן הלידה תתחיל בירידת מים (מה שכאמור, אינו תלוי בך) יש דברים שאפשר לעשות כדי להביא צירים, ואז להגיע לבי"ח עם צירים סדירים כפי שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יש בהחלט מה לעשות

נעמי נואה
    03/08/2011

מחקרים רבים איששו את ההנחה שתזונה, היגיינה ופעילות גופנית משפרים את בריאות האישה , מורידים את רמת הזיהומים ממקור חיידקי ופיטרייתי. ירידת מים מוקדמת (לפני חודש תשיעי) נחשבת לביטוי של תחלואה בד"כ מGBS והטפול האנטיביוטי הוא בהתאם. לעניות דעתי ב 20 השנים האחרונות יש עלייה משמעותית בירידות מים מוקדמות לפני הופעת הצירים. נשים רבות חוות לידות ממושכות ומאתגרות בהשפעת הפיטוצין שניתן לשם השראת הלידה.
    לדעתי זה קשור בתזונה עשירת פחמימות המקובלת היום, היגיינת התחתוניות ותחתונים סינטטיים ועיסוי הפרינאום שבא בו זמנית. בכל אופן אני לא ממליצה ליולדות שלי להכין את הפרינאום (בעיקר לא עם שמנים ,שמשמשים קרקע מזון מצויינת לחיידקים) ומעודדת אותן לתזונה עתירת חלבונים ודלת סוכר, נטילת ויטמין C או אכילה תזונה עשירה בויטמין C . אני ממליצה להשתמש בתחתוני כותנה ולהרתיח אותם .בלידה אני נמנעת מלבדוק בדיקה נרתיקית ככל האפשר וכמובן לא פוקעת את השק, רבות מהנשים יולדות את התינוק בתוך שק מי השפיר והקרומים נפקעים רק עם יציאת הכתפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לידת מים באיזור חיפה
    סיוון
    27/06/2011

שלום לכן,

התחלתי לברר לגבי לידת מים, חקרתי, התעניינתי והייתי שמחה לכשגיע הזמן ללדת בדרך הזו.

ישנה בעיה אחת שהיא, אחרי הלידה ארצה לשהות בבית הורי שנמצא באיזור חיפה, על כן עליי ללדת באיזור זה ואינני מוצאת עד כה אפשרות כזו- לידת מים באיזור חיפה.

ברור לי שאין אפשרות בבתי חולים, האם ידוע לכם על רופא\ה באיזור חיפה והסביבה שכן מיילד בשיטה זו?

אשמח לתשובתכן,

בברכה,
    סיוון

לקביעת תור
    סגירה
    לידת מים באיזור חיפה

הוספת תגובה

תמונה

• לידת מים בתמיכת מיילדת

נעמי נואה
    03/08/2011

רציתי להוסיף שעל מנת ללדת במים את לא צריכה רק רופא ויכולה להסתפק במיילדת שתשמח ליילד אותך בבית. תגגלי אמה"י ותמצאי שם את רשימת המיילדות בית המורשות ליילד בארץ ,ששיכות לארגון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן, אצל ד"ר אילן הלוי

אורנה דן
    28/06/2011

במרכז ג'הארה דולה. גגלי ותמצאי את הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם לידה טבעית מצריכה אחות בבית?
    שרונה
    25/07/2011

שלום רב,
    אני בחודש השישי להיריוני ושוקלת ללדת בלידה טבעית בבית.
    האם אני חייבת לקרוא לאחות בלידה? באיזה שלב התינוק שלי
    יעבור לבית החולים?
    תודה,
    שרונה

הוספת תגובה

תמונה

• בדרך כלל, בלידת בית מזמינים מיילדת

אורנה דן
    25/07/2011

שתנהל את הלידה בבית, והתינוק לא עובר לבי"ח אם הכל בסדר איתו. ביממה שאחר הלידה מזמינים רופא יילודים שיבדוק את התינוק בבית, ומאוחר יותר, אפשר לגשת לבדיקות בטיפת חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בבית היולדת היא זו שמנהלת את הלידה

נעמי נואה
    03/08/2011

היתרון של לידת בית היא שהמיילדת היא האורחת שלך, היא תעזור, תתמוך ותשגיח עליך ועל התינוק, אך האחריות על הלידה בידייך ואת זו שיודעת מה טוב עבורך ועבור תינוך. אני אוהבת ליילד אימהות מודעות לזכותו של התינוק להיוולד בשלווה ונועם לידיים אוהבות ולכן אני ממליצה בחום לפנות למיילדת מוסמכת ומיקצועית שגרה באזור מגורייך , להכיר אותה וללמוד ממנה את האפשריות שלך ועל פיהן לבחור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון שני ותיקון חוויית לידה
    תמר
    01/08/2011

שלום רב!

הלידה של בתי הבכורה (והמקסימה) הייתה קשה מאד- ירידת מים שלא התפתחו לצירים, דימום לא ברור , זירוז עם פיטוצין, אפידורל (מוקדם מדי כשעוד לא הייתה פתיחה מספיק)..ובקיצור 36 שעות שנגמרו בקיסרי שהשאיר אותי קצת בהלם, נפוחה כמו דוב בגלל הנוזלים הרבים שקיבלתי, וכאבים שלא עברו גם אחרי חודש...

כיוון שאני בריאה וספורטיבית מאד זה היה ממש שוק עבורי. הייתי רוצה לנסות ללדת וואגינאלי ולתקן את החוויה הקשה שעברתי בלידה הראשונה. כיצד אתן ממליצות להתכונן?

תודה רבה!!

הוספת תגובה

תמונה

• אכן, עברת חוויה לא נעימה

אורנה דן
    02/08/2011

ואני מאמינה שבהחלט אפשר הפעם לעשות זאת אחרת.
    כדאי להתכונן בליווי של אשת מקצוע בתחום, במספר פגישות שימקדו אותך על הדברים שאותם את רוצה לשנות. נוכל לערוך סקירה של ההתערבויות השונות, כיצד להפעיל שיקול דעת ולקבל החלטות בנושאים הללו, איך להתמודד עם הכאב ואיך לקדם את הלידה באמצעים טבעיים.
    וגם נעמוד על הקשיים המתווספים כיולדת "VBAC" (לידה וגינאלית אחרי קיסרי) ואיך מתמודדים איתם.

מוזמנת ליצור קשר איתי, או עם אפרת, כדי שנוכל להפנות אותך למישהי מתאימה, או להתפנות אליך בעצמנו.
    ליווי של דולה במהלך הלידה יהיה מאוד יעיל, היות והיא למעשה תעזור לך להיות מכוונת תוך כדי הלידה (מעין אימון בתוך הלידה עצמה) וכמובן שתעזור לך בשטח להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השפעת גלולות למניעת הריון על התינוק
    מיכל
    11/07/2011

שלום רב,

האם גלולה למניעת הריון מיוחדת להנקה יכולה לפגוע במערכוץ התינוק?
    אם לא, איך יודעים הרי הגלולות יחסית חדשות ואין תינוקות שינקו בנוכחות גלולות אלה עם ילדים...?

תודה,

הוספת תגובה

תמונה

• השפעת גלולות למניעת הריון על התינוק - תגובה

אורנה דן
    25/07/2011

אין לי תשובה לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הריון לאחר ניתוח קיסרי
    תום
    08/07/2011

שלום,
    התינוקת שלי בת ארבעה חודשים. היא נולדה בניתוח קיסרי בגלל הערכת משקל גבוהה (העריכו 4800, יצאה 4300 בלי עין רעה). אני כעת נמצאת בשבוע הרביעי להריון על הילד השני. אני יודעת שההמלצה אומרת כי לא כדי לההיכנס להריון אלא שנה אחרי ניתוח קיסרי.
    מה הסיבה לכך? האם אני מסתכנת מבחינה בריאותית בכך שנכנסתי להריון כל כך מהר?

אשמח לתגובה מהירה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר ניתוח קיסרי

הוספת תגובה

תמונה

• שלום תום ומזל טוב על לידת בתך,

אפרת מינסקי
    08/07/2011

הסיבה שממליצים להמתין כשנה בין ניתוח קיסרי להריון נוסף היא הצלקת שנותרה על הרחם. לוקח זמן לצלקת להתאחות היטב והריון חדש מותח ומגדיל את הרחם שוב והחשש הוא שהצלקת תיפתח. אני מכירה כמה מקרים של הריונות טובים שבאו זמן קצר אחרי ניתוח קיסרי וכולם הסתיימו במועד, בלידות טובות ובאמהות ותינוקות בריאים אך אני ממליצה לך להתיעץ עם הרופא שלך האם הריון נוסף מהווה סיכון מהותי עבורך.
    מאחלת לך הריונות טובים ובריאים, לידות טובות וילדים בריאים ושמחים.
    :) 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה