מידע רפואי
פורומים
- אורתופדיה ילדים
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה הוליסטית
- נטורופתיה ותזונה
- רפואת עור פוטודינמית
- רפואת שיניים לילדים
- נכויות, אחוזי נכות
- וטרינריה
- בניית ציפורניים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- בעיות פוריות - תמיכה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- לידה ללא אפידורלמריה26/12/2010
שלום רב,
היום הוא תל"מ שלי וגיליתי לפני מספר ימים שלא אוכל לקבל אפידורל כי רמת טסיות הדם שלי היא מתחת ל100. אני בחרדה היסטרית כי הייתה לי כל כוונה ללדת עם אפידורל. דבר נוסף המפחיד אותי הוא שיצטרכו לזרז לי את הלידה,בהנחה ולא אלד בימים הקרובים. ולפי מה שאני קוראת פה צירים לאחר זירוז הם בלתי נסבלים וכאמור אפידורל לא בא בחשבון. אז מה עושים במקרים כאלה? אני חייבת לציין גם שהתינוקת שלי צפוייה להיוולד מעל ל4 ק"ג. גם אני וגם בעלי נולדנו 4.200. איך שורדים לידה ללא אפידורל עם עובר ששוקל 4 ק"ג ואולי אפילו לאחר זירוז???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריה יקרה
אורנה דן02/01/2011אני מציעה לך לעשות פגישה אחת איתי או עם אפרת. פגישה שבה תוכלי ללמוד על דרכי התמודדות שונות עם כאב. גם ללא אפידורל.
כדאי שבעלך יהיה בפגישה וילמד בה כיצד לעשות עיסויים שמקלים על הצירים. תלמדו תנוחות שמתאימות, ועוד דרכים טבעיות לשיכוך כאבים.
אפשר גם להתמקד בתנוחות לידה שמתאימות לתינוק גדול במיוחד.
לי יש פגישה שנקראת "זירוז והכנה לזירוז" זוהי פגישה שמתאימה לנשים שעברו את התאריך והרופא מתחיל לדבר איתן על זירוז. חלק מזמן הפגישה מוקדש לטיפול לזירוז טבעי, והמחצית השניה מוקדשת ללימוד כל תהליך הזירוז במידה ויתבצע זירוז בבית חולים. להכיר את האמצעים השונים, לדעת במה לבחור, מה היתרונות והחסרונות של כל אמצעי וכו'.
את מוזמנת ליצור איתנו קשר.
ויתכן שאחת מאיתנו גם תהיה פנויה ללוות אותך בלידה, לתמוך ולעסות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי16/12/2010
שלום רב,
הפסקתי עם הגלולות למניעת הריון לפני 4 חודשים ועוד לא קיבלתי מחזור. האם יש לכן שיטות או טיפים שיכולים לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי ללכת לרופא, לברר מה הסיבה
אורנה דן16/12/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדרה תיעודית על לידות וחופשות לידה14שבועות05/12/2010
'14 שבועות' סדרה דוקומנטרית חדשה מעוניינת לקחת חלק במסע שלכם ולשרטט תמונה אמיתית ומציאותית של חופשת הלידה.
הלידה וחופשת הלידה שבאה אחריה הם שלב משמעותי בחיי אדם. '14 שבועות' תספר את הסיפור האישי שלכם ברגישות ובאופן מעורר השראה.
אם אתם בחדשי הריון אחרונים, ומתכוונים ללדת בבית (הריון ראשון, שני שלישי וכו', זוג חד מיני, חד הוריות וכל סיפור הריון אחר) ומעוניינים שנתעד אתכם במהלך חופשת לידה נשמח להיפגש ולפרט.
ניתן ליצור קשר בטלאול: 054-7288288
או במייל: child.birth1@gmail.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר :)
אורנה דן06/12/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ונשמח לשוחח עם דולות בנושא
14שבועות06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על לידה פעילהניקול05/12/2010
שלום
קיבלתי את הספר לידה פעילה
ניתן לראות למטה את מצבי (בת 40 , שבוע 20) כרגע במעברים לצערי.
ולשאלות:
א. האם יש בית חולים באזור ירושלים , שמאפשר לידה בעמידה , או לידה פעילה?
ב. אם לא, האם כדאי להגיע לבית החולים ברגע האחרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניקול
אורנה דן06/12/2010בירושלים ביה"ח הדסה עין כרם מאפשר לידה פעילה, מאפשר מוניטור בעמידה, להיות בתנועה רוב הלידה, וללדת בתנוחות שונות.
יחד עם זאת, לא הייתי ממליצה לנסות להכין את עצמך ללידה מספרים בלבד. הספר לידה פעילה הוא מצויין, אך לדעתי הוא מתמקד בפן אחד בלבד של התקדמות הלידה, ופחות לוקח בחשבון אפשרויות שונות, ואילוצים שונים.
אם את כבר מגיעה לירושלים, אני מציעה לך לבוא אלי לפגישות שיכינו אותך ללידה בידע רחב יותר, תוך היכרות קרובה עם "השטח" וגם עם איך זה מרגיש ופריסת כל האפשרויות העומדות בפניך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת28/11/2010
אני כל הזמן מקבלת פידבקים חיוביים על לידה בבית ומאוד רוצה לחוות את זה, אין לי בעיה עם הכאב ללא אפידורל, הדבר היחיד שמפחיד אותי הוא הסכנה לעובר, או יותר נכון טיםול מיידי במצב של סכנה. המיילדת איתה אני בקשר הרגיעה אותי שמתפנים מיד לבי"ח ועדין, זה לא מהר כמו ממש להיות בבי"ח. יש לי הרגשה שהפחד ממשהו שלא בטח שיקרה משתק אותי מראש ויקשה עלי את הלידה. מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת
אפרת מינסקי02/12/2010אני מציעה לשבת לשיחה נוספת עם המילדת ולברר איתה תרחישים אפשריים ולראות מה מקור החשש והאם הפתרונות שמציעה המילדת מניחים את דעתך. אם לא אז אולי הבית הוא לא המקום הנכון בשבילך ללידה. חשוב מאד שהמקום בו תלדי ירגיש לך הכי בטוח ומדוייק אחרת החששות ילוו את מהלך הלידה ועלולים אפילו להפריע.
מאחלת לך לידה טובה, היכן שלא תהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד שמשתק
אורנה דן02/12/2010אם זה תופס לך את הראש, אולי לידת בית היא לא הדבר הנכון עבורך. יש כאלה שזה מתאים להן, ויש כאלה שלא. כל אחת צריכה ללדת במקום שבו היא מרגישה הכי רגועה ובטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרי15/11/2010
שלום לכן,
אני בשבוע 32, הריון שני. בהריון הראשון עשיתי קורס הכנה ללידה וילדתי בלידה רגילה (עם אפידורל לקראת אמצע הלידה- שמאוד עזר) והלידה עצמה לא היתה כל כך ארוכה. אפשר לסכם שזו היתה חוויה טובה (עם כל הכאב שכרוך בתהליך וחשוב לציין שמאוד כאב לי).
הטראומה שלי היתה דווקא אחרי הלידה: לא עיכלתי את השינוי שקרה בעיקר לגוף שלי + הכאבים העזים שהיו לי. זה היה מצב של איבוד שליטה מוחלט.
עכשיו, לקראת הלידה השנייה, וכשאני יודעת למה אני נכנסת ויודעת מה זה צירים ומה זה אחרי לידה, אני נורא נורא לחוצה.
כל הזמן חושבת שאולי לא תהיה לי לידה כמו הראשונה, שאולי משהו ישתבש (אני נורא חוששת מניתוח חלילה או לידה מכשירנית או זירוז או כל פעולה שהיא שנראית לי מכאיבה או מיותרת).
מנסה להכין את עצמי ולחשוב חיובי אך ללא הצלחה.
האם יש משהו לעשות בנידון?
חוץ מזה, אם הלידה הראשונה היתה יחסית לא ארוכה, האם זה אומר שהלידה השנייה תהיה גם כך?
האם הפרש גדול בין הלידות (ארבע שנים) משפיע לרעה (אחרי שהגוף חזר לעצמו)?
ואם בלידה הראשונה האפידורל גרם לנמנום עד הצוואר (ואי יכולת להזיז את כל הגוף במשך כמה שעות) אומר שזה יחזור על עצמו גם הפעם?
סליחה על הפנייה הארוכה אך אני מאוד חוששת ואין לי את מי לשתף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לקיים פגישה או שתיים
אורנה דן15/11/2010של התכוננות ללידה שניה.
פגישה אישית, איתך, עם בן הזוג או בלעדיו (לבחירתך) שבה נתמקד בחששות שלך, ונלמד כיצד להתמודד עם הדברים שאת מעלה.
אפשר לשים דגש גם על התקופה שאחרי הלידה, וגם על תרחישים שונים שמהם את חוששת.
אין לנו תעודת ביטוח האם הלידה תהיה כזו או אחרת, אבל יש כלים להתמודד עם כל מה שעשוי להתרחש.
מוזמנת להתקשר אלי, ואוכל להרחיב בנושא.
בהצלחה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית במצביניקול04/11/2010
שלום ותודה על הפורום.
אני בת 40 , הפלה טבעית בגיל 20 , ולאחריה גרידא טראומטית. לאחר הרבה שנים בגיל 39 , שוב הפלה טבעית. ההריון הוא במצב רגשי לא פשוט. אני רווקה . האב של הילד לא בקו הבריאות ,ואני מטופלת בהורים סעודיים שבגלל מצבם , לא יודעים שאני בהריון...
עוד הערה:
אני עובדת בבית ספר , הרבה מתח , ולפעמים גם מאמצים פיזיים בבי"ס , וגם בבית עם הורי.- אני איתם על בסיס יומיומי. כרגע לא עושה שום התעמלות.
ועכשיו לשאלות:
1.בתקווה ובאמונה , שאגיע לרגע המיוחל - אני רוצה לידה כמה שיותר טבעית. האם יש משהו שאני יכולה לעשות , החל משלב זה , כדי להגדיל את הסיכויים?
2. אפי נו או עיסוי פירינאום? בקשר לעיסוי - האם יש ספר או אתר המסביר איך עושים זאת?
3. נראה לי שעדיף לשכוח מלידה טבעית בבית . נכון?
ותודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב כרגע אני בשבוע 17
ניקול04/11/2010תחילת חודש רביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ניקול יקרה
אורנה דן06/11/2010אשמח ללוות אותך בתהליך ההריון והלידה. היות ואני עצמי ילדתי שתי לידות אחרי גיל 40, אני מכירה היטב את הרגישות והמורכבות של הנושא.
אני מאמינה שבהחלט ניתן לעבור לידה טבעית, תלוי כמובן בהתפתחויות שיהיו בהמשך ההריון.
אבל יותר מכל, בשלב זה אשמח להעניק לך את התמיכה לה את זקוקה, נשמע שאת עוברת את ההריון די לבד, ובהחלט מגיעה לך תמיכה מקצועית ואוהבת.
בהמשך נוכל לבדוק לקראת איזו לידה אנחנו הולכים, ובכל מקרה, תמיד נברר מה אפשר לעשות כדי שתעברי את הלידה כחוויה חיובית, רכה ונעימה.
ולשאלותייך הספציפיות:
1. אפשר בהחלט להתכונן ללידה טבעית, ולהכיר את הנושא. אפשר בשלב ראשון לקנות את הספר לידה פעילה וקצת לקרוא בו, אך רוב הדברים הם באמת פחות ענייני ספר, ויותר ענייני שטח, ולכן מוטב להיפגש עם אשת מקצוע, להתכונן ללידה עם מישהי שמכירה את הנושא היטב מבפנים, מבקרת בחדרי לידה, מלווה לידות וכו'.
2. אפי נו או עיסוי פרינאום - בהחלט, אך את בשלב מידי מוקדם כרגע. מתחילים אותם בסביבות שבוע 34-37, לא לפני. שלחי לי מייל, ואשלח לך סרטון הממחיש ומדגים את אופן העיסוי.
3. לגבי לידת בית, זה תלוי במיילדת הבית, רובן מעדיפות שלא לאפשר לידת בית בגיל כזה, כשמדובר בלידה ראשונה (אני אכן ילדתי שתי לידות בית אחרי גיל 40, אך אלו היו לידות אחרי רצף של לידות שהחל בשנות העשרים שלי...) את השאלה הזו אפשר להפנות למיילדת הבית, גם זה בשלב מאוחר יותר.
מוזמנת ליצור קשר טלפוני, וא
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאה03/11/2010
שלום,
יש לי פתיחה של 3 ס"מ ומחיקה של 70%, השאלה האם מותר לקיים יחסי מין, אני יודעת גם שבין השאר זה מזרז צירי לידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לשאול רופא
אורנה דן03/11/2010לא בטוח שכדאי לקיים יחסי מין במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני25/10/2010
האם יש הבדל בין תרומת דם טבורי לבין שימור דם טבורי בבנק פרטי.
מה כדאי לעשות?
מה ההשלכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני
אפרת מינסקי26/10/2010ההבדל הוא אם דגימת הדם נשמרת עבורך ועבור משפחתך בלבד או לשימוש הכלל כמו בבנק הדם הרגיל. בכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות. אני לא חושבת שאני יכולה ליעץ לך מה לעשות, מצטערת...
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכחובן, שתרומת דם טבורי
אורנה דן26/10/2010היא ללא תשלום, ולמרות שהדם לא נשמר עבורך, את בעדיפות ראשונה עליו (אם עדיין לא השתמשו בו)
ושימור בבנק פרטי עולה כמה אלפי שקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוך לידתי ה-1 התלבטויות על השנייה.אור26/10/2010
הי, אני בשבוע 31 להריון.
אני אחרי לידה ראשונה והנה תקצירה:
שבת בבוקר, צירים ראשונים, חברה שהיא מטפלת הוליסטית " במקרה" דפקה על הדלת...
שלבים ראשונים - אני נחה על הספה, היא נוגעת בי במקומות ובטאץ הנכון, מוסיקה מרגיעה, נרות, הבעל עושה ארוחת בוקר, יש הרבה שקט וביטחון. שלבים מתקדמים יותר- אני עושה שמניות על האיש, יורדים לעשות סיבוב בים (2 דקות הליכה מהבית) ובכל ציר אני נשענת עליו ועושה שמניות, חוזרים הביתה ממלאים אמבטיה חמה וזה ממש נעים לי אני לא רוצה לצאת. באיזשהו שלב הבעל קצת נלחץ,אז עם מעט נסיון בגניקולוגיה (הוא רופא) בדק ומצא פתיחה של 6, פחד לקחת אחריות והחלטנו לנסוע לבית-החולים.
חלק שני וטראומטי: איכילוב. מהחניה כבר ירדו לי דמעות. בדיקה ראשונה, אוירת בירוקרטיה, שלחו אותי במעלית עם אישה צווחת לחדר הלידה. כמובן שישר רציתי אפידורל, זה היה כל-כך מבעיט. (והמחשבה על walking אפידורל היתה מרגיעה).
הדלקנו נרות, מוסיקה ועמעמנו נרות, בנסיון לצור את השקט והאוירה האינטימית שלנו, רופאים ציניים עם הערות לא רגישות, אני מתקפלת, לא מחוברת תלויה בחסדי הממסד, הפתיחה נתקעת על 6 כבר שעות (מהרגע שהגעתי לבית-חולים לא היתה התקדמות). פשוט חוסר אונים.כמובן בין לבין רצו לזרז, לא נתתי...מוניטור מצביע על האטות בדופק...
לאיכילוב הגענו בערב, בבוקר הגיעה אחות אחרת אנרגטית, עברתי למצב קריעה ותוך שעתיים שלוש ילדתי.
עכשיו אני חושבת על הלידה שהולכת וקרבה, עם נסיון הלידה הראשונה שמתחלקת לשניים, רוצה לידה מחוברת ואינטימית וקשובה לגוף. רוצה אוירה ואנשים תומכים, רוצה בטחון וכח. אני לוקחת כח מהחלק הראשון של הלידה שהיה בבית ויודעת שיש לי את היכולת (עם הכלים הנכונים) ללדת ככה, האיש מפחד מסיבוכים ולכן לא רוצה לידת בית (ראה יותר מדי מקרים בבית-החולים), ועדייו אני לא סוגרת את האופציה. חשבתי אולי על לידת מים או חדר לידה טבעי, אם באמת הבירוקרטיה לא נוזלת פנימה...ואפשר לצור את התנאים המתאימים. מתלבטת כן דולה או לא, רוצה בכל-זאת לעבור הנחיה ולקבל כלים טבעיים כדי להגיע חזקה ובטוחה. אשמח לשמוע מה הייתן ממליצות לי לבדוק, ואיך להמשיך מכאן. תודה על ההקשבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובתי
אורנה דן26/10/2010צורת הכתיבה שלך די "צועקת" שהכל היה לך נפלא בבית, ושאת רוצה ללדת בבית. אם אני צודקת בהתרשמותי, כדאי לכם לגלגל את הרעיון, ולהיפגש עם מיילדת בית, שגם תתן מענה לחששות של בן זוגך.
במידה ולמעשה השלמת עם זה שלידת בית תישאר פנטזיה ותו לא, בהחלט בהחלט שווה לנסות ולהתרשם מהחדרים הטבעיים בלניאדו, תל השומר (לא ציינת איפה את גרה)
נשמע שמתאים לדבר עם אותה חברה, שתגיע לביתך, ותדפוק בדלת לא במקרה, אלא פשוט כשאת תקראי לה, ותעשה לך שוב את אותם דברים נכונים.
אינני יודעת מה המרחק מביה"ח.
אם בן הזוג יודע לבדוק פתיחה, אתם יכולים לקבל החלטה שנשארים בבית עד פתיחה 7-8 (או יותר, שוב, תלוי כמה זמן נסיעה יש לך מביה"ח) ומה שחשוב, שה"דולה" (אותה חברה מטפלת הוליסטית, שכבר הרגשת טוב איתה) תמשיך ללוות אותך גם בביה"ח.
תהיה פרוצדורה כלשהיא, אבל לא כפי שאת מתארת מהלידה הראשונה.
סיור במרכזי הלידה הטבעיים שציינתי, יתן לך תמונה מלאה, ותוכלי גם שם לשאול שאלות (לדוגמא, האם פותחים וריד כשיגרה וכו')
אני מאמינה שבמרכז הטבעי בתה"ש תוכלי להמשיך לידה טבעית ונעימה, גם בין כתלי ביה"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי בלניאדו - ברצוני לשתף ולשאוליעל17/10/2010
שלום רב!
ילדתי לפני 7.5 ח' בלניאדו. לידה ראשונה. הייתי רשומה לחדר הטבעי אך לא הכניסו אותי בגלל האטות דופק במוניטור שנמשכו כשניה לאחר תום הציר. כמו כן היתה לי ירידת מים והם היו לחוצים ורבו איתי על כל דבר- ערוי, מוניטור רצוף, שכיבה על הגב בצירים ובלידה. אחות ורופאה צעקו עלי. לחצו עלי לעשות אפידורל וזירוז. התעקשתי על לידה טבעית פעילה. הצירים היו נסבלים זזתי ועשיתי תרגילים כדי להתקדם. הבעיה שהמוניטור כל הזמן התפרק ולחצו עלי לשכב ולא הצלחתי לא לזוז. התקדמתי יפה עד 7 ס"מ ושם זה נתקע לכמה שעות. בסוף זה נגמר בואקום ללא אפידורל - שזה קשה, אבל אני שמחה כי לדעתי אם הייתי לוקחת אפידורל זה היה נגמר בניתוח שהכי לא רציתי. התינוקת יצאה באפגר טוב עם חבל טבור כרוך סביב הצוואר והגוף. נשארתי עם טראומה בגלל היחס וחוסר הלגיטימציה ללדת בדרכי ועם כמה שאלות פתוחות:
1. האם הילדה היתה באמת בסכנה בגלל ההאטות בדופק ובגלל חבל הטבור? (היתה לי הרגשה שהכל בסדר) 2. האם המוניטור הרצוף היה הכרחי? 3. האם יש מוניטור שלא זז ואפשר לנוע איתו מבלי שיתפרק? 4.האם חבל הטבור הכרוך עיקב את הלידה? 5. האם התינוק מתעייף בלידה ארוכה כפי שהם טענו? 6. האם ניתן לצמצם סיכוי לירידת מים בעתיד? 7. האם ידוע על בית חולים במרכז שיותר תומך בלידה פעילה?
לסיכום: אכזבה גדולה מבית החולים שהפער בין מה שמציגים לגבי היחס ללידה טבעית רחוק מאוד מהגישה במציאות. למה להשלות אישה במצב הכי רגיש שלה?
בתודה וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לענות
אורנה דן17/10/2010אף אחד לא יכול לענות לך על הלידה הספציפית שלך, אם הוא לא היה שם.
לכן יהיה זה חסר אחריות לצאת בהכרזה שהמוניטור היה מיותר, וכו'.
לגבי שאלה 3. כשאני מלווה יולדת, אני עושה מאמצים עילאיים להחזיק לה את המוניטור על הבטן כדי לאפשר לה להמשיך להיות בתנוחות שנכונות לה.
לגבי שאלה 6. לא ניתן לדעת אם הלידה תתחיל בירידת מים.
כדאי פשוט לעשות הכנה ממוקדת, שתכלול את כל התרחישים האפשריים.
אני מאוד ממליצה על דולה בלידה, שתהיה איתך ברגעי האמת, שתוכלי להתייעץ איתה בזמן אמת, ושתתמוך בך בדרך שלך.
כך יהיה מצב שהוא ההיפך ממה שאת מתארת, כי תהיה איתך אשת מקצוע שתהיה פרטית שלך, שתתמוך בך, ולא תרגישי שהיא מייצגת צד אחר.
אם תעשי איתה מספר פגישות הכנה, תוכלו לעבור על תרחישים שונים ולגבש החלטות איך תתמודדי איתם.
אני באופן אישי, ליוויתי לידות מאוד חיוביות בתל השומר. לאחרונה אני מקבלת הרגשה של פתיחות מירבית שם, גם בחדרים הרגילים.
ואם ירושלים לא רחוקה לך מידי, אז הדסה עין כרם גם מומלץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי14/10/2010
היי אני בת 23 בהריון ראשון עם בן סוף שבוע 36 תחילת 37 והתחילה לי פריחה באזור החזה. הפריחה היא בצורת נקודות אדומות קטנות והיא מאוד מאוד מגרדת.יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים,האם עליי לדאוג-שמעתי שיכול להיות קשר לרעלת הריון.עליי גם לציין שבימים האחרונים הייתי נתונה בלחץ משמעותי עקב אירוע שקרה במשפחתי.אשמח לתשובה מהירה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להקדים את התור
אורנה דן14/10/2010לא נראה לי מתאים לחכות שבועיים עם פריחה שהופיעה עכשיו.
המשך הריון בריא ולידה מאושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי05/10/2010
אני קצת מבולבלתושמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בבלגן:).
האם כאשר נעזרים בדולה כבר עוברים עימה הכנה ללידה או שקורס הכנה ללידה שונה לגמרי מההכנה של הדולה?נראה לי שברגע שנעזרים בדולה הקורס מיותר...האם אני צודקת?
האם יש לכם המלצות לדולות מאזור הקריות וחיפה?שאלתי את כל מכרי ואף אחד לא נעזר בדולה כך שאין לי המלצה אישית והאינטרנט פשוט מוצף ולא יודעת מהיכן להתחיל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
אפרת מינסקי06/10/2010זה תלוי בדולה.. כל אחת מציעה ״חבילה״ אחרת. יש כאלה שהמפגשים איתן מהווים גם הכנה ללידה ויש שלא. אני למשל נוהגת להפגש בד״כ לשני מפגשים (בנוסף למפגש הכרות) ובהם אני מעבירה את החלקים החשובים ביותר מתוך קורס ההכנה ללידה המלא. יש זוגות שמרגישים שזה לא מספיק להם והם יכולים להצטרף לקורסים הקבוצתיים שאני מלמדת ( במחיר מוזל כמובן..).
כדאי לשאול כשאת מדברת עם דולות מה כולל הליווי והאם לדעתן יש צורך גם בקורס.
דולה מומלצת בחום באזור חיפה היא ענבל ליכטבראון - תוכלי למצוא אותה בקלות בגוגל.
בהצלחה ולידה טובה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקורס לא מיותר בכלל
אורנה דן06/10/2010גם אם נעזרים בדולה.
יש דולות שגם מכינות ללידה, ויש דולות שמצטרפות אליך אחרי שכבר עשית קורס הכנה ללידה. ההכנה היא חשובה, ולדעתי זה מוצלח כאשר מי שמכינה אותך ללידה תהיה גם זו שתלווה אותך בלידה, אך זה לא הכרחי.
ממליצה לך גם על חגית מורג מעין השופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ללא אפידורלניצן15/09/2010
שלום,
שמי ניצן ואני בסוף השליש הראשון, הריון שלישי. שאלתי היא כזאת:
הלידה הראשונה שלי היתה בניתוח קיסרי עקב אילוץ. הלידה השניה היתה בשבוע ה 38. לידה יזומה עם זירוז עקב בעיה רפואית שהתפתחה. במהלך הלידה נתנו לי אפידורל, מה שגרם לעצירה מוחלטת של הצירים.
האם העובדה שבלידה הקודמת האפידורל גרם לעצירת צירים אומרת שגם בלידה הבאה זה עלול לעצור את הצירים? מה אפשר לעשות במקום אפידורל על מנת לשכך כאבים? האם יש חשיבות בעניין זה לעובדה שהלידה הראשונה שלי היתה קיסרית?
אשמח לקבל את סיועכן.
תודה,
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניצן
אורנה דן15/09/2010הקיסרי שבעברך לא משחק כאן עכשיו תפקיד.
לאפידורל יש נטיה לעצור את הלידה, שכן מדובר בחומר הרדמה, שלפעמים אכן מרדים את תהליך הלידה.
בכל אופן, אני מזכירה לך, שהצירים שחווית, הם צירים של זירוז (לידה יזומה כדברייך), והם צירים חזקים יותר, שקשה יותר להתמודד איתם ללא אפידורל.
במידה ותוכלי להמתין להתפתחותה של לידה טבעית, יש סיכוי רב מאוד, שהצירים יהיו סבירים עבורך, ועם הכנה מתאימה, ובחירות נכונות, תוכלי להתמודד איתם גם ללא אפידורל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!!
ניצן19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהשמרית07/09/2010
אחרי לידה טבעית, מתי מומלץ להתחיל עם ההנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דניאל
אפרת מינסקי07/09/2010אחרי כל לידה מומלץ להניק מיד אחרי הלידה בין אם היתה טבעית או לא כדאי לנסות להניק כבר בחצי השעה הראשונה שאחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להניק מיד אחרי הלידה, אם לאשה
אורנה דן07/09/2010יש כח וחשק. רפלקס המציצה קיים עוד ברחם, לרוב הוא מתעורר כ10 דקות אחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?