מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידת מים באיזור חיפהסיוון27/06/2011
שלום לכן,
התחלתי לברר לגבי לידת מים, חקרתי, התעניינתי והייתי שמחה לכשגיע הזמן ללדת בדרך הזו.
ישנה בעיה אחת שהיא, אחרי הלידה ארצה לשהות בבית הורי שנמצא באיזור חיפה, על כן עליי ללדת באיזור זה ואינני מוצאת עד כה אפשרות כזו- לידת מים באיזור חיפה.
ברור לי שאין אפשרות בבתי חולים, האם ידוע לכם על רופא\ה באיזור חיפה והסביבה שכן מיילד בשיטה זו?
אשמח לתשובתכן,
בברכה,
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת מים בתמיכת מיילדת
נעמי נואה03/08/2011רציתי להוסיף שעל מנת ללדת במים את לא צריכה רק רופא ויכולה להסתפק במיילדת שתשמח ליילד אותך בבית. תגגלי אמה"י ותמצאי שם את רשימת המיילדות בית המורשות ליילד בארץ ,ששיכות לארגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אצל ד"ר אילן הלוי
אורנה דן28/06/2011במרכז ג'הארה דולה. גגלי ותמצאי את הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות מלידה שלישיתס.ב.ח25/06/2011
הי,
אני בחודש תשיעי להריוני. הריון שלישי.
אני בחששות מהלידה, הצירים וכו.. אשמח לקבל טיפים או אפילו עזרה מקצועית בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יקירה
אורנה דן26/06/2011אין ספק, מלידה ללידה החששות גוברים.
אצלי הם התחילו לקראת לידה רביעית...
אשמח לעשות איתך פגישת הכוונה מקצועית בנושא, שתכלול, שיחות על הלידות הקודמות שלך, על החששות שלך מהלידה המתקרבת, דיבור מעשי וכלים מעשיים להתמודדות עם החששות הנל, וכן טיפול אנרגטי, שדרכו אוכל לתרגל איתך הרפיה, נשימות ודמיון מודרך, כלים שתוכלי להשתמש בהם בלידה.
מוזמנת לפנות אלי טלפונית, אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה:גזים לבן 3 חודשיםליאת15/06/2011
שלום,בני בן ה3 חודשים סובל מגזים, האם יש טיפול תרופתי טבעי או טיפול שיכול לעזור בבעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות לטיפול בגזים
אורנה דן16/06/2011אפשר ללמוד עיסוי תינוקות, ועיסוי בבטן בפרט, זה עשוי בהחלט לעזור.חפשי ביוטיוב תחת הכותרת "עיסוי תינוקות והקלה על גזים" ותקבלי סרטון הממחיש זאת.
מעבר לכך כדאי שהאם תקפיד על תזונתה, גם על כך יש עצות, לדוגמא, באתר "תזונה טובה" ועוד.
אפשר גם לפגוש יועצת הנקה כדי לברר את הנושא מצד ההנקה.
כשלב ראשון הייתי ממליצה על עיסוי תינוקות ותזונה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירית
אורנה דן19/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולהלילי31/05/2011
האם דולה עוזרת גם לאחר הלידה בימים הראשונים? או שבלידה מסתיים תפקידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דולה לאחר הלידה
אורנה דן02/06/2011דולה בד"כ נפגשת עם היולדת פעם אחת אחרי הלידה. היא יכולה לעזור, בהתאם לנסיונה, ולצרכיה של היולדת. כך אני בד"כ עושה (עם יולדת שיש צורך גדול יותר בעזרה אחרי הלידה, אני מעניקה מנסיוני הרב בגידול תינוקות וכו')
בנוסף, יש גם מושג שנקרא "דולה פוסט פרטום" שהיא דולה לאחר הלידה, והיא התמחתה באופן ספציפי בעזרה ליולדת אחרי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתתום19/05/2011
שלום, אנחנו מתעניינים בלידה בבית. ורצינו לדעת, האם מלווה בלידה יכולה לזהות מצבים רפואיים דחופים, כמו צורך להגיע למיון... ומה בכלל קורה במצב כזה? האם זה יכול להיות מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללידת בית לוקחים בד"כ מיילדת
אורנה דן23/05/2011ולא "מלווה בלידה". מיילדות הבית הן מיילדות מקצועיות וותיקות, שעבדו כמיילדות בבתי חולים במשך שנים רבות, ומכירות את כל מצבי החירום.
אחד התנאים של מיילדות הבית לקיום לידה בביתך, הוא מרחק סביר מבית חולים.
רשימה של מיילדות בית אפשר למצוא באתר "אמה"י" - ארגון מיילדות הבית בישראל. בד"כ מקיימים פגישה מקדימה עם מיילדת הבית, ובה ניתן לשאול את כל השאלות כדי להבין את הנושא טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיילדת בית מזהה מצבי סיכון
נעמה סלע03/06/2011מיילדות בית מוסמכות הינן מיילדות שעבדו שנים רבות בבתי החולים ונמצאות ברמת הכשרה גבוהה ועברו עוד מספר קורסים כדי שיוכלו לתפור במקרה הצורך ולבצע החייאה וטיפול נמרץ.
מיילדת בית תוודא לפני הלידה שאתם נמצאים בהריון בסיכון נמוך, שהעובר התפתח בצורה תקינה וכי יש סיכויים גבוהים ללידה ללא סיבוכים וסיכונים וכן שהמקום מתאים ללידה ואינו מרוחק מדי מבית החולים.
במקרה של התפתחות סימנים ראשונים של מצוקה תעביר אותך המילדת לבית החולים להמשך הלידה שם גם אם רוב הסיכויים שהלידה תסתיים באופן טבעי ותקין לחלוטין על מנת שלא לסכן אתכם.
המיילדת מחזיקה אתה תמיד בלון חמצן מוכן לצורך טיפול בתינוק אם יהיה צורך ורצוי שהיא תזמין מיילדת נוספת לגיבוי בסוף הלידה במקרה וגם את וגם העובר תזדקקו לטיפול כלשהו.
ישנם סיכונים בודדים בלבד שמתרחשים באופן מהיר ובלתי צפוי והסיכוי להם מזערי ביותר. את רוב הסיכונים ניתן לצפות מראש ולעבור לבית החולים במקרה הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה|+| תודה
אורנה דן05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מבית יולדותליבי11/05/2011
שלום רב,
אני גרה באיזור קרוב לבאר שבע ואיני רוצה ללדת בסורוקה. זוהי לידה שניה עבורי ואני יודעת שעשויה להתקדם מהר יותר מהראשונה. אני מתחבטת בשאלה איך אדע מתי יש לי זמן מספק להגיע למרכז או לברזילי או לכל בית יולדות אחר במרחק כשעה עד שעתיים. אני מניחה שאין מתכון מדוייק, אך אני ממש חרדה מלהגיע לסורוקה (הייתי בסיור ונחרדתי). אני מנסה לחשוב על מצב של ירידת מים, האם אני אוכל לנסוע מרחק או לחילופין אם יהיו צירים שאינם סדירים. כלומר, מה המדד שאנייכולה לקח בחשבון כדי לחשב את המרחק ואת התקדמות הלידה. מה באמת נשים במרחק רב מבית חולים עושות. ברור לי שבציר ראשון אנ טסה מהבית, אבל איך אדע אם אני יכולה להרשות לעצמי לנסוע רחוק? אני מתוסכלת מכך מאוד......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אם לידה שניה היא קצרה יותר, לרוב
אורנה דן12/05/2011היא לא *כזו* קצרה. כמה זמן נמשכה הלידה הראשונה?
בד"כ גם לידות חוזרות נמשכות לפחות 4 שעות.
יש לי שתי אחיות שגרות בדרום ותמיד הן באו ללדת בירושלים.
גם אני, שילדתי לידות רבות (ולא ארוכות) כששקלתי ללדת במאיר או אצל אילנה שמש, ידעתי שלמרות שהלידות שלי לא ארוכות, את השעה הזאת לנסיעה בוודאי שיש לי.
אז לא צריך להיבהל יותר מידי בקשר למרחק. ברוב הלידות יש את השעתיים האלה. ואם הלידה תופסת תאוצה תוך כדי נסיעה, אפשר לשנות מסלול ולהיכנס לברזילי או לקפלן.
ולא טסים מהבית על הציר הראשון. חייבים לפחות לדעת שהצירים הם סדירים וקבועים. (כי צירים פה ושם יש לפעמים בחודש התשיעי, והם לא מבשרים לידה)
להפגת החרדות וכדי שהדברים יהיו ברורים יותר, ותקבלי החלטה רגועה יותר, אני מציעה לך לבוא אלי לפגישת הכנה, זה יועיל לך בכמה מישורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חולים ברזיליליבי11/05/2011
אני בתהליכים של מציאת חלופה לסורוקה. האם בברזילי קשובים לרצון היולדת בכל מה שקשור ללידה טבעית? מה דעתך על ברזילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעתי דברים טובים על ברזילי
אורנה דן12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מי השפירליבי11/05/2011
לגבי השאלה הקודמת שלי על מי השפיר. איך אוכל להבדק במקום אחר? הרי אם אגיע לסורוקה, אנ מניחה שכבר לא אוכל להמשיך משם לדרכי, לא?
אולי עם ירידת מים לא כדאי לקחת את הסיכון, אם כי אני מכירה יולדות שנסעו כשעה לבית יולדות אחרי ירידת מים כיוון שלא הייתה ברירה אחרת. מה באמת עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפי שאמרתי - אם המים אינם נקיים
אורנה דן12/05/2011אל תקחי סיכון, אלא תגשי לסורוקה. כמובן שרוב הסיכויים שגם תלדי שם. אולם, במידה ושם יאמרו לך שאת יכולה לצאת לנסיעה של שעתיים, אז אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירליבי09/05/2011
שאלה אחרונה- האם בירידת מים אני יכולה לאפשר לעצמי את הנסיעה הזו של שעתיים לערך לבי"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מדובר במים נקיים זה בסדר
אורנה דן11/05/2011אם המים אינם נקיים, עכורים, חומים/ירקרקים וכד', עדיף להיבדק קודם במקום קרוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות..ליבי09/05/2011
שלום רב,
שאלה ראשונה- אני זוכרת שבלידה הראשונה קיבלתי אנטיביוטיקה לוריד. הרופא שלי אומר שהסיבה היחידה לכך היא GBS . אני חושבת שלמרות שאיני יודעת זאת בוודאות, אנ אקח וזאת ע"מ שהתינוק לא יזדקק לכך. על כל מקרה- האם יאפשרו לי ללדת טבעי אם אני מחוברת לצינור העירוי ומקבלת אנטיביוטיקה? האם יש איזשהי מניעה? אם אני לא מספיקה להגיע בזמן לבית היולדות, כיוון שאני גרה בדרום ןמתכוונת להגיע למאיר.
דבר שני- אני מנסה לחשוב על חלופה נוספת לחדר הלידה, רק כדי להמנע מלהגיע לסורוקה. איזה עוד בי"ח, שבגבול הצפוני זה כפ"ס הוא עם אוריינטציה טבעית. שמעתי שהדסה עין כרם, האם זה נכון? והאם מאיר הוא בי"ח מספיק גדול כדי להתמודד עם סיבוך חלילה?
תודה רבה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אורנה דן11/05/2011אנטיביוטיקה לרוב לא מפריעה לנהל לידה טבעית. האנטיביוטיקה ניתנת בעירוי קצר, למשך 15 דקות, ולאחר שמסתיימת המנה, את מתנתקת מהעירוי (ומשאירים "פקק") כך שאת לא נשארת מחוברת לצינורות, והנושא לא מפריע לניהול לידה טבעית.
ביה"ח הדסה עין כרם הוא מצויין, עם גמישות מירבית לרצונותיה והעדפותיה של היולדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מי שפירסועד02/05/2011
שלום
האם אפשר לרדת מהמיטה ולא לעשות מוניטור אם ירדו לי את כל מי השפיר?
למשל לעשות מקלחת חמה,,ללכת קצת..כי אני בלידה הראשונה שלי הגעתי לבית חולים עם ירידת מים וללא פתיחה בכלל,עשו לי זירוז ואחר כך היה לי פתיחה 3 ונתקעתי עם פתיחה שלוש כמעט 12 שעות שוכבת על הגב ומחוברת למוניטור וסובלת מהצירים ומכאבי הגב.
ואני עכשיו שוב בהריון וממש מפחדת שתהיה לידה כמו שהיתה לי האם צוות בית החולים תאשר לי לרדת מהמיטה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מי שפיר - תגובה
אורנה דן03/05/2011דעתי האישית היא שאין צורך לרוץ לבית חולים מיד עם ירידת מים, אלא להישאר בבית, לתת לצירים להגיע, ולהגיע לבי"ח עם צירים סדירים. רק אם חיכית בבית מספר שעות (4-5 שעות) ושום דבר לא קרה, כדאי להתחיל לפעול, ועדיף לפני כן לקבל טיפול אלטרנטיבי בביתך, או מחוץ לבי"ח (רפלקסולוגיה וכד').
הגעה לבית חולים מיד אחרי ירידת מים אכן גורמת לעתים ללידה להיתקע.
יש בתי חולים שמאפשרים יותר לידה פעילה גם אחרי ירידת מים, וכאלה שפחות. באיזה אזור את גרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמלה
סועד03/05/2011אני גרה ברמלה.אז הלידה שלי תהיה באסף הרופא
אז אפשר לא ללכת ישר לבית חולים אחרי ירידת מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה ומצטרפת לדעתה של אורנה אבל..
אפרת מינסקי03/05/2011רק בתנאי שהמים שירדו הם צלולים ולא עכורים ותנועות עובר מורגשות היטב.
אם המים עכורים, מלווים בדימום או שיש הפחתה משמעותית בתנועות עובר כדאי להגיע בהקדם לבית החולים, להיבדק, ואם הכל תקין לבקש לחכות בסבלנות עד שיהיו צירים סדירים באופן ספונטני.
בהצלחה ולידה טובה, אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סועד03/05/2011תודה רבה לך
מאוד עזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם רלבנטי מבחינתך ללדת בלניאדו
אורנה דן03/05/2011יש סיכוי רב יותר שיתנו לך להסתובב. לדעתי גם בתל השומר, אם תגידי שזה רצונך, לא יגבילו אותך יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית אחרי ניתוח להסרת מיומהסופיה26/04/2011
שלום!
אני בת 33, עברתי ניתוח להסרת מיומה גדולה (10 ס"מ). נאמר לי שברירת מחדל אחרי ניתוח כזה הנה לידה בקיסרי.
האם יש סיכוי שלמרות הניתוח יתנו לי בכל זאת לנסות ללדת טבעי, אם כל השאר בסדר? (הרופא הזכיר אופציה כזאת במעורפל). אם כן למי פונים כשיגיע הזמן?
האם התשובה תלויה בזמן בין ניתוח להיריון או בדברים אחרים כלשהם?
האם יש דברים שניתן לעשות כבר עכשיו על מנת לשפר סיכויי ללדת בלידה טבעית (התעמלות, עוד משהו)? אני עדיין לא בהיריון וגם עדיין אסור לי לנסות להיכנס לההיריון.
אני רוצה כמה ילדים. האם בלידה קיסרית ראשונה אני בעצם קובעת סופית כי כל הלידות יהיו בקיסרי? האם מספר לידות שניתן לעשות בקיסרי מוגבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להמתין, ולקבל חוות דעת נוספת
אורנה דן27/04/2011ככל שיעבור הזמן, ייבדקו הנתונים, וייתכן שיצביעו לטובת האפשרות ללדת בלידה וגינאלית.
אם את מתכננת עוד מספר ילדים, כדאי שהאופציות יישארו לך פתוחות, ויהיה קל יותר ללדת מספר ילדים בלידות שאינן קיסריות.
אפשר להתייעץ עם דר בני חן מביה"ח מעייני הישועה בבני ברק. הגישה שם היא כזו שמאפשרת לידות וגינאליות ולא רצה להמליץ על ניתוחים. גם בלניאדו יש גישה דומה.
מעבר לזה, אין הרבה מה להתכונן כרגע.
במידה ולקראת סוף ההריון יש לך אישור רפואי ללדת רגיל חשוב לעשות הכנות עם דולה מנוסה שאולי גם תלווה אותך בלידה, ותסייע לך להתמודד עם הלידה ולהתגבר על מכשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רגילה או קיסרי?קרן18/04/2011
שלום, אני בת 36, בריאה, אני עם שלישי בדרך. לידה ראשונה טבעית, לידה שניה קיסרי לא מתוכנן (מצג פנים)לפני 9 שנים. מה כדאי לי לעשות בשלישית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהי למעשה בחירה שלך
אורנה דן27/04/2011בפרט אם הילד השלישי הוא אחרון בתכנון שלך.
אם הוא לא אחרון, כדאי מאוד לנסות לידה וגינאלית.
אם הוא אחרון, הבחירה בידייך, ולכל אופציה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
החסרון הבולט של לידה קיסרית הוא ההתאוששות הממושכת יותר אחרי הלידה, וכשיש תינוק + שניים נוספים בבית, זה לפעמים מקשה על ההתמודדות.
בלידה וגינאלית יש קשיים של הלידה עצמה, לידת VBAC (וגינאלית אחרי קיסרי) היא ממושכת יותר, לפעמים המגבלות של הצורך במוניטור רציף (ברוב בתי החולים) מקשות על ההתמודדות בשעות הצירים הארוכות.
בשורה תחתונה - קיסרי - פשוט לפני, קשה אחרי. וגינאלי - פשוט יותר אחרי, קשה לפני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירותי דולהאיריס05/04/2011
שלום,
אני בשבוע 29 ורק עכשיו הגעתי למסקנה שכדאי אולי לשכור את שירותיה של דולה ע"מ למקסם את סיכויי ללידה טבעית.
מה עלות שירות דולה פחות או יותר?
האם ידוע לך על דולות מתלמדות או בתשלום סמלי?
אני מתכוונת ללדת במרכז ואם לא יהיה לי מספיק זמן להגיע- אז בבבאר שבע.
תודה ויום נפלא,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
אפרת מינסקי05/04/2011אכן מחקרים מראים שבליווי רציף יש סיכוי גבוה יותר ללידה טבעית וללא התערבויות
דולה מתלמדת (בסטאז׳) בד״כ גובה בסביבות 500 ש״ח ללידות הראשונות שהיא מלווה כדולה, דולה מתחילה (שכבר ליוותה כמה לידות- אין חוקים אבל בד״כ עד 20 לידות) גובה בין 1000 ל 1500 ש״ח ודולה ותיקה ומנוסה גובה בין 2000 ל 2500 ש״ח.
כמובן שהמחירים גם משתנים בהתאם לאזור הגאוגרפי ולמה שהדולה נותנת כחלק מחבילת הליווי.
אם תרצי הפנייה לדולה מהאזור שלך את מוזמנת לכתוב (כאן או במייל) יותר במדויק מאיפה את ואיפה את מתכננת ללדת ואשמח להמליץ לך על דולות.
בהצלחה ולידה טובה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הערה לגבי סורוקה
אורנה דן05/04/2011בסורוקה מותר מלווה אחד בלבד. כך שאם דולה מצטרפת אליך לסורוקה, היא ובן זוגך יצטרכו להתחלף ביניהם כל הזמן. אם ברזילי באשקלון במרחק סביר, הוא עדיף לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים לא סדירים כבר כמה ימיםזויה03/04/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 38 להריון ראשון. לפני שלושה ימים ביום ה' גילו במוניטור שיש צירים לא סדירים וראו פתיחה של אצבע רחם אחורי. כבר עברו שלושה ימים ואני עדיין לא מרגישה כלום, למרות שבמוניטור שעשיתי היום (יום א') רואים שיש צירים לא סדירים.
האם המצב לא מסוכן לתינוק? כמה זמן יכולים להמשך צירים לא סדירים? מתי צריכים להתחיל צירים סדירים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים לא סדירים כבר כמה ימים - תגובה
אפרת מינסקי03/04/2011שלום זויה,
נשמע שהכל תקין, אם המוניטור מראה שמצב התינוק טוב, כמות מי השפיר טובה ושאר המדדים תקינים (לחץ דם, חלבון בשתן וכו') אז אין מה למהר.
יכול להיות שעוד היום תתפתח לידה ויכול להיות שיקח עוד כמה ימים ואף שבוע ויותר.
צירים לא סדירים זה חלק מהשלב הלטנטי ובמיוחד בהריון ראשון יכול לקחת זמן.
אין מה למהר ולנסות לזרז את הלידה אלא להבין שזה הקצב וזו הדרך של הלידה הזו.
בהצלחה ולידה טובה וקלה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)