מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגע מסוג junctionalחנה08/03/2009
שלום. האם יש צורך להסיר נגע שחשוד לjunctinal? האם זה נחשב מסוכן? שאלה נוספת. אם יש נגע פגמנטרי חדש האם דרמטוסקופ יכול לבחון אם שה מלנומה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע
ד``ר ניר נתנזון13/03/2009Junctional nevus הינה שומה תקינה לחלוטין. השאלה היא כיצד נעשתה האבחנה- בדיקה בעין בלתי מזויינת יעילה פחות מבדיקה בדרמוסקופ.
הוכח כי בדיקה בדרמוסקופ ע"י רופא המומחה לכך (הטכניקה דורשת התמקצעות מרובה) מעלה משמעותית את סיכויי הגילוי של מלנומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות התשובהאני07/03/2009
בהסרת נקודת חן קיבלתי תשובה גודל הקטע 0.3X0.2X0.2 spitzoid melanocytic tumor with srvere atypia התבקשתי להרחיב את השוליים. מה משמעות התשובה? האם לאחר הרחבת השוליים עדיין ישנו סיכון? האם צריך לעשות בדיקות נוספות למעט מעקב אחרי נקודות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות התשובה
ד``ר ניר נתנזון13/03/2009איני אוהב, בלשון המעטה, את ניסוח התשובה. (אלא אם הניסוח המקורי מלא הרבה יותר בפרטים)
אני ממליץ בחום על בקשת חוות דעת נוספת מפתולוג המומחה ספציפית בנגעי עור (דרמטופתולוג).
בכל מקרה ההתיחסות המעשית לתשובה (כלומר: הרחבת הכריתה) מראה שהרופא התיחס לנגע כאל מלנומה "אמיתית".
גם לאחר הרחבת השוליים קיים כמובן סיכון להופעת מלונמה נוספת או להישנות הגידול (תלוי בעומק החדירה) ויש לבצע בבדיקות מעקב שוטפות כאילו היה מדובר במלנומה- כולל למשל מיפוי שומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה בקשר לשיזוףגיא07/03/2009
שלום לכולם. יש לי צבע עור לבן ושאני נחשף הרבה בשמש העור שלי נהיה אדמומי ויש לי קצת קילופים ץ חוץ מזה שיש לי המון נקודות חן על העור . אני רוצה להשתזף ומחיפוש קצר בגוגל שמעתי את שיטה שנקראת "שיזוף בתזה" שזה בעצם תרסיס שמהרכיבים שלו זה קנה סוכר ועוד כמה דברים טבעיים ובכך אתה מקבל שיזוף נהדר . מישו מכם שמע על השיטה הזאת , האם היא באמת בריאה ולא מזיקה לעור ? תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף בהתזה
ד``ר ניר נתנזון13/03/2009כל שיזוף שכרוך בחשיפה לשמש הינו מסוכן.
אולם ב"שיזוף בהתזה" אין מדובר כלל בשיזוף אלא סה"כ בצביעה של העור (כמו איפור). עד כה מבין כל השיטות זו נחשבת לבטוחה ביותר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בבלוטת לימפה בצוואראלי07/03/2009
לפני 5 ימים הוציעו לי גוש מהצוואר (6x3סנטימטר) שהתברר שהוא מלנומה בבלוטת לימפה. את המקור הראשוני לא מצאו גם לאחר הוצאת נקודות חן. כל בדיקות הדם, CT, CT-PT תקינות. בשלב זה אני די מבולבל, יש לי פגישות עם רופאים אונקולוגים בשבוע הבא אולם עד כה רופא משפחה לכירורג ששלח אותי להמטולוג ששלח אותי לרופא אף אוזן גרון ששלח אותי לרופא עור ששלח אותי לפלסטיקאי. מאחר שאני די חדש בנושא רציתי לדעת מי מרכז את הטיפול בנושא זה. האם כדאי לסמוך על צוות שעובד ביחד לדוגמא להתרכז בבית חולים אחד או לכל ניתוח לנסות למצוא את המנתח הטוב ביותר שקיים. אם ייצטרכו עוד ניתוח בגרון האם כל מנתח אף אוזן גרון טוב מספיק או צריך אחד עם התמחות אונקולוגית. עוד לא ראיתי רופא שאומר שיש מישהו יותר טוב ממנו. שאלה נוספת היא לפני מה אני עומד. תודה מראש, אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה גרורתית
ד``ר ניר נתנזון13/03/2009שלום אלי
ראשית אני מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע משהייתי בכנס בארה"ב (ביחד עם ד"ר גלעד).
אני בהחלט מבין ומזדהה עם הבילבול. אין ספק שדרוש טיפול ע"י צוות רב תחומי. לרוב מנהל הטיפול במקרים כאלו הוא אונקולוג המומחה לטיפול במלנומה, הוא אמור לתאם ולהוביל את הצוות הרב תחומי.
תפקיד האונקולוג מלבד ניהול המקרה והפניה לבדיקות אבחנתיות נוספות (כגון PET CT) הוא לשקול מתן טיפולים שונים כגון אינטרפרון או אינטרלאוקין 2.
תפקידו של המנתח (אף אוזן גרון ו/או כירורג פלסטי) הוא לתת את הפיתרון הניתוחי לבעיה (כריתת בלוטות הלימפה הנגועות).
תפקיד רופא העור הינו מעקב שוטף אחר שומות לגילוי הופעה של מלנומה נוספת או גרורות בעור.
אני מציע לבחור רופא אנקולוג אחד שמרכז את כל הנושא והוא ימליץ לך לאילו רופאים נוספים לפנות- שהרי לא קיים כלי אובייקטיבי המאפשר להעריך עד כמה רופא הוא "טוב".
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון אלה בתל השומר מתמחה במלנומה.
רוי29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע חדששפי06/03/2009
שלום. רציתי לשאול- אם מופיע נגע חדש פגמנטרי בפנים האם צריכים להסירו מיד על המקום? אם למשל זה מלנומה האם לחכות 2 או 3 ימים לביופסיה יכולה לסכן חיים? מלנומה יכולה להתפשט מהר כל כך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע חדש
ד``ר ניר נתנזון06/03/2009לא כל נגע חדש הינו מלנומה (הרוב המוחלט- לא!) ובוודאי שאין צורך לרוץ ולכרות אותו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים לחולי פסוריאזיסרולי05/03/2009
שלום, האם חולי פסוריאזיס יכולים לעבור הסרת שומה? באיזורים נגועים מה הטיפולים הקוסמטיים שניתן לבצע (הסרת שומה, הסרת שיער, פיגמנטציה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים לחולי פסוריאזיס
ד``ר ניר נתנזון06/03/2009אין הגבלה ניכרת על טיפולים בחולי פסוריאזיס. עם זאת כל טראומה לעור יכולה לגרום לתופעת קובנר - הופעת נגע פסוריאטי חדש במקום הטראומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רולי08/03/2009אני מבינה. אם אני מעוניינת לעבור טיפול שכזה אני צריכה לעשות הפסקה עם הטיפול בדייבובט טרם הטיפול? מדובר בהסרת שיער בלייזר באיזור שיש לי בו נגעי פסוריאזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ניר נתנזון13/03/2009אין צורך להפסיק את הטיפול בדייבובט.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בנקודת חןרוני05/03/2009
שלום שמי רוני ואני לומד כרגע באמריקה. לאחרונה שמתי לב שנקודת חן שהייתה לי במשך הרבה מאוד זמן, הפכה להיות מעט ארוכה יותר (גודלת החוצה כמו סוג של גבשושית) ,היא עדיין קטנה יחסית ולא שינתה הרבה מגודלה (לפחות עד כמה שזכור לי) , כרגע להבדק על ידי רופא יכול ליצור בעיה מסויימת (הלחץ בלימודים הוא מאוד משמעותי וכל חיסור הוא בעייתי). עוד חושיים אני חוזר לישראל וכבר קבעתי תור לרופא עור לאבחון, אי לכך השאלה שלי היא: האם משך הזמן הזה (חודשיים) אלול לסכן אותי? האם רצוי שאני אבדוק את העניין עוד לפני שאני חוזר? בתודה מראש רוני קורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בנקודת חן
ד``ר ניר נתנזון06/03/2009לא ניתן לענות על שאלה כזו ללא בדיקה גופנית.
לא ברור כיצד בדיקה אצל רופא עור תגזול זמן רב מהלימודים. חשוב רק לבחור רופא עור שמשתמש בדרמוסקופ לקבלת אבחון מדוייק יותר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומהשרה01/03/2009
שלום רב, לפני כשלוש שנים הסרתי שומה חשודה מגבי והביופסיה יצאה תקינה. לפני כשלושה שבועות הסרתי שומה שנראתה חשודה ע"י רופא העור. התשובה שנמסרה לי ע"י הרופא היא: שהשומה תקינה ושפירה אך טוב שהסרנו אותה כי במעבדה ראו שהשומה היא מהסוג הלא טוב שנוטה להיות סרטני. כששאלתי את הרופא מה היה קורה אם לא הייתי מסירה אותה ,האם בטוח שהיתה הופכת לסרטנית, הרופא ענה לי שאין 100 אחוז ולא ניתן לדעת אם ומתי היתה הופכת לסרטנית אך באחוזים יותר מחמישים אחוז יש סיכוי שהיתה הופכת לסרטנית. מאז שיחת הטלפון אני בחרדה היסטרית. לא ברור לי כיצד שומה יכולה להיות גם שפירה וגם מסוכנת בעת ובעונה אחת? אציין כי דודה שלי (אחותה של אימי הסירה שומה סרטנית לא מזמן) . אודה על תשובתך מאחר ואני דאוגה וחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון06/03/2009גם לי התשובה אינה ברורה. לא ידועה לי כל סטטיסטיקה או מדד המנבא מה סיכוייה של שומה מסויימת להפוך סרטנית.כנראה שהרופא התכוון לכך שנמצאה לך "שןמה דיספלסטית" - אלו שומות שנמצאו קשורות יותר למלנומה- אולם לא בהכרח אכן שומה כזו תיהפך לסרטנית- והסיכוי לכך נמוך מאוד.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר ונקודות חןאוריה26/02/2009
שלום, אני מעוניינת לעשות הסרת שיער בלייזר אבל יש לי הרבה נקודות חן. האם מותר להסיר שיער בלייזר מעל הנקודות? האם יש סכנה שהן יהפכו לסרטניות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר
ד``ר ניר נתנזון26/02/2009אין די מידע, אבל לפחות מאמר אחד טוען שפגיעת לייזר בשומה עלולה לגרום לשינויים העלולים לגרום לסרטן.
לכן מומלץ שקרניי הלייזר לא יפגעו בשומות אלא רק בעור ובשערות שביניהן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בנקודת חן באינפרא
טל11/05/2009שלום,
לפני מספר ימים עברתי טיפול אינפרא במפשעה אצל קוסמטיקאית. לאחר שחזרתי הביתה גיליתי כי נקודת חן במקום "נשרפה" והפכה לשחורה. מה עלי לעשות ומהן הסכנות שבדבר?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעת אינפרא אדום בנק' חן
ד``ר לי-און גלעד13/05/2009בעיקרון נק' חן מועדות לפגיעות מסוג זה בשל גונן הכהה. הצבע שלהן בולע יותר אנרגיה מהעור שמסביב והופך אותה לחום הגורם לכוויה נקודתית בנקודה. לכן חשוב שמטפלים ישימו לב, ויכסו או יפסחו על נק' משמעותיות.
לאחר שכבר נגרמה כווייה מה שנותר לעשות הוא לטפל במקום כבכל פצע/כווייה אחרים ולחכות שיחלימו ולאחר מספר שבועות לפנות לבדיקת רופא עור המצוייד בדרמטוסוקופ כדי שיבדוק ויראה אם השומה שפירה וקטה או מצריכה הסרה.
אין סכנה מיידית כתוצאה מהכווייה שנגמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ד"ר ניר שלוםאבי25/02/2009
אני לא יודע עם זה המקום לשאול אנ אנסה ואם זה לא הפורום הנכון אנא הפנה אותי אליו בעקבות תלונות על טעם מר בלשון ותחושת צריבה בלשון הופנתי לעשות ביופסיה ונתקבלה התשובה הבאה סקוואמוס פפילומה אם תוכל להגיד לי מה זה אודה לך מראש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ניר נתנזון25/02/2009זה אכן לא שייך ממש לעור, אולם לפי חיפוש שערכתי מדובר בגידול שפיר של הלשון.
לרוב דורש הסרה כירורגית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCC - NODULAR PIGMENTED TYPEרותי24/02/2009
שלום, אחרי הוצאת גוש קטן בגב ליד עמוד השדרה בגודל 0.6 ס"מ נקבעה האבחנה דלעיל. מה משמעות האבחנה והאם מעקב חובה ומתי. תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון25/02/2009BCC הוא הסרטן השכיח ביותר בבני אדם. ברוב המקרים הוא אינו שולח גררות ויכול לגרום "רק" נזק מקומי- ולכן טוב שהוא נכרת.
אם הגוש הוצא בשלמותו נדרש רק מעקב רופא עור כל 3 חודשים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה לבנה בנקודת חןהדס23/02/2009
שלום רב, אני בת 27 ויש לי נקודת חן בבית השחי בגודל סביר. הבעיה היא בזמן הוצאת שיער משם. אני משתדלת להוציא את השיער מסביב לנקודה. שמתי לב עכשיו שצמחה לי שערה לבנה מתוך הנקודה עצמה כאשר בעבר היא הייתה בצבע שחור. האם יש סיבה לחשש? על מה הדבר מראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערה בשומה
ד``ר ניר נתנזון25/02/2009כל שומה בכל מקום דורשת בדיקה של רופא עור. לצבע השערה אין חשיבות מירבית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה חשודהיאיר22/02/2009
יש לי נקודת חן חומה על הירך הרגל שמאל. הנקודה היתה שטוחה ,, ואז הפכה להיות בולטת , ושוב הפכה לשטוחה ושוב לבולטת. הנקודה קצת מחוספסת. כמו כן אני מרגיש קצת דקירות או כאבים בשרירים ברגליים. זה איזה שהוא תסמין לסרטן העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חשודה
ד``ר ניר נתנזון22/02/2009כל שינוי בשומה מחייב בדיקת רופא עור בהקדם.
האינטרנט אינו מהווה תחליף לכך.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןליאת20/02/2009
יש לי נקודת חן בפנים ומתחתיה יש לי כמו שומן מתחת לעור כמו חצקון פנימי יש לי אותו כמה שנים מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון21/02/2009אין כל דרך לקבוע את טיבה של השומה (נקודת החן) ללא בדיקה פיזית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שגדלהעמוס19/02/2009
שלום לאחרונה התחלתי בטיפול לייזר להסרת שיער. כמו כן היום הבחנתי שנקודת חן שהייתה תמיד על צווארי גדלה באופן משמעותי, האם יש קשר בין הדברים והאם עלי להבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שגדלה
ד``ר ניר נתנזון21/02/2009כל שינוי בשומה מחייב בדיקה בהקדם ע"י רופא עור.
ידוע כי טיפולי לייזר יכולים לגרום לשינויים בשומות- אולם רק אם קרן הלייזר אכן פוגעת בשומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)