פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• spindle cell tumor
    חני
    24/01/2009

זו האבחנה בביופסיה. האם מדובר בגידול ממאיר והאם לאחר ניתוח כריתת הגידול (בברך) צריך יהיה לעבור טיפולים כלשהם. מדובר בבת 84

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    spindle cell tumor

הוספת תגובה

• spindle cell tumor

ד``ר לי-און גלעד
    24/01/2009

נוסח תשובה כזה ניתן כאשר הפתולוג אינו יכול להתחייב על מהותו המדוייקת של הגידול. גידול המרוכב מתאים כישוריים יכול להיות אחד ממגוון רחב ובהם בין השאר סרקומה ולעיתים גם מלנומה. קרוב לוודאי שלאחר ניתוח כריתת הגידול תתקבל תשובה יותר ברורה וחד משמעית ורק אז ניתן יהיה להעריך אם יש צורך/מקום לטיפולים משלימים (הקרנות, כמותרפיה וכיוב').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למלנומה קרקפת
    אורן
    22/01/2009

שלום ד"ר נתנזון, לפני כשנה הוסר אצלי נגע מהקרקפת בכריתה ואובחן כהמנגיומה. לפני כחודשיים הבחנתי בנקודת חן באותו מקום שגדלה במהירות. רופא עור ביצע בדיקה באמצעות דרמוסקופ ולא ידע להגיד את חומרת המצב לפי הבדיקה אלא רק המליץ על הסרה. לדבריו לא ניתן לדעת את עומק הבעיה לפי דרמוסקופ והאם ישנה חדירה לקשרי לימפה. האם למרות הזיהוי היחסית מוקדם עדיין ייתכן מצב של סכנה או בעיה שלא ניתנת לריפוי? בכבוד רב, אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למלנומה קרקפת

הוספת תגובה

• נגע בקרקפת

ד``ר ניר נתנזון
    23/01/2009

כלל לא בטוח שמדובר במלנומה! לפיכך עוד אין מקום לדבר על חדירה לקשרי לימפה ושאר סיבוכים...

בדיקה דרמוסקופית דורשת מיומנות גבוהה ולא כל רופא מיומן דיו באבחנה בעזרת דרמוסקופ.

תיאורטית הכל יכול להיות, בכל מצב והכל דרגת חומרה, אולם קיימת סבירות גבוהה יחסית כי אם אכן הנגע שהוסר לפני שנה היה המנגיומה אזי הנגע הנוכחי לא יהיה מלנומה כלל.

לפיכך פשוט תמתין לתוצאות הביופסיה ורק אז תוכל לתכנן את המשך הטיפול (אם יהיה בכך צורך).
    אשמח אם תעדכן אותי בתוצאות הביופסיה כשתתקבל.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• keratoacanthoma
    תוהה
    20/01/2009

שלום צמח לי על הזרוע נגע כואב מאד .הרגשתי כאילו מסמר תקוע בי. נשלחתי לנתוח להוצאת הנגע שנחשד כ Squamous Cell Carcinoma , תוצאת הבדיקה הפתולוגית keratoacanthoma האם תוכלו להסביר לי איזה סוג של גדול זה? הסבר יתקבל בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    keratoacanthoma

הוספת תגובה

• קרטואקנטומה

ד``ר לי-און גלעד
    21/01/2009

זהו גידול השייך למגוון הגידולים ממשפחת ה- Squamous Cell Carcinoma אך נחשב יותר שפיר. הוא מופיע וגודל מאוד מהר ובחלק גדול מהמקרים יכול גם לעבור תהליך ספונטני של התכווצות והעלמות. האבחון הוא על סמך הקליניקה ובפתולוגיה - אפשרי רק כאשר מוציאים את הנגע בשלמותו. בהחלט תיתכן SCC ממארת שתתנהג כמו קרטואקנטומה ולכן למרות הטבע השפיר המשוער של הגידול נהוג לבצע כריתה שלמה ורחבה שלו כי אחרת הוא עלול לחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תוהה
    21/01/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן חדשה בעקבות חשיפה לשמש
    דניאל
    20/01/2009

שלום, אני בת 14 והופיע לי נקודת חן חדשה באזור החזה, בעקבות חשיפה לשמש בקיץ. בקיץ נשרפתי בכל הגוף וגם באזור החזה, ואחרי שהתקלף לי כל העור שמתי לב שהופיע לי נקודת חן חדשה. רציתי לדעת האם יש סיכוי שנקודת חן זאת היא גידול סרטני? תודה.

הוספת תגובה

• כוויית שמש

ד``ר לי-און גלעד
    21/01/2009

הסיכוי שהנקודה סרטנית נמוך מאוד אבל בלי בדיקת רופא ישירה אי אפשר לקבוע. מה שכן אפשר לקבוע זה שעד גיל 18 מקבלים 80% מהחשיפה לשמש בכל מהלך החיים - וזה אומר שעיקר הנזק נגרם בגילאים כמו שלך. אז קצת יותר שכל ואחריות בחשיפה לשמש יקירתי ,ובעתיד יהיו לך קצת פחות דאגות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלא נקודות חן
    רון
    18/01/2009

שלום. יש לי מלא נקודות חן על הכתפיים/גב/צוואר וקצת על הפנים. זה ממש לא יפה בעיניי, אני לא שמן או משהו ואין לי מה להתבייש במבנה הגוף שלי ובכל זאת אני ממש מתבייש להוריד חולצה וזה הורס לי את החיים!! (אני בן 14) הנקודות חן פשוט נקודות חן שטויות קטנות שהצטברו עליי במשך הזמן עם החשיפה לשמש כנראה. לא נראה לי שזה שייך למשהו סרטני חס וחלילה כי יש לי אותן מלא זמן והן קטנות ושטוחות. הייתי מתת להסיר אותן את כולן אבל הבנתי שזה בלתי אפשרי כי כל נקודה צריכה יפול רציני ואם אני מסיר אז זה מלא מלא יענו את כולן כי להוריד אחת- שתיים לא יעזור. האם שווה ויש דרך להסיר אותן בדרך יעילה ולא יקרה?

לקביעת תור
    סגירה
    מלא נקודות חן

הוספת תגובה

• נק' חן מרובות

ד``ר לי-און גלעד
    18/01/2009

שלום חן,
    נק' חן כשמן כן הן. מוסיפות חן. לפעמים בעיני חלק מהאנשים יותר מדי חן, אבל באופן מוזר, ברוב המקרים הללו האנשים שחושבים שזה יותר מדי הם אותם אנשים עליהם יושבות הנקודות. דווקא הקהל שמסביבם בכלל לא רואה את הנקודות הללו כי לכולם יש אותן והן פשוט נק' חן. בקיצור, הבעיה היא לא בנקודות אלא בהתייחסות אליהן.
    צריך לבדוק אותן ולוודא שהן שפירות ואז להתרגל לעובדה שזה העור שלך. לכ"א יש מאפיינים מיוחדים ואצלך אלו נק' החן. זו לא סיבה ללכת ולגרום לעצמך צלקות מרובות (כי הדרך הבטוחה היחידה להסיר נק' חן היא בניתוחי כריתה...).
    אני מקווה שעם הזמן תלמד לקבל את עצמך כמו שאתה.
    מישהו חכם (לא זוכר מי - אשמח אם מישהו יזכיר לי) נשא פעם תפילה לאל שיהי לו את הכח לשנות דברים שניתן לשנות, לקבל דברים שלא ניתן לשנות ואת החוכמה לדעת להבדיל ביניהם. אני מקווה שיש לך את התכונות הללו.
    בהצלחה,
    ד"ר גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה שהשתנתה
    אאא
    15/01/2009

שלום רב כעת אני בן 21, גוון עורי שחום בהיר. מאז שאני זוכר את עצמי הייתה לי נקודת חן במותן שהיא מעט בולטת מן הגוף. לא כל כך התייחסתי אליה, אך הסתכלות עמוקה היום גילתה לי שבמרכז השומה יש נקודה קטנה כהה יותר מצבע השומה עצמה, שממנה יוצאת שערה. אני לא זוכר אם היה כך לפני כן או שזה חדש. האם יש סיבה להיבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    שומה שהשתנתה

הוספת תגובה

• שומה שהשתנתה

ד``ר לי-און גלעד
    15/01/2009

שלום גם לך,
    עקרונית לא צריך סיבה מיוחדת כדי לפנות לבדיקה שגרתית אצל רופא עור. רצוי וצריך להבדק לפחות אחת לשנה כדי לוודא שאין נגעים חשודים. זה נקרא רפואה מונעת, ועדיף להבדק 10 פעמים ולא למצוא כלום מאשר לגלות שהיה צריך להבדק ומשהו התגלה באיחור.
    לגבי התיאור שלך - קשה להסיק ממנו מסקנה ברורה - בהחלט ייתכן שהנגע שפיר וסדיר אבל כדי להיות שקט ורגוע אני ממליץ שתפנה לבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע עור בראש
    אורן
    14/01/2009

שלום רב, לפני כשנה אותר אצלי נגע עור בקרקפת שהוסר ולאחר בדיקתו אובחן כהמנגיומה. לפני כחודשיים הבחנתי במה שנראה כנקודת חן שנוצרה בדיוק באותו מקום ומאז הולכת וגדילה. ניגשתי לרופא משפחה, אבחנתו הייתה: "נגע דיספלסטי, גוונים שונים, מומלץ להסיר" והופניתי לכירורג פלסטיקאי. אבחנת הכירורג הפלסטיקאי הייתה: "צלקת כתוצאה מניתוח הסרת נים דם". מדובר בסתירה די גדולה בין שתי האבחנות. האם באמת ייתכן שצלקת תופיע/תיגדל כשנה לאחר הניתוח? או שאולי בכל זאת כדאי עדיין לחשוד באבחנתו של הכירורג במקרה זה? בברכה, אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    נגע עור בראש

הוספת תגובה

• נגע עור בראש

ד``ר ניר נתנזון
    14/01/2009

אורן,

צלקת יכולה להשתנות במהלך שנה לאחר הניתוח. איני מכיר צלקת שמופיעה לראשונה שנה לאחר ניתוח.

צר לי אך לא תוכל להגיע לאבחנה או לתובנה יותר ממה שכבר יש לך ע"י פניה לפורום. מה לעשות- אין מנוס לעיתים מבדיקה גופנית אמיתית...

אם אינך בוטח באבחנתו של הכירורג הפלסטי (הוא בהחלט יכול לטעות- גם הוא רק בן אנוש) אזי אין מנוס מפניה לרופא או רופאים נוספים, שיבדקו אותך (רצוי בעזרת דרמוסקופ- זהו כלי אבחנתי המאפשר הסתכלות לעומק העור) ויחוו את דעתם.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני יכולה לבוא למרפאה שלך
    לירן
    12/01/2009

ולבקש שרופאה בחורה תבדוק אותי, (מיפוי שומות דיגיטלי ושימוש בדרמוסקופ) ולא גבר?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר ניר נתנזון
    13/01/2009

במרפאה שלי רק אני עובד- איני מעסיק רופאים או רופאות אחרים.
    עם זאת תוכלי (ואף מומלץ ביותר!) להביא איתך חברה / אמא שתהיה נוכחת בכל זמן הבדיקה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לירן
    13/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לדוקטור נתנזון
    לירן
    11/01/2009

אני בעלת עור בהיר, שיער בהיר, מנומשת ומרובת נקודות חן ושומות. חלקן שטחיות, חלקן לא. ויש לי אחת בצבע אדום מולדת. (לאבי יש גם כן אותה אחת, באותו מיקום בבטן בדיוק כמו שלי) מזה אומר? הלכתי לפניי שנה בערך לרופא עור שנמצא קרוב לביתי, והוא העיף מבט חטוף על הנקודות ואמר שאין צורך לדאוג.... הן לא מסוכנות אך אני לא בדיוק סומכת על מבט חטוף.... שכן לא נעשה שימוש בשום מכשיר, ובשום התעמקות. וגם הוא לא בדק כל איזור בגופי.... יש לי 5 שאלות, אודה לך מעומק הלב אם תתייחס לכל שאלה ותענה על כולן באופן הכי מדויק והכי מוסבר שיש, כי הנושא הזה מאוד מדאיג אותי לאחרונה.. וכדיי שלא אצטרך לשאול שוב ושוב אני מבקשת שתיתן הסבר הכי מדויק והכי מפורט שיכול על כל שאלה. 1.האם אתה מכיר מרפאה עם רופא טוב, שמשתמש בדרמוסקופ, קרוב לאיזור נתיבות, באר שבע? ואם לא, אז מהי המרפאה בעלת אמצעים אלו הכי קרובה לאיזור זה? 2. האם אתה הרופא היחידי שמשתמש במיפוי שומות דיגיטלי? ואם לא, אילו עוד רופאים ובאילו מרפאות? 3. האם יש דרך להסיר שומות, ולשלוח אותן לביופסיה, שלא על ידיי חיתוך העור, ועשיית תפרים? אלא על ידיי לייזר, או חמצן או כל דרך אחרת שלא קשורה לחיתוך? 4. כמה בערך עולה טיפול כזה, האם כל נקודת חן שאני שולחת לביופסיה עולה לי יותר? איך זה הולך בדיוק? 5. האם נקודות שטחיות על העור, שלא קיבלו "גיבנת" אך שהן בעלות גבולות משוננים ובלתי מוגדרים מצריכות בדיקה גם כן? ואם כן, האם ניתן להסירן? תודה רבה מקווה לתשובה בהקדם האפשרי. לינוי. (דרך אגב שמעתי עלייך הרבה המלצות והבנתי שאתה בין המומחים שיש בתחום, כל הכבוד, המשך בעבודתך הטובה! )

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לדוקטור נתנזון

הוספת תגובה

• נזכרתי במשהו....

לירן
    11/01/2009

רק עכשיו קראתי שאתה היחיד שעורך מיפוי שומות דיגיטלי.... אני בת 17 וכמה חודשים ורציתי לדעת אם זה יהיה אפשרי שאבוא למרפאה לבד? בלי ליווי מבוגר? ועוד משהו, האם במרפאה שלך מתבצעת רק בדיקה שעלותה 750 ש"ח בלי הטיפול להסרת שומות עצמו? האם ידרשו לי כמה ביקורים במרפאה כדיי להגיע לתוצאות הסופיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    11/01/2009

שלום לינוי

במרפאתי איני מסיר שומות אלא רק מאבחן האם יש צורך בהסרה.
    ביקור אחד (עליו יש לחזור פעם בשנה) מאפשר בדיקה של כל השומות ע"י דרמוסקופ וצילום כל גופי (שמאפשר מעקב אחר שינויים בשומות).
    אם נדרשת הסרה כירורגית- ניתן לבצע זאת במסגרת קופות החולים (או, אם תבחרי, במסגרת רפואה פרטית).

ניתן להגיע לבדיקה לבד - היא אינה כרורכה בניתוח כלשהו ואינה פולשנית (אך אני כן ממליץ להביא איתך חברה / אמא מאחר ומדובר בצילום די חושפני...).

עלות הבדיקה המלאה הינה 1,500 ש"ח מאחר והצילום אורך זמן רב (סה"כ משך הבדיקה- עד שעה).
    הבדיקה הקצרה יותר (חצי שעה) כוללת בדיקה דרמוסקופית של כל השומות ללא צילום.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות אבל....

לירן
    12/01/2009

עדיין לא ענית לי על כמה שאלות חשובות -האם אתה מכיר מרפאה עם רופא טוב, שמשתמש בדרמוסקופ, קרוב לאיזור נתיבות, באר שבע? ואם לא, אז מהי המרפאה בעלת אמצעים אלו הכי קרובה לאיזור זה? - האם יש דרך להסיר שומות, ולשלוח אותן לביופסיה, שלא על ידיי חיתוך העור, ועשיית תפרים? אלא על ידיי לייזר, או חמצן או כל דרך אחרת שלא קשורה לחיתוך? אם כן, האם דרך הורדת השומות הזאת יעילה כמו חיתוך העור? 4. כמה בערך עולה טיפול כזה, (הורדת השומות, לא הבדיקה עצמה) האם כל נקודת חן שאני שולחת לביופסיה עולה לי יותר? איך זה הולך בדיוק? 5. האם נקודות שטחיות על העור, שלא קיבלו "גיבנת" אך שהן בעלות גבולות משוננים ובלתי מוגדרים מצריכות בדיקה גם כן? ואם כן, האם ניתן להסירן? האם יש צורך לדאוג מנקודות חן ממש זעירות ושטחיות? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר נתנזון
    13/01/2009

1. איני יכול מבחינה אתית להמליץ על רופא מסויים.
    2. לא! כל נגי המוסר מהעור חיב חעבור בדיקה פתולוגית. רק הסרה ע"י סכיןימאפשרת זאת.
    3. הסרת שומות מבחינה רפואית אינה עולה לך כלל- זהו שירות הכלול בסל הבריאות ומבוצע בכל קופות החולים.
    להסרת שומות מבחינה אסתטית קיימת עלות המשתנה בין הרופאים השונים (רופאי עור וכירורגים פלסטים).
    4. כל שומה, ללא קשר לגודלה, ציבעה וניפחה, מחייבת בדיקה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות!

לירן
    13/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרקפת
    אורן
    09/01/2009

שלום רב, לפני כשנה אותר אצלי גידול עור בקרקפת שהוסר בכירורגיה פלסטית. לפני מס' שבועות הבחנתי בנקודת חן באותו המקום בו היה בעבר הגידול. לפי רופא המשפחה מדובר ב"נגע על עור הקרקפת, צבעים שונים, מעט דיספלסטי". אני יכול לומר בוודאות שהנגע הנ"ל לא היה קיים לפני מס' חודשים והוא חדש וכן אינו קטן במיוחד כך שניתן להגידרו ככזה ששינה גודל וצבע. כיצד יודעים האם מדובר ב"סתם" נקודת חן (דהיינו בעלת משמעות אסתטית בלבד) או משהו סרטני? אילו סימנים יכולים להעיד האם מדובר בתופעה סרטנית? תודה, אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרקפת

הוספת תגובה

• נגע בעור הקרקפת

ד``ר ניר נתנזון
    09/01/2009

הדרך היחידה לדעת את טיבו של הנגע בוודאות היא ביופסיה.
    בדיקה ע"י דרמוסקופ (מכשיר אופטי יעודי) יכולה לעזור באבחנה.

אגב- מה היה טיבו של הגידול שהוסר לפני כשנה? אם הוא היה סרטני אזי קיימת הצדקה לבדיקה דחופה במיוחד.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה דחופה?

אורן
    10/01/2009

למיטב ידיעתי גידול העור שהיה לי בקרקפת לפני כשנה לא היה סרטני. למרות זאת, איני שקט עקב העובדה שנקודת החן החדשה היא בדיוק באותו מקום. רופא המשפחה שבדק אותי טען כי לא מדובר מנגע בעייתי אך לכל מקרה כדאי להסירו. האם עדיין קיימת אפשרות שייתכן ומדובר במשהו יותר בעייתי? בברכה, אורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה דחופה

ד``ר ניר נתנזון
    11/01/2009

נגע שחוזר בדיוק בותו מקום בו היה נגע שפיר קודם שהוסר יכול להיות:
    1. נגע שחזר מאחר שהנגע הקודם לא הוסר במלואו.
    2. נגע חדש לחלוטין שהתפתח למרות שהנגע הקודם הוסר במלואו.

אפשרות 2 מדאיגה יותר לאור מהירות ההתפתחות והצורה אותה תיאר רופא המשפחה.
    לכן יש מקום לבדיקה בהקדם.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחיל קצת להדאיג

אורן
    11/01/2009

למיטב ידיעתי הנגע הקודם הוסר במלואו. תוכל בבקשה להסביר מדוע מדאיג? האם מדובר במשהו שעלול להיות מסוכן, כלומר שהסרה של הנגע לא תפתור את הבעיה? בברכה, אורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין סיבה לדאגה, רק, לפעולה...

ד``ר ניר נתנזון
    13/01/2009

לדעתי ההסבר הקודם ברור.

במקום לדאוג פשוט גש לבדיקה ע"י רופא עור שיעריך את מהות הנגע החדש / המחודש...
    תכתובות באינטרנט אינן תחליף לבדיקה מקצועית אמיתית!

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן מדממת ועכשיו יש שם פצע
    ד``ר ניר נתנזון
    08/01/2009

שלום,
    אני בת 20 ותמיד היו לי המון נקודות חן.
    היום בבוקר הרגשתי נקודת חן בגב שקצת כאבה לי ונגעתי בה והרגשתי דם שנקרש.
    יש עליה עכשיו פצע והיא בולטת וכואבת.
    מה זה יכול להיות? מה לעשות? יש תור לרופא עור רק עוד שבוע. זה יותר מידי זמן לחכות?
    תודה רבה,
    דניאל

הוספת תגובה

• שומה מדממת

ד``ר ניר נתנזון
    09/01/2009

רוב הסיכויים כי פשוט נחבלת ולכן השומה דיממה (למשל: חולצה או חזיה שהסתבכו ונגעו בשומה וכו').
    בכל מקרה יש צורך לבדוק את השומה אצל רופא עור. תור של שבוע הוא זמן סביר בהחלט.

ריבוי שומות מהווה גורם סיכון משמעותי ביותר לסרטן העור.
    לכן, כשיש ריבוי שומות מומלץ לשקול לבצע מיפוי שומות ממוחשב- בדיקה אמינה יותר לזיהוי מוקדם של סרטן העור.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשרפתי
    דודי
    08/01/2009

שלום רב אני נמצא באוסטרליה אתמול נשרפתי מהשמש וממש שורף לי בגב... אני גולש ואני נוהג לשים תמיד קרם הגנה וחולצה ולא להיות יותר מידי בשמש בלי הגנה. אולם אתמול היה יום מעונן אבל כנראה בגלל שהקרינה פה חזקה בכל זאת נשרפי.. רציתי לשאול האם יכול להיות שיש לי סרטן עור עכשיו?? ומה אני עושה כדיי לזהות דברים חשודים? האם שריפה אחת מהשמש יכולה להדביק אותך במחלה או שצריך מספר פעמים? מה המדד אני דיי לחוץ

לקביעת תור
    סגירה
    נשרפתי

הוספת תגובה

• יש לציין

דודי
    08/01/2009

שהגוון עור שלי הוא לבן ויש לי פה ושם נקודות חן שטוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כווית שמש

ד``ר ניר נתנזון
    09/01/2009

כל כווית שמש מעלה את הסיכון ללקות בסרטן העור, אולם לא מדובר על השפעה מיידית אלא מצטברת לאורך זמן (חודשים עד שנים).
    בסרטן העור לא נדבקים (לא מדובר בחחידק או וירוס אלא חולים כאשר אחד מתאי העור (המלנוציטים) הופך לסרטני- בין השאר עקב השפעת קרינת השמש.
    אין טעם כעת לבכות על חלב שנשפך- פשוט יש להקפיד ולהיבדק פעמיים בשנה ע"י רופא עור.

אם יש לך שומות (נקודות חן) מרובות (מעל 20) כדאי לך לשקול לבצע מיפוי שומות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף! נקודת חן לאחר טיפול פנים
    ולרי
    07/01/2009

שלום רב, לפני כיומיים הייתי אצל קוסמטיקאית לצורך ניקוי פנים. היא איתרה "נקודה שחורה" מעל השפה העליונה וניסתה להוציא אותה. לאחר מספר מאמצים (שכללו חיטוט במחט) היא אמרה לי שזה כנראה נמש/נקודת חן ושלידה היה "ראש שחור" שאותו היא הוציאה. כיום, יומיים אחרי, האזור של הנמש מעט שורף,נראה מיובש ומעט נפוח. נאמר לי כי "חיטוט" ופציעה של נקודת חן/נמש עלול לגרום לשינוי של נקודת החן לממאירה. האם קביעה זו נכונה? האם יש צורך לראות רופא עור? האם יש דרך לעקוב אחר שינויים אפשריים? מאחר ואני נוסעת מחרתיים לחו"ל אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה רבה.

הוספת תגובה

• נקודת חן לאחר טיפול פנים

ד``ר ניר נתנזון
    07/01/2009

פציעה של שומה אינה הופכת אותה לממאירה.
    עם זאת, בהחלט כדאי שרופא עור יבדוק את האיזור ויחליט לגבי טיבה של אותה נקודה שחורה.
    על מנת לאבחן טוב יותר, רצוי רופא עור המשתמש בדרמוסקופ (מכשיר אופטי יעודי).
    מעקב אחר שינויים יכול להתתבצע ע"י צילום קליני ודרמוסקופי של השומות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!
    לילך
    06/01/2009

יש לי שאלה בטרם אלך לבדיקת רופא כיוון שיכול להיות שאין צורך בכך- יש לי נקודת חן במפשעה, אשר נבדקה לפני מספר שנים ונמצאה תקינה, והיא בעלת קווי מתאר מדוייקים בהחלט וצבע שלא משתנה. לאחרונה אני תוהה האם גדלה מידת הבליטה של הנקודה כלפי חוץ, כאשר ייתכן מאוד שזה פרי דמיוני בלבד... האם יש הכרח לבדוק זאת, תוך התחשבות בכך שהיא לא נחשפת לשמש כלל? האם מידת החשיפה לקרינה הינה קנה מידה בעניין? האם יתכן שבמהלך שנים ספורות הפכה לסרטנית? אשמח לעצתכם בנושא, בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!

הוספת תגובה

• שומה שהשתנתה

ד``ר ניר נתנזון
    06/01/2009

ככלל, אנו ממליצים כי כל אדם יבדק ע"י רופא עור אחת לשנה.
    שומה שמשתנית בהחלט מהווה סיבה לבדיקה בהקדם.
    חשיפה לשמש אמנם מגדילה את הסיכון של התמרה סרטנית (כלומר הפיכת שומה רגילה לסרטן העור) אולם גם שומה שאינה חשופה לשמש יכולה להפוך לסרטנית.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דפי
    01/01/2009

הופיעה לי מלפני חודש נקודת חן בפנים כף היד. לא הבחנתי בשום שינוי הדרגתי בה, וההופעה שלה הייתה "פיתאומית". נקודות חן יכולות להופיע ככה באיזור כזה? יש סיכוי לסרטן העור באיזור כמו פנים כף היד, שלא חשוף לשמש?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שומה על כף היד

ד``ר ניר נתנזון
    02/01/2009

שומה יכולה להופיע בכל מקום ע"ג העור, גם באופן פתאומי.
    כל שומה עלולה להפוך סרטנית ומחייבת בדיקת רופא עור.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה