מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת נקודת חן הכרחית?גיא30/12/2008
אני רק בגיל 14 ושמונה חודשים... ויש לי בערך 40 נקודות חן בכל הגוף... גדולות קטנות, הכל.. וקבעתי תור לרופא עור לבדוק, והיא אמרה שאני יעשה ניתוח להורדה... אז היום היה לי.. ואני כל כך פחדן חח.., אז ויתרתי... כי שמעתי שצריך להזריק ולחתוך ולתפור, שזה קצת מפחיד... אז דחו לי, אז רציתי לדעת אם בגיל שלי זה כל כך חשוב להסיר אותן? נ.ב כמה זמן לוקח הניתוח הזה? בדקות? תודה רבה!!! כל תשובה תשקיט אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון31/12/2008שחום גיא
רק רופא העור שבדק אותך יכול לקבוע עד כמה הסרת השומה היא הכרחית: אין לכך קשר לגיל אלא למידת הסיכון שהרופא מוצא או חושד בשומה.
משך הניתוח תלוי במיקום השומה ובגודלה: לרוב מדובר על מס' דקות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
גיא31/12/2008תודה! אני יעשה כבר את הניתוח.. וימנע סיכון... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות בעוריואב27/12/2008
שלום, שמי יואב, בן 22. גוון עורי חום בהיר. יש בגופי המון נק' חן קטנות, ו-4-5 גדולות (בגודל 1 ס"מ +-). אני חושש מאוד מנק' החן הגדולות, מכיוון שאחת מהן הופיעה לפני כשנתיים. אני מקפיד להיבדק פעם בשנה אצל רופא עור ובפעם האחרונה נאמר לי שהכל בסדר, אך כולנו יודעים שטעויות באבחון קורות ואנשים משלמים על כך בחייהם. . היכן ניתן לבצע בדיקה מקיפה של שומות באיזור רחובות (בי"ח קפלן?)? האם הבדיקות מצריכות לקיחת ביופסיה? אשמח לעזרתכם, יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות מרובות
ד``ר ניר נתנזון31/12/2008שלום יואב
לפי תיאורך, אתה לוקה ב-dysplastic nevus syndrome: זהו תסמין (סינדרום) המצביע על סיכון גבוה במיוחד ללקות בעתיד בסרטן העור מסוג מלנומה ממאירה.
כפי שציינת, הדיוק האבחנתי של רופא עור בבדיקה בעין הינו 60-70% בלבד.
כמו כן, הסימן החשוב ביותר שיכול להעיד על התפתחות סרטן העור הינו שינוי בשומות הקיימות או הופעת נגעים חדשים.
בשיטת הבדיקה הנוכחית (במסגרת קופות החולים), כל ביקור שלך אצל רופא עור הוא "ביקור ראשון"- אין כל דרך לזכור כיצד נראה העור שלך בביקור הקודם.
התוצאה- מצד אחד, לא כל המלנומות מתגלות בזמן, ומצד שני- ביופסיות מרובות ומיותרות של שומות תקינות.
הבדיקה המהימנה ביותר לאנשים במצבך היא מיפוי שומות: כל שומה נבדקת ע"י מכשיר אופטי הנקרא דרמוסקופ, וכל הגוף מצולם באיכות גבוהה מכל עבריו במטרה לעקוב באורח אובייקטיבי לאורך זמן ולגלות שינויים בשומות הקיימות או הופעת נגעי עור חדשים.
כך ניתן לגלות מלנומות בשלב מוקדם יותר, המאפשר לרוב ריפוי מלא
.יתרון נוסף של השיטה הינו הפחתה משמעותית של הצורך בביופסיות מרובות.
בדיקה זו מבוצעת ע"י הח"מ רק ב"הרצליה מדיקל סנטר"
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי שומות בבית החולים תל השומראתי24/12/2008
שלום רב איך אני מגיעה לערוך מיפוי שומות בבית החולים תל השומר? האם יש צורך בהפניה של רופא משפחה? מהי העלות של הבדיקה? תודה מראש אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי שומות
ד``ר ניר נתנזון25/12/2008לקביעת תור יש להתקשר לטלפון 03-5305000.
אין כל צורך בהפנית רופא משפחה- כל אחד יכול להגיע.
עלות הבדיקה הינה 750 ש"ח והיא מבוצעת ע"י מתמחים בכירורגיה פלסטית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהוסרהגל24/12/2008
בחודש מאי הוצאה לי נקודת חן מהשוק, לאח בדיקה הרופאה אמרה שהיא הוצאה בדקה ה-90 כיוון שהיתה מזן לא טוב, אך הכל בסדר. בחודש אוקטובר הייתי לבדיקה שירתית של נקודות חן והרופאה אמרה שהכל ניראה תקין ואין שינוי בשום נקודה. בתקופה האחרונה אני מרגישה מידי פעם דקירות באותו איזור בו הוציאו את הנקודה ובסביבתו. שאלתי היא אם יש קשר ומה עלי לעשות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות לאחר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון25/12/2008קרוב לוודאי מדובר בתופעה שכיחה של רגישות בצלקת, שנוצרה לאחר הסרת השומה.
רצוי לפנות לרופא המנתח שיבדוק את הצלקת ויוודא את תקינותה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר הסרת נקודת חן בכף הרגלאור23/12/2008
שלום, אתמול הסירו לי נקודת חן חשודה מכף הרגל(עם סכין, נעשה במרפאת עור של קופ"ח), הנקודה היתה שטוחה אבל לא עגולה, יותר דומה לצורת כוכב כזה.. שאלתי את הרופאה אם אוכל לדרוך על הרגל (הנקודה ממש בכף הרגל, מלמטה) והיא אמרה שאין בעיה. אתמול לקראת הערב התחלתי לחוש כאבים והיום אפילו יותר, אני ממש לא יכולה לדרוך כי זה מגביר את הכאב. לא ברור לי אם זה טבעי שיכאב כך, ואם כן, למה הרופאה לא ציינה זאת בפניי. ביקשתי ממנה אישור מחלה והיא נתנה לי רק על יומיים, כלומר אתמול והיום. תוך כמה זמן הכאב אמור לחלוף? ואיך אדע אם זה כאב "נורמלי" או כאב שמצריך בדיקה ומנוחה נוספת? אני בת 30 והולכת הרבה ברגל.. האם עלי להימנע מהליכה עד שזה חולף? אודה לכם מאד על תשובה מהירה, אני די אובדת עצות כרגע והכאב חזק. תודה רבה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק' בכף הרגל
ד``ר לי-און גלעד23/12/2008כמעט כל ניתוח בכף הרגל מלווה בכאבים בייחוד כאשר מתבצע באזורים נושאי משקל/נמתחים - לרוב למשך מספר ימים. רצוי לחבוש את כף הרגל עם תחבושת אלסטית כדי לקבע את העור ולמנוע ממנו להמתח ולעמוד בעומסים של הליכה. רצוי לנוח ולא ללכת עד כמה שאפשר, עם רגל מורמת כדי למנוע בצקת. לכאבים אפשר לקחת אופטלגין, אלגוליזין וכיוב'
אם הכאבים מתגברים ומסביב מופיעים אודם ורגישות - קיימת סכנה שמדובר בזיהום ובמקרה כזה יש לפנות לבדיקת רופא כדי לשקול נטילת אנטיביוטיקה ו/או פתיחת התפרים לניקוז מוגלה - אם הצטברה.
מבחינת ימי מחלה - לאחר ההחלמה או בעת הוצאת התפרים תוכלי לבקש תוספת למה שקיבלת, העיקר - יש לנוח כדי לא לגרום לעיכוב בהחלמה ולנזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מהירה!!
הפרחח מהצפון23/12/2008מאחל לך החלמה מהירה ובלי כאבים :-*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחה של תפרים לאחר הורדת נקודת חןמתן22/12/2008
שלום לאחר הורדת הנקודת חן על ידי סקלפל תפרו לי את העור ואחות הורידה לי את התפרים כעבור שבוע כמה שעות לאחר הורדת התפרים נעור כאילו "נפתח" והופיע עיגול עמוק משאר שטח העור ובצבע לבן האם זה תקין? האם עליי לבצע תפרים חוזרים? האם זה דחוף? האם תשאר לי צלקת עגולה? תודה מתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת צלקת לאחר הוצאת תפרים
ד``ר לי-און גלעד23/12/2008שלום,
מדובר קרוב לוודאי בכשלון בהחלמה ואיחוי של הנקודה (הסיבה השכיחה היא מתח על השפתיים והוצאה מוקדמת מדי של התפרים אך גם זיהום מקומי או בעיה בהתאמה של שפתי הפצע בעת התפירה) וכתוצאה מכך בהפרדות של השוליים. קרוב לוודאי שתפירה חוזרת במצב כזה לא תניב תוצאות טובות. ניתן לנסות לקרב את שפתי הפצע ע"י "פרפר" או להדביק את השפתיים עם דבק רקמות. לאחר מכן יש לחבוש המקום עם משחה אנטיביוטית ולחכות להחלמה. לאחר ההחלמה ניתן יהיה להעריך את המצב מחדש ולשקול אם לנתח שוב ולתקן את הצלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לרופאים יש לי שאלה חשובהשרון16/12/2008
לפני מספר ימים קמתי בבוקר וגיליתי שיצאה לי נקודת חן בכרית של האצבע מאוד חומה פתאום צצה לי מהיום למחר נקודת חן התייעצתי עם מספר אנשים ואמרו לי שזה לא דבר נורמלי שיוצא במקום שכזה וגם שכשיוצאת נקודת חן מהיום למחר זה לא דבר טוב האם תוכלו לציין לי בעניין ?אשמח לשמוע ממכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה על האצבע
ד``ר ניר נתנזון16/12/2008זה נורמלי בהחלט שיוצאת שומה ע"ג האצבע.
עם זאת על שומה חדשה שמופיעה דורשת בדיקה ע"י רופא עור - לוודא שאכן מדובר בשומה תקינה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנק' חן מהיום למחר בכרית האצבע
ד``ר לי-און גלעד23/12/2008רוב הסיכויים שמדובר בשטף דם תת עורי על רקע חבלה/צביטה סמוך לפני הופעתו.
יש לפנות לרופא עור אשר ע"י בדיקה עם דרמטוסקופ יוכל לאשש את האבחנה. אם אכן כך הדבר התופעה מן הסתם תעלם בעצמה תוך זמן לא רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הספר חתך לי בתער נקודות חןגיא12/12/2008
היום הלכתי להסתפר ובטעות שהוא סיפר אותי עם התער הוא הוציא נקודות חן וזה ממש שורף . יכול לקרות לי משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח נק' חן בטעות
ד``ר לי-און גלעד12/12/2008בעקרון יש להתייחס למקום כאל כל פצע רגיל. לאחר ההחלמה השלמה כדאי לפנות לרופא עור כדי שיבחן את המקום וישקול אם להמליץ על ניתוח להסיר את בסיס הנקודה ולבדוק מה היה טיבה. בעיקרון - רצוי להזהיר את הספר מפני שומות בולטות באזורים בהם הוא פועל ואם מדובר במקום שחוזר ונפגע - זה מצדיק הסרה מונעת גם אם השומה נראית שפירה ותקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת בכף הרגליואב11/12/2008
יש לי יבלת בכף הרגל בסמוך לכרית כף הרגל. יבלת מכאיבה. כמו מסמר. רופא עור הפנה לכירורג לכריתה. אני חרדתי וחושש. הכירורג אמר לי שלא אחוש כלל בזריקה משום שיתן לי אמלה למריחת המקום, וכי לא יזריק חומר מאלחש בנגע עצמו אלא בסמוך לו. ככ נתן לי עד הניתוח קרם דרמקומבין למריחה. איך אני מרגיע את עצמי ? הרי ברור לי שהענין פעוט ...ובכ"ז... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת בכף הרגל
ד``ר לי-און גלעד11/12/2008זה לא שייך לופרום הזה ובכ"ז - לא ברור לי איזו יבלת יש לך. כריתה עלולה להשאיר צלקת שתגרום לבעיות כל החיים ולכן רצוי לבדוק אלטרנטיבות נוספות לטיפול. אני גם לא מאמין ש- EMLA תאלחש לך את העור לפני הזריקה. צריך לשקול גם טיפול בלייזר ולבדוק מה הגורם ליבלת ואם ניתן לטפל בו כדי להבטיח שלא תחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע/חצ'קון מתחת לנקודת חןנעמה09/12/2008
שלום רב, היום בערב נגעתי בנקודת חן שנמצאת על הלחי הימני שלי וחשתי בכאב. הלכתי למראה וראיתי שיש נפיחות מתחת לנקודת חן אשר נראית כמו פצע/חצ'קון. האם תופעה זו מוכרת? יש צורך בבדיקה אצל רופא עור? או שמא לא מדובר בחצ'קון וזה יכול להיות משהו אחר? לתשובתך אודה. בכבוד רב, נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מתחת לשומה
ד``ר ניר נתנזון09/12/2008התופעה (פצע / חצ'קון בסמוך לשומה) קיימת, אך מוטב שרופא עור יבדוק את המקום ויוודא שאכן מדובר בשני ממצאים שונים ולא בתהליך הקשור לשומה עצמה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם ההמלצות לאנשים בקבוצות סיכון כולל מבחינת תזונה?ד``ר ניר נתנזון07/12/2008
ראשית רקע רפואי:
אני סובל ממספר מחלות קשות:
מחלת כליות, ברזה,
מחלת מפרקים בכטרב אנקלוזיס ספונדלייטס,
לאחרונה ירידה דרסטית במשקל, ודם סמוי בצואה, - כרגע בבירור
בבדיקות הדם יש צליאק
אבא אובחן עם סרטן לבלב, כרגע לא נתיח,
כבר כמה שנים טובות שיש לי נקודות חן מרובות,
לאחרונה יש לי גרד, ונקודת חן אחת שבפינה של יש סוג של פצע
האם דימום מנקודת חן [ דווקא קטנה יחסית וחדשה ] הוא סימן מדאיג ?
או שכל זמן שמדובר בנקודת חן אחת בלבד - אין מה לדאוג ?
מה הדברים שאני צריך לשים לב אליהם עכשיו מעבר לקביעת תור
לבדיקת רופא עור ומיפוי שומות, איזה בדיקות נוספות כדאי לי לבצע ?
ובכלל מהם ההמלצות לאנשים בקבוצות סיכון כולל מבחינת תזונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם משומה
ד``ר ניר נתנזון08/12/2008שלום רב,
כל דמם או גרד בשומה, ביחוד אם אין גורם ברור לכך (למשל: עקיצה שגרמה לגרד, חבלה) מחייב בדיקה.
לא ניתן לצערי להמליץ על כל בדיקה עצמית פרט פניייה לרופא עור - מאחר ואין לסרטן העור סימנים נוספים בשלבים המוקדמים שלו.
לגבי תזונה לא קיימות המלצות מיוחדות- קיימת חשיבות כמובן להפחית חשיפה לשמש ולהיות במעקב תכוף.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה נראה כמו סרטן העור
רק בן 3410/12/2008קבעתי תור לרופא עור, לצערי הכי מוקדם זה בעוד שבוע וחצי,
בגלל אבא שלי אני יודע שגילוי מוקדם וכל יום זה קריטי
אני מעלה לכאן תמונה כדי לקבל אבחנה ראשונית בלבד
בכל מקרה אני חייב להגיע לרופא עור, ופשוט להקדים את
הביקורת השנתית שלי - במידה ויש והממצא נראה בעייתי
אשמח לדעת
גודל נקודת החן הוא 3 וחצי מלימטר והפצע כמילימטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמם משומה
ד``ר לי-און גלעד11/12/2008במימדים האלה הסיכויים שמדובר בנגע ממאיר קלושים. מימד הזמן כאן הוא לא עד כדי כך קריטי ולכן המנע מלהלחץ. עוד כמה ימים ותקבל תשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןדוד05/12/2008
שלום, לפני מספר ימים ניגשתי לרופא עור על מנת לבקש להסיר נקודות חן (מבחינה קוסמטית ) הרופא עור אמר שהבעיה היא שבסכין חשמלי יווצרו שקעים (בקעים) קטנים בעור היכן שהיו הנקודות חן. האם ניתן להסיר את הנקודות בלייזר ולא יווצרו שקעים או שאין מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון05/12/2008כל הסרה שאינה מאפשרת שליחת השומה לבדיקה פתולוגית הינה בעייתית- ושתי השיטות שציינת עונות להגדרה זו.
לפיכך אני ממליץ על כריתה כירורגית בעזרת סכין (סקלפל ) ושליחת השומה לבדיקה היסטולוגית.
בכל שיטת הסרה יכולות להיוותר צלקות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוניות בדיקת לימפה ראשונהמיכל04/12/2008
האונקולוגית המליצה על ניתוח הרחבה של מלנומה בראש ועל CT PET . בדיקת CT PET יצאה נקיה. האם כדאי לעשות את ניתוח הבלוטה בצואר לאור הבדיקה הטובה ולאור זה שזה בודק רק את המצב כעת ולא את העתיד? האם כשאהיה במעקב גם אז יבדקו כל פעם ביופסיה מהבלוטה? מה ההבדל?האם הניתוח בבלוטה בצוואר כרוכה בהרדמה כללית.?האם ניתוח בלוה בצוואר אינה מסוכנת? הרבה תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בלוטת הזקיף
ד``ר ניר נתנזון05/12/2008מצב בלוטת הזקיף הינו מדד חשוב הקובע את הפרוגנוזה. אם הבלואה נגועה אזי יתכן וישקלו לבצע כריתה נרחבת של בלוטות הלימפה במטרה להפחית את מס' תאי הגידול בגוף.
לא מקובל לחזור על בדיקה זו בכל פעם- יש לה משמעות רק בשלב הבירור הראשוני.
הניתוח עצמו אינו נחשב כמסוכן (בידים מיומנות).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאיתי04/12/2008
האם ניתן להמליץ על מרכזים עם הטיפול החדשני והאחרון למלנומה גרורתית בארצות הברית ושאר המדינות בעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכזי טיפול
ד``ר ניר נתנזון04/12/2008תתחיל עם "מכון אלה" בביה"ח "שיבא" (ד"ר יעקב שכטר) וואצל ד"ר מיכל לוטם ב"הדסה עין כרם".
הם יוכלו לכוון אותך למרכזים נוספים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לנקודת חןשלומי03/12/2008
שלום רב! היום בבוקר הסתכלתי קרוב לראי, וראיתי מן בליטה כזו בצוואר (בצבע הגוף ) בליטה זו הייתה ממש ממש ממש קטנה (משהו כמו מילימטר) ניסיתי למשוך את זה החוצה וזה היה כאילו זה דבוק אל העור, וכאשר משכתי את זה (עם פנצטה) זה האדים ולא רצה לצאת.. אז חשבתי שזו סתם חתיכת עור וחתכתי את זה עם מספריים.. ועכשיו יש לי נקודה ממש ממש קטנה בצבע חום במקום שהיה לי את זה.. אולי זו הייתה סוג של נקודת חן\שומה קטנה?? מה אני יכול לעשות עכשיו? האם זה ייגדל שוב ? או שזה מסוכן?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה.. .:-(
ד``ר לי-און גלעד03/12/2008אדוני,
צר לי אבל אתה קצת חסר אחריות. אחרי שגזרת את הנקודה בוודאי לא נדע מה הייתה. קרוב לוודאי שלא משהו מסוכן (בד"כ נגעים בגודל כזה הם שפירים) אבל ההתנהגות שלך מסוכנת.
אם יש לך נגע בעור שאינך יודע מה טיבו המנע מלגזור אותו או לטפל בו. זה לא ציפורן או שערה. אם זה נראה לך משמעותי - גש לרופא עור שיבחן במה מדובר.
עשה זאת בעצמך - בהום סנטר או באייס, לא על גופך...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)